Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alleen ‘zaak-Negreira’ weerhoudt Barça van aantrekken gewenste verdediger

Laatste update:

Barcelona is dicht bij het aantrekken van Iñigo Martínez, zo weet Relevo te melden. Volgens het Spaanse medium is de verdediger van Athletic Club al akkoord gegaan met het geboden salarisvoorstel en de contractduur, maar houdt de zaak-Negreira het ondertekenen van de verbintenis op. Hoewel een transfer in de maak lijkt, is de entourage van de verdediger bezorgd om de economische instabiliteit van Barcelona en de mogelijke gevolgen van de zaak-Negreira.

De zaak-Negreira siert al wekenlang de krantenkoppen in Spanje. Barcelona wordt ervan verdacht miljoenenbetalingen te hebben gedaan aan DASNIL 95 SL, dat in handen is van José María Enríquez Negreira, voormalig scheidsrechter en vicevoorzitter van het scheidsrechterscomité van de Spaanse bond. In totaal zou het gaan om een bedrag van zes miljoen euro, verspreid over een periode van 2000 tot 2018. Barcelona is inmiddels aangeklaagd voor corruptie, wat in het ergste geval zou kunnen leiden tot een degradatie uit LaLiga.

Martínez staat ook op de radar bij niet nadergenoemde internationale clubs, maar zoals het er nu voorstaat maken die alleen kans wanneer Barcelona in slechter financieel weer terechtkomt. Martínez en Barcelona moeten daarom de uitkomst van de zaak-Negreira afwachten. Nadat Martínez twee maanden niet in actie kon komen vanwege hielspoor, maakte hij op 1 maart zijn rentree in de verloren Copa del Rey-wedstrijd bij Osasuna (1-0). Ook in de daaropvolgende duels met Rayo Vallecano (0-0) en Barcelona (0-1) maakte hij de negentig minuten vol. Ondanks dat het resultaat van die wedstrijden tegenviel, liet Martínez een goede indruk achter.

De 31-jarige Spanjaard, die aan het einde van het seizoen uit zijn contract loopt, wil graag de overstap naar Barcelona maken. Hoewel hij zich gelukkig en gewaardeerd voelt in Bilbao, wil hij gezien zijn leeftijd de stap naar de top maken. De mandekker won in zijn carrière de Spaanse Supercup met Athletic en het EK Onder 21 met Spanje, maar hij wil meer titels winnen en in de Champions League spelen. Barcelona-trainer Xavi zou zijn landgenoot graag aantrekken vanwege zijn winnaarsmentaliteit en karakter. Bovendien ontbreekt het aan een linksbenige centrale verdediger in de selectie van Barcelona, na het vertrek van Clément Lenglet en Samuel Umtiti.

Zou Iñigo Martínez een aanwinst zijn voor Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dat en het salarishuis dat verder ingekort moet worden lijkt me dan. Eerst moet er ruimte gemaakt worden om de verlenging van Gavi officieel te maken en pas dan kan er gekeken worden naar nieuwe aankopen. Lijkt me overigens geen opperverstandige investering deze Martinez. Met Kounde, Christensen en Araujo hebben ze immers al 3 uitstekende centrale verdedigers. Dan zou ik eerder al het geld oppotten om deze zomer dan wel in '24 alles in 1 goede rechtsback te stoppen. Imo de enige positie die momenteel tekortschiet.

14 maart 2023 om 20:23

“ Met Kounde, Christensen en Araujo hebben ze immers al 3 uitstekende centrale verdedigers.” Tot ze alle 3 ineens geblesseerd raken voor een aantal belangrijke wedstrijden en dat je dan aantreed tegen Inter en Bayern met een Eric Garcia, Alonso en Pique.

14 maart 2023 om 21:05

Ach 3 goede CV's en als 4e optie Alonso en Garcia is gewoon prima hoor. Als je investeert in een goede rechtsback krijg je met Kounde ook een "nieuwe" CV erbij, dat lijkt het me meer waard dan een goede 4e CV halen.

14 maart 2023 om 21:05

Jaa maar wat nou als hij ook geblesseerd raakt? Ja laten we dan nog maar 4 verdedigers er bij doen. Real8 heeft helemaal gelijk, focus moet op de RB positie en het verkopen van spelers. Je hebt 3 geweldige verdedigers en daar nog Alonso en García moet je toch overhoop zonder verdedigers zitten. Je kan ook niet 4 top verdedigers hebben waarvan er 2 op de bank gaan hangen tot iemand geblesseerd uit valt, zo werkt dat niet in het echt.

14 maart 2023 om 21:09

Als je echt veel geld hebt kan dat laatste wel, er vanuit gegaan dat de spelers er een beetje tevreden mee zouden zijn. Maar gezien de situatie waar we nu in zitten kunnen we ons geld beter anders besteden.
Tenzij Garcia/Alonso verkocht wordt, dan kan het een goede deal zijn.

14 maart 2023 om 21:16

Ja dat kan je van elke club en over elke aantal verdedigers wel roepen natuurlijk.

14 maart 2023 om 21:28

@barcalover123 Laporte en Stones: Hold my bear

15 maart 2023 om 01:44

Denk dat ze Garcia zullen proberen te verkopen.

14 maart 2023 om 20:25

Die verdedigers zijn allemaal rechtsbenig. Het is denk ik wel algemeen bekend dat trainers graag willen dat er een linksbenige cv aan de linkerkant staat en daar heeft Barcelona nu alleen dus Alonso, die eigenlijk helemaal geen CV is. Dan is Inigo gewoon een prima aankoop lijkt mij.

14 maart 2023 om 21:03

Maar Martinez wordt sowieso al niet voor de basis gehaald zou je zeggen.

14 maart 2023 om 21:30

Hoeft niet per se hoor. Klopp heeft met zijn Liverpool gedomineerd met 2 rechtspoten. Is meer iets wat Pep graag wil.

14 maart 2023 om 21:07

Hij is natuurlijk wel transfervrij nu, dus in die zin een goede optie. Maar het hangt daarmee heel erg van zn tekengeld en salariseisen af denk ik. Het is een goede speler en goed om erbij te hebben, maar echt niet broodnodig. Tenzij je Garcia en Alonso gaat slijten in de zomer.

Ben het ermee eens dat rechtsback een groter gemis is (tenzij Julian Araujo echt heel goed blijkt te zijn). Een goede linksbuiten en spits voor na Lewandowski zijn mijn inziens ook harder nodig dan een extra CV.

14 maart 2023 om 21:11

Overigens Real8 is de linksbuiten ook wel een gemis bij Barça. Fati laat weinig zien, en Raphinha en Torres presteren alleen op rechts, terwijl Dembele op links zetten ook zonde is.
De oplossing met 4 middenvelders werkt voorlopig uitstekend, maar ik denk niet dat dit het lange termijn plan van Barça is.

Jammer voor Bilbao. Zal toch moeilijk worden een goede vervanger te vinden. Misschien dat Nunez toch nog zijn verwachtingen kan inlossen.

14 maart 2023 om 21:17

Op de korte termijn denk ik dat je gerust onmogelijk kan zeggen. Ze gaan er sowieso op kwaliteit best wat op achteruit, dat zie je al in de wedstrijden dat hij geschorst of geblesseerd is. Er is helaas ook geen betere Baskische verdediger te vinden (of je moet Aymeric terughalen maar dat lijkt me een beetje moeilijk)

14 maart 2023 om 22:24

Met Vivian-Yeray heb je alsnog een sterk duo staan. Nunez gaat denk ik geen genoegen nemen met een plek als 3e CV, bovendien kan Celta hem voor 7mio overnemen. En ik betwijfel of Paredes goed genoeg is om het op te vangen. David Garcia van Osasuna en Hugo Guillamon zijn denk ik de beste mogelijke vervangers.

Geeft toch even aan hoe groot die club eigenlijk is (of hoe mooi de omgeving is). Spelers worden letterlijk gechanteerd om salaris in te leveren, beloofde betalingen worden niet gedaan en er worden peperdure spelers aangetrokken. Club zit in hele, hele diepe schulden en toch willen spelers ernaartoe. Kan er echt met m’n hoofd niet bij, maargoed..

14 maart 2023 om 22:42

Mua, zo vreemd is dat toch niet? Het maakt niet uit hoe groot de problemen zijn bij gigantische clubs als Real Madrid, Barcelona, maar ook United en noem ze allemaal maar op. Die blijven altijd aantrekkelijk voor spelers zolang ze niet naar de middenmoot of lager afzakken. De historie, het salaris en de mogelijkheid op prijzen is voor iedere speler aantrekkelijk.

15 maart 2023 om 10:11

Omgeving/statuur/salaris.

Is natuurlijk niet voor niks dat echte toppers nooit in hun prime gaan naar china/vs/sa/vea etc

En ook als je bij een everton net zoveel kan verdienen als bij een betis, dan kiezen de meeste spelers ook voor een betis natuurlijk puur ivm stad/klimaat

15 maart 2023 om 12:28

Waar is dus op doel, is dat het zo instabiel is dat je niet weet of je beloofde salaris wel betaald wordt, en of je na 3 maanden niet geforceerd wordt om een verlaging te accepteren.

15 maart 2023 om 15:08

Daar hebben die jongens gehaaide zaakwaarnemers voor. Begrijp me niet verkeerd; ik ben absoluut geen fan van het huidige Barcelona (bestuurlijk gezien), verre van zelfs. Echter zijn er ook veel voordelen. Klimaat, historie, aspiraties, statuur, de ploeg.

Inigo Martã­nez is een hele goede verdediger. Ruim 350 Laliga wedstrijden in de benen en 19 interlands voor Spanje. Het is vooral een aderlating voor Atl. Bilbao. Die betaalden in 2028 32 miljoen voor hem aan Real Sociedad.

In ieder geval mooi om te zien de aantrekkingskracht van Barcelona. Van Lewandowski, Kunde, Raphinha, Franck Kessie, Christensen tot deze Inigo Martinez. Allemaal willen ze maar al te graag naar Barca. Sommigen waren zelfs al rond met andere clubs of konden overal naar toe.

Dit is de manier voor Barca om aan goede spelers te komen. Transfervrij binnenhalen en proberen overbodige spelers weg te doen om ruimte vrij te maken mbt salarissen.

Oke dan kunnen Alonso en Garcia weg. Voeg daar Kessie en Ferran Torres bij toe en dan ziet het er wat mij betreft een stuk beter uit.

15 maart 2023 om 12:52

Ik vind dat Kessie voor de breedte van de kern echt een meerwaarde ks ge leken. Met de andere namen ben ik het 100% eens.

15 maart 2023 om 13:06

Ik heb liever Seko Fofana van Lens dan Kessie. Die kan ook goed overweg met de bal (los van zijn fysieke kracht, verdedigende arbeid en loopvermogen).

"barcelona is inmiddels aangeklaagd voor corruptie, wat in het ergste geval zou kunnen leiden tot een degradatie uit Laliga."

Waarom foutieve informatie delen, Vz?

h ttps://w ww.boe.e s/buscar/doc.php?id=BOE-A-1993-4678
Voor de straffen.

ht ps://w ww.boe.e s/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2022-24430
Artikel 112 punt 1.

Alleen wanneer de daden plaats hebben gevonden binnen de afgelopen drie jaar, kan dit eventueel gebeuren. En dan gaan we er even vanuit dat Barça inderdaad schuldig wordt bevonden.

15 maart 2023 om 00:17

Droom lekker verder! 18 jaar corruptie, die gaan daar niet mee wegkomen. En dan heb je de UEFA nog die ze hard kunnen straffen! Zou ook volledig terecht zijn.

15 maart 2023 om 01:01

Ik zou inderdaad vooral het hele verhaal en de regels (die ik hier geplaatst heb) negeren en vasthouden aan dat jij vindt dat ze schuldig zijn.

Naar het lijkt kan UEFA de club hooguit straffen door het één seizoen uit te sluiten van Europees voetbal.

15 maart 2023 om 01:46

Almo, er is nieuws naar buiten gekomen. Libertaddigital zou documenten in handen hebben van deze zaak, deze hebben ze ook gepubliceerd, en daaruit valt te constateren dat er inderdaad om adviezen gevraagd zijn, en geen sprake is van corruptie. Mocht dit echt waar zijn, hoop ik dat Laporta alle partijen die Barcelona beschuldigden voor de rechter sleept.

15 maart 2023 om 11:12

Libertaddigital geloof ik nooit. Absoluut nooit. Of het nu wel of niet waar zou zijn van de betalingen, ik twijfel er geen seconde aan dat LD liegt over het in handen hebben van documenten. Het is het medium van een van de goorste fascisten van de spaanse staat: Federico Jiménez Losantos. Ik zou Goebbels nog eerder op z'n woord geloven.

Hoe dan ook, voor de goede orde, zonder aan te geven dat Barça schuldig/onschuldig is, kan de club niet de straf krijgen om gedegradeerd te worden. De enige manier waarop dat eventueel zou kunnen, zou zijn als de eventuele betalingen ná 2018 nog door zouden zijn gelopen tot en met 2020.

Waarom niet eerst de financiele zaken op orde krijgen ipv kopen kopen kopen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren