Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Alleen maar goed voor Ajax dat zo’n jongen invalt en belangrijk kan zijn’

Laatste update:

Het is voor Ajax-trainer Frank de Boer even behelpen in de voorhoede, nu de vleugelspelers Viktor Fischer en Lasse Schöne tijdelijk niet inzetbaar zijn. De coach van de Amsterdammers kan echter wel een beroep doen op Ricardo Kishna, die zich zondag tegen AZ al met een prachtig doelpunt liet zien.

/

Ook aanvoerder Siem de Jong was onder de indruk van de 3-0 die de belofte voor zijn rekening nam. “Dat is goed voor hem en ook voor het team”, vertelt de middenvelder annex centrumspits aan Ajax TV. “Als zo’n jongen kan invallen en belangrijk kan zijn, dan is dat alleen maar goed”, vervolgt De Jong, die wijst op de blessuregevallen waarmee de regerend landskampioen te maken heeft.

“Met de blessures van Fischer en Schöne is het goed om te zien dat de jongens uit de jeugd al redelijk mee kunnen. Kishna is een sterke en snelle jongen. Hij kan voorin met zijn acties heel gevaarlijk zijn en dat is knap”, vindt De Jong, die zelf verantwoordelijk was voor de openingstreffer tegen de Alkmaarders. Door twee doelpunten van Lerin Duarte werd de eindstand zondag op 4-0 bepaald.

Denk je dat Ricardo Kishna de komende weken veel speeltijd krijgt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De timing is perfect dat Kishna nu aan het eerste mag ruiken, nu Fischer en Schöne er een tijdje uitliggen. Ook zou ik graag Andersen de plaats in de selectie van Fischer/serero overnemen, zodat je hem als back-up hebt. Ben benieuwd of dat Kishna mag beginnen tegen Feyenoord.

25 februari 2014 om 11:06

kischna vind ik echt een jongen met heel veel potentie, maar ik hoop echt dat De Sa niet veel gaat spelen...vind dat echt een blind paard, het enige wat wel goed aan hem is dat het echt een buitenspeler met kalk aan de schoenen is en een mannetje kan passeren...misschien wordt hij nog wel beter maar zover ik het nu kan zien gaat hij het niet redden

volgens mij begint Meleg zijn draai ook te vinden, ben daar wel benieuwd naar

25 februari 2014 om 11:35

Ik vond De Sa afgelopen zondag anders helemaal niet verkeerd spelen hoor! Hij wist de bal meerdere keren heerlijk en gevaarlijk voor de goal te slingeren. Zo'n type speler heeft Ajax ook gewoon hard nodig. Types zoals Meleg zijn uitstekend te gebruiken in de wedstrijden tegen ploegen die ze de ruimte geven. Kunnen ze mooi een actie maken en vervolgens afronden of afleggen. Spelen ze echter tegen een ploeg die 90 minuten met de rug tegen de goal staan, dan lopen ze zich continue vast op de verdediging. Dan is een speler als De Sa weer erg nuttig. Die krijgt de ballen dan toch goed voor de goal vanaf de flank. Zo creëer je dan alsnog kansen als dat over de grond niet lukt.

25 februari 2014 om 12:00

Daarom vind ik het heerlijk dat De Boer Kishna bij de selectie heeft gehaald. Tegen Salzburg zag je gelijk dat er met hem erbij Ajax dreigender was en tegen AZ heeft hij ook een goede indruk achter gelaten. Ik wil niet te hoog van de toren blazen, maar als Kishna deze lijn door kan trekken zal hij ook nog een belangrijk aandeel hebben in het kampioenschap van Ajax. Maar dan zal hij zich eerst tegen Feyenoord moeten bewijzen.

25 februari 2014 om 12:16

Ik snap niet waarom mensen zeuren op De Sa, de enige flankspeler die een voorzet kan geven en het ook nog doet. Hij is er nog lang niet en misschien wordt hij geen topper maar zijn voorzetten zorgen wel voor dreiging waardoor een verdediging in paniek kan raken omdat ze niet weten wie te verdedigen en daar moet je juist uit scoren. Veel beter dan Fischer die Robben probeert na te doen en compleet faalt.

Als De Sa er van langs krijgt moet dit met Fischer ook gebeuren.

Jammer dat Ajax amper grote jongens heeft die goed kunnen koppen. Enkel Sigi en Moisander kunnen er wat van en Siem.

25 februari 2014 om 16:58

Denswil en Mike ook, echter spelem ze weinig.

Inderdaad fantastisch voor die jongen! Hij schaart zich wel in een bijzonder rijtje door te scoren bij zijn Eredivisie debuut. Ik denk dat Ajax nog veel plezier aan hem gaat beleven, zeker als je zag hoe dat heerlijke doelpunt van hem tot stand kwam.

Hij is er nog niet na 1 goede wedstrijd. De toekomst voor het Nederlands voetbal ziet er goed uit je hebt nu al 3 toekomstige toppers Jpb, Depay en deze jongen. Dat de Nederlandse clubs gebruik gaan maken van hun talenten is alleen maar goed. Dat de jeugd teams van de top clubs in de JL uitkomen is ook alleen maar goed. Je ziet grote talenten sneller groeien.

25 februari 2014 om 10:51

Je spreekt jezelf nogal tegen. Eerst zeg je dat hij er nog niet is na 1 wedstrijd en de regel erna noem je hem een toekomstige topper. Fischer kreeg dat predikaat anderhalf seizoen terug ook en heeft nu ook moeite om zich te onderscheiden. Mooi dat Kishna nu in ieder geval zijn kansen krijgt en vanuit Jong Ajax zie ik persoonlijk ook wel toekomst in Meleg. Benieuwd hoe dit jongens zich over pak hem beet een jaar hebben ontwikkeld en waar ze dan staan.

25 februari 2014 om 11:02

Ik bedoel dat hij niet iedere wedstrijd zo goed gaat spelen. Dan kan ik hem nog wel een toekomstig topper in hem zien. Dat staat los van elkaar hoor. Ajax Twente en PSV zijn goed bezig met die jeugd teams.

25 februari 2014 om 11:06

Fischer is ook een toekomstige topper. Hij is zijn wedstrijdinstelling en psychologische staat op het veld nog aan het 'tweaken' maar dat komt vanzelf wel goed na de zomer als hij tijd heeft gehad om op alles te reflecteren (wellicht zelfs na zijn blessure, hoewel er dan nog weinig wedstrijden zijn). Het is een denker en zodra hij zich realiseert dat hij dingen los moet laten (dat zie je al bij vlagen) loopt het vanzelf wel los. Hij legt zichzelf simpelweg teveel druk op maar is stabiel genoeg om de laatste stap te zetten.

Bij de eerste balaaname van hem toen tegen RBS , kreeg ik al echt iets van.. Ja!! De manier van lopen..zn houding.. wel eentje met kennerlijk veel zelfvertrouwen. Dat kan er een worden. Heeft lengte en kan fysiek alleen maar sterker worden. Ben hier blij mee. Wat mij betreft hij rechtsbuiten en Bojan links, Siem in de spits..

Fischer begon nog sterker en zakte vervolgens onder het niveau Rkc.

Het is dus even afwachten hoe Kishna het gaat doen, maar in ieder geval is de selectie nu flinterdun.

25 februari 2014 om 10:51

Bondskoots, zo flinterdun is het niet. Bojan, kishna en de jong voorin met als backup siggi, andersen en de sa. Genoeg keus dus

25 februari 2014 om 10:52

Andersen en Siggi zijn geen buitenspelers, Bojan is overschat en bakt er niks van. Zo breed is het dus niet.

25 februari 2014 om 10:55

Andersen speelt in ajax1 aan de buitenkant. Ik had het over de gehele aanval waar dus 2 spelers per positie beschikbaar zijn

25 februari 2014 om 11:45

Dus jij was op je negentiende al helemaal klaar met je ontwikkeling? Is toch niet zo vreemd dat een sporter van nog geen twintig een terug slag krijgt.

25 februari 2014 om 11:47

Dat Fischer op het moment niet best speelt is duidelijk, maar dat ligt naar mijn mening niet aan zijn talent. Hij lijkt te gemotiveerd. Jan van Halst zei het volgens mij al eens, hij speelt verstijfd. Wil te graag! En dan gaan dingen juist fout.
Ik heb wel vertrouwen in Fischer. Hij is ook nog maar 19!

Op het moment is het voorin relatief dun inderdaad. Maar in Jong Ajax speelt ook nog Meleg, die het de laatste tijd heel prima doet. Ook Becker is een snelle en explosieve buitenspeler die eventueel nog zou kunnen doorschuiven. De blessure van Schone valt mee, dus die zien we binnenkort ook weer.
Dan heb je op dit moment Bojan, De Sa, Sightorson, De Jong en Andersen. Andersen vind ik beter als middenvelder, maar speelt bij Ajax 1 voornamelijk als buitenspeler. Sightorson kan bij gebrek aan beter prima op de flank, maar liever niet natuurlijk. De Sa komt tekort voor het niveau dat Ajax nastreeft, maar ik vind het heerlijk om te zien hoe hij in ieder geval de actie aangaat en een voorzet (probeert) te geven.

Fantastisch debuut natuurlijk. Hopelijk trekt hij deze lijn de komende wedstrijden door.
Hij is trouwens nog dreigender als rechtsbuiten en in de spits.
Ik zou dus tegen Feyenoord zo spelen mede doordat Bojan er op rechts niks van kan:

Bojan-De Jong-Kishna

25 februari 2014 om 10:50

Waarom Bojan? Die koekenbakker kan er helemaal niks van... Nee, geef dan maar De Sa. Die kan tenminste nog een bal voorgeven in plaats van zich doodlopen op de verdedigers.

25 februari 2014 om 11:25

Omdat we niet met Sigi in de spits spelen maar met De Jong. Dan heb ik liever een flankspeler die goed is in de combinatie

25 februari 2014 om 11:28

Welke combinatie? 100 keer stuklopen op de achterhoede? Nee, geen enkele club in NL is bang voor Bojan.

25 februari 2014 om 11:39

Nee voor one-trick-pony de Sa wel wil je zeggen? Het is dat ie het veld breed houdt want komt echt heel veel te kort voor Ajax.

25 februari 2014 om 12:05

De Sa komt pas net kijken en doet het al aardig. Bojan heeft al jaren ervaring en bakt er nog minder van. Dan lijkt mij De Sa toch wel een betere voor die plek.

25 februari 2014 om 12:13

De Sa is echt geen Ajax-niveau, net als Lukoki, rap maar veel te voorspelbaar.

25 februari 2014 om 13:36

Volgens mij zijn de meeste buitenspelers bij Ajax wel voorspelbaar. De man uitspelen en een voorzet geven. Hoe je je man uitspeelt is elke keer weer anders.

De Sa is een groot talent die enkel fysiek nog wat tekort komt. Hij komt er wel, maar je moet geduld met hem hebben. Een jongen van zijn leeftijd kan natuurlijk nooit er gelijk staan.

25 februari 2014 om 14:03

Sorry, maar de Sa kan er echt geen kloot van, enige manier van 'uitspelen' die hij in z'n assortiment heeft is een tikje langs de back en hollen maar, soms komt hij er langs en geeft hij een voorzet (die nooit aankomt), maar meestal krijgt hij een licht schouderduwtje en dondert hij het veld uit en moet hij uit de gracht klimmen (enigzins gechargeerd natuurlijk).. Bojan heeft 100x meer techniek dan de Sa.. Lekker Bojan opstellen dus..

25 februari 2014 om 14:07

Dat mag jij vinden natuurlijk, ik vind het helemaal niets.

25 februari 2014 om 14:08

Hij is fysiek inderdaad nog wat minder. Dat is jammer, wat een speler die ook duels in kan gaan hebben we nodig. Maar hij is nog jong, dus rustig brengen.

Veltman was een paar jaar geleden ook nog maar een miezerig mannetje, moet je kijken waar hij nu staat... Fysiek is iets waar je op kan trainen, dus dat komt wel goed. Hij heeft een prima instelling dus dat komt wel goed.

Was de enige tegen salzburg die onbevangen speelde en had zondag fantastisch spel. Hopelijk kan hij deze lijn voortzetten.

25 februari 2014 om 10:51

Tegen Salzburg was hij ook niet echt geweldig. Hij heeft amper een bal gehad en deed er maar weinig mee. Een bal terugspelen kan Fischer ook wel

25 februari 2014 om 10:53

Hij leed nog wel balverlies ja, maar durfde een actie te maken

Het is een talent en hij doet het prima. Ik kijk het nog wel even aan, zal waarschijnlijk nog wel flink terug vallen. Rustig brengen en niet te veel van verwachten, dan kan hij ook het minst tegenvallen

Je hebt met Kishna in ieder geval een buitenspeler die buitenom kan en eventueel een voorzet kan geven. Zet je Bojan op rechts met een van Rhijn die eroverheen gaat, kan je eventueeel weer met Sigthorsson spelen. Want we hebben tegen Feyenoord en PSV kunnen zien dat ie erg sterk is bij aanvoer van de zijkanten.

Wilt niet zeggen dat zowel Sigthorsson, als Van Rhijn in goede vorm steken. Maar ik denk dat die manier van spelen op het moment de beste oplossing is. Je kan wel heel makkelijk de spits (met de rug maar het doel) inspelen, maar als er geen één middenvelder de moeite neemt om door te lopen dan heeft het niet veel zin. Aangezien Ajax geen spits heeft met een individuele actie, moet er gekaatst worden en Serero is de enige die z'n bal achterna loopt en laat die nou net geblesseerd zijn. Klaassen doet het heel af en toe, maar wacht meer tot een lange bal van achteruit.

Het lijkt mij dus slim om zondag 'gewoon' met klassieke buitenspelers te starten en met Kolbeinn in de spits.

25 februari 2014 om 14:07

Nooit met Kolbein beginnen, die kan niet veel meer dan koppen. Siem kan ook prima koppen, maar kan meer, dus altijd met Siem beginnen en Siggi in de bonus doen, hopelijk trapt er een Engelse of Duitse middenmoter in zijn statistieken.

Hij doet me echt aan v.persie denken. Dit gaat een grote worden.

Zo gaat dat in opportunistisch Nederland. We prijzen hem helemaal de hemel. Net als talenten als Veltman, Rekik, Bakkali en Boetius is het de kunst om beide beentjes op de grond te houden. Kishna is na een sterk debuut nog lang niet. AZ gaf geen partij dit weekend. Hiervan zijn al veel voorbeelden van dat het daarbij ook bij bleef...

Laten we beginnen deze knul niet te hypen Lekker laten ballen en we zien wel waar het schip strand. Mooi debuut en het beloofd een goeie te worden maar zowel Veltman als Klaassen worden ontzettend gehypt terwijl ze nog niet eens de kans hebben gehad om zich 1 seizoen te bewijzen. Het talent is er absoluut maar we weten allemaal wat er met Fischer is gebeurd.

25 februari 2014 om 11:07

De meeste talenten krijgen te maken met een terugslag, zo ook fischer. Het gaat erom hoe hij zich volgend seizoen laat zien.

Van mij mag hij wel wat vaker gaan spelen nu. Heeft in ieder geval nu al meer laten zien dan De Sa, en hij heeft al de helft van de doelpunten van Bojan .

Dus van mij mag hij er voorlopig wel in. En dan Bojan of De Sa op rechts totdat Schöne terug is.

Deze jongen is enorm getalenteerd, hopelijk mag hij zich de komende weken vaker laten zien. Voor volgend jaar lijkt mij een voorhoede met Fischer-Kishna-Andersen prachtig, hebben allemaal een actie in huis en zijn nog jong. Hopelijk kan Ajax deze spelers dan nog 3/4 jaar behouden, net als klaassen, veltman en denswil.

25 februari 2014 om 11:55

Andersen komt nog geen paal voorbij, die heb ik nog nooit een actie zien maken waarbij hij er twee voorbij liep. daarbij is hij in de duels echt een slappeling. Ik vind hem sowieso geen goede buitenspeler, meer een speler die op de plek van Klaassen of Serero zou moeten spelen. Maar voorlopig is hij ook daar nog niet klaar voor. Eerst maar eens wat spieren kweken en wat meer bluf en agressiviteit in zijn spel brengen.

25 februari 2014 om 12:16

Andersen is van nature ook een aanvallende midv en geen buitenspeler. Vond hem altijd een van de betere in de jeugd maar heeft schijnbaar toch moeite dat laatste stapje te maken. Erg zonde aangezien die technisch echt een hele goede voetballer is.

heel mooi dat deze spelers kansen krijgen bij hun club is heel belangrijk voor het nederlandse voetbal want altijd maar spelers uit buitenland halen terwijl je ze in eigen land ook heb ben ik geen voorstander van.ik zou graag ook dit bij vitesse willen zien inplaats maar afhankelijk van een buitenlandse club waarvan je weet dat zij de beste toch weer terug halen..

Liever de Sa, kan een man passeren en voorzet geven ( niet altijd goed), maar Bojan heb je tegen feyenoord niet zo veel aan.

Mooi om te zien dat ze bij Ajax jonge spelers kansen geven en het ook goed doen. Als Ajax zo doorgaat zouden ze wel eens kunnen gebeuren dat in 2015 na 20 jaar (1995) weer de Champions League gaat winnen. Jeugd is de toekomst!

25 februari 2014 om 12:10

hahaha volgend jaar? Dit jaar uitgeschakeld worden door Red Bull Salzburg en volgend jaar pakken we gewoon even de CL? De jeugd is heel leuk en aardig maar zo lang ze allemaal te vroeg weggaan heb je er niet zo super veel aan. Je ziet ook meteen dat het met zo'n elftal als een kaartenhuis in kan zakken als ze opeens tegen een tegenstander spelen die veel druk zet en wel goede aanvallers heeft.. Dan worden we gewoon weggespeeld. Daarnaast is het spel meestal niet om aan te gluren. Verder wel leuk dat we ons kunnen associëren met de spelers die in het veld staan omdat er veel 'echte' Ajax jongens zijn. Dat is een plus.. Verder mag er nog wel heel wat beter.

25 februari 2014 om 12:28

En toen ging de wekker, onmogelijk..

Het voetballertje maakt een goal bij zijn debuut, en wordt weer omhooggeschreven door de journalistiek. Elke keer hetzelfde verhaal. Laat zo'n jongen eerst eens een lange periode goed spelen en oordeel dan. Bij Fisher ging het ook zo na 2 goede wedstrijden, toen viel ie in een diep gat, en blijkt dat het gewoon middelmaat is.

Schone is geen buitenspeler

1 keer goed gespeeld afwachten op de volgende wedstrijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren