Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alfred Schreuder gaat definitief uitdaging aan in Verenigde Arabische Emiraten

Laatste update:

Alfred Schreuder is definitief de nieuwe hoofdtrainer van Al-Ain, zo bevestigt de club uit de Verenigde Arabische Emiraten zaterdag. De vijftigjarige Schreuder wordt aldaar de opvolger van Sergiy Rebrov en neemt Carlo l'Ami mee als keeperstrainer. Ook zijn broer Bart Schreuder en Erwin Koenis, een videoanalist van Ajax, gaan deel uitmaken van zijn staf. Afgelopen week werd bekend dat Alfred Schreuder zo goed als rond was met Al-Ain

Schreuder was sinds zijn ontslag bij Ajax eind januari clubloos. De oefenmeester leek begin dit jaar hard op weg naar een nieuw dienstverband bij Club Brugge, dat uiteindelijk niet in zee ging met Schreuder. Algemeen directeur Vincent Mannaert maakte bekend dat de aanvullende eisen van de trainer reden waren voor de Belgen om verder te kijken. Ook was hij nadrukkelijk in beeld als manager van Leeds United. Schreuder werd in april daarnaast nog kortstondig gelinkt aan het trainerschap bij het Griekse Olympiacos Piraeus.

De trainer kiest nu dus voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. Schreuder geldt als opvolger van Rebrov, die op het punt staat de nieuwe bondscoach van Oekraïne te worden. Rebrov stond sinds juni 2021 aan het roer bij de Arabische topclub. Schreuder neemt L'Ami mee als keeperstrainer. De twee werkten in het recente verleden naar tevredenheid met elkaar samen bij Club Brugge en Ajax. Koenis, een videoanalist van Ajax, en zijn broer Bart Schreuder gaan eveneens deel uitmaken van zijn staf.

Het is zeker niet het eerste buitenlandse avontuur van Schreuder. Naast Brugge was hij ook eindverantwoordelijke bij TSG Hoffenheim en assistent-trainer van Ronald Koeman bij Barcelona. Na zijn dienstverband in Catalonië ging Schreuder aan de slag bij Brugge, waarmee hij in 2022 kampioen van België werd. Het leverde concrete interesse van Ajax op. In Amsterdam strandde het huwelijk tussen club en trainer eerder dit seizoen na de tegenvallende resultaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jezus wat jammer voor Feyenoord, die grijpen nu alweer mis. Gaat helemaal mis nu Slot weggaat uit Rotterdam
Nee op een serieuze noot, lekker cashen daar voor Alfred. Het was helaas geen match in Amsterdam maar hoop dat hij daar een betere tijd tegemoet gaat, het is hem gegund.

24 mei 2023 om 11:17

That's the spirit! Dat het tussen hem en Ajax geen match was, hoeft idd nog niet te betekenen dat het een slechte trainer is.

24 mei 2023 om 11:25

Ben geen fan van de trainer Schreuder maar bij Brugge en Hoffenheim het toch verdienstelijk gedaan. Ook in de staf van Ten Hag en Koeman gezeten dus hij zal vast iets kunnen, al zie ik het zelf niet. Maar ik ben dan ook maar een leek.

24 mei 2023 om 13:34

Ik ben wel groot fan van de trainer Schreuder, maar alleen niet van Alfred. Al kan ik niet ontkennen dat ik aardig genoot van zijn managementcapaciteiten in Amsterdam.

Ik hoor en lees veel goede verhalen over Dick Schreuder.

Prima, even een paar jaar wat geld naar binnen harken, en in de luwte verder gaan met je carrière. Achteraf was de match met Ajax ongelukkig, maar een slechte trainer is het nou ook weer niet.

24 mei 2023 om 11:02

Daar denken de meeste supporters van clubs waar hij coach is geweest toch anders over

24 mei 2023 om 11:06

Eens maar toch best tijdje goed gedaan bij Hoffenheim en kampioen geworden met Brugge. Dat is toch niet zo slecht?

24 mei 2023 om 12:19

het is maar hoe je het bekijkt.
ik denk dat de club brugge supporters blij zijn met kampioenschap, maar zover ik las destijds was het voetbal niet om aan te gluren. en ook aantal rare beslissingen met spelers wel/niet opstellen.

24 mei 2023 om 13:25

Ik vind het een hele slechte trainer. Noem mij maar eens een kwailiteit van Schreuder op. Hij heeft ook zowat elke speler bij Ajax slechter laten voetballen. Daarbij voor Ajax in die zeer korte tijd aardig wat diepte records of bijna-diepte records op zijn naam staan:

- Langste reeks zonder overwinning
- Grootste verliespartij ooit
- Een van de laagste puntengemiddelde ooit (alleen Wouters en Adriaanse lager en een aantal namen die mij niks zeggen en zich in de jaren zestig afspeelde)
- En bovengenoemde punten dus allemaal in een tijd dat alleen Marcel Keizer sneller werd ontslagen (die nota bene een puntengemiddelde van 2,44 had tov Schreuder met 1,89).

En dan ook nog het totale gebrek en zelfreflectie, niet tegen kritiek kunnen, wegwerken van Blind en de trots die hij binnen een half jaar uit Ajax heeft gezogen door te doen alsof de resultaten wel meevielen en het iig niet aan hem lag.

Waardeloze saaie demotiverende coach.

Lekkere carrierestap. Dan was zelfs een terugkeer naar Brugge nog beter geweest. Had toch wel verwacht dat hij iets beter in de markt zou liggen. Maargoed wie weet heeft hij bewust gekozen om te cashen.

24 mei 2023 om 12:05

Hij heeft 100 miljoen uitgegeven aan spelers, met een Bergwijn en een Bassey die gezamenlijk bijna 55 miljoen hebben gekost. Vervolgens heeft hij letterlijk elke speler in het elftal, op Kudus bij vlagen na, slechter laten spelen dan ooit. Stond op een gegeven moment zelfs 5de en had de langste streak zonder overwinning in de Eredivisie ooit voor Ajax. Verreweg het slechtste Ajax elftal dat ik me kan herinneren en dit is zeker geen slechte selectie. Heeft er een enorm potje van gemaakt en dat zal buitenlandse elftallen ook wel opgevallen zijn.

25 mei 2023 om 13:21

Oh helemaal mee eens ik vind het een verschrikkelijke trainer. maar je hoorde in het begin clubs uit de premier league en club brugge vallen. vandaar dat ik verrast ben. nee het was echt een afgrijselijke trainer zowel in veldspel als ontwikkeling van het team, de club ajax en de persconferentie en identiteit van de club.

27 mei 2023 om 21:54

Ja wie weet. Wat geld allemaal met een mens kan doen. Moet er niet aan denken in die contreien te moeten werken.

Kan Maarten Stekelenburg dan maar gelijk door als keeperstrainer bij Ajax?

24 mei 2023 om 11:32

Hoop het, vindt dat die dat wel verdiend.

24 mei 2023 om 11:57

Heeft hier vrij weinig mee te maken, omdat dit nieuws er niet voor zorgt dat Ajax hun keeperstrainer kwijtraakt. Dit is namelijk al een tijdje Anton Scheuntjens.
Ik vind ergens ook wel dat Stekelenburg dat verdient, maar dit moet hij ook wel kunnen en willen. En misschien moet hij eerst hiervoor wat dingen leren. En daarnaast is het ook niet eerlijk om dan Scheuntjens zomaar aan de kant te zetten (al doet Ajax dat tegenwoordig wel vaker helaas...).

24 mei 2023 om 12:41

Maarten wil voorlopig uit het voetbal heeft hij gezegd.

24 mei 2023 om 12:43

Wie is er zomaar door Ajax aan de kant geschoven?

24 mei 2023 om 12:34

L’ami is al een paar jaar eruit bij ajax.

24 mei 2023 om 13:06

Waarom van de Sar niet? Lijkt me een betere keeperstrainer

28 mei 2023 om 08:13

Er staat dat L'ami meegaat. Carlo was ooit een keeper dus lijkt me dat hij die taak op zich neemt

Beetje centen binnen harken en even uit de luwte van de Nederlandse media. Ik snap hem wel hoor. Als hij nu coach zou gaan worden bij een Nederlandse club dan wordt hij telkens herinnerd aan het Ajax-fiasco.

Mooi op veilige afstand om hier niet nog meer af te breken. Ik wens hem een lange carrière daar.

Hopelijk neemt hij Sanchez, Bassey en Bergwijn ook mee voor een leuk bedrag!

Sanchez 10 miljoen
Bassey 30 miljoen
Bergwijn 35 miljoen

24 mei 2023 om 11:59

Haha, dan is Bassey al duurder dan de volledige markwaarde van het huidige team :D

24 mei 2023 om 12:01

Bergwijn speelt steeds een beetje beter sinds het vertrek van Schreuder, dus daar verwacht ik komend seizoen meer van. Sanchez is ook niet meer dan een reserve back, dus dat vind ik ook wel prima. Speelde toen Rensch geblesseerd was ook niet heel slecht. En tja, Bassey... Verwacht je daar serieus 30 miljoen voor te kunnen krijgen? Als je de helft krijg moet je het naar mijn idee al doen (alhoewel er een gerucht was van een bod vanuit de Premier Leauge van 25 miljoen). Sterk in de duels maar dat is dan ook echt het enige. Dekking is drama, om over zijn passing maar niet te beginnen...

24 mei 2023 om 12:24

Waarom zou een club meer betalen voor bij Ajax geflopte spelers dan Ajax zelf heeft betaald?

Logisch dat hij zijn 'vriendje' meeneemt.

Treurig. Wat een hopeloos alternatief

Toch wel knap hoe zo'n ontzettend slechte coach zichzelf miljonair weet te maken als coach. Wat krijgt die man veel in de schoot geworpen, zeg.

Prima toch? Gewoon lekker grote bakken met geld verdiend en de Emiraten zijn echt geen gekke plekken om te leven. Wel jammer dat je uiteindelijk toch 2 uur van Abu Dhabi en Dubai zit, daar kom ik zelf ook graag een keertje. Laten wij eerlijk zijn, Schreuder is geen orakel of iets speciaals, gewoon lekker dikke centen verdienen, niks mis mee.

27 mei 2023 om 21:51

Wat is nu 2 uurtjes , met die goede wegen zit je er zo. Wel.af en toe wat file , maar ok. Op zich een prima is de VAE een prima land om te wonen , zeker als je aardig verdiend.

Dit verbaast me niets. Lekker zakkenvullen in de zandbak. Geen moreel besef, geen visie. Precies deze koude, visieloze bluffende instelling heeft hem hoofdtrainer gemaakt van Ajax. Ongelooflijk...

Hieruit blijkt toch wel dat wat we eigenlijk al wisten: Schreuder is geen liefhebber van voetbal en is een man zonder ambitie of visie. Nu even ordinair geld binnen harken nu het nog kan, ik vermoed dat we daarna nog heel weinig gaan horen van Schreuder.

Hij moet het natuurlijk zelf weten,maar sportief gezien is het natuurlijk helemaal niks. Zelfs als hij daar het goed zou doen,zullen de (europese) clubs denk ik niet voor hem warm lopen.financieel zal hij waarschijnlijk wel aardig wat binnen harken. En het weer zal ook wel iets beter zijn daar.

Tja prima optie voor hem want in een Europese competitie zie ik hem niet slagen. Lekker geld binnen harken en genieten van het leven daar. Niveau daar is natuurlijk bijster laag dus dat zegt niet zoveel mocht die het goed doen. Maar ja met zijn beperkte kwaliteiten is dit een goed alternatief.

De enige uitdaging is, hoe snel loopt mij bankrening vol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren