Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alderweireld: ‘We gaan rondkijken, maar eerst is het aan de clubs’

Laatste update:
/

Toby Alderweireld staat in beginsel positief tegenover een stap van Ajax naar Norwich City. De Engelse club brak zijn transferrecord voor Ricky van Wolfswinkel, maar wil ook achterin graag versterking. De centrale verdediger van Ajax komt als geroepen in die zoektocht. Het kamp-Alderweireld hoopte eigenlijk op een club van meer naam en faam, maar neemt wellicht genoegen met Norwich.

Vic Alderweireld, vader en zaakwaarnemer van de Belgische verdediger, beaamt woensdagmorgen in het Algemeen Dagblad dat Norwich City niet de grootste naam is van de clubs met interesse. Vader en zoon kijken echter naar méér dan alleen de naam. Mocht de zaak concreet worden, dan wordt er ook verder gekeken. “Naar de andere versterkingen, de toekomstplannen en het loon”, verduidelijkt senior.

Van persoonlijke onderhandelingen is nog geen sprake. “We gaan zeker 360 graden rondkijken, maar eerst is het aan de clubs”, aldus Alderweireld. De 24-jarige international van België stond eerst ook in de belangstelling van Bayer Leverkusen, maar dat schrok van Ajax’ vraagprijs van circa 7,5 miljoen euro. Het kocht daarna Giulio Donati.

Ik denk dat Toby Alderweireld uiteindelijk bij Norwich City uitkomt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal wel heel jammer zijn als Alderweireld naar Norwich City, hij verdient een stap hogerop, een transfer naar Norwich City is een stap lager, hij kan beer naar Liverpool gaan, levert het Ajax ook nog geld op want Liverpool wil 10 miljoen betalen!

10 juli 2013 om 08:08

Als dat zo is, dan zal Alderweireld ook liever naar Liverpool gaan hoor, maar zij lijken niet concreet te worden.
Norwich is wel upcoming en koopt heel gericht spelers aan. Daarbij is het wel als je je bij Norwich kunt onderscheiden je makkelijker de stap kunt maken, veel clubs zijn huiverig voor miskopen.

10 juli 2013 om 08:23

Dit hoor ik steeds vaker, dat je je vanuit een ploeg als Norwich makkelijker de stap omhoog kunt maken. Waarom men dit denkt begrijp ik ook zeker wel, ik denk alleen dat er niets van klopt. Kijk even na hoeveel spelers vanuit Stoke, Westham, Norwich enz naar de suptop de stap maken en hoeveel spelers dat vanuit ajax doen en het is duidelijk dat je die stap makkelijker vanuit ajax maakt. Natuurlijk leiden er meer wegen naar rome. Maar voor Aldeweireld komt er heus wel een betere ploeg dan Norwich. Een ploeg die gaat voor de plaatsen 4-8 in een grote competitie moet hij zeker kunnen vinden

10 juli 2013 om 08:32

Klopt maar als het ineens niet loopt kun je zomaar degraderen met Norwich. Zie bijvoorbeeld QPR afgelopen jaar.
Ik hoop dat er een mooiere club voorbij komt want dat verdient hij. Een club als Newcastle, Everton of Tottenham zal een mooie stap zijn voor hem.

10 juli 2013 om 09:05

@ Eriksen8

Ik denk de hoofdreden dat er vanuit Ajax meer spelers de top bereiken ipv Stoke, Westham, etc simpelweg is dat er veel betere voetballers bij Ajax rondlopen dan bij die clubs.
Feit is ook dat er bij Ajax een vergelijkbare druk ligt als bij de toppers in andere landen. Continu presteren is het enige wat telt en daar komt bovendien een heleboel media aandacht bij kijken. De prestatiedruk bij een middenmotor als Norwich (of in elk land) is vele malen minder.

10 juli 2013 om 08:12

Op basis van wat wil Liverpool 10 miljoen betalen?

Sinds meneer Dalglish weg is bij Liverpool zijn er nu mensen met enig voetbal verstand aan het werk bij Liverpool. Ongeacht dat ik Liverpool niet snap dat ze alderweireld niet halen, zullen ze geen 10 miljoen voor hem betalen. Die tijden zijn bij Liverpool wel voorbij ook.... helaas

Ik zou het echt een domme stap vinden als hij naar norwich gaat. Het enige is dat hij financieel er beter van word.

10 juli 2013 om 09:19

Hij krijgt ook met veel meer weerstand te maken dus voor z'n ontwikkeling is het ook positief. Verder is het ook een avontuur in het buitenland.

Ik hoop dat hij alsnog een jaar bijtekent en blijft maar verwacht het niet.

Denk dat het geen verkeerde club is. Misschien niet de club waar hij als eerste aan dacht maar, denk dat Norwich wel eens de verrassing van het seizoen zou kunnen worden. Ricky van Wolfswinkel, Toby en ze hebben interesse in Toivonen en Fer.

Ik snap niet dat je als één van de betere spelers van een topclub in Nederland (dit geldt dus ook voor spelers van Feyenoord en Psv) naar een matige club in Engeland zou willen.

Spelen om het kampioenschap, spelen in de CL of in de EL is toch veel meer waard dan dat je kunt zeggen dat je in de PL speelt. En ik weet niet wat Norwich aan salarissen betaalt, maar dat zal nu echt niet 3x hoger zijn dan in Nederland.

Als je nu op het einde van je carriere zit (ooijer destijds naar Blackburn Rovers) of het niveau van een topclub in Nederland niet aankan (bijvoorbeeld Lukoki), dan kan ik het nog begrijpen, maar anders...

Maar Alderweireld naar Norwich City, tjsa...

Wat wordt de PL sterk zeg.

Een swansea kan 16miljoen neertellen voor bont
Norwich kan een alderweireld aantrekken
Etc
Etc.

Dit zijn laag gekwalificeerde clubs met topspelers.

10 juli 2013 om 09:06

Er zit nu eenmaal veel geld in de PL, mede door de tv-inkomsten. Flinke transferbedragen en vette salarissen. Daarom wil iedereen ook naar Engeland Het voetbal van lager geclasseerde team is vaak kick-and-rush (vind ik minder aantrekkelijk) maar je wordt er prima betaald. Daarbij kun je wanneer je je in de kijkert speelt weer door naar een andere club om nog meer te verdienen.

Trouwens, ik geloof niet in Norwich als de opstap naar een topclub hoor. Vaak worden die spelers onderling verkocht aan een andere middemoter. De Engelse clubs halen hun topspelers 9 van de 10 keer uit het buitenland. En wanneer ze je speler van clubs als West Ham, Norwich etc. kopen dat is dat al op relatief jonge leeftijd. Spelers van bijv. 26 jaar worden niet meer aan topclubs verkocht!

Norwich city,( met alle respect) daar heeft Aldeweireld niks te zoeken, dan kan hij beter bijtekenen en bij Ajax bijtekenen, daar ga je alleen qua competitie en salaris op vooruit, maar sportief niks, speelt Liverpool Europa league?, als hun concreet worden zou ik het begrijpen als hij vertrekt

10 juli 2013 om 08:29

Waarom niet? Zo kan hij zich omhoogspelen en opwerken in de PL. Wat had je dan gedacht, dat de topclubs voor hem in de rij zouden staan? Hij is goed, maar niet zo goed als bijvoorbeeld een Vertonghen. Bovendien heeft Norwich al mooi ingekocht, ze hebben zeker ambities, mooie club dus voor Toby.

10 juli 2013 om 09:05

Daar heb je een punt, nee topclubs die in de rij staan ook weer niet, Vertonghen is natuurlijk een stuk beter ,

10 juli 2013 om 09:16

Als hij daar goed presteert komen de clubs van het niveau Arsenal, Tottenham, Liverpool vanzelf wel voor hem. De potentie heeft hij denk ik wel, zijn grote zwakke punt vind ik soms dat hij te overhaast is, en dat hij vaak in zijn rug gepakt word. Maar daarop kan hij nog trainen.

Het vertrek van Alderweireld is, van de drie mogelijke transfers, voor Ajax het makkelijkst op te vangen. Men heeft Mike van der Hoorn inmiddels aangetrokken en Joel Veltman kan ook gebracht worden. Normaal gesproken zou ik Norwich niet kunnen begrijpen, men is nu echter met een interessant project bezig. Ik kan me daarom best voorstellen dat Alderweireld wilt luisteren naar hun aanbod en, indien hij zou gaan, gun ik hem de transfer.

Via Norwich kan Alderweireld zich snel genoeg in de kijker speler van de grotere clubs in de Premier League. Toch zou het mooier zijn die stap ineens te kunnen maken.

de tekst: 'norwich City niet de grootste naam is van de clubs met interesse. Vader en zoon kijken echter naar méér dan alleen de naam....'

M.a.w. die wil uiteindelijk toch wel naar Norwich toe. ben benieuwd of Ajax nog steeds 7 of 7,5 miljoen voor hem gaat ontvangen !

Eigenlijk gewoon belachelijk dat je een club als Norwich overweegt, is het dan zo afschuwelijk bij Ajax om je contract te verlengen voor 1 jaar.
Ik snap echt niet dat hij dan niet gewoon nog even 1 jaar CL wil spelen om interesse te wekken, maarja Norwich zal vast ook zulke leuke wedstrijden voetballen....

10 juli 2013 om 11:10

Zelfde als villa,swansea,wba enz.. Ze kunnen zomaar 7e 8e worden in de pl. Het is een stap terug, maar bij norwich heb je wel de garantie op een basisplaats die je bij liverpool of leverkussen misschien minder hebt.

10 juli 2013 om 12:03

Klopt maar dat heb je ook bij Ajax en speel je in de Cl...

ik hoopte dat Liverpool hier zijn slag zou slaan Ajax wil 7.5 Miljoen denk dat ze met 6/6.5 ook wel genoeg nemen en dmv clausules het bedrag kan oplopen tot 8 miljoen, dan is dit een koopje.

Alderweireld is echt onderschat.. in de Premier League moet je altijd alert zijn en ik denk dat hij een grote speler kan worden als hij meer getriggerd wordt om te presteren.

Jammer dit. Niets tegen Norwich maar hij had dan beter een jaar kunnen wachten.

dus van ch.league naar onderkant prem.league. niet echt een sportieve verbetering. van de 10 ondelinge duels zou ajax er m.i. 7-8 winnen.....zn bankrekening zal iig beter gespekt worden....

Wat een geldwolven. Naar norwichcity is 100% een stap achteruit behalve het salaris dan. Een paar maanden geleden zei hij nog dat hij ajax niet voor een middemoter zal verlaten, maar dat waren dus alleen maar praatjes. Kwalitatief is norwichcity zeker wel minder dan ajax en speelt ook niet om de prijzen dus ga je daar als speler zeker niet op vooruit in je ontwikkeling.

Lat hem lekker gaan, ben hem nu al zat. Elke keer die stoere praat van hem. Ga lekker naar Norwich een club van niks.

10 juli 2013 om 09:34

Zo is dat ga lekker voetballen met als droom europa league...

Als hij voor Norwich kiest dan is het puur en alleen voor het geld. Wat moet je nou bij een laagvlieger in Engeland?

Dan beter wacht je een jaar, speel je nog CL, laat zien dat je een echte baas bent zoals Jan en maak dan een stap die direct sportief en financieel een stap vooruit is. Je speelt in een betere competitie maar met een andere doelstelling, alleen het salaris zou wel top zijn vergeleken met Ajax.

Naar Norwich zou echt een stap terug zijn.. Heb even wat informatie opgezocht, maar ik snap niet dat hij dit serieus kan overwegen..

Het stadion is de helft van de Arena.. Je gaat strijden tegen degradatie.. Geen CL en geen El.. De club heeft amper historie.. 2 League cups en maar liefst 3 wedstrijden mee mogen doen in de Europa League..
Ik zou sowieso liever bij Ajax spelen..

Voor de echte top komt Alderweireld tekort, maar Norwich...tsja, misschien iets té laag voor Toby. Aan de andere kant: wellicht wordt het wel de verrassing van het jaar met van Wolfswinkel en evt. ook Fer erbij? Dan zit je op het juiste moment in het juiste team en zullen de grotere clubs sneller geïnteresseerd raken. Blijft een aardige gok...

De echte topclubs komen niet voor Alderweireld, daar komt ie op dit moment ook gewoon tekort voor. Hij is niet zo goed als Vermaelen en Vertonghen toen zij de overstap maakten. Mocht ie echt heel graag weg willen bij Ajax dan is dit een leuke stap (achteruit), maar wie weet komt ie in beeld bij pakweg Everton of zelfs een stapje hoger.

klopt helemaal. Hij komt gewoon wat fysiek te kort. In nederland gaf dat inprincipe alleen problemen tegen bony en pelle....echter, daar speelt ie elke week tegen spitsen van dat kaliber. Denk niet dat ie t daar gaat maken. das mijn mening....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren