Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alderweireld heeft weer optie minder: 'We kwamen er gewoon niet uit'

Laatste update:

Toby Alderweireld gaat niet bij Norwich City aan de slag. Ajax bereikte met de Engelse club overeenstemming over een transfersom van circa acht miljoen euro, maar de onderhandelingen tussen speler en club zijn stukgelopen. Het is onduidelijk welke clubs nog in de markt zijn.

/

"Het was niet zo dat de club niet bij de ambities van Toby zou passen, we kwamen er gewoon niet uit", zo verzekert zaakwaarnemer Sören Lerby zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. Het contract van de 24-jarige Belgisch international met Ajax loopt nog een seizoen door. Eerder leek hij op weg naar Bayer Leverkusen, maar de Bundesliga-club wilde niet aan de vraagprijs van Ajax voldoen.

Voor Norwich City is het mislopen van Alderweireld een hard gelag. De ambitieuze Canaries versterkten zich eerder al met onder meer Ricky van Wolfswinkel en Marcus Olsson en bevinden zich in een vergevorderd stadium met de overgang van Leroy Fer van FC Twente naar Carrow Road.

Toby Alderweireld kan een betere club dan Norwich City krijgen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt jammer voor Ajax dat dit niet doorgegaan is. Het transferbedrag was goed. Toby had waarschijnlijk andere clubs in zijn gedachte, maar veel meer interesse is er niet. Dus moet hij de markt op waarde inschatten !

Nu mee laten trainen, zodat hij fit blijft en in de oefenperiode op de bank zetten. We gaan verder met Van den Hoorn en Veltman op zijn positie.

Jammer voor Toby, maar dit zijn nu eenmaal de keiharde wetten van de topsport ! Met een aankomend WK kan hij zich niet al te veel permiteren.

13 juli 2013 om 07:29

Toby kan natuurlijk ook gewoon een jaar bijtekenen. Zo kan Van den hoorn wennen aan het Ajax systeem.

13 juli 2013 om 07:33

Die intentie hebben we nooit uit de mond van Alderweireld gehoord. Eriksen is hierin wel duidelijk geweest !

De club was het probleem dus niet. Maar qua salaris wilde Toby blijkbaar goud zijn. Of wellicht speelt er een grotere club op de achtergrond ....

13 juli 2013 om 07:48

Toby kent de consequenties. Dan kiest hij voor tekengeld en een jaar op de bank.

13 juli 2013 om 08:01

Leuk dat tekenteld, maar dan mis je een wk

13 juli 2013 om 08:13

Ik neem aan dat Toby met zijn volle verstand zal kiezen.

13 juli 2013 om 09:14

Ik kan nu natuurlijk een dom grapje maken over Belg en logisch nadenken maar als hij nog een jaar bijtekent met een claussule als een gelimiteerde transfersom van 8 miljoen en een beetje wat zal presteren in Europa moet bij hem toch ook wel het kwartje gaan vallen? Heeft ie dat gezeik niet van het op de bank zitten en kan hij altijd nog weg voor 8 miljoen. Pakt ie ook nog een Wk'tje mee? Het enige dat hij dan moet doen is zichzelf in de kijker spelen. Nou, dat is toch niets teveel gevraagd?

13 juli 2013 om 10:09

@aietos Ik neem aan dat je bedoelt als Aldeweireld voor tekengeld kiest, dat ie een jaar bijtekent en je denkt toch niet, dat als Aldeweireld blijft en een jaar bijtekent, dat Frank de Boer hem op de bank zet.

On: Zonde voor Toby. Jammer van die miljoenen. Maar als hij blijft, heb ik er ook geen probleem mee.

13 juli 2013 om 10:45

@jari

Zoals je kunt lezen heb ik het inderdaad over tekengeld.
Ajax en Frank de Boer zijn hierover heel duidelijk geweest, hij moet een jaar bijtekenen of genoegen nemen met minder speeltijd. Zo hebben ze dit ook gedaan Sulejmani.

13 juli 2013 om 11:06

@aietos.
Ik weet hoe het werkt bij Ajax, misschien bedoelde je het ook zo, maar jij had het over bijtekenen EN op de bank zitten.
Ik hoop dat ie bijtekend dat maakt de selectie alleen maar breder en sterker.

13 juli 2013 om 11:28

Tekengeld EN niet of weinig spelen. Op de bank, trubine of wat dan ook. De keuze is aan Alderweireld.

Inderdaad jammer voor Ajax. Acht miljoen euro is natuurlijk een prachtig bedrag voor zijn eenjarig contract. Zou Alderweireld een hoger salaris in gedachten hebben gehad? Begrijp anders niet goed waarom hij er met Norwich City niet uitgekomen is.

13 juli 2013 om 09:31

Zou me niets verbazen als die pannenkoek van een Sören Lerby een extra centje wou hebben.

Een ontwikkeling die ik voor Aderweireld zelf gunstig vind, hij kan ech beter naar Everton gaan. Ook die club heeft zich inmiddels gemeld bij Ajax namelijk.

Ajax ontvangt sowieso 8 miljoen voor hem, anders verkopen ze hem niet en zal hij bij moeten tekenen of naar Jong Ajax terugzakken.
Denk dat de volgende club hem wel zal strikken, maar ben toch benieuwd waarop het onderling is afgeketst bij Norwich.

Een wijs besluit van alderweireld! Wie wil er nu van een topclub als Ajax naar een nietige club als Norwich. Bij ajax speel je om het kampioenschap en speel je champions league. Deze club ga je toch niet wisselen voor de middenmoot van engeland. Lekker bijtekenen als er niets beters komt!!

Voor ajax zeker jammer, maar het moet ook voor alderweireld goed voelen en als dat dat niet doet is dit een wijs besluit van hem, dan zou hij of op de bank blijven zitten of nog 1 jaar bij tekenen.

Geef hem groot gelijk om niet naar het onbeduidende Norwich City te gaan. Dat zou echt de laatste optie voor Oost-europa moeten zijn. Toby kan wel een niveautje hoger en heeft gewoon ambitie. Bij Norwich weet je dat er nooit iets wordt gewonnen en Europees voetbal is ook kansloos. Gewoon wachten op een mooiere club en die gaat er echt wel komen.

"het was niet zo dat de club niet bij de ambities van Toby zou passen" is een nette verwoording van "norwich was niet de club voor Toby, aangezien Toby het liefst bij een club speelt die mee doet in de (sub-)top van een land en Europees voetbal speelt".

Salaris zal voor Engelse termen nooit een probleem. Zelfs een aantal 1st division clubs betalen nog meer dan Ajax aan salarissen van spelers.

Comolete onzin dit, niemand zou ooit 8 miljoen voor hem betalen en dat bod is er dus ook nooit geweest.

Dat wil zeggen dat het salaris niet zo aantrekkelijk was voor toby. Hij zou wel voor een engelse laagvlieger willen spelen, maar dan alleen voor een top salaris en dat willen ze Toby niet geven.

Gelukkig maar, we hebben Toby Alderweireld hard nodig, want met Mike vd Hoorn zie ik het niet zo goed komen. Lengte heeft hij, maar verdedigen blijft hij beperkingen houden en daar kan hopelijk Jaap Stam wat aan doen op de trainingen.

(kortom) Gewoon een jaartje bij tekenen en je mag weer in de basis spelen

Ik mag het vast niet zeggen, want de vorige keer werd ik ook al gestraft toen ik de waarheid schreef, maar ik denk dat ik wel een flauw vermoeden heb waarom de deal dan niet doorging.
Ergens maar goed ook, Toby heeft de juiste beslissing gemaakt !

13 juli 2013 om 10:28

Schrijf dan gewoon 'de waarheid', in plaats van dat suggestieve geneuzel. Wat noem je straffen? Een puntje eraf en je bericht verwijderd? Who cares...

13 juli 2013 om 10:48

Dat noem ik straffen ja en de vorige keer toen ik mijn bericht, deels aangepast, herhaalde kreeg ik er meteen 10 punten vanaf en mocht ik een week niet meer reageren.

Anyway, ik gok dat PSV binnenkort goed nieuws heeft en over nog wat extra miljoentjes beschikt, hou het daar maar op.

Mooi dat dit niet doorgaat, Alderweireld had echt niet naar een Norwich City moeten gaan, natuurlijk wel jammer van die 8 miljoen voor Ajax. Maarja, ook andere clubs zullen wel redelijk betalen.

Denk eigenlijk niet dat deze deal alleen maar stuk is gelopen op salaris, zo'n Norwich City betaald gewoon prima. Meer waarschijnlijk is het dat Alderweireld die club gewoon echt niet zag zitten. Of wellicht wou Norwich hem aan een 5/6-jarig contract binden, logisch ook na een investering van 8 miljoen. Maar had Alderweireld zelf meer trek in een 3-jarig contractje, waardoor hij weer snel, goedkoop en relatief gemakkelijk een nieuwe stap omhoog kan zetten. Ik zou me als speler namelijk echt niet zomaar langdurig aan Norwich verbinden. Als tussenstap prima, maar dan moet je er ook wel zeker van zijn dat je daar weg kan als het tijd is, met zo'n langdurig contract kon dat nog wel eens lastig gaan worden.

Indien hij niet vertrekt kan Ajax toch voorstellen om voor een jaar bij te tekenen in ruil voor pakweg 15 procent van de transfersom volgend jaar, zijn beide partijen volgens mij mee geholpen.

13 juli 2013 om 10:46

En dan vervolgens een scenario Vertonghen waarbij Ajax weigert de deal door te laten gaan tenzij Vertonghen van z'n percentage afziet? Nee, dat moet Alderweireld zeker niet doen. Wat hij beter kan doen is z'n contract gewoon verlengen met een minimale tijdsduur, dus gewoon half-jaartje ofzo erbij, zodat hij alsnog snel weg kan, wellicht al in de winter, maar wel gewoon kan blijven spelen in plaats van bij Jong Ajax. Of hij kan wel gewoon een jaar of zelfs langer verlengen, maar dan met een lage transferclausule erin. Het probleem voor Alderweireld is dat als er nu geen goede clubs geinteresseerd zijn, het nog maar de vraag is om dat volgend jaar wel het geval gaat zijn. Dan is het in zijn interesse om zo goedkoop mogelijk weg te kunnen bij Ajax, zodat een grote club het voor een relatief laag bedrag wel aandurft.

Dan wilde hij er ook niet graag naartoe heb ik het idee, anders waren ze er wel uitgekomen aangezien een club uit de premier league niet slecht betaald en ze halen ook een hoop goede spelers die kant op. Hij zal wel alleen voor de hoofdprijs daar hebben willem voetballen en anders gewoon wachten op een andere club.

Maar voorlopig blijft Alderweireld bij Ajax. Onderhandelingen met Norwich City leverden geen resultaat op. Volgens zijn zaakwaarnemer Søren Lerby had dan niet zozeer te maken met de sportieve ambities, maar was het gat tussen vraag en aanbod te groot.

Bron: VI

Ik ben aan de ene kant wel blij dat hij niet is gekomen. Schat hem niet beter dan Bassong en Turner. Voor de rest heb je de jonge Ayala en Bennett (22 en 21) achter de hand die net terug komen van een verhuurperiode. Plus het feit dat ik niet wil dat Norwich een koopclub wordt... zo jammer voor voetballers als Martin, Johnson, Holt en Ruddy als zij hier de dupe van worden, zij hebben er voor gezorgd dat Norwich twee keer promoveerde en ervoor gezorgd dat ze makkelijk
meedraaiden in de middenmoot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren