Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Akpom gidst matig Ajax met dubbelslag naar moeizame zege in Zwolle

Laatste update:

Ajax heeft de wedstrijd met PEC Zwolle ternauwernood winnend besloten: 1-3. De grote man aan de kant van de Amsterdammers was Chuba Akpom, die twee treffers noteerde. Er leek na 25 minuten en een 0-2 tussenstand geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers, maar in het vervolg van de wedstrijd werd een zwak Ajax compleet overlopen door de thuisploeg.

Ajax trad in Zwolle aan in een verrassende 3-4-3-formatie. Daarbij vormde Sivert Mannsverk met Jorrel Hato en Devyne Rensch de achterhoede en fungeerden Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson als wingbacks. Voorin keerde Steven Bergwijn terug in de basis. De voorhoede werd gecompleteerd door Chuba Akpom en Mika Godts.

Hlynsson zette de bezoekers vroeg in de wedstrijd op voorsprong, hoewel de aandacht bij het doelpunt vooral uitging naar Tahirovic. Met een zeer leep balletje bediende de Bosniër zijn collega op heerlijke wijze. De IJslander rondde met de linkervoet beheerst af: 0-1.

PEC Zwolle kreeg al vlug na de openingstreffer de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. Reijnders kon na uitglijden van Rensch recht op doelman Diant Ramaj aflopen, maar treuzelde bij het afronden. De snel teruggesprintte Rensch ontfutselde Reijnders de bal en herstelde zo zijn fout.

Steven Bergwijn kreeg na ruim twintig minuten spelen een grote kans op een verdubbeling van de marge. Na een strakke pass van Van den Boomen kon de aanvoerder, waarna de dwarrelende bal door Thomas Lam uit de doelmond werd gekopt.

Een minuut later was het wél raak voor de Amsterdammers. Na een prima actie en dito steekpass van Godts rondde Akpom, na een lichte touché van Sam Kersten, af: 0-2. Na die treffer ging PEC allesbehalve bij de pakken neerzitten.

Integendeel, zelfs. De Zwollenaren trapten flink het gaspedaal in en vergaten te profiteren van een grabbelende Diant Ramaj. Kort daarna redde de Duitse doelman wel uitstekend, ditmaal op een afstandspoging van Lam. Bram van Polen noteerde vlak voor het rustsignaal misschien wel de grootste kans van Zwolle. Na een voorzet vanaf de rechterkant stond de aanvoerder helemaal vrij, maar vloog zijn inzet van dichtbij ver over.

De kansen stapelden zich in het tweede bedrijf vrolijk op voor de thuisploeg. Odysseus Velanas was de man die de nodige kansen om zeep hielp. Een eerste mogelijkheid verkwanselde hij door de bal op zelfzuchtige wijze hoog over te schieten, waarna bij de Griek bij een tweede poging vertwijfeling toesloeg.

Bij Ajax ontsproot al het gevaar van Godts. De jonge Belg legde de bal drie keer gevaarlijk voor, maar het leidde niet tot een doelpunt. Bergwijn kwam nog het dichtste bij, maar hij hij wist de bal niet te promoveren tot doelpunt. Een grote kans voor Akpom volgde iets later. Na goed drukzetten van de Engelsman kon hij zelf afmaken, maar zijn inzet vloog rakelings naast de linkerpaal.

Dat zou Ajax duur komen te staan. Invaller Filip Krastev was de gevierde man. Na een prima individuele actie kapte de Bulgaar de inglijdende Tahirovic uit, waarna hij matig maar voldoende inschoot: 1-2. Een andere invaller, Silvester van der Water, dacht kort daarna de 2-2 te noteren. Nadat Lennart Thy zijn harde schot gekeerd zag worden door Ramaj, prikte Van der Water in de rebound binnen. Hij deed dat echter vanuit buitenspelpositie: geen doelpunt.

Ajax profiteerde optimaal en legde de wedstrijd in het slot. Na een schitterende lange bal van Tahirovic trok invaller Anton Gaaei de bal voor. Akpom stond in de zestien klaar om het leer binnen te tikken: 1-3. Bram van Polen dacht in de slotfase nog de 2-3 te noteren, maar wederom werd bij het Zwolse doelpunt buitenspel geconstateerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wil wel ff een lans breken voor Gaaei. Twee keer in een seizoen voor de rust gewisseld en bij de laatste keer werd hij ook nog voor de bus gegooid door z’n eigen trainer. Als je dan alsnog het vermogen hebt om er vol voor te blijven gaan en vandaag zo in te vallen, ben je mentaal sterk. Chapeau!

31 maart 2024 om 14:14

Viel deze keer goed in. Een van de weinige eigenlijk vandaag. Mag ook wel een keer gezegt worden

31 maart 2024 om 14:26

@Cas94, hij werd niet voor de bus gegooid door zijn trainer. Dat maakte de pers er van door alleen dat ene stukje uit zijn relaas te citeren zonder context. En iedereen nam dat gretig over. Dat Gaaei wel doorzettingsvermogen toont, dat is te prijzen. Voetballend én verdedigend mag ie echter meer laten zien imo.

31 maart 2024 om 14:15

Ja goede bal breed op Akpom. Iets met een kinderhand..Maar respect voor z'n drive.

31 maart 2024 om 14:17

Hadden andere spelers maar zijn drive. En nog een laatste goede bal van rechtsachter op taylor linksvoor op maat

31 maart 2024 om 14:18

Ik zeg toch niet dat hij als Cafu speelde, maar hij viel gewoon goed in. Hij levert een assist, was verdedigend sterk en geeft ook nog een bal op Taylor die hij vervolgens richting Deventer schoot. Als zo’n jongen vaak overspoeld wordt met (terechte) kritiek, mag het ook wel gezegd worden als hij goed invalt.

31 maart 2024 om 14:26

Gaan we nu serieus bij elke positieve opmerking over Ajax beginnen over een kinderhand die snel gevuld is? Nergens wordt gezegd dat Ajax goed speelde en nergens wordt gezegd dat Gaaei Ajax materiaal is. Maar als je ziet wat hij over zich heen heeft gehad, is het toch niet gek dat het (mentaal gezien) bewonderenswaardig is hoe hij er nu staat?

31 maart 2024 om 14:59

Voorlopig is de prijzenkast meer gevuld dan alle andere ploegen bij elkaar... laat ze lekker keertje plezier hebben joh.. ze hebben zolang moeten wachten op een ajax als dit..

31 maart 2024 om 14:16

Ik heb sowieso bij Gaaei nooit het idee dat wilskracht of inzet het gebrek is. Hij heeft niet het niveau, iets wat voor veel meer spelers van toepassing is, alleen bij hem heb je toch de indruk dat hij er alles aan doet om iets toe te voegen. Vandaag lukte dat zowaar, ook als is het maar tegen PEC. Ontzettend mooi voor hem.

31 maart 2024 om 14:22

is inderdaad een type speler die in een mindere competitie (denemarken dus bijv.) opvalt omdat hij veel inzet en loopvermogen heeft. Verder is het technisch (nog) niet helemaal super op zijn zachts gezegd.
je ziet wel vaker van dit soort spelers (bijv begin dit jaar bij hammarby tegen twente was ook zo'n gozer die maar bleef rennen, leek heel wat maar je zag ook wel dat hij wat bal gevoel mist).

31 maart 2024 om 14:27

Voor ons als supporters soms ook wel fijn om te zien. We krijgen dit hele seizoen al wanprestaties en afgrijselijk voetbal te verwerken. Het laatste wat je wilt is het idee krijgen dat het alleen ons supporters raakt en dat de spelers het eigenlijk allemaal wel best vinden. Dat heb je bij Gaaei niet. Sterker nog, hoe terecht die vroege wissels ook waren : je gunt zo'n jongen dit absoluut niet.

31 maart 2024 om 14:17

Gaaei had zeker een goede invalbeurt. Goede assist, maar ook een aantal mooie passes de diepte in. Zeker knap van hem na alles. Gun het hem ook. Toont altijd inzet in tegenstelling tot anderen.

31 maart 2024 om 14:25

Idd helemaalmee eens. Heb t al vaker gezegd: als rechtback is het niks maar zet hem op rechtbuiten

31 maart 2024 om 15:07

Tja ik zag vandaag Mannsverk en Rensch verdedigen. Die doen het niet veel beter. Gooijer ook niet. In de passing en positionering zijn zij wat beter, maar in ze verliezen keihard van Gaaei op inzet, loopvermogen en voorzetten. Het ligt maar waar je de nadruk op legt welk van de spelers je daar opstelt. Al zou ik Mannsverk nooit meer als verdediger opstellen. Dat ging echt nergens over en leek op helemaal niets. Op basis van vandaag zou ik dan weer tahirovic houden en branco en mannsverk verkopen.

31 maart 2024 om 16:37

Precies! Hadden de andere spelers van Ajax maar dezelfde inzet als deze jongen. Dan was het verdicht bijna zeker positiever. Ook vanmiddag weer een plichtmatige bedoeling. Die bijna nog - terecht! - verkeerd kon aflopen, door al dat verdedigende gestuntel. Maar complimenten voor Gaaei!!

Je wint hem, maar waar zitten we nou in godsnaam weer naar te kijken? Je hebt twee verdedigers, en besluit lekker drie middenvelders in je defensie te zetten om maar met vijf man te kunnen spelen. Geen Medic, Gaaei of Sosa. Nee, met Taylor en Hlynsson twee man die het beste zijn op 10 als backs. En dan Mannsverk in het centrum? Wat een onzin.

Dat we een tussenjaar hebben is prima joh. Maar houdt dan toch vast aan je filosofie. Speel het seizoen lekker uit in een 4-3-3 van ongeveer:

Godts - Brobbey - Berghuis
Hlynsson
Mannsverk - Henderson
Hato - Kaplan - Sutalo - Gaaei
Ramaj

Zo'n Akpom en Forbs met hun Engelse homegrown status behouden nog wel een waarde van 10 miljoen. Die Sosa als international raak je linksom of rechtsom ook wel kwijt.

Je kan die Tahirovic, Taylor, Rijkhoff en van Axel-Dongen er een beetje in rouleren en kijken wie het niveau haalt. En hopen dat Mannsverk en Gaaei het met wat wedstrijden vertrouwen zich wat ontwikkelen, waar de alternatieven op hun positie niet veel beter zijn. Je kan zelfs nog zo'n Vos, Fitz-Jim, Brandes en Kalokoh eens een wedstrijdje geven en zien hoe die het doen. Dan kan je ook voor komende zomer een beetje een beeld opmaken waar je volgend seizoen wat aan hebt, wie nog een jaartje Jong nodig heeft en wie je moet doorselecteren.

Maar op deze manier ga ik liever bij Jong een lekker potje voetbal kijken. Dan deze wanvertoningen van Ajax 1. Een minder seizoen, en mindere resultaten - helemaal prima hoor. Maar probeer dan lekker te voetballen en geef wat talenten de kans. Op deze manier zit je echt naar drie keer niks te kijken.

31 maart 2024 om 14:17

Wat doe je met Bergwijn dan?

31 maart 2024 om 14:20

Op de bank, hopen op een degelijk EK van hem en dan verkopen..

31 maart 2024 om 14:20

Strik erom doei je hebt er niks aan

31 maart 2024 om 14:25

Bergwijn op de bank rest van het seizoen met deze selectie volg ik niet echt

31 maart 2024 om 14:18

Medic zat niet eens op de bank, dus hoe had je die willen gebruiken?

31 maart 2024 om 14:23

Om te beginnen zou ik hem aan de wedstrijdselectie hebben toegevoegd. Voor zover ik kan vinden is hij namelijk niet geblesseerd. Maar afijn, kan zijn dat dat simpelweg niet bekend gemaakt is.

31 maart 2024 om 14:24

Lijkt me dat hij geblesseerd is, want hij zit er anders altijd bij

31 maart 2024 om 16:46

@martijn r, er is natuurlijk wel iets met hem. a spelers worden er echt nooit buiten gelaten als er nog plek is op de bank. Dat doen ze alleen bij spelers die nog met Jong kunnen meedoen. Er was sws nog genoeg plek want er zaten maar 9 spelers op de bank ipv 12 en Vos, Rijkhoff, Fitz Jim hebben vrijdag allen geen minuten gemaakt bij Jong

31 maart 2024 om 14:21

Je bent wel een blinde als je denkt dat hlynsson beter is dan Taylor en bergwijn op de bank zet voor godts

31 maart 2024 om 14:27

Naar mijn mening verdient Hlynsson momenteel wel de kans hoor. Werkt altijd hard, zelfs als hij op posities staat de helft van de tijd waar hij nog nooit heeft gespeeld. Pakt zijn doelpunten en bijdrages mee.

Dat heeft weinig met Taylor te maken. Maar die rendeert niet echt op 6 of 8. En Hlynsson verdient mijn inziens meer de kans op 10 momenteel.

31 maart 2024 om 15:06

@Martijn, eens, gewoon 433 spelen of als je al zo graag 532 of 541 wil spelen dan wel met Sosa en Gaaei op de backs die letterlijk wingbacks zijn. Ik haat die fantasieopstellingen van trainers, eerst Steijn nu Schip. Alsof Schip op cursus is geweest bij Steijn, zo lijkt het de laatste maanden. Drama.

31 maart 2024 om 15:08

Ik zou Hlynsson eruit halen en Berghuis terug op 10 plaatsen. Dan wordt het spel tenminste eindelijk weer goed verdeeld en krijgt Brobbey aanvoer. Hlynsson zorgt niet voor aanvoer, dat is een loper. Op rechtsvoor zou ik het zelfs aandurven met Gaaei, omdat die wel een goede pass heeft. En bij gebrek aan beter Forbs.

31 maart 2024 om 16:44

Ik zou het helemaal niet vreemd vinden dat de volledige technische staf vandaag nog zou worden ontslagen vanwege opzichtig wangedrag. Wie bedenkt de opstelling van deze middag? Met pek en veren de straat op! Met alle geluk van de wereld pak je hier drie punten, en hoor je de coach doodleuk vertellen dat ook het experiment Mannsverk in de verdediging voor herhaling vatbaar is. Net als dat van wingback Taylor. En voor die minkukel moet na dit seizoen ook nog even een technische functie worden bedacht. Soms denk ik dat het echt een vooropgezet plan is om Ajax zo snel mogelijk kapot te krijgen. Even terug naar de feiten: Mannsverk was hopeloos zoekende. En op rechts had PEC telkens alle ruimte om door te stoten. Omdat de wingback Taylor het nodig vond om met een 0-2 voorsprong meer linksbuiten te gaan spelen. Hoe haal je het in je hoofd, en wie van de technische staf corrigeert deze tactisch zo ondermaatse speler?

Dat PEC Zwolle hier maar eenmaal scoort hebben ze echt zwaar aan zichzelf te wijten. Dit Ajax was verdedigend echt dramatisch. Maar ja als je dan zo met je kansen omgaat dan is winnen onmogelijk. Ajax ook wel effectief vandaag zeker in de openingsfase. Maar ja het voetbal blijft dramatisch. Het is overleven en die 5e plek vasthouden want meer zit er niet in.



Worden nog een paar lange wedstrijden. Manman wat was het weer slecht ondanks de 1-3

Makkie en goed voor het vertrouwen

Het is dat Zwolle niet kan scoren anders had je hier vandaag met 5-3 verloren. Ajax heeft de doelpunten ook makkelijk verkregen. Ik vrees voor de klassieker.

31 maart 2024 om 14:22

Zwolle had vaker kunnen scoren maar Ajax toch ook? Alleen die bal van Akpom al. Of de eerste helft Bergwijn die te lang wacht. Maar ook echt wel een paar keer met een man meer de situatie helemaal verkeerd uitgespeeld.

31 maart 2024 om 14:34

Doelde meer dat de eerste twee goals toevallig tot stand zijn gekomen. Het is gewoon pijnlijk en teleurstellend dat clubs als PEC Zwolle de bovenliggende partij zijn.

Blij met de punten. Daar moeten we het dit seizoen mee doen. Heb de laatste 20 minuten geen goede pass meer van Taylor gezien. Dramatisch. Maar zou wel goed zijn, dat hij mag blijven staan?

31 maart 2024 om 14:18

Hij heeft op linksback en linksbuiten gestaan. Wat verwacht je nou van hem? Natuurlijk heeft die gast het lastig op die posities..

31 maart 2024 om 14:26

Hij wordt al het hele jaar verkeerd gebruikt, in de jeugd op 10en hij scoort dan regelmatig. Beetje verhaal met Daily Blind vorig jaar. Die hadden ze nu als verdedigende middenvelder goed kunnen gebruiken.

31 maart 2024 om 14:32

Ik verwacht dat hij iig niet zoveel dom balverlies lijdt, met zijn man terug loopt/ rent ipv terug sukkelt, dat hij zich beter aanbiedt en dat hij duels aangaat zonder iedere keer een overtreding te maken. Dit dus nog allemaal los van dat hij anderen door verkeerd positie kiest in de weg loopt, naar anderen loopt te wijzen terwijl hij zelf daar geen inzicht voor heeft en een zeer laag rendement heeft betreffende goals en assists (en gewonnen duels en succesvolle passes)

31 maart 2024 om 16:55

Vanwege de dingen die jij noemt denk ik ook dat er alleen toekomst voor hem ligt op de back-positie. Heeft in ieder geval wel meer duelkracht en inzet als Sosa...

Op het middenveld is het een veel te groot risico om zo'n speler erin te hebben. Als back kan hij voetballend best een schakel worden, mits hij zich ontwikkelt in het verdedigende aspect.

Nou. Hier mag Ajax niet klagen. Wat heeft PEC zichzelf tekort gedaan vandaag. Worden nog zware weken voor Ajax...

31 maart 2024 om 14:15

Het is al een heel zwaar jaar. Kunnen echt van iedereen verliezen.

31 maart 2024 om 14:33

Ja absoluut. En ik zie er ook geen stijgende lijn in. Ajax is toe aan het einde van dit seizoen.
Hopen dat jullie volgend seizoen wat sterker voor de dag komen. Hoewel dit ook zomaar kan dooretteren...

Tahirovic en Godts goed gespeeld, Akpom als aanspeelpunt niet best maar wel weer heel belangrijk in de 16. Gaaei een hele goede invalbeurt. Voor de rest een hele hoop onvoldoendes en slecht voetbal, tactisch ook weer drama.

Scheids mist ook 3x een doodschop, wat een hoop onnodige frustratie bij PEC ook richting de grensrechter steeds.

31 maart 2024 om 14:23

Ik moet eerlijk bekennen dat die overtreding van Vos toch ook wel tegen rood aan zat. Net erin en dan zo wild inkomen....

31 maart 2024 om 14:42

Mee eens. Had er eentje van Zwolle af kunnen sturen. Maar die van Vos ook. 2 harde overtredingen in een. Een elleboog en over de bal heen.

De lijntjes zaten ons mee vandaag. Tahirovic met 2 schitterende passes, maar verdedigend weer matig. Verder was het een gênante vertoning. Gaaei is niet goed genoeg, maar bijna alle selectiespelers van Ajax kunnen een voorbeeld nemen aan zijn mentaliteit.

31 maart 2024 om 14:18

Die sliding van Tahirovic bij die goal..
Dat zie je alleen op amateurvelden.

3 belangrijke punten, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Spel was weer heel erg slecht, maar goed, te verwachten.. wissels bedenkelijk.. uitzien naar de zomer en hopelijk houden we plek 5 vast

31 maart 2024 om 14:44

Als ze zo blijven spelen kan ik me niet voorstellen dat ze 5e blijven. Ze moeten nog tegen Feijenoord en Twente. Lijken me 2 nederlagen. En tegen de Eagles en Almere is ook lastig. Daarentegen Vitesse en Volendam zijn 6 punten.

8 VAR checks in 3 wedstrijden en allemaal in het nadeel van PEC. Dit is wel zo duidelijk een complot om PEC te laten degraderen. Vorige keer geloofde niemand dat maar ik verwacht nu wel excuses nu het zo overduidelijk is.

31 maart 2024 om 14:16

Lol, in de Arena nog een schandalige goal meegekregen die je een punt opleverde dankzij diezelfde VAR.

31 maart 2024 om 14:21

Wat een kinderachtige reactie. Niks was overduidelijk fout. Pec heeft het aan zichzelf te danken. Hadden gewoon kansen moeten afmaken.

31 maart 2024 om 14:22

Dat je een voorbeeld uit december moet nemen om te verklaren dat de VAR ooit in het voordeel van PEC heeft geoordeeld zegt al genoeg

31 maart 2024 om 14:26

De blauwe cond gedraag je niet zo als een klein kind. Ga lekker eieren schilderen en zoeken. Fijne zondag.

31 maart 2024 om 14:26

Je denkt niet dat hij die wedstrijd noemt omdat het om dezelfde tegenstander gaat?

31 maart 2024 om 14:38

De waarheid valt hard zo te zien

31 maart 2024 om 14:20

Noujah wel terechte interventies deze wedstrijd. Overigens mag je ook niet klagen dat je de wedstrijd niet met 10 man eindigde. Scheids durfde geen 2e geel te trekken, maar dat horen we dan ook niet🤷

31 maart 2024 om 14:26

U heeft de drie spijkerharde overtredingen niet meegeteld zie ik? McNulty op Hlynsson (kreeg niet eens geel), velanas op Taylor (m.i. echt een rode kaart), die kale spits van achter een tackle op Rensch?

31 maart 2024 om 14:45

En die van Vos ook niet. Was ook rood waard

31 maart 2024 om 16:07

En wie is er precies betrokken bij het complot en waarom zouden ze PEC willen laten degraderen?

Het was weer een makkie, inpakken wegwezen, wie is nec dan gewoon weer easy 5e

31 maart 2024 om 15:12

Zo is dat lets go good game easy easy wzawzdb. Appeltje eitje, peanuts om in voedseltermen te spreken. We worden echt met speels gemak vijfde.

31 maart 2024 om 15:16

Juist, jij snapt het. Als PEC ons al niet kan stoppen, wat moeten GAE en Feyenoord dan wel niet denken. Kat in het bakkie noemen we dat

Niet verwacht dat Ajax vandaag zou winnen. Had geen vertrouwen in de opstelling en zeker in de verdediging met eigenlijk maar twee echte verdedigers en het was alles behalve best, eigenlijk gewoon weer een drama. Maar tegelijk doordat ik er geen verwachtingen van had viel het ook wel mee voor mij persoonlijk.

Toen het 0-2 voor Ajax stond was ik er nog steeds niet gerust op. Na de 1-2 dacht ik van de 2-2 komt eraan en die zat er ook aan te komen, maar gelukkig was het buitenspel. Alles behalve tevreden, maar de 3 punten zijn binnen dus maar weer verder.

Het hoogtepunt van deze wedstrijd: het shirt van zwolle! Echt 1 vd mooiste shirts aller tijden. Als ik fan van de graafschap zou zijn geweest had ik dit shirt gekocht en er een eigen logo op hebben genaaid

Waardeloos weer. Nja punten zijn binnen en ondanks dat ze beide tekort komen toch complimenten voor Akpom en Gaaei. Vooral laatstgenoemde na 2x voor l*l gezet te zijn zo karakter tonen. Tot de zomer mooi laten staan. Zie liever iemand met zo'n drive foutjes maken op rechts dan die 2 jochies die liever hun broek niet vies maken.

Ik heb Ajax vrijwel de hele wedstrijd zien worstelen maar er wordt wel een benauwde 1-3 zege geboekt. Die 1-3 is wel vertekend want PEC Zwolle was zeker niet de mindere maar miste iets in de afronding.

Buitenspel goal ajax goed gekeurd.
Vervolgens een terecht goal afgekeurd voor buitenspel omdat de grensrechter vlagt..

31 maart 2024 om 14:33

Twente fans zijn dit seizoen echt niet om aan te gluren zeg, wat is er met die nuchterheid aan de hand haha

31 maart 2024 om 14:35

Waren discutabele momenten maar blijkbaar heeft de VAR met de lijntjes dezelfde conclusie getrokken als de grens gedaan heeft. Wel weer typisch dat je nu zo reageert maar ik je niet hoor als bij Heerenveen - Ajax een mogelijke bal over de lijn is niet gegeven wordt.

31 maart 2024 om 14:38

Hoe kun je concluderen dat Van Polen niet buitenspel stond als de lijntjes die getrokken zijn door de VAR het tegendeel aangeven?

Het enige wat je kan zeggen is dat je een onhandig camerastandpunten hebt. Maar ja, daar kiest PEC Zwolle voor. Een vergelijkbaar geintje in Heerenveen kost ons een punt.

31 maart 2024 om 14:48

Hoe kon jij obv de lijnen dan zien dat het wel buitenspel was? Ik kon het niet zien en ik denk de VAR ook niet. De goal wordt afgekeurd omdat die grensrechter net iets te snel vlagt. Als ze niet vlagt keuren ze hem denk ik goed. De overige VAR momenten waren wel goed.

Wedstrijd niet gezien, maar mooi dat we 3 punten zijn ingelopen op PSV!

31 maart 2024 om 15:13

Ja Ajax is wel de winnaar van dit weekend. 6 punten wedstrijd in de titelrace dit, heb ik Aad al horen zeggen.

Slechtste man van het was de scheidsrechter, Pec had nooit met 11 het einde mogen halen. Wat een idioot. Ajax ook niet goed, wordt eens tijd om de spelers op hun sterkste positie te laten spelen. Waarom werd Bergwijn niet eerder gewisseld? Mika Godts is veel beter.

Blij met de driepunter die nodig was om plek 5 weer terug te pakken. Het gaat nog knap lastig worden, aangezien NEC min of meer 3 bonuspunten heeft gehaald tegen PSV (daar gingen toch maar weinig mensen vanuit).

Het was natuurlijk een soort fantasieopstelling. We zetten 2 verdedigers, 5 middenvelders en 3 aanvallers erin en we zien wel hoe het loopt. In balbezit zowaar behoorlijk in het eerst gedeelte van de wedstrijd. Zonder bal was het weer fragiel. PEC was ook niet in beste doen en dan sta je plots met 0-2 voor en speelt het wedstrijdverloop een belangrijke rol.

Nu tegen Go Ahead donderdag, een wedstrijd die voor de stand waarschijnlijk belangijker is dan de klassieker die daarna komt. Als we donderdag de punten in eigen huis houden dan gaan we met een kleine marge de lastige wedstrijden tegen Feyenoord en Twente tegemoed.

31 maart 2024 om 15:17

Dit Ajax moet inderdaad omlaag kijken op de ranglijst, niet omhoog. En dat ondanks het feit dat AZ ook super veel punten heeft laten liggen al. Maar elke keer dat dat gebeurde verloren wij ook. En nu is 5e gewoon de realistische doelstelling. Zeker als John gaat toveren met de opstellingen.

Akpom goede tweede spits die altijd zijn doelpunten meepikt. Tahirovic vandaag goed qua passing, maar die sliding totaal onnodig bij de goal. Tegen Almere ook al zo’n fout gemaakt wat uiteindelijk ook in een tegengoal resulteerde. Kan echt wel wat, maar vind hem niet bij Ajax passen. Tegen betere tegenstanders te lage handelingssnelheid.

Maar Ramaj. Hoeveel krediet moet hij nog krijgen? Bij die goal gewoon een blunder. Maakt dan wel een paar goede reddingen, maar kwam ook nog 2x goed weg. 1x bij een voorzet in de 1e helft en bij de 2e buitenspelgoal. Rulli is gewoon echt beter, die al niet geweldig is.

Van den Boomen drama vandaag. Fitz-Jim had al veel eerder voor hem moeten invallen. Dan komt Vos erin die veel minder goed speelt bij Jong. Belachelijke keuze en klap in het gezicht van Fitz-Jim.

Volgende week krijgen zo een ongelofelijk pakslaag van Feyenoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren