Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax zit in een mindere fase, hopelijk gaan we daar gebruik van maken'

Laatste update:

Het kostte meer moeite dan nodig was geweest, maar AZ kende zondag een goede generale repetitie voor het treffen met Ajax van aankomende donderdag. De Alkmaarders proberen net als vorig jaar ten koste van de recordkampioen de finale van het nationale bekertoernooi te bereiken en Simon Poulsen, die de laatste tijd steeds beter in vorm komt, heeft zin in de derby.

/

De zege op PEC Zwolle voelde goed, maar Poulsen keek na afloop toch vooral uit naar de volgende wedstrijd. "Donderdag wacht in Alkmaar de wedstrijd van het jaar", zei de Deen op de website van AZ. "Bij de spelersgroep en de supporters leeft het heel erg. Het geeft ons enorm veel motivatie dat AZ opnieuw de bekerfinale kan bereiken."

"Bij ons is het niveau groeiende; we spelen echt als een team", meende Poulsen. "Ajax zit in een mindere fase waarin ze twee keer gelijk speelden. Hopelijk gaan we daar gebruik van maken." In tegenstelling tot AZ kwam Ajax dit weekend niet in actie: vanwege de politie-inzet rondom de nucleaire top werd het duel met RKC Waalwijk verplaatst.

Denk je dat AZ de bekerfinale bereikt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nouja, AZ is iig beter in knockout wedstrijden dan Ajax qua resultaat dit seizoen. Maar dit gaat ajax wel winnen denk ik.

23 maart 2014 om 18:08

Ik denk dat het nog wel eens heel lastig kan worden voor ajax

23 maart 2014 om 20:14

Ik gun AZ de beker finale,
Zou ook beter zijn dat AZ de beker wint,anders speelt ik denk PEC volgend jaar europees.
Zou voor het nederlandse voetbal veel minder zijn
Maar voorspel voor komende donderdag een 0-3 voor Ajax

24 maart 2014 om 06:59

steward
Ik had begrepen dat de Knvb dit wilde veranderen, al weet ik niet of dat al vanaf dit komende seizoen in effect gaat en of het ook al officieel is geworden. Ik dacht dat de verliezende finalist voor de beker niet meer automatisch de EL ingaat, mocht de winnaar de CL ingaan.
Weet iemand in hoeverre die verandering al is doorgevoerd?

23 maart 2014 om 18:09

Ik hoop dat AZ wint want anders gaat er zo'n slechte club Europa in. Dan heb ik toch liever AZ.

23 maart 2014 om 18:11

Is niet waar, de verliezend finalist krijgt geen europees ticket meer. Deze wordt doorgeschoven naar de competitie.

23 maart 2014 om 18:12

Als je doelt op een club die verliest van Ajax in de finale. Ja dan heb je gelijk. Doel je op Ajax dan heb je sowieso pech want die staan waarschijnlijk al in Europa op een hoger podium.

23 maart 2014 om 18:13

Oh ja was ik helemaal vergeten. Dan ben ik toch voor Ajax

23 maart 2014 om 18:21

@wytzz dit jaar nog wel. Het gaat pas vanaf volgend seizoen in.

23 maart 2014 om 18:22

Dacht het wel, als ajax in de finale komt, heeft Pec/nec automatisch een Europes ticket te pakken.
Wint Pec/nec de beker hebben ze zelfs de beste ticket voor de Europa League.

Pas volgend seizoen is dat over, verliezend bekerfinalist geen ticket meer. bij een team dat Cl gaat spelen.

23 maart 2014 om 18:27

Is niet waar dat het niet waar is. Verliezend bekerfinalist gaat pas vanaf seizoen 2015/16 niet meer Europa in.
Niet dat het iets uitmaakt. Als AZ de beker wint dan krijg je alsnog een mindere club in Europa. Play-off tickets schuiven dan een plaats op. Alleen Ajax, Psv, Twente en AZ spelen nog wat klaar in Europa. De rest stelt niets voor in Europa.
AZ en Ajax voetballen in eerste instantie voor hunzelf.

23 maart 2014 om 19:21

dus hebben de clubs van 5e tot 9e play-offs?

23 maart 2014 om 19:23

sorry, maar ik vind dat psv ook niks meer voorstelt in de EL

23 maart 2014 om 19:39

Grappig als Lariste iets post terwijl hij/zij de regels niet eens kent !

23 maart 2014 om 19:46

Over 2 seizoen pas.
DIt is seizoen 2013/2014, volgend seizoen is 2014/2015 en het gaat pas in het seizoen van 2015/2016 in dat de verliezend finalist geen ''cadeau'' meer krijgt.

Dus los van het feit of de Knvb een mooie prijs is of uberhaupt een prijs (voor die discussie) voor Nederland gezien is het beter als AZ Europa in gaat, Ajax gaat toch wel Europa (cl) in.

Met een PEC of Nec in Europa ga je weer een scenario à la Utrecht, ADO etc. krijgen.

Vitesse, Feyenoord stelden overigens dit jaar ook teleur. En dat Psv/twente de afgelopen jaren ook niet denderend doen (lees: B teams opstellen) is ook niet om warm van te worden.

Het is dat AZ dit jaar nog puntjes pakt anders was je volgend jaar al een EL plek kwijt. Misschien is dat achteraf jammer, dan had je gewoon Ajax, Psv, Feyenoord, Twente en hopelijk AZ via de beker (wishful thinking) of via de Playoffs in Europa.

23 maart 2014 om 19:51

klopt maar ajax ook niet

24 maart 2014 om 09:41

@ajaxbarcelona

En Ajax stelt ook niet veel voor in EL kijk hoe snel ze uitgeschakeld worden.

24 maart 2014 om 11:48

Psv? Die haalde slechts 5 punten in de poule. Twente niet in de EL gezien dit jaar.

24 maart 2014 om 13:30

je kan beter uitgeschakeld worden door un team die barca spellers heeft dan un team waar de groote man iemand van Willem 2 is

24 maart 2014 om 22:18

Volgens mij kende ik de regel wel maar werd ik verkeerd gecorrigeerd.

25 maart 2014 om 09:59

Twente en Ajax dan ook niet

23 maart 2014 om 23:58

Het gaat maar om 1 wedstrijd en het was Ajax dit seizoen dat van AZ won om de supercup/johan Cruyff schaal.

Mindere fase valt wel mee. Ajax speelt goed en met iets meer geluk waren de laatste twee wedstrijden gewonnen. AZ zal gewoon weer een pak slaag krijgen.

23 maart 2014 om 18:11

Het was eventjes wat minder dan aan het begin van het seizoen maar om nou van een mindere fase te spreken vind ik overdreven. Laten we niet vergeten wat er gebeurde na de laatste 'mindere fase' toen AZ naar de Arena kwam.

23 maart 2014 om 18:12

"gewoon weer" want dat gebeurt zo vaak? Hahaha AZ heeft dit seizoen in Alkmaar al eerder gewonnen van Ajax en ook in de JC-schaal was er een verlenging nodig. In Alkmaar verliest AZ ook zelden. Dat arrogante toontje kan je derhalve achterwege laten.

23 maart 2014 om 18:16

In Amsterdam werd het 4-0. Meest recente uitslag tussen de twee. Pak slaag.

23 maart 2014 om 18:19

az thuis is toch echt want anders dan uit. Ik zie ons een zeer lastig avondje krijgen. Ik hoop dat we doorgaan maar ja wie scoort er?

23 maart 2014 om 18:42

Die uitwedstrijd was een cadeautje
Wij die Europees wel serieus namen, Ajax totaal niet. Bang voor een Az, maar we lieten die wedstrijd lopen.
Om aankomende donderdag uiteraard wat terug te verwachten!

23 maart 2014 om 18:21

Ajax speelt goed haha! gwn niet dus ik weet niet naar welk voetbal jij hebt zitten kijken maar de laatste 2 wedstrijden was Ajax nou niet echt de beste en AZ heeft zeker kansen om Ajax te verslaan.

23 maart 2014 om 18:31

Ajax was beter, alleen het doelpunt wou niet vallen. AZ speelt pas alles behalve goed, maar hebben het geluk wat meer mee. Zoals in de wedstrijden tegen Anzhi. Meer geluk als wijsheid dat ze nog in Europa zitten.

23 maart 2014 om 18:34

@ E. Cartman

Ajax speelt goed ?? Waar haal jij dat vandaan ? Men verschijnt onconcenreerd aan de aftrap (wat ze ook achteraf steeds toegeven) waardoor ze o.a. niet fatsoenlijk naar elkaar kunnen passen waar met name de eindpass veel last van heeft. Dan heb het nog niet eens over het slakketempo waarin men speelt waardoor alles zo voorspelbaar waardoor de tegenstander makkelijk kan anticiperen.

Ik hoop dat de jongens wakker zijn geworden maar ik ben daar nog niet zo zeker van. Voor elk slecht resultaat hoorde je ze ook steeds zeggen dat ze scherp waren etc etc. Vervolgens was daar in de daarop volgende wedstrijd geen moer van te zien.

23 maart 2014 om 19:16

Ja.. dat werd vorig jaar ook beweerd. We hebben allemaal kunnen zien hoe het afliep. Een pak slaag voor Ajax door AZ. En nee, Ajax had geen off-day, Ajax werd op klasse verslagen. Kortom, ik denk dat AZ naar de finale gaat ten koste van Ajax.

23 maart 2014 om 21:15

Je kletst uit je nek.
Ajax speelt op dit moment gewoon slecht, hopelijk pakken ze zichzelf snel bij elkaar, we willen niet dat we gaan meemaken wat de concurrentie al 3 jaar op rij heeft meegemaakt.
Psv gaat wel heel lekker , dus het kan nog altijd.

Denk dat ze het Ajax goed lastig kunnen maken, kan van te voren niet zeggen wie er wint.

Ik hoop dat Ajax wint, maar ben er allerminst gerust op. AZ doet het goed de laatste tijd. Tevens speelt Ajax uit en hebben wij altijd moeite in het Afas stadion. Verder is Ajax in slechte doen en is het dadelijk nog uit z'n ritme ook.

Het belooft een mooie strijd te worden. Hoop op veel doelpunten en dat Ajax er met de winst van door gaat. AZ zal geloof ik alles geven en dat geldt voor Ajax ook. Kan niet wachten!

Ik gun AZ eigenlijk de finale ook wel.

Natuurlijk zie ik Ajax het liefste winnen, maar AZ maakt een goede kans. Ze spelen thuis, Ajax is allerminst in vorm en zal toch ook met een schuin oog naar een mogelijk beslissende wedstrijd tegen Twente kijken.

23 maart 2014 om 19:12

hen_nie,

Kan ik me in vinden, al denk ik dat PEC vanmiddag ook met een schuin oog naar de komende halve finale keek.

AZ is gewoon een lastige club om tegen te spelen, dat de beste maar mogen winnen.

Dit is altijd een lastige, ik ga er geen geld op zetten. Wie er mag winnen hangt er vanaf wie de andere halve finale wint.

O, is dat zo!? Ajax heeft wel een voordeel toch volgens jullie, en dat is dat ze een week tijd hebben gehad om te rusten. Hoezo mindere fase? Jullie hebben zware weken achter de rug, dus Ajax maakt meer kans. Of zie ik het verkeerd, Poulsen?

Dit is een voordeel voor ons, dit ritme. Let maar op. Maarja.. het thuisvoordeel is natuurlijk ook lekker. AZ gaat er vol op kletsen. Net als tegen Zwolle vandaag. Ajax moet je geen moment in de wedstrijd laten komen. Hopelijk maken we de kansen iets beter af. Vermeer staat op doel toch? Nouja.. dan krijg je in ieder geval af en toe een rebound voor je voeten.
Ik vrees wel een beetje voor Kishna, moet ik zeggen. Johansson gaat 'm niet bijhouden. Dus hopelijk Fisher op links en Kishna op rechts.

23 maart 2014 om 18:34

Fischer is geblesseerd, die staat sowieso niet op links

23 maart 2014 om 19:21

Och ja.. kben weer lekker aan 't slapen. Nouja.. dan zal Bojan misschien wel op links staan. Fischer of Bojan is volgens sommige Ajacieden ook lood om ijzer, dusja.. :P

23 maart 2014 om 21:01

Ik hoop op Kishna links en De Sa rechts. Laat die Bojan het eerste vliegtuig naar Spanje maar pakken wat mij betreft. Wat hij dit jaar gepresteerd heeft kon Lukoki ook..

23 maart 2014 om 19:04

Fisher, die ga je dit seizoen niet meer zien spelen denk ik

23 maart 2014 om 21:45

Waar komt dat gezeur van de afgelopen weken dan vandaan dat Ajax voorgetrokken wordt door meer rust te hebben.
Ik snap die hele heisa niet als je europees wilt dan moet je vaak 2 wedstrijden per week spelen.
Als AZ de beker wint zitten ze er volgend seizoen ook mee net zoals nu maar advokaatje moet altijd een beetje stoken en zielig doen

23 maart 2014 om 22:27

Sinds wanneer heeft de nationale beker met Europees voetbal te maken?

24 maart 2014 om 00:14

Het gaat helemaal niet om de europese wedstrijden, het gaat om het wel verplaatsen van de competitiewedstrijd van Ajax en het niet verplaatsen van de competitiewedstrijd van AZ.

Ajax speelt slap, maakt fouten in de verdediging en scoort niet. Gaan er kansloos af in Alkmaar. Logisch.

24 maart 2014 om 07:09

Titty Bar
Je hebt de klok horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt.
Ajax speelt slap: correct.
Verdediging maakt fouten: elke verdediging maakt fouten, maar laat dit nou juist de linie zijn waar niet over geklaagd moet worden. Ik zou je kritiek dan liever verplaatsen naar het middenveld en de aanval (zoals je al stelt over de aanval). De verdediging is ruim de minst gepasseerde verdediging in de eredivisie en maakt eigenlijk weinig fouten. Vooral als je er ook nog eens bijneemt dat de bal heel wat tijd rondspeelt in de verdediging.

Kansloos afgaan in Alkmaar: dat is mogelijk, maar nogal opportunistisch denken, waar verder natuurlijk niets mis mee is.

24 maart 2014 om 13:33

niet elk team heeft de zelfde geluk als PSV en Twente die Europees voetbal expres laten liggen
en dan nog de scheids nodig hebben in bepaalde wedstrijden

ajax heeft 't altijd lastig in alkmaar en az is een echte cupfighter de laatste jaren. verwacht dat az de finale gaat halen. ajax is in uitwedstrijden dramatisch. dit jaar pas 5 (!) uitwedstrijden gewonnen waarvan 2 (cambuur en roda) in de laatste minuut. trouwens, ajax heeft de laatste 8 uitwedstrijden in europa ook niet één keer kunnen winnen. pijnlijk..

24 maart 2014 om 13:35

1 jaar dat ze goed waren in de beker en dan meteen cupfighter das heel knap

24 maart 2014 om 22:02

2011-2012 halve finale / 2012-2013 finale en in 2013-2014 halve finale... Lijkt mij wel een cupfighter ja...

23 maart 2014 om 19:29

Naar Mokum gaat de beker.

24 maart 2014 om 12:17

Net als verleden jaar zeker

Ik hoop met je mee simon .
Ik denk zelf dat het fifty fifty is..
We zullen zien maar als buitenstaander gun ik het az.
Maar dat is niet zo vreemd natuurlijk.

Ik zie dit matige Ajax de titel nog wel verspelen hoor. Het is zo ongelofelijk creatief en inspiratieloos allemaal. Tegen AZ gaan ze het ook weer heel moeilijk krijgen. Maar goed als je continue die kabouter van een Serero blijft opstellen en je stelt middenvelders op de flanken met een spits waar je alleen wat aan hebt met vleugels die de achterlijn halen dan vraag je er ook om.

23 maart 2014 om 18:55

Wat mij betreft laten ze donderdag lopen om vervolgens het weekend volle bak te gaan. Als je van Twente wint kun je het echt nooit meer weggeven, dat geloof ik niet.

24 maart 2014 om 07:12

Ansjo,
Tweede zin is niet bepaald hoe je het wilde formuleren neem ik aan? was het maar zo creatief

24 maart 2014 om 10:52

Ja er moest een streepje achter creatief: creatief- en inspiratieloos :P

Zie ik hierboven nu werkelijk staan Ajax speelt goed? Zie ik staan Ajax zit in een mindere fase? Ajax speelt al maanden voetbal wat niet om aan te gluren is, afgezonderd af en toe tien minuten of zo. Die mindere wedstrijden duren al maanden en kun je niet meer spreken van een mindere fase. Het is gewoon constant tempoloos gescuifel, eng veel ballen terug en door een onthutsend zwakke voorhoede wordt er moeilijk gescoord. Ik geef AZ gewoon een hele goede kans om Ajax te verslaan. Als Cambuur en NAC Ajax op gelijk spel kunnen houden met gemak, dan kan AZ gewoon met winst wegkomen hoor.

23 maart 2014 om 19:06

En toch staat Ajax zes punten los (met een wedstrijd minder) van de tweede plek...de Ajax fans zijn kritisch genoeg wat betreft hun club, maar de realiteit verteld ons toch dat dit Ajax team heel moeilijk te verslaan is. Zeker in Nederland.

Toch denk ik dat AZ gaat winnen. Als ik ook eerlijk mag zijn wil ik nu even liever de schaal dan de knvb beker...

Ajax zit, met uitzondering van de maand November, het hele jaar in een mindere fase, maar dat is meer dan genoeg voor teams uit de Eredivisie. Aan de andere kant heeft Ajax één van zijn drie verloren duels in Alkmaar verloren, dus als AZ een goede dag heeft kan AZ winnen. Veel zal afhangen van de zwakke backs van AZ en of de zwakke Ajax voorhoede, die dit jaar niet veel weet te scoren, daarvan kan profiteren.

23 maart 2014 om 19:08

Je hebt wel gelijk over die verloren partij in Alkmaar, maar vergeet even niet te vertellen dat voor die rode kaart voor van Rhijn Ajax echt beter was. Dus ondanks het verlies gaan de Ajacieden heus niet met knikkende knieën aan de wedstrijd beginnen.

Deze wedstrijd kan alle kanten op.

Ik denk dat deze wedstrijd alle kanten op kan, Ajax kan AZ dik inmaken maar ze kunnen ook zomaar verliezen. Zal in ieder geval een leuke wedstrijd worden.

dit is de ommekeer, komt goed

Sinds wanneer is het een derby? Oke ze komen beide uit Noord-Holland maar volgens mij zijn het clubs die elkaar wel liggen en van een derby sfeer is volgens mij nooit sprake.
Ajax heeft voor mij de grootste kans om deze wedstrijd te winnen, denk niet dat AZ in staat is om Ajax te verslaan. Ajax heeft betere spelers.

24 maart 2014 om 00:16

Qua voetbal liggen de ploegen elkaar wel. Supporters is een iets ander verhaal.

Voor het Nederlands voetbal zou het 'beste zijn als AZ wint. Ajax wordt toch weer helemaal niks in de Champions League volgend jaar en ik de rest heb ik ook niet heel vertrouwen. Clubs als Twente en PSV laten EL toch schieten, omdat ze een daaropvolgende weekend zware thuiswedstrijden tegen RKC of NEC hebben...

23 maart 2014 om 20:46

Ja RKC thuis is altijd lastig. Ook voor Ajax (0-0). Dus snap wel dat PSV en Twente niet al te veel risico willen lopen:-)

Maar de werkelijkheid is eigenlijk heel simpel in een woord samen te vatten: kwaliteit gebrek. Ajax wordt vernederd door een club uit Oostenrijk. Hoe serieus we het dus ook nemen.....we hebben niet veel meer te zoeken in Europa. Ook mijn club niet

Hopelijk kan boilesen weer mee spelen dat scheelt na mijn mening veel. Met Blind op het middenveld spelen we beter. Tegen zulke tegenstanders staan wij er meestal wel. Ik verwacht dat we tegen AZ en Twente veel beter zullen spelen.

Tja eerlijk gezegd zit Ajax al het hele seizoen in een mindere fase. Gewoon niet veel meer kwaliteit in huis dan AZ dus wordt spannend. Ajax heeft het daarnaast altijd lastig daar in Alkmaar. Niets over te zeggen dus vind ik.
Maar dus een mindere fase van Ajax lijkt me niet. Gewoon te veel pulp in de selectie. Gewoon weinig kwaliteit in deze groep helaas

Ik vind dat men AZ eigenlijk best wel hoger mag inschatten.
Dat elftal is in mijn ogen niet minder dan het groepje wat bovenin vertoefd; Twente, Psv, Vitesse, Feijenoord, Ajax.
Ze hebben daar voor eredivisie behoorlijke spelers je zou maar zo'n Ortiz en Gudelj op je middenveld hebben rondlopen of zo'n Johannsson in de spits. Maar ook zo'n rappe Poulsen of zo'n Gouweleeuw in de verdediging vind ik spelers die niet veel minder zijn dan bij andere clubs.
Ik wil het donderdag wel eens zien hoe ver dit AZ eigenlijk is gezien ze deze wedstrijd ten koste van alles willen winnen.
Het feit dat ze nu alweer in de kwartfinale EL en nog steeds in de beker zitten wil eigenlijk al zeggen dat AZ een gedegen elftal heeft en dat wellicht ze een te smalle selectie hebben om een heel seizoen bovenin mee te kunnen draaien maar wel met hun basispelers zich kunnen opladen voor dit soort wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren