Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wrijft in de handen met aanstaande toptransfer naar de Premier League

Laatste update:

De aanstaande toptransfer van Perr Schuurs naar de Premier League wordt ook door Ajax met bovengemiddelde interesse gevolgd. De verdediger maakte vorig jaar zomer de overstap naar Torino en levert de Amsterdammers indirect een flink bedrag op. Ajax heeft bij de onderhandelingen een jaar geleden namelijk een doorverkooppercentage van vijftien procent weten te bedingen.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Schuurs zijn handtekening gaat zetten onder een lucratief contract in de Premier League. Volgens DAZN-journalist Orazio Accomando heeft de centrale verdediger een mondeling akkoord gesloten met Crystal Palace, waar hij een contract kan tekenen voor vier seizoenen tot medio 2027 met een optie op een extra jaar. De Londenaren maken naar verluidt 35 miljoen euro exclusief bonussen over.

In dat geval profiteert Ajax ook flink mee, daar de Amsterdammers vorig jaar een doorverkooppercentage van vijftien procent wisten te bedingen. Bij een som van 35 miljoen levert dat de hoofdstedelingen ruim vijf miljoen euro op. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen. Ook Tottenham Hotspur en Liverpool hebben contact opgenomen met de entourage van Schuurs. De Noord-Londenaren hebben een jaarsalaris van twee miljoen euro aangeboden.

Schuurs maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Torino, dat negen miljoen euro exclusief bonussen overmaakte naar de Johan Cruijff ArenA. De verdediger was ontevreden over het aantal speelminuten en koos daarom voor een vertrek uit Amsterdam. In Turijn ontwikkelde hij zich vrijwel direct tot een van de leiders in de ploeg van trainer Ivan Juric. Van de 34 wedstrijden die hij beschikbaar was in de Serie A verscheen hij er in 28 aan de aftrap.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Weet iemand of/hoeveel Fortuna hier aan gaat overhouden?

12 juli 2023 om 17:36

Sowieso een opleidingsvergoeding. Zal geen miljoenen zijn maar een paar ton is toch mooi meegenomen

12 juli 2023 om 17:53

En 15% van die 15% voor Ajax want ze hadden een doorverkooppercentage. Ongeveer een miljoen voor Fortuna dus.

12 juli 2023 om 17:54

Maar 15% waarvan? Is dit daadwerkelijk over het verkoopbedrag? Of over de winst? Maakt nogal wat uit

12 juli 2023 om 18:00

Ja ik weet niet of Ajax een percentage op alleen de winst had, maar het artikel laat het lijken dat het op de volledige transfersom is dus dan klopt het wat ik zeg.

Kan er misschien naast zitten als Fortuna en Ajax hebben afgesproken dat Fortuna alleen bij de eerste transfer geld krijgt, dus van Ajax naar Torino.

12 juli 2023 om 18:21

Adriano, Schuurs is natuurlijk al aan Torino verkocht. Zo'n doorverkooppercentage blijft niet eeuwig van toepassing.

12 juli 2023 om 18:45

Thebronx,

Na deze transfer is Fortuna klaar. Maar de 15% doorverkooppercentage was wel een onderdeel van de transfer naar Torino, net als bonussen. Die 15% wordt nu omgezet in cijfers.

12 juli 2023 om 19:35

Nee, het was al klaar toen hij naar Torino ging.

12 juli 2023 om 19:37

@thebronx dat hangt er maar net van af hoe het in het contract tussen Ajax-Fortuna, Ajax-Torino en Torino-Crystal Palace en eventueel in het contract voor een volgende verkoop tussen Palace en een andere club komt te staan.

Als die doorverkoop clausules zich niet beperken tot de hoofdsom en niet gelimiteerd zijn is er geen reden waarom die niet door blijven werken totdat er een keer geen doorverkoop clausule wordt afgesproken.

Sowieso krijgen ze een opleidingsvergoeding. Die blijft 5% over de transfersom, pro rata verdeeld over de clubs waar een speler speelde (ik meen bij schuurs dus ongeveer de helft) + 90.000 per jaar vanaf zijn 15e tot zijn 23ste, dus een paar ton voor Fortuna.

12 juli 2023 om 20:03

@london Calling:
1) Ik heb nog nooit gehoord van een doorverkoop op een 2e of 3e verkoop. Dat zou feitelijk betekenen dat je gewoon nog 15% eigenaar bent van Schuurs dan ipv een doorverkooppercentage. Het kan ongetwijfeld, maar die constructie ken ik niet in combi met doorverkooppercentage en lijkt me dus erg onwaarschijnlijk in het geval van Schuurs.
2) Fortuna (of Ajax) krijgt geen opleidingsvergoeding. Schuurs wordt dit kalenderjaar 24 en vergoedingen zijn alleen voor spelers van 23 en jonger
3) Solidariteitsbijdrage voor Fortuna zal 2,5% zijn aangezien hij daar al op zijn 18e weg ging. Toch nog steeds bijna 9 ton als de som inderdaad 35M wordt.

12 juli 2023 om 20:22

@maykel24 dat komt omdat er lang niet altijd een doorverkoop clausule is, of omdat er of afspraken gemaakt zijn, het vooral leuke clausules zijn voor jonge spelers waarvan je kan verwachten dat ze worden doorverkocht, de doorverkoop vaak over de winst gaat en omdat het na de eerste transfer over een appel en een ei gaat (zelfs als Torino ook nog weer een doorverkoop percentage zou bedingen is wat voor Fortuna overblijf immers nog maar tienden van een procent).

Maar zoals nu zou Fortuna dus weer mee delen in het bedrag wat Ajax krijgt. Dan is er, tenzij dit is afgesproken, geen reden waarom ze niet bij een volgende transfer weer mee zouden delen.

13 juli 2023 om 00:13

Maykel24 dat ligt dan toch meer aan jou. In Football Manager gaat dit precies zo en dat is een uiterst realistische game. Verder zeg ik 15% van 15% van Ajax, dat is iets heel anders dan 15% eigenaar blijven van Schuurs. Echt totaal anders.

13 juli 2023 om 00:54

Thebronx

Ajax heeft een transfersom + 15% doorverkooppercentage gekregen. Fortuna krijgt hier weer 15% van. Oftewel = 15% van de transfersom inclusief het doorverkooppercentage. Zo werkt het ook in FM en die makers van dat realistische spel doen dat niet als het niet zo werkt.

Is mooi meegenomen en goed afgedwongen bij de verkoop. Voor dat geld kunnen ze toch wel een nieuwe rechtsback kopen?

12 juli 2023 om 17:43

Zou mooi zijn, als er deze week nog een inkomende transfer zal zijn. Als de transfer van Timber afgerond is zal er wel weer wat loskomen. Moeten echt nog minimaal 3/4 spelers bij

12 juli 2023 om 18:57

Ik vind 3/4 nog wel weinig.

Volgens kun je nog een rechtsback, 2 centrale (rechter) verdedigers, een rechtsbuiten en een spits gebruiken. Dat zijn er al 5.

12 juli 2023 om 18:56

Zekers, voor dit bedrag kun je een type Sanchez kopen.

Heel bijzonder dat er zoveel betaald wordt. Uberhaupt bijzonder dat schuurs de stap naar de premier league gaat maken. In de periode van Erik ten Hag bij Ajax was elke tegenstander blij als Schuurs speelde. Er waren perioden dat Ajax niet te verslaan was voor het gemiddelde eredivisieteam. Tenzij Per Schuurs speelde. Daar stemde de ploegen dan direct hun tactiek op af.

12 juli 2023 om 17:51

Eerder bijzonder dat je zijn ontwikkeling niet meeneemt. Past gewoon niet in het spel van Ajax. Prima, maar kan nog steeds een goede speler zijn.

12 juli 2023 om 18:00

Ik benoem dat ik het bijzonder vind hoe het nu met hem gaat. Nergens zeg ik dat het niet terecht is. Maar als je mij 3 jaar geleden had gezegd dat er 35 miljoen wordt geboden en daarnaast liverpool interesse heeft dan had ik je wel voor gek verklaard.

12 juli 2023 om 17:52

Hahaha je kan ook enorm overdrijven, vooral je laatste zin is op niets gebaseerd, maar ja het scoort lekker he...

12 juli 2023 om 19:57

De laatste zin is gebaseerd op mijn beeld van hem en het toenmalige ajax. Dat beeld is bepaald op basis van de wedstrijden die ik gezien heb. Daarnaast waren mijn Ajaxvrienden niet blij als ze hoorden dat Per Schuurs moest spelen ivm schorsing of blessure.

12 juli 2023 om 17:53

De rode draad in je verhaal is de overdrijving? Ploegen die hun tactiek afstemmen op het wel of niet spelen van Schuurs, geloof je het zelf?

En dat Schuurs niet helemaal paste in het spel van Ajax wil toch niet zeggen dat het geen goede speler is. Schuurs voelt zich wellicht beter in een ander systeem met andere principes. Snap heel goed dat er andere clubs interesse hebben in de nog steeds jonge Schuurs. Ik zou als ik hem was alleen niet naar CP gaan, maar wachten op iets mooiers. Niveautje hoger binnen de PL of wachten op Napoli.

12 juli 2023 om 17:53

Omdat hij met ruimte in de rug en (lang) met de bal aan de voet ook niet rendeerde. Verdedigend is het al jaren gewoon een erg groot talent. Had hem er dit seizoen graag bij gehad hoor bij Ajax.

12 juli 2023 om 18:02

Precies dit! Schuurs heeft een goed schot, goede pass, is snel en kan koppen maar met ruimte in zijn rug spelen vond hij lastig en was zijn zwakke punt. Dat is bij ajax bijna elke wedstrijd. Bij Torino kon die lekker inzakken en kwam dit een stuk minder vaak voor. Verder zal hij ook wel een ontwikkeling doorgemaakt hebben.

12 juli 2023 om 18:10

Je baseert dit volledig op zijn tijd bij Ajax. Want bij Torino was hij gewoon sterk. Speelde goede wedstrijden. Vaak genoeg tegen de topploegen had hij de spits in zijn broekzak. Dit is geen gek bedrag voor hetgeen dat hij gepresteerd heeft. Weet alleen niet of Palace de beste club is voor hem.

12 juli 2023 om 18:13

Ja dat zeg ik toch? Ik heb hem bij Torino nooit zien spelen want die volg ik niet. Maar ik vind het zeer bijzonder dat hij vanaf zijn Ajax tijd tot nu ineens 35 miljoen kost.

12 juli 2023 om 18:22

Waarom is het bijzonder als je hem dan niet hebt zien spelen bij Torino? Want heel bijzonder is het niet.

12 juli 2023 om 19:49

Nou ik vind het dus verrassend en bijzonder dat je in zo'n korte tijd van een speler die niet goed genoeg is voor ajax naar dit niveau gaat. Geen gekke gedachte toch als je iemand ziet spelen waarvan je vind dat die weinig potentie heeft. Ik had eerder verwacht dat hij een stap lager zou nemen na Ajax.

Uiteindelijk heeft hij blijkbaar een hele goede keuze gemaakt.

12 juli 2023 om 22:46

Als je al aangeeft hem bij Torino nooit te zien spelen moet je niet zeggen dat ‘er zo veel voor hem betaald wordt’. Hij is een potentiële topper met een goede kop erop, maar geen handige verdediger in Ajax-stijl.

12 juli 2023 om 18:57

De gehele periode van Schuurs bij Ajax was het onder Ten Hag.
In zijn periode bij ajax heeft hij 91 keer in het veld gestaan.
Hiervan werden 70 wedstrijden gewonnen, 9 gelijk en 12 verloren.
De 12 verliespartijen waren PSV, Gatefe, AZ, Her, AZ, Liv, Liv, Atalanta, Twente, AZ, Go Ahead en Psv.. 7 in de eredivisie, de rest in CL of beker/ JC finales.

Heel zwart wit, maar met Schuurs won ajax 76.9% van de wedstrijden, zonder Schuurs 71.17%.
Nou was ik ook geen groot schuurs fan, maar is je reactie niet enigzins overdreven "negatief"?

12 juli 2023 om 19:53



Respect dat je de cijfers er bij haalt. Ik geloof het direct hoor. Maar jij kan niet ontkennen dat Schuurs een verzwakking was van het toenmalige elftal. Telkens als ik Ajax zag spelen paste de tegenstander de tactiek aan op Schuurs. Vaak met lange ballen richting of achter Schuurs. En hij kon daar zeer slecht mee omgaan. Ajax had heel veel kwaliteit op het veld staan dat ze dat dus (opgemaakt uit jouw cijfers) dus blijkbaar makkelijk konden verbloemen. Daarnaast is een gelijkspel tegen een groningen bijvoorbeeld ook een slecht resultaat. Dus eigenlijk moet je de gelijkspelen ook even meenemen voor de volledigheid.

Ik denk dat ik trouwens de wedstrijden tegen Heracles en GAE heb gezien

12 juli 2023 om 20:34

Uit de cijfers blijkt dat met Schuurs op het veld en meer punten zijn gehaald dan zonder Schuurs. Hoe kan de conclusie dan zijn dat ajax genoeg kwaliteiten had om Schuurs te verbloemen. Dan zou ajax zonder schuurs toch meer punten binnen moeten hebben gehaald dan met schuurs en dat is niet zo.

En om je voorbeeld van groningen erbij te nemen, 2 keer gelijk tegen groningen.. maar wel 2 keer zonder schuurs.

Verloren
Getafe, Heracles, AZ, AZ, Liverpool, Atalanta, Liverpool, Twente, AZ, Go Ahead, PSV, Psv

Gelijk
Chelsea, Paok, Vitesse, Atalanta, AS Roma, Willem 2, PSV, PSV, Heracles, Go Ahead,

5 "gekke" uitslagen van wedstrijden die je normaal wint. Misschien 6 als je Paok meeneemt. In 4 jaar tijd..

12 juli 2023 om 19:44

Dat is gewoon onzin. Timber zag er het afgelopen seizoen even schlemielig uit. Je moet gewoon bepaalde kwaliteiten en een bepaald niveau hebben om met zoveel ruimte in de rug te kunnen spelen. Schuurs, maar ook Timber hebben andere kwaliteiten.

De perioden dat Ajax niet te verslaan was, was omdat Ajax spelers had die andere ploegen niet hadden. Spelers als Ziyech, Tadic, De Jong, De Ligt, Martinez, Haller, Berghuis en voorheen spelers als Blind (in z'n betere jaren), Sanchez. Daarbij zijn er maar weinig coaches die iets extra's geven aan een ploeg. Ten Hag is zo'n coach.

12 juli 2023 om 19:57

@rooiedraad dat viel best mee. Zo slecht was het met Schuurs helemaal niet. Hij heef (of had) een zwak punt en dat was zijn draai cirkel waardoor hij het lastig had om met veel ruimte in zijn rug te spelen.

De kritiek die hij kreeg was mede daarom vaak ook buitenproportioneel. Om een voorbeeld te noemen. 3 jaar gelden speelde Ajax tegen Liverpool, Schuurs liet zich in twee wedstrijden 1 keer uitkappen door Mane waarna Tagliafico die bal knullig achter Onana werkte. In Nederland, ook op deze site, wees iedereen naar Schuurs omdat hij zich een keer uit had laten kappen door Mane. Hier in Engeland was iedereen onder de indruk omdat hij zich in twee wedstrijden maar een keer uit had laten kappen door Mane. Zo zeer zelfs dat ze hem als serieuze optie zagen om de geblesseerde van Dijk te komen vervangen.

12 juli 2023 om 20:11

Als toevoeging, er zijn hier inmiddels in diverse media opnieuw verhalen dat hij ook naar Liverpool kan.

Mooi voor hem, sympathieke gast! Kwam voor een viermansverdediging bij Ajax tekort. Bij Torino kon hij lekker vrij voetballen van achteruit in een vijfmansverdediging, dus minder druk met nog 2 extra centrale mannen naast hem. Ook speel je daar met minder ruimte in je rug, wat bij Ajax nog wel eens een probleem was bij hem. Ik vind het daarom ook onzin dat mensen roepen dat hij te snel verkocht is. Hij past gewoon veel beter in een ander systeem.

12 juli 2023 om 19:52

Mwa, het zijn ook wel de omstandigheden. Posteer een Schuurs bij FC Twente in een viermansverdediging en hij speelde waarschijnlijk meer dan prima. Ik denk zelfs dat hij ook prima had gespeeld bij PSV en Feyenoord.

Het probleem was ook wel dat Ajax kwalitatief steeds minder werd sinds dat succesjaar in de CL en er kwam ook steeds meer druk op de verdediging. Dat werd veelal gecompenseerd met de kwaliteiten in de voorste twee linies en vooral gebrekkige concurrentie en minder tegenstand. Feyenoord was niet waar het nu is, PSV had een minicrisis, FC Twente was nog degradatiekandidaat en AZ had het vorig jaar ook niet makkelijk na de leegloop. FC Utrecht loopt ook al meerdere jaren te sukkelen.

Zie bijvoorbeeld dit seizoen Timber. Die maakte net zo'n slechte indruk en was ook met grote regelmaat de schlemiel. Je moet ook een beetje mazzel hebben dat je de vereiste ervaring bij Ajax opdoet in een tijd waar de omstandigheden goed tot uitstekend zijn en dat je iemand naast je hebt waarbij de kwaliteiten van beide centrale verdedigers elkander complementeren.

Sowieso moest je aardig wat kwaliteiten hebben als centrale verdediger van Ajax. Ik verwacht dat Ajax het komende seizoen anders gaat spelen, maar dat Ajax zo kon spelen, is toch vooral te danken aan De Ligt, Blind, Sanchez en later Martinez, Alvarez (puur verdedigend gezien). Spelers als Timber en Schuurs hebben andere kwaliteiten. Speelde Ajax bijvoorbeeld met twee controleurs, was Schuurs nu waarschijnlijk heel wat meer waard geweest.

12 juli 2023 om 20:48

Vond Schuurs altijd een apart verhaal. Had altijd het idee dat hij prima mee kon met het niveau, maar had zo'n beetje elke wedstrijd wel een cruciale fout. Kon 80 minuten geweldig spelen om vervolgens in minuut 81 een doelpunt weg te geven. Daarnaast had hij, zoals je al aangeeft, zichtbaar moeite met de ruimte in zijn rug. Logisch dus dat hij het bij een Torino goed doet en zie het ook wel slagen bij Crystal Palace. Goede speler, alleen een mismatch op het gebied van spelopzicht.

dat ze zelf ook maar eens wat versterkingen gaan kopen .blijft wel erg tam daar in amsterdam .

12 juli 2023 om 17:57

Lekker he, dat niet alles meer uitlekt. Ik vertrouw er op dat Mislintat straks gewoon vervangers haalt wanneer Alvarez, Timber en Kudus echt zijn vertrokken.

De transfers van VD Boomen en Tahirovic kwamen ook pas in het nieuws toen het eigenlijk al in kannen en kruiken was. Heb liever dat dan dat we maandenlang moeten horen in welke spelers Ajax wellicht, al dan niet, misschien eventueel wel interesse heeft.

12 juli 2023 om 18:03

PaulR. Is het niet meer uitlekken of valt Mislintat zijn netwerk een beetje tegen? Ik bedoel, als Ajax bezig is met een speler, dan is er toch ook een 2e partij betrokken waarvan Ajax de speler zou willen kopen? Ik hoop dat Ajax nog een paar toppers uit de hoge hoed kan trekken, maar ik vind het angstvallig stil. Maar de transfermarkt is nog wel een tijdje open, dus hopen dat Mislintat nog wat aan kan trekken

12 juli 2023 om 18:10

Ajax heeft ook aangegeven eerst te willen verkopen. Welke grote uitgaande transfer is al helemaal rond? Nog geen een.

En ik denk dat clubs in heel Europa niet direct De Telegraaf gaan inlichten als Ajax een bod uitbrengt op een van hun spelers.

12 juli 2023 om 18:16

PaulR. Dat eerste wist ik niet. Maar dat laatste is natuurlijk niet relevant. Lokale of landelijke media hoeft het maar op te pikken? Weet niet wat de relevantie is mbt de telegraaf. Het is niet bepaald de enige krant te wereld zullen wij maar zeggen. Daarom denk ik dat je het nooit helemaal binnen kamers gaat houden als je als club interesse hebt in een speler.

12 juli 2023 om 19:23

De relevantie met De Telegraaf is dat ze deze zomer 3500% minder spelers aan Ajax hebben gelinkt dan afgelopen zomer. Ajax heeft ongetwijfeld tientallen spelers op lijstjes staan, waarvan er veel worden bekeken. Daarvan komt misschien 90% niet bij Ajax te spelen omdat ze niet haalbaar zijn, zelf andere keuzes maken, of niet nodig zijn omdat een eigen speler niet vertrekt. Als al die namen gelekt worden, dan heeft De Telegraaf elke week wel een mooi stukje te schrijven. Nu is er overduidelijk, wie het ook moge zijn, een bron/lek minder en weten ze het niet meer.

En heel veel buitenlandse media neem, ik althans, ook niet heel serieus. Ajax is afgelopen weken aan die Turkse jongen en een Armeense jongen gelinkt. Güler was niet haalbaar omdat de Familie nog heel veel centjes wilde ontvangen en er uiteindelijk veel grotere clubs zich in de strijd gingen mengen. En die Armeens jongen hoor ik niet zo veel meer over. Maar de 2 transfers die Ajax heeft gedaan kwamen pas in het nieuws toen het al rond was. De Telegraaf wist ook van niets.

12 juli 2023 om 19:26

Ik heb het even opgezocht. Onderstaande quote is de titel van een bericht dat 24 juni op een Ajax-gerelateerde site is geplaatst. Ik weet niet of ik hier de site naam mag noemen, dus dan doe ik dat maar niet.

Ajax wacht op inkomsten: 'mislintat kan nog niet zo heel veel'

Schuurs en Botman. Toont toch wel aan dat er ook genoeg slechte inschattingen zijn gemaakt in het ‘gouden tijdperk’ bij Ajax. Schuurs was niet altijd overtuigend, maar vond ik opbouwend erg sterk. Komt er nu dus ook uit. En dan koop je Bassey voor 23 miljoen…

12 juli 2023 om 18:00

Nou, uit jouw verhaal maak ik de inschatting dat je er niet zo heel veel van snapt. Want naast met ruimte in de rug spelen, was het opbouwen juist een van de mindere onderdelen bij Schuurs.

En dat je niet snapt dat Botman en Schuurs geen typische Ajax-verdedigers zijn, tja, dat is jouw makke. Het is al talloze keren uitgelegd.

En Bassey lijkt een (dure) miskoop. Maar ik denk dat hij het bij andere clubs, die anders spelen dan Ajax, het gewoon prima gaat doen.

12 juli 2023 om 18:13

Lekker makkelijk man. Heb jij ooit een wedstrijd van Torino en Newcastle gezien? Die spelen echt totaal ander voetbal dan Ajax. Niet per se slecht voetbal hoor, maar wel echt anders. Veel minder ruimte in de rug bijvoorbeeld. Dat het prima spelers zijn ben ik met je eens overigens, maar Schuurs heeft ondanks duidelijke potentie nooit overtuigd. Van Botman werd ook een inschatting gemaakt dat hij niet zou passen. Ben ik het ook mee eens. Overigens vind ik dat Ajax prima zaken heeft gedaan met deze spelers die nooit (onbetwist) in Ajax 1 gespeeld hebben. Gezamenlijk 20-25 miljoen uiteindelijk, waar ze je 2 miljoen (Schuurs) aan transfergelden gekost hebben. Noem het maar slecht… Bassey heeft helemaal niks te maken met of deze jongens wel of niet passen bij Ajax.

12 juli 2023 om 19:18

Daar hadden we Timber en Martinez spelen. En Timber gaat weg voor 45 miljoen en Martinez voor 60. En Timber en Botman wilden niet op de bank zitten. Uiteindelijk heeft Ajax voor 2 bankzitters rond de 30 miljoen gekregen.

12 juli 2023 om 19:54

Het is vooral de spelwijze. Als je op 1 bepaalde manier wilt spelen, horen daar bepaalde type spelers bij. Jongens als Schuurs en Botman zijn stabieler als ze dichter tegen de eigen 16 spelen. Timber is eigenlijk ook zo'n speler, maar die komt er nu mee weg omdat heel Ajax waardeloos was dit jaar.

12 juli 2023 om 20:08

Volgens mij toont het vooral aan de de lat heel hoog lag op dat moment en dat je 2 prima spelers had die minder rendeerden bij hoe Ajax speelde.

Ze hebben beiden iets andere kwaliteiten, maar beiden vinden het niet prettig om met veel ruimte in hun rug te spelen.

Daarnaast zat Botman op dat moment achter Martinez en Blind die ook op die positie uit de voeten kon (en de Blind van nu is zeker niet de Blind van 3 jaar geleden). En voor Schuurs geld een beetje hezelfde, die verloor zijn basisplaats aan Timber. Wie er beter is zullen we over 15 jaar wellicht weten. Maar een van de sterke punten van Timber in vergelijking met Schuurs is dat hij beter met ruimte in zijn rug kan spelen. Wellicht dat as hij was gebleven dat Ajax het afgelopen jaar met zowel Timber als Schuurs had kunnen spelen, maar hij wilde, begrijpelijk, na een paar seizoenen 2e keus te zijn geweest zelf ook weg.

Blijft jammer dat het Crystal Palace, zo’n stap opzij man desondanks in betere competitie, Blijft dan lekker bij Torino waar je zekerheid hebt. Al is dit voor Torino haast niet af te slaan.

12 juli 2023 om 18:02

Ben het met je eens dat Schuurs niet naar CP moet gaan. Hij moet gewoon lekker afwachten tot er een grotere Italiaanse of Engelse club komt. En anders nog een jaartje Torino. Dat de club het niet kan afslaan wil nog niet zeggen dat je perse een transfer moet maken.

Dan bedenkende dat Ajax hier uiteindelijk dus zo’n 15 miljoen aan overhoudt, is dit toch best goed uitgespeeld door Ajax voor een speler die nooit onbetwist een plek veroverd heeft daar. Was een speler die bij Ajax net niet klikte, hoewel hij echt niet zo slecht was als soms wordt beweerd. Mooie transfer naar de Premier League voor die jongen, hopen dat hij het goed gaat doen daar! Heb ik best wel vertrouwen in.

Ik vermoed dat ze in Amsterdam eerder de haren uit het hoofd trekken in plaats van in de handen wrijven. Wat een misrekening om deze jongen zo makkelijk te laten gaan en vervolgens voor veel te veel geld een Bassey te halen die er geen hout van kan.

12 juli 2023 om 18:23

Vind ik makkelijk dit. Schuurs maakte te weinig stappen en had moeite met ruimte in de rug. Bassey is veel slechter, maar Schuurs laten gaan was echt wel logisch aangezien hij basis wilde spelen. Kaplan was trouwens vervanging van Schuurs en die hebben we nog niet aan het werk gezien in 1. Bassey was de vervanger van Martinez.

12 juli 2023 om 19:13

Ik hoor altijd het argument dat hij niet met ruimte in de rug kan omgaan. Speelt Ajax dan een totaal ander voetbal dan andere (aanvallend ingestelde) topclubs die ook hoog druk zetten? Denk dat dit aspect schromelijk wordt overdreven. Schuurs heeft zich uitstekend ontwikkeld in Italië en is gewoon een topverdediger die alleen maar beter zal worden. Hij zou niet misstaan in het huidige Ajax?

12 juli 2023 om 19:58

@ajax12321 - Maar wie heeft er geen moeite met ruimte in de rug dan? Timber en Bassey zagen er dit seizoen minstens zo ongelukkig uit. Het is overigens niet vreemd dat ze Schuurs lieten gaan, want met de bankrekening van Ajax moeten ze een completere verdediger kunnen halen die daar niet meerdere jaren voor nodig heeft, maar dan moet je wel de juiste spelers aantrekken. Dat is gewoon niet gebeurd en dan is het wel degelijk een misrekening. Nog een misrekening is dat jonge spelers sowieso moeite hebben met het verdedigen binnen de tactiek waarop Ajax speelde, vooral als ze op zichzelf zijn aangewezen. Daardoor ging Timber binnen een jaar ook van een toptalent naar schlemiel.

13 juli 2023 om 12:46

Schuurs speelt nu op een totaal andere manier waarin hij beter uit de verf komt. Bij een ploeg die zoals Arsenal speelt zou hij flink tekort komen. Tuurlijk is hij op dit moment een toevoeging bij Ajax, maar dat komt omdat er hele armoedige opties centraal zijn.

13 juli 2023 om 12:50

Timber en Bassey hebben daar minder moeite mee. Het zwakke punt van Bassey is zijn hele matige voetballende kwaliteiten waardoor je als team weer vaker moet omschakelen. Timber had een minder jaar, maar je kan niet serieus beweren dat hij niet met ruimte in de rug kan spelen. Dat heeft hij talloze keren bewezen. Hij maakte gewoon veel foutjes dit jaar en leek een gebrek aan concentratie te hebben.

Ik vind Schuurs laten gaan dus geen misrekening, want hij wilde of basis spelen of weg. En dat kon je Schuurs echt niet garanderen op dat moment aangezien Timber er nog was en Ajax altijd met een links en rechtsbenige CV speelt (Schuurs is rechts). Schuurs was back-up en dat zou niet veranderen, Kaplan was zijn vervanger en niet Bassey. Bassey was de vervanger van Martinez.

12 juli 2023 om 19:33

Misrekening? Schuurs past niet bij Ajax. Bij zijn club spelen ze heel anders dan bij Ajax.

Lekker hoor die extra centjes en leuk voor Schuurs, hoop dat hij de verwachtingen waar kan maken.
Wel zit ik nog steeds te wachten op binnenkomende transfers bij Ajax. Iedereen is bezig maar bij Ajax hoor ik maar weinig. Mag toch hopen dat er nog wat komt.

Ze kunnen wel in hun handen wrijven, maar zie liever versterkingen komen.
Vind het echt extreem stil qua geruchten en berichten.
Op het moment heb je van den Boomen en Tahirovic 🥱

12 juli 2023 om 19:32

Hoe vaak moet er nog gezegd worden dat eerst spelers verkocht moeten worden voor je mensen binnen kan halen. Wat als je een opvolger voor Kudus haalt voor veel geld en Kudus vertrekt niet. Dan ben je als club heel slecht bezig en ik begrijp niet dat supporters zo simpel denken dat er maar gekocht en gekocht moet worden terwijl je nog niet eens weet of de spelers die je gaat vervangen wel weg gaan. Weet je wat dat kost. En dat het stil is is alleen maar goed. Eindelijk

Aan geld geen gebrek bij Ajax. Wellicht doen ze er toch goed aan spelers langer te behouden. Wederom een speler die later tot bloei komt, zo nu blijkt.

12 juli 2023 om 19:30

Dit heeft 0,0 te maken met later tot bloei komen. Dit heeft alles te maken met niet bij ajax passen maar wel bij een andere club met andere speelstijl. Heel simpel.

Wat ik een beetje mis in de gehele discussie is dat er naast Ajax, óók nog een speler bij betrokken was. Schuurs kwam binnen als groot talent, had de pech dat er een bizarre generatie speelde met Sanches eerst, De Ligt en Frenkie erna, Martinez enz. Hij werd toen gemeten langs een lat die niet reëel was, terwijl hij het cijfermatig helemaal niet zo slecht deed. Dat talent weet hij nu waar te maken, hetgeen absoluut niet verbaast, want er zit gewoon een goede nuchtere kop op... Soms kan het ook gewoon een samenloop van toevallige omstandigheden zijn dat iets niet helemaal goed uitpakt. Kwestie van reëel blijven, en in dit geval Schuurs de transfer gunnen naar Tornino met doorverkooppercentage. Win win! Al dat geneuzel dat een Schuurs niet goed genoeg was voor dit Ajax of hét systeem, is je reinste onzin. Als alles op zijn plek was gevallen, en Schuurs had gewoon zijn minuten kunnen hebben gemaakt bij Ajax 1, had hij deze aanstaande transfer ook gemaakt... We doen soms alsof het systeem van Ajax heilig is, maar dat dat absoluut niet het geval is, is afgelopen seizoen wel gebleken. Een beetje realiteitszin voor de Ajax supporter (ondergetekende daarin meegerekend!) kan dan ook geen kwaad...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren