Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax voor derde ronde naar Roda JC, FC Twente en PSV loten amateurs

Laatste update:

Donderdagavond werd er na de bekerwedstrijd tussen AZ en FC Groningen geloot voor de derde ronde van de KNVB-beker. Ajax heeft op papier de lastigste loting van de topclubs: de Amsterdammers moeten naar Kerkrade om het op te nemen tegen Roda JC. PSV (FC Lisse) en FC Twente (Genemuiden) hebben aanmerkelijk makkelijker geloot.

De Nederlandse ploegen die dit seizoen in Europa actief zijn of waren, ADO Den Haag, AZ, Ajax, PSV en FC Twente, konden niet tegen elkaar loten. AZ-aanvaller Charlison Benschop koppelde Ajax aan Roda JC en bezorgde zijn eigen ploeg een wat eenvoudigere wedstrijd. De Alkmaarders gaan op bezoek bij FC Dordrecht.

Voor John van den Brom opnieuw een pikant duel, want hij neemt het met Vitesse weer op tegen zijn ex-werkgever ADO Den Haag. Feyenoord gaat op bezoek bij Go Ahead Eagles in Deventer. In de derde ronde spelen de 32 winnaars uit de tweede ronde. De wedstrijden worden gespeeld op 25, 26 en 27 oktober 2011.

De loting:

Vitesse - ADO Den Haag
Roda JC Kerkrade - Ajax
FC Twente - Genemuiden
FC Dordrecht - AZ
PSV - FC Lisse

De Treffers - De Graafschap
Heracles Almelo - Berkum
Almere City - Eindhoven
Excelsior - GVVV
Achilles’29 - MVV Maastricht

NEC - FC Volendam
Go Ahead Eagles - Feyenoord
FC Zwolle - RKC Waalwijk
FC Oss - FC Den Bosch
Sparta Rotterdam - Sparta Nijkerk
Sc Heerenveen - Harkemase Boys

Gaat Roda JC Ajax uitschakelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
23 september 2011 om 00:21

De supporters van Genemuiden verheugen zich ook wel op deze wedstrijd hoor! Vergis je niet. Het hele ratteplan verhuisd gewoon richting Enschede waar ze een fantastische avond en ervaring rijker worden! Het enige nadeel is dat het stadion te groot is voor het publiek uit Genemuiden (en natuurlijk ook Lisse) om er een extra sfeer in het Hele stadion in te krijgen

23 september 2011 om 02:17

Misschien omdat de competitie en de Champions League belangrijker zijn ? Ajax zit in een druke en belangrijke periode, de landstitel geniet de prioriteit en daarnaast is Europees overwinteren belangrijk. Zeker bij overwintering van de CL gaat het om behoorlijk wat geld.

Wel pikant dat Ajax 4 dagen later ook voor de competitie in Kerkrade moet spelen
Met name die 2de ontmoeting is belangrijk , maar als we toch in het Zuiden zijn win ze alle 2 dan maar

23 september 2011 om 07:51

adzevedo: inderdaad toeval. Nog toevalliger is dat PSV vorig seizoen precies hetzelfde had tegen Rode. Ook de beker en daarna compititie (blessure Reis).
PSV won ze toen allebei.

Erg vervelend voor roda dat de geschiedenis zich nu lijkt te gaan herhalen maarnu met een andere tegenstander.

23 september 2011 om 13:09

Ik moet toegeven dat is niet mijn beste zin inderdaad ;. Maar ik denk dat je de essentie wel begrepen hebt. Bekervoetbal hoort spektakel te zijn waarin alles mogelijk is. En met europese teams bedoel ik natuurlijk teams in NL die europees voetbal spelen.

Mooi, is dat eeuwige gezeur dat Ajax altijd makkelijker loot dan de concurrenten ook eens voorbij.

23 september 2011 om 00:02

Deze keer heeft Ajax inderdaad een zware loting, maar daar zal Roda precies zo over denken. Wel het mooiste affiche van deze ronde. Thuis tegen amateurs is ook geen feest, het zou beter zijn om het thuisvoordeel om te draaien bij amateurs.

23 september 2011 om 00:04

Na Roda mogen ze van mij PSV Twente en az loten om vervolgens in de finale tegen Feyenoord te mogen spelen.

Daarna mag je klagen, voor die tijd mag je blij zijn met Roda uit.

23 september 2011 om 00:07

Hij zegt: Mooi dat Ajax eens een keer een zwaardere opponent dan de concurrentie loot.
En dat vat jij op als klagen? Knap hoor.

23 september 2011 om 00:14

Hij wil zijn gelijk halen door te zeggen dat iedreen klaagt over het makkelijke schema dat Ajax altijd heeft ( wat natuurlijk waar is) . Nu spelen ze een x tegen een team, is het gelijk zijn gelijk halen.

Zielig hoor.

23 september 2011 om 00:23

Pff, jij denkt mij te kennen?

Ik probeer hiermee aan te geven hoe kortzichtig de meeste mensen naar het voetbal kijken.

'ajax loot weer een amateur, lucky Ajax, altijd maar geluk, weer gematst bij de loting, o weer een thuis wedstrijd'.

Nu loten we Roda, wat ik absoluut geen probleem vind. Maar hoor jij iemand klagen over de loting van PSV en Twente?

Ik vind het walgelijk, die afkeer tegen Ajax. Elk punt om de club de grond in te stampen wordt aangegrepen en 100 keer uitvergroot. De afkeer is zelfs zo groot dat sommige supporters het geen probleem vinden om te verliezen, zolang Ajax maar niets wint. Ben je dan nog wel supporter?

23 september 2011 om 00:25

@forzae

Tsjaa voor sommigen is het ook nooit goed.

Volgens mij gaat het er nog steeds om dat je aan het einde die beker omhoog houdt. Kan je een 'makkelijk' of 'moeilijk' programma hebben, aan het einde heb je toch wel de 2 sterkste teams over. In de halve finale en finale heb je als het goed is namelijk geen makkelijke tegenstanders meer. Ben je dan nog goed genoeg om te winnen, verdien je die beker gewoon. Om er maar eens een cliché tegenaan te gooien: Wil je die beker hebben dan moet je van iedereen kunnen winnen.

Of ben jij zo'n één die in de complottheorieën mbt het voortrekken van Ajax door de Knvb gelooft.

23 september 2011 om 01:02

van mij mag twente weer gewoon in de finale komen. Vind dat Twente sowieso de halve finale moet halen en dat zit er dit jaar weer in.

23 september 2011 om 01:10

Actie - Reactie
Arrogantie - Afgunst

Zo was het al jaren, en zo zal het nog jaren blijven, daarover discussiëren heeft eigenlijk geen nut, en ondanks dat ik het deels met je eens ben, zul je het zelf ook wel deels moeten kunnen begrijpen.

23 september 2011 om 01:21

Je moet misschien arrogantie en afgunst omdraaien.

Ajax beste club aller tijden uit Nederland--andere clubs jaloers--afgunst. Ajax voelt zich hierdoor ook echt de beste van iedereen--arrogantie.

Maar net hoe je het bekijkt hé. Maar dat zal je zelf ook wel begrijpen, toch?

23 september 2011 om 01:27

@forzae

Weet je wat zielig is ? je baseren op een gevoel dat Ajax altijd een makelijke tegenstander loot terwijl de feiten uitwijzen dat het allemaal wel mee valt. Vervelend toch weer dat ik bij iedere bekerloting hetzelfde verhaal moet gaan houden en men de feiten niet wil aanschouwen. Let dus goed op , dat ik bij de volgende loting van Ajax in bekerverband niet wederom dit verhaal uit het archief moet halen.

Vanaf het bekertoernooi 2004-2005 genomen speelde Ajax 33 duels in bekerverband, het duel Roda - Ajax heb ik er alvast in opgenomen. Hiervan troffen er 3 een finale op neutraal terein, 1 finale thuis en 1 uit (ajax - Feyenoord dubbele ontmoeiting). De overige 28 duels waren er 14 thuis , en 14 uit. Dus totaal betekend dat 15 thuis duels , 15 uit en 3 op neutrale grond.
Hiermee is de mythe dat Ajax meer thuis dan uit loot definitief ontkracht, het ene jaar zit het mee , het andere jaar zit het wat tegen.

Vanaf diezelfde periode trof Ajax wel geteld 3x een amateur club en nog 1 maal een belofte team, dat is ongeveer 12 procent. Dan trof Ajax nog 9x een club uit de Jupilier League , bij elkaar zo'n 27 procent. De overige 20x , en bij elkaar ongeveer 61 procent trof Ajax gewoon een Eredivisie club. Ga voor de grap nou eens nakijken bij andere clubs hoe dat percentage ligt , dan zie je dat veel andere clubs relatief meer tegenstanders krijgen uit lagere divisies. De mythe dat Ajax meer amateur/jupilier league clubs treft is daarmee ook afgedaan.

En dan de laatste , meest cliché , dat Ajax geen grote tegenstanders treft, van de huidige Eredivisie speelde Ajax in de periode 2004/2005 tot heden tegen :
2x Heerenveen
2x Roda Jc
2x NAC Breda
2x Az
2x Feyenoord (dubbele ontmoeting)
2x Rkc
2x ADO den Haag
1x FC Twente
1x Nec
1x FC Utrecht
1x Psv

Dus van onze huidige Eredivisie speelde Ajax tegen 11 van de 17 tegenstanders , namen die ontbreken zijn : Heracles , Groningen , VVV , De Graafschap , Excelsior en Vitesse. Welke naam moet erbij komen wanneer het je tot het Ajax bashers tot tevredenheid stemt ? Ik hoop dat we na Roda - Ajax nog even tegen op bezoek bij Vitesse , Groningen en Heracles mogen, dan is het geloof ik helemaal duidelijk.

Voor mij zal het me weinig boeien wie Ajax loot , in mijn ogen kan Ajax alleen maar mindere tegenstanders loten , en daarnaast intresseert het me ook niet veel want ik wil naar Ajax kijken , de tegenpartij boeit me helemaal niets. Al hoewel ik moet toegeven dat ik blij ben met Roda JC - Ajax , want dat is lekker dichtbij voor mij.

Edit: Spelling

23 september 2011 om 02:13

@adzevedo

Hulde voor je toelichting

23 september 2011 om 06:59

@kamelenbult
Jazeker ben je dan nog wel supporter. Ik ken mensen die hebben 17 petjes in de kast met daarnaast 17 sjaaltjes. Allemaal van Bvo"s in Nederland die uitkomen in de eredivisie. Helaas zit het sjaaltje van jou cluppie er niet bij.

Deze mensen hebben niets met die ene club. Maargoed... als jij daar moeite mee hebt kan ik die mensen wel even vragen daar mee te stoppen?

23 september 2011 om 08:45

Scorebord-journalistiek dit. Kijk naar het precieze verloop van de wedstrijden in de beker de afgelopen jaren, zeker na de voorrondes, dan zegt dat op zich al meer dan genoeg. Dan kun je er van alles bij gaan slepen en mooie ondoorzichtige berekeningen op los laten, maar het blijft een feit dat Ajax tot aan de finale(s) meestal een (relatief) makkie heeft gehad. Zet gewoon de wedstrijden maar eens onder elkaar, zegt m.i. meer dan percentages. Manipuleren met cijfertjes kan ik ook, dat is niet zo heel moeilijk... Als je alles op de grote hoop gooit, lijkt het immers al snel wat. Sinds wanneer zijn Ado, RKC en in mindere mate NEC trouwens opeens 'grote' tegenstanders? Of kijken we nu bij dit verhaal echt alleen maar naar de voorrondes/1e divisie/amateurs??
Maar zou leuk zijn als je diezelfde percentages voor de volledigheid dan ook gelijk effe op de andere clubs los laat, want dat andere clubs meer tegenstanders uit lagere divisies zouden hebben gekregen, is echt volslagen onzin. Bij elkaar misschien!! Jij hebt het over Ajax-bashers; ik ben zeker geen liefhebber, maar daar reken ik mezelf absoluut niet onder, ik probeer wel enigszins objectief te blijven. Tegelijk vind ik jouw verhaal wel een heel erg hoog 'roze-bril' gehalte hebben. Van het ene uiterste naar het andere...

Dit overigens even helemaal los van de opmerking van bv Inkeajax, want dat is natuurlijk gewoon 100% waar; in de finale staan en terecht (sorry, het trauma rond Utrecht is nog steeds aanwezig, moest erbij) winnen, maakt altijd de verdiende bekerhouder...

Maar rest van je post vind ik wel sportief, mee eens; inderdaad prima dat nu Roda de volgende tegenstander is en ploegen als Groningen, Heracles en AZ er van mij achteraan mogen komen, dat is de juiste instelling! Dan kan nu het tegendeel gelijk eens bewezen worden, toch??

23 september 2011 om 09:46

Ik ben het helemaal met je eens dat het natuurlijk onzin is dat Ajax bevooroordeeld wordt bij de loting want dat is de grootste flauwekul.

Wat ik wel vind is dat je gewoon geluk moet hebben bij een loting.
Het maakt namelijk veel uit of je thuis of uit speelt tegen bijvoorbeeld AZ of Nac

En je somt hierboven alles heel goed op wat gebaseerd is op feiten, dus er is niks gelogen aan.
We belangrijk om te weten is dat je dan wel onder elkaar kan zetten tegen wie Ajax heeft gespeeld maar je dan ook erbij moet zetten of het uit of thuis was.

2004-2005 :
in dit jaar kwamen de topclubs pas in ronde 4 in het toernooi.
De eerste 3 ronden waren ze vrij.

Ajax heerenveen
Ado-ajax
Willem II - Ajax (halve finale eruit)

2005-2006
ook hier stroomden de topclubs pas in ronde 4 in.

Eindhoven - Ajax
heerenveen- Ajax
Ajax - Roda
Finale tegen Psv

2006-2007

Jong RKC - Ajax
Ajax - ADo Denhaag
Ajax- Haarlem
Willem II - Ajax
Ajax Rkc
AZ Final

2007-2008

Kozakken Boys- Ajax
Ajax - Heerenveen
Nac Ajax (uitschakeling)

2008-2009

Ajax Utrecht
Volendam - Ajax (uitschakeling.

2009-2010
Agovv-ajax
Dordrecht - Ajax
WHC - Ajax
Ajax - Nec
Go Ahead E - Ajax
Ajax fey fey- Ajax (finale

2010-2011
Ajax - Mvv
Ajax - Veendam
Ajax - Az
Ajax - Nac
Ajax - Rkc
Twente (finale)

Ik wil hiermee gewoon aangeven dat je wel tegen 11 van de 17 eredivisie clubs hebt gespeeld maar dat het voor Ajacx wel degelijk een hele hoop uitmaakt of dat uit of thuis is.
En ook of je uit speelt tegen een eerste divisie club scheelt ook weer.

Finales niet meegerekend heeft Ajax tussen 2004 en nu (roda meegerekend)
27 wedstrijden gespeeld waarvan er
13 Thuis waren (ere en eerstedivisie clubs samen)
6 bij eerste divisie clubs uit (incl jong Rkc)
2 uit tegen amateurclubs
De rest was uit tegen eredivisieclubs ( 6 uitwedstrijden incl Roda)
Waarvan ze er dus 2 verloren hebben en tot nu toe 3 gewonnnen hebben uit tegen eredivisie clubs. (ado, heerenveen en Willem II, die toen nog eredivisie waren)

Het klopt allemaal wat je zegt maar NAC uit of thuis maakt een wereld van verschil en zoals je ziet heeft Ajax ook 2 van de 5 uitwedstrijden tegen eredivisieclubs verloren voor de beker die ze waarschijnlijk thuis hadden gewonnen (willem II en Nac)

Ver komen in de beker is vaak ook het geluk hebben van een gunstige loting en dat kun je niet ontkennen dat Ajax fdat al een paar jaar heeft

23 september 2011 om 12:15

@bledder2:

Scorebordjournalistiek?

Hoe moeten we jouw journalistiek dan noemen? Onderbuikgevoeljournalistiek? Haatjournalistiek? Geef mij dan maar scorebordjournalistiek zoals jij het noemt, ik noem het feiten waar je niet omheen kunt.

23 september 2011 om 12:24

@ Adzevedo

Forzae heeft het volgens mij over de afgelopen twee jaar. Twee jaar geleden heeft Ajax de makkelijkste bekerloting uit de geschiedenis gehad en ook vorig jaar stelde de tegenstanders bar weinig voor. Dat ze nu toevallig tegen Roda JC loten doet niets af van het feit dat ze de vorige twee jaar flinke mazzel hebben gehad met de loting. Overigens is het ook lariekoek dat die ploegen die Europees spelen niet tegen elkaar kunnen loten. Dat scheelt toch weer een paar goede tegenstanders.

Ook is die eerste reactie een beetje triest, want met deze loting is niet meteen opgelost dat dat Ajax altijd een makkelijke tegenstander krijgt. De volgende vier tegenstanders kunnen ook wederom weer amateurs en Jupiler leaque ploegen zijn.

23 september 2011 om 12:59

@adzevedo

Goed van je dat je dit allemaal hebt uitgezocht, maar mag ik wel opmerken dat je onderbouwing niet klopt en dat je de gegevens wel heel erg naar je eigen verhaal schrijft.

In dit geval als onderbouwing dat Ajax niet vaker een "makkelijke" ploeg treft in de eerste rondes, gebruik je cijfers genomen over het gehele bekerseizoen.

Dit is in dit geval niet relevant. Als je het echt goed zou willen uitzoeken en onderbouwen dat zou je in dit geval alleen de rondes mee moeten pakken dat het "nog" mogelijk was om een "makkelijkere" ploeg te treffen.

Het is erg makkelijk het op één grote hoop te gooien en dan uiteindelijk te zeggen, kijk maar klopt niets van. Als een ploeg verder komt in de beker competitie (waar je wel vanuit mag gaan bij een club als Ajax) is het logisch dat deze uiteindelijk ook tegen "sterkere" ploegen te spelen komt omdat deze natuurlijk ook niet voor niets verder zijn gekomen in het toernooi.

Dus nogmaals, goed dat je de tijd neemt om het uit te zoeken. Alleen helpt het niet als je dan het onderzoek niet goed opzet.

Daarnaast heeft een club ook geluk als ze loten tegen een "zwakkere" tegenstander, aangezien het een loting betreft en het hierbij een loterij is wie je kan treffen. Daarom heb je geluk of je hebt het niet

23 september 2011 om 13:18

Pfff... wat een gezeik ga buiten spelen ofzo, in bekerwedstrijden gebeuren de raarste dingen en heb je het tegen niemand makkelijk 2 jaar gelden stond een amateur club in de kwart finale, oom al is het ijselmeervogels, Agovv , FC Oss, Ajax , feyenoord , het maakt niet uit bekerwedstrijden zijn anders en is gee enkele wedstrijd makkelijk, ik moet wel eerlijk zeggen altijd als ajax een amateur club loot is het wel van og hebben ze weer een makkelijke tegenstander omdat 88% van de supporters van andere clubs een hekel aan Ajax hebben.

23 september 2011 om 13:37

Ik vind roda helemaal niet zo moeilijk, alleen natuurlijk wel een verschil met fc lisse. Trouwens zou ik liever willen dat psv ook makkelijke clubs loot, dan maar gezeik dat boeit mij toch niet.

23 september 2011 om 17:09

@El Fenomeno

Dat we in 2009/2010 de makelijkste loting in onze historie , en misschien wel van de hele Knvb beker toernooi hebben gehad dat zal jij mij niet horen ontkennen. Maar vorig jaar ? Ajax trof o.a NAC Breda , AZ en FC Twente ... het viel vorig jaar reuze mee.

Voor iedereen die nu klaagt dat Ajax zwaar loot of voor iedereen die 2 jaar terug klaagde over wat Ajax qua loting trof moet zich eens afvragen wat het principe van loting is. Het is louter toeval wat Ajax de afgelopen 2 jaar allemaal voor zijn kiezen kreeg. En de ene edities valt het mee , de andere iets tegen. Kwestie van geluk.

Overgens vind ik die nieuwe regeling ook lariekoek , maar goed dat is nou eenmaal zo. Als supporter boeit het me weinig , de kwaliteiten van de tegenstander zijn wel het laaste waar ik me zorgen over maak.

Veder : er hoeft helemaal niets te worden opgelost , want je kunt niets oplossen aan een loting. Dat gaat niet , ik spreek alleen mijn hoop uit dat Ajax zwaar loot zodat een aantal mensen eens kunnen stoppen met hun gal spuwen op Ajax.

23 september 2011 om 17:29

@bledder 2

O , waar wil je dan naar gaan kijken naast de statistieken ? Je gevoel dat Ajax misschien makelijk loot ? Ik geef slechts puur feiten waaraan in een conclusie uit trek.

Sinds wanneer NEC , ADO of RKC topclubs zijn ? ik heb een opsomming gemaakt van de clubs uit de Eredivisie hedendaags , de vraag wat een topclub of niet is heb ik opengelaten om onnodige discussie te voorkomen. Laat ik de vraag aan jou anders stellen , welke clubs die ontbreken naast FC Groningen vind jij wel topclubs ? Zoek zelf maar uit wie je topclubs vind , maar kijk dan ook naar de procentuele kans dat Ajax die zou treffen.

Mijn tijd is ook niet eeuwig , het kost een boel tijd om zoiets uit te zoeken. Het is dat ik een databank van Ajax heb dat ik het zo snel uit de hoge hoed kan toveren. Denk er trouwens om dat ik relatief zeg , in absoluut aantal treft Ajax ongetwijfelt het meeste van dat soort tegenstanders , maar Ajax speelt ook veel meer bekerwedstrijden dan andere clubs.

Met Ajax bashers praat ik over mensen die termen als Knjb gebruiken , mensen die erom bekend staan altijd negatief te reageren ongeacht wat het nieuws betreft. Ik schaar hier ook absoluut niet iedereen onder die kritisch over Ajax is, jou ook niet.

Die laatste allinea sluit ik me volledig bij aan , al hoewel ik daar geen invloed op kan uitoefenen. Daarnaast zou ik misschien Volendam en FC Twente ook willen loten voor sportieve revanch op 2009 en 2011 met de uitschakeling.
Revanch vind ik altijd wel een mooi motief om te loten , daarom was de CL loting met Zagreb ook zo mooi (2008 stil not forgotten).

23 september 2011 om 17:42

Vertel mij waarom dat niet relevant is dat ik een heel bekerseizoen neem ? Omdat dit de 3de ronde betreft ? Als je de beker wil winnen moet je al je wedstrijden tegen iedereen kunnen winnen , of je nou FC Twente in de halve finale of in de 3de ronde treft , als je ervan verliest win je het bekertoernooi niet en als je wint dan zul je ook je andere duels moeten winnen of gewonnen moeten hebben .

Het onderzoek klopt zowel qua opzet als inhoud , het gaat genomen over een heel bekertoernooi. En aangezien het allemaal op basis van loting bepaald word heb je er geen snars over te zeggen wanneer je de sterke clubs treft. Uiteindelijk genomen kom je net als het aantal uit/thuis duels op een behoorlijk evenwicht. Bij sommige clubs zullen van het gemiddelde afwijken , maar dat is nou een kwestie van loten

Overgens vind ik (en ik ben niet de enige) dat Ajacieden zich helemaal niet druk moeten maken om wat Ajax loot , het valt immers altijd mee op sportief gebied , want wij zijn Ajax. Daarnaast zijn er veel belangrijkere dingen als supporter om je zorgen te maken , zoals tijd en geld (beide niet eeuwig beschikbaar) en natuurlijk vinden wij het mooi om te spelen tegen clubs waar er wat druk opstaat en tegen clubs die een geweldige aanhang hebben. Zo troffen wij vorig jaar MVV , qua support een veel grotere tegenstander dan AZ of Psv.

23 september 2011 om 00:06

Zo moeillijke opdracht is het ook weer niet voor Ajax. Ik denk dat Roda minder blij is met Ajax dan andersom hoor.

23 september 2011 om 00:10

Ik zeg ook nergens dat het te lastig is voor Ajax, maar ik heb vorig seizoen vaak genoeg aan moeten horen dat Ajax alleen maar amateurs lootte, waar andere topclubs wel 'lastige' lotingen hadden tegen clubs uit de kelder van de Eredivisie. De loting was corrupt, doorgestoken kaart.

23 september 2011 om 00:28

Oww, ja daar heb je gelijk in dat is wel onzin. Maar toen als Twente - PSV dan snap ik wel dat dan als Ajax tegen een Jupiler League club moet dat zij dan boos reageren.

23 september 2011 om 00:33

Hoezo, er wordt geloot toch? Twente en PSV willen allebei de beker winnen, zullen ze ook van iedereen moeten winnen. Of je dan de sterkste tegenstander in de achtste finale, of de finale tegenkomt. Het is nou ook niet zo dat een ronde verder in het Knvb beker toernooi je financieel onafhankelijk maakt.

23 september 2011 om 16:00

Je wilt hem winnen en iedereen wilt in de beker tegen zo min mogelijken tegenstanders dat bedoel jij eigenlijk ook een beetje dat Ajax klaar is met dat gezeik.

23 september 2011 om 00:29

Ok I've got your point. Mag ik nu mijn betoog gaan houden: over dat Vitesse alleen maar Eredivisie teams loot?

23 september 2011 om 00:31

Even geuld oeboe, Vitesse wordt over twee jaar kampioen toch? Spelen ze Europees en hebben zij ook zo'n mooie beschermde status.

23 september 2011 om 00:35

Ja dat is puur vooruit lopen op de zaken.; Maar onder tussen hebben we toch echt een knap lastige loting. Nac the cupfighter en nu Ado de anti vitesse club.

Maar goed ik moet toegeven voor Vitesse was in het verleden(niet al te lang geleden dan), zelfs Lienden uit een big-deal.!;

23 september 2011 om 01:20

Stel je toch niet zo aan na 1 loting.... Als het zo vaak meezit kan het ook wel is een keertje tegenzitten.

Trouwens wel grappig om te zien dat het hele forum ineens vol zit met Ajacieden die dezelfde reacties als jou plaatsen... Zijn alle Calimero's ineens uit de dop gekropen?

23 september 2011 om 08:08

Heb je Roda al zien spelen dit seizoen?
Dit Roda uit mag geen probleem zijn voor Ajax; kwalitatief heeft Roda te veel ingeleverd. Vooral defensief is het erg zwak geworden.goed, Ajax zal zich moeten opladen,maar dat hoort bij een topclub zijn. Ajax is gewoon een ronde verder.

23 september 2011 om 09:09

FC Twente verloor er anders met 2-1 hoor! Dus zo makkelijk zullen "we" het daar niet krijgen..

23 september 2011 om 10:22

Wat een misplaatste arrogantie van veel ajaxieden hier (ni allemaal). Alsof ze al gewonnen hebben voordat er een bal heeft gerold. Meestal wint ajax van roda, maar wie weet is dat zo'n avond dat roda de juiste instelling heeft en wint, want vergeet niet HET IS Bekervoetbal!!!!!! En voor de arrogante ajaxieden, probeer eens enige vorm van respect voor welke tegenstander dan ook te tonen. Want dit soort reacties (en erger, grover) wordt op deze manier zelf uitgelokt! Ow ja benieuwd of mijn bericht over ajax (weer) verwijderd wordt... lang leve de vrijheids uiting!!!

23 september 2011 om 10:01

Inderdaad, eindelijk, alsof wij er wat aan konden doen. Nouja als je de antis moet geloven lag het aan de Knvb.

23 september 2011 om 10:02

Gezeur?

In de voorbije jaren had Ajax gewoon steeds mazzel met de loting.
Dat is geen mening hoor, dat is een feit.

Verder ben ik blijf met de loting voor De Graafschap, kunnen ze toch weer een ronde verder komen als het een beetje mee zit.

PSV mag nu naar de buren. Lisse ligt 3km naast Noordwijkerhout :P.

22 september 2011 om 23:55

Je bedoeld de buren mogen nu naar psv?

22 september 2011 om 23:56

Ik dénk de buren richting Eindhoven vertrekken, althans, dat denk ik hoor...

22 september 2011 om 23:58

Klopt

Wat een vervelende wedstrijd zo vroeg al in het bekertoernooi. Ajax heeft het altijd erg lastig in het Parkstad Limburg Stadion. We zullen het wel zien, de beker vind ik tegenwoordig niet meer zo relevant.

pffff weer geen roda geloot

Achillis moet wel te doen zijn!

23 september 2011 om 11:03

Misschien met een beetje geluk, zien we elkaar de volgende ronde ;

23 september 2011 om 14:33

Nou denk dat heel Maastricht dan op zun kop staat, Roda-mvv daar hebben we lang op moeten wachten haha!

succes tegen Ajax, en hopelijk spelen we weer eens snel tegen elkaar

23 september 2011 om 16:55

Denk niet alleen Maastricht ; Maar denk toch dat we nog jaartje moeten wachten

Heerenveen-harkemase Boys, hoe is het mogelijk! Wel leuk natuurlijk, een fries onderonsje!

22 september 2011 om 23:55

Helemaal fantastisch! had het er vandaag nog over met me pake. Ik zei toen: "let maar op, we krijgen harkema".

EN JA Hoor! =)

23 september 2011 om 00:03

Pake? Wat betekend dat? haha nee grapje,

Maar wat grappig inderdaad, succes in de beker!

23 september 2011 om 00:48

ik had dus precies het zelfde
wij zeiden al op het werk dat het mooi zou zijn dat heerenveen tegen harkema moest...

en wat is het geworden

geweldig deze ontmoeting

23 september 2011 om 01:34

Geheel off topic even , maar dit kan echt niet meer. De hele week worden de groene randjes misbruikt en vergeten de mensen van niveau 3 de criteria , dit is weer zo'n voorbeeld.

Hoeveel meerwaarde heeft deze reactie dat het een groen randje verdiend ? Absoluut niets tegen jou Ryklef , jij kan hier niets aan doen. Maar kom op , houd je aan de regels mensen , groene randjes hebben criteria , houd je hier aan en houd het niveau van VZ omhoog. Bespaar de moderators de moeite om alle groene randjes terug te draaien.

23 september 2011 om 09:10

Wordt ongetwijfeld een prachtige wedstrijd. Denk dat het Heerenveen het nog bijzonder lastig kan krijgen tegen het altijd gemotiveerde Harkema.

Ik ben in ieder geval aanwezig!

gaat heel lastig worden voor mijn club
ik denk niet dat Zwolle van rkc gaat winnen.
het lukte vorig jaar al niet ,nu rkc in de eredivisie speelt gaat het zeker niet lukken

Roda - Ajax mooie pot hoor! Psv en Twente zullen het niet lastig krijgen, hopen dat Locadia en Depay weer de kans gaan krijgen bij Psv

psv - lisse? Ik dacht dat amateurs altijd thuis speelden tegen eredivisie clubs

23 september 2011 om 00:01

Dat is alleen in de eerste ronde dat de profclubs instromen! PSV speelde vorig jaar ook thuis tegen Spakenburg ;-) !

wat een ruk loting.
Wel leuk tegen vd brom maar liever thuis gehad.

23 september 2011 om 00:22

Wat een fantastische loting! Ik zag Vites als 1e eruit komen, met de wetenschap dat er 1 van de 5 beschermde teams geloot ging worden: psv/ajax/twente/az/ado. En agg, laat het nou net de meest zwakke broeder van de 5 zijn.
Niet te vergeten dat onze John deze keer geen bodyguards nodig heeft. En dat wij de spreekkoren is voor de gein kunnen terug geven, gewoon omdat het kan. En niet te vergeten dat wij een warm onthaal zullen hebben voor alle dreigementen die zijn geweest van onze oh oh voetballersfans.

en plus wij hebben NAC al uitgeschakelt dus dat wordt gewoon de finale halen met puur alleen eredivisie clubs uitschakelen, of niet?

23 september 2011 om 07:42

Oehoehheooehehoeoeoeoeboe bibber de bibber laat me niet lachen joh we zullen eens zien...

23 september 2011 om 13:44

je draait een beetje door kerel... finale? Je mag blij zijn als ze van ado winnen..

Gelukkig een op papier wat makkelijker tegenstander. Dordrecht moeten we kunnen oprollen, rustig door naar de volgende ronde.
Voor Psv en Twente een makkie, Ajax gaat een hele zware uitwedstrijd krijgen.

Haha wat is dit voor loting zeg? Is deze onzin wat nieuws dat bepaalde clubs elkaar niet kunnen loten?

Wat een farce.

23 september 2011 om 08:49

helemaal mee eens, zo snel mogelijk naar het Engelse model; alles vanaf dag één op een grote hoop, en zie maar wie je loot! Veel leuker

Hopen dat AZ uitgeschakelt word, die Marcellis hoef ik nooit meer op de Nederlandse velden te zien!
Regelrechte schande dat zo'n persoon nog vrij mag rondlopen in deze maatschapij, wat respect voor je medemens mag wel.

22 september 2011 om 23:56

heb de wedstrijd niet gezien, wat is er gebeurd?

22 september 2011 om 23:57

Moet je even in het AZ - Groningen topic kijken, geen zin om het hier allemaal uit te gaan leggen, ging er in ieder geval om dat Marcellis de bal gewoon uit had moeten spelen door blessure van Groningen speler.

22 september 2011 om 23:59

dat viel wel mee hoor.
hij gaat op de goal af en kan scoren
en je kan mij veel vertellen, maar iedereen gaat dan door.
dus ga niet zo hypocriet doen

23 september 2011 om 00:23

wat moeten de spelers van Groningen anders doen stil staan?

23 september 2011 om 09:48

Nee, hoor, niet iedereen gaat door, alleen marcelis en co.
Het blijft een heel groot verschil of de speler in het strafschopgebied ligt of op het middenveld. Dat je dan doorspeelt, kan ik nog wel begrijpen.
Maar hier is eigenlijk al genoeg overgezegd. Ik hoop alleen dat andere clubs, wel net iets sportiever zijn.

Maar even ontoppic.
Mijn cluppie mag naar zwolle..........en als ik dan terug kijk naar vorig seizoen........wordt een mooi wedstrijd, denk ik zo.

22 september 2011 om 23:57

Vergeet je nu niet, dat in 90% van de gevallen dat er een speler op de grond licht te 'kermen' deze zich enorm aan loopt te stellen. Sneu dat Burnet wel degelijk last had in deze, maar dat is dan aan de scheidsrechter en grensrechter om te beoordelen, niet aan Marcellis.

22 september 2011 om 23:59

Tuurlijk is het onsportief wat Marcellis deed, maar om te zeggen ''schande dat zo'n persoon nog vrij mag rondlopen in deze maatschapij'' gaat echt veel te ver hoor, je doet net dat hij een misdrijf heeft gepleegd!

23 september 2011 om 00:04

Ben het vaak niet met je eens, maar quess what, vandaag wel... Je gaat een beetje te ver in je reactie, maar vond het ook onsportief gedrag van Marcellis.. Zei eerder al, leek wel of AZ bang werd van Grunn. We werden steeds beter. Maar goed het is niet anders.

23 september 2011 om 00:05

Het is hoogstens onsportief. Toch is het de taak van de scheidsrechter om te beoordelen of het spel stilgelegd moet worden, dat hoeft dus niet. Marcellis mag dit gewoon doen, niet zo zeuren het is topsport.

Beetje sneu dat amateurclubs niet het thuisrecht krijgen. Dat is toch alleen maar leuk en hebben ze een iets grotere kans.

22 september 2011 om 23:59

Mee eens, de topclubs krijgen hun stadions toch niet gevuld tegen de kleintjes!

23 september 2011 om 00:07

Ehm... FC Twente tegen Capelle voor ruim 23.000 toeschouwers?

23 september 2011 om 00:20

Hij bedoelde ook topclubs ; haha

23 september 2011 om 00:26

Daarom noemt hij ook Fc Twente tegen Capelle voor ruim 23.000 toeschouwers.

23 september 2011 om 00:01

Klopt, al is het ook wel weer leuk voor die kleine clubjes om in zo'n groot stadion te spelen dus ja het is maar wat je liever hebt!

Wat een vertoning toch weer die loting. Kan iemand mij uitleggen waarom de Europese teams beschermd zijn?? Wat maakt het nu uit of je, zoals Ajax uit bij Roda JC moet spelen, of een onderlinge topwedstrijd af moet werken. Ik vind het nergens op slaan. En als clubs het te zwaar vinden, moeten ze niet meedoen aan de Knvb beker. Maar ik verdenk de Knvb van deze opzet. Zo kun je je toernooi toch nooit serieus nemen. Ook opvallend veel derbies trouwens.

22 september 2011 om 23:56

Niet meer dan logisch. Je speelt meerdere wedstrijden in het seizoen. Dat is gewoon een extra recht dat je krijgt als je het seizoen hiervoor gewoon iets beter je best hebt gedaan.

23 september 2011 om 00:00

Met de wind van gister kan je niet zeilen. Daarnaast de hele beker staat los van welke competitie dan ook. Gewoon grote onzin dit, slaat helemaal nergens op die loting.

23 september 2011 om 00:02

De beker staat helemaal niet los van welke competitie dan ook, rode kaarten tellen ook mee voor de eredivisie en andersom. Ik vind het niet meer dan terecht dat een club die de ene week championsleague speelt in bescherming wordt genomen tegen een zwaardere loting in de beker. Dat is een recht dat ze verdient hebben door het afgelopen seizoen beter te zijn dan de rest.

23 september 2011 om 00:07

@likdat

knvb heeft jullie laatste bekercompetities al genoeg beschermt ;

23 september 2011 om 00:17

Dat is ook al zo'n onzin dat kaarten meetellen in de beker, geld trouwens enkel voor direct rood (ook zo lekker krom). Europees geld het dat dan weer niet bijvoorbeeld.
Hoezo moet een club die Europees speelt bescherming hebben omdat de kans is dat de club er dan uitligt?

Het slaat gewoon nergens op, mischien moeten we gewoon het hele schema maar opstellen dan zodat de clubs die Eurropees spelen makkelijkere tegenstanders voor en na de Europese duels hebben want straks worden ze nog moe.

Europees spelen is een extra verdienste en daarmee word je beloont, beschermde status in de beker is gewoon onzin.

23 september 2011 om 00:40

Worden in Engeland etc. ook clubs beschermd die europees spelen?
Rare regeling van de Knvb.
Als je de beste wil zijn in de beker moet je gewoon van iedereen winnen,dus zonder bescherming.

"dat is gewoon een extra recht dat je krijgt als je het seizoen hiervoor gewoon iets beter je best hebt gedaan."
Die opmerking slaat helemaal nergens op.
Maar,ja Roda uit lijkt me lastig genoeg.

23 september 2011 om 06:59

Flikker toch op, je hoeft niet per se europees te spelen. Het is een extratje waar de clubs zelf voor kiezen/gaan. Dit is gewoon regelrechte competitievervalsing.

23 september 2011 om 13:20

@andresiniesta:
Welkom meneer Wilders, ik had niet gedacht dat u - met uw spraakmakende woordgebruik - op deze site aanwezig zou zijn. /sarcasm off

Wat is het toch jammer dat jij niet in staat bent om op een normale manier te verwoorden dat je het oneens bent met iemand.
Bovendien spreek je jezelf nog wel hard tegen: als de clubs zelf voor dat extraatje hebben gekozen, waarom is dat dan nog competitievervalsing? Volgens mij spelen diezelfde clubs juist in diezelfde competitie....
Of zie ik dat verkeerd?

23 september 2011 om 10:16

Ik vind het goed dat ze europese teams willen beschermen. Echter doe dat dan door wat slimmer de planning van de eredivisie, beker en europese wedstrijden af te stemmen. Ajax heeft het zwaarst mogelijk programma rondom de CL wedstrijden, daar komen de Knvb beker wedstrijden nog bovenop.

Ook voor Psv, Twente en AZ wordt het niet makkelijker met bv. de beker wedstrijden tussendoor en nu bv. Ajax - Twente en daarvoor PSV - ajax. Je ziet gewoon dat ajax vrij veel last heeft van lichte blessure's, sulejmani, boilesen, janssen, lodeiro, serero, ozbiliz, boerrighter de vele wedstrijden maken dat niet beter. En dat kan gewoon invloed hebben op de europese wedstrijden, zo moesten janssen en sigthorsson vroeger naar de kant tegen lyon bijvoorbeeld.

Vitesse - Ado, mag geen grote problemen opleveren

22 september 2011 om 23:58

Wat een misplaatste arrogantie, heb je dinsdag je cluppie niet zien voetballen ofzo?

23 september 2011 om 00:01

Ik heb ze gezien, en man man man wat speelde ze bagger. Veel individuele kwaliteit maar nog geen samenspel. Ook jammer dat Bony tweede helft pas erin kwam wat eigenlijk te laat is voor zo'n speler. Ik verwacht tegen die tijd een goede selectie met bony en pedersen. Zet die erin samen met ons talentje en we hebben een voorhoede waar je u tegen zegt.

23 september 2011 om 00:04

ooit gehoord van sarcasme?

23 september 2011 om 00:26

@ Fnoordkw niks misplaatste arrogantie, Dinsdag was niet best maar er werd gewonnen en ik heb Vitesse ook zien heersen tegen Vvv, FC Utrecht en Roda 11 goals voor 1 tegen. Dus wat nou misplaatste arrogantie. Gewoon vertrouwen en overtuiging noemen ze dat.

23 september 2011 om 07:44

We zullen het wel eens zien...gaan jullie er maar lekker vanuit dat dit wel even gewonnen wordt....

23 september 2011 om 13:49

@ borrel

tuurlijk is dat misplaatste arrogantie, doe nou niet net of Vitesse vergelijkbaar is als de topclubs in Nl...

Vind het raar dat de clubs die europees spelen of speelden niet gewoon in de grote bak zaten.. Dat was een eerlijkere loting geweest..
Nu zijn oa twente en psv gematst..
De wedstrijd die eruit springt en dus een topwedstrijd is is die van roda tegen ajax,
al is vitesse tegen ado ook een leuke pot.

Belachelijke regeling van de knvb... pure competitie vervalsing!

23 september 2011 om 00:02

het is ook geen competitie
dus competitie vervalsing kan het niet zijn.
wel beker vervalsing
maar ik vind die regeling zo slecht nog niet.
ik moet er ook niet aan denken dat bijv. ajax in de halve finale een amateur team oprolt met 8-0

23 september 2011 om 00:14

Natuurlijk is het wel een competitie, namelijk een bekercompetitie. Dat de prijs een beker is, en dat het competitietype 'knock-out' is betekent nog niet dat het geen competitie is.

23 september 2011 om 00:14

Haha, geen competitie? Wat is t dan wel volgens jou? Dat er in de beker een knock-out fase word gehanteerd doet niets af aan t feit dat het een competitie is...

23 september 2011 om 00:12

De regeling is eenduidig en ligt van tevoren vast, dus hoe kom je er bij dat het competitievervalsing is.

23 september 2011 om 00:59

Ze kunnen ook zeggen dat de bekerwinnaar van vorig jaar al direct in de finale staat, en dat van te voren vastleggen, maar dat is dan toch ook gewoon oneerlijk?

23 september 2011 om 09:21

Ja, dat is ook een eerlijke vergelijking zeg. Er was eerst een ronde met alleen maar amateurclubs, daar heb ik ook niemand over gehoord.

Wat een onzin die loting. De Europese clubs worden gewoon beschermd tijdens deze loting, als je het al zo kan noemen. Ik dacht dat de Knvb-beker weer een echte nationale beker zou worden zonder die beschermingen, maar helaas.
Neem een voorbeeld aan Engeland waar alle clubs elkaar kunnen loten. Een aantal jaren geleden was er al zo'n belachelijk systeem, waar Europese clubs gewoon pas vanaf de achtste finale of kwartfinale werden ingedeeld. Als je het dan met dit systeem vergelijkt, is er eigenlijk vrij weinig veranderd.

Eindelijk weer een Friese derby...... Helaaas Cambuur niet meer in de runnimg.

FC Lisse, dat moet toch te doen zijn. Wel grappig dat het de plaats naast Noordwijkerhout is, waar deze ronde de tegenstander vandaan kwam.

22 september 2011 om 23:59

lol, ik voetbal zelf bij lisse! (niet het 1e uiteraard)
maar dit vin ik wel een egt leuke tegenstander
helaas spelen we niet thuis...

Go Ahead Eagles - Feyenoord - Mooiste wedstrijd

23 september 2011 om 00:00

gae stelt niet zo veel voor tegenwoordig
en feyenoord zal zeker winnen
ik vind persoonlijk roda - ajax een veel mooiere beker wedstrijd

23 september 2011 om 02:40

In de beker is niets zeker ;

24 september 2011 om 11:02

We zullen zien. Tegen grotere clubs doet GAE het altijd wel goed in de beker( met uitzondering van de halve finale beker tegen Ajax vorig jaar). Mooie wedstrijd!

Knvb nog steeds een voorkeur voor Ajax? Wil iedereen daar voortaan over ophouden? Moet je de loting zien! Roda JC - Ajax, Twente - Genemuiden, PSV - Lisse. Zeg nog ff dat de Knvb een voorkeur voor Ajax heeft, wat een kloteloting en nog uit ook..!

23 september 2011 om 00:00

het werd eerlijk gezegd ook wel eens tijd dat ajax vroeg een zware tegenstander kreeg

23 september 2011 om 00:02

Precies, jullie hebben al jaren geluk. En nu zeggen dat wij niet morgen zeggen dat knvb een voorkeur voor ajax heeft? Beetje oneerlijk hoor.

23 september 2011 om 00:17

Ajax heeft de afgelopen jaren niet bepaald mogen klagen over de lotingen, dat ben je toch hopelijk wel met me eens. Dus nu niet gaan janken dat ze een keer zwaar loten. It is all in the game.

23 september 2011 om 00:22

Misschien moet je maar eens terugdenken aan die ene finale. OW Nee! Het moesten er ineens twee worden! Want de bekerfinale wordt volgend traditie in de Kuip gespeeld en als daar toevallig geen ajacieden mogen komen als Feyenoord-ajax daar gespeeld wordt dan heeft de Knvb toch een oplossing dat het de ajacieden toch mee zit.

(niet dat Feyenoord het in 1 wedstrijd wel had gewonnen maar Ajax weet toch weer meer voordeel uit de situatie te halen)

23 september 2011 om 11:08

Bekijk het eens van de kant van Roda.... Nee dat is even lekker, want zwaarder dan Ajax kan het niet (ajax uit natuurlijk).

Goed geloot benschop. Makkelijke loting voor PSV en Twente. Ajax gaat het lastig krijgen denk ik in Kerkrade maar ik zie Ajax ook gewon doorgaan

Mooi, Ajax naar Roda.
Echte test voor B-spelers.

Fc Oss - Fc Denbosch Heerlijke wedstrijd!

23 september 2011 om 13:51

haha, zet eerst maar je A-spelers erin. Misschien win je dan nog met moeite...

Rare loting.... Ga er gwn vanuit dat Ajax doorgaat!

23 september 2011 om 00:02

Gewoon? Ajax heeft het altijd lastig in Kerkrade, en bovendien is Roda de laatste jaren steeds meer een cupfigther aan het worden! Zo 'gewoon' is het dus niet ;-) !

Wat een waardeloze loting!!! De clubs die in Europa spelen hebben een beschermde status, wat een dikke onzin!!! Zo kunnen ze nooit tegen elkaar komen te spelen. Wat is de K N V B toch een waardeloze organisatie zeg... dit is gewoon een gemanipuleerde loting en kun je dus ook niet echt een loting noemen... Te triest voor woorden... Zo wordt de Beker toch ook totaal onbelangrijk gemaakt, want alles is al bepaald.
Ik zit als Vitessesupporter op het puntje van mn stoel om te zien wie we loten en hoor dan dat de Europeesspelende clubs een beschermde status hebben... Ik vond het meteen geen zak meer aan!!!

zucht...

23 september 2011 om 00:06

Klopt had hetzelfde, wat een onzin die beschermde status.
De beker had juist zijn charme dat elke club een kans had met een beetje gelukkige loting. Nu kan je dat echt vergeten, als de beschermde clubs blijven winnen in de cup.

23 september 2011 om 00:14

Helemaal mee eens, schrok me wel kapot toen we als eerste uit de machine kwamen ''gelukkig viel het mee'' en was het Ado, maar ADO is toch een erg lastige tegenstander. Het zou veel leuker zijn als het iedereen had kunnen zijn ipv alleen deze 5 teams.
Maar goed het is wat het is, de Knvb wil zo een mooi mogelijke finale en zal dit altijd proberen te arrangeren waar zij de mogelijkheid zien.

23 september 2011 om 00:16

Pfff, wat een gezeur zeg. Niet tevreden met de loting tegen Ado? Ajax loot ook Roda hoor. Als Vitesse een beetje in goede doen is, rollen ze Ado zo met 3-0 op. Dat is het zelfs verplicht als je kijkt wat voor kwaliteit de selectie herbergt.

En ik vind het meer dan logisch dan de betere club in het begin van de beker een beschermde status hebben. Wat willen we dan? Dat straks Dordrecht de beker wint? Hartstikke leuk, Dordrecht in Europa, kunnen we nog een paar plekken op de Uefa ranglijst zakken .En dan maar jammeren dat er bijna geen Nederlandse clubs meer in Europa spelen.

23 september 2011 om 07:01

Serieus waar, wat een onzin. Als je de beste bent win je de beker. In de CL is er toch ook geen beschermde loting omdat Barcelona en Real nu eenmaal beter zijn dan clubs uit Frankrijk

23 september 2011 om 14:51

Sorry, geen beschermde loting in de Champions League? Waarom denk je dat de teams in vier potten verdeeld worden? Waarom denk je dat de topteams in de voorrondes elkaar niet treffen?

Tsja Roda - Ajax, mensen zeggen vaak dat Ajax er makkelijk doorheen rolt, maar dit is verre van makkelijk. Dus dan zijn we ook meteen van dat gezeur af, want zo'n loting is en blijft een loterij En dat zeg ik als Psv'er omdat wij het er bij Roda altijd lastig hebben. Al wonnen we de laatste 2 keer wel in de beker bij Roda. Daarnaast belachelijk dat veel amateurteams niet thuis kunnen spelen. Lisse heeft geen schijn van kans bij PSV evenals Genemuiden bij Twente, Sparta N bij Sparta R en Harkema bij Heerenveen. Eigenlijk zouden de amateurclubs die in ronde 2 doorkomen, met thuisvoordeel, ook nog in ronde 3 thuisvoordeel moeten krijgen. Verder leuke affisches als: Go ahead - Feyenoord en Vitesse Ado

23 september 2011 om 00:07

Niemand zou een voordeel van te voren moeten hebben. Een loting is een lotiing en geen halve loting omdat ploegen beschermt zijn of een thuisvoordeel krijgen omdat ze dan meer kans hebben.....

Maargoed ik geloof al jaren dat er iets word geregeld bij de loting, er zijn altijd bepaalde wedstrijden die het uitzenden waard zijn op een of andere manier en als puntje bij paaltje komt ontlopen de beste clubs elkaar altijd.

pure competitie vervalsing. europese clubs voorang geven. mij lijkt het dat je bevoorbeeld amateurs thuis voordeel geeft.

23 september 2011 om 00:03

Als Feyenoord gewoon Europees had gespeeld, hadden we je waarschijnlijk niet horen klagen. Is hartstikke terecht, het programma zit al overvol dus dien je beschermt te worden als Europees speelt.

23 september 2011 om 00:05

die snap ik niet helemaal
omdat het programma overvol is moet je beschermd zijn?
het lijkt dat ze beschermd zijn om de betere teams er langer in te houden

23 september 2011 om 00:10

Wanneer je Europees speelt betekent dat, dat je 1 van de betere bent, dan heb je wat mij betref in de Nederlandse competitie juist geen recht op een voordeel.

Geef de amateurs een thuisvoordeel, die hebben het het zwaarst, die kunnen dat voordeel wel gebruiken...

23 september 2011 om 00:15

@likdat

Hier moest ik even voor inloggen om te reageren, want ten eerste het slaat nergens op dat de Knvb dit doet, want je krijg alleen een beschermde status voor wat? om 1 dag eerder te voetballen en geen Twente of PSV te loten? Nee de knvb doet dit alleen maar voor hunzelf om zo de grote ploegen in de knvb beker te houden, zodat je meer kans heb in een halve finale en finale, zodat je meer kijkers trek van binnen of buitenland.

23 september 2011 om 00:15

Wat heeft een beschermende status nou voor zin als je alsnog Roda-ajax hebt. Na mijn inzien hadden die 5 balletjes ook welin de koker gekund....want zoals je zag ging het alsnog om uit/thuis via een lotingsballetje

23 september 2011 om 00:39

Amateurs moeten sowieso thuisvoordeel krijgen, Eredivisie-clubs krijgen de stadions bij lange na niet vol tegen hun.

23 september 2011 om 00:21

Nee dat moet je ook niet doen, gewoon iedereen in 1 grote pot. Je trekt eerst thuisspelende team en dan uitspelende team. Iedereen gelijke kansen iedereen in dezelfde pot.

pff dit is de meest trieste lotting ooit in het nederlandse voetbal en het meest domme systeem ooit bedacht.. waar is de charme van het bekervoetbal??? Beschermde status voor europees spelende clubs hoezo??.. ADO was al na 1 wedstrijd klaar dus die spelen geen europees voetbal.. :s

En hoezo mogen die clubs niet tegen elkaar loten.. in duitsland / Engeland malen ze daar niet om word allesn in 1 pot gegooid en geloot het enigste wat daar is dat clubs die amateur of semi-prof zijn t/m de 3e ronde altijd het thuis voordeel hebben.

tsja.. zoiets kan alleen maar in nederland he..

23 september 2011 om 00:09

Ik vond het ook onzin dat we een 'beschermde status hadden. En in hoeverre is het beschermd we loten gewoon een lastige uitwedstrijd tegen Vitesse en Ajax loot Roda JC uit en dat zijn de 2 meest aansprekende wedstrijden terwijl we beschermd waren.

23 september 2011 om 00:17

Ja maar jullie konden geen ajax, az psv of twente loten. dus wel degelijk beschermd!

23 september 2011 om 00:43

@haguhneess:

Weet je wat nu het meest triest is??.

De (zogenamde) beschermde status van de europese ploegen is niet eens beschermd haha..

Kijk maar Roda - Ajax.. ( wat is daar beschermd aan, uit roda altijd lastig)
Vitesse - ADO ( ook nie gemakkelijk, en ook nog eens uit, voor Den haag )

PSV en Twente.. daar heb ik geen woorden voor.. thuis tegen een amateurclub.. die halen beide nog geen1000 man in het stadion die avond.. deze wedstrijden brengen alleen maar meer kosten mee dan, dat er aan verdiend kan worden ( daarom moeten ook amateurclubs thuisvoordeel krijgen.. is financieel aantrekkelijker voor die clubs ;-)

Dus Heinrich, Knvb en co!! als je zoiets bedenkt, doe het dan goed.. en kom niet met het meest domme en trieste systeem en loting van het hele bekervoetbal.. Andere landen lachen ons vierkant uit als ze dit hebben gezien of gehoord!!

Ik snap totaal niet waarom de 'europees' spelende clubs gematst worden. Ik kan geen zinnig argument bedenken die dit kan verdedigen. Het maakt de Knvb er niet leuker op, geef mij maar de FA cup!

Ach het voordeel heb je wel dat amateurclubs in de tweede ronde thuis spelen, wist ook niet van die bescherming, maar is misschien ook goed voor de kijkcijfers later dit tournooi dus kunnen ze dit leuk formuleren.

Feyenoord gaat het nog zwaar krijgen ben ik bang tegen de Eagles, zij doen er alles aan om hun seizoen nog fleur te geven.

Verder leuke onderonsjes, Heerenveen tegen Harkema en Den Bosch tegen Oss.

leuk loting , ajax voordeel kan iedereen nu wel wegstrepen .

blij dat we geen Roda Jv hebben geloot. Altijd moeilijke wedstrijden en vooral uit. Vorig jaar hadden we daar gewonnen, daar was toch nog een hevige mist wolk. Psv heeft gewoon een makkie, laten we gewoon eerlijk zijn. twente en Az gaan ook heel simpel door en kunnen zo hun krachten gaan sparen.

23 september 2011 om 09:29

Ben ook heel blij dat wij geen Roda JV hebben geloot.. ookal is Roda JC ook altijd erg lastig ; haha

ON: Hoezo beschermde status? Je speelt goddomme uit tegen Roda.. vind sowieso die beschermde shit maar onzin.. doe mij maar die FA Cup regeling

23 september 2011 om 15:27

Haha, Ben het verder met je eens. Beschermde status is gewoon totale onzin. Nu speelt Psv thuis tegen een amateur, dan had je beter uit kunnen spelen want dan lijkt het nog ergens op. Mensen gaan toch niet warm lopen voor een wedstrijd van Psv tegen amateurs...

23 september 2011 om 15:31

Nee klopt, er zullen hooguit 5000 mensen zitten of zo.. en dat zijn de mensen die normaal niet zo veel willen betalen voor een competitiewedstrijd.

Zo dat zal tegenvallen voor de complotdenkers. Wij hebben geen amateurclub maar roda uit. Kunnen daar gelijk blijven slapen aangezien we drie dagen later weer roda uit hebben.

23 september 2011 om 00:19

Lijkt ook wel een traditie dat een wedstrijd geloot wordt die toevallig net het weekend daarvoor of daarna ook op het programma staat. Deze ronde was dat Vvv-heerenveen, maar het valt mij wel vaker op.

Roda uit..altijd lastig! Hoe men het wendt of keert....roda is en blijft een cup-fighter.
Wordt spannend daar in Kerkrade.

Ajax doet er vind ik ook tegen Roda JC beter aan om met een mix van spelers uit Jong Ajax en wat spelers die weinig minuten maken in het eerste voor de dag te komen. Tegen Noordwijk viel het erg tegen maar dat kwam ook door de benadering van Ajax en de ultra verdedigende houding van Noordwijk.
Vaste basisspelers die ook nog eens Champions League spelen moet je vrijaf geven, anders wordt het qua intensiteit wat te veel. Spelers moeten ook de tweede helft van het seizoen nog fit zijn en niet achter de feiten aanlopen doordat ze in de herfst structureel twee zware wedstrijden per week speelden.
Laat die jonge jongens als De Sa maar weer spelen, daar kunnen ze enorm veel van leren.

Zwolle-rkc. Payback time. =)

Nee effe serieus, gaat heel lastig worden, misschien nog lastiger dan vorig jaar.

Mooi wedstrijd voor Feyenoord! De eagles uit moet te doen zijn...

Mooiste wedstrijd Roda jc - Ajax. Werd Ajax paar jaar geleden nou uitgeschakeld door roda of zit ik fout?

23 september 2011 om 00:13

Volgens mij scoorde huntelaar in de 94e minuut de gelijkmaker.
Waarna we in de verlenging nog wonnen. Maar dat kan ook NAC zijn, weet nog wel dat ze gele shirts hadden ;

23 september 2011 om 00:25

Huntelaar scoorde tegen Roda met een omhaal! Volgens mij was dat aan het eind van de wedstrijd (regulier of verlening)

23 september 2011 om 00:47

Hahaha ja zat ook al te twijfelen! Maar goed als Ajax op volle sterkte komt moet het geen probleem zijn! Weet niet hoe het valt kwa champions league enzo! Misschien dat de Boer dan weer wat reservespelers opstel. Dan maakt Roda jc zeker wel een kansje!

23 september 2011 om 02:02

@statz

Laaste keer dat Ajax en Roda elkaar troffen was inderdaad een mooie wedstrijd , de halve finale in 2005/2006 , Ajax keek tegen een 0-1 achterstand aan en maakte door Huntelaar met een geweldige omhaal in de 94ste minuut gelijk. In de verlening ging Ajax erop en erover en werd het 4-1.

De laatste uitschakeling van Ajax door Roda betrof in 1999/2000 , toen werd het in Kerkrade 1-0 voor Roda JC.

Vedere bijzonderheden voor Ajax is dat men de laatste jaren veel moeite heeft met Roda JC in uitdwedstrijden , dus dit beloofd heel wat moois

De mooiste lotingen van de avond zijn natuurlijk:

Harkemase Boys - SC Heerenveen
FC Oss - FC Den Bosch

23 september 2011 om 00:20

En verder twee Overijsselse derby's. En ook Graafschap-treffers is een streekduel.

23 september 2011 om 08:27

De graafschap is achterhoek en De Treffers Groesbeek wat onder Nijmegen ligt? had ons NEC maar gegeven dat was een derby geweest dit is een slecht aftreksel van een Gelderse derby beetje jammer.

Voor Jasper Cillessen had ik het leuker gevonden om tegen zijn oude club De Treffers te spelen

Maar De Graafschap kunnen we hebben en Achilles kan MVV ook hebben dus 2 Groesbeekse clubs naar de 4e ronde :P

23 september 2011 om 09:21

OK, ik dacht dat Groesbeek iets dichter bij Doetinchem lag.

Waar blijven alle teksten van die mensen nu dat Ajax gematst word bij de loting voor de beker altijd?
Zullen wij Ajacieden nu ook zo triest gaan doen of zullen we gewoon laten zien dat wij boven dat trieste gedrag staan!! Nah laat ik maar kiezen voor het laatste.

Ach ja Roda voor de beker. De beker doet mij eerlijk gezegd vrij weinig .

23 september 2011 om 00:16

Tja, je wordt dit keer niet gematst .
Begrijp de beschermde status alleen niet. Is toch veel leuker, iedereen tegen elkaar.

23 september 2011 om 00:46

@ajacied777

Als jij zo graag boven dat trieste gedrag wil staan, dan moet je er al zeker géén opmerking over plaatsen..

Je eerste zin is al een provocatie, dus dat maakt dat jij ook triest gedrag vertoond.

23 september 2011 om 01:44

Zoiets heet spiegelen.... Mij hoor je hier niet over Knvb wil zeker dat Twente of PSV de beker moet winnen en andere Calimero-uitspraken. Trieste uitspraken die ik toen wel hoorde.

23 september 2011 om 02:45

Dus dan ga je na de eerste de beste ongunstige loting je gram proberen te halen? Volgens mij doe je dat precies wat fceindhvn zegt jezelf verlagen.

23 september 2011 om 10:20

Dat is toch terrecht. Je kan dan best je gram halen, om daarmee aan te geven dat we moeten ophouden met dat soort onzin.

23 september 2011 om 15:05

@ Eazy-e

Inderdaad ja....dat is nou eenmaal het doel van spiegelen!! Dat je zodra de mogelijkheid zich voordoet je hetzelfde achterlijke gedrag laat zien zodat die persoon(en) zelf inzien hoe treurig/zielig en dom ze bezig zijn.

23 september 2011 om 11:13

Mogen wij de beker dan voor deze keer hebben?
Dit is voor Roda bijna niet te doen. Enige voordeel dat wij hebben is dat we thuis spelen.

Er zitten idd leuke wedstrijden tussen, met uitschieters natuurlijk Roda-ajax, Zwolle - RKC maar ook Go Ahead - Feyenoord ikanleuk worden, Twente eigenlijk wel makkelijk...leuk wedstrijdje voor Genemuiden gewoon lekker genieten in het afgewerkte Grolsch Veste toch??? tegen die tijd was die klaar meende ik. Nouja het viel me wel op dat ze steeds bij die loting een oud logo van Twente gebruiken..terwijl het mooie nieuwe logo al een tijdje in is toch.

23 september 2011 om 01:05

Lang leve de oude logo's! Die stralen historie en traditie uit. Ben blij dat mijn club al een aantal jaren terug weer heeft teruggegrepen naar het oude logo (embleem).

Heel tevreden met de loting. Mooier kon niet met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

23 september 2011 om 12:27

Diegene die het duimpje omlaag bij mijn reactie heeft geplaatst is waarschijnlijk een voorstander van het moderne voetbal en hecht geen waarde aan de historie en traditie. Zal de leeftijd wel zijn denk ik ;.

mooie wedstrijd voor ons de eagles uit ik ga er zeker heen heerlijk weer een uitwedstrijd tegen een echte volksclub

Wat een slechte loting voor Vitesse, dacht ik: dit jaar kunnen ze misschien ver komen, krijgen ze eerst NAC en nu Ado. Dat is pure pech, alleen het thuisvoordeel is meegenomen.

23 september 2011 om 00:25

Dat klopt maar aan de andere kant, je had een "europacup deelnemer" geloot en van het rijtje Ajax, AZ, Psv, Twente, ADO is een thuiswedstrijd tegen laatsgenoemde club nog de meest gunstige loting.

23 september 2011 om 00:30

Klopt maar het had ook FC Lisse thuis kunnen zijn.

Ik vind raar dat europese teams niet tegen elkaar kunnen loten dat maakt het voor mij minder een beker. Een beker hoort raar te zijn in mijn optiek rare wedstrijden en vreemde uitslagen. Dat is de charme ervan. Als je de beker wilt winnen moet je van iedereen kunnen winnen. en of je dan ajax psv eerder treft so be it. Maar vind het ontzettend zonde dat die niet tegen elkaar kunnen spelen in een eerder stadium.

Wie weet er een leuk hotelletje in de buurt van Kerkrade? Lijkt me voor Ajax wel zo handig, want:
25/26/27 oktober: Roda-ajax (beker)
29 oktober: Roda-ajax (competitie)

23 september 2011 om 01:04

Van 25 tot 29 is wel erg lang voor een hotel, maar als het de 27ste is zou het kunnen

23 september 2011 om 07:37

Wel apart PSV had vorig jaar exact hetzelfde echter was het zo dat PSV eerst thuis , en 2 a 3 dagen later uit tegen Roda speelde

Friese derby waarbij het mooi is dat de Harkieten weer stunten. Jammer dat het in Heerenveen is.

Beschermde status voor de Europese teams? Je reinst competitievervalsing, wat een lachertje zeg.

Zojuist uitte ik kritiek op de loting: wat ik anders wilde zien was dat amateurs in de derde ronde ook thuis konden spelen. Maar goed, anderen vinden dat de machine weg moet, of de balletjes, of gheen beschermde status of wat dan ook, Het maakt volgens mij niet uit hoe de Knvb loot, want op elke manier is er wel weer kritiek, Dat voordeel van Europees spelende teams is een kleine verandering t.o.v vorig jaar.. maar ook dat is weer niet goed. Op welke manier er dan ool geloot wordt.. volgens mij kan de Knvb het nooit goed doen..

Wat een belachelijke regel die beschermde status voor Europees spelende clubs. De beker heeft namelijk niets met de competitie te maken, dus waarom zou je de resultaten daaruit mee nemen in de beker? Hierdoor worden de sterkere teams bevooroordeelt, en is het nóg lastiger voor de kleinere ploegen door te gaan... En laat dat nou nét de charme van het beker-voetbal ernstig beperken...

@shakhtar
Het is cliché, maar als je de beker wilt winnen moet je zeker van Ado thuis kunnen winnen. Ik was nog blij, aangezien de andere opties Ajax, Twente, AZ of PSV waren!

Net Excelsior tegen Excelsior gehad, en dan nu Sparta tegen Sparta? Als SC Feyenoord nog meedeed hadden we in de volgende ronde vast Feyenoord tegen Feyenoord gehad!

Het voordeel van de loting met bescherming voor de Europa gangers is wel dat de sterke ploegen langer in het toernooi zitten en je dus minder zorgen hoeft te maken voor PSV - Ijsselmeervogels en Ajax - De Treffers als halve finales.

En hoeven we ons ook minder zorgen te maken dat Almere City per ongeluk de finale haalt met Europees voetbal als gevolg, wat weer dramatische consequenties heeft voor onze positie op de Uefa Coëfficiëntenranglijst.

23 september 2011 om 00:51

Die kans is zéér klein, dat een team als Almere City zich via de bekerfinale kwalificeert voor europees voetbal. Kijk maar naar de bekerfinales van de afgelopen 10-20 jaar.
Bovendien zijn er elk jaar wel één of twee clubs die nauwelijks coëfficiëntenpunten halen. Van 'dramatische consequenties' zal dus nooit sprake zijn.

23 september 2011 om 07:04

Het ligt toch volkomen aan de clubs zelf welke teams ver komen?

Maar goed, je zal wel supporter zijn van één van de 'beschermde' clubs.
Knvb maakt zichzelf weer totaal belachelijk

zo, nu zijn die irritante absurde complottheorieën wat betreft de loting van ajax ook weer de wereld uit...
lastige loting al is roda dit seizoen nog niet sterk gebleken, je ziet echter bij zulke clubs dat in het loopt van het seizoen het meestal wel beter gaat dus zal wel lastig worden...

Eerst loopt iedereen te zeuren dat Ajax zo'n zwaar programma heeft nu ze Europees spelen, doet de knvb er iets aan is het weer niet goed. Wat een gezijk weer met jullie. Het is nooit goed hier, behalve als er door de loting niet zulke "top"wedstrijden waren geloot en alle eredivisie clubs mindere tegenstanders hadden.

Nah...door nu opeens een beschermde status intevoeren....voorkwam je dat de europese deelnemers 1 van de toppers van vorig jaar konden loten........dat is toch gewoon bevoordelen.

geweldig, heerenveen tegen harkema.

hier had ik al een beetje op gehoopt.
eindelijk weer eens een echte friese derby!!!
dat zal een mooie pot voetbal worden.

Twee keer uit tegen Roda in drie dagen tijd. Beker en competitie. Dat is stevig, omdat het een teringeind van Amsterdam af is. Ietwat onpraktisch, maar verder interesseert het me weinig. Wil je de beker of schaal winnen, moet je iedere tegenstander verslaan.

Die amateurpotjes zijn mega makkelijk, maar niet om aan te zien. Dus ach, zo erg is het niet

Ik denk dat je beter een poll kunt maken met de vraag of het terecht is dat Europees spelende clubs worden bevoordeeld. Wat een onzin zeg! Net alsof Europees spelen een straf is!

Knvb, jullie zijn een lachertje...

Gezellig dat we naar Go Ahead Eagles gaan, dan komen we Paul Bosvelt weer tegen. Wat een goeie voetballer was dat toch.

En we zien Janota weer, ik zie hem sinds hij bij Feyenoord weg is niet meer voetballen, maar ik had/heb veel vertrouwen in deze jongen.

Wanneer heeft de Knvb bekend gemaakt dat de Europese clubs een beschermde status heeft? Of heeft de Knvb dit weer midden in het toernooi verzonnen?

Waarom moeten de topclubs beschermd worden?? omdat ze anders kans hebben om een te zwaare wedstrijd te moeten spelen, heb nog nooit zo'n onzin gehoord, vind hier dat de knvb totaal verkeerd zit. De topclubs moeten daar zelf maar rekening mee houden, en moeten ze maar gaan rouleren met de spelers die ze hebben, en hebben ze te weinig spelers om alles te kunnen spelen, moeten ze maar meer spelers in dienst nemen om zo met iedere wedstrijd fitte jongens op het veld hebben staan.

Mooi affiche ajax-roda!

Eindelijk eens een bekerwedstrijd van NEC in de Gofert.
Normaliter speelt NEC altijd die wedstrijden uit. Volendam moet te dioen zijn natuurlijk maar dat zal wel net zo makkelijk gaan als tegen Fortuna....niet dus, met de hakjes ook maar net over die sloot.
Maar goed, er zijn weer kansen

Weet iemand waarom er dit seizoen is ingevoerd dat ploegen die Europees spelen niet tegen elkaar kunnen loten? Volgens mij is dit namelijk niet eerder zo geweest.

Vind het persoonlijk maar oneerlijk, vind namelijk dat je tegen iedereen moet kunnen loten. Vooral andere eredivisie clubs worden er door benadeeld.

Ik word een beetje moe van die ajax-reageerders die meteen na een moeilijke loting beginnen te piepen dat het allemaal wel meevalt met die makkelijke lotingen en dan ook nog eens met 'harde' bewijzen proberen te komen (adzevedo). Je kan feiten ook verdraaien (door meerdere seizoenen te pakken of bijvoorbeeld alleen de tegenstanders te noemen).

Dit zijn bijvoorbeeld 'mijn' feiten
2010-2011
ajax- veendam
ajax - az
ajax - nac
ajax - rkc
2x 1e divisie en 2x eredivisie, maar wel allemaal thuis!

2009-2010
agovv - ajax
dordrecht - ajax
whc - ajax
ajax - nec
go ahaed - ajax

ajax heeft dus welgeteld 1x een pot gehad waarin het 'aan de bak' moest (az). In die wedstrijd hadden ze dan wel het thuisvoordeel.
Niet meer piepen dus dat je een keer Roda uit krijgt, want je hebt al 2 jaar een finale-ticket cadeau gehad.

Verder - er zijn er ook een aantal die de beschermde status maar niet willen begrijpen. Het is in (heel) veel landen zo dat de clubs die Europees spelen, in het begin een beschermde status krijgen. Dit om die clubs niet overmatig te belasten. Iedereen juicht als de Nederlandse clubs punten halen, zodat we er meer kunnen afvaardigen. Stel dat de volgende ronde psv-ajax en twente-az was geweest, in het weekend nog een keer voor de competitie en dan drie dagen later naar Real Madrid ed... En als je het niet eerlijk vind - dan moet je eigen cluppie er maar voor zorgen dat ze Europa ingaan (misschien wel volgend seizoen, omdat psv, ajax, az en twente daarvoor gezorgd hebben!)

23 september 2011 om 08:21

Kan je wel moeilijk gaan doen maar de beste komen in de finale en de beste wint dus dat maakt niks uit.

23 september 2011 om 08:57

Dank u, jouw post onderstreept mijn reactie op adzevedo volledig! Precies wat ik bedoel...
Cijfertjes zeggen zo weinig, kijk naar de feiten en het verloop, dat geeft een veel beter beeld.

Aanvulling: als er al een ; club moet klagen dan zou ik eens naar NAC kijken;

Beschermde status.... (?) wat een onzin. Als je echt een beschermde status wilt geven doe dan een thuiswedstrijd.

@ Kamelebult

Waarom stoppen we dan de teams die Europees spelen niet in een koker, trekken er een naam uit en die wint dan automatisch de beker... Dat is leuk. Dan hebben ze helemaal een beschermde status, want ze treffen geen grote club en komen er zonder kleerscheuren van af, omdat ze niet hoeven spelen!!!
Beetje onzin wat je zegt!!!

Voor mij mogen ze het hele beker verhaal wel afschaffen. Clubs met een beschermde status, een finale over 2 wedstrijden. In nederland kan het allemaal en alle voetbalmaffe supporters pikken het. de Knvb verzint elke keer weer iets nieuws om de boel verder commercieel aantrekkelijk te maken maar het sportieve vergeten ze. Te triest voor woorden en sport onwaardig. Het zal mij ook niks verbazen dat over enkele jaren ook hier de omkoopschandalen aan het licht komen. Bij deze wil ik de winnaar alvast feliciteren met deze flutbeker. Voor alle supporters zou ik zeggen hou lekker je geld in de knip en besteed het aan goede dingen dan aan dit uitmelk bekertoernooi.

23 september 2011 om 08:20

Afgelopen dinsdag gingen we ruim van te voren naar het stadion. Bijna 11.500 mensen zagen een redelijk slechte eerste helft en een sfeervolle tweede helft. Verlenging en super spannende penalty's. Prijs van het kaartje: €0,-

Nu krijgen we een mooie thuiswedstrijd tegen Ado. Ik ben wel blij met de beker. Gewoon lekker extra wedstrijdjes van je club en kans op Europees voetbal.

Wat een belachelijke maatregel van de Knvb weer. Als die teams in het bekertoernooi werkelijk bewijzen waarom ze Europees spelen, zullen ze toch ooit eens tegenover elkaar komen te staan. Daar kom je gewoon niet onderuit.
Dit is gewoon puur om de betere ploegen nog een extra steuntje in de rug te geven, en totaal overbodig ook nog.

Volgend jaar afschaffen die onzin. Alle balletjes de machine in en gewoon spelen tegen de tegenstander die je eerlijk loot.

23 september 2011 om 09:55

Juist, superroda, Ik wist helemaal niet dat, dit jaar deze maatregel zou zijn.
Was dan ook heel erg verbaast. Volgend seizoen afschaffen.
Er wordt toch altijd zo mooi gepraat over "de charme van de beker!"
Allemaal in dezelfde grabbelton!

23 september 2011 om 08:22

Precies. Zo wordt het veel moeilijker voor clubs zoals Roda, Nac, Vitesse, Az, Nec enzovoort om een keer de beker te winnen. Psv, Ajax en Twente moeten elkaar gewoon kunnen loten in de eerdere ronde.

De loting van de "beschermde"' clubs was al op voorhand bekend. Jan Joost van Gangelen viel aardig door de mand gisteravond. Nadat Roda JC uit het balletje was gekomen zei hij al meteen bij het balletje van de tegenstander dat het Ajax was, terwijl de naam nog niet bekend was. Het is gewoon zo dat men verplicht is om een bepaald aantal aantrekkelijke wedstrijden te loten omdat het dan ook kijkers trekt, maar wedstrijden als Ajax-psv mogen pas in een zo laat mogelijk stadium. Trouwens, die man van de Knvb die de loting deed leek wel zo uit het circus weggelopen te zijn.

23 september 2011 om 08:55

Hoezo zijn het beschermde clubs, dat is gewoon competitievervalsing. Ado is er al maanden uit.

Off: Hij had wel een mooi brilletje en een lekker snorretje, sjongejonge wat een vent was dat zeg.

Ik hoop dat Ajax er snel uit vliegt. In een jaar waar je CL speelt en voor de titel gaat is de beker niet zo van belang en elke zware wedstrijd die je daarin speelt is er een teveel. Als ik Frank de Boer was zou ik ook tegen Roda met een soort gelijk elftal spelen met een paar fitte basisspelers, aangevuld met bankzitters en spelers van Ajax 2/a1. Dan kun je een keer verliezen van roda maar veel belangrijker is dat je in Europa verder komt en de titel (of ieg CL) pakt.

Het is te schandalig voor woorden dat Ado een beschermde club is. Die gasten zijn allang uitgeschakeld. Goede loting voor Vitesse. Eindhoven thuis is voor ons Almere aardig moeilijk

Belachelijk dat Europees spelende clubs beschermd status krijgen, reinste competitievervalsing, duidelijker vind je het niet. Als ze dat niet aankunnen, moeten ze verdomme geen Europees gaan spelen of stoppen met voetbal, waar hebben we het nog over? Het zijn toch geen zaterdag amateurs?

Overigens vind ik het wel grappig dat alle Ajacieden ons al onderschatten. B-elftal sturen? Ajax heeft het traditioneel lastig in Kerkrade, dus ik snap niet (ondanks onze mindere vorm) dat iedereen een B-elftal wil sturen.

23 september 2011 om 09:43

Laat ze lekker een B-elftal sturen als ze dat willen. Ik vind het bekertoernooi toch al jaren niks meer. Je kunt bijna ruiken welke clubs welke tegenstanders krijgen. Er klopt geen hol van. Gelukkig spelen we nog thuis tegen Ajax, maar het Roda in deze vorm gaat het heel erg lastig krijgen.

23 september 2011 om 11:17

@miln, helemaal mee eens. Ik had gewoon al kunnen verspellen dat wij Ajax kregen. Gelukkig niet uit want dan was het zo goed als over.

23 september 2011 om 17:08

@ Roda-wesley.

Dat b-team van Ajax kwam nauwelijks langs Noordwijk, dus dan hoef je je geen zorgen te maken ;

23 september 2011 om 18:29

Nauwelijks langs Noordwijk? Nou doe je net alsof Ajax met een ongelofelijke moeite heeft gewonnen en dat Noordwijk aanspraak maakte op de winst, wat natuurlijk niet zo was. Maar iets zegt mij dat jij alleen de uitslag hebt gezien en geen minuut van de hele wedstrijd.

Wat een onzin zeg die beschermde status :S is dat het hele Knvb toernooi zo? Dan komen een Psv, Ajax of Twente nooit tegen elkaar te spelen? Ik zeg: dan ook niet tegen elkaar in de halve finale of finale!!! Knvb is een vuile organisatie, brr!!!

Eagles - Feyenoord, prachtige oldskool wedstrijd.

23 september 2011 om 09:39

Inderdaad, dit is gewoon een verkapte vorm van beker vervalsing.

Iedereen moet elkaar kunnen loten, dat maakt het zo leuk/spannend.

Idem dito voor bijvoorbeeld de Champions League en Europa League.

23 september 2011 om 14:50

Beschermde status me r..t. Wat een onzin; AZ moest in de eerste ronde tegen Groningen.....lekker beschermd zeg....

Eindelijk loot Ajax ook eens een zware tegenstander in het bekertoernooi. Wat hebben ze in het verleden met geluk geloot en zo makkelijk de finale gehaald zeg.

23 september 2011 om 09:57

Papagaai toch niet zo en kijk eens naar de feiten.

Ajax heeft net zoveel thuis als uit gespeeld, heeft tegen alle ploegen gespeeld maar toch wordt dit maar geroepen.

Voor Ajax maakt het niet uit tegen wie ze spelen, Ajax is dé cupfighter met veruit de meeste Knvb bekers en die win je niet met mazzel.

23 september 2011 om 10:20

Omdat ze vaak makkelijke tegenstanders hebben gehad.

23 september 2011 om 12:39

Dat hoort nu eenmaal bij een bekertoernooi.

Er zitten (zeker in het begin) meer JL clubs en topklasse ploegen in dan er eredivisie toppers. Daarom hoor je mij ook niet dat het nu Roda JC uit is.

Je speelt met de beker ook ongeveer 50/50 uit en thuis en als je de beker wint heb je hem terecht gewonnen. FC Twente is de terechte huidige winnaar.

Soms valt de loting een tijdje in je voordeel, Ajax heeft dat vorig seizoen gehad maar Feyenoord heeft het ook een periode gehad.

Al met al is Ajax gewoon een cupfighter!

Helaas geen Mvv-uit Ach ja, Ajax 2x in een week thuis is ook geen straf.

23 september 2011 om 10:08

Moeten we nu ook 2x tegen Ajax in een week? Haha toevallig, hadden we vorig jaar ook met PSV dat we 2x in 3 of 4 dagen tegen hen moesten spelen. Ik had ook graag tegen MVV willen spelen, maar die ( rare ) loting bepaald weer anders jammer genoeg.

23 september 2011 om 12:40

Apart is dat, vorig jaar moest Ajax ook in een week tijd twee keer tegen NAC spelen.

Hoort een beetje bij het bekersysteem en is ook best wel leuk.

Het gaat heel spannend worden in Kerkrade! Ajax heeft het daar vaak moeilijk.

Ja een zware loting voor Ajax maar ook de topper van deze ronde dus nog op donderdag ook spelen of zal de knvb nu ineens veranderen van speeldata.

Tja ADO thuis.... kan beter kan slechte laten we het daar maar op houden. Ik heb er wel vertrouwen in, zeker thuis, maar als je ook Mvv/lisse/dordrecht( was leuk geweest met Theo) had kunnen loten...

Verder vind ik dat beschermde status gedoe ontzettende onzin. Ze willen toch ook graag in Europa spelen? Tja dan heb je het nou eenmaal af en toe wat zwaarder!

Waarom mogen de goede clubs elkaar niet loten? Dat is toch de reinste onzin / competitievervalsing.
Ach ja, ik zou enkel graag zou zien dat een amateurclubje het eens ver schopt.

Het is apart dat er "beschermde clubs" zijn, juiste de charme van het bekertoernooi is de onvoorspelbaarheid.

Het kan uit tegen de Treffers zijn, thuis tegen Go Ahead Eagles of uit tegen roda jc om maar wat te noemen.

Nu is dat al een beetje ingekapseld en dat is jammer....

Eén grote farce , deze bekerloting !
Beschermde status voor de Europees spelende clubs omdat ...? Het seizoen anders zo zwaar en lang wordt voor ze ?

Stel , Ajax haalt de 1/2 finale CL : Dat zijn dan 30 comp. wedstrijden ( op dat moment ) en 10 in de CL ...is 40 wedstrijden. Nee , dan heb je toch echt de ideale omstandigheden gecreëerd om van Barcelona te winnen. Ze hebben eind Oktober in de Knvb-beker tenslotte tegen Roda gespeeld en niet tegen Twente. Wat een onzin !!

Voorheen stroomden de Europees spelende clubs enkele wedstrijden later in onder dezelfde noemer. Zo zeg ...dan hebben ze op dat fictieve moment 38 wedstrijden gespeeld i.p.v. 40 ergens in April. Welgeteld 2 hele wedstrijden minder over een héél seizoen , pfffff ! Tel uit je winst.

Vergeet daarnaast niet dat deze "topclubs" ( los van het voordeel in de bekerloting ) hoe dan ook al een vele malen betere selectie hebben dan de meeste eredivisieclubs , en in vergelijking dus letterlijk al een makkelijker seizoen , met daarbij t.o.v. de mindere goden in de Eredivisie ook nog eens een selectie die zo'n 30 tot 40 % groter is.

Vervolgens heeft dat zgn. loting-voordeel voor bovengenoemde clubs ( daar komt ie ) ...een nadeel voor de kleinere clubs , juist ! Waar de kansen toch al vele malen kleiner zijn om resultaat/succes te boeken wordt de kans dat ze een grotere tegenstander treffen nog eens verder vergroot.

Ik kan me wel suf lopen denken , maar ik zie maar weinig redenen voor zo'n beschermde status. Zeker zoals ie dit jaar is uitgevoerd. Ofwel stuurt de Knvb de beker om geen kleine clubs europees uit te laten komen ( coefficïent europees ? ) , ofwel is dit puur uit commercieel oogpunt omdat Vvv-nec nou eenmaal niet veel kijkers zal trekken in de halve finale.

Hoe kan je nou van een tournooi spreken als van tevoren al diverse zaken zijn beïnvloed ? Laat staan een eerlijk tournooi ! Eén pot balletjes , en loten maar ! ...anders mag ie wat mij betreft afgeschaft worden en gaat de betreffende europese plek naar de hoogst geklasseerde op de ranglijst.

prima loting voor AZ. Dordrecht uit moet wel lukken
jammer dat ik dan geen herfst vakantie meer heb.
anders zou ik naar Dordrecht uit gaan.

Mij boeit die beker niet zoveel.
Heb eerlijk gezegd liever dat PSV eruit vliegt en zich richt op de Eredivisie en Europa League, dan dat ze energie verspillen aan zo'n dom toernooi..
Maar aan de andere kant kunnen ze in dit toernooi met talentjes spelen en daarvoor lijkt het me wel handig. Gewoon alle basisspelers rust geven en talenten en reserves laten spelen.
Dat is het beste denk ik.

Vitesse wederom een eredivisie tegenstander, het zit niet echt mee.
En dan ook nog richting de titel...

Nu kan iederen iniedergeval niets meer zeggen over dat de Knvb voor Ajax is etc. etc.
Lastige loting, maar moet kunnen..
En PSV en Twente hebben ook altijd makkelijke lotingen.. :F

Go Ahead - Feyenoord wat een top loting! Eindelijk weer een echte (volks)club op bezoek. Is toch alweer een jaartje of 15 geleden. Het wordt echt de hoogste tijd dat we weer terugkeren waar we horen: Eredivisie.

Exelsior-gvvv Blauwe Blauwe Blauwe

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren