Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax verwijst formeel miljoenenbod op Sigthórsson naar prullenbak

Laatste update:

Lille moet dieper in de buidel tasten om Kolbeinn Sigthórsson van Ajax over te nemen. De Telegraaf schrijft woensdag dat de club uit Frankrijk een formeel bod op de aanvaller heeft uitgebracht. Dat bedrag kwam nog niet in de buurt van de som, die de landskampioen van Nederland voor ogen heeft en zodoende kreeg de Ligue 1-club nul op het rekest.

/

Het dagblad meldt bovendien dat Ajax nog geen knoop heeft doorgehakt inzake de toekomst van Sigthórsson. De vraag blijft of men er goed aan doet om de 24-jarige IJslander tussentijds te laten gaan en/of Richairo Zivkovic al goed genoeg is voor de rol van reservespits achter Arek Milik. “Ik heb geen veto, maar wel een heel belangrijke stem”, zei Frank de Boer.

Volgens Andri Sigthórsson heeft het voor zijn cliënt geen zin om nog langer bij Ajax te blijven. "Ik hoop dat hij snel vertrekt", maakte de zaakwaarnemer in een eerder stadium duidelijk aan Ajax Showtime. "Een speler met de kwaliteiten van Kolbeinn moet wekelijks negentig minuten spelen op zijn eigen positie. Ik weet niet hoe groot de kans op een transfer is, want het is niet alleen aan mij. Er is in ieder geval interesse."

Sigthórsson is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax en verlengde onlangs nog zijn aflopende contract met een jaar, waardoor hij in de zomer in ieder geval niet transfervrij de deur uit zal wandelen. De IJslander maakte in 73 competitiewedstrijden 29 doelpunten voor Ajax; dit seizoen staat de teller op 5 goals uit 14 competitieduels.

Ajax moet Kolbeinn Sigthórsson deze maand verkopen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zivko is de meest getalenteerde spits die er rondloopt in Nederland. Schiet de hele JL aan gort en die zou niet goed genoeg zijn als reserve spits. Beetje raar is het wel

14 januari 2015 om 07:45

Tja, het is ook niet zo dat Jack Tuyp ff de eredivisie op zn kop heeft gezet nadat die jarenlang bij de best scorende spitseb zat in de JL. Er zit weldegelijk verschil in

14 januari 2015 om 07:46

Ik geloof dat het de bedoeling is dat Zivkovic vanaf volgend seizoen de reservespits wordt. Laat hem dit jaar gewoon afmaken met genoeg speelminuten bij Jong Ajax. Daar heeft hij qua ontwikkelig toch meer aan dan af en toe invallen bij het eerste?

14 januari 2015 om 07:49

Tulpen..

Volgens mij heeft het meer met de leeftijd en dunne bezetting van de spitspositie dan met de kwaliteiten van Zivkovic te maken. Stel je voor dat Milik geblesseerd raakt dan heb je alleen Zivkovic over en ik kan mij voorstellen dat het (nog) niet de bedoeling is om Zivkovic op die manier voor de leeuwen te gooien. Zo raar vind ik dat niet..

14 januari 2015 om 13:50

Vincent Janssen doet hetzelfde. Luc Castaignos schoot er op die leeftijd in de eredivisie al 15 in terwijl hij in het slechts presterende Feyenoord ooit speelde.

14 januari 2015 om 14:08

David Connolly, Jack Tuyp, Donny de Groot, Ronald Hamming, zomaar wat spitsen die zo rond de 30 goals hebben gemaakt in een seizoen (weet niet of elke speler die ik nu noem aan dat aantal komt) maar in de eredivisie erg door de mand heen viel.

Zivkovic heeft bij Groningen ook bewezen te kunnen scoren, maar scoren bij Groningen en vooral in de Jupiler League met Jong Ajax of bij Ajax 1 is een wereld van verschil.

Voor beide partijen het beste. Sigthorsson een kans bij een nieuwe club en meer speelminuten voor Zivkovic

14 januari 2015 om 07:44

Aan een kant wel, maar aan de andere heeft Zivkovic meer baat om gewoon nog de tweede seizoenshelft genoeg minute te maken bij Jong-Ajax. Heeft hij meer aan dan de laatste 15 minute invallen voor Milik lijkt mij.

14 januari 2015 om 10:22

Juist minder minuten voor Zivkovic. Bij jong is hij onbetwist basisspeler en bij het eerste toch vooral bankzitter. Laat hem het seizoen maar afmaken bij jong aan de hand van het ontwikkelschema wat is opgesteld voor hem.

Als je nu niet akkoord gaat zul je in de zomer toch met een laag bedrag genoegen moeten gaan nemen. Anders gaat deze in de volgende winterstop ook transfervrij weg.

14 januari 2015 om 08:15

Ach je weet toch wel hoe het gaat bij transfers, vrijwel nooit gaat de verkopende club akkoord met het eerste bod, omdat clubs vaak onder de waarde bieden en boven de waarde willen verkopen. Uiteindelijk doen dan beide partijen wat water bij de wijn en wordt hij verkocht voor een prijs daar ergens tussenin. Waarschijnlijk komt Lille nog wel terug met een hoger bod. Bovendien zijn er meerdere clubs geinteresseerd, en die worden nu mogelijk actief omdat ze weten dat Lille al aan het bieden is. Voor Ajax zou dat ideaal zijn omdat ze dan een paar clubs tegen elkaar uit kunnen spelen. Genoeg redenen dus om niet direct het eerste bod te accepteren.

Ik ben het wel met je eens dat ze hem nu moeten proberen te verkopen, niet alleen omdat ze later minder vangen, maar ook omdat ze hem dan langer moeten betalen en dat kost ook aardig wat geld.

14 januari 2015 om 08:19

Kohaku

Kan zomaar het verschil zijn tussen kampioen worden of niet, dan maar een lager bedrag in de zomer. Bovendien zijn de topclubs Sigthorsson zijn favoriete tegenstanders.

14 januari 2015 om 08:35

Dat was vorig seizoen zo. Dit seizoen is hij zelf zijn favoriete tegenstander.

Hoeveel wilt ajax voor hem dan? Neem aan dat 5 miljoen wel voldoende is?

14 januari 2015 om 08:36

Dat is veel te veel! Voor die prijs hebben ze hem zelf opgehaald. Hij heeft geen langdurig contract, is wisselspeler, vaak geblesseerd en mist 200 procent kansen. Denk dat je blij mag zijn met 2.5 miljoen.

Tjonge jonge, de kop zegt: miljoenen bod.
Ajax zegt volgens VZ: Niet in de buurt van de som (vraagprijs)!
Wat willen ze dan? Miljarden? Voor zo'n beperkte voetballer?
Is zelfs Castagnios beter en werkt harder en dat was al een miskoop (rond 6 miljoen)?

14 januari 2015 om 07:47

De kop zegt 'miljoenenbod'. Feitelijk weet Voetbalzone niet wat er geboden is. Het zou zomaar ook 1.2 mil kunnen zijn. Dat zijn geen 'miljoenen'.

14 januari 2015 om 08:02

"de Telegraaf schrijft woensdag", dus wat Voetbalzone "weet" is totaal niet relevant.

14 januari 2015 om 12:11

Klopt, maar er staat enkel dat er een formeel bod is gedaan, geen miljoenenbod

14 januari 2015 om 08:47

Weinig clubs zijn bereid om een bedrag van 2 miljoen of meer voor een reservespeler van ajax te betalen. Dus ajax zal zijn verwachtingen naar beneden moeten bijstellen als ze hem willen verkopen. 1 miljoen zou al een meevaller zijn.

Verkoop van Siggi pas in de zomer graag. Laat Zivkovic lekker het seizoen bij jong Ajax afmaken zoals gepland. Die jongen wordt er niet beter van om de tweede seizoenshelft op de bank te zitten bij Ajax 1 en op dit moment is hij nog niet klaar voor het eerste.

Het is beste voor Ajax en Sigi om uit elkaar te gaan. Niet moeilijk doen.

formeel concreet Miljoenen bod, ben benieuwd welk bedrag geboden is, 3 miljoen denk ik dan?
Als Sigthorsson vertrekt dan Heb je Milik en Zivkovic als 1e en tweede spits en volgens mij kan Kishna daar in geval van nood ook uit de voeten. Lekker verkopen bij het juiste bod.

ik dacht dat er laatst 2-3 miljoen geboden was? Geen 5 miljoen maar met 2-3 zou Ajax wel genoegen moeten nemen.

14 januari 2015 om 13:47

Een 'miljoenen' bod geeft aan dat het om 2 miljoen of meer gaat. Daar zou Ajax zeker akkoord mee moeten gaan. Natuurlijk is de Boer bang voor een blessure bij 1 van zijn 3 spitsen en daarom wil hij Sigi nog niet kwijt. Ze denken waarschijnlijk dat Sigi die 2 miljoen in de zomer ook nog wel oplevert en dat Zivkovic dan ook weer wat verder is in zijn ontwikkeling.

Vind ik niet slim van Ajax. Ik had elk miljoenen bod op Siggi per direct geaccepteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren