Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-talent klopt op de deur: 'Steeds makkelijker om bij eerste aan te haken'

Laatste update:

Een nieuw groeibriljantje klopt op de deur bij Ajax. Frank de Boer gaf onlangs al aan dat Donny van de Beek grote stappen maakt in zijn ontwikkeling en de coach heeft de middenvelder nu in zijn selectie opgenomen voor de uitwedstrijd tegen Celtic van donderdagavond. Van de Beek profiteert van de blessures van Riechedly Bazoer, Daley Sinkgraven en Thulani Serero.

/

De achttienjarige Van de Beek mocht eerder dit kalenderjaar al eens met Ajax mee naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, maar kwam toen niet in actie. Het talent hoopt donderdag wel te mogen debuteren. “Ik heb het gevoel dat ik steeds dichter bij het eerste elftal kom”, zegt Van de Beek in De Telegraaf. “De eerste wedstrijden in Jong Ajax was het wel even wennen, want in de Jupiler League wordt heel ander voetbal gespeeld dan ik altijd speelde. Voor mijn gevoel kom ik er steeds beter in.”

“Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp praten veel met me, benadrukken dat ik elke dag het maximale uit mezelf moet halen en ik merk dat het op de trainingen steeds makkelijker wordt om bij het eerste aan te haken”, vervolgt Van de Beek. “Het is natuurlijk nóg een stapje hoger dan Jong Ajax, maar ik voel dat ik er steeds meer aan wen. Hoe vaker je meetraint, hoe sneller je meelift op het hogere niveau.”

Denk je dat Donny van de Beek gaat doorbreken bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Qua uiterlijk en spel vergelijkbaar met Klaasen, alleen vind ik deze jongen het scorend vermogen wat minder bezitten maar is als 6 echt ijzersterk. Zou zomaar volgend jaar basis speler kunnen worden!

25 november 2015 om 10:08

Als speler totaal niet vergelijkbaar met Klaassen! Klaassen is een weinig spectaculaire voetballer met een grote werkdrift, loopvermogen en een absoluut gevoel voor de juiste plek en ongelofelijk neusje voor de goal.
Donny is veel meer een typische ajax speler, fluwelen techniek, altijd 1x raken, en een hele mooie fijne trap. Verder beweegt ie ook echt sierlijk.
OT: ik vind dat Ajax Donnie en Appie (nouri) tegelijk moet brengen als het sierlijke tandem dat ze altijd in de jeugd geweest zijn. Deze 2 jongens zijn de toekomst van ajax en doen mij geloven dat Ajax het mooie spel niet hoeft te vergeten.

25 november 2015 om 10:14

@clarkkent2

Toch vind ik het niet zo heel erg groot talent. We maken bij Ajax ze altijd groter dan ze zijn. Maar eerlijk na Van der Vaart maar weinig talenten die op zo jonge leeftijd in het eerste speler. Eriksen was de laatste middenvelder met veel talent. Daarnaast is alleen een Bazoer een talent. Die rest valt mee redelijke doorsnee voetballers. In de Eredivisie redden we het wel. Maar in Europa stelt Ajax al jaren niks meer voor. Elke keer roepen we met onze wijze praat dat we de volgende CL ronde wel halen of Europa League finale of halve. We komen niet eens verder dan een Rapid Wien.

25 november 2015 om 10:20

@ Ajarnr

In de Champions league daadwerkelijk iets voorstellen is voor de toekomst dan ook incidenteel. Het grote geld regeert. Ajax speelde tegen Real Madrid met een omzet van 650 miljoen euro. Ongeveer 8x zoveel als Ajax op dat moment. Ronaldo in zijn eentje kostte meer aan transfersom dan heel Ajax aan omzet had. En het salaris van Ronaldo was in zijn eentje groter dan het spelerssalaris van heel Ajax 1.

Maar dat alleen een Bazoer een talent is, dan ben je gewoon negatief. Voorlopig laat El Ghazi zien op hetzelfde niveau als Memphis Depay te acteren. Is Riedewald niet basis speler op ongelofelijk jonge leeftijd? En Tete is wat ouder maar staat wel als een baas te verdedigen.

25 november 2015 om 10:33

Jaa laten we ook meteen Nouri voor de leeuwen gooien ....zucht....nouri kan leuk zijn ding doen in balbezit en hij beschikt over een prima passing. Maar heeft de snelheid , duelkracht en omschakeling van Miss Montreal. Vertel jij mij eens welke club er speelt met een nummer 10 als Nouri ? Die jongen is gewoon 20 jaar te laat geboren , voetbal is tegenwoordig meer dan in balbezit je trucje doen.

25 november 2015 om 11:37

@ajaxnr: Het klopt dat Ajax goed is in het hypen van zn jeugd en ik geef ze groot gelijk want zo hebben ze Babel voor 18 miljoen kunnen verkopen
Maar ik heb tientallen wedstrijden in de jeugd gezien, ook in de Uefa Youth League en ik kan je zeggen dat Nouri, vd Beek, Riedewald en Bazoer absolute toptalenten zijn in Europa. Ook tegen de (volgekochte) jeugd van bijv Man United of Barcelona domineerderen ze. Natuurlijk moet je dan nog de fysieke en mentale stap zetten naar de senioren én dan nog naar de top dus het zegt niet alles, maar geloof mij als ik zeg dat wat betreft talent deze jongens op het niveau zitten van grootheden als rijkaard, seedorf of sneijder en vd vaart.

@d-bergkamp: sorry el ghazi (en ook klaassen) zijn goede efficiente voetballers maar missen het echt speciale van een europees toptalent. Kan wel dat ze een prima carierre in de subtop van europa krijgen, want ze hebben beide specifieke kwaliteiten.

@baradona: Silva, Augero, Messi, Xavi en Iniesta hebben de hele theorie dat je fysiek een beest moet zijn om de absolute top te halen helemaal aan diggelen geschoten.
Natuurlijk moet je oppassen met te vroeg iemand brengen. Natuurlijk moet Appie Nouri fysiek nog stappen zetten. Maar echt goede voetballers zoals Nouri en vd Beek die dienen zich op een gegeven moment aan en dan zijn ze niet meer tegen te houden. net als bij Riedewald en Bazoer. In de eredivisie waar het vaak om balbezit gaat kun je als Nouri zijnde prima op 10 uit de voeten. Kijk naar Ziyech, die gast heeft spillebeentjes en armpjes als een uitgehongerd Afrikaantje en domineert de eredivisie.
Appie en Donnie trainen al vaak mee met het eerste, ga maar eens kijken wat ze daar doen op de training.

25 november 2015 om 11:46

@clarkkent2 Silva , Aguero , Messi hebben allemaal op Nouri voor dat ze verschrikkelijk snel en explosief zijn. Xavi was veel taakbewuster en ook veel meer een teamspeler als Nouri . Ziyech is ook sneller op de eerste meters en beschikt over veel meer scorend vermogen als Nouri die nou niet echt bekend staat om zijn hoge rendement.

25 november 2015 om 12:16

je bent goed op de hoogte, daarom ook mooi dat je net iniesta niet noemt, de speler waar je (als je al wil vergelijken) appie het best mee kan vergelijken
Appie moet meer een man worden (gebeurd komende jaren vanzelf) en moet ook fysieke arbeid blijven leveren. Echter Ajax moet ook niet bang zijn om Nouri en vd Beek gedurende dit seizoen te gaan brengen. Ik dednk zelfs dat technisch begaafde voetballers juist in de eredivisie nogbeter tot hun recht komen dan in de veel fysiekere eerste divisie.

25 november 2015 om 13:16

@D-Bergamp

Je maakt goede punten. In de voetbalwereld heerst momenteel het geld. Hoewel dat bijvoorbeeld de Premier League zeer vermakelijk maakt om naar te kijken zie je dat maar weinig Engelse talenten doorbreken bij een topclub. Bij een club zoals Chelsea moet je er direct staan en kun je niet rustig gebracht worden zoals bij een club als Ajax.

In 2010 won Inter de Champions League maar gek genoeg stond er geen enkele Italiaan aan de aftrap. Dat is ook iets wat ik persoonlijk maar raar vind.

Ajax of elke andere Nederlandse club kan ook niet opboksen tegen de begroting van Real. De Nederlandse club is dan ook niet zo interessant voor grote sterren of grote talenten wat het niveau ook niet doet stijgen.
Daarom gaan alle grote Nederlandse spelers ook naar het buitenland. Zelfs de Turkse competitie wordt al interessanter voor de meeste simpelweg omdat ze daar meer verdienen.

25 november 2015 om 13:24

@ Hassiebassie

En dat is waarom Ajax de afgelopen jaren geld heeft gespaard. Binnenkort kunnen ze het stadion overnemen en daarmee hun omzet een flink stuk vergroten en misschien zelfs wel verdubbelen. Tegelijkertijd levert dat ook flinke kosten besparingen op.

Gevolg hiervan is meer transfergeld, meer salaris kunnen betalen en daardoor dus betere spelers kunnen kopen of huidige spelers langer kunnen binden. En het gevolg daarvan moet zijn dat we weer structureel hoger eindigen en dus door kunnen komen van de Cl.

Een cirkel waar je jezelf in bevind, en die moet je omhoog inzetten. Iets wat lange termijn planning en geduld vergt.

25 november 2015 om 16:40

Zal inhoudelijk allemaal wel kloppen. Maar kunnen jullie niet eens stoppen met die rare bijnaampjes als Appie, Donnie, Siggi en Raffie? Zo komen jullie niet van de gay uitsraling af hoor.

Goede stand in voor Sinkgraven komende tijd

25 november 2015 om 10:09

Deze jongen wordt al jaren als supertalent bestempeld. Dit is een van de jongens die al jaren een supertalent genoemd wordt en nu eindelijk de leeftijd heeft dat hij mogelijk door kan gaan breken. We zullen zien wat het worden gaat. Het gebeurd vaak genoeg dat een jongen die in de jeugd de pannen van het dak speelt het toch niet haalt in het eerste.

25 november 2015 om 11:28

Niet iedereen wordt supertalent genoemd. Bij Ajax zijn dat (van de spelers die nog niet bij het eerste zitten) momenteel alleen Nouri, Cerny en Vd Beek en wellicht wat jongere spelers. Zo'n Hendriks die laatst verdienstelijk debuteerde staat bijvoorbeeld helemaal niet bekend als supertalent en dat gold voor jongens als De Sa, Lukoki, Ebecilio etc ook niet.

25 november 2015 om 11:47

Nou toen Lukoki zijn debuut maakte en De Cler door zijn benen speelde buiten de lijnen was iedereen lyrisch hoor

25 november 2015 om 12:51

Bij de jongere spelers zie ik maar een 2 a 3 tal toptalenten namelijk Juan Familia Castillo ( B1 ) echt een super complete middenvelder die ook in de aanval uit de voeten kan mede door een redelijk goed schot en bovengemiddeld goede techniek. Zamani is technisch van zeer hoog niveau en zal ook wel meer naambekendheid gaan krijgen als hij naar de B gaat. En dan de piepjonge Naci Unuvar die qua techniek nog een stapje beter is dan Nouri was op die leeftijd, maar hij is nog piepjong dus zullen we de komende 6-7 jaren niets van horen. Dat zijn de enige 3 talenten van categorie Cerny/Nouri qua talent. Vd Beek is een een groot talent maar net dat stapje minder net zoals Nunnely, De Ligt ( wat echt een bizar goede cv is geworden ) maar ook Dekker dat zijn. Laatste echte toptalenten die ik in de Ajaxjeugd heb gezien waren Kishna ( voor zijn knieen het niet aankonden ) Riedewald was ik altijd een enorme fan van en eerder onze vriend bij PEC. Wat veel te mager is imo. De A1 van vorig jaar was het laatste team waar meer dan 1 toptalent in speelde met Nouri en Cerny die er nu allebei nog mogen spelen en dat in de YL ook nog doen.

26 november 2015 om 01:08

Vergeet je toch echt Eiting, Bakboord en Zeefuik. En sommige talenten zijn laatbloeiers, ik zie het heel veel spelers wel maken zoals Dekker, Sierhuis, de Wit, Savastano.

Dit vind ik toch leuker dan een vd hoorn ofzo. Vd beek heeft zeer veel talent en het zou perfect zijn als hij bij vertrek van Klaassen in zou kunnen stromen. Dan zou donny op 6 met bazoer en sinkgraven het middenveld voor de toekomst moeten worden. Dan heb je nog nouri en mahdioui, ook twee zeer talentvolle jongens.

Off: ADO was toen thuis, niet uit.

25 november 2015 om 11:50

Ga je maar vanuit dat hij Bazoer gaat opvolgen. Die gaat Ajax eerder verlaten dan Klaassen. Klaassen in van het niveau Siem de Jong, spelers voor wie Ajax eigenlijk de beste keus is.

De wedstrijd waarin hij mee mocht was de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag en niet de uitwedstrijd. Klein foutje maar toch . Groot talent deze jongen, wordt vaak gezegd dat hij de verbeterde versie van Klaassen gaat worden, erg all-round. Ik ben vooral weg van Nouri, voetballend echt superieur aan al zijn teamgenoten, mist echter nog heel wat fysiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren