Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-talent in rijtje met Ansu Fati, Draxler en Emre Can: ‘Heel mooi'

Laatste update:

Ajax Onder-15 nam vorig weekend deel aan de MTU-Hallencup in Friedrichshafen, een presitigieus jeugdtoernooi waar jaarlijks de grootste clubs uit Europa aan deelnemen. De Amsterdammers wonnen het toernooi niet, maar David Kalokoh mocht toch op het podium komen. De veertienjarige aanvaller die zes keer scoorde werd namelijk uitgeroepen tot beste speler.

De talentvolle linksbuiten laat weten trots te zijn op zijn prijs. “Maar als we het toernooi hadden gewonnen was ik nóg trotser geweest'', vertelt Kalokoh op de clubwebsite. ''Ik vond ons de beste ploeg, dus er had meer ingezeten. Uiteindelijk won Barcelona. Daarom waren we na afloop teleurgesteld.” De Ajacied nam op het podium de prijs voor Bester Spieler in ontvangst. “Op zo’n toernooi kan je je meten met andere spelers van topclubs. Om dan uitgeroepen te worden tot beste speler, is erg mooi. Ik had het niet meer verwacht toen we eruit lagen, maar mijn teamgenoten wel. Zonder hen had ik deze prijs ook niet kunnen winnen.”

Spelers als Ansu Fati, Marc-André ter Stegen, Julian Draxler en Emre Can wonnen dezelfde individuele award in het verleden. “'Heel mooi om in zo’n rijtje te staan'', reageert Kalokoh. “Ik wil later net zo goed worden. Of misschien beter. Ik moet gewoon hard blijven werken.” De ex-jeugdspeler van VVV-Venlo, waar hij zes jaar speelde, omschrijft zichzelf als ‘een technische speler, die mannetjes kan passeren’. “Daarnaast ben ik snel en heb ik een goed schot. Mijn verbeterpunten? Koppen, haha. Mijn linkerbeen is goed, maar kan beter. En ik moet mezelf beter tussen de linies vrijspelen.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik blijf het indrukwekkend vinden dat de talentenfabriek van Ajax nog altijd op volle toeren draait.

10 december 2019 om 12:48

Ik niet. Juist omdat Ajax zo bekend staat als een club waar er een hele goede jeugdopleiding is zijn er veel spelers die naar die jeugdopleiding willen, waardoor de jeugdopleiding beter word, waardoor er weer meer spelers naar de jeugdopleiding willen en zo kan ik nog een dag hetzelfde typen. Verder is het ook zo dat Ajax veel jeugdspelers bij andere clubs weg kan halen, omdat het toch een grotere club is. Wat ik me meer af ga vragen is hoe Ajax de jeugdspelers in gaat passen, want als Ajax op dit niveau blijft presteren dan denk ik dat er een redelijk aantal jeugdspelers is wat te weinig kansen gaat krijgen, simpelweg omdat Ajax hetzelfde niveau wil behouden. Dus ik denk ook dat Ajax deels slachtoffer van het eigen succes wordt.

10 december 2019 om 14:08

Stravvenn, Welke jeugdopleidingen zou ij wel als indrukwekkend beschouwen?

11 december 2019 om 19:26

De meeste niet als ik eerlijk ben. De top jeugdopleidingen zijn nu wereldwijd bekend, en daardoor hebben ze een grote aantrekkingskracht. En deze cirkel blijft zo gaan. Ik zeg niet dat ze het niet goed doen, maar ik geef enkel logische redenen waarom de jeugdopleiding van Ajax zo goed is.

10 december 2019 om 12:56

We hebben het hier over een veertienjarige speler. Hij heeft verder blijkbaar 6 jaar in de jeugd van VVV gezeten. Nu heb ik hem nog even opgezocht en hij speelt volgens mij pas een jaar bij Ajax. Ik zou hem daarom op dit moment ook absoluut niet als product van de Ajax-jeugd zien. Deze jongen is gewoon verkapte VVV-jeugdspeler. De credits horen in deze in ieder geval niet naar de Ajax 'talentenfabriek' te gaan. De credits zijn natuurlijk vooral voor de scouting.

10 december 2019 om 13:09

Misschien nu nog niet, maar hij is pas 14 en heeft nog jaren de tijd zich te ontwikkelen in de jeugdopleiding van Ajax.

10 december 2019 om 13:23

Is als middenvelder naar Ajax gekomen in 2018, in 2017 gescout bij VVV inderdaad. Staat sinds vorig seizoen veelal op linksbuiten en doet het echt fantastisch daar. Vorig jaar was het wennen aan nieuwe positie maar dit seizoen speelt hij alles kapot met 24g/a in 13 wedstrijden als gevolg en dan beste speler op Mtu. Hij is zich echt heel goed aan het ontwikkelen en zou imo door moeten naar o16. O15 is nog ongeslagen koploper niet in laatste plaats door Kalokoh, de o16 staat ook eerste maar met doorschuiven van Van Axel Dongen (in training bij o19 geblesseerd geraakt jammer genoeg) is er nu plek voor Kalokoh. Als hij daar zich laat zien kan Future Cup met Pasen misschien een optie worden,

Klopt niet helemaal wat in de tekst staat (niet fout van VZ, komt direct uit stuk van Ajax)zo werden Ter Stegen, Draxler en Can nooit beste speler maar wel beste doelman (2006), topscorer (2007, Draxler) en topscorer (2008, Can).enkele beste spelers laatste jaren waren Meyer (2009), Willock (2012) Puig (2013), Gomes (2014), Fati (2015), Moukoko (2016), Unuvar (2017) en Burak Ince (2018). Ook Lee werd nog topscorer (2012). Enkele bekende spelers die er hebben gespeeld; Werner, Kimmich, Alaba, Gotze, Muller, Badstuber, Shaqiri, Xhaka, Karius, Embolo, Matip, Xavi Simons, Muric, Shoretire, Kutucu, Hudson-Odoi, Hoever, Gravenberch, Miranda, Kabak, Smith Rowe, Moriba, Alena, Olmo, Garcia, Greenwoord, Reiss Nelson om er paar te noemen. Enorm sterk toernooi in de zaal en persoonlijk mijn favoriete toernooi. Ook dit jaar weer enkele hele interessante spelers. Had zelf niet verwacht dat Kalokoh hem zou winnen (had verwachte Ibrahimovic van Bayern Munchen) maar hij had wel de meest spectaculaire acties. Paar hele fraaie solo's en assists. Was niet af te stoppen en was een van de redenen dat Ajax eerste dag de meest scorende ploeg was. Kalokoh is op groot veld momenteel de MVP van de opleiding met 24g/a in 13 wedstrijden. Draait een topseizoen.

10 december 2019 om 13:32

Een oprechte vraag, wat doe jij voor de kost aangezien je zoveel vrije tijd hebt

10 december 2019 om 13:38

Ik ben momenteel nog student, haha. Dus nu heb ik nog tijd genoeg, zeker omdat hier in omgeving (studeer in Limburg) relatief weinig te doen is qua uitgaansleven. Weekenden hou ik zoveel mogelijk vrij voor hobby en dat is in mijn geval jeugdvoetbal sinds ik zelf ben moeten stoppen door blessures. Daarnaast helpt OV wel mee met het reizen natuurlijk, haha.

10 december 2019 om 13:41

Ik wilde net gaan vragen of hij misschien in de voetballerij werkte haha

10 december 2019 om 15:49

Pfff zelfs hele databases zijn niet tegen jou kennis op dit gebied op gewassen, mischien moet je maar scout worden of zo iets!!!!

Wolterx onze voetbalbijbel , prima hoor . Hij zit nu op zeker te kijken naar AjaxO19-ValenciaO19 .

10 december 2019 om 14:35

Heerlijk zulke reacties ga zo door!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren