Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax strijdt met Europese topclubs om komst van zestienjarig Duits toptalent’

Laatste update:

Noah Darvich heeft over interesse niet te klagen, zo meldt Sport 1. De aanvoerder van Duitsland Onder 17 kan naar verluidt rekenen op interesse van een groot aantal Europese topclubs. Ook Ajax wordt door het Duitse medium genoemd. De zestienjarige aanvallende middenvelder maakt momenteel grote indruk op het EK Onder 17 in Hongarije.

Het Duitse jeugdelftal was dinsdag in de halve finale met 5-3 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Polen. In de finale van het EK Onder 17 wacht de Duitse ploeg vrijdag opnieuw een treffen met Frankrijk, dat in de groepsfase al met 3-1 werd verslagen. De blikvanger van Duitsland Onder 17 is zonder twijfel aanvoerder Darvich. Met twee goals en vier assists heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de finaleplaats van zijn land.

Darvich wordt gezien als een van de grootste talenten uit Duitsland. Hij valt op door zijn techniek, balcontrole en drive. De aanvallende middenvelder staat momenteel onder contract bij SC Freiburg en speelt zijn wedstrijden voor de Onder 17. Door een gebroken middenvoetsbeentje kwam hij dit seizoen niet verder dan acht duels, waarin hij toch vijf doelpunten en drie assists wist te noteren.

De creatieveling beschikt bij Freiburg nog over een contract tot medio 2024. Volgens SPORT1 staat hij inmiddels echter op de radar van vele Europese topclubs. Paris Saint-Germain, Ajax, Bayern München, Arsenal, Chelsea en Manchester City worden genoemd als clubs die interesse hebben om Darvich in te lijven. Van deze clubs zouden the Citizens momenteel het meest concreet zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De diamond eye heeft weer iets gevonden hoor.

31 mei 2023 om 11:18

Leg eens uit wat je hiermee bedoeld?

31 mei 2023 om 11:38

Bijnaam van Mislintat ivm zijn goede scoutingswerk bij Dortmund destijds.

31 mei 2023 om 12:04

Een duits talent op de radar lijkt toch echt wel te komen vanuit Mislintat. Ik kan mij niet eens herinneren wanneer Ajax voor het laatst een jonge duitse tiner heeft gescout. Wel interessant en dit soort mogelijkheden boor je dus direct aan als je internationaler gaat in de staf! (Managers, scouting, trainer, etc).
Ik heb hier veel meer vertrouwen in dat dat kleine gedoe dat alles maar NL moet zijn.

31 mei 2023 om 12:09

Ja want een van de grootste talenten O17 kan niet door een Nederlander worden gescout? Ik denk dat iedere jeugdscout deze speler wel op zijn lijstje heeft staan.

31 mei 2023 om 12:28

Natuurlijk kan dat inderdaad, maar wat is je punt? De aanname dat dit kan samenvallen met Duitse kanalen die nu beter worden aangeboord door toevoeging van kennis in die regio's is toch wezenlijk?
Ik geloof persoonlijk wel in een internationale mix in staf. Zelfs de trainer. Als we echt in de top12 van Europa willen komen, definitief, dan moeten we af van dat mikeymouse gedrag denk ik.

31 mei 2023 om 13:13

Dat wel. Maar een goede ingang heb je nu ook. Stel PSV wilde hem. Met Schmidt was er een mogelijkheid meer.

31 mei 2023 om 13:28

Een jaar of 4/5(?) geleden hebben ze Kuhn nog opgehaald na een jeugd EK/WK

31 mei 2023 om 11:23

Want elke speler die op de radar komt komt van hem? Er is een heel team aan mensen wat daar over gaat he.

31 mei 2023 om 11:30

Laten we hem gaan beoordelen na een paar maanden. Ik word hier een beetje moe van.

Ik zou de prioriteit wat meer leggen bij directe versterkingen voor het eerste

31 mei 2023 om 10:54

Zeker, hoezo zou je naar de toekomst kijken? En daarnaast kun je natuurlijk ook maar met 1 speler tegelijk bezig zijn.

31 mei 2023 om 10:57

Dit lees je dus altijd in dit soort situaties. Maar het "normale" leven bij de club loopt ook gewoon door he. En gelukkig (hopelijk) kan een grote organisatie met meer dan 1 ding tegelijk bezig zijn.

31 mei 2023 om 10:59

Jacco

En dan buitenkansjes laten lopen?

31 mei 2023 om 11:24

Idd vooral niet naar de toekomst kijken..... Gelukkig zijn er meer lijntjes en gaat een transfer niet per 1 maar zijn ze met meerdere dingen tegelijk bezig.

31 mei 2023 om 11:53

De mensen die de versterkingen voor het 1e regelen zijn gelukkig niet de mensen die naar de pareltjes uit andere jeugdopleidingen kijken. Zou heel droevig gesteld zijn met de organisatie als je één team hebt die alle scouting binnen de club doet. Dat doen ze zelfs bij menig amateurclub niet meer.

31 mei 2023 om 12:28

Zou je daar ook niet met de nieuwe trainer over hebben? Als je spelers haalt waar de nieuwe trainer niet blij mee is , zit je dadelijk met een ontevrede trainer. Lijkt mij dat men echt gericht gaat zoeken als de nieuwe trainer bekend is.

Die gaat dus naar City als die al meest concreet zijn.

31 mei 2023 om 11:40

Want?

Onana kwam ook over van Barca en Sanchez wees dat jaar Barca af omdat hij eerst in Barca-B moets voetballen. En onlangs heeft Ajax ook dat Belgisch talent van Anderlecht weten te strikken voor een x-bedrag.

Jongen heeft nog een contract bij Freiburg, dus men zal moeten betalen. Hoe ver ben je bereid te gaan? City zou zich toch ook een keer aan de fair-play regels moeten houden lijkt mij!

Persoonlijk zou ik hem adviseren om bij Freiburg te blijven en pas na zijn debuutjaar over te stappen naar de Duitse top. Vervolgens kan je altijd nog naar City.

Altijd proberen om grote talenten binnen te halen. Dat is uiteindelijk toch waar een Nederlandse club het van moet hebben.

Alleen als ik het rijtje clubs zo zie.. dan is of blijven bij de huidige club of naar Ajax het beste voor mogelijke speeltijd.

Tijden dat soort toptalenten voor Nederland kiezen is voorbij denk ik. Grote clubs hebben tegenwoordig een goed plan voor toptalenten maar langere verhuur bij 1 club bijvoorbeeld.

31 mei 2023 om 11:32

Ik vraag mij af hoe geweldig deze plannen altijd zijn. Vaak zie je dat talenten te weinig spelen en uiteindelijk toch van de ene naar de andere club gaan.

Die moet gewoon verder ontwikkelen bij Freiburg en dan over een paar jaar naar Bayern. De meest logische weg voor een Duitser naar de top. Paris, City en Ajax vallen sowieso af als hij verstandig is en als dan uit het lijstje Arsenal en Bayern overblijven dan wordt het toch die laatste?

@rm1335 Wat is er logischer aan Arsenal dan aan Ajax ?

31 mei 2023 om 12:38

Arsenal heeft een vrij jonge ploeg die op het punt staat door te breken, die naar verwachting het menige ploeg in de CL moeilijk zullen maken. De organisatie van de club is goed, een hele goeie jonge trainer die veel uit zijn ploeg haalt ondanks beperkingen (blessures, smalle selectie). Bij Ajax rommelt het bestuurlijk, langs de lijn en op het veld. Dat is toch wel enig verschil denk ik.

Stel dat Noah Darvich de keus kreeg tussen Arsenal en Ajax om naar over te stappen, dan lijkt me die keus niet wereldschokkend als hij naar Londen gaat. De jeugdopleiding van the Gunners is niet meer de bagger die het 5 jaar geleden was, die zitten best in de lift en die van Ajax lijkt de omgekeerde richting op te gaan of minstens te stagneren.

31 mei 2023 om 14:52

Je hebt het over een jongen van 16 die over 2,3 of 4 jaar door zou moeten breken bij een club. Dan heeft het toch helemaal geen zin om te kijken hoe een selectie in het eerste elftal er nu uit ziet en wie er voor de groep staat. Dat is tegen de tijd dat hij aan kan sluiten bij een eerste elftal toch volledig anders.

Het verhaal over de jeugdopleiding van Ajax is ook niet direct ergens op gebaseerd. Er breken net zo veel spelers door als 5, 10, 20 of 30 jaar geleden. Als je De Ligt als maatstaf neemt dan loopt zo'n speler er nu inderdaad niet, maar spelers van dat niveau zijn nooit jaarlijks uit de opleiding gekomen. Dat komt en gaat met golven. Kijk ter vergelijking bijvoorbeeld naar Feyenoord. We hebben jaren moeten aanhoren hoe slecht de jeugdopleiding van Feyenoord was ten opzichte van Ajax, PSV en AZ, en die halen ineens een Europese finale en worden kampioen met een geraamte van spelers uit de eigen jeugd.

31 mei 2023 om 15:08

Je hebt mijn comment niet goed gelezen of misschien heb ik het niet goed uitgelegd. Mijn eerste zin was: Die moet gewoon verder ontwikkelen bij Freiburg en dan over een paar jaar naar Bayern.

Mijn tweede comment was een reactie op de vraag van theo uphus, wat het verschil in logica is tussen Ajax en Arsenal. Arsenal is nu een jonge groep die grotendeels samen zal doorbouwen. Als zo een jongen daarin kan worden opgenomen over twee tot vier jaar, dan is Arsenal een slimmere move dan naar Ajax gaan. Dat is een mening die jij misschien niet hebt, maar daar is ook helemaal niks mis mee London Calling.

Denkje dat de top clubs in Duitsland slapen. Moet wel gek lopen wil hij naar nl komen. Ik gun Ajax dat wel hoor een talent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren