Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax staat faillissement Zuid-Afrikaanse dochteronderneming niet toe

Laatste update:

Er zijn problemen bij Ajax Cape Town. De Zuid-Afrikaanse club is voor 51 procent in handen van Ajax Amsterdam, terwijl de overige 49 procent van de aandelen in het bezit is van Cape Town Stars. De twee families die eigenaar zijn van dit bedrijf hebben een conflict en volgens Zuid-Afrikaanse media dreigt er een faillissement voor de dochteronderneming van Ajax.

Op de website van de club laat Ajax weten dat de recordkampioen 'met verbazing kennis heeft genomen' van de berichten uit de Zuid-Afrikaanse pers. Ajax is ervan overtuigd dat er geen grond is voor een faillissement en daarbij steunt de Amsterdamse grootaandeelhouder de spelers, de staf en de andere medewerkers van Ajax Cape Town.

De clubs in Amsterdam en Kaapstad zullen er gezamenlijk alles aan doen om er voor te zorgen dat Ajax Cape Town behouden blijft voor het Zuid-Afrikaanse voetbal, zo benadrukt Ajax op de website van de club. Ajax Cape Town staat na tien speelronden teleurstellend dertiende in de Zuid-Afrikaanse competitie, die zestien teams telt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn problemen die zo snel mogelijk moeten worden opgelost natuurlijk. Het zou zonde zijn als Ajax Cape Town verdwijnt. Winstgevende club zelfs.

14 november 2012 om 18:45

Zonder voor die mensen ja,maar voor Ajax? Is alleen weggegooid geld. Voor die ene speler die ooit een paar minuten mag maken in Ajax 1.
Maar ben benieuwd wat nog meer zonde is?

14 november 2012 om 18:51

Nee, dat is juist niet waar. De laatste jaren maakt Ajax Cape Town winst, wat dan deels naar Ajax gaat omdat die aandeelhouder zijn. Afgelopen jaar hadden ze zelfs een positief resultaat van 1,6 miljoen euro. Het zou dus voor zowel Ajax als de mensen daar een enorm verlies zijn. Veel families daar hebben een veel beter leven doordat hun zoon of man bij Ajax kan voetballen. Zelfs als de club verlies zou maken(niet teveel natuurlijk) heb ik liever dat ze ermee doorzetten omdat het een enorm maatschappelijk belang met zich meebrengt.

14 november 2012 om 18:54

Ajax Cape Town kost Ajax geen geld, staan op eigen benen én maken zelfs winst.

14 november 2012 om 19:02

@ Fctenschede, wat Twente nu doet met de Dayton Dutch Lions dat is weggegooid geld ja (verkapte sponsoring van Twente kant).

Ajax CT is gewoon een winstgevende profclub.

14 november 2012 om 19:23

Pienaar komt daar vandaan.

14 november 2012 om 19:31

Fctenschede, als je niet weet waar je over spreekt doe het dan gewoon niet. Het is geen weggegooid geld.

14 november 2012 om 19:38

juist, en het heeft ook zeker een maatschappelijke functie, het kost Ajax geen eens geld, maar zelfs al zou het een beetje kosten zijn er genoeg redenen die zwaarder wegen dan geld zelfs in deze tijd..

Ik denk dat Ajax van deze dochter af moet. Wat heeft deze club tot nu toe opgeleverd voor Ajax? Niet heel erg veel. Momenteel doen ze het in de competitie ook slecht en er zijn bestuurlijke problemen bij gekomen. Als ik Ajax was, zou ik zo snel mogelijk vertrekken van dit zinkende schip.

14 november 2012 om 19:06

Uhm...winst? 1. Ajax ondersteunt een geweldig project in ZA. Jonge kinderen die normaal gesproken geen toekomst hebben, krijgen een fantastische kans om zich te bewijzen door de talentendagen die daar regelmatig gehouden worden. Ben zelf in Zuid Afrika geweest en ze spreken vol lof over Ajax. De mogelijkheden die Ajax de voetballerij daar biedt is ongekend. 2. Ze zijn winstgevend.

14 november 2012 om 19:07

Dat "zinkende schip" verloor 2 seizoenen geleden op de laatste dag pas het kampioenschap terwijl het met een veel mindere budget opereert dan de echte top in Zuid Afrika. Dat het nu wat minder gaat is vanwege de trainerswissel van Foppe naar Stekelenburg wat uiterst rampzalig was. Ze hebben nu ook nog steeds geen langdurige vaste vervanger gevonden dus zodra dat gebeurt zal het weer weerl gaan lopen denk ik.

14 november 2012 om 19:21

Het zou Ajax juist sieren níét weg te gaan bij Cape Town. Doordat Ajax 51 procent van de club in handen heeft betekent het dus ook dat ze een deel van de winst krijgen. En laat Cape Town nou net een club zijn die financieel (naar mijn weten) zijn zaakjes goed op orde heeft en winst maakt. Verder worden grote spelers van de club met regelmaat doorgesluisd naar Ajax en bevorderd de aanwezigheid van Ajax daar alleen maar het voetbal in Zuid Afrika.

Nee, ze moeten hier absoluut niet weg!

Inderdaad goed zo, kappen die zooi daar wat kwam daar nou voor positiefs uit? Weg doen er mee gewoon goed scouten ergens in Afrika zelf dan maar.

14 november 2012 om 18:47

Wat daar voor positiefs uit kwam? Enoh die toch nog wel een aardige marktwaarde heeft op het moment, Pienaar die in het verleden voor 3,5 miljoen verkocht is en ook Serero die weliswaar geblesseerd is maar in de toekomst zeker nog van waarde zal zijn voor Ajax. Zeer veel vertrouwen in Serero

14 november 2012 om 23:07

Tja ik sta persoonlijk niet echt te juichen om enohtje en Serero. Pienaar was niet onaardig. Maatschappelijk wel een goed gebaar van Ajax

14 november 2012 om 18:48

Het heeft ze Pienaar en Enoh opgeleverd. Maar ze kunnen beter zelf scouten ja, en anders in een gerenommeerd voetballand. Ze dachten na Benny Mc carthy en Pienaar dat Zuid Afrika een goudmijn was.

14 november 2012 om 19:40

Los van Pienaar Enoh en Serero, heeft het ook een maatschappelijke functie.. Genoeg positiefs hoor, misschien niet altijd direct voor Ajax maar een beetje helpen zelfs in deze tijd kan echt geen kwaad..

14 november 2012 om 19:54

Redelijk kortzichtige reactie van een Ajacied, ACT is hartstikke goed voor Ajax plus de maatschappelijke functie die Ajax in Zuid-afrika vervult.

Steven Pienaar nog steeds het grootste Afrikaanse-talent die wij in dienst hadden bij Ajax, die van (zowel) Ajax-capetown vandaan kwam. Enoh en Serero nu op dit moment in Amsterdam, maar dat zijn ook niet echt spelers dat je bij je zelf denkt 'zo die kan ballen'.

14 november 2012 om 18:48

Serero kan best goed ballen vind ik zelf hoor. Enoh inderdaad niet zo, daar kun je denk ik net zo goed een jong Nederlands talent voor in de plaats zetten met dezelfde kwaliteiten.

14 november 2012 om 20:24

Man dan moet je toch echt eens je ogen opendoen wat Serero betreft! Die kan wel degelijk goed ballen!

Ik persoonlijk vond Serero heel niet verkeerd, maar moet hier wel bij zeggen dat ik geen idee heb hoeveel deze samenwerking Ajax in euros per jaar kost.
Als het serieus een ruzie is tussen twee families kunnen ze de boel maar beter verkopen, althans, ik ga mijn hand niet in het vuur steken voor twee ruziende families, laat staan dat ik ze voor een cent vertrouw.

Aan de andere kant weet ik niet hoe de Zuid Afrikaanse media in elkaar steekt, misschien zitten ze alleen maar een beetje te stoken.

Ach conflicten zijn altijd weer op te lossen. Regelmatig komen er wat interessante spelers deze kant op. Dus wat mij betreft blijft deze relatie behouden.

Wat een gedoe met dat Cape Town, die club levert Ajax niets op. Pienaar oké, maar Enoh en Serero zijn pure middelmaat. Beter start je een club in Rio of Buenos Aires.

14 november 2012 om 19:09

Start je een club in Rio? Enig idee wat dat kost? Daarbij werkt Ajax nauw samen met Cruzeiro.

14 november 2012 om 19:27

Wat heeft Cruzeiro Ajax opgeleverd? Sinds hoelang werken de clubs al samen?

14 november 2012 om 19:41

Het hoeft geen spelers op te leveren beste Ernofcg. Waarom denkt iedereen dat samenwerken van clubs nieuwe spelers betekend. Het uitwisselen van gedachtegangen over opleiden van de jeugd is heel belangrijk, financiën etc. Je leert van elkaar en misschien zal er wel eens een speler doorkomen.

14 november 2012 om 19:25

Serero pure middelmaat, had jou met meer voetbalverstand ingeschat Shakthar. Serero is in potentie de beste speler van Ajax na Eriksen en Fischer.

Ajax heeft niet zoveel aan deze dochter, ze kunnen beter weer een club in Belgie overnemen.

14 november 2012 om 18:54

Of in frankrijk

14 november 2012 om 19:27

Maar het zal niet hetzelfde zijn als Cape Town aangezien ze daar zelfs de naam Ajax dragen en met hetzelfde tenue alles rondlopen en.. ze spelen ook nog eens in een spiksplinternieuwe stadion dat 55.000 toeschouwers herbergt (op het WK zelfs tot bijna 70.000).

Dus nee, ze kunnen niet beter weer een club in Belgie overnemen, maar een satellietclub zoals Royal Antwerp toendertijd kan altijd natuurlijk.

14 november 2012 om 19:52

Satellietclub, ja dat bedoel ik, het maakt mij echt niet uit of ze in Ajax tenues rondlopen, mij gaat het om spelers die van de satellietclub naar Ajax overstappen. Wat dat betreft is de samenwerking met Cape Town nog niet zo heel succesvol, de samenwerking met Beerschot verliep in dat gedeelte een stuk beter.

Dat is goed nieuws. Nu moet Ajax nog een 51% belang in een Chinese profclub nemen. Daar zit echt de toekomst in. Nu kan het wellicht nog en dan zit Ajax gebakken.

John Obi Mikel heeft daar ook gespeeld

Ik vind het mooi om te horen dat Ajax hen niet laat vallen, want naast het voetbal doet Ajax Cape Town gesteund door Ajax Amsterdam ook heel veel goeds in de lokale maatsschappij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren