Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax rondt elfde zomertransfer af: zes miljoen euro plus bonussen

Laatste update:

Ajax heeft een akkoord bereikt met Molde FK over de transfer van Sivert Mannsverk, schrijft Voetbal International. De middenvelder komt voor zes miljoen euro plus bonussen over en gaat in de Johan Cruijff ArenA een meerjarig contract tekenen. Mannsverk, die nog tot december 2025 vastlag bij Molde, lijkt bij Ajax als backup voor de nummer 6-positie te worden gehaald.

De Noorse jeugdinternational, die dolgraag naar Ajax wilde, kreeg eerder al toestemming om naar de Johan Cruijff ArenA af te reizen. Volgens de Noorse berichtgeving wees Molde-directeur Øystein Neerland een eerste bod op zijn pupil af, maar zou het tweede bod wel toereikend zijn. Ajax betaalt een vast bedrag van 6 miljoen euro, wat met bonussen kan oplopen. Naar verluidt moet de rechtspoot in totaal zo’n 8 miljoen euro kosten.

De controleur, die eerder in de belangstelling stond van Feyenoord, groeide in de afgelopen jaren uit tot een belangrijke schakel op het middenveld van Molde. In 2022 werd Mannsverk landskampioen met zijn club, een jaar eerder won hij de Noorse beker. Mannsverk speelde tot dusver 87 officiële wedstrijden voor Molde, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 2 assists.

Mannsverk geldt als elfde aanwinst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Eerder haalde de Duitser Gaston Ávila, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom, Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen, Jakov Medic, Diant Ramaj, Carlos Forbs en Georges Mikautadze naar de Johan Cruijff ArenA. Tot dusver gaf Mislintat 93,3 miljoen euro uit aan inkomende transfers. Daartegenover staat de 156,4 miljoen euro die de Duitser overhield aan verkopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap echt niets van deze eventuele aankoop. We hebben al genoeg middenvelders. Geef de jeugd gewoon de kans, zoals Vos.

31 augustus 2023 om 12:59

Die jeugd was nog te onervaren en niet goed genoeg

Het is belangrijk dat je dit jaar investeert zodat je volgendjaar op een van de 2 garante championsleaque plaatsen komt. 2024/2025 is nieuwe championsleaque opzet.

Feyenoord en PSV nemen ook meer risico's

31 augustus 2023 om 13:13

Wil je dan elke jeugdspeler verhuren want anders doen ze namelijk nooit ervaring op. Vind het ook een heel slecht argument ervaring, Tahirovic is een prima speler maar heeft 11 wedstrijden gespeeld bij Roma. Hato had ook geen ervaring en doet het prima. Akpom en de nieuwe spits speelden voornamelijk op het tweede niveau dus ja. Inmiddels is bijna iedere positie driedubbel bezet dus een oprechte vraag, wat voor perspectief heeft een jeugd speler met drie spelers voor zich en aangezien ze geen ervaring hebben zullen ze ook geen kansen krijgen…Het mooie is dat wanneer morgen twee jeugdspelers voor andere clubs kiezen we hier alleen maar verontwaardigde reacties zien. En zelfs in de jeugd is het spelers kopen die nog maar zelden door breken..

Het is prima dat je geld uitgeeft naar een aantal type spelers moet je gewoon als club zelf op kunnen leiden en de kwaliteiten die je niet hebt moet je kopen. Als je terug kijkt naar elke succesvolle periode van Ajax is dat zo gegaan. Het is nu gokken en hopen op drie/vier parels van de elf aankopen straks. Doet me denken aan het Ajax onder Morten Olssen eind jaren 90’ na de succesvolle jaren.

Daarnaast doet Feyenoord het inderdaad fantastisch maar heeft dat in mijn ogen meer met Slot te maken die jeugd wel een kans durft te geven en die gokken op lage uitgeven voor jong Nederlandse talenten en creatieve buitenlandse spelers die je hier in NL niet hebt.

31 augustus 2023 om 13:16

11 nieuwe spelers, maar dat was toch ook nodig? Afgelopen jaar was het dramatisch en onze beste spelers zijn vertrokken (Tadic, Timber Alvarez Kudus) en aankopen van vorig jaar zijn alweer weg. Je staat nog steeds 40+ miljoen in het groen. Laat ze maar komen die spelers! Een seizoen bij Ajax maakt 9 van de 10 spelers meer geld waard dus prima!

31 augustus 2023 om 13:28

Persoonlijk denk ik niet dat 11 spelers nodig waren. Van de spelers die nu weg zijn gegaan kregen Tadic, Kudus, Alvarez, Timber en Bassey.

Daramy, Uvuvar en Pierie waren verhuurd. Baas, regeer en Fitz Jim waren eigen jeugd die amper minuten maakten. Dit zijn al zes spelers die “weg” zijn die er niet toe deden. Dan heb je Grillitsch, Luca, Stekelenburg en Sanchez die amper minuten maakten.

Nu heb je spelers aangetrokken die bijna allemaal rond de 10mio hebben gekost en dat is prima maar wel ten koste van de jeugd. Van de spelers die weg zijn gegaan zijn er vijf eigen jeugd en er zijn alleen maar aankopen voor terug gekomen. Zie daarin totaal geen balans.

31 augustus 2023 om 13:32

Op je 18e nog een extra jaartje KKD en volgend seizoen ergens stallen in de Eredivisie lijkt mij ook prima. Ontwikkelen de jeugdspelers zich goed heb je vanaf hun 19/20e goede spelers die zich in de basis spelen en dan op hun 21/22e alsnog een goede stap kunnen maken.

31 augustus 2023 om 13:37

In het begin van Overmars toen er geen geld was hadden ze deze luxe niet en kregen spelers gewoon minuten ondanks dat ze geen ervaring hadden, dat is altijd het beleid bij Ajax geweest. Op een enkele verhuurde speler na (de boer, Vermaelen, verthongen) zijn het weinig die het daarna bij Ajax gered hebben. Wie nog meer?

Ik zie liever jeugd, NL talenten dan gokken op buitenlandse talenten in de hoop dat er een paar uit gaan blijken, balans ontbreekt.

31 augustus 2023 om 13:48



Ajax kan de jongens die ze niet gebruiken toch gewoon uitlenen aan een club als Volendam (ondanks het kusntgras). Daar kunnen die jongens zich onder de rook van Amsterdam prima ontwikkelen en Volendam kan die jongens prima gebruiken. Ik snap dat Volendam op kunstgras speelt en dat ze er een iets andere speelstijl op nahouden. Maar als ze spelers vlieguren willen laten maken zou ik ze daar naartoe sturen.

Ik snap overigens wel dat Ajax deze speler haalt. Ken de speler zelf niet maar het zou mooi zijn dat wanneer de club in de toekomst een speler van de hand doet men de opvolger al in huis heeft en dat die betreffende speler dan al gewend is aan de club en haar medespelers.

Overigens vind ik wel dat de voetbalwereld verziekt is. Talenten eisen van alles en als ze niet krijgen wat ze willen dan vertrekken ze naar een club die wel aan hun eisen wil voldoen. Vroeger was dat anders. Dan presteerde je eerst en stelde je daarna pas eisen. Een jongens als Brobbey stelde ook eisen bij Ajax voordat hij naar Leipzig vertrok zonder zich te hebben bewezen. Als je dan eenmaal bij Leipzig zit en je daar ook niet aan de bak komt kom je erachter dat je met je voeten moet spreken en niet met je mond.

31 augustus 2023 om 13:57

Maar welke jeugd heb je die daar nu kunnen voetballen?
Vos, AVAD en Misehouy zijn misschien wel de grootste talenten, maar nog niet goed genoeg voor Ajax 1. Dus dan ga je op meerdere paarden wedden als club, dat is toch niet zo gek?

31 augustus 2023 om 14:04

Volgens mij werd Ajax onder Olsen fluitend kampioen met swingend voetbal, veel goals ook. 115 als ik me niet vergis

31 augustus 2023 om 14:07

Dat zijn dan al drie talenten die je minuten kan geven toch? Er is dit jaar voor 100mio ingekocht, 100mio. Blijf dat echt bizar vinden voor in de NL competitie. Vorig jaar ook al voor ruim 110mio ingekocht, hoe liep het met al die aankopen? Blijf het bizar vinden dat mensen het allemaal nodig, 213mio in twee zomers, echt een koop club inderdaad.

31 augustus 2023 om 14:12

Hij heeft 97/98 de dubbel gepakt om vervolgens niks meer te winnen.

31 augustus 2023 om 14:17

Onze jeugd heeft al 3 wedstrijden in de KKD verloren als ze echt goed zijn komen ze echt wel in het eerste maar eerst laten zien in de KKD. De generatie tijdens overmars werd in de KKD kampioen en draaide mee boven in nu staan ze laatste.

31 augustus 2023 om 14:20

Iedereen die loopt te zeuren om jeugd praat zijn wandelen cliché paspoppen. Ajax heeft 5-6 spelers uit eigen jeugd die waarschijnlijk spelen, Hato, Brobbey, Rensch en Gotter blijven staan, dan heb je nog spelers die moeten vechten als Godts, Vos, Taylor en wat jongens uit jong Ajax. Bergwijn komt ook uit de jeugd, dit aangevuld met al deze spelers lijkt mij een uitgebalanceerde selectie. De beste moet spelen en Ajax kennende doen we dat altijd met minimaal 3 talenten. Het moet geen pamper rubber stoeptegel generatie worden die hun plaats krijgen omdat ze uit de jeugd komen.

31 augustus 2023 om 14:23

Hoe kom je erbij dat Feyenoord meer risico neemt ??? Vertel / leg uit / geef voorbeelden?

Wel grappig dat zowel forumleden als journalisten / analisten bij uitgaande transfers de bonussen meetellen als opbrengst en inkomende transfers de opgetelde som excl. bonussen.

31 augustus 2023 om 14:26

Je vind de voetbalwereld ziek omdat talenten van alles willen eisen en dat het vroeger anders was? Vroeger kregen talenten daadwerkelijk de kans. Vroeger werd er in Nederland niet voor 100 miljoen ingekocht in een zomer en nu voor de tweede zomer op rij.

Vroeger kochten NL top veel Nederlandse talenten, nu stelen ze die al in de jeugd. Dit zijn zaken die de voetbalwereld verzieken. Spelers die presteren in de jeugd zouden beloond moeten worden, geven de club indentiteit maar we zien liever een club 100mio uitgeven om vervolgens te klagen op tieners…

31 augustus 2023 om 14:28

@Arnie je speelt met jongens, een team vol van 16/17/18/19 tegen volwassen ervaren teams. Wat verwacht je dat ze iedereen even weg spelen? En als ze dat niet doen dan kunnen ze er niks van en verdienen ze geen kans? Dan geven we in twee zomers liever 200mio uit?

31 augustus 2023 om 14:31

Jong Ajax bakt er niets van momenteel wat wil je gaan doen dan 5 de worden met jeugd zoals az. Zoals je ziet zijn Feyenoord en psv ook aan de weg aan het timmeren. Wat wil je met je jeugd nog gaan doen dan. Tijden veranderen met jeugd ga je het niet meer redden op een aantal uitzonderingen na

31 augustus 2023 om 14:31

@kouweArie dus omdat ze nu een aantal spelers hebben hoeft er geen jeugd meer een kans te krijgen en geven we weer 100m uit wat vorig jaar ook zo lekker ging? Bassey inmiddels vervangen door eigen jeugd maar hè laten we na 113mio van vorig jaar nog eens 100mio uitgeven.

Leuk verhaal dat de beste moet spelen maar als elke positie driedubbel bezet is met een aantal aankopen van een aantal miljoen dan zullen zij heel lang de kans krijgen en als ze het prima doen dan krijgt een jeugdspeler hoe goed ook geen kans.

Over een paar maanden ben jij degene die klaagt als er weer een aantal jeugdspelers weg gaan omdat ze geen perspectief zien wat volledig terecht is. 100mio uitgeven, twee zomers lang. Bizar!

31 augustus 2023 om 14:34

@rkc dus als je Vos, Misehouy en Kalokoh minuten geeft in plaats van voor 100m koopt wordt je gelijk vijfde? Het gaat er om dat je de grote talenten kansen geeft tussen de ervaren spelers van Ajax een. Wat begrijp je daar niet aan? Jong bestaat uit alleen maar talenten die tegen ervaren teams spelen. Ajax heeft op deze manier onder ten Hag de halve finale CL gehaald en is hiermee tot en met de jaren 90 zeer succesvol mee geweest.

Doel je op het feit dat je met Bergwijn, Bassey, Wijndal etc derde werd? 113mio gekocht en derde ja dat werkte inderdaad heel goed haha. Wanneer was Ajax voor het laatst succesvol met een vreemdelingenlegioen? Heeft afgelopen seizoen goed gewerkt ja.

31 augustus 2023 om 14:37

Weet je Fcvoetbal23...

Kan jij nu een team maken, waarmee Ajax verder zou moeten gaan zonder elke aankoop op te noemen, dus in jouw ogen gebruik vooral de jeugd.

Ik wacht!

En leg ook uit waarom, a.u.b.

31 augustus 2023 om 14:43

Vorig jaar kochten we Bassie en is Hato toch doorgebroken op die positie. Dus als de jeugd goed genoeg is spelen ze. We moeten niet jeugd doorschuiven alleen voor het doorschuiven.

31 augustus 2023 om 14:43

Maar wat eist zo'n Vos en waar kan hij vervolgens naartoe? Ik las ergens dat AS Roma geintresseerd was, alsof hij daar speelminuten gaat krijgen.

31 augustus 2023 om 14:49

Investeren in spelers met kwalitieit en die er meteen staan. Dat kan ik eigenlijk alleen van Tahirovic, Sutalo en Avila zeggen. Vorig jaar was er kritiek op jongens zoals Grillitsch, ik ben van mening dat ze allemaal spelers van zijn kwaliteit hebben gehaald. Jongens die zeer weinig toevoegen op misschien een uitzondering na dan. Die keeper is gewoon bezopen, voor een rechtsback had je ook Tete of Dest kunnen halen. Voor deze jongen had je Matisuwa kunnen halen, voor rechtsbuiten Ziyech. Akpom overbodig, zeker als je Amada had gehaald en Berghuis achter de hand heb. Die Georgiër had je dan in de spits gehad samen met Brobbey. Driessen word vaak afgezeken, soms terrecht, maar al kijk je naar wat hij zegt heeft hij wel een punt.
Ik ben er van overtuigd dat als Mislintat bij PSV, Schalke of Lyon had gezeten dat hij precies dezelfde spelers gehaald had. Ajax tuint er gewoon met open ogen in en gaan volgend jaar de rekening betalen als de meeste spelers onverkoopbaar zijn en nauwelijks restwaarde hebben. Ik hoop oprecht voor Steijn dat hij er een goed draaiend elftal van kan maken maar ik heb er een hard hoofd in.

31 augustus 2023 om 14:57

"wil je dan elke jeugdspeler verhuren want anders doen ze namelijk nooit ervaring op. Vind het ook een heel slecht argument ervaring, Tahirovic is een prima speler maar heeft 11 wedstrijden gespeeld bij Roma. Hato had ook geen ervaring en doet het prima".

Volgens jou zou Ajax Vos bij de selectie moeten halen omdat Hato het goed doet. Dat vind ik nu weer een kul argument. De uitleg van Steijn is helder en duidelijk en is exact zoals Ajax altijd in zaken als deze staat. Vos is nog niet goed genoeg voor voldoende kans op speeltijd bij Ajax en moet vanwege zijn leeftijd en ontwikkeling vlieguren maken in de KKD omdat die ontwikkeling vertraging gaat oplopen als hij onvoldoende aan spelen toekomt omdat hij de bank warm moet houden bij de A selectie. Vos is net 18 geworden en heeft amper een handjevol wedstrijden gespeeld in Jong Ajax.

Waarom zou die moeten worden uitgeleend terwijl hij zich prima kan ontwikkelen in de KKD en mee kan trainen met de A selectie zodat men goed kan monitoren of en hoeveel progressie hij maakt? Wat is daarvan de meerwaarde. Tahirovic heeft zelf aangegeven naar Ajax te zijn gekomen omdat de club de afgelopen jaren een prima opstapje is gebleken naar de absolute top. Dat is zelfs een van de verkooppraatjes waarmee de club dergelijke talenten naar Amsterdam probeert te halen. Als die zich goed ontwikkelt, is die zo weer vertrokken voor een bak geld net zoals dat voor Sutalo geldt.

De gehele 18/19 selectie is binnen 3 jaar tijd bijna geheel ontmanteld, aankopen blijven doorgaans zo'n korte periode bij Ajax dat een talent van 18 zich daar geen enkele zorgen over behoeft te maken. Vos moet gewoon dezelfde route bewandelen als o.a. Gravenberch, Hato, Timber en Taylor en zorgen dat hij er bij Jong Ajax met kop en schouders bovenuit steekt. Dan wordt hij vanzelf bij de selectie gehaald en maakt hij een gerede kans op een basisplaats, daar staat zijn talent bijna garant voor. Bij Ajax krijgt een talent bij minimaal gelijke geschiktheid altijd de voorkeur boven een aankoop.

Dat is de afgelopen jaren genoegzaam aangetoond. Hato heeft met het grootste gemak (dure) aankopen als Bassey en Wijndal achter zich gelaten in de pikorde en ondanks dat hij de afgelopen maanden een allesbehalve verpletterde indruk heeft achter gelaten geniet Rensch desondanks nog altijd de voorkeur boven Sanchez. In het verleden hebben ook Labyad en Klaiber ook altijd genoegen moeten nemen met een rol op het tweede plan omdat de talenten de voorkeur genoten. Vos hoeft zich dan ook geen enkele zorgen te maken over die aankopen, die moet er gewoon voor zorgen dat hij zich onderscheidt in de KKD, dan komt zijn kans vanzelf.

31 augustus 2023 om 15:01

@johanvlerksen Tadic?

31 augustus 2023 om 15:05

Jaa klopt 100 mil voor 11 spelers vorig seizoen voor meer als 100 mil uit gegeven aan 4 speler. Ook bekendere namen en wat is daar van gekomen dan? Onze wijndal bvb die zou toch echt beter moeten kunnen. Brobby moet gewoon beter voor die 18 mil, bergwijn het zelfde 30 mil gekost heeft nog niet geleverd. Dan maar een hoop onbekende voor minder de stuk en jonger dus even afwachten. Eerst lopen schreeuwen dat onze sven snel een meer moet kopen. Doet die beste man dat moet je eens horen. Man man man ga lekker in n hoekje zitten janken. Of word zelf td kijken hoe goed jij t kan. En daarbij komt nog je speelt geen cl dus die spelers die je met cl voetbal kan betalen en lokken komen niet dusja dan maar tandje minder he

31 augustus 2023 om 15:07

Btw als het echt zulke grote talenten zijn zoals bvb een de ligt dan hadden ze niks gekocht en die jongens er neer gezet. Blijkbaar zijn ze er nog niet klaar voor. En nu basis zetten en na 10 wedstrijden roepen er weer ja die gaat punten kosten heeft geen ervaring. Laat die jongers rustig brengen heb je meer aan.

31 augustus 2023 om 15:16

@faitplay1 Ik had zelf hele andere keuzes gemaakt. Ik ben persoonlijk iemand die kijkt naar de geschiedenis van een club, waardoor zijn ze in het verleden succesvol gebleken? Dan zie ik een Nederlandse kern, met jeugd en specialisten die gekocht zijn. Ik zeg niet dat je niet kan aankopen maar twee jaar oprij is 100mio uitgeven slaat in mijn ogen nergens op. Maar blijkbaar ben ik raar omdat ik dat vind.

Ik had allereerst Dest al gehaald transfervrij, ik had in plaats van Tahirovic een Schouten gehaald met daarachter Vos. Sutalo is een prima aankoop met naast hem Hato. SA had ik verkocht en gekeken in de jeugd met Wijndal want ik denk dat hij dit nog kan omdraaien, liefst zou ik backs en een 6 zelf opleiden. Ik had een Misehouy en Kalokoh ook veel minuten gegeven. Spelers met creativiteit achter Bergwijn, Berghuis etc. We hebben Forbes toch ook gehaald is eigenlijk een en jeugdspeler net als Conceciao. Maar blijkbaar mag jeugd pas aangepast worden als we er minimaal een aantal miljoen voor betalen.

Een Akpom is een onnodige aankoop. Ik mis ook de Nederlandse talenten die aangekocht worden en kansen krijgen. Het is nu een grote gok. Daarnaast had ik voor Bosz gekozen als trainer omdat hij niet bekend is en niet bang is om jeugd een kans te geven.

Aankopen zijn niet verkeerd maar je moet spelers kopen waarvan je de kwaliteiten niet hebt en niet kopen om het kopen. Nu is het kopen om het kopen. Akpom en Mikautadze zijn dezelfde type spelers. Geen echte negen maar ook geen echte tien. Ik vind dat wanneer er grote talenten aankomen je die plekjes open moet laten achter ervaren spelers. Om ze minuten te laten maken en ze een kans te geven. Mocht het niet werken dan pas verhuren.

Twee jaar achter elkaar 100 miljoen uitgeven slaat nergens op. Helemaal aangezien het vorig jaar een en al drama was en je derde bent geworden.

31 augustus 2023 om 15:17

@FCVoetbal23 je hebt helemaal gelijk, alleen alle talenten van Ajax gaan ook steeds eerder weg. Het mooiste is als er 7 uit eigen jeugd in de basis staan, aangevuld met 4 gerichte aankopen..

Alleen als na een succesvolle periode al je spelers weggekocht worden en steeds op jongere leeftijd dan moet je iets. Als de doorstroom vanuit de jeugd een jaar op zich laat wachten zul je toch aankopen moeten doen om enigszins bovenin mee te draaien.

De Ligt en Gravenbergh zijn nog steeds op een leeftijd waarop ze nog prima bij Ajax hadden kunnen spelen. Maar ze hebben op jonge leeftijd laten zien wat ze kunnen en zijn meteen weg. Je kunt niet verwachten dat er in iedere lichting jeugd meteen iemand klaar staat om een verkoop op te vangen.

31 augustus 2023 om 15:18

@jeffrey in de tijd van de ligt had je bosz als coach die durfde om spelers een kans te geven, staat Steijn daar bekend om? In de tijd van de Ligt had Ajax geen geld, ze moesten zelfs een Traore huren. Eigenlijk heel vergelijkbaar als de situatie van Feyenoord.

Wie zegt dat Vos niet een type de ligt zal kunnen zijn qua talent? Maar als je geen kans krijgt hoe kan je jezelf dan bewijzen? In Jong met allemaal spelers van 16/17 tegen ervaren ploegen? Komop zeg. Dan maar liever 200mio uitgeven..

31 augustus 2023 om 15:18

@fcvoetbal23,

En er is de afgelopen 2 jaar voor 360 miljoen verkocht, dus nog positieve balans van 150 miljoen.

Ajax is echt een verkoop-club.

31 augustus 2023 om 15:22

@jeffrey Wie liep te klagen om aankopen? Ik heb niet gevraagd voor 100mio aan aankopen, begrijp niet waarom jij je zo aangevallen voelt. Bassey is inmiddels vervangen door een jeugdspeler, een Akpom had je jeugd voor kunnen doen.

Een Forbes is ook jeugd, heeft geen wedstrijd gespeeld voor city maar blijkbaar is het pas oké als we miljoenen voor jeugd betalen, dan kan het opeens wel…

Ik zeg nergens dat je geen aankopen kan doen maar jk vind 200mio over twee seizoen nergens op slaan. Wat is daar precies verkeerd aan? Best wel triest hoor dat je zo moet reageren, inhoudelijk 0,0.

31 augustus 2023 om 15:22

@fcvoetbal23

Helemaal mee eens. Ben Steijn eigenlijk gewoon nu al een beetje zat. Hij schrijft Vos even af en vervolgens haalt Mislintat nog een versterking. Des te begrijpelijker dat Mislintat geen van door Steijn aangedragen spelers heeft aangetrokken. Heb namelijk 0 vertrouwen in zijn inschattingsvermogen over potentie en kwaliteiten van spelers.

Vos was duidelijk back up in het plan van Mislintat, vervolgens zegt de trainer nee Vos is nog niet ver genoeg voor Ajax een en dat gaat ook niet op korte termijn lukken en Mislintat gaat dan op zoek naar een aanvulling voor de selectie.

Echt belachelijk en helemaal in lijn met de vorige Haagse Ajaxtrainer, Martin Jol. Die zag ook niets in jeugdspeler en gebruikte die het lieft zo min mogelijk. Nog liever een te dikke mido en een ver over de hill Atouba aantrekken ipv een jeugdspeler ontwikkelen.

Wat mij betreft moet er medio september een ajax staan dat draait als een tierelier en hoeft er geen geduld betracht te worden. Je hebt immers voor elke plek een aankoop ontvangen (ja je kunt echt een volledig elftal aankopen opstellen), dan zijn er geen excuses meer en verwacht ik op een lager niveau soortgelijke prestaties als manchester city, waar de trainer ook voor elke positie een aankoop krijgt.

31 augustus 2023 om 15:26

Het gaat niet om de financiële verhoudingen, gaat er om dat het nergens op slaat om zoveel uit te geven over twee zomers als Nederlandse clubs. Als je naar vorig jaar en dit jaar kijkt staat Ajax op de 17e plek qua transferuitgaven en Real Madrid staat 16e… Je geeft meer uit dan Juve, Milan, Barca etc. Voor in de eredivisie vind ik dat persoonlijk nergens op slaan.

31 augustus 2023 om 15:29

@Ninjakai precies! Daarom hoop ik dat Alex Kroes heel snel komt. Heeft genoeg ervaring en heeft zelf ook de hele jeugdopleiding doorlopen bij Ajax.

Ik keek net even naar uitgaven maar over twee jaar sta je gewoon op de zeventiende plek qua transferuitgaven vlak onder Real Madrid.

Vorig jaar hebben we kunnen zien dat het geen garantie is aangezien Ajax derde is geworden. Als Vos bij Man City had gezeten zoals Forbes hadden we er vijftien miljoen voor betaald en was hij wel goed genoeg geweest. Het slaat nergens op maar goed we zullen het gaan meemaken.

31 augustus 2023 om 15:31




Fcvoetbal23

''vroeger kregen talenten daadwerkelijk de kans'' Interessant dat jij dat zo stelt. Ik vraag mij dan ook hardop af welke talenten je bedoelt bij Ajax op het moment. Wat mij betreft ben ik redelijk op de hoogte van het reilen en zeilen bij de jeugd van Ajax, ga er regelmatig kijken want ik woon immers toch om de hoek.

Ik zag daar een Andersen die zijn tegenstanders horendol draaide. Ik zag daar een Frenkie de Jong die als een verldheer over het veld bewoog. Ik zag een matthijs de ligt die op zeer jonge leeftijd al vrijwel al zijn duels won, een abdelhak Nouri die strooide met mooie passjes en dingen liet zien waar je als voetbalfan voor naar een wedstrijd komt. En ook zag ik daar een Onana die in het begin grabbelde, heel rare dingen deed maar op den duur toch wel heel goed stond te keepen. Deze gasten droegen het team en staken er met kop en schouders bovenuit. Het waren geen talenten maar toptalenten. En verrek, ze kregen de kans bij het eerste, op den duur want een Frenkie moest ook best lang wachten tot hij veelvuldig basisspeler was.

Echter wanneer ik daar momenteel plaats neem bij het Jong elftal van Ajax op de toekomst kom ik maar tot een conclusie. In mijn ogen zijn die jongens nog niet rijp voor het niveau waar Ajax naar streeft. Ik denk ook wel dat je kunt zien op de ranglijst waar ik op doel. Natuurlijk kun je als individueel talent er niet voor zorgen dat je team kampioen wordt, dat ben ik mij bewust. Maar als ik die jongens zo op het veld zie lopen valt er eigenlijk niet een echt structureel op. Er is is er niet een die significant erbovenuit springt.

En dat moet je wel hebben. Als je bij het huidige Ajax met het eerste wilt meedraaien moet je gewoon week na week die Keuken kampioen Divisie op een hoopje spelen. Maar dat zie ik niemand doen. En Maurice Steijn klaarblijkelijk ook niet. Speel gewoon week in week uit de sterren van de hemel en je krijgt echt wel de kans bij het eerste. Ga eerst een presteren voordat je je mond opendoet als jeugdspeler.

En dat er 100 miljoen wordt uitgegeven? wat moet je dan met het geld? erop gaan zitten? Ik denk dat het met de huidige prijzen van voetballers nog mee valt als je ziet dat je voor een speler als Van der Ven 40 miljoen plus 7.5 eventuele bonussen aftikt. Als Ajax 11 nieuwe spelers haalt voor 100 miljoen euro dan kan ik daar prima mee leven. Zeker als je ziet dat er clubs zijn die dat voor 1 speler aftikken.



31 augustus 2023 om 15:37



Precies wat ik al dacht....je zegt een hele hoop, maar kan zelf geen elftal maken zonder de aankopen.

Dest was absoluut geen nood. Ajax heeft verdomme nog niet eens met alle aankopen kunnen spelen, dus er is nog geen vaste elf. Hato, Brobbey, Bergwijn en Berghuis zijn in mijn ogen de enige die daarbij horen.

Nu heb ik je al geholpen met 4 spelers en vul die andere 7 maar in zonder de aankopen, dus kom niet met spelers aan, die Ajax misschien zou moeten kopen.
Gewoon wat er al was.

En vertel jij mij dan, waarom elke speler beter zou moeten zijn dan de aankopen?

31 augustus 2023 om 15:38

@FCVoetbal23…..En ik zie Ajax liever de CL halen en niet weer terug glijden naar die Frank de boer tijd. We leven in andere tijden mensen. Met dat beleid ga je het in de huidige voetbalwereld niet meer redden.

31 augustus 2023 om 15:44

Als je regelmatig op de toekomst de vinden bent net als ik, dan zie je toch dat je met een onder 18/19 team speelt bij Jong? Ik verwacht daar ook niet veel van. Ik vind dat je best mag kopen hoor maar gericht zonder talenten in de weg te lopen. Talenten horen zich aan de hand van minuten en ervaren spelers te ontwikkelen. Op deze manier ontwikkel je geen talenten in mijn ogen.

Een Vos, een Kalokoh, een Misehouy. Dit zijn grote talenten. Vroeger had je geen jeugdteams en kregen ze gewoon minuten met goede ervaren spelers om zich heen, dat is wat ze nodig hebben. Ik mis de balans tussen gerichte aankopen en jeugd. Hierachter heb je nog bijvoorbeeld een Kayden Wolff, eindelijk weer een (linker) buitenspeler maar heb je Forbes voor miljoenen gehaald etc.

Wat dacht je van het stadion kopen, meer in jeugd en accomodaties investeren? Professionaliseren als club zijnde? Je hoeft niet op dat geld te zitten, dat zeg ik nergens maar op deze manier verspil je het heel snel. Ik denk dat je al moet kijken naar een Bassey/Hato. 22mio aankoop of een jeugdproduct. Als Hato in dit jong team had gespeeld, had je ook over hem exact hetzelfde gezegd..

31 augustus 2023 om 15:48

@soccerfan Wie heeft het over Frank de Boer beleid? Ik zeg toch niet dat je hele team uit jeugd moet bestaan? Maar je kan ze wel de kans geven in plaats van twee elftallen aan te kopen toch?

Vorig jaar 114 miljoen aan aankopen, geen F de Boer beleid en geen CL gehad dus ja. Kijkend naar Overmars werd er jaarlijks zo’n 50/60 mio uitgegeven aan aankopen in combinatie met jeugd en dat is wat ik prefereer maar goed gezien de weerstand zal ik er wel naast zitten..

31 augustus 2023 om 15:51

@Fairplay1 Misschien dat je begrijpend lezen een beetje lastig vindt of dat je heel graag een punt wil maken maar waar heb ik gezegd dat ik 0 aankopen wil? Kan je mij dat stukje tekst even doorsturen aub?

31 augustus 2023 om 16:01



Misschien moet jij beter begrijpen wat men je al 100x duidelijk probeert te maken hier. De jeugd is er nog niet klaar voor, dus sommige worden verhuurd en sommige mogen eerst beter hun best doen bij jong Ajax, wat overigens ook een prima podium voor hen is, want tot nu toe gaat het niet zo lekker daar.

Dus, dan moet je wel verkopen om te kopen en dan heb ik ook liever spelers die al meer dan 150 wedstrijden in hun benen hebben op een redelijk niveau, het zou juist mooi zijn als zo een team kan groeien naar iets moois. Ben juist blij dat Ajax deze weg in is geslagen. Vergeet vooral het niveau van vorig jaar niet, dat was erg belabberd. Ik heb een aantal wedstrijden gewoon niet gezien, omdat het pijn aan mijn ogen deed. En we hadden totaal geen bank, extra wapens noem ik het. Gewoon 0,0. Nu zijn er meer smaken op de bank en betere middenvelders dat bijvoorbeeld een Taylor. Nu weet hij ook dat hij beter moet, want hij had vorig jaar geen concurrentie.

Geldt ook voor Brobbey en Rensch, zij moeten beter. Zij voelde vorig jaar geen concurrentie, omdat zij zelf uit de jeugd kwamen.

Dit team heeft zoveel potentie en concurrentie. Dat de groep zo groot is, is alleen maar beter voor dit Ajax.

Ik snak nu echt naar een vaste 11.

M.a.w. Hou gewoon op met roepen om de jeugd, want je kan er gewoon geen elftal van maken zeker hoe jong Ajax nu presteert.

Duidelijk!!!!

31 augustus 2023 om 16:05

Fcvoetbal23

Je geeft zelf in je reactie aan dat jong met 18/19 jarige speelt en dat je er niet zoveel van verwacht. Wat hebben die jongens dan in het eerste te zoeken? Ik vind dat een vrij vreemde manier van denken want je spreekt jezelf tegen in die zin.

Ik denk dat je in ogenschouw moet nemen dat het eerste jaar van Mislintat cruciaal is voor zijn beoordeling. Die gaat niet zijn kop op het hakblok leggen en jongens als Vos, Kolakoh en Missehouy over zijn lot laten bepalen. Die wilt gewoon volgend jaar die Champions league in en kridiet opbouwen zodat hij (en hopelijk voor ajax gebeurd dat niet) in de toekomst allicht een keer een jaar een flater kan slaan. En dat doe je met spelers die zich elders al hebben laten zien.

Als Mislintat volgend jaar geen Champions League voetbal haalt kun je stellen dat hij gefaald heeft. je kunt het hem niet kwalijk nemen dat hij voor een veilige oplossing kiest.

Overigens ben ik het wel eens dat Ajax in plaats van spelers meer geld moet investeren in kennis. Maar dat heb ik in andere comments al eens uitvoerig beschreven. Dat ga ik de mensen hier niet nog een keer aandoen..

31 augustus 2023 om 16:17

Welke jong Nederlands talen heeft Slot van begin af aan vertrouwen gegeven? Hartman kwam door omdat de twee gekochte linksbacks niet voldeden. Wieffer omdat het hele middenveld geblesseerd was en Zerrouki niet kwam in de winter.

Geertruida, Kokcu en Bijlow heeft hij beter gemaakt maar waren al vaste waardes.

31 augustus 2023 om 16:21

Sorry maar kan je mij nogmaals sturen waar ik zei dat aankopen niet nodig zijn? Ik wacht daar nog op.

Ik ben met enige regelmaat op de toekomst en ga me met alle respect niet laten vertellen door mensen hier op de site die niks zien dat de jeugd er niet klaar voor is, waaronder jij? Jouw reactie over jong Ajax spreekt boekdelen aangezien ze met een onder 18/19 spelen in de KKD, zet dat eens af tegen andere teams. Dat maakt het nog eens extra kortzichtig om te denken dat ze dan maar geen kansen verdienen waardoor jij en vele anderen precies mijn punt maken.

Daarnaast heb ik het nergens gesproken over kopen om te verkopen… Ik zeg dat je gericht moet kopen en niet kopen om te kopen zoals Akpom en Mikautadze dezelfde type spelers zijn. Het is nu vooral kopen en hopen op een goede uitkomst dat krijg je met twee passanten aan het roer die vooral op de eerste plaats aan zichzelf denken.

Overmars gaf jaarlijks zo’n 50/60 mio uit aan gerichte aankopen en combineerde dat met eigen jeugd. Ik zie genoeg spelers rond lopen met wie dat zou kunnen en die de potentie hebben en aan hand van ervaren spelers kunnen ontwikkelen.

Vorig seizoen 113mio uitgegeven en derde plek, dat biedt inderdaad wel garanties op dat je spelers hebt die er echt “klaar voor zijn”. Dat is supporters logica, als we geld uitgeven dan zijn de spelers goed en er klaar voor. Forbes een jeugdspeler uit City is er na enkele miljoenen direct klaar voor maar eigen jeugd niet, lachwekkend. En het allermooiste is dat je grootste aankoop afgelopen seizoen op de bank kwam voor een jeugdspeler die de kans kreeg zonder zeker te weten of hij er klaar voor was. Precies mijn punt.

31 augustus 2023 om 16:25

@elninoo als een Vos in het eerste speelt met een Bergwijn voor hem, Sutalo achter hem, Berghuis voor hem. Zal hij dan beter presteren dan in jong Ajax denk je met dat soort speler, zal hij zich dan beter ontwikkelen denk je? Zelfde geld voor een Kalokoh of een misehouy. Je hoeft geen heel elftal op te stellen met jeugd maar je kan spelen in de KKD of spelen in het eerste met ervaren spelers om je heen totaal niet met elkaar vergelijken.

Je zegt het goed, het eerste seizoen van een Mislintat en Steijn zijn cruciaal dus denken ze vooral aan eigen belang, zorgen dat je er goed op komt te staan. Dat is wat ik eerder heb aangegeven en dat is waar het probleem ligt. Ik vraag me oprecht af of zij dit zullen veranderen in de toekomst, kijkend naar Steijn z’n geschiedenis met jeugd, dan niet.

31 augustus 2023 om 16:32

Maar de spelers die overblijven zijn toch gewoon niet Ajax waardig? Klaassen, Taylor, Wijndal, Rensch, Brobbey (op dit moment), Fitz Jim Vos, Regeer, Baas het is gewoon middelmaat. Dus logisch dat je veel in moet kopen. Het middenveld liep voor geen meter, dus terecht dat daar drie spelers voor komen. De verdediging is dramatisch moet op elke linie vervangen worden behoudens een Hato. Het was logisch om een keeper te kopen omdat Gorter geen tweede keeper wilde zijn en er later ook nog interesse voor Rulli kwam. Je bent Tadic en Kudus kwijt dus er moeten meerdere aanvallers terug komen.

31 augustus 2023 om 16:49

@fcvoetbal vroeger hadden we ook echte talenten. Vindt de laatste lichtingen na de recente succesjaren bijzonder onbijzonder.

31 augustus 2023 om 17:07

Fcvoetbal.

Natuurlijk gaan talenten zich ontwikkelen als ze met betere voetballers spelen. Maar dat hoeft toch niet gelijk in het veld? Laat die jongens meetrainen en gewoon lekker in Jong Ajax voetballen waar ze zoals jij stelt op die leeftijd genoeg tegenstand krijgen. Maar in de basis moet je gewoon gasten hebben die de klappen van de zweep kennen. Niet dat ik zeg dat al die aankopen die desbetreffende klappen kennen.

Maar ik zie je bijvoorbeeld hierboven zeggen dat een Akpom en een Mikautadze dezelfde type spelers zijn maar dat is helemaal niet zo. Akpom is meer een type haller die iets bewegelijker is en Mikautadze is meer een voetballer pur sang die zn goals meepakt. Akpom wordt pas gevaarlijk in de 16 daar waar Mikautadze ook gevaarlijk kan zijn buiten de zestien. Ook is Akpom veel meer afhankelijk van aanvoer waar Mikautadze zelf meer creeert. Maar wat ik het enge daarvan vind is dat mensen met elkaar meepraten omdat een journalist dat toevallig een keer ergens heeft opgeschreven. Het zijn helemaal niet dezelfde types. Er wordt geoordeeld zonder de spelers zelf in aktie te hebben gezien. En dat lijkt mij een kwalijke zaak.

31 augustus 2023 om 17:47

Bla bla bla...gewoon wachten tot het team een vaste 11 heeft...

Je weet niet eens waar dit team in staat is, maar we hebben wel kunnen zien waar de jeugd die er nu is in staat is.

Alsnje regelmatig ga kijken bij de toekomst, word je daar nu blij van? Net als bij het eerste is het ook mooier als je als een grote meneer vertrekt naar het buitenland en zo is dat bij Jong Ajax. Eerst daar completer worden. De Ligt, Klaassen, van de Beek etc etc. Hebben eerst daar hun sporen achtergelaten en die weten echt toe aan het eerste. Vanuit de Youth Leaque kon je al zien dat zij later echt van waarde konden zijn.

Heb jij dat nu al bij de jeugd...?

31 augustus 2023 om 17:54

Maar volgens mij traint alleen Vos vast met de selectie en overige spelers niet toch?

Wat je over Akpom zegt klopt niet. Er was onlangs hier een artikel over de oud coach van Akpom die aangaf dat hij hoopte dat hij hier als tien zou spelen en bang is dat hij als spits zou floppen. Afgelopen seizoen speelde hij om de spits heen. Waar Mikautadze geen echt negen is maar ook geen echte tien. Zelfde type spelers dus.

31 augustus 2023 om 17:59

@Fairplay De enige met bla bla bla ben jij. Omdat je niks in te brengen hebt doe je het maar af als bla bla bla lol.

Ik wordt van een aantal spelers ontzettend blij op de toekomst maar ik ga er vanuit dat spelers liever een andere route zullen gaan kiezen aangezien alles driedubbel bezet is en mensen als jij dat prima vinden. Ik denk dat er een hele hoop middelmaat is gehaald. Er is voor 100Mio gekocht en er zijn maar zoveel plaatsen, je verspilt een hoop kapitaal en jeugd nu. Maar inderdaad prima, was vorig jaar zo ontzettend succesvol toch? Laten we dat voor het gemak even vergeten en er komt er vast nog een bij.

Klaassen en van Beek zijn nooit super talenten geweest in de jeugd, waren betere spelers in hun lichting zoals Nouri maar zij hebben wel de kans gekregen en in het geval van Klaassen zonder KKD gewoon minuten zoals dat altijd het beleid is geweest. Ik hoop dat ze dit jaar weer op hun bek gaan.

31 augustus 2023 om 18:12

Als je vorig seizoen ruim 200 miljoen verkoopt en ruim 100 miljoen aankoopt en je staat na afgelopen seizoen niet in het groen vanwege het missen van CL dan sta je nu met 40 miljoen. Ook nog niet in het groen. Zonder CL volgend seizoen heeft Ajax een enorm probleem. Zeker nu ze al hun kroonjuwelen verkocht hebben. We gaan het zien

31 augustus 2023 om 18:20



Fcvoetbal23

Zelfde type speler dus?

Je geeft precies aan wat ik hier zeg. je haalt je info uit een artikel van een oud coach die zegt dat Akpom een 10 is. Maar als je zelf de wedstrijden kijkt dan zie je toch dat die jongen veel beter rendeert als 9 en pure afmaker? Dat is precies wat ik aangeef. Mensen baseren hun mening over een speler op basis van iets wat ze gelezen hebben. Niet wat ze zelf waarnemen. En dat vind ik erg gevaarlijk. Mensen die hun mening baseren op een gelezen artikel mogen hun mening hebben en dat respecteer ik. Maar als je zelf niet de moeite hebt genomen om de betreffende speler waar die mening op gebaseerd is te bekijken dan is je mening toch niets waard? Dan sta je namelijk de mening van een ander te verkondigen.

Ik probeer mijn mening te baseren op dingen die ik zelf heb waargenomen. Niet op waarnemingen van een ander dat ik gelezen heb in een artikel dat toevallig voorbij is gekomen op voetbalzone. En daaruit heb ik waargenomen dat een Akpom een speler is die voor zijn man komt, snel de trekker overhaalt en een prima kopper is(getuigen zijn kopgoals). Die is in zijn kracht in de 16 maar daarbuiten niet gevaarlijk omdat hij technisch niet heel sterk onderlegt is. Een Mikautadse is meer een zwerver die de bal komt ophalen, een goede aanname heeft, een aktie maakt en dan kiest voor een schot of een voorzet. In ieder geval technisch een veel completere speler dan dat Akpom is.

Het zijn twee totaal ander type spelers met andere kwaliteiten. En al zouden ze op dezelfde positie spelen (wat niet zo is). Dan is het toch fijn om twee totaal andere types in je selectie te hebben?

Maar goed dat is slechts wat ik heb gezien..

31 augustus 2023 om 19:49

Met mensen als jij komt de club niet vooruit. Alleen maar klagen en klagen en nog eens klagen over de jeugd en het aankoop beleid.

Maar waar het team daadwerkelijk beter van wordt, daar hoor ik je niet over.

Je kan niet eens een elftal maken zonder aankopen. Je hebt het niet eens geprobeerd. Komt alleen maar met een Test die overigens niet transfervrij is maar gehuurd is van Barça. Bij Ajax en de supporters zijn ze nooit rouwig geweest om zijn vertrek, maar jij wilt hem weer erbij....

Mensen als jij gunnen juist het beleid geen kans om iets neer te zetten. En al voor dat het vorm kan krijgen, lopen jullie al te zeiken.

Ik ga het voor de laatste x zeggen, wacht het gewoon af. Je praat veels te veel, over dingen die nog niets hebben uitgewezen.

Het gaat om de basis elf en het gaat erom, dat de concurrentie hoog blijft.

Rensch, Taylor en Brobbey hebben eindelijk concurrentie hoe fijn is dat, zodat iedereen 110% geeft voor Ajax.

Als je wilt reageren, dat moet jezelf weten, maar ik zal het niet lezen...

31 augustus 2023 om 22:12

Met een achterhoede met Salah edine hato aertsen en rench met gorter daar achter word je gewoon in sommige wedstrijden overlopen.

31 augustus 2023 om 13:01

Volkomen mee eens. De andere aankopen kan ik best plaatsen, maar deze echt niet. Tahirovic doet het goed en daarachter moet Vos gewoon de eerste back-up zijn.

31 augustus 2023 om 13:06

Oke en als Tahirovic geblesseerd raakt en Vos nog te licht is voor de eredivisie wat dan?

31 augustus 2023 om 13:08

Vos moet gewoon op huurbasis weggaan elders in de ED en dan zich een seizoen laten zien zodat er ook niet meer eromheen gedraaid kan worden.

31 augustus 2023 om 13:30

Vroeger kregen talenten die zich in de jeugd hadden bewezen de kans, vandaag de dag moeten ze zich eerst maar bij een andere club bewijzen want we hebben als Ajax (supporters) liever aankopen. Blijft me echt ontzettend verbazen.

31 augustus 2023 om 13:38

Ja het enige nadeel, tegenwoordig krijgen die talenten de kans en moeten we helaas vaker dan niet tot de constantering komen dat de stap van JA naar het Eerste te groot blijkt. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als zon spelertje gelijk ala Sneijder zijn debuut maakt. Maar helaas is dat gewoon niet het geval en dat is jammer. Ze hebben meer tijd nodig. Dan moet je als club toch ook gewoon door en iemand halen die er wel staat. Er staan teveel belangen op het spel en voor je het weet loop je veel te ver achter en daar moet je vooral voor waken.

31 augustus 2023 om 13:39

Fcvoetbal23: net als Hato zeker? Wat een onzinnige reactie dit. Als Vos goed genoeg was geweest had hij nu al gewoon de kans gehad, blijkbaar zijn er dus nog twijfels. De mensen rondom de club zien hem veel vaker spelen en trainen, die zullen er echt wel goed zicht op hebben hoor.

De lichting is op dit moment even wat minder dan dat we gewend zijn. We kunnen niet elk jaar een de Ligt, Gravenbergh of Timber doorschuiven. Dat zou ook wel heel bijzonder zijn.

31 augustus 2023 om 14:02

Vos is gewoon nog niet goed genoeg bevonden. Als het geld er is, doe je er dan goed aan om die positie van buitenaf te versterken.

31 augustus 2023 om 14:21

Ze zitten inmiddels wel al op100 miljoen aan aankopen he, op een gegeven moment kan je niet meer back ups van back ups halen.

31 augustus 2023 om 14:32

Was vroeger ook zo zie bijv bij rkc. Zoet Vertonghen

31 augustus 2023 om 14:40

@jtje Met alle respect als Bassey (23mio) het goed deed werd Hato niet opgesteld, Hato heeft geluk gehad met Bassey en Heitinga. Heitinga heeft hem onder zijn leiding gehad net als dat Vos minuten kreeg onder Heitinga maar toen was hij dus niet te licht? Als Heitinga nu nog coach was had hij 100% minuten gehad. De mensen rondom de club gaan er niet over maar de TD en trainer. Een trainer die niks met jeugd heeft en sinds zijn komst alleen om aankopen vraagt. Sorry maar ik vertrouw niet als jij blind op hun inschatting.

Maar raar inderdaad dat een TD die alles te bewijzen heeft en een coach die niet bekend staat om talenten een kans te geven liever voor 100mio uitgeven. Twee passanten die op dit moment vooral even aan hun eigen positie denken. Twee zomers ruim 200mio uitgeven en straks weer een derde plaats. Wat gaat er dan gebeuren? Gaan we dan in een zomer voor 200mio uitgeven?

Wat een onzin!

31 augustus 2023 om 14:55

Je heb toch geen 30 spelers nodig. Ik geloof dat hij 12 middenvelders heeft. Grootse onzin. Hij werkt gewoon zijn lijstje af en bij Ajax grijpt niemand in omdat er niemand is. Met een goede algemeen directeur was het nooit zo'n vreemdelingenlegioen geworden nu. Schrijf maar op. Mislintat is van de winter weer vertrokken samen met de RVC. In maart word er een nieuwe RVC en TD gepresenteerd en alles onder leiding van Kroes en er zullen mensen zitten die de club kennen en de club hun identiteit terug geven.

31 augustus 2023 om 15:24

Fcvoetbal,

Ajax moet gewoon zijn beste spelers op het veld hebben, en dan nog dubbel bezetten.
De talenten komen momenteel nog tekort voor een basisplaats, dus als dan je basisspeler geblesseerd hebt, dan zou iemand die tekort komt alles moeten gaan spelen ?

Daarbij zie ik je telkens op die 200 miljoen terugkomen, maar ik zie je nergens vermelden dat er voor ruim 360 miljoen verkocht is.

Knap trouwens dat je kunt voorspellen dat Ajax derde word.
En inderdaad, als het nu niet goed genoeg is, en de middelen zijn er, dan gaan we het jaar erop voor 200 miljoen kopen.
Niets mis mee toch, geld moet rollen.

Wat wil je dan ? Dadelijk een eigen vermogen van 1 miljard hebben, maar er niets mee doen ?

31 augustus 2023 om 15:35

@J3 zoals hierboven vermeld vernoem ik dat bedrag omdat het nergens op slaat voor Nederlandse begrippen. Het gaat mij niet om de balans.

Ik vernoem dit bedrag omdat Ajax vorig jaar 100mio heeft uitgeven en derde is geworden, wat voor garantie was dat dan? Nu doen ze weer hetzelfde wat voor signaal geef je aan jouw jeugd? Je hebt over twee jaar nagenoegen net zoveel uitgegeven als Real Madrid en dat voor de eredivisie.

Leuk dat de beste spelen maar het is een bedrijf/beursgenoteerd bedrijf dus de investeringen spelen en aangezien alles driedubbel bezet is speelt als een investering het niet goed doet de volgende investering en daarna nog een en dan pas jeugd.

Je zegt dat de jeugd niet goed genoeg is maar dat wisten we wel Forbes? Ook een jeugdspeler maar zolang we miljoenen betalen dan zijn ze wel goed genoeg blijkbaar net als Conceciao… Wat ik wil zijn gerichte aankopen in balans met eigen jeugd. Kopen is niet verkeerd maar is nu kopen om het kopen om het kopen. Oh moet een middenvelder, koop maar.

31 augustus 2023 om 15:40

Vos moet spelen! Niet backup gaan zitten op de bank. Hij gaat nu elke week spelen in de kkd. Dat is 10 keer beter voor zijn ontwikkeling. Met wat jullie willen gaat hij zich helemaal niet ontwikkelen. Wat snappen mensen niet aan de uitleg van Steijn? Hij is er nu nog niet klaar voor. 18 jaar. Kom op. Wat goed is krijgt de kans wel en niet iedereen kan op Hato leeftijd doorbreken. Er is niets mis met op je 18e wekelijks spelen in jong Ajax. We zien tegenwoordig dat die stap van jong naar Ajax is best groot is. Mensen denken er echt te licht over.

31 augustus 2023 om 13:09

Dit is wel echt een goede speler. Had 'm graag bij Feyenoord gezien. Ze hadden hem op het oog als opvolger van Aursnes.

31 augustus 2023 om 13:12

Futures

"we hebben al genoeg middenvelders. Geef de jeugd gewoon de kans, zoals Vos."

In principe eens, alleen stel Tahirovic valt uit, dan zit je met alleen Vos voor die positie. Dan moet je veel schuiven. Wie ga je dan ook als 6 gebruiken stel dat Vos dip heeft.
Klaassen, vd Boomen, Taylor, Rensch, Medic?

31 augustus 2023 om 13:33

Taylor heeft vorig jaar al aangegeven dat zes zijn favoriete positie is, een positie waarin hij in de jeugd ook speelde. Die kan je daar ook nog neer zetten. Met deze redenatie kan je in mijn ogen net zo goed geen jeugdspelers gebruiken want je weet niet of ze te licht zijn voor dit niveau, onder Heitinga niet maar onder Steijn weer wel.

Persoonlijk heb ik het gevoel dat Sven en Maurice vooral aan hun eigen positie denken en niet met eigen jeugd durven toe te passen.

31 augustus 2023 om 13:42

Fcvoetbal

Liever geen Taylor op 6. Dat gaat echt fout. Op 8 is zijn positie en komt nu eigenlijk wat te kort. BvdB moet de 8 zijn.

Ja daarom zou voor back-up beste een oudere speler zijn. Iemand die niet erg vind te banken en voor nood opgesteld te worden. Dan had Vos meer kansen kunnen krijgen. Voldoet Vos niet, dan de oudere back-up ingooien.

Gaf hier ook wel paar keer aan. Ik vind Steijn echt goed overkomen, Oprecht en eerlijk. Houdt het lekker simpel, alleen geen trackrecord met inpassen jeugdspelers. Dit is wel een dingetje (en niet bekend om aanvallend voetbal) waardoor ik wat twijfels heb.

31 augustus 2023 om 13:42

@FCVoetbal23,

Ben het met al je argumenten eens die je in je reacties hierboven hebt geplaatst. Behalve m.b.t. Steijn. Ik heb het idee dat Steijn nergens in gekend wordt en dat zijn wensen niet gehoord worden. Sterker nog hij zet een vd Boomen gewoon wissel en stelt ook gewoon Gorter op. Oftewel hij durft wel tegen Mislintat in te gaan. En hij moet ook zijn eigen kop volgen want als het niet gaat is het ook zijn kop die het eerste rolt.

31 augustus 2023 om 14:00

Bij Ajax geldt altijd als je goed genoeg bent dan speel je. Klaarblijkelijk is Vos niet goed genoeg en hij gaat echt nog wel kansen krijgen. Die kansen moet hij pakken. Dat deed Timber, dat deed Hato, dat deed Dest, dat deed Mazraoui, Frenky, de Ligt, Gravenberch etc. Vos, Godts en Mishouy moeten hun kansen pakken.

31 augustus 2023 om 14:43

Een oudere speler als backup zoals strootman met ervaring zou het beste zijn geweest in plaats van een jonge spelers met nog weinig ervaring die je eigenlijk al in eigen huis hebt.

31 augustus 2023 om 15:17

Steijn is gister duidelijk geweest toch?

31 augustus 2023 om 13:37

Heel veel jeugd gaat naar lagere of hogere clubs, Vos geruchten dat hij een transfer gaat maken naar Real Madrid, Fitz-Jim naar Twente en Taylor niet goed genoeg. Tahirovic gaat zichzelf nog moeten bewijzen. Dus een betere middenvelder is nodig

31 augustus 2023 om 13:40

De jeugd komt door wanneer ze er klaar voor zijn en het niveau hebben. Kijk nar Hato. Vos heeft dat blijkbaar nog niet. Het is dan onzin om iemand opo te gaan stellen. Tegelijkertijd zeikt iedereen hier Taylor af, die beter is dan Vos. Iedereen volgt die Verweij met zijn hetze. We moeten gewoon een zo goed mogelijk team hebben en de beste speelt. Klaar

31 augustus 2023 om 14:08

Is wel echt een groot talent dus snap dat de aankoop is gedaan. Andere top ploegen kapen ook talenten van overal en nergens en het zorgt dat het niveau omhoog gaat. Dus voor jongens als Vos moet het alleen maar meer motivatie zijn om verder te ontwikkelen.

31 augustus 2023 om 14:19

Over Vos gesproken: Benieuwd of zijn zaakwaarnemer gaat weer gaat miepen op X (voormalig Twitter).

31 augustus 2023 om 14:41

Ik snap er ook niets van. Anders.. als je ieder jaar voor 93 miljoen inkoopt en voor 150 miljoen verkoopt dan doe je het goed.. Feit is dat we dat echter pas over een jaar weten of deze selectie dit soort verkoopcijfers ook waar kan maken.

31 augustus 2023 om 14:50

De jeugd krijgt de kans in de jeugd elftallen. Uitzonderlijke talenten stromen vervolgens door. De rest wordt aangekocht. Prima beleid.

31 augustus 2023 om 15:02

Laatste 4 talenten die door braken hebben ze weggeplukt uit andere clubs hun academie

31 augustus 2023 om 15:15

Ja dat geldt voor alle clubs vriend. Ze worden uiteindelijk altijd ergens anders weg geplukt. Ze groeien niet aan de bomen op het jeugdcomplex.

31 augustus 2023 om 15:14

Wij hebben CL voetbal te halen. Dan kan je niet aan komen zetten met een vos die net 18 is en er nog niet klaar voor is. Mensen wat loopt iedereen elkaar na te praten. Vos dit vos dat. Nog even en we staan al te blèren om 15 jarige jochies die niet de 1e backup zijn. Voor vos is het nu beter wekelijks 90 minuten te maken in de kkd en trainen bij Ajax 1. Daar leert hij meer van dan af en toe 10 minuten invallen om de 6 weken. Het doel is niet de jeugd, het doel is kampioen worden en als het kan een toppertje uit de jeugd door te schuiven. Maar dat kan ook als een speler 19 is!

31 augustus 2023 om 15:39

De jeugd zal denken ik wil weg we krijgen geen kansen. zoveel spelers kopen zeg genoeg

31 augustus 2023 om 16:44

Prima toch, dan gaan ze lekker.

31 augustus 2023 om 16:52

Lekker belangrijk. Zo goed is die jeugd (nog) helemaal niet. We halen in iig jeugdige spelers met potentieel. Geloof dat iedereen vergeten is hoe slecht team we vorig jaar wel niet hadden. Wat een gezeur prima aankoop laat ze maar concureren, het is echt niet dat aangekochte spelers een status aparte krijgen in de wedstrijdopstelling.

Lekker laten lopen en focussen op een basiswaardige rechtsbuiten. Dat is voor mij echt de meest zorgelijke positie momenteel.

31 augustus 2023 om 13:00

Precies. Als Conceicao ook nog vertrekt heeft Ajax geen enkele speler meer wiens favoriete positie rechtsbuiten is.
Je kunt Berghuis, Forbs of Mikautadze daar opstellen maar zij zijn allemaal geen specialist voor die plek.

31 augustus 2023 om 13:02

Hoezo wordt er zo om een rechtsbuiten geschreeuwd? Voldoet Berghuis niet?
Bij Feyenoord speelde hij de Eredivisie aan gort op rechtsbuiten.
Naast Berghuis had je nog die Conseciao ofzo (die nu weg wilt) , en die Georgier kan er ook spelen.

31 augustus 2023 om 13:07

Berghuis voldoet zeker niet nee. We hebben een rechtsbuiten met individuele actie, creativiteit en diepgang nodig. Berghuis is niks van dat op wellicht wat creativiteit na.

31 augustus 2023 om 13:10

Berghuis wordt in deze selectie meer als 10 gezien. Een winger met diepgang is wat mij betreft meer nodig dan een controleur waardoor Vos weggedrukt wordt.

31 augustus 2023 om 13:13

Berghuis is nooit de snelste geweest maar komt nu op basis van explosiviteit en snelheid zwaar te kort als rechtsbuiten. Hij kan z'n mannetje niet meer passeren. Het middenveld is de enige plek waar hij rendeert.

31 augustus 2023 om 14:24

Ja dit vind ik ook vreemd, ze hebben +- 10-13 spelers "te veel" maar geen rechtsbuiten.

Hoeft van mij niet door te gaan. Ben gedeeltelijk tevreden over Mislintat tot nu toe. Qua uitgaande transfers echt een dikke 9, prima bedragen en bijna alle miskopen zijn de deur uit. Wijndal en in mindere mate Klaassen zouden nog mogen volgen. Inkomende transfers heb ik nog mijn twijfels bij.

Ramaj; Overbodig imo.

Gaaie; Lage prijs, prima prijs voor een stand in en bevalt hij dan heb je goedkoop een nieuwe 1e back.

Sutalo; Lijkt me op voorhand echt een top aankoop.

Medic; Prima voor een back up. Aertsen is nog niet klaar.

Avilla; Verwacht ik veel van. Lijkt me ook het type wat we missen.

Tahirovic; Bevalt me tot nog toe heel goed, kan Alvarez doen vergeten.

Vd Boomen; Transfervrij dus altijd prima, specialist in corners en vrije trappen wat we kunnen gebruiken, voor de rest moet er nog een tandje bij.

Akpom; Hij of onze Georgiër lijkt me overbodig aangezien we beter een echte rechtsbuiten hadden kunnen kopen.

Georgiër; Zie 👆🏼, al lijkt me dit wel echt een goeie.

Forbs; Beetje hetzelfde als vorig jaar met Bergwijn-Tadic. Linksbuiten was imo overbodig aangezien we achter Bergwijn Godts hebben. Maar het talent spat er wel van af.

Al met al, wacht ik nog even af om Mislintat te ver/beoordelen.

@VZ - Pas nu al een paar keer aan dat er spaties tussen de spelers zitten om het wat overzichtelijker te maken, na het opslaan constant weer als een geheel te lezen, wat kan ik hier aan doen behalve het 10 keer aan te passen? 😅

31 augustus 2023 om 13:17

Helemaal eens met je opsomming. Akpom Mannsverk Ramaj zijn voor mij de onnodige aankopen, Mikautadze zie ik als nuttig omdat dat (voor zover ik dat kan beoordelen) wel echt een spits is en Akpom niet. Dan mis ik nog een rechtsbuiten zoals hierboven ook al aangegeven wordt. Die drie onnodige aankopen zou ik alleen snappen als het toptalenten zijn, Akpom is dat sowieso niet, Mannsverk kan ik niet beoordelen (is dat een toptalent?) En Ramaj lijkt me ook geen toptalent (maar we hadden wel iemand nodig achter Gorter ook als Rulli niet geblesseerd was maar weg was gegaan naar Bayern).

31 augustus 2023 om 17:32

Ben het ook met jouw 3 namen eens als, op het eerste gezicht, onnodige aankopen. Maar samen zijn zij toch al zo'n 25 miljoen aan transfersommen. Ik had daar minimaal een extreem goede rechtsbuiten voor gehaald. Forbs kan voor mij nog 2 kanten op, maar ook hier zou ik op voorhand zeggen dat zijn positie niet de positie was waar de meeste noodzaak was/is... Ook hiervan zou ik zeggen; eerst een goede rechtsbuiten voor de basis ipv 14 miljoen betalen voor een derde linksbuiten (in de zin dat we er al 2 hadden).... Ik kan Mislintat niet volgen. Je weet dat er in de defensie heel veel kwaliteit bij moet, maar begint die linie pas halverwege/eind augustus te versterken... Alsof die Avila en Gaaei in juli niet konden komen? Ook de komst van Tahirovic was, op het moment dat hij kwam, vreemd. We hadden toen al genoeg middenvelders/daar lag niet de focus. En hetzelfde met die Georgiër. Ik hoop echt dat Mislintat een meester TD is met visie. Iemand die pareltjes vindt, haalt en perfect bij elkaar passen/elkaar versterken (selectie lijkt nu op het eerste gezicht bij elkaar geraapt). Selectie lijkt mij ook niet in balans qua leeftijd, ervaring, mentaliteit. Veel jonge aankopen die zich nog moeten bewijzen/ontwikkelen, terwijl we na vorig jaar spelers nodig hadden die er direct stonden... We hadden een ervaren kern enkele jaren terug met Tadic, Haller, Berghuis, Klaassen, Tagliafico, Onana, Mazraoui, Blind, Alvarez.. Spelers die zich al enkele jaren hadden bewezen en/of internationale ervaring hadden. Spelers met karakter, persoonlijkheid. Er was hiërarchie in de groep en die groepsdynamiek werkte. Daardoor konden talenten als Neres, De Ligt, De Jong, Van de Beek, Timber, Antony, Martinez zich de laatste jaren beter ontwikkelen. Nu kijken Rensch, Gaaei, Tahirovic, Forbs, Ramaj, Gorter, Avila, Hato, Taylor, Brobbey, Concecao, die Georgiër, deze Deen, Godts naar wie? Alleen Bergwijn en Berghuis zijn de spelers met wat status en ervaring die spelen? En dat zijn niet bepaald de meest motiverende leiders... Ik ben bang voor een zwaar seizoen, maar hoop er compleet naast te zitten. Ik hoop voor lul te staan met dit bericht.

31 augustus 2023 om 18:49

Eens dat je Forbs ook evt. aan het rijtje kan toevoegen, zeker voor dat geld en met Godts achter de hand, en zeker als hij niet op rechts kan. Over de balans qua ervaring en karakter vind ik het nu nog vroeg om te oordelen. Ene kant: eens met alles wat jij zegt. Andere kant: Avila en Medic lijken karakter te hebben. Van Gaaei, Mikautadze, Akpom, Tahirovic, kan ik dat nog niet zeggen. Maar Tahirovic lijkt in ieder geval geen Rensch, Wijndal of Brobbey te zijn (een slaper). En aan jouw rijtje met ervaring mag je Sutalo toevoegen toch, en ook Van den Boomen is geen broekie meer (die zou ik zelf basis zetten). Dus dan zie ik zowel qua ervaring als qua karakter wel iets meer balans. Qua echt leiderschap hoop ik op Sutalo eigenlijk.

31 augustus 2023 om 13:18

Je bent gedeeltelijk tevreden, omdat bijna alle miskopen vertrokken zijn.

Ik zie dat alleen als Bassey en misschien Daramy? Je raakt ook sterke spelers kwijt Alvarez Timber en Kudus.

Tadic is er een hele issue geweest. Misschien voor de balans wel beter.

Ik heb dat met Feyenoord ook, op Ivanusec na zie ik geen kwalitatief goede speler "nog". Het is ook te vroeg om te oordelen. Dat zie ik eigenlijk bij Ajax ook, Sutalo is echt een topaankoop en dat lijkt ook die Georgier te zijn. Voor de rest is het nog afwachten toch? Terwijl er wel behoorlijk geld gesmeten is?

31 augustus 2023 om 13:27

Bassey, Sanchez en Daramy inderdaad. Bergwijn en Brobbey heb ik nog wel vertrouwen in. Bergwijn heeft an sich prima cijfers maar was natuurlijk drama. Als hij zijn spel weet te verbeteren en dezelfde cijfers haalt heb je gewoon een topper voor de Eredivisie en EL.

Afwachten is het zeker. Vooral omdat Ajax en Feyenoord wat meer onbekende namen hebben gehaald. PSV heeft wat meer bekendere namen gehaald dus daar weet je wat beter wat je kan verwachten. Dat is niet perse goed of slecht.

Zaak is voor Ajax en Feyenoord wel om zo snel mogelijk een team te creëren en PSV niet te ver laten weglopen.

31 augustus 2023 om 13:27

Messibazoer

"qua uitgaande transfers echt een dikke 9, prima bedragen en bijna alle miskopen zijn de deur uit."

Ik zou een 8 geven, want had liefst gezien dat voor Tadic een miljoen betaald was. Ook dat Klaassen en Wijndal al verkocht zounden zijn. Dan had hij een dikke 9 verdiend.

"ramaj; Overbodig imo."

Dan zaten we nu alleen met Gorter. Hadden we een mega probleem.

"akpom"

Is mijn grootste twijfel of hij wel past en geschikt is.

31 augustus 2023 om 17:36

Dus omdat Rulli onverwachts geblesseerd is geraakt is Ramaj ineens een prima aankoop? Want anders hadden we Rulli en Gorter? En ja, Gorter zou worden verhuurd, maar dan verwacht ik alsnog dat zijn vervanger met zo'n prijskaartje een (duidelijke) verbetering is. En nu keept Gorter...

31 augustus 2023 om 14:27

Grotendeels wel met je eens, en in eerste instantie vond ik deze naam ook overbodig klinken.Alleen heb je ook maar vier spelers voor in het blok op het middenveld (op 6 en 8), namelijk Tahirovic, Vos, Vd Boomen en Taylor. Ik ga er hierbij vanuit dat Fitz-Jim nog vertrekt. Verder heb je in jong ook niet echt iets lopen. Wanneer Tahirovic wegvalt heb je dan echt alleen nog Vos op 6, en daar zou ik het eigenlijk ook niet op durven gokken. Is ook pas 18, dus zo raar is dat ook weer niet. Taylor of Vd Boomen op 6 moet je ook gewoon niet doen. Dus zo bekeken is het als je het mij vraagt weer echt niet raar.Ik vind Ramaj ook niet zo raar. Past qua type wel goed. Goede voetballer, snelle hervattingen, goede reflexen. Wanneer Gorter het goed doet gewoon Rulli van de hand doen na dit seizoen. Dan houd je in Gorter, Ramaj en Pasveer (of Setford) nog steeds voldoende keepers over die passen bij de stijl van Ajax.Vooral bij de aankoop van Akpom en de rechtsbuiten positie zet ik vraagtekens bij wat daarmee gaat gebeuren. Ik ben wel heel benieuwd.

31 augustus 2023 om 17:38

Klopt wat je zegt over de 6 en 8 positie (al kan Klaassen daar ook spelen), maar dan nog vind ik het vreemd dat deze breedte-aankoop komt terwijl we op rechtsbuiten nog geen basiswaardige speler hebben.

31 augustus 2023 om 14:47

Mand!

Geintje, mooi overzicht en ik sluit mij er volledig bij aan. Wel maak ik mij zorgen wat Steijn hierin te zeggen heeft gehad. Ook heb ik het idee dat er een paar rare aankopen bij zitten die hij aangeschaft heeft op basis van zijn vroegere scoutingswerkzaamheden om zijn punt te bewijzen naar zijn oude clubs.

31 augustus 2023 om 17:41

Over dat laatste denk ik anders. Iedereen TD of trainer heeft enkele spelers in zijn netwerk of vizier waar hij veel potentie in ziet. Logisch dat hij die spelers er dus bij haalt, hij is ervan overtuigd. Heeft niks met een punt te bewijzen van doen.

Dubbel gevoel bij deze transfer mocht dit doorgaan. Ene kant snap ik de kritiek dat hij wellicht jeugd in de weg staat, aan de andere kant vertrouw ik Sven (en Maurice) in hun beoordeling van spelers en moet je ten alle tijden een zo’n sterk mogelijke selectie bouwen. Ik heb ook niet het gevoel dat stel Vos is beter, dat ze dan deze jongen boven hem zouden verkiezen. Bleek met bijvoorbeeld Sanchez en Rensch ook het geval, waar Rensch boven Sanchez werd verkozen.

31 augustus 2023 om 17:42

Of nu met ASE boven een Wijndal, Hato boven Bassey, Gorter boven Ramaj etc. De beste speelt.

Tsja, of je ziet dit als een teken en koopt hem niet en laat Silvano Vos spelen. Maar ja, wie ben ik ook.

31 augustus 2023 om 13:30

"maar ja, wie ben ik ook."

Een zeer gewaardeerd voetbalzone-lid met kennis van Turkse voetbal.

31 augustus 2023 om 13:52

Haha, ontzettend bedankt man. Daggie gemaakt hoor

Vergeet niet dat al wat wordt aangekocht straks ook weer met winst op zijn Ajax wordt verkocht... Steijn kan in ieder geval niet klagen dat hij niet de beschikking heeft over voldoende kwaliteit in zijn selectie! ;-)

31 augustus 2023 om 13:32

"vergeet niet dat al wat wordt aangekocht straks ook weer met winst op zijn Ajax wordt verkocht..."

Dat is geen zekerheid.. Kan ook met verlies verkocht worden.

Wie zegt dat je Sutalo voor veelvoud gaat verkopen? Misschien flopt hij en vertrekt voor amper 9 miljoen.

31 augustus 2023 om 14:09

Valt inderdaad weinig over te zeggen. Wel eens met zijn laatste zin. Er lopen nu genoeg smaken rond, waarbij ik stiekem wel heel benieuwd ben naar Akpom. Ook ben ik wel benieuwd naar een centrum met Sutalo en Medic. (ook al spat het talent van Hato eraf) Bergwijn die helemaal opleeft. Heel veel zin iig in het nieuwe seizoen.

31 augustus 2023 om 14:48

Ben ook eens. Echt benieuwd hoe het gaat passen.

Akpom is voor mij en veel anderen echt grootste vraagteken. Hoe gaat die passen.

Stel je staat achter, je kan hem dan op 10 bengen. Heb je voorin Bergwijn Brobbey Mikautadze en daarachter Akpom inbrengen.
Veel kracht, snelheid, scorend vermogen

31 augustus 2023 om 15:55

Nee zekerheid heb je natuurlijk nooit, maar om de een of andere reden leveren spelers die bij Ajax onder contract hebben gestaan 9 van de 10 keer meer op dan dat ze hebben gekost, helemaal verdedigers (timber, De Ligt, Sanchez, Mazzraoui (al ging die transfervrij weg, anders was daar ook geld voor neergelegd), en Martinez niet te vergeten. Dat ze voor Dayramy en ook Bassey nog zoveel hebben gekregen, is tekenend. Wat Sutalo betreft, dat is er eentje met Kroatisch bloed en international... Relatief jong ook, dus mijns inziens is dat juist een van de zekerheidjes... Maar we moeten het maar zien, eerst maar zorgen dat we goed voor de dag komen in de Eredivisie, en hoge ogen gooien in de EL. Een Ajax op niveau kan zomaar de finale halen en winnen, nou als dat gebeurt, dan verbleekt dit jaar qua uitgaande transferopbrengsten met dat van volgend jaar! Haha...

31 augustus 2023 om 15:19

De kans dat het met verlies wordt verkocht is groter dan andersom. Bij een risicoloze aankoop als Medic of Mannsverk zou je wel winst kunnen maken,maar een Sutalo of helemaal die Forbs: als die tegenvallen en Ajax speelt weer 1 of 2 seizoenen matig voetbal zonder Champions League dan is dat geld zo verdampt.

Ik denk dat er een wisselmechanisme de boel triggert: als Molde een vervanger krijgt, dan mag Mannsverk naar Ajax en in dat geval gaat er allicht nog een middenvelder bij Ajax weg (koop of huur). Ik denk dat het dan om Klaassen zou gaan.

Ik laat me graag verrassen door al die transfers van Ajax. Zitten een paar spelers bij waar ik benieuwd naar ben, maar ik ben ergens ook wel bang dat er zo een hoop aankopen op de bank komen die dat van te voren niet hadden verwacht. Dat gaat wellicht wel voor onrust zorgen.

Even opgesomd:
Sutalo: 20.5 miljoen
Mikautadze: 16 miljoen
Forbs: 14 miljoen
Avila: 12.5 miljoen
Akpom: 12.3 miljoen
Tahirovic: 7.5 miljoen
Gaaei: 4.5 miljoen
Ramaj: 4 miljoen
Medic: 3 miljoen
van den Boomen: Transfervrij
Vos: vanuit Jong Ajax
Salah Eddine: vanuit Jong Ajax
Axel Dongen: Jong Ajax

31 augustus 2023 om 14:43

Ik vind het bizar dat je als Nederlandse club voor 82 miljoen koopt (optelsom van jouw bedragen) en nog steeds een ongebalanceerde selectie hebt zonder echte toppers. Daarnaast moet je als Ajax zijnde de jeugd ook de kans geven of in ieder geval het gevoel geven dat er perspectief is. Ik zie het nu ook bij Feyenoord. Nu krijgen Sauer en Zechiel de kans, maar de eerste 2 jaar kregen jeugdspelers ook amper de kans onder Slot (behalve Hartman).

31 augustus 2023 om 19:46

100 miljoen inmiddels.

31 augustus 2023 om 13:16

Volgens Steijn is de jeugd nog niet goed genoeg. Wat voor een groot gedeelte misschien ook wel klopt. Echter weet je dat pas op het moment dat ze echt de kans krijgen. Mazaraoui was ook nooit een hoogvlieger in de jeugd, en Onana was bij Jong Ajax ook heel onrustig en die hebben de kans toch gegrepen.
Steijn lijkt daarin minder risico's te nemen. Wat ik ook wel weer snap. Er was toch verontwaardiging dat hij kwam en dan kies toch misschien wel vaker voor de veilige weg.

31 augustus 2023 om 13:20

Dat is dan een zwaktebod van Steijn en een enorme mismatch met Ajax. Hij hoort gewoon jeugd in te passen. Dat moet elke Ajax trainer kunnen, elk jaar 2 a 3 nieuwe jongens (meer) speeltijd geven. Vos Godts Hato dit jaar zou ik zeggen (of mis ik dan een talent uit de jeugd die dit jaar moet doorbreken).

31 augustus 2023 om 13:46

Hato heeft zichzelf vorig seizoen natuurlijk het elftal al in gevoetbald. Maar als ze nu werkelijk deze speler ook gehaal hebben dan wordt het wel heel lastig voor de jeugdspelers. Op elke positie (behalve rechtsbuiten) heb je dan 2 spelers voor je. Dat betekend dat je dadelijk (zonder veel blessures en schorsingen) zelfs niet eens meer op de bank komt te zitten.

31 augustus 2023 om 14:47

Ja Hato heeft zich erin gevoetbald maar Steijn moet hem ook wel blijven opstellen. En niet bijvoorbeeld met Sutalo en Medic achterin gaan spelen. Verder eens, er zijn veel posities dubbel bezet, nog voordat er jeugd bij komt. Qua blessures en druk speelschema komen er dan misschien wel kansen, maar ik vind het ook wat veel aankopen nu hoor. Zeker Akpom en Mannsverk snap ik zelf niet zo. Hopelijk gaan Godts en Vos wel speeltijd krijgen.

31 augustus 2023 om 14:53

Het is voor de opleiding van Ajax van groot belang dat jeugdspelers minuten blijven krijgen. Als dit vooruitzicht verdwijnt zal de aantrekkingskracht van ajax als opleidingsclub veel kleiner worden en zullen ze misschien wel door een AZ ingehaald worden.

Voor Godts zal het vooral belangrijk zijn wat Steijn in de van City gehaalde speler ziet. Als dat ook echt een linksbuiten is (wat hij eigenlijk is) heeft hij 2 mesnen voor zich. Datzelfde heeft Vos natuurlijk ook op zowel de 6 als 8.

31 augustus 2023 om 16:48

Lijkt me helemaal prima Janssen als Az de naam van opleidingsclub overneemt. Als Ajax dan eindelijk van dat label af komt. Zou geweldig zijn. Zou alleen maar betekenen dat spelers van Ajax nog meer waard worden en dat spelers Ajax niet meer als springplank zien. Hopelijk dat jij dan ook iets meer naar de Az forums verdwijnt dan is iedereen toch weer happy?

Er gaan geruchten dat Ajax ook nog aan het onderhandelen is met Crystal Palace over verdediger Marc Guehi. Dan zouden er nog drie (!) spelers bij moeten komen in de komende vierentwintig uur.

31 augustus 2023 om 13:10

@dvh5981
Ik kan niet voorstellen dat Ajax in onderhandeling is over Guehi. Die staat in de belangstelling van de Engelse (sub)top en de vraagprijs is minimaal 40 miljoen.

31 augustus 2023 om 13:13

Ik vind het ook een sterk verhaal, maar ik zag zijn naam op de geruchtenlijst van transfermarkt en ben er toen dieper ingedoken en een website en twee onafhankelike bronnen op X bevestigen het nieuws (dat er geinformeerd of onderhandeld wordt).

31 augustus 2023 om 13:46

Dat zou wel mooi zijn. Dat is echt wel een goede verdediger.

31 augustus 2023 om 14:05

Las ik ook, maar gaat never nooit gebeuren hoor.
Kost veel te veel. Is Engels. Kan naar de subtop in Engeland of zelfs de top als back-up...

Clubs als Chelsea, Arsenal en Spurs hadden al interesse..

Laat toch lekker gaan man. Gewoon Tahirovic daar laten staan en Vos in zijn kielzog laten ontwikkelen. Ik wilde ook altijd een nieuwe 'zes' maar in Tahirovic zit wel rek denk ik. Geef dat resterende budget uit aan een fatsoenlijke rechtsbuiten. Die missen we namelijk al ruim een jaar!

VI meldt al dat het rond is. 6m + bonussen. Heel mooi bedrag voor deze jongen!

31 augustus 2023 om 13:49

Maar heb je hem echt nodig ? Of staat hij (zoals Johan het niet graag zag) grote jeugd talenten in de weg ?

31 augustus 2023 om 14:01

Steijn heeft aangegeven Vos nog te licht te vinden en ziet hem ook als een 2, 6 en 8. Mannsverk is een echte 6. Een harde werker, balafpakker maar ook technisch goed. Vergeleken met Tahirovic acht ik hem defensief wat beter. Tegen pittige tegenstanders of een formatie zoals Ludogorets kan je makkelijk met die twee spelers op 6 spelen.

Verder in de jeugd heb je weinig defensieve middenvelders. Naast Vos en eventueel een Fitz-Jim, die ik fysiek te licht vind voor DM, lopen er voornamelijk aanvallend ingestelde spelers rond. Denk aan een Misehouy, Muzambo en Hlynsson. Een Agouil of Brandes gaat het niet worden.

31 augustus 2023 om 14:06

Vos als een 2? Lijkt mij sterk.
6 of 8, prima. Maar 2 lijkt Vos mij niet geschikt voor hoor. Alleen op de inverted RB manier, maar meer ook niet.

31 augustus 2023 om 14:37

@GLENNN - op de persconferentie van Steijn gisteren zei hij echt 6, 8 of zelfs 2 (waar hij alle fysieke voorwaarden voor heeft).Ik zie het zelf ook niet, maar goed, zij werken dagelijks met hem.

31 augustus 2023 om 14:47

Heeft de laatste wedstrijden centraal gestaan bij jong

31 augustus 2023 om 14:50

Ik ben ervan overtuigd dat Vos zeker nog stappen moet maken. Echter maak je vooral stappen door zo hoog mogelijk te spelen. Daarbij moet een jeugdspeler ook het gevoel krijgen dat hij kansen krijgt als hij het goed doet. Deze kansen worden echter steeds kleiner met alle gekochte spelers.

31 augustus 2023 om 16:00

Vos is net 18, traint dagelijks met de selectie mee en is op 6 en 8 de zodadelijk derde keuze. Lijkt me toch een mooi perspectief.

31 augustus 2023 om 16:18

Ik kan mij voorstellen dat hij liever 2de dan 3de keuze is. De kans dat je minuten krijgt is wel behoorlijk klein.

31 augustus 2023 om 16:52

Wat Johan allemaal vond doet er allemaal niet zo meer toe. Hij is dood!
Leef niet zo in het verleden jongen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Het zal me eerlijk gezegd aan mijn aars roesten of Johan zich omdraait in zijn graf of wat hij er überhaupt van had gevonden.Tijden zijn nou eenmaal veranderd. We spelen ook niet meer met een veter in een voetbal

Geef Vos gewoon speelminuten! Was een gezeik dit weer

31 augustus 2023 om 14:36

Ajax heeft al uitleg gegeven waarom Vos niet als eerste backup is. Gewoon een gesprek met die jongen geweest en die was tevreden. Prima zo.

Heb het idee dat meneer diamantogen iets wil bewijzen en dat staat ver van de ajax filosofie af. Heel jammer.

31 augustus 2023 om 13:43

Ik denk dat je flink uit je nek kletst.

Prima speler voor op 6, denk dat veel mensen vergeten dat Vos meer een 8 is.

31 augustus 2023 om 13:52

Speelt bij Jong Ajax niet vooral Fitz Jim op 8 ?

31 augustus 2023 om 16:03

Misehouy stond er de laatste wedstrijden. Fitz Jim juist op 6.
Vos stond centraal achterin. Ik denk dat Steijn dat ook bedoelde met een nummer 2. Nu Fitz Jim verhuurt wordt denk ik dat Vos wel naar de nummer 6 gaat. Lijkt me ook voor zijn ontwikkeling als 8 een goede positite om een jaar in de kkd te bespelen.

Oke nu Klaassen en Wijndal zien te lozen dan is in ieder geval je situatie totaal anders. En heel eerlijk als Bergwijn verkocht kan voor aankoopprijs dan zou ik daar ook mee kunnen leven.
Ajax ziet er totaal anders uit, maar het is acceptabel. Er is gedurfd ingekocht, ga het daar dan maar mee proberen.
Dat je nog 11mln aan salaris kan besparen en 11mln op de afschrijvingen per jaar met de hierboven genoemde namen is natuurlijk zeer significant. Bergwijn alleen is overigens 2x 6mln op salaris en afschrijving, dus vandaar de naam, sportief snap ik hem houden wel.

Lekker Vos en Misehouy de club uitjagen met 100.000 aankopen op het middenveld. Wanbeleid is ook beleid zullen we maar zeggen. Snap Vos/Misehouy heel goed als ze zeggen rot toch op en we willen weg. Het is echt ongelooflijk wat we aan het doen zijn. Middenvelders zat al. Haal een echte rechtsbuiten, want die hebben we nu naast Chico niet. Berghuis is een '10' en Forbs/Godts horen op links.

31 augustus 2023 om 13:44

Volgens mij heb jij de persconferentie gisteren niet gezien. Dan had je misschien wat minder poep gepraat.

31 augustus 2023 om 16:06

Je kunt ook Forbs en Godts op rechtsbuiten de kans geven. Bezitten alle kwaliteiten om ook op die positie succesvol te zijn.

Middenveld vind ik een stuk minder bezet. Denk dat een goede nummer 6 meer dan welkom is en Vos en Misehouy op hun 19e of 20ste prima door kunnen breken. Die zijn beide net een paar maanden 18.

Dit zal toch niet die ene speler zijn waarvan Steijn zei dat er nog 1 speler bij zou komen op een voor hem belangrijke positie..

al die mensen die Vos zo geweldig vinden (op basis van wedstrijden in Kkd???) snap ik niet zo.
pikkie is 18jaar, en als het echt het volgende wereldwonder was stond ie allang in de basis bij ajax.

mannsverk is gewoon iemand met ervaring (op 21 jarige leeftijd). speelt bij een team dat ook bijna alle wedstrijden de bal heeft. kan goed naar voren voetballen. heeft niet het fysiek van een voorheen fellaini oid, maar is ook geen slapzak als taylor.

31 augustus 2023 om 13:47

Precies, ben Ajax fan en vind het ook altijd mooi als er eigen jeugd doorkomt.
Maar vind prijzen pakken toch wat belangrijker, en als die Vos er nog niet klaar voor is dan is dat zo.

31 augustus 2023 om 13:48

geloof me Vos is beter dan Mannvskerk heb ze beiden vaak zien spelen Noorse competitie is niet veel beter dan KKD

31 augustus 2023 om 14:13

Wat voor ontvanger heb jij dat je de Noorse competitie goed kunt volgen?

31 augustus 2023 om 14:23

Bundy

"eiden vaak zien spelen Noorse competitie is niet veel beter dan Kkd"

Ja ja jij volgt alle competities? Europese maar ook Arabische competitie.

En kom op man, de Noorse competitie is echt wel beter dan de KKD.

31 augustus 2023 om 13:51

Al die mensen zeggen niet dat Vos in de basis moet. Hij zelf trouwens ook niet. Ze zeggen dat hij prima als backup kan fungeren en af een toe een kans verdient zoals Ajax dat altijd deed. Dat is wel wat anders natuurlijk. Mannsverk zal een prima speler zijn maar zijn komst zal Steijn al moeten kiezen tussen Tahirovic en Mannsverk. Dus dan lijkt het logisch dat Vos nog minder kansen krijgt.

31 augustus 2023 om 14:13

Ik denk zelf dat Vos meer leert bij Jong Ajax en daar wekelijks speelt, dan af en toe in het eerste in te vallen.

De transfermarkt is nog open ik laat me nog graag verrassen.
Ajax heeft veel gekocht deze transferperiode , maar we moeten niet vergeten dat de aankopen van vorige zomer het grotendeels niet waarmaakte en die dus ook weer vervangen moesten worden.

31 augustus 2023 om 13:49

Klopt inderdaad want veel spelers die vorig jaar werden aangetrokken zijn al weg met Bassey, Jorge Sanchez, Grillitsch, Lucca, Ocampos etc. En ook zijn er belangrijke schakels vertrokken met Tadic, Timber, Alvarez en Kudus. Dus dan moest je inderdaad wel aardig wat spelers halen.

31 augustus 2023 om 13:58

@ModricMagic je vergeet in mijn ogen Alvarez nog, ook erg belangrijk.
Daramy meer gekregen dan je aan hem uitgegeven heb.

31 augustus 2023 om 13:58

Van de namen die je noemt waren alleen Tadic, Timber en Kudus basis spelers de rest natuurlijk niet dus die mis je niet direct. Overigens je mist Alvarez nog in je rijtje.

En het is ook begrijpelijk dat Ajax zich heeft geroerd op de transfermarkt, zeker op bepaalde posities. Maar sommige aankopen lijken wel wat overbodig en het perspectief voor de jeugd te minimaliseren. En ik vind dat een TD ook naar de lange termijn en naar de filosofie van Ajax moet kijken. En dat gebeurt nu wat minder. De TD acteert nu meer als een scout die zijn lijstje afgaat en aan het kopen is. En minder als een TD die het totaal overzicht en de cultuur van Ajax bewaakt.

Ik vind dat jammer aangezien Ajax altijd erg belangrijk is geweest met haar talenten voor het Nederlandse voetbal en dat nu een beetje lijkt te verspelen.

De Nederlandse talenten die er nu nog spelen zijn niet de verdienste van Mislintat maar van de vorige directie.

31 augustus 2023 om 14:01

Nu vraag ik mij af wie jij met etc. bedoeld. Ik kan namelijk niet echt andere namen verzinnen. Daarnaast waren dit wel allemaal aan het eind van het seizoen wisselspelers.

Je bent wel Tadic, Timber, Kudus en Alvarez als basis spelers verloren. En daarbij heb ik ook vaker geroepen dat de selectie vorig jaar niet in balans was. Je miste o.a. een back up voor Timber. Die heb je nu wel in de vorm van Medic. Maar 11 spelers halen is wel veel !!
Daar staat wel weer tegenover dat je nu eigenlijk weinig tot totaal geen plek meer (op de bank) hebt voor jeugdspelers. Dus de kans dat jeugdspelers aankomend seizoen veel minuten in het 1ste gaan maken lijkt vrij klein.

31 augustus 2023 om 14:08

@mitchajax020, ja die was ik vergeten haha. Inderdaad ook nog is Alvarez.

31 augustus 2023 om 14:09

Ik denk dat je de jeugd pas kan inpassen als er een stabiel elftal staat. Dan lijkt het mij verstandiger om jeugd in te passen , dan in een elftal dat nog zoekend is .

31 augustus 2023 om 14:15

Klopt. Maar heb je nog wel de ruimte? Elke positie (los van rechtsbuiten) is minimaal dubbel bezet.
Ik vind dat Overmars vooral in zijn eerste jaren bij Ajax het heel goed gedaan heeft. Hij heeft toen (meer volgens de filosofie van Johan) echte goede spelers / leiders binnen gehaald (spelers die je zelf niet zo snel opleidt) maar die het team wel bij de hand genomen hebben en ervoor gezorgd hebben dat de jeugdspelers stappen konden maken. Nu haal je veel gelijkwaardige (vooral jonge) spelers waar de trainer dan maar een geheel van moet maken.

31 augustus 2023 om 15:16

Ik denk dat alles een geheel is er ruimte zal worden gemaakt om die talenten vlieguren te geven. Als alles goed gaat, eredivisie, beker, Europees heb je genoeg wedstrijden en zal je genoeg spelers nodig hebben. Daar bij opgeteld dat sommige spelers misschien er niet bij zijn vanwege interlands?

31 augustus 2023 om 15:38

Je ziet dat vooral de jeugd vlieguren krijgen als de basis / gehaalde spelers halen en minder snel dat als een speler het goed doet. Unuvar deed het heel goed maar kreeg geen kansen. Hetzelfde geld voor Fitz Jim. Beide maakten bij Jong Ajax eigenlijk meer indruk dan dat Hato deed (ik heb Hato 2x tegen de Graafschap gezien). Echter kreeg Hato de kans omdat Bassey en Wijndal faalden.

Ik herken de naam. Volgens mij is vorig jaar deze speler ook al eens bij Feyenoord genoemd. Maar is toen destijds niet concreet geworden. Verder ken ik de speler niet en ook geen idee of hij iets toevoegt aan het huidige Ajax.

Ze lijken mijn cluppie wel daar in Amsterdam Hebben Mislintat en Zuidam onderling dezelfde strategie afgesproken ofzo? Gewoon zoveel mogelijk spelers halen en gokken op het feit dat daar een paar toppers tussen zitten die je dan voor een veelvoud weer kunt verkopen. Ikzelf ben er persoonlijk geen voorstander van.. Geef mij maar een stuk of 3 zeer gerichte aankopen per seizoen! Of gewoon vervangers van vertrekkende basisspelers.

31 augustus 2023 om 14:54

Mislintat heeft voor hij die Duitse keeper contracteerde Frans Hoek om diens mening gevraagd; voor de andere aankopen belde hij Zuidam op om te vragen of hij het wel moest doen.

Jammer dit als back up is jeugd gewoon de bedoeling..

Als ik heel eerlijk ben snap ik deze aankoop wel, Mansvekk is een type 6 en Vos is meer een 8(kan zich nog wel ontwikkelen tot een 6 daarom wordt die nu ook centraal achterin gezet in jong om verdedigend sterker te worden)

de selectie is in ieder geval stukken beter in balans dan vorig jaar, alleen had er wel een rechtsbuiten mogen lopen, maar goed er zijn genoeg opties.

Best een leuke basiself, vooral met de verdediging en het middenveld erg tevreden, Tahirovic,sutalo en Avila zijn echte toppers en ik denk dat Gaaei erg gaat verassen.


Rulli
Gaaei
Sutalo
Hato
Avila
Boomen
Tahirovic
Forbs
Bergh/mika
Bergwijn
Brob/Akpom
31 augustus 2023 om 14:27

Ik denk niet dat je opstelling zo gaat zijn.

Steijn ziet denk ik in Avila meer een LCV en daardoor zou Hato linksback kunnen spelen. Gisteren gaf Steijn aan dat zijn driehoek Sutalo Avila en Tahirovic is.

Rechtsback zal Rensh zijn.

Op de een of ander manier heeft Taylor meer krediet dan vd Boomen. Dus Taylor zal ook basis zijn.

Forbs gaat geen basis zijn maar de Mikautadze zal denk ik een vrije rol hebben op rechts.

En Rulli ligt er lang uit, dus Gorter op doel.

Het kan best een goede speler zijn, maar er is geen touw meer vast te knopen aan het beleid.
Er zijn hier een hoop Mislintat discipelen die geen kritiek dulden op de beste man.
In plaats daarvan krijgt de Telegraaf overal de schuld van. Nu zitten daar 2 zeer onsympathieke figuren, maar dat wil niet zeggen dat ze vaak wel een punt hebben.

Voor mijn gevoel maakt Mislintat de club kapot en verliest Ajax in no time zijn identiteit en dat doet pijn bij mij als supporter.
De manier hoe Tadic is weg gegaan, Steijn halen ipv Bosz, de medewerkers zijn aangesteld, de spelers die worden gehaald, de jeugd die wordt genegeerd en als klap op de vuurpijl van Halst die tijdelijk algemeen directeur moet worden!! Er is weinig positiefs te melden.
Op deze manier gaan wij volgend jaar geen CL halen. Alles wat de afgelopen jaren is opgebouwd wordt kapot gemaakt.

Het is niet voor niets dat er zoveel interne onrust is maar de discipelen wuiven alles weg om Mislintat in bescherming te nemen.
Dit terwijl hij nog nergens echt iets heeft gepresteerd. Alleen al het feit dat ik hier op het forum veel mensen de optie met 2 spitsen opteren is onbegrijpelijk en lachwekkend.
Dat kan toch niet bij Ajax!
Dan moet je andere spelers halen die wel in een 4/3/3 systeem kunnen spelen.
Als backup een speler als Medic halen is een mooi voorbeeld voor alles wat mis is bij Ajax op dit moment. Hij kan er zelf niks aan doen maar die heeft de draaicirkel van een vrachtwagen.
Een backup moet ook gewoon kwaliteit hebben. En nee, ik weet niet wie ze wel moeten halen maar ik ben dan ook geen technisch directeur bij Ajax.

Het wordt een zeer moeizaam seizoen is mijn verwachting een dat had niet gehoeven bij goed beleid.

31 augustus 2023 om 14:11

Het is ook toch gewoon afwachten. Na een half jaar kunnen we conclusies trekken of dit heeft gefaald of niet. Hetzelfde eigenlijk met Steijn. Hij doet het tot nu toe gewoon prima. Zeker omdat het in de voorbereiding niet ideaal was. En dat Tadic weg wou heeft niets te maken met Mislintat. Voor hen kwam het ook als een verrassing...

31 augustus 2023 om 14:11

Je zal het aan het einde van het seizoen zien, ik heb er wel vertrouwen in, ja sommige onderwerpen en keuzes kunnen beter. maar ik zie ook veel goede dingen gebeuren. de selectie is stukken beter in balans dan vorig jaar, er zijn veel goede figuren aangesteld, (steijn,kroes,maduro en de lang.) en na dat belachelijke laatste half jaar was dat ook nodig. de selectie is stukken beter in balans dan vorig jaar. daarnaast is een medic gewoon een tussenoplossing totdat aertssen er klaar voor is.

31 augustus 2023 om 14:22

Het is de vraag of de spelers het niveau hebben wat je bij ajax verwacht, maar puur op positie (los van rechtsbuiten) ziet de selectie er idd veel beter uit dan dat dat vorig jaar (en misschien ook wel daarvoor) was. Echter wat Boesz ook aangeeft, Ajax supporters zijn altijd zo trots op het Ajax DNA (o.a. het opleiden) maar als deze spelers presteren kan de jeugd het behoorlijk vergeten.
Dan moet je jezelf de vraag stellen: wil ik dat vooral de jeugd krijgt of wil ik meer ervaren buitenlandse spelers zien.

31 augustus 2023 om 14:37

Maar het Ajax DNA wat momenteel in Jong loopt, staat stijf onderaan en was vorig jaar ook allesbehalve overtuigend. Idealiter zie je natuurlijk een mix tussen talenten en ervaren sterkhouders. Maar als de lichting gewoon mager (of nog niet rijp) is, moet je actie ondernemen.

En Ajax DNA houdt natuurlijk niet alleen in dat je de jeugdopleiding doorlopen hebt. Het gaat ook om de speelstijl die bij je past en de bravoure/branie die je uitstraalt. Ziyech heeft ook geen seconde die opleiding doorlopen, maar paste er toch harstikke goed.

31 augustus 2023 om 14:45

Ik denk dat het gemiddelde niveau van Jong Ajax zeker niet hoog genoeg is. Echter kun je je afvragen of er nu nog ruimte is voor de grotere talenten. Los van de rechtsbuiten positie (die ook bij jong Ajax volgens mij niet goed bezet is) is elke positie dubbel bezet. Met de spelers die er van vorig jaar nog over waren met nu alle nieuwe spelers heb je al een selectie van misschien wel meer dan 20 personen. Dat betekend dat je als jeugdspeler al niet vaak mee mag trainen (een te grote groep is ook niet goed) en dat de kans dat je op de bank zit al heel klein is.

Hoe groot is de kans dat Vos minuten gaat maken als zowel de 6 als 8 positie dubbel bezet is ?? ik kan mij voorstellen dat jeugdspelers dat zich af beginnen te vragen. Sterker nog, het zou heel vreemd zijn als ze daar niet over gaan twijfelen.

31 augustus 2023 om 14:56

Van mij had Manssverk ook echt niet hoeven komen hoor, Vos als back-up was wat mij meer dan genoeg kwaliteit geweest. Maar volgens mij zijn er 14 spelers vertrokken en 10 of 11 nieuwe bijgekomen.

31 augustus 2023 om 15:45

Maar met 14 spelers reken je volgens mij o.a. Daramy, Unuvar, Baas, Steekelenburg en Pirie Bij deze 14 zitten dus ook spelers die vorig jaar niet bij de selectie van Ajax hoorde.

Dit terwijl je bij de gehaalde spelers (wat nu dus 11 is) geen rekening houdt met bijvoorbeeld Gorter en Salah Eddine.

Als je dan naar het verschil in selecties kijkt zouden er dan meer spelers bij gekomen zijn dan dat er vertrokken zijn (en dus ook minder plek voor de jeugdspelers).

31 augustus 2023 om 14:31

Boesz

"voor mijn gevoel maakt Mislintat de club kapot & Steijn halen ipv Bosz"

Dit ligt toch niet volledig aan Sven? Die was nog niet officieel begonnen. Edwin wilde Bosz absoluut niet hebben.
Ik zou ook niet snel voor Steijn kiezen, heb wat twijfels maar de beste man verdient nu gewoon onze support.

" De manier hoe Tadic is weg gegaan,""\

Hoe dan, is hij weg gepest? Tadic heeft een zinkend schip verlaten. Die heeft Ajax in de steek gelaten en niet andersom he.

"n als klap op de vuurpijl van Halst die tijdelijk algemeen directeur moet worden!! "

Dit ligt toch niet aan Sven......

31 augustus 2023 om 14:39

Bosz… die er vorige week na Rangers/psv niets meer van kon en na gister ineens weer als messias gezien wordt? Die Bosz?

31 augustus 2023 om 14:44

Tadic eiste een vertrek omdat versterkingen uitbleven. De versterkingen waarvan jij nu nota bene beweert dat het ten koste gaat van de identiteit. Beetje krom, niet?

En wat heeft Mislintat te maken met de aanstelling van Van Halst? Zelfde geldt voor andere 'medewerkers die worden aangesteld'.

Er is juist meer een touw aan het beleid vast te knopen dan hiervoor. Mislintat ruimt enorm veel puin na het wanbeleid van H2 en Schreuder, en brengt nu meer balans in de selectie dan er in jaren is geweest. Het zijn onbekende spelers, dus het is inderdaad afwachten hoe het uitpakt.

Als Mislintat in bescherming nemen betekent dat je hem niet beschuldigt van het kapotmaken van de identiteit van de club, maar liever afwacht en kijkt hoe deze nieuwe richting uitpakt, dan bescherm ik hem met liefde. Verkopend doet hij uitstekend werk en inkopend is het dus kijken hoe het uitpakken.

31 augustus 2023 om 15:28

Tadic wilde weg omdat hij niet nog een keer alles opnieuw op wilde bouwen. Dat zei hij zelf

31 augustus 2023 om 17:22

Hé Boesz, koppie op, het seizoen is net begonnen, we hebben veel nieuwe namen inderdaad, zowel op als naast het veld, het wordt gewoon afwachten hoe die het gaan doen. Met Gorter Rensch Hato Taylor Klaassen Brobbey heb je genoeg 'amsterdamse' jongens die op speeltijd kunnen rekenen en met Bergwijn en Van den Boomen twee die ooit ook in onze jeugd rondliepen. Dan heb je met Maduro nog een intelligente oud ajacied in de staf en Van Halst is ook gewoon een intelligente oud voetballer die zijn steentje heeft bijgedragen aan Ajax als speler. Genoeg om onze identiteit in te herkennen dus.

In mijn ogen overbodig en een verkeerd signaal richting Vos maar goed…. RECHTSBUITEN Sven hebben we nodig!!!

31 augustus 2023 om 14:32

Zal Mikautadze niet de rechtsbuiten zijn. Soort van Suarez rol. Vrije rol rechterkant en maak je acties maar. Is tweebening, heeft een dribbel en snelheid. Kan binnendoor, buitenom, zwerven rond de spits.

31 augustus 2023 om 15:27

Dat denk ik ook hoor. Als je die beelden van hem ziet. Hij komt van links, van rechts, vanuit het middenveld. Hij zwerft idd overal op dat veld. We hebben geen rechtsbuiten nodig. Forbs traint nu ook vooral op rechts meende ik te horen van een van die clubwatchers. Conceicao is ook nog steeds niet weg, berghuis kan altijd nog. We zitten voorin wel goed

Ik denk eerlijk gezegd dat hij Tahirovic er vrij snel uit gaat spelen. Deze speler is zowel verdedigend als aan de bal beter, dus zou me verbazen als hij back-up wordt. En mocht dat gebeuren vind ik de aankoop van Tahirovic erg overbodig aangezien naast Vos ook Van den Boomen eventueel op 6 zou kunnen.

31 augustus 2023 om 14:12

Denk je? Dan speelt die nog eerder Branco eruit, Tahirovic vind ik voetballend echt een verademing, daarnaast fysiek sterk ,groot en defensief prima.

31 augustus 2023 om 14:18

Ik vind Tahirovic het over het algemeen redelijk doen, maar maakt nog wel teveel fouten. Onder druk heeft hij redelijk vaak balverlies. Dan is het prima om eerst back-up te zijn toch en te leren? Verdedigend nog erg weinig onderscheppingen. Mannsverk kan daar meer in toevoegen in mijn ogen.

31 augustus 2023 om 15:26

Tahirovic is voor mij ook een verademing hoor. Die doet het onzettend goed. Past zich snel aan en lijkt zich al helemaal thuis te voelen in het team.

31 augustus 2023 om 15:48

@borussiajero,

Branco is er al door Taylor uitgespeeld. Dus dan zou hij Taylor eruit moeten spelen.

31 augustus 2023 om 16:08

Maar wat doet Tahirovic dan zo “ontzettend goed”? Hij speelt redelijk, maar zo bijzonder is het toch ook weer niet?

31 augustus 2023 om 16:23

Op zich staat hij op een positie waar je niet echt op hoeft te vallen, maar de echte testen moeten natuurlijk nog komen. De tegenstanders waren niet echt goed.

31 augustus 2023 om 16:46

Ik bedoel het ook niet qua goals en assists ofzo, maar ik vind dat hij onder de druk zeer kwetsbaar is. Van wat ik van Mannsverk heb gezien is hij daar beter in (want ik had deze twijfels al bij Tahirovic voordat hij er was). Als Tahirovic al meerdere malen tegen Excelsior niet onder de druk vandaan kan komen twijfel ik of hij wel basismateriaal is op dit moment.

De komst van deze speler betekent tot mijn opluchting wel dat Taylor op 6 een gepasseerd station is. Mannsverk en Tahirovic zijn nu de twee opties. Het kan ook best zo zijn dat Mannsverk op 6 komt te spelen, èn Tahirovic op 8! Dan kan er een aanvallende middenvelder pur sang op de nummer 10 positie (akpom?). Bergwijn/forbs op links, Brobbey spits en Mikautadze op rechts? Wel doelpuntenmakers!

31 augustus 2023 om 15:24

Ik denk dat Taylor nog wel de voorkeur gaat krijgen bij Steijn. Als je Steijn zo een beetje leert kennen blijft hij eerst wel vasthouden aan de spelers die er al een tijd zijn. Maar ik blijf het toch jammer vinden dat Branco en tahirovic niet een koppeltje blijven. Die klikken wel ontzettend. Ik ga er van uit dat tahirovic een zekerheidje is. Wat liepen bepaalde analisten te miepen dat hij te duur was en een reserve van roma. Nou die gast doet moeiteloos mee en past prima op ons middenveld.

31 augustus 2023 om 16:22

Steijn heeft mij niet positief verrast met zijn opstellingen. Hopelijk komt hij tot inkeer, anders hebben we te maken met een Schreuder 2.0.

Wel grappig dit. Alle voetbalkenners hier hebben een mening over het aan- en verkoop beleid van Ajax. En zelfs bij Overmars had men in het begin de nodige kritiek (op het eind ook trouwens :-). Wat mij verbaast is dat iedereen al een mening heeft terwijl we pas 2 wedstrijden in de competitie op weg zijn en eigenlijk iedereen het er wel over eens was dat vorig jaar niks was.

Voor zover ik het kan zien heeft Mislintat maar 1 risico in mijn ogen genomen of moeten nemen en dat is de trainer. Zijn 1ste keus wilde niet komen en juist bij die Noorse trainer had ik zoiets van .. die gaat Ajax beter laten spelen. De trainer bepaald heel sterk of een selectie meer of minder waard wordt. Er zijn tegenwoordig een paar top-trainers zoals Ten Hag en bij Steijn weet ik het eerlijk gezegd nog niet. Hij blijft voor mij een vraagteken, dus .. ja ik wacht rustig nog even een wedstrijdje of 15 in de competitie af voordat ik een mening heb of Mislintat het goed doet als technisch directeur. Wat mij al wel aanstaat is dat hij niet of nauwelijks lekt naar de media.

31 augustus 2023 om 15:21

Overmars wordt juist de hemel in geprezen terwijl die aan kwam zetten met orejuela of hoe die gast ook heet, Kristensen ( die totaal niet bij Ajax paste ) daramy, Bande, en ga zo maar door met spelers die zonder enige visie zijn gehaald. Nu loopt iedereen te blèren op mislintat die ook onbekende spelers haalt maar wel met een duidelijk idee. Hij weet alles van die spelers.

31 augustus 2023 om 15:25

Je vergeet de totaal onbekende Davinson Sã¡nchez in je lijstje op te noemen. In het begin was iedereen ook kritisch op Overmars.. maar dat was inderdaad mijn punt.. Uiteindelijk was iedereen laaiend enthousiast. Met name door de opbrengst die behaald werd op Sanchez, gekocht voor 5 mlj, verkocht voor 40 mln.

31 augustus 2023 om 15:49

Maar Overmars haalde ook ervaren spelers / echte leiders. Deze zie ik er nu niet tussen zitten. Jij wel ?

31 augustus 2023 om 15:56

Ik ken ze niet.... dus geef ze de kans en wacht een wedstrijd of 15 voor je een mening kan vormen.

Van de prijs van al die 13 in een dozijn voetballers had je 2 prachtige aankopen kunnen doen.

31 augustus 2023 om 15:07

Zeker .. maar 2 voetballers kunnen geen elftal dragen. Dan is het geen team. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Vorig jaar hadden we "3 a 4 toppers" met Tadic, Bergwijn, Kudus, Alvarez en Timber. Toch was het een drama seizoen, dus wat doe je dan met 2 toppers?
Jongens die allemaal rond de 40 a 50 mijoen waard waren, daar had je er dus 3 voor terug kunnen kopen en dan had je weer een seizoen als vorig jaar gehad.

31 augustus 2023 om 15:18

Waarvan je ook niet weet of het gaat passen in je team. En als je zoveel spelers kwijt raakt en er 2 voor terug haalt dan weet je zeker dat je geen CL gaat halen. Koekoek

Wat koopt Ajax toch veel. Voor de Ajax kenners; is dat echt allemaal beter dan wat we doorstroomt uit de jeugd?

31 augustus 2023 om 15:39

Dat zal de toekomst uit moeten wijzen..... Maar er is ook veel de deur uit gelopen aan ervaring: Timber, Alvarez, Kudus, Tadic, Blind, etc ... de Ajax jeugd kan dat zeker niet opvangen.

31 augustus 2023 om 15:54

Dat mag je ook niet verwachten. Maar welke speler die ze gehaald hebben heeft wel deze ervaring ?

31 augustus 2023 om 15:58

Kan jij die dan opnoemen voor deze bedragen die die ervaring hebben of wat voor speler verwacht jij dan? Het is altijd makkelijk om vooraf te oordelen als je geen kennis hebt...

31 augustus 2023 om 16:28

Als je naar leeftijd en competities kijk dan lijkt daar niet heel veel ervaring op hoog niveau tussen te zitten. Dus wat je de jeugd "verwijt" lijkt ook zo voor de aankopen te zijn.

31 augustus 2023 om 16:38

@janssen: Centrale verdediger die Nederland in 1 van de laatste interlands nog verslagen hebben.. Welk niveau zoek jij dan?
Volgens mij heb je er ballen geen verstand van en roep je de rest maar na ...

31 augustus 2023 om 16:11

Denk dat de Ajaxkenners ook geen idee hebben bij de meeste aankopen. De beste zal spelen gaf Steijn aan. Als Vos deze Noor er niet uit kan spelen dan moet hij ook niet klagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren