Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ontvangt bod op aanvaller; Tahirovic geniet interesse uit Duitsland

Laatste update:

Ajax heeft een aanbieding van Lille OSC ontvangen voor Chuba Akpom, zo verzekert Tim van Duijn van Voetbal International in de Pak Schaal Podcast. In hoeverre de kans op een transfer aanwezig is, is nog onbekend. Daarnaast onthult Van Duijn dat Benjamin Tahirovic kan vertrekken naar SC Freiburg, terwijl Carlos Forbs waarschijnlijk alsnog naar de Premier League verkast.

Van Duijn verwacht weinig nieuws meer als het aankomt op inkomende transfers. Ajax versterkte zich deze winter met Jordan Henderson en daar blijft het mogelijk bij, al kan de journalist van VI niets uitsluiten. "Ik heb het gevoel dat ze iets aan het doen zijn, maar ik kan mijn vinger er niet op leggen wat dat dan is."

Van Duijn verwacht meer op het gebied van uitgaande transfers. "Forbs zal naar de Premier League gaan. Volgens mij zit dat nu nog vast, omdat hij er zelf niet echt oren naar heeft. Burnley, Nottingham Forest en dat soort clubs hengelen naar hem, maar het is de vraag of hij dat zelf ziet zitten. De vraag is of hij wacht tot Bergwijn gaat, dan neemt hij zijn plek in." Bergwijn werd eerder stevig in verband gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië.

"Lille heeft een bod uitgebracht op Akpom, maar of dat doorgaat moeten we ook maar afwachten. Er was ook interesse uit Italië volgens mij, en een club uit Engeland. Tahirovic vind ik interessant, want hij zal niet veel gaan spelen door de komst van Henderson. Hij kan naar Freiburg, dacht ik. Zoals het er nu naar uitziet blijft hij gewoon."

Van Duijn snapt weinig van de mogelijke uitgaande (huur)transfer van Forbs. Ajax liet eerder ook al Georges Mikautadze vertrekken naar FC Metz. "Dan laat je toch twee van dezelfde types gaan. Ik vind het interessant dat zij dan toch op de uitgang-tour zijn. Het lijkt erop dat er dan toch een vervanger komt. Maar ik kan mijn vinger er niet op leggen, dus dat vind ik een lastige."

Akpom heeft dit seizoen al meermaals zijn waarde bewezen. Met name als invaller maakte de Engelsman enkele cruciale goals voor de Amsterdammers. Tahirovic is verzekerd van een basisplaats onder John van 't Schip, als is het de vraag of hij die behoudt zodra Henderson in het elftal is geïntegreerd. Forbs is zijn basisplaats al een tijdje kwijt, daar Bergwijn en Steven Berghuis de voorkeur genieten op de flanken.

In het geval van Akpom is de interesse van Lille geen verrassing. De Fransen toonden eerder al concrete interesse in de spits, die vorig jaar zomer een vijfjarig contract ondertekende in de Johan Cruijff ArenA. Eerder deze transferperiode werd ook Eredivisie-smaakmaker Osame Sahraoui van sc Heerenveen nadrukkelijk gelinkt aan Lille.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb een gevoel dat ze ergens mee bezig zijn maar kan mijn vinger er niet op leggen. Dat is echte inside info die je hebt dan zeg!

25 januari 2024 om 16:57

Ik verwacht dat er iemand vertrekt. Dat vennam ik van een betrouwbare bron. Maar het kan ook dat het niet doorgaat en iedereen blijft. Dat weten we pas volgende week.

25 januari 2024 om 17:03

Inderdaad. Maar wat vind je ervan?

Ik hoop dat Akpom blijft, in de zomer kunnen ze hem verkopen imo, maar ik vind hem nu wel waardevol als plan B.

Forbs zou ik enkel verkopen voor een dik bedrag, verhuren heeft niet zoveel zin, tenzij je daarmee ruimte creeert om een echt goede rechtsbuiten te huren die echt diepgang in zijn spel heeft. Antony zou top zijn, maar dat zal veel te duur zijn denk ik.

Overigens is opmerking dat Mikautadze en Forbs dezelfde types zijn wel echt bizar. De een is een snelle buitenspeler, de ander een diepe sits. Dat lijkt niet erg op elkaar zou ik zeggen.

Tahirovic mogen ze van mij verkopen of verhuren mits het een redelijke deal is.

25 januari 2024 om 17:26

Anthony zou top zijn? Sinds wanneer dan? Kijk je nooit wedstrijden van United. Hij was al niet best maar sinds hij dat meisje mishandelde is het helemaal niets meer. Daar wordt Ajax echt niet beter van.

25 januari 2024 om 17:39

Anthony heeft geen diepgang in zijn spel. Of ja, dat heeft hij wel, maar hij laat het nooit zien.

25 januari 2024 om 17:45

Buiten zijn salaris om want daar heb ik geen weet van zou ik akpom nu niet weg doen. Volgens mij neemt hij nu genoegen met een plek achter brobbey. Is gewoon een verdienstelijke back-up nu.

25 januari 2024 om 18:03

Helemaal mee eens. Daarnaast heb ik het idee dat Brobbey ook zeker beter is gaan spelen nadat Akpom een aantal goals heeft gemaakt. Ik denk dat wat dat betreft de competitie tussen beide brobbey goed doet. Hij heeft een ervaren spits achter zich die heeft aangetoond makkelijk een goal te maken. (Op die ene wedstrijd waar hij 4x een 100% kans miste na dan.)

25 januari 2024 om 18:04

Ik denk dat het meer bedoeld het zou top zijn als anthony terug zou kunnen komen bij ajax.

25 januari 2024 om 18:43

@Fc Moulijn

Ik zou zowel Forbs als Akpom beiden niet weg doen. Forbs is de enige buitenspeler die buiten om kan en gaat met diepte in zijn spel. En ik zie Bergwijn niet blijven in de zomer.

Houden, vertrouwen uitspreken en volgend seizoen hele voorbereiding op links mee doen. Dat word echt een succes nog steeds in mijn ogen.

Akpom is gewoon een goede concurrent voor Brobbey die iets anders brengt. Houd daarmee Brobbey scherp maar is ook een wapen achter de hand, eigenlijk alles wat je kunt wensen van een tweede spits

25 januari 2024 om 20:01

Hakim Ziyech.

25 januari 2024 om 16:58

@knivyevad, wat ze ook schrijven, Tim wordt even ingebeld voor een update tijdens een podcast. Die krijgt dus de vraag of hij ook nog inkomende transfers verwacht, dan kan hij nee zeggen, maar dit is ook geen raar antwoord toch?

Het is niet dat hij dit zegt in een artikel op de website oid.

25 januari 2024 om 16:59

Dat krijg je als je knipt en plakt vanuit een Ajax-podcast.

25 januari 2024 om 17:08

Zeg dan niets.
Hetzelfde als dat een weerman zegt "het blijft mischien droog maar er is ook een kans dat het gaat regenen".
Wat een journalistiek tegenwoordig.
Hetzelfde als die Verweij met zijn maatje.
Van alles roepen en suggereren en net zo vaak het bij het rechte eind hebben als vorst met schrikkeljaar.

25 januari 2024 om 17:37

Dit dus😂

25 januari 2024 om 17:43

En toch zie ik liever dit dan die schijnheilige clubwatcher van PSV. Die houd z'n mond gewoon dicht terwijl er al weken gezeik was met v Nistelrooy maar hij zegt er helemaal niets over in de pers. Geen wonder dat het altijd rustig is in Eindhoven, alle machtsspelletjes die daar plaats vinden worden in de doofpot gestopt.

Hebben die clubs geen scouting ofzo. Die spelers hebben nog niks gepresteerd en toch genoeg clubs die interesse hebben.

25 januari 2024 om 16:52

Nou, ik wil niet dat Akpom gaat hoor. Prima plan B en Brobbey zal niet alles volledig kunnen spelen.

25 januari 2024 om 16:58

als forbs het aantal speelkansen en vrtrouwen krijgt als bergwijn ondanks slechte wedstrijden vind ik hem niet perse minder en er zit meer potentie in. zou hem er graag bij houden zeker als invaller. van alle aankopen zie ik in hem toch nog de meeste potentie.

25 januari 2024 om 16:59

Forbs hou ik er, zeker zolang er geen vervanging is, ook graag bij. Tahirovic liever vandaag dan morgen

25 januari 2024 om 17:23

Akpom alleen laten gaan als er een vervanger binnen boord is (rijkhof bv)

25 januari 2024 om 17:36

Liever akpom dan zo een jeugdspeler

25 januari 2024 om 17:00

Die krijgen ook mee dat Ajax opeens allergisch is voor alles en iedereen waar een Mislintat label aan hangt en dat er uitverkoop is. Vind het een beetje belachelijk, zelf. Totaal geen beleid om al die spelers na een half jaar weer de deur uit te doen. Statistisch gewoon vrijwel onmogelijk dat het aan al die spelers ligt, maar ja.

25 januari 2024 om 17:03

Ik zou het wel doen. Gewoon wat jeugdspelers de kans geven en van de zomer verder kijken wie je gaat halen.

25 januari 2024 om 17:41

Goed plan. Kunnen die zich mooi in de kijker spelen voor als hun contract in de zomer afloopt die ze niet willen verlengen.

De humor is dat Ajax waarschijnlijk bij de meeste nog quitte gaat spelen ook. Slaat eigenlijk nergens op uiteraard, maar dat geluk is er wel.

25 januari 2024 om 16:59

Ik vrees dat het geen eens geluk is. Op de een of andere manier speelt de grootte van Ajax vanuit de geschiedenis op het wereldwijde toneel blijkbaar nog steeds mee. Want Ajax verkoopt echt vrij vaak boven de marktwaarde.

25 januari 2024 om 17:06

Al moeten ze ook meer betalen dan feyenoord en psv moeten betalen voor spelers. De "ajax bonus" werkt 2 kanten op

25 januari 2024 om 17:14

Dat durf ik dan weer niet zo snel te stellen. Dat valt denkbik wel mee.

25 januari 2024 om 17:28

Ajax heeft iets van 115 miljoen uitgegeven aan 9 nieuwelingen. En dat vind jij niet duur? Zo’n 14 miljoen voor Forbs is al gauw 8 miljoen teveel. En die Akpom ook veel te duur. Dus die Ajaxbonus is er echt wel

25 januari 2024 om 17:33

Met je eens, geluk is de verkeerde woordkeuze. Zelf afgedwongen dus dan is het terecht natuurlijk.

25 januari 2024 om 17:46

@Burdy,

Voor Akpom en Forbs geldt dat er moest worden gestreden tegen Lille en West Ham en er al een fors bod van beide teams lag. Ja, er is teveel betaald. Maar had dat niet zo zeer met Ajax te maken maar eerder met randzaken.

Bij Tahirovic niet eens nadenken en direct wegdoen!

25 januari 2024 om 17:27

Je begrijpt toch niet dat daar o.b.v. de eerste seizoenshelft serieuze interesse is voor die jongen?

25 januari 2024 om 17:27

Zo is het. Bij fc utrecht zou hij geen eens in de basis staan.

25 januari 2024 om 17:33

Ik denk dat ie best aardig kan ballen, maar niet op onze manier.
Gewoon voor de pot hang ploeg en wegwerken die bal. Beetje Italiaans.

25 januari 2024 om 17:44

Of hem op de juiste positie neer zetten. Het is geen 6. Ik denk dat hij beter op de 8 is dan Taylor.

25 januari 2024 om 17:50

Veel te lage handelingssnelheid voor de 8.

25 januari 2024 om 18:45

En techniek en wendbaarheid. Heb hem ook nooit kunnen betrappen op een steekpass of pass tussen de linies. Dus een 8? Lol.

25 januari 2024 om 17:45

Ongeacht het bod... Al is het gratis.... Geen salariskosten en wie dan ook op zes is beter. Wat een geluk zou dat zijn

25 januari 2024 om 19:34

Dit was ook de gemiddelde reactie na een half jaar Alvarez.

Het puinruimen is begonnen, acht ajax nog wel in staat om er amper op te verliezen, wat razend knap is. Aan de andere kant, ondanks dat deze spelers het niveau niet hebben moet je nog wel het seizoen afmaken. Net nu je de opwaartse lijn hebt. Lastige keuze.

25 januari 2024 om 16:54

Is het niet een beetje vroeg om al die spelers nu al af te schrijven? Ze zijn er net een half jaar, hoop onrust bij de club en allemaal redelijk jonge spelers. I.m.o. te vroeg om ze als miskopen de deur uit te doen, lijkt wel alsof Ajax ergens bang voor is en alle aankopen van Mislintat zsm weg wil doen.

25 januari 2024 om 17:36

@aze/che 4 Ever: Niet alleen dat, Ajax maakt ook nog gewoon kans op een plek op de ranglijst waarmee je de Champions League in gaat. Met PSV op 21 punten voorsprong en Feyenoord op 11 punten voorsprong moet het wel heel raar lopen wil Ajax nog kans maken op directe kwalificatie voor de groepsfase. Maar we hebben dit jaar geluk als Nederland, want plek 3 geeft je een startbewijs voor de derde voorronde van de Champions League. Die is nog gewoon haalbaar voor Ajax met zes punten achterstand op FC Twente en nog vrijwel een hele seizoenshelft te spelen.

Ik zou het daarom heel vreemd vinden als Ajax deze winter spelers laat vertrekken, zeker als ze het geld niet hebben om direct waardige vervangers te halen. Neem die Forbs bijvoorbeeld. Oké, hij mist nog wat rendement, maar wie moet er anders op de vleugels spelen als Bergwijn of Berghuis geblesseerd is? Of Rulli. Oké, hij is eigenlijk te goed voor de bank, maar wat moet je anders als Ramaj geblesseerd raakt? Toch maar weer Gorter op doel? Setford voor de leeuwen gooien? Pasveer is geblesseerd dus die kun je voorlopig niet inzetten.

Zo valt er voor bijna alle aankopen wel iets te zeggen. Ja, ze zijn niet goed genoeg voor wat Ajax wilt, maar Ajax zit nou eenmaal in een positie waar ook die jongens hard nodig zijn.

25 januari 2024 om 17:48

Geheel waar. En dat niet alleen: al die jongens hebben net een traumatische ervaring achter de rug met de meest waardeloze trainer die ze in hun profcarriere zullen mee maken. Er zit meer in dan er tot nu toe is uitgehaald.

25 januari 2024 om 18:07

Misschien wel, maar op de lange termijn kun je ook niet met deze groep door. Ik geloof niet dat ze perse iedereen weg willen doen die uit zijn koker komt, maar na het vertrek van Steijn zijn er langzaam alleen maar meer spelers uit jong Ajax gaan spelen. Ze zullen toch ergens, of dat nu deze winter of in de zomer is, geld vandaan moeten halen om een rits nieuwe spelers te halen.

Hij noemde in de podcast overigens ook Gorter of Rulli en eventueel Salah-Eddine, dus niet alleen de Mislintat aankopen.

Tahirovic gaat, zoals het er nu naar uit ziet, de 2e seizoenshelf niet veel spelen. Henderson zal op zijn plaats eerste keus zijn en Vos is weer fit. Die laatste stond voor zijn blessure ook voor Tahirovic in de pikorde. Dan heb je ook voor komend seizoen niet veel aan hem.

Forbs en Akpom begrijp ik minder. Tenzij Akpom geen zin heeft om 2e spits te blijven zou ik die er lekker bij houden. Is geen wereldwonder maar voldoet als 2e keus best aardig.
Bij Forbs zou het kunnen dat ze meer toekomst zien in Godts en van Axel Dongen. Ik vind Godts meer hebben maar die is behoorlijk blessure gevoellig.
Sowieso zullen het twee relatief dure spelers zijn (ze konden beiden immers ook naar de PL) en die heb je natuurlijk liever niet te lang op de bank.

25 januari 2024 om 16:57

Precies. Misschien kun je iemand verhuren met het oog op speeltijd, maar je kunt er dan niet op aan dat er echt speeltijd komt. Een aantal spelers zou ik het liefst zien meters maken bij Jong Ajax, maar dat zal wel niet mogen. Dat geldt voor Forbs, Gaaie, Tahirovic, enz. Verkopen zou ik nog even mee wachten. Je zult op de ene wat winst kunnen maken en op de andere wat verlies. Maar het seizoen moet ook gewoon afgemaakt worden

25 januari 2024 om 17:03

Denk dat ze een beetje hetzelfde gaan doen als PSV afgelopen winter. De nieuwe mensen met een volle portemonnee laten beginnen. Misschien komt er nog 1 speler via een huurtransfer voor een halfjaartje

Hoop dat Tahirovic gaat. Met Henderson totaal overbodig en ook omdat Branco binnenkort terug is. Fitz-Jim, Mannsverk en Vos zijn dan talenten die je daar achter hebt en Tahirovic schat ik als minste in van deze spelers dus wat mij betreft mag hij weg.

Akpom is prima als 2e spits.

Deze gast zegt iets zonder iets te zeggen, blijft toch altijd knap hoe dit dan een artikel krijgt.

Zoals al eerder aangegeven vind ik Akpom niet zo goed en zou ik die bij een goed bod laten vertrekken en onmiddellijk Zeefuik halen als zijn vervanger. Daar zit meer potentie is. Forbs zou ik alleen bij een goed bod verkopen en nooit verhuren. Hij heeft snelheid en diepgang en dat hebben er niet veel in de huidige selectie. Tahirovic was geen nummer 6 maar altijd al een 8. Ik zou hem graag op die positie zien spelen omdat ik vind dat Hlynsson te kort komt momenteel. Het zou mooier zijn als we afscheid konden nemen van Rulli, Salah Edine, Medic, Avila (maar helaas geblesseerd), Wijndal, Sanchez, Conceicao en Martha verhuren.

25 januari 2024 om 16:59

Maar dan moet je wel winst op hem maken, want we hebben wel een tweede spits nodig...

25 januari 2024 om 17:01

Akpom heeft bewezen wat toe te kunnen voegen als invaller. Zeefuik gaat niet hetzelfde brengen, korte termijn is ook nog belangrijk met plek 3 en Conference League. Zeefuik past ook helemaal niet bij Ajax.

Waarom zou je ook Conceicao weg willen hebben? Die zou ik juist terug willen, doet het prima bij Porto en past echt bij Ajax als hij zijn potentie waarmaakt.

Wat je in Tahirovic ziet snap ik ook niet helemaal. Martha verhuren heb je ook niks aan want die heeft geen potentie. Hoewel ik Hlynsson ook nog tekort vind komen kan hij wel meer toevoegen dan Tahirovic.

25 januari 2024 om 18:22

Akpom is ook niet zo goed, maar wel nuttig als pinchhitter.
Ik geloof niet dat Ajax nu iets heeft aan het volgende 19 jarige talent met potentie. Jonge spelers met potentie hebben ze nu al te veel.

Tahirovic is nooit een 8 geweest bij Roma (itt tot wat een aantal fans hier wel eens roepen). In ieder geval niet in Ajax termen. Bij Roma speelde hij, zowel in het eerste als in de jeugd, veelal op een 5 mans middenveld waar hij een van de verdedigend ingestelde middenvelders was. Hij vindt zichzelf overigens ook een verdedigende middenvelder. Een 8 in Ajax termen is hij dus nooit geweest.
Daarnaast is zijn grootste probleem misschien nog wel zijn handelingssnelheid, en dat wordt alleen maar erger onder druk en in kleine ruimtes. Er zijn zo veel momenten waar hij een bal een seconde eerder kan geven maar het niet doet of het niet ziet. Daar krijgt hij alleen maar meer last van als hij op 8 gaat spelen.

Conceicao is trouwens al verhuurd.

Ik sluit niet uit dat het bij Tahirovic niet (alleen) aan zijn kwaliteiten ligt maar ook aan het systeem. Dat zou niet de eerste keer zijn, kan gebeuren, maar dan is het voor iedereen beter om ergens anders te gaan spelen.

Waarom zou je Akpom laten gaan? Echt een perfecte speler om in te brengen in de 70e 80e minuut. En wie heb je anders nog achter de hand achter Brobbey?

Ik hoop echt dat Akpom niet gaat, het is geen wereld speler maar wel een hele bruikbare spits met specifieke kwaliteiten. Hij is vrij lang en kan echt heel goed koppen. Zijn gemiddelde per wedstrijd is ook gewoon hartstikke hoog.
Tahirovic... tja daar word ik niet wild van, ik vind het geen 6, misschien een 8, maar zelfs dan vind ik dat hij geen hele goede handelingssnelheid heeft.

Als dit waar mocht zijn???....ik wil hem desnoods brengen

Laten gaan en jeugd laten doorstromen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren