Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax onthult metershoge wand en borstbeeld van Cruijff in stadion

Laatste update:

Ajax heeft vrijdag in de hoofdentree van het stadion een metershoge wand en een borstbeeld van Johan Cruijff onthuld. Op die manier hoopt men 'de grootste Nederlandse voetballer ooit te blijven eren', zo laat Ajax weten via de officiële kanalen. Het borstbeeld is gemaakt door kunstenaar Guido Sprenkels.

"De metershoge wand bestaat uit een indrukwekkende mozaïek van zwart-wit-beelden uit Cruijffs loopbaan, met neon accenten waardoor de legendarische Nummer 14 extra wordt uitgelicht", schrijft Ajax op de officiële website. Het borstbeeld werd onthuld door Wim Suurbier, voormalig ploeggenoot van Cruijff. Foto's van de wand en het borstbeeld zijn te zien op de website van Ajax.

"Johan verdient dit meer dan duizend procent", zei Suurbier bij de onthulling in de Johan Cruijff ArenA. "Hij was niet alleen een van de beste voetballers ter wereld, maar ook een zeer bijzonder mens. Als je ziet hoe hij zich met zijn Foundation heeft ingezet voor kinderen: ook dat is uniek." Ook Ajax-directeur Edwin van der Sar en Carole Thate, woordvoerder van de familie Cruijff, waren aanwezig.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat borstbeeld vind ik niet zo veel aan maar die oude Cruijff fotos zijn altijd iconisch.

18 januari 2019 om 16:34

Ja die wand met foto's dat maakt wel indruk, prachtig gedaan

Cool... nu nog een meters groot beeld voor het stadion en het hele plein omtovereren tot Cruyff Court!

Toevallig gister de wand gezien toen ik aan het werk was, ziet er fantastisch uit. Borstbeeld had ik liever op een andere locatie zien staan, maar ondanks dat blijft het prachtig.

Ben geen Ajacied, maar dit verdient Johan natuurlijk! Mooi eerbetoon.

18 januari 2019 om 16:49

Het is een goede actie van de Ajacieden om geld in te zamelen om een standbeeld van cruijff te laten maken. Maar ik snap niet dat Ajax net als Arsenal zelf een standbeeld gaan betalen en laten maken. Ajax heeft toch veel geld

18 januari 2019 om 16:59

Het is toch ook een mooi idee van de supporters om dat standbeeld te regelen? Het hoeft niet altijd door de club betaald te worden. Cruijff was voor de fans natuurlijk ook enorm belangrijk en een inzamelingsactie voor een standbeeld is dan een prachtig gebaar.

Waarom alleen een borstbeeld? Had er meteen een heel standbeeld van gemaakt... PSV heeft levensgrote standbeelden van Willy van der Kuijlen en Coen Dillen voor het stadion staan en Feyenoord van Coen Moulijn. Dan hoort er bij de Arena toch ook gewoon een volwaardig beeld van Johan Cruijff te staan?

18 januari 2019 om 16:56

Standbeeld komt nog. Geld is er, kunstenaar is ook bekend, nu moet het nog gemaakt worden. Ik dacht dat dit de inzamelingsactie van de supporters was, maar dat is niet zo.

18 januari 2019 om 20:16

Achja, het is ook nooit goed. Wij hebben buiten een prachtig standbeeld van Bobby met zijn iconische bankje.

18 januari 2019 om 22:33

" Achja, het is ook nooit goed. Wij hebben buiten een prachtig standbeeld van Bobby met zijn iconische bankje."

Eens. Ik vind het oprecht heel gaaf dat Ajax zo'n mooi standbeeld heeft van iemand die zo lang een belangrijke rol had op de achtergrond. Maar kom op, je moet toch ook een echt imposant standbeeld hebben van je grootste speler? Cruijff verdient meer dan alleen een borstbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren