Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Onder-19 rekent ook af met PSV en heeft derde prijs te pakken

Laatste update:

Drie dagen nadat Ajax Onder-19 zich in de eigen competitie wist te kronen tot landskampioen, heeft het ook beslag weten te leggen op de beker. Het hoogste jeugdteam van de Amsterdammers won dinsdagmiddag met riante cijfers van de leeftijdsgenoten van PSV: 3-0.

Het kwaliteitsverschil was net als afgelopen weekeinde tegen Feyenoord Onder-19 (3-1) aanzienlijk. Ajax beleefde weliswaar een teleurstellende eerste helft, maar liep na de onderbreking in een tijdsbestek van slechts vijf minuten razendsnel uit naar een 2-0 voorsprong. Darren Sidoel tekende na een uur spelen met een afstandsschot voor de openingstreffer, waarna Zian Flemming niet veel later met het hoofd de voordelige marge wist te verdubbelen.

Het elftal van Aron Winter had daarna weinig meer te duchten van de Eindhovenaren en maakte er vlak voor tijd via Noa Benninga ook nog 3-0 van. Ajax Onder-19 besluit het seizoen zodoende met drie prijzen, nadat het aan het begin van deze voetbaljaargang ook al de Supercup wist te winnen ten koste van Vitesse. In de UEFA Youth League reikte het tot de kwartfinale, waarin Real Madrid uiteindelijk te sterk bleek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch apart, volgens Aad de Mos was de jeugd van PSV beter dan die van Ajax en wonnen ze altijd. Blijkt toch anders te zijn, verrassend!

23 mei 2017 om 19:31

Zelfs bij PSV begrepen ze niets van De Mos zijn uitspraken.

23 mei 2017 om 21:13

Nou ja, Ajax wint dan wel met 3-0, maar als je de wedstrijd gekeken hebt moet je gezien hebben dat dat helemaal op basis van de eerste helft niet bepaald terecht was. PSV 019 had in de eerste helft de wedstrijd al moeten beslissen maar laat dat na. Dan scoort Ajax vlak na rust 2x achter elkaar en is de wedstrijd gespeeld. Maar op basis van spelbeeld was PSV beter hoor.

Ondanks dat, Aad de Mos mag zoiets toch vinden? Hij kijkt meer wedstrijden van jeugdelftallen dan iedereen op VZ bij elkaar, dus hij zal er wel een beetje verstand van hebben toch?

23 mei 2017 om 22:06

Ieder zijn mening maar wat Aad zei is feitelijk onjuist. O19 is wederom kampioen evenals veel andere jeugdteams en doen dat de laatste jaren steevast. De huidige A1 vind ik niet super maar pakt wel de triple zonder Kluivert de ligt en andere vertrokken spelers helaas. De lichting nouri word nu ingepast en is natuurlijk heerlijk! De huidige b1 is minder maar daarachter komt weer een goede lichting met unuvar Hansen etc. In Ajax 1 zie ik zeefuik en eiting straks weer debuteren. Ik zie dit niet bij andere clubs, wat dat betreft ben ik het ook oneens met Aad. Daarnaast vraag ik mij af of Aad daadwerkelijk zoveel jeugdwedstrijden volgt, er zijn leden die veel wedstrijden bezoeken, en lukt dat bezoeken niet dan zijn er genoeg streams te vinden.

Wel ben ik van mening dat PSV het de laatste jaren beter doet wat betreft jeugd, imo ook beter dan Feyenoord maar het daadwerkelijk inpassen laat te wensen over. Wat jeugd betreft ligt Ajax voor op az, psv en daarna Feyenoord, maar das mijn mening

24 mei 2017 om 00:07

Sowieso apart om de hele jeugd op te hangen aan een wedstrijdje tussen de A1 van beide clubs. Ik zou dit niet als het tegendeel van Aad de Mos willen beschouwen. Ik denk dat een blik naar de uitkomsten van de jeugdopleidingen daarvoor meer als voldoende is. Het is voor PSV te hopen dat de imput in de jeugdopleiding niet ook nog eens beter is als die van Ajax, want dan doen ze toch wel iets grondig fout in Eindhoven.

Heel erg verassend is deze zege ook niet, weliswaar was de A1 in eigen land het sterkste team wat Ajax heeft getroffen. Niet voor niets is PSV A1 in de play-offs 1x te sterk geweest (1-0 geloof ik) voor Ajax, wat samen met de A1 van Real in de Youth League de enige twee nederlagen zijn. Moet je nagaan dat heel veel talent van deze lichting al is doorgeschoven richting Jong Ajax en Ajax 1.



De toekomst bij Ajax ziet er echt goed uit. Jong Ajax is tweede in de JL, Ajax onder negentien wint zo'n beetje alles. De komende jaren stroomt er genoeg talent door en er is ook nog eens genoeg geld voor echte versterking.

Er is een mooie periode aangebroken, heb nu al zin het het komende seizoen terwijl we de finale EL nog moeten spelen.

24 mei 2017 om 00:28

Volgens mij zijn vanaf onder 12 tot en met het eerste elftal alle teams in hun competitie als 1ste of als 2de geëindigd. Qua niveau in vergelijking tot hun leeftijdsgenoten zit het dus over het algemeen wel goed. Enige punt is altijd dat het algemene vrij weinig gaat zeggen dadelijk. Het is harstikke leuk dat deze groep talenten dadelijk Jong Ajax kan aanvullen en op niveau kan houden, maar hoeveel er dan de stap gaan maken is natuurlijk de echte vraag. Belangrijk om wel voor oog te houden is dat van deze lichting er al twee spelers (De Ligt en Kluivert) het eerste elftal hebben gehaald.

Er is een periode aangebroken waarin het mooi is en waarin het perspectief ook fantastisch is. Of dat perspectief gaat uitkomen is natuurlijk de vraag, maar het zijn zeldzame momenten van kalmte bij onze club waar we vooral kunnen genieten. Als de transferperikelen echt beginnen zal dat eventjes anders zijn, maar zelfs in een onwaarschijnlijk scenario waarin we veel sterkhouders zullen verliezen is er geen man overboord en zal snel genoeg blijken dat we het kunnen opvangen.

Maar goed, eerst de komende 24 uur eens afwachten, we zouden wel eens geschiedenis kunnen schrijven. Wat daarna gaat komen zien we wel, morgen is nu even het belangrijkst.

Volgens Langeler kwamen die 'gassies' van Ajax vast wel weer met een 'houdinkje' het terrein oplopen. Na zijn uitspraken is het hard achteruit gegaan daar lijkt het.

23 mei 2017 om 21:15

Haha, volgens mij geen rare uitspraak van Langeler. Ajacieden spreken altijd trots over hun 'bravoure' en 'branie', maar als iemand daar iets negatiefs van vindt zijn ze op hun spreekwoordelijke geslachtsdeel getrapt.

Overigens, zoals ik hierboven al aangeef, is er helemaal niks hard achteruit gegaan. PSV had deze wedstrijd gewoon moeten winnen, maar geeft het zelf weg. Over de kwaliteit van dit elftal dus niks te klagen hoor.

23 mei 2017 om 22:06

Harrie, 'had moeten winnen' zegt op zich niets. Als Nijhuis Ajax eerlijk had beoordeeld tegen Groningen, (hij heeft zelf toegegeven dat a) het doelpunt van Groningen afgekeurd had moeten worden en b) hij Ajax twee strafschoppen had moeten geven), was Ajax nu kampioen geweest. Wil je daarmee zeggen dat Feyenoord onterecht kampioen is geworden? Nee dus. Degene met de meeste punten is kampioen. Dat geldt dus ook voor deze wedstrijd: degene die de doelpunten maakt is de winnaar.

23 mei 2017 om 22:46

@Kyle66, ja hehe, zover ben ik ook. Het gaat erom dat er gezegd wordt dat de jeugd van PSV achteruit gaat oid. Enige wat ik aangeef is dat PSV beter was, een goede selectie heeft, en zich kan meten met Ajax. Meer niet.

23 mei 2017 om 22:51

Psv was tweede helft absoluut niet beter, dus zeggen dat psv verdiende te winnen gaat niet helemaal op. Volgens jouw logica het het dan een gelijk spel moeten zijn.

weet iemand wie de "grote sterren" zijn van dit elftal?welke naam moet ik in de gaten gaan houden?

23 mei 2017 om 19:36

De grote sterrren van de(ze) Ligt-ing zitten bij het eerste. Zelfs zonder hun, had PSV een behoorlijke Kluiv(ert) aan Ajax O19.

Zonder deze flauwigheid zit er bij de rest weinig bijzonders, maar twee van dat kaliber spelers is om je vingers bij af te likken. Misschien dat de al lange geblesseerde goaltjesdief Kaj Sierhuis kan verrassen; op het eerste gezicht geen Ajaxspits, maar hij scoort zo ontzettend makkelijk.

23 mei 2017 om 19:40

Die zijn er zoals DonCoXxX al aangeeft niet echt, De Ligt, Eiting, Zeefuik en Kluivert hebben hun debuut gemaakt en zouden op basis van leeftijd nog in de o19 mogen spelen, vandaag stond er weinig Ajax 1 materiaal op het veld. Lang en Bakker grootste kansmakers, wel een paar spelers die zeker Eredivisie gaan halen. Sidoel vind ik zelf een geweldige verdediger maar is fysiek gewoon te beperkt voor de CV positie.

23 mei 2017 om 19:48

Ik vind Mees de Wit altijd een opvallende speler, soms is het zeker wel degelijk bij hem. Zal me ook verbazen als Sierhuis, Nunnely en Flemming niet bij degelijke teams eindigen.

23 mei 2017 om 19:59

Ik was Eiting zowaar vergeten. Die is eigenlijk ook nog A junior, maar speelt allang voor jong, en is ook een pareltje

@ajaxcunian, Er zijn heel veel spelers uit Jong en de A1 die prof gaan worden, want die zijn allemaal talentvol, maar "sterren" komen in Ajax 1 te spelen en niet met alle respect bij middenmoters in de Eredivisie, de Jupiler league en in Azerbijan.

23 mei 2017 om 20:52

Ik ben fan van Mees' speelstijl, technisch sterk, fijne voorzet en goede actie. Speelt jammer genoeg niet veel, best raar als je kijkt hoeveel rendement hij heeft.

Geweldige naam btw: Zian Flemming

23 mei 2017 om 20:56

Is een beest van een vent voor zijn leeftijd, zeer gespierd (getraind) en doet het nu leuk in de spits, maakt goede stappen dit jaar.

Proficiat Ajax! Ik had de O19 vanPSV iets hoger ingeschat omdat ik ze een paar hele goeie wedstrijden heb zien spelen.. Paar leuke spelers bij PSV maar de credits van jeugdopleiding gaan terecht naar Amsterdam..
off topic.Persoonlijk hoop ik op een wederopstanding op Varkenoord XD

Toch de triple dit seizoen, zegt een hoop over de andere jeugdteams, zo goed is Ajax 019 dit jaar niet. Veelal kopgoals via corners of vrije trappen, wel degelijk en een fysiek sterk team, geen echte parels!
Afijn, het kan ook niet elk jaar feest zijn..

23 mei 2017 om 23:06

Dat had je bij het aanstellen van de trainer al moeten zien aankomen, speelt gewoon puur op resultaat en degelijkheid. Heb je een spits die goed kan koppen en snelle vleugels dan speel je op de voorzet, daarna timmer je de verdediging dicht en ga je creatievelingen na 60 minuten wisselen voor lopers om zo min mogelijk risico te lopen. Daarnaast zorgen dat je dode spelsituaties compleet kan uitbuiten en je er bijna geen tegenkrijgt (De Lange stond op een gegeven moment 11 clean sheets op rij) en daarop bouw je het hele jaar door. Ik zie dat niet graag bij Ajax in de opleiding, laat ze allemaal in dezelfde lijn spelen want nu ga je bijna al die jongens in Jong Ajax zien verzuipen omdat Keizer wel echt wil voetballen en dan komen bijna alle spelers die gisteren speelde gewoon te kort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren