Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax moet in de spiegel kijken: ‘Hier is iets helemaal mis gegaan’

Laatste update:

Twee jaar geleden versterkte Ajax zich met Tobias Sana, die werd overgenomen van IFK Göteborg. Toen hij arriveerde, had de Zweed er al flink wat maanden opzitten voor zijn oude club. Hij begon sterk, maar daarna viel hij wat terug en kreeg hij wat meer rust van Frank de Boer. Die rustperiode werd echter gevolgd door een periode waarin Sana nauwelijks meer kansen kreeg en inmiddels is de vleugelspeler al enige tijd volledig uit beeld.

/

Deze jaargang stond hij nog geen seconde op het veld in het tenue van de Amsterdammers; ook niet in de Jupiler League, waar hij vorig seizoen nog goed was voor 26 wedstrijden. Zijn contract loopt aan het eind van het seizoen af en Sana is al zoekende naar nieuw emplooi. Mogelijk gaat hij deze maand voorgoed weg bij Ajax en als dat niet lukt, vertrekt de Zweed in de zomer. Kort na aankomst in Nederland zag het er lang niet zo sneu voor hem uit.

John Bosman, voormalig assistent-trainer van Jong Ajax, zegt in een interview met Revu dat hij wel een vermoeden heeft, waar het is mis gegaan. Hij zegt dat je in de topsport hard moet zijn voor jezelf en dat het daar bij Sana aan ontbrak. In de vakanties vloog hij naar huis, deelde hij spullen uit aan hen die het minder hadden en was hij zorgzaam. Praten over hoe hij zich voelde en wat eraan scheelde, deed de vleugelspeler echter te weinig of zelfs niet. Toen hij een sportieve terugval kende, kwam hij er niet meer uit.

Sana zelf zegt in het blad dat het met stress te maken had. “Ik moest op een gegeven moment onder het spelen aan zoveel denken, dat ik geen acties meer durfde te maken. Ik moest de bal zó aannemen en zó wegdraaien en dáár lopen, met de week werd ik nerveuzer.” Gery Vink werkte intensief met Sana samen en zegt dat het een zielig hoopje mens was, toen hij bij Jong Ajax kwam. En dat vindt Vink jammer, want getalenteerd is Sana zonder meer, zegt hij.

“Die jongen is verzeild geraakt bij een club, waar je aan je lot wordt overgelaten als het tegenzit. Succes en verdriet liggen hier vlak bij elkaar”, heeft Vink geleerd. “Als club moeten wij in de spiegel kijken. Hier is iets helemaal mis gegaan.” Sana, wiens contract bij Ajax over een paar maanden ten einde loopt, speelde in totaal 17 wedstrijden (4 doelpunten) in de Eredivisie en 26 wedstrijden (3 doelpunten) in de Jupiler League.

Qua talent was Tobias Sana goed genoeg om nu nog in het eerste van Ajax te spelen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg jammer voor die jongen, maar je kan het als club niet iedereen 100% naar de zin maken. Topsport kan hard zijn en nog harder voor mensen die mentaal wat zachtaardiger zijn.

6 januari 2015 om 11:59

Volgens mij lees jij niet zo goed. De club Ajax geeft hier zelf aan dat ze het niet goed hebben aangepakt. Dit kun je dus niet (alleen) bij Sana neerleggen. Daarbij is Sana niet de eerste die over dit soort praktijken binnen Ajax rept. Diverse (jeugd)spelers hebben eerder aangegeven dat ze je bij Ajax alleen in de ogen kijken als je in hun straatje past en dat ze je anders laten vallen als een baksteen.

6 januari 2015 om 12:07

Volgens mij lees jij niet goed. Waar precies lees jij dat statement van de club Ajax?

6 januari 2015 om 12:07

De club Ajax zegt volgens mij helemaal niets hoor? Een oud assistent van het 2e elftal zegt hier iets, evenals een jeugdtrainer. Waar maak jij dan uit op dat de club Ajax hier aangeeft iets fout te hebben gedaan?

Over welke (jeugd)spelers heb jij het trouwens in je laatste stukje? De enige spelers die ik zoiets heb horen zeggen waren spelers die niet goed genoeg waren. Natrappen heet zoiets. De voetbalwereld kan gewoon hard zijn, als je daar niet tegen kunt dan ben je op de verkeerde plek.

6 januari 2015 om 13:12

Oh dus als het in het nadeel van de club Ajax is, dan is het ineens 'natrappen'. Het is maar net wie je wilt geloven natuurlijk.

6 januari 2015 om 13:13

En een oud assistent en een jeugdtrainer van Ajax is toch een statement namens ajax? Ik vond het nog wel zo netjes dat ze de hand ook in eigen boezem durfden te steken.

6 januari 2015 om 13:22

Zoek even op wat het woord 'namens' betekent. Beide heren geven hier hun mening, dat is heel wat anders dan 'namens' Ajax praten. Als Ajax een statement maakt, dan gaat dat via andere kanalen dan die twee heren.

6 januari 2015 om 14:10

Zie de zin.."als club moeten WE in de spiegel kijken, hier is iets helemaal misgegaan"

het is een mening over de verkeerde werkwijze (in zijn ogen) van Ajax.

Je kan die mening delen of niet.

Aangezien hij er met zijn snufferd erboven heeft gestaan, zal ie wel weten waarover ie praat.

6 januari 2015 om 14:17

Topvoetbal is kei en keihard waarin je metaal hard moet zijn en als dat niet lukt dan ben je niet geschikt voor de top dat niet voor iedereen weggelegd is. Kijk naar Sulejmanie die bij H.veen de sterren van de hemel speelde maar bij Ajax finaal door het ijs zakte.

6 januari 2015 om 14:46

Dank je Biggles. Begrijpend lezen is nog al lastig voor sommigen.

6 januari 2015 om 15:53

suc6magnet
Gery vink loopt een tikkeltje gefrustreerd rond bij Ajax omdat hij liever alles bij het oude had zien worden gelaten ipv de veranderingen die er hebben plaatsgevonden en die nog plaats gaan vinden. Met name het rouleren van trainers naar diverse elftallen, waardoor de nadruk nog meer komt te liggen op het beter maken van spelers ipv de glorie van de betreffende jeugdtrainer als hij bij een vast elftal resultaat haalt kan hij niet tegen. Omdat deze manier van werken zijn "carrière" in de weg zit, snap je?
De enige reden dat hij daar nog rondloopt is omdat hij ook zijn hypotheek moet betalen.

En ja, ik weet het vanuit de organisatie..

6 januari 2015 om 16:45

Als hij dit werk doet omdat ie zijn hypotheek moet betalen (wie niet, maar goed), zal ie toch wel begaan zijn met de jongens. En als je toch vanuit de organisatie spreekt, dan weet je ook dat ie anders deze uitspraken niet doet.....als ie zijn hypotheek wil veiligstellen.

Ik denk dat ie de werkwijze en de jongens belangrijker vind dan zijn hypotheek

6 januari 2015 om 12:36

Vind ik ook! Maar hij geeft ook de kern aan van het probleem bij Ajax, die meerdere spelers hebben. Ze moeten aan teveel dingen denken dan alleen voetballen. Dat je opdrachten in het veld hebt snap ik, maar als je met 100 opdrachten het veld ingestuurd wordt dan speel je niet meer onbevangen.

Sana had gewoon vaker die opdrachten moeten vergeten, de belangrijkste basisopdrachten onthouden en daaraan houden. Hoe je een bal moet aannemen en wegdraaien moet hij zelf bepalen. En dat moet niet als instructie meegegeven worden.

Eeuwige zonde!

Heeft me positief verrast bij zijn aankomst. Jammer dat hij na zijn rustperiode nauwelijks meer kansen heeft gekregen, speelde bij Jong Ajax toch ook goed..

Als ik het artikel lees kan ik niet anders concluderen dat het inderdaad een gebrek aan kwaliteit is. Sana vat het mooi samen:

“Ik moest op een gegeven moment onder het spelen aan zoveel denken, dat ik geen acties meer durfde te maken. Ik moest de bal zó aannemen en zó wegdraaien en dáár lopen, met de week werd ik nerveuzer.”

Dit lijkt mij een gebrek aan kwaliteit. Het aannemen / wegdraaien en de loopacties moeten na verloop van tijd toch een vast onderdeel worden van het spel? Dit kost veel training en moet er als het ware in geslepen worden. Als dit dus niet lukt, heb je niet de kwaliteiten voor Ajax.

6 januari 2015 om 11:56

Je kan het ook anders zien, als een speler te veel informatie meekrijgt die niet nodig is bij een begaafd voetballer (wat Sana in mijn ogen is, al zit er verschil in kwaliteit natuurlijk), kan het knap lastig worden om de coach te plezieren en jezelf te plezieren en dan ook nog functioneel/nuttig zijn. Je ziet wel vaker dat spelers ergens zich niet goed voelen onder de coaching en ergens anders opleven. Ik denk dat Ajax zelf ook geleerd heeft van hoe je een speler kan begeleiden, niet op die manier dus.

6 januari 2015 om 12:10

Ben ik niet helemaal met je eens. Je ziet vaker bij clubs dat talenten erg goed beginnen met mooie acties en heerlijk vrij voetbal maar dan een paar maanden later zie je dat dit steeds minder word en steeds vaker fouten worden gemaakt. Meestal heb ik dan het idee dat ze niet meer zo mogen voetballen zoals ze in het begin deden en ze steeds meer opdrachten krijgen (eigenlijk zoals Sana hier aangeeft). Mijn mening is dat je deze spelers niet moet overladen met diverse opdrachten, in mijn ogen blokkeer je dan het zelf nadenken (wat ze in de jeugd juist zoveel mogelijk proberen te bevorderen) ontnemen en ja veel technische en intuïtieve spelers zullen daar veel moeite mee hebben. Beter is om dit gewoon te doen zoals ze in de jeugd doen, met beelden de foutjes eruit pikken ze zelf een oplossing laten aandragen en hopen dat ze het gaan oppikken. Maar goed dit is gewoon een gevoel wat ik heb en bijvoorbeeld ook zie bij een Boetiues, die naar mijn idee teveel andere opdrachten heeft en daarom gewoon in een dip raakt.

Verder vind ik ook dat als er psychische problemen zijn met een speler een club daar gewoon op in moet springen en zo'n speler zoveel mogelijk helpen hier uit te komen. Het is immers gewoon een investering waar je later wat voor wilt terug zien, zoals op sportief als financieel gebied. Een speler niet helpen of niet genoeg helpen (zoals hier gesuggereerd word) is eigenlijk gewoon kapitaal vernietiging.

6 januari 2015 om 13:55

Je hebt zeker een punt, vooral wat betreft het 'psychische' gedeelte. Wellicht was mijn reactie iets te kort door de bocht.

Ik denk dat talenten het in het begin vooral goed doen omdat er minder op ze wordt gelet. Als ze goed spel vertonen gaat dit natuurlijk ook opvallen bij de tegenstanders die hier op gaan inspelen (en het uitblinken lastiger wordt voor een talent). Daarnaast wordt er in het begin nog ´weinig´ verwacht van talenten, en zal de druk om goed te presteren langzaam toenemen (zal ook wel effect hebben).

Daarnaast denk ik dat de lat bij Ajax hoog ligt, en dat Sana moeite had om bijvoorbeeld te wennen aan de looplijnen die Frank de Boer graag wil zien. Als hij dit elke training te horen krijgt zal er na verloop van tijd mentaal wel iets knakken. En dit zal bij Ajax wellicht niet goed begeleid worden.

Aan de andere kant, het is en blijft topsport, en kan het natuurlijk ook zo zijn dat je niet voldoende kwaliteit hebt voor het team. En ik denk dat dit het geval is bij Sana.

6 januari 2015 om 14:27

In het begin heb je alleen je talent en zal de druk inderdaad groeien waardoor ook je mentaliteit erg belangrijk gaat worden, hoe ga je om met de druk bijvoorbeeld. Toch vind ik dat tegenwoordig voetballers vaak teveel opdrachten krijgen, veel vooral technische begaafde voetballende talenten (vooral die echte straatvoetballers) hebben moeite met de vele dingen die ze moeten doen en zullen dan moeten laten zien hoe weerbaar ze zijn. Het is al zo vaak gezegd maar talent alleen is niet genoeg.

6 januari 2015 om 12:18

Inderdaad, je komt bij een topclub met een salaris waar wij allemaal van dromen en dan mag daar ook iets voor verwacht worden. Als het dan niet lukt, dan moet je zelf in de spiegel kijken toch? Als je als gewone werknemer bij een groot bedrijf gaat werken dan krijg je ook het een en ander voor je kiezen en dan zal je het ook bij moeten benen. Anders moet je een andere baan gaan zoeken.

6 januari 2015 om 12:32

Je kunt ook teveel opdrachten krijgen. Niet al het falen ligt bij de werknemer.

6 januari 2015 om 12:53

Nou als je naar de huidige economie kijkt dan krijg je teveel opdrachten. En als gewone werknemer kun je gewoon vertrekken als je het niet aankunt. Als ik hem hoor dan heeft hij niet zoveel opdrachten gehad, samengevat moest hij zijn techniek en positiespel bijschaven. Is dat teveel gevraagd van een professional die een meer dan modaal salaris verdient? Als dat te veel voor hem is, dan kan hij dit niveau niet aan, zo simpel is het lijkt me.

6 januari 2015 om 13:16

Bij jouw bedrijf misschien. Bij mijn bedrijf zijn daar keurige coachingstrajecten voor en interne opleidingen. Als ik iets niet kan bijbenen kan kk door personal coaching gewoon alsnog het gewenste niveau halen.

6 januari 2015 om 13:31

Dat is dan waarschijnlijk geen topbedrijf met salarissen die boven de Balkenende norm liggen. Als het zo makkelijk zou zijn, dan zou iedere redelijke voetballer een topper kunnen worden. Als hij door een keurkorps van oud internationals en gerenommeerde trainers niet beter wordt qua techniek en positiespel, dan ligt het toch echt aan hem. Als jij het gewenste niveau niet kan halen door personal coaching binnen jouw bedrijf, dan investeren ze ook niet meer in je. Zo reëel moet je zijn toch?

6 januari 2015 om 13:48

Mark,

dat is pertinent niet waar, elk gerenommeerd bedrijf zal zijn werknemers in elk opzicht bij staan bij welk probleem dan ook, dit is voor beide partijen altijd het beste. Daarbij is het in de voetbal wereld toch wel iets anders, spelers moet je ook zien als investering en als je investering om wat voor reden dan ook een probleem heeft is het ten alle tijde beter om hier wat aan te doen, mocht het een mentale kwestie zijn dan zijn er genoeg manieren om zo'n speler te helpen om zo ieder geval je investering er weer uit te halen en de speler als nog belangrijk te maken voor je selectie

6 januari 2015 om 14:11

Justbecause,

je schiet mijn inziens wel een beetje door (bedrijven hebben vaak genoeg problemen met werknemers, om wat voor reden dan ook), maar ik begrijp je punt. Als bedrijf is het beter om een probleem op te lossen omdat je hier een loyale en beter functionerende medewerker aan overhoud. Moet ik wel zeggen dat deze overweging volgens mij ook wel eens wordt gemaakt omdat het nog meer geld kost om de persoon in kwestie te ontslaan (zeker als zo iemand lang in dienst is).

Zoals je zelf al aangeeft is het in de voetbalwereld net even anders. Spelers moet je zeker zien als investering, echter niet elke investering brengt het gewenste rendement. Het is vrij normaal dat een speler het niet red bij een bepaalde club (zeker bij een topclub, hier is de druk hoog).

Was Sana zoveel beter geweest met goede begeleiding? Ik denk wel beter, maar niet genoeg om basisspeler te zijn van Ajax. In mijn ogen dus toch een gebrek aan kwaliteit.

6 januari 2015 om 14:17

Werknemers zullen bij bijvoorbeeld financiële of psychische problemen altijd helpen te zoeken naar een oplossing, een te vrede werknemer zal altijd beter renderen als een werknemer die tegen een depressie aanloopt, uiteraard zijn er grenzen. Verder zal men ook samen zoeken naar een oplossing mocht men het werk niet (meer) aankunnen.

Wat Sana betreft weten we niet precies wat er gebeurd is maar ik begrijp uit dit stukje dat ze het gevoel hebben te weinig te hebben gedaan, of hij zoveel beter zou zijn geweest daarna is inderdaad de vraag en ik denk wel dat het inderdaad een mix is van (mentale)kwaliteit en juiste begeleiding.

6 januari 2015 om 12:28

Dat lukt bij Moisander, Viergever en Sightorsson ook niet. Hebben zij dan wel de kwaliteiten voor Ajax?

6 januari 2015 om 12:56

Moisander kan het wel, maar is meer een voetballende verdediger dan een mandekker. Viergever is gehaald voor de breedte en Sigthorsson kan het niet, daarom wordt ook hij verkocht dus ik snap je punt niet helemaal.

6 januari 2015 om 13:57

Dat is weer een andere discussie . Echter blijkbaar presteren zijn in de ogen van Frank de Boer voldoende om regelmatig te mogen spelen, dit in tegenstelling tot Sana.

6 januari 2015 om 12:31

Voetbal jij, en voetbal je op een hoog niveau? Ik heb een vermoeden van niet..

Waarom lukt het een team soms om na een goal te hebben gemaakt, de tegenstander volledig te overklassen? Geloof is het woord, het geloof in een overwinning. Heb je van de week toevallig valencia - madrid gezien. Madrid had niks te vertellen, totdat ze een penalty kregen en valencia volledig instortte tot aan de 2e helft.

De reden dat ik dit zeg is omdat, als het koppie vol zit met wat voor redenen er twijfel ontstaat bij een speler. Twijfel zorgt ervoor dat er geforceerd gefocust wordt op een actie, aanname waardoor het tegenovergestelde resultaat behaald word. Dus ben het er niet mee eens dat als zulke basisoefeningen in een bepaalde periode niet goed gaat, je niet beschikt over kwaliteit voor een bepaald team.

6 januari 2015 om 14:06

Ja ik voetbal zelf, en nee zeker niet op hoog niveau (nog geen eens in een officiele competitie ).

Ik ben het met je eens wat betreft het 'geloof' en dat dit voor een ommekeer kan zorgen in een wedstrijd, maar ook bij een speler. Echter het is wel topsport, hoelang moet je in een speler blijven investeren?

Het enige wat Ajax waarschijnlijk meer had kunnen doen is praten met Sana (moeilijk om te oordelen in hoeverre dit gebeurd), of hem kunnen laten praten met een metal coach of iets dergelijks. Ik geloof echter niet dat dit zoveel verschil had gemaakt dat hij nu kans zou maken op een basisplaats.

6 januari 2015 om 14:15

Het is inderdaad topsport en je mag inderdaad meer verwachten. Maar hoe je het wend of keert, ook topsporters blijven mensen. Als een speler in dit geval, Sana, weet dat hij op iedere foute actie (van een verkeerde balaanname tot aan een mislukte actie) afgerekend word dan gaat dat spelen in het hoofd van een speler. Dus topsport of niet, het hoofd moet leeg zijn wil een speler met durf en geloof spelen.

Dan is inderdaad de volgende vraag, in hoeverre wil je investeren in een speler. Er had, afleidend uit het artikel inderdaad meer gepraat moeten worden met Sana. Maar ook dan is het niet te zeggen of dit een verschil had uitgemaakt of niet... wij kunnen dat simpelweg niet beoordelen. Blijf het toch jammer vinden dat hij het niet heeft gehaald.

Ja, treurig zoals het hier geschetst is.. en erg jammer zoals het gelopen is. Moeilijk voor een buitenstaander om hierover een oordeel te vellen.. lag het meer aan de speler of had Ajax hier meer tijd en moeite moeten stoppen?

Denk dat er een groot gedeelte bij de speler ligt, je kunt niet van een topclub verwachten dat ze een speler maar blijven pamperen...

6 januari 2015 om 12:25

Lijkt me wel, Ajax zal hem eerder beter willen maken dan slechter. Die tijd hebben ze er echt wel ingestoken. Als hij dat vervolgens niet bij kan benen dan houdt het op en dan kan een club met goedbetaalde professionele voetballers niet meer doen. Het is geen sociale werkplaats.

6 januari 2015 om 12:33

Maar maak je iemand beter door hem vol te stoppen met opdrachten waardoor die persoon zijn eigen spel niet meer kan spelen?

6 januari 2015 om 13:02

Nee als je het zo bekijkt niet, maar Ajax investeert in een speler en wil diegene uiteraard beter maken. Als het zo simpel is dat hij slechter speelt door teveel opdrachten, dan zouden alle coaches dat toch ook wel zien? Die hebben toch ook het beste met hem voor en willen hem niet laten falen. Ik vind het een beetje een slap excuus, andere en veel jongere spelers van Ajax kunnen en halen het wel, waarom hij niet? Ligt dat niet gewoon aan hem als anderen het wel kunnen?

Jammer maar als je gestrest wordt van veel keuzes maken ben je misschien ook wel niet goed genoeg. Mentaal moet je ook bestendig zijn om bij Ajax te slagen.

Blijft een treurig verhaal, het verhaal Sana. Ik blijf erbij dat hij van waarde had kunnen zijn, bij Ajax 1 hebben we genoeg koekebakkers rond zien lopen, bij Jong Ajax kon hij ook nog spelen, al staat hij daar dan talenten in de weg. Maar hem helemaal niet gebruiken en zijn goede moed aantasten, vind ik ook wat te ver gaan. Maar daarintegen, Ajax is een voetbalclub, geen liefdadigheids instelling.

Wat Sana beschrijft klopt wel, dat zag je terug in zijn spel. Al het vrolijke en spontane vloog er met de wedstrijd vanaf en binnen no-time was hij geen schim van zichzelf meer. Geen actie, geen durf, geen lef. Gewoon een klein ventje die bang was om een fout te maken.

Ik denk eigenlijk, als hij wat van z'n flair terug vind, dat hij van grote waarde kan zijn voor genoeg clubs in België en Nederland. Al denk ik dat hij teruggaat naar Zweden, om zichzelf weer te vinden. Ben ook blij om te horen dat Gery Vink inziet dat de fout niet alleen bij Sana lag.

6 januari 2015 om 14:12

Mooi gesproken, ben het er ook helemaal mee eens trouwens!

6 januari 2015 om 17:46

Ik snap ook niet dat die jongens die nu bij Ajax komen eerst naar Jong Ajax moeten om daar het Ajaxsysteem te leren voetballen. Dat speelde ze bij hun oude club ook niet en ze zijn op basis van de kwaliteiten bij die oude club toch echt naar Ajax gehaald. Sana is zo'n voorbeeld van een jongen die genoeg kwaliteit had in/met zijn eigen spel, maar te weinig kwaliteit om zich een ander spel aan te meten. Waarom rendeert Pelle ineens bij Feyenoord, de Jong bij Psv en zijn Vermaelen en Vertonghen geen schim meer van hun tijd bij Ajax.
Dat heeft allemaal te maken met de verschillende systemen waar de clubs in spelen waar een speler zich wel of niet lekker in voelt. De echt goede voetballers zijn overal goed. De kwaliteit bij Ajax ligt al jaren bij het collectief en niet bij de speler..... Dat zie je terug in de transfers.... Suarez is de laatste echte grote transfer geweest. Feyenoord en Psv (psv meer dan Feyenoord) heeft meer kwaliteit op het veld staan, maar de trainer kan er geen kampioenselftal van maken. Daarom zijn de kampioenschappen ook echt de kampioenschappen van de Boer.

Goed wat Gery Vink zegt. Ajax moet zo'n jongen niet gelijk aan zijn lot overlaten. Maar aan de andere kant is topsport altijd hard; als je daar niet tegen kunt red je het niet.

6 januari 2015 om 12:14

Omdat Gery Vink iets zegt is het meteen ook waar? Ajax zal links en rechts best ergens tekort geschoten zijn, maar ik geloof nooit dat die jongen aan zijn lot overgelaten is. Ajax werkt ook gewoon met begeleiders, mental coaches etc etc, dus ik denk dat het allemaal aardig meevalt.

Valt me op dat er bij profclubs zo weinig wordt gedaan voor spelers die wel willen, maar waar het psychisch even niet lekker gaat. Een paar uurtjes (sport)psycholoog in de week, wat kost zoiets nou? En als dat nou had betekent dat Sana nu beter zou spelen of iig voor nog een paar centen de deur uit zou gaan, dan zijn dat toch hele simpele investeringen. Nu gaat het even over ajax, maar dit gebeurt bij alle grotere profclubs. Mentale weerbaarheid is belangrijk in profvoetbal, maar als je één keer zakt op dat punt, hoef je toch niet gelijk afgeschreven te worden?

Ajax moet in de spiegel kijken? Inderdaad maar wel om een andere reden. Die had nooit aangekocht mogen worden. Hij was echt zwaar ondermaats. Ik herinner me een invalbeurt tegen Dortmund waar die gewoon voor paal stond, zo slecht. Kansen genoeg gehad maar gewoon onvoldoende nivo.

Goede voor Elinkwijk of zo.

6 januari 2015 om 12:17

Grappig, onvoldoende nivo....

En Sana heeft in zijn begintijd genoeg doelpunten gemaakt en assists gegeven om van waarde te zijn geweest. Het is alleen jammer hoe hij is afgegleden. Kon met betere begeleiding gewoon een goede backup zijn.

6 januari 2015 om 12:28

Met de vleugelspelers die er nu staan kunnen ze hem nog goed gebruiken!

6 januari 2015 om 19:54

Sana is vanaf het begin niet goed genoeg geweest. Of denk jij dat iemand eerst goed is maar daarna plotseling niet meer goed genoeg is? Zelf zeker nooit gevoetbald.. Met je grappig...

7 januari 2015 om 11:12

Veel gevoetbald, in de jeugd van Zwolle, afgekeurd wegens slechte knieën. Niet dat het er toe doet, maar ach, beetje pochen mag wel vind ik. En Sana was heerlijk om naar te kijken op het begin, daarna doodgegooid met tactiek, wat hij dus niet aankan.

Sommige spelers zijn eerst soms inderdaad goed, om daarna terug te vallen. Volgens mij heb je er weinig verstand van. Bijvoorbeeld Balotelli, begon leuk, is niet veel meer, Torres, begon zeer goed, wordt nu belachelijk gemaakt.

En dan heb ik 2 overduidelijke voorbeelden genomen, terwijl er heel veel spelers rondlopen die een terugval krijgen en gewoon niet meer op niveau komen. Let op, niveau, geen nivo.

Niet uitgepakt zoals gehoopt, maar toch is het een leerzame periode geweest voor die jongen. Heeft aan het hoger niveau mogen ruiken, met goede spelers kunnen trainen en is zelfs international voor Zweden geworden. Had alleen een jaar of half jaar eerder zijn biezen moeten pakken toen hij niet in de plannen van De Boer leek voor te komen.

Weer lekker terug naar Zweden of een middenmoter in Nederland om het plezier te hervinden en dan komt het goede voetballen vanzelf wel weer. Kwam voor Ajax wat tekort op een aardige start na, maar heeft laten zien wel degelijk een balletje te kunnen raken.

Hahahaha Gery Vink de Hoofdtrainer van hoofdklasser Tec.
Tenminste die hebben ook een stroman constructie.

Maar Goed Sana is net als vele buitenlandse jongens ook een miskoop van de bovenste plank. Wat Vink zegt is hard maar helemaal waar dat is bij de meeste clubs zo.
Wel jammer van dat geld had je een jeugdspeler mee kunnen belonen. Maar goed als je als club voor een kwartje op de eerste rij wilt zitten krijg je dit.

Het probleem ligt bij F de boer hij maakt jonge spelers niet beter,kijk maar naar Veltman Sanaa duarte van der hoorn enz enz het word tijd dat Ajax dat in gaat zien. En zich niet moet verschuilen achter de verkregen kampioenschappen en dat als excuses gebruiken lom F de boer niet te ontslaan

6 januari 2015 om 19:59

Hoe kun je nu in hemelsnaam frank de boer verantwoordelijk houden voor het slechte spel van sana?? Die vent is gewoon niet goed genoeg voor de eredivisie. Je kunt slechts diegene die hem gescout heeft ervoor afrekenen.

Faalangst en voetbal gaan niet goed samen...

Er zijn wel wat sporters die het wel waar hebben gemaakt, maar die zaten onder de drugs. Lijkt me ook geen gewenste situatie.

Sana is rijp voor een terugkeer naar de Allvenskan. Daar kan hij zich misschien herpakken.

6 januari 2015 om 12:54

Deze jongen moet naar Heerenveen.
Hij heeft toen de fout gemaakt om voor Ajax te kiezen en niet voor Heerenveen.
Ik denk dat deze jongen bij Heerenveen echt op kan bloeien en nog veel mensen verbazen.
Ik zie er in ieder geval wel veel potentie in.

6 januari 2015 om 13:22

Wij hebben behoefte aan een directe versterking op rechts, niet weer een gokje want dat vind ik Sana zeker gezien zijn beperkte mentale weerbaarheid en lichte fysiek.

6 januari 2015 om 20:00

Is inderdaad geen enkele versterking voor heerenveen.. Misschien schone? 😉

Het is jammer voor sana en ook voor ajax, maar het ligft altijd aan twee kanten, Ajax had misschien wat beter op hem moeten inspelen en kijken waar de schoen drukte. maar Sana moet ook van zijn eigen uit gaan en proberen die knop om te draaien en leren om te gaan met stres. Als je dat niet kunt, ja dan is de kwaliteit toch minder van hem dan we allemaal dachten.
Het is erg, want hij begon zo goed en je zal als speler ook moeten kunnen spelen zoals de trainer dit aangeeft en als dat anders is dan je gewend bent, dan is het lastig, maar altijd aan te leren. Ik denk eerder dat sana te veel nadenkt. Het moet op een gegeven moment van zelf gaan.

Sorry hoor maar ik zag het al bij die zogenaamd flitsende start dat het helemaal niets werd veel te ligt en een waardeloze aanname!! Uit bij Feyenoord de 2-2 viel hij echt totaal door de mand voor me ik zat daar en vrat me op! De enige spiegel die Ajax moet kijken is degene die hem gehaald heeft!!

Toen hij bij Ajax kwam zag Henk Spaan er een nieuwe Cruijff in.

6 januari 2015 om 20:02

😄😄.. Hij bedoelde dan voor lucky ajax waarschijnlijk.

Ajax had sana nooit moeten kopen. Ze hadden voor tadic moeten gaan toen het kon.

6 januari 2015 om 14:02

Precies of Narsingh waar Overmars mee bezig was. Sana kwam op alle fronten te kort, zowel fysiek, technisch en tactisch.
En dat van dat lange seizoen toen hij kwam vind ik ook een beetje overdreven. Toen Stephan Petterson na een seizoen over kwam naar Ajax, werd hij gewoon meteen zonder problemen ingepast.
Lullig voor Sana want dat gun je niemand. Maar was te licht voor Ajax

6 januari 2015 om 14:14

Hansje

Alsjeblieft zeg, Narsingh is geen haar beter! En slecht in de kleine ruimte!

6 januari 2015 om 16:36

Ik ben blij dat we Sana hebben gehaald, want Narsingh was pas echt een dure miskoop geweest zeg. Onze eigen Narsingh (De Sa) keert komend seizoen alweer terug bij Ajax.

7 januari 2015 om 15:13

Mag ik je er aan herinneren dat Narsingh er voor heeft gezorgd dat PSV dit jaar won in de Arena? Fantastisch in de omschakeling. Boilesen kon er alleen maar naar kijken. Heb Sana nooit op snelheid gezien en kwam geen lantaarnpaal voorbij.
Maar laat me niet lachen...de Sa....nou die bakt er bij Go Ahead ook al geen reet van. Dat wordt hem niet

6 januari 2015 om 20:03

Helemaal juist gamer! Toen was die nog betaalbaar en welwillend.

Sana was een schijntje. Wellicht had Ajax zoiets van; als t goed uitpakt prima, zo niet jammer dan. Het lijkt nu alsof Ajax te weinig moeite heeft gedaan. Dat kan best. Maar ik heb Sana vaak genoeg zien spelen zowel in t 1ste als jong Ajax. Er zijn simpelweg veel betere spelers in de voorhoede dan hem. Nou dan zijn je kansen verkeken begeven moment. Ook al heeft die weinig kansen gekregen. Kansen dwing je af door goed te trainen en goed te spelen bij bv jong Ajax. Nou bij jong Ajax viel die ook niet op kan ik je vertellen.

Dat is topsport, niet iedereen krijgt een rode loper uitgerold naar eeuwige roem. Wel jammer dat het hem tot op heden niet gelukt is, maar waarom geen verhuur aan groningen of nac bijvoorbeeld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren