Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax meldt zich opnieuw in Zwolle voor Rav van den Berg

Laatste update:

Ajax onderneemt een nieuwe poging om Rav van den Berg binnen te halen, zo meldt De Stentor. De zestienjarige verdediger van PEC Zwolle, die op 1 mei zijn officiële debuut maakte tegen Vitesse, is in gesprek met de Amsterdammers over een overgang. Een jaar geleden liet Van den Berg de kans om naar Ajax gaan nog lopen en ondertekende hij zijn eerste profcontract bij PEC Zwolle.

Daarmee stelt Ajax de jonge centrumverdediger voor een nieuwe keuze over zijn toekomst. PEC Zwolle heeft Van den Berg toestemming gegeven om met de hoofdstedelingen te praten en tegelijkertijd een nieuw contractvoorstel bij hem neergelegd. De mandekker kan zijn medio 2022 (met de optie voor nog een seizoen) aflopende verbintenis in Zwolle verlengen en opwaarderen.

Van den Berg voerde exact een jaar geleden ook al gesprekken met Ajax en overigens ook met PSV. Destijds besloot het talent dat het beter was voor zijn ontwikkeling om bij PEC Zwolle te blijven. Dit seizoen zat hij geregeld op de bank bij het eerste elftal en mocht hij tegen Vitesse (2-1 verlies) in de 31ste speelronde van de Eredivisie zelfs de volledige wedstrijd spelen. Rav van den Berg is overigens het jongere broertje van Sepp, die PEC Zwolle twee jaar geleden voor ruim twee miljoen euro verkocht aan Liverpool.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Kom op.. kunnen wij dan nooit een talent eventjes behouden zodat hij bij ons kan groeien om vervolgens dan maar een stap te maken.. Erg zonde zou dit zijn maar uiteraard zou ik het wel snappen als hij deze stap nu wil maken.

3 juni 2021 om 15:06

Zou voor PEC wel handig zijn om met doorverkoop clausules te gaan handelen. Dan vangen ze er nog wat meer aan achteraf. Zoals WillemII bij Frenkie.

3 juni 2021 om 15:08

Frenkie had toch 'gewoon' een jeugdcontract?

3 juni 2021 om 15:10

Verkocht voor €1. WillemII kreeg Dijks en had volgens mij iets van 7/8% doorverkoop percentage.

3 juni 2021 om 15:11

Ajax lacht de ballen uit hun broek als ze hier op terug kijken. Wat een onderhandeling 😅

3 juni 2021 om 15:13

Ze hadden hem beter voor 1 miljoen gekocht want dan was het goedkoper geweest.

3 juni 2021 om 15:14

Wat Lierse zegt idd. Ajax heeft door die constructie miljoenen teveel betaald.

3 juni 2021 om 15:16

Ze zouden Overmars hiervoor moeten ontslaan!1!!

3 juni 2021 om 15:21

Toch vind ik dit wel de beste optie. Nou ben ik zelf wel vrij risicoavers, maar het had natuurlijk ook gekund dat Frenkie Ajax 1 niet had gehaald en dan hadden ze zomaar 1 miljoen weggegooid.

3 juni 2021 om 15:37

Ik zeg dan ook niet dat het een slechte deal geweest is, integendeel. Maar of ze achteraf nu echt de ballen uit hun broek gelachen hebben, durf ik ook wel te betwijfelen.

3 juni 2021 om 15:58

@lierse1997 Natuurlijk hebben ze de ballen uit hun broek gelachen. Met die doorverkooppercentage hebben ze nog zon 70 miljoen winst op hem gemaakt in 3 jaar tijd. Plus daarbij heb je je contacten met Willem2 verbeterd, plus een fenomenaal jaar in de CL gedraaid wat ze ook tientallen miljoenen heeft opgeleverd. Ik denk dat ze niet eens nadenken over die 8% wat uitkomt op zo'n 6,5 miljoen.

3 juni 2021 om 17:05

Die 6,5 milj had Willem II anders nooit gekregen. Een win-win situatie dus. Oftewel, zoals jij het verwoord: OOK Willem II heeft zich de ballen uit hun broek gelachen.

3 juni 2021 om 15:07

Dit is volgens mij het grootste Nederlandse verdedigende talent, dus ik vind het niet zo raar dat de hele top erachteraan zit. Al bijzonder dat hij uberhaupt daar heeft getekend.

3 juni 2021 om 15:07

Heel zonde voor jullie inderdaad mocht hij vertrekken, anderzijds is het wel een compliment voor de jeugdafdeling! Overigens -blijkbaar- een getalenteerde familie.

3 juni 2021 om 15:09

Dit zou ik best een bijzondere stap vinden, want Ajax heeft met Hillen (18) en Aertssen (16) al 2 grote talenten op de CV positie waar hij dan de concurrentie mee zal moeten aangaan.

Aan de andere kant was het duo Kasanwirjo/Musampa dit jaar wel echt drama, dus in Jong Ajax is er wel ruimte.

3 juni 2021 om 15:13

Aertssen-Vd Berg zou wel een heel sterk duo geven uit 2004 maar lijkt me te jong om samen in Jong Ajax te spelen terwijl met Milovanovic (2004) en Agougil (2005) voor de o18 al 2 opties op LCV heeft. Als Vd Berg zou komen zal dat voor Jong Ajax zijn lijkt me waar hopelijk afscheid genomen kan worden van Musampa en misschien ook al Dirksen. Dan hou je Hillen (2003) en Vd Berg (2004) over voor lcv. Jong en talentvol. Maar niet optimaal.

3 juni 2021 om 15:19

Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet verwacht dat Molovanovic Ajax 1 gaat halen. Agougil ken ik verder niet goed genoeg, maar ik zou wel stellen dat Vd Berg deze 2 uit de basis zou houden.

Ben wel benieuwd wat er met Jong Ajax gaat gebeuren. Ik verwacht dat Hillen 1 van de 2 CV's wordt, maar ik heb geen idee wie de ander zou moeten worden. Voor zowel Aertssen als eventueel Vd Berg lijkt dat me te vroeg.

Misschien dat ze puur daarom Musampa nog houden, maar dat zou ik zonde vinden, want die gaat Ajax 1 niet halen.

3 juni 2021 om 15:36

Vind Milovanovic en Agougil allebei bovenmatig interessant persoonlijk. Milovanovic is technisch sterk voor een CV en voor zijn leeftijd al prima lengte met begin 1.80 ergens. Alleen te vaak geblesseerd geweest om echt naam voor zichzelf te maken. Agougil gaat als een speer. Contact getekend en gaat door naar de o18. Vond hem verrassend vaardig in zaal ook en heeft fijne (vrije) trap. En wat ik graag zie bij een CV is dat hij veel problemen voor is door zich gewoon goed te positioneren. Moet fysiek wel echt nog stappen zetten maar met Milovanovic en Agougil heb je 2 van de beste Lcv's van opleiding in zelfde team komend seizoen.

3 juni 2021 om 15:55

Als Milovanovic een heel seizoen speelt kunnen we hem inderdaad beter beoordelen. Nou heeft hij het nu natuurlijk ook moeilijk, omdat hij voornamelijk met Aertssen vergeleken wordt en dat is toch wel een van de grootste talenten bij Ajax.

Agougil ga ik zeker in de gaten houden, daar ben ik nu wel benieuwd naar.

Verder is het voordeel van Vd Berg dat hij met 1.90m toch wel een flink stukje langer is dan de jongens die nu bij Ajax rondlopen.

3 juni 2021 om 16:04

Juist door die lengte al ben ik meer sceptisch. We hebben nu Schuurs maar was de laatste verdediger van boven de 1.90 die echt overtuigend was bij Ajax eigenlijk? Denk dat De Ligt of Vertonghen langste CV was in best wat jaren tijd die ook benodigde niveau had. Een atletische, wendbare en voetballend goede CV van 1.90 is iets wat elke club wilt en die zijn er amper. Nu weet ik niet hoe bewegelijk Vd Berg is en of hij met ruimte in zijn rug kan spelen maar weet eigenlijk niet of 1.90 met 16 een voordeel is voor potentiële Ajaxspeler.

3 juni 2021 om 16:35

Je hebt wel een goed punt, veel lange CV's zijn niet wendbaar genoeg voor het spel dat Ajax wilt spelen. Aan de andere kant zouden we met een lange CV bij corners wel veel gevaarlijker worden. De Ligt (1.89), maar ook Sanchez (1.87) hadden daarin allebei een flinke bijdrage. Alderweireld was overigens ook 1.87 en verder hadden we natuurlijk Van der Hoorn, maar daar was ik niet echt tevreden over.

Ik heb overigens nog wel vertrouwen dan Schuurs gewoon kan slagen. Als hij het voor elkaar krijgt om 100% van de wedstrijd gefocused te blijven, dan is het een prima speler. Het viel me laatst zelfs op dat hij meer kopduels won, dus als hij daar aan blijft werken zie ik nog wel Janssen voor hem. Aan de andere kant wordt het wel moeilijk om Timber uit de basis te spelen, want die doet het echt fantastisch.

3 juni 2021 om 16:54

Ik heb toevallig de wedstrijd gezien van Vd Berg tegen Vitesse en daar kwam hij niet heel wendbaar over. Werd ook een paar keer aardig te kijk gezet door spelers van Vitesse. Wat dat betreft deel ik jou mening over het type centrale verdediger die goed past binnen de speelstijl van Ajax. Je ziet dat het bij Ajax 1 ook veel beter ging lopen toen Timber en Martinez erin kwamen. Beide zijn klein, maar snel, fel en wendbaar.

3 juni 2021 om 15:09

Inderdaad, ook omdat deze jongen op het moment gewoon niet nodig is bij Ajax. Er lopen met Rensch, Aertssen, Hillen en Dirksen genoeg talentvolle CV's rond.

3 juni 2021 om 15:15

Ik verwacht eigenlijk dat Mazraoui verkocht wordt en Rensch dan 1e RB wordt. Verder wordt het vooral de vraag wie de CV's van Jong Ajax worden. Kasanwirjo gaat naar Groningen en het lijkt mij dat Ajax ook afscheid zal gaan nemen van Musampa, die in mijn ogen toch wel flink tegen viel.

3 juni 2021 om 15:51

Ik hoop dat ajax mazraoui behoudt. Was afgelopen seizoen tot zijn blessure een van de beter ajacieden vond ik dus zou het zonde vinden als ze die zo makkelijk laten gaan.

3 juni 2021 om 15:56

Ik vind Mazraoui een hele goede en vaak zelfs onderschatte speler, maar ik zou het ook zonde vinden als hij Rensch op de bank houdt. Bovendien kunnen ze voor hem een veel mooier bedrag vangen dan voor Klaiber en het is toch wel duidelijk dat 1 van de 3 moet vertrekken.

3 juni 2021 om 16:51

Ik hoop het niet. Ten eerste omdat ik Mazraoui echt een klasse speler vind die nog een stuk verder is dan Rensch en daarnaast omdat ik Rensch op rechtsback minder vind dat als centrale verdediger of linksback. Wat mij betreft blijft Mazraoui en neemt Rensch de positie van Tagliafico over.

3 juni 2021 om 15:13

Als we hem nou weer twee jaar aan jullie verhuren en een doorverkoop percentage van 10/15% regelen? Lijkt me voor alle partijen best goed!

3 juni 2021 om 15:22

Als je ergens net een jaartje werkt en je kan hogerop, dan doe je dat toch. Tegenover alles is een comfortabel en juiste prijs. Lukt het niet, dan kijkt Ajax gewoon verder en blijft hij bij Pec.

Iedereen blij niets moet...alles mag en zeker als het kan.

Ik ben een Rotterdammer, ik zou het wel weten als ik voor Feyenoord, Sparta of Excelsior speel. Als Ajax komt, ga ik zeker luisteren. Is het niets, dan blijf ik bij mijn club...simpel, maar het is zeker een stap hogerop...dat is wel duidelijk.

3 juni 2021 om 15:27

Helemaal mee eens, als jij ineens ergens anders dubbel zoveel betaald krijgt, dan lijkt het me logisch dat je daarover gaat nadenken.

Als Feyenoord dan uiteindelijk je favoriete club is kan je dan natuurlijk ook nog genoegen nemen met een minder salaris of eventueel zelfs wanneer je genoeg hebt binnen geharkt alsnog kijken of ze je willen hebben.

3 juni 2021 om 15:40

Uiteraard, zoals ik zei snap ik het ook wel. Met zonde bedoelde ik dat het zonde is voor PEC. Misschien is een huurconstructie dan nog wel een optie want gezien de huidige selectie zie ik genoeg mogelijkheden voor hem om veel in de Eredivisie te voetballen volgend seizoen.

3 juni 2021 om 15:58

Daar twijfel ik een beetje over. Hij is pas 16 en ik zie PEC zo gauw niet een jonge speler opstellen waar ze op termijn niets aan gaan verdienen. Dat kunnen ze denk ik beter een speler a la vd Ven proberen te kopen.

3 juni 2021 om 15:59

PEC moet gewoon gewoon goed onderhandelen. Dat moet elke club doen, niets is voor een appel en een ei. Zolang het maar wel marktconform is, niet ineens miljoenen vragen voor zo een speler van 16. Hij heeft sowieso nog geen prof contract. Maar goed, PEC moet gewoon goed handelen. Zo kan PEC ook makkelijker handelen om eventueel een huur van een speler van Ajax. Maar voor alsnog, kan deze speler ook gewoon doorgroeien bij Pec.

Zou hem dan meteen weer 2 jaar verhuren aan Zwolle. Lijkt mij dat hij daar dan zich het beste ontwikkelt. Heb dat ook nooit begrepen bij oa Scherpen en Pierrie.

3 juni 2021 om 15:12

Dan zou ik als speler lekker nog 2 naar tekenen bij PEC. Je maakt dan dezelfde ontwikkeling door, maar bent daarbij geen speelbal of gokje.

3 juni 2021 om 15:15

Al kan ik mij voorstellen dat salaris als contractspeler van Ajax wel wat hoger ligt al. Dan heb je sportief zelfde route met hoger salaris. Maar wel met je eens dat als plan is 2 jaar verhuren je beter die stap nog niet kan zetten en met 18 je opties nog eens aan te kijken.

3 juni 2021 om 15:19

Dat zal idd wel wat hoger liggen. Al wil PEC misschien ook in de buidel tasten voor een potentiële goudmijn. Anderzijds compenseer je het wellicht doordat je meer tekengeld kan vragen bij goede ontwikkeling.

3 juni 2021 om 15:14

@Messi, helemaal met je eens. Al lijkt nu in mijn ogen wel weer het zelfde te gaan gebeuren met Gorter. Die kunnen ze in mijn ogen ook beter direct weer uitlenen aan GAE.

3 juni 2021 om 15:22

Lijkt me niet dat PEC een jongen van 16 2 jaar in de basis gaat neerzetten als ze daar op termijn ook nog niets aan verdienen. Dat kunnen ze beter proberen iemand als Vd Ven te halen.

Met Ajax achter je naam kan je natuurlijk als het mislukt makkelijk terecht bij de middenmoot eredivisie. En als hij uiteindelijk wel een x aantal wedstrijden weet te spelen zit er ook nog een internationale transfer in. Hoop dat ze dan wel een mooie doorverkoop clausule met PEC afspreken. Dat lijkt me wel zo netjes.

Mocht Ajax hem willen kopen, dan zullen ze goed moeten nadenken of ze hem al naar Amsterdam halen en hem in JA laten spelen, of ze verhuren hem nog een seizoen aan PEC als hij daar de kans heeft om aan te sluiten bij het 1e en hem daar zn minuten laten maken.

Ik vind het wel mooi dat Ajax ook oog blijft hebben voor Nederlands talent. In het buitenland zie je vaak de toppers van de competitie met bijna alleen maar buitenlanders spelen en Ajax zou die kant ook op kunnen gaan (directe aanwinsten uit Zuid-Amerika halen, talenten uit Scandinavië), maar zulke aankopen als Gorter deze jongen bewijzen dat ze dat niet doen. En dat vind ik toch mooi, zo houdt een club veel meer een band met het land.

3 juni 2021 om 15:15

Wel jammer dat ze het zo vroeg doen want dat vlakt de voetbalpiramide en de sterkte van de competitie (terwijl ze toch altijd zeggen in het belang van de competitie te denken) wordt er ook niet beter door.

3 juni 2021 om 15:34

Ajax moet wachten tot ze er 10 miljoen meer voor moeten betalen is wat je eigenlijk dus zegt?

3 juni 2021 om 15:39

Dat zou beter voor de competitie zijn. Niet voor Ajax natuurlijk maar dan moeten ze niet mopperen dat het niveau te laag is.

3 juni 2021 om 16:03

Ajax is niet de sugardaddy van de Eredivisie. Een hoger niveau halen moeten de clubs toch echt zelf gaan doen.

3 juni 2021 om 16:09

@liers1997
"dat zou beter voor de competitie zijn. Niet voor Ajax natuurlijk maar dan moeten ze niet mopperen dat het niveau te laag is."

Ik zal het gemist hebben maar waar en wanneer hebben mensen van Ajax gemopperd dat het niveau te laag is?

3 juni 2021 om 16:26

Er moeten toch altijd allerlei beslissingen genomen worden “in belang van het Nederlandse voetbal”. Of het nu wedstrijden uitstellen is voor Europese verplichtingen, kunstgras verbieden, nadenken over een kleinere competitie of jong teams toevoegen in de kkd.

3 juni 2021 om 16:52

Tja, dit blijft altijd lastig. Aan de andere kant: slaag je niet in Ajax 1, dan zijn er genoeg voorbeelden van spelers die elders in de Eredivisie op hun plek zijn (doekhi, Cerny, Danilho, Bazoer, Matusiwa enz.) Is dat dan perse slechter voor de competitie?

Ajax is wel gebaat bij een sterkere competitie om 'de volgende stap' te zetten. Dat wil zeggen dat Psv, Feyenoord en AZ ook sterker moeten worden en met name op internationaal vlak. Puur om de Eredivisie meer uitstraling te geven van een subtopcompetitie met sterke ploegen. Anders bereikt Ajax een plafond van een bepaald soort speler: betere spelers komen dan niet omwille van de competitie.

Heb jij je debuut in de eredivisie gemaakt voor je 18de?
Dan ligt er een keurig contract voor je klaar in Amsterdam!

3 juni 2021 om 15:19

Lekker toch?

3 juni 2021 om 16:28

Lekker banken bij Ajax of verhuurd worden en spelen in Zwolle en je daadwerkelijk ontwikkelen. Ja, lastige keuzes!

3 juni 2021 om 15:31

Behalve als je een "net niet geval bent", dan kun je in Rotterdam of Eindhoven gaan voetballen.

Sorry, ik denk ik maak een domme opmerking als jij dat ook doet. Voor Ajax is het slim dat ze deze talenten eruit pikken. Hebben ze in het verleden genoeg geld mee ontvangen, kijk naar F. de Jong. Wat als ze deze niet opgepikt hadden uit Tilburg?

3 juni 2021 om 16:16

Ik maakte een grapje Jeroentjee. Nu weten we dat niet iedereen een grap op dezelfde waarde kan schatten, maar met jou domme opmerking doen we dat gelukkig wel.
Daarnaast pik je 1 speler eruit, die toevallig heel erg veel geld oplevert. Dat is hetzelfde dat je zegt dat je rijk wordt van de loterij, want ja Klaasje heeft er 25 miljoen mee verdient.

Het valt gewoon op dat Ajax wel degelijk naar het Bayern/chelsea model wilt gaan zoals het op deze manier gaat. Ik hoop dat daar een klein stokje voor wordt gestoken.

3 juni 2021 om 16:49

Ik maak toch een grapje terug. Ik kan het wel hebben hoor, maar ik weet als ik er niks achter zet dat de reactie verwijderd word omdat het "provocerend is".

Maar dat voorbeeld dat je noemt is raar. Waarom zou ik zeggen dat ik er rijk van word als Klaasje 25 miljoen wint?! Dan ben ik aan het liegen.

Wel zou Klaasje kunnen zeggen dat hij er rijk van word, omdat hij 25 miljoen wint. Dan heeft hij er niks over gelogen

Ik kan ook Matthijs de Ligt, Luis Suarez, Ibrahimovic, Sanchez ofzo opnoemen. Zijn toch flink wat voorbeelden. En blijkbaar word Ajax er ook rijk van, want ze hebben een mooi team en mooie bankrekening.

3 juni 2021 om 17:13

Heb jij je debuut al een jaar of 10 geleden gemaakt en heb je niet meer dan 18 wedstrijden afgelopen seizoen of in zijn totaal 18 blessures gehad? Dan ligt er een keurig contract voor je klaar en Rotterdam Nee ajax koopt idd wel heel vaak van die jonge spelers maar met spelers Schuurs bijv. pakt t niet verkeerd uit. Die gaat echt wel voor 10+weg

Kopen en minstens 1 jaar verhuren aan PEC.

3 juni 2021 om 16:49

Wat heeft PEC aan een jongen van 16 die ze nog hooguit 1 jaartje kunnen laten spelen bij hen in de jeugd? Als ze daardoor een betere deal kunnen maken moeten ze het doen, anders niet.

Echt zonde voor het voetbal in Nederland. Van Ajax goed en verstandig dat ze dit soort goedkope talenten halen om te kijken of er wat tussen zit. Maar door het jong team in de KKD hebben ze ook de ruimte om dit soort spelers te halen op de gok. Toch moeten we oppassen dat andere clubs hun jeugdopleiding niet laten versloffen omdat de pareltjes er toch altijd uitgevist worden en het niet rendabel meer is.

3 juni 2021 om 15:27

Precies hoe het bij Ajax ook gebeurd,

De jonge pareltjes worden eruit gepikt door de grotere clubs, neem als voorbeeld Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong.
Ajax is gewoon een tussenhandelaar voor de Eredivisie en buitenland. We kunnen allemaal boos worden op Ajax, maar zonder deze club zouden er mega veel talenten niet opgemerkt worden/ niet doorgroeien. Of denk je dat Barcelona F. de Jong ook van Willem2 had gekocht?

3 juni 2021 om 15:29

Je kan dit in mijn ogen beter vergelijken met Brobbey en Rijkhoff.

3 juni 2021 om 15:34

Zijn inderdaad betere voorbeelden. Zijn iets vroeger weggehaald. Maar ik bedoel hiermee te zeggen dat Ajax ook alleen maar opleid. En daarbij dat Ajax ze ook niet kan houden, hoe graag ze het ook zouden willen.

Bedankt voor je bijdrage

3 juni 2021 om 15:36

Tegenwoordig gebeurd dat ook, net als zijn broer die nu bij Liverpool zit. Of Reis naar Barcelona. Ik ben ook niet boos op Ajax, die doen het heel goed. Het is alleen oppassen dat clubs wel heil blijven zien in hun jeugdopleiding. Ook zeker om het verschil in de eredivisie niet nog meer te laten groeien.

3 juni 2021 om 16:56

Het gat is gewoon te groot geworden. Zowel van de middenmoot naar Ajax, maar ook weer van Ajax naar de grote Europese competities/ topclubs. En met de internationale bedragen zal dat gat alleen maar groeien.

Al die reacties 'gelijk weer verhuren aan Pec'. Alsof PEC een liefdadigheidsinstelling is die even zestienjarig talent in de basis zet om op te leiden voor Ajax. Hij maakte nota bene op 1 mei zijn debuut.
Ja, als ie echt goed is dan wordt dat gedaan, maar Sepp was ook niet zeker van een basisplaats.
Maar als Ajax hem koopt gaat ie natuurlijk gelijk in de basis.

3 juni 2021 om 15:29

@qure,

Daarvoor is een doorverkooppercentage leuk.
Mochten ze 10% kunnen afdwingen, en Ajax kan hem in de toekomst bijvoorbeeld voor 40 miljoen verkopen, dan is dat toch 4 miljoen dat ze krijgen, dus is het zeker nuttig voor PEC om hem terug te huren en verder te trainen/opleiden.

3 juni 2021 om 15:33

Dat is wel waar, maar de Ligt was een schot in de roos qua verkoop. 10 Miljoen voor een verdediger uit de Eredivisie is nog steeds veel imo. Als je het dan hebt over een hypothetisch bedrag van 1 miljoen is het risico nog steeds groot.
Als je gaat spelen tegen degradatie (wat ik verwacht dat PEC gaat doen, maar wie weet) dan ga je geen risico nemen met een talent in het hart van de verdediging.

We zullen wel zien!

3 juni 2021 om 15:39

De Ligt was zeker een schot in de roos. Maar je weet zelf ook, wie geld heeft, kan geld maken. Dit is het voordeel dat Ajax zich door de laatste Europese successen en door de goede verkopen(mede door die successen) zich in Nederland financieel super sterk heeft gemaakt, hierdoor kun je een risico wel nemen. En waar men een risico neemt kan het goed uitvallen (De Ligt, De Jong) of slecht uitvallen (maggalan, Orejuela). Als je 5x 3 miljoen verliest lijdt en daarna 1 x 40 miljoen winst is dat prima toch.

Ajax is wel verplicht om dit soort jongens te halen. Doe je niets en speelt hij de komende twee seizoenen in de basis bij Zwolle op een goed niveau dan staat half Europa op de stoep en kan je wellicht een miljoen of 10, 15 gaan neerleggen. Nu haal je hem voor max 2 mio, zet je hem in Jong en als het niets wordt is de naamsbekendheid van Ajax voldoende om dit bedrag weer te cashen.

Voor de speler zelf lijkt het me beter om bij Zwolle te blijven. Dan speel je op zeker in de Eredivisie en zal je meer groeien dan potjes af te werken in de Kkd. Anderzijds ziet ie wellicht aan zijn broer ook dat het niet ideaal is om te worden overgenomen door een grote Europese club. Dan wordt je een soort van verhuurspeelbal (met wel een leuk salaris natuurlijk). Probleem is dat als over twee jaar de belangstelling echt groot is Zwolle liever aan een beter betalende Europese club verkoopt dan aan Ajax. Bijtekenen met een vaste transferclausule (bv. 8 mio) is wellicht voor beide partijen (zwolle en de speler) dan de beste oplossing.

3 juni 2021 om 15:46

Moah zijn broer Sepp heeft het echter wel uitstekend gedaan bij Preston in de Championship afgelopen seizoen. Ze waren daar lovend over hem en hij zou nu de stap kunnen maken naar een Swansea (verhuur). Is dan toch ook een mooie manier om je te ontwikkelen? Ake heeft laten zien dat het niet perse via de gebruikelijke route hoeft te gaan. Het is vooral zonde voor die clubs zelf die de spelers opleiden en dan al weer veel te vroeg afscheid moeten nemen.

3 juni 2021 om 16:08

De opleidende clubs zijn in dit systeem altijd de dupe. Heb je eens een briljant in huis, dan kan je daar sportief noch financieel van profiteren. Er zou een soort van wetgeving/reglementering moeten zijn dat spelers voor hun 18de niet mogen worden getransfereerd (tenzij het naar een hoger niveau is, bv. KKD naar Eredivisie). Nadien zou de opleider 20% van de transferrechten behouden gedurende de hele carrière. Zo krijg je een beetje financiële nivellering.

Wat Sepp betreft. Het zal best dat het een prima route is maar je moet wel elk jaar van club veranderen. Na Swansea wordt het nog een jaartje West Ham of zo?

Ajax maakt zo hele ned voetbal kapot , kopen alles maar terwijl zo een speler lekker paar jaar daar moet blijven.
Als hij dan echt zo goed word kunnen ze hem alsnog halen.
Vind zelfde met andere topclubs hoor die genoeg jeugd hebben rondlopen en zat geld hebben.
Ajax moet zoals de andere topclubs gewoon pas kopen als ze het nodig hebben en niet alles goedkoop wegkopen.

Benieuwd of hij het gaat doen.
Of dn bij Jong Ajax minuten gaan maken, of nog een jaartje terug verhuren aan Pec.

Prima dat Ajax goed rond blijft snuffelen in Nederland!

Als hij daar blij van wordt en Ajax met een grote zak geld komt, succes ermee. Terughuren ab-so-luut niet doen. Dat kun je doen wanneer je een speler verkoopt die al (bijna) een vaste waarde is. Als je hem nu terughuurt heb je hem alsnog voor de breedte en ben je vooral een Ajax speler aan het opleiden.

Sempros Iedereen houd van een grote zak geld, of je moet er te veel van hebben..
En deze jonge jongens worden zeer zelden verhuurd omdat Ajax wil dat ze het Ajaxspel leren.
Is meestal ook verstandig omdat ze na een jaar jong Ajax op meerdere plekken mee kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren