Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax meldt zich bij Barcelona voor huurdeal met optie tot koop’

Laatste update:

Ajax informeerde in de zomer van 2015 naar Munir El Haddadi, naar toenmalig Barcelona-trainer Luis Enrique was destijds niet bereid om de aanvaller op rechtsbuiten (op huurbasis) te laten gaan. Mundo Deportivo meldt nu dat Ajax nog altijd interesse heeft in het talent.

De krant schrijft dat de enkelvoudig international van Spanje op 12 juli in principe bij Barcelona aansluit bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar dat hij niet in de plannen voorkomt van trainer Ernesto Valverde en mag worden verkocht. Ajax is financieel echter niet in staat om aan de vraagprijs te voldoen en wil Munir huren met een optie tot koop.

Datzelfde geldt voor Real Sociedad, maar clubs als Everton, West Ham United, Southampton en Crystal Palace zijn eveneens in de markt en zouden wél het gewenste bedrag op tafel kunnen leggen. Munir, die in het Camp Nou nog een contract heeft tot medio 2019, speelde dit seizoen op huurbasis voor Valencia 36 wedstrijden en daarin kwam hij tot zeven doelpunten en drie assists.

Zou Munir El Haddadi een geschikte aanwinst voor Ajax zijn, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar gaat Ajax weer...... wederom huur en ook een jongeling, die zich nog volop moet bewijzen. Voor die positie heb je al de beschikking over talenten a la Neres, Kluivert, Cerny....

8 juni 2017 om 08:39

Cerny en kluivert kunnen ook op links uit de voeten en we moeten nog maar afwachten of Younes blijft. Daarbij hebben ze alledrie nog nooit een vol seizoen gespeeld dus er mag best wat bij op de flanken.

8 juni 2017 om 09:41

Kluivert is beter vanaf links in mijn ogen. Linksbuiten: Younes-Kluivert. Rechtsbuiten: Neres-Munir. Cerny een jaar verhuren. Heb je het prima voor mekaar, maar denk niet dat Munir komt.

8 juni 2017 om 18:30

Laten we eerlijk zijn. Met wat Kluivert dit seizoen heeft laten zien, verdiend hij de plek op links of rechts ipv traore of Younes. Een Neres is lijkt me ook gehaald voor de basis, dus zal het spitsentrio volgend seizoen Neres Dolberg en Kluivert zijn. Wat er voor de rest gehaald wordt, zou ik, wanneer verbetering toch echt ipv Neres zetten.

8 juni 2017 om 08:45

Ik vind dit toch wel een andere slag dan Cuenca of Bojan.. dit vind ik wel niveau dat Ajax moet nastreven en deze jongen heeft nog veel potentie.

8 juni 2017 om 08:58

Bojan was echt wel beter dan Munir.

8 juni 2017 om 09:12

Op het moment dat Bojan naar Ajax ging, was hij al geflopt. Munir daarintegen niet. Hij heeft weliswaar minder potentie dan Bojan, maar is nog steeds een goede voetballer, met een killer linkerbeen.

8 juni 2017 om 08:59

Zo geef deze jongen ruimte om zijn spel te spelen en je zult zien. Zou een fantastische versterking zijn als hij gehaald kan worden!

8 juni 2017 om 11:55

Huur + optie tot koop is wel iets heel anders

8 juni 2017 om 13:33

Van die genoemde talenten heeft eigenlijk alleen Kluivert indruk gemaakt en hij is nog maar 17 jaar. Munir heeft het afgelopen seizoen 22 basisplaatsen en 11 invalbeurten gehad bij Valencia, heeft al ervaring opgedaan bij een absolute topclub en beschikt over veel talent. Zo vreemd zou ik het dus niet vinden als ze zouden aankloppen bij Munir.

Cerny maakt op mij in de Eredivisie als een snelle speler met oogkleppen op. Ik betwijfel of hij ooit wel echt een aanwinst voor Ajax gaat zijn. Van Neres heb ik nog helemaal niets gezien en ik betwijfel of hij zich zal gaan aanpassen. Zijn interview belooft niet veel goeds. Je kunt niet nu ineens zeggen dat je helemaal niet weg wou bij Sao Paulo. Je tekent toch zelf een contract...

8 juni 2017 om 13:42

Wat lezen sommige mensen toch slecht. En dan nog 23 duimpjes krijgen ook. Wederom huur...met EEN Optie TOT Koop. Man man, appels met peren vergelijken.

8 juni 2017 om 14:27

Over lezen gesproken...
Ajax is niet in staat om aan de vraagprijs te voldoen....

Dus of ze gaan weer 1 jaar huren en dus opleiden voor Barca
Of ze verwachten dat de vraagprijs voor hem zal dalen, dat zou betekenen dat hij minder en minder gaat presteren....

Als je als club de financien hebt, ben ik niet zo'n voorstander om telkens te huren !

Is dat niet de positie van onze nieuwe (dure) aankoop Neres?

8 juni 2017 om 08:38

Ja dat klopt en hij gaat waarschijnlijk net zo duur kosten.

8 juni 2017 om 08:50

Iets is duur of kost veel*

Hoe graag ik het ook wil, maar die is onhaalbaar voor Ajax met zulke geintresseerde

YES! Di zou een geweldige versterking zijn voor ons. Niet uit de verf gekomen gekomen bij Barcelona maar dat is niet zo gek met de moordende concurrentie. Heeft het daarna prima gedaan bij Valencia en zit nog aardig wat potentie in deze jongen. El Haddadi en Neres op de flanken LETS GO!

Leuke speler maar in het nabije verleden zijn huurlingen van Barça niet echt succesvol geweest dus ik twijfel of het een goed idee is.

8 juni 2017 om 08:56

Cuenca was na drie wedstrijden ernstig geblesseerd geraakt voor de rest van het seizoen. Bojan presteerde inderdaad niet geweldig, maar De Boer wist hem ook niet goed te gebruiken imo. Ik denk dat hij bij Bosz beter tot zijn recht was gekomen. Maar aan de andere kant was zijn mentaliteit ook niet top, dus misschien lag het daaraan. Echter hadden ze een ding gemeen: ze konden beiden zeer goed voetballen wanneer ze er zin in hadden. Ik verwacht dat Munir dat ook kan. Met een optie tot koop is het misschien een goede aankoop.

Ajax doet het goed de laatste tijd op de transfermarkt. Maar als deze concurrenten ook in de markt zijn en concreet, dan zal Ajax met deze constructie natuurlijk kansloos zijn. Hij zal denk ik in Spanje willen blijven. Daar sta je toch beter in de picture bij de Spaanse (sub)top-clubs dan in Nederland.

8 juni 2017 om 08:41

Hoezo goed? Van de spelers die ze afgelopen jaar hebben aangetrokken scoren alleen Ziyech, Traore en Sanchez een voldoende. Cassiera, Westermann, Neres, Krul hebben de miljoenen die ze gekost hebben niet waargemaakt vooralsnog. Dat vind ik een magere score.

8 juni 2017 om 08:44

Westerman en krul waren gehuurd. Hou je Neres over die zowat elke wedstrijd scoorde in het eerste. Dat je graag wil dat onze transfers floppen is iets anders dan dat het werkelijk gebeurd. Cassiera voorspel ik een redelijke spits voor Ajax de komende jaren, Neres daarentegen gaan we niet lang houden al hij los komt.

8 juni 2017 om 08:46

En dan zat Krul ook nog vooral geblesseerd te zijn.

8 juni 2017 om 08:50

Traore was ook gehuurd, wat maakt dat uit? Er is wel onnodig geld mee over de balk gesmeten. Neres heeft de 12 miljoen toch niet waargemaakt vooralsnog?

Verder vind ik het heel kinderachtig dat je stelt dat ik graag wil dat ze floppen. Integendeel! Maar gezien de spelling die jij erop nahoudt, heb ik waarschijnlijk ook met een kind te doen.

8 juni 2017 om 08:51

@intellectueel

Sanches is top., Neres heeft echt veel talent, Ziyech is top.
Dat zijn in ieder geval 3 goede aankopen met meerwaarde. Natuurlijk zijn niet alle aankopen geslaagd. Maar in 1 jaar tijd 3 perfecte aankopen doen, is gewoon goed.

8 juni 2017 om 08:56

Neres kreeg ook de kans nog niet. Omdat hij, zoals Ajax dat al aangaf en jij als intellectueel vast wel in je redenatie meeneemt, gehaald is voor komend seizoen. Hij is gehaald om Traore te vervangen en kreeg dus rustig de tijd om te acclimatiseren. Zoals je leest in de interviews met Neres was en is dit ook nodig. Verder knap dat je zo vroeg op de ochtend me als kind neerzet omwille van mijn spelling! je vader zal trots zijn

8 juni 2017 om 09:36

Westerman is niet gehuurd hoor.

8 juni 2017 om 09:49

Nee klopt BigTimbo! Ik vergis me. Hij was transfervrij.

Toch wel een van de grotere talenten bij Barca. Denk niet dat Barca 'm laat gaan, ondanks dat ze voorlopig goed voorzien zijn.

8 juni 2017 om 08:57

in de tekst staat dat hij niet voorkomt in de plannen van de trainer en verkocht mag worden

Goeie speler, halen indien mogelijk.

Ajax wil niet het gewenste bedrag op tafel leggen maar wel eerst huren en dan kopen? Dan krijg je toch ook het gewenste transferbedrag wat Barca wilt? Lijkt me niet dat Barca zegt je mag hem een jaar huren tegen salariskosten en als hij bevalt na dat jaar halveren we het transferbedrag met 50% omdat jullie het zijn.

Ik ken deze jongen niet dus weet niet of het iets kan toevoegen bij Ajax.

wat is de vraagprijs voor deze jongen dan?
ik dacht juist dat ajax genoeg eigen vermogen had, dus vind ik het vreemd dat er staat dat ajax financieel niet in staat is om hem te halen

8 juni 2017 om 09:10

Optie tot koop van Valencia was een kleine 15 miljoen zonder optie tot terugkoop voor Barcelona, zoiets zullen ze nu nog steeds willen hebben gok ik.

Dat deze jongen bulkt van het talent staat vast, maar door een groot gebrek aan inzet en teveel egoïstisch gedrag is het er bij Valencia jammer genoeg nooit echt uitgekomen.

8 juni 2017 om 09:37

Oh, 15 miljoen valt dan nog wel mee; ruim 2 jaar geleden stond er nog een clausule van 35 miljoen in zijn contract; Bedankt voor deze interessante informatie 👍.

Ze kunnen hem niet betalen, dus willen ze hem huren met optie tot koop? Dan kunnen ze hem over een jaar toch nog steeds niet betalen, of wel? Of denken ze dan dat Barcelona ineens veel minder geld voor hem wil zien.

8 juni 2017 om 09:34

Heeft nu nog een contract voor 2 jaar, en stel Barcelona heeft geen clausule in het verbeterde contract van 2016 opgenomen( waar ik niet van uit ga overigens) en heeft na die huurperiode nog een 1-jarig contract, dan kan het dar het een veel lager bedrag is. Ik ga er zelf ook vanuit dat hij veel te duur is en dat er nog steeds een clausule van 35 miljoen ofzo in het contract staat.

Weet iemand of de opgenomen clausule van 9 december 2014 bij het ondertekenen van een nieuw contract in 2016 nog geldig is en/of het weer opnieuw is vastgelegd. Lang geleden kwam naar buiten dat hij een clausule van 35 miljoen in zijn contract had staan; Stel dat staat er nog in, is het niet haalbaar voor Ajax.

Munir is een echte aanwinst voor Ajax als ze dit voor elkaar krijgen! Door de concurrentie komt hij bijna niet aan spelen toe in Spanje. Dan heb je toch de voorhoede voorzien van een flinke injectie voorzien met Huntelaar erbij.

Waarom zou Ajax kansloos zijn voor deze jonge? Everton, Southampton, West ham.. zijn allemaal clubs die alleen actief zijn in eigen competitie als ik het goed heb. Bij Ajax kom je altijd aan spelen toe en speel je in Europa, afgelopen jaar zelfs nog de finale bereikt. Toekomst gericht zou Ajax dus prima papieren hebben, alleen spelen ze in Nederland niet tegen topclubs, en zal het salaris minder hoog zijn.

Munir heeft een contract tot 2019, als Ajax hem kan huren voor een jaar, heeft hij slechts nog een contract voor 1 seizoen. Dat zou in de meeste, tot in alle gevallen leiden tot een flinke daling in de waarde.

Laten we hopen dat dit mogelijk is, op welke manier dan ook.

Er gaan trouwens sterke geruchten rond dat FIFA groen licht aan Munir heeft gegeven om zijn voetbalnationaliteit te veranderen naar de Marokkaanse om uit te komen voor de Atlas Leeuwen.

Niet doen. De vorige afvallers van Barcelona zouden ook geweldig zijn. Of een afvaller van Chelsea. Allemaal waardeloos.

Niet huren, alleen kopen, of niet.

Ik ben een beetje klaar met die zogenoemde "supertalenten" van Barcelona.

Punt 1: als Barcelona zo'n supertalent naar Ajax laat gaan zal het wel mee vallen met het "super" gedeelte.
Punt 2: Bojan
Punt 3: Cuenca

Waarom weer een jonge speler van Barcelona huren (welliswaar met een optie tot koop als het lukt) die eigenlijk nog niets heeft bewezen. Puur het feit dat hij bij Barcelona onder contract staat en wat minuutjes heeft gespeeld betekent het niet dat hij beter is dan bijvoorbeeld Cerny.

Daarnaast is ene Neres gekocht voor 12 miljoen en loopt Younes er ook nog steeds. Oftewel: als je dan op de flank wil versterken, doe dan ook gewoon een aankoop.

Munir heeft veel meer kwaliteiten voor een spits, dan buitenspeler. Op spits posititie rendeneert hij het best. Best wel vreemde keuze van Ajax om flanken bezetten.

Zou een goede aanwinst zijn, dan zitten we voorin helemaal goed. Ik zou graag nog Luckassen zien in plaats van Westermann, dan heb je wat fysieke kracht en hij kan ook op het middenveld, zou een extra wapen kunnen zijn en hebben we een goede back up voor Sanchez.

Vond hem altijd overtuigend spelen als hij mocht invallen bij Barca. Pikte ook zijn goaltjes mee. Zegt veel over zijn talent. Een seizoen lang veel wedstrijden spelen (hopelijk voor Ajax) zal hem goed doen.

Opzicht zou ik de komst van el Haddadi zeker toejuichen. Heb hem regelmatig bij Barcelona zien spelen en daar maakte hij een goede indruk in de minuten die hij kreeg, terwijl hij bij Valencia het afgelopen seizoen zelf ook niet slecht presteerde in een lastig en slecht draaiend elftal.

Als el Haddadi daadwerkelijk naar Ajax zal komen, dan zal dat denk ik nadelige gevolgen hebben voor vooral Cerny. Die kwam dit seizoen sowieso al niet veel aan spelen toe (mede door een rugblessure), maar ik denk dat het dan voor Cerny beter is als hij 1 seizoen wordt verhuurd, ook als Keizer (die hem natuurlijk kent van Jong Ajax) de hoofdtrainer wordt en hierboven lees ik reacties dat el Haddadi onnodig is, maar persoonlijk denk ik dat Ajax hem zeker kan gebruiken.

Als el Haddadi komt, dan zal Cerny dus waarschijnlijk afvallen, maar Neres die is het afgelopen halfjaar rustig gebracht en zal heus niet alles kunnen spelen, terwijl het bij Younes de vraag is of hij blijft en ook hij zal niet alles kunnen spelen, terwijl je op Kluivert nog niet echt kan bouwen, aangezien hij zelf pas 18 is en dan kan je op de vleugels dus rouleren tussen el Haddadi, Neres, Kluivert en Younes.

Ook las ik vandaag dat Ajax afziet van de komst van die 2 Braziliaanse backs waar ze mee in verband werden gebracht, die Arana en Tavares. Waarschijnlijk heeft het vertrek van Bosz perspectieven geboden aan Tete en Riedewald en ik hoop dat ze beide nog blijven en hun contracten verlengen en dat Veltman verkocht wordt en dan zie ik Tete graag op rechts en Riedewald op links, maar ik zie ook nog graag een extra linksback komen, die dan kan rouleren/concurreren met Riedewald en van Klaassen verwacht ik dat hij, net als Veltman, verkocht zal worden en dan hoop ik dus op de komst van el Haddadi, Huntelaar (die al binnen is), Nigel de Jong, een extra linksback dus en een nieuwe 2de doelman, aangezien Boer is vertrokken en dan heeft Ajax over het algemeen een goede selectie met vrij veel kwaliteit en genoeg mogelijkheden om te rouleren.

Alleen is het afwachten wie de coach zal worden. Keizer gaf aan dat hij niks van Ajax heeft gehoord en het zal mij niets verbazen als Ajax in 1x verrast met een andere coach, want voor verrassingen zorgen heeft Ajax de laatste jaren wel vaker gedaan, maar persoonlijk blijf ik hopen op Tuchel, ondanks dat hij waarschijnlijk niet haalbaar voor Ajax zal zijn, hoop ik toch dat hij wat wilt inleveren en openstaat voor Ajax en ondanks dat Keizer aangaf dat hij nog niks van Ajax heeft gehoord, verwacht ik eigenlijk wel dat Keizer het zal worden.

Onana
Tete
Sánchez
Viergever
Riedewald
vd.Beek
Ziyech
N.de Jong
el Haddadi
Dolberg
Younes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren