Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt op Deadline Day komst van talentvolle verdediger bekend

Laatste update:

Ajax heeft een akkoord bereikt met Anderlecht over de transfer van Ethan Butera, zo melden de Amsterdammers via de eigen clubkanalen. De zeventienjarige verdediger heeft een contract voor drie seizoenen, tot medio 2026, getekend. De Belgisch jeugdinternational sluit direct aan bij de selectie van Jong Ajax.

Butera had nog een contract tot medio 2024 bij Anderlecht, dat de jongeling zelf tevergeefs een aanbod deed om zijn aflopende verbintenis te verlengen. De linkspoot schopte het bij Anderlecht uiteindelijk niet tot de hoofdmacht. Wel mocht hij vorige winter voor het eerst mee op stage met het eerste elftal. In december liep hij echter een ernstige knieblessure op.

“Ik ben heel trots op mezelf en op mijn familie. Het een enorme kans en een droom voor elk kind om voor Ajax te spelen”, zegt Butera tegenover het Amsterdamse clubkanaal. “Ik kijk ernaar uit om te knallen op het veld. Het is denk ik het perfecte moment om de overstap naar Ajax te maken. Ik kan mezelf nu eerst ontwikkelen bij Jong Ajax, waar mijn ploeggenoten en de trainer me veel zullen helpen. Zo kan ik kleine stapjes maken naar het eerste elftal.”

Bij Ajax wordt Butera herenigd met Rayane Bounida, die eerder de overstap van Anderlecht naar Amsterdam maakte. “Ik heb veel contact gehad met Rayane, vroeger waren we beste vrienden.” Butera omschrijft zichzelf als een ‘strijder op het veld met een goede mentaliteit’. “Ik ben kalm aan de bal en heb een goed overzicht. Ik keek vroeger veel naar Sergio Ramos. Matthijs de Ligt is voor mij een van de grootste voorbeelden. Hij werd op jonge leeftijd aanvoerder van Ajax en speelt nu bij Bayern München.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht al, deze ken ik helemaal niet en is nummer 12! Maar hij is voor Jong Ajax.

Ken de beste jongen niet. Maar hij is dan ook voor Jong gehaald. Wie weet, groeit en ontwikkelt hij zich wel snel door! Zou ideaal zijn. Jaartje Jong om daarna bij het grote Ajax er bij te komen.

Hij lijkt op die foto al boven de 20, maar helemaal prima. Die Bounida trouwens werd toen ook met relatief veel bombarie binnen gehaald, is er iemand die weet of die het een beetje goed doet?

1 september 2023 om 10:43

Ik heb wat samenvattingen gezien van Ajax jeugd (ik weet niet de beste bron), maar ik vond hem niet eens meer uitblinken dan een normaal talent. Vos, Fitz Jim, Hansen, Castillion maakten veel meer indruk vroeger dan deze gozer. Ik hoop dat ik het fout heb, overigens.

1 september 2023 om 10:44

Niet heel bijzonder denk dat Ajax betere talenten heeft. Bijvoorbeeld Misehouy was echt stappen verder op zijn leeftijd. Ook in zijn lichting hebben spelers beter gepresteerd.

1 september 2023 om 11:10

@pauloDybala afgelopen jaar stond de fysieke ontwikkeling van Bounida voorop. Is groter geworden en fysiek wat sterker geworden. Was natuurlijk altijd een klein dun maar super technisch ventje. Had ookwat last van blessures en groei pijntjes volgens mij wat ik begreep. Dit jaar zal het jaar van de waarheid worden en zal hij zich moeten laten gelden.

1 september 2023 om 11:48

Zo eentje die je niet wou zien vertrekken. Moet zich zeker nog ontwikkelen maar kan wel een goeie worden! Op neerpede ze vooral teleurgesteld dat we de speler na z'n zware blessure zo gesteund hebben, een nieuw contract aanbieden en dat die dan niet wil verlengen. Voelt een beetje als verraden worden. Maar oke het is en blijft voetbal. wens hem het beste toe. Naar Ajax is dan de volgende beste keuze XXX

1 september 2023 om 12:18

Met Engwanda komt er wel een ander toptalent voor jullie verdediging en die is wel voor langer vastgelegd nu.

1 september 2023 om 12:20

Klopt, die heeft wel nog een hoger plafond! Er zal altijd genoeg talent bij ons doorkomen. Het is kwestie van deze jongens tot in het eerste te krijgen, en dat is in een wereld als vandaag heel moeilijk.

Ajax shopt de laatste tijd vaak in België met Godts, Bounida en nu deze jongen. Hopelijk worden ze even succesvol als het trio van 15 jaar terug (vermaelen - Vertonghen - Alderweireld).

1 september 2023 om 11:51

enkel Godts zal doorbreken Bounida is minder dan Mishouey en die krijgt de kans niet eens

1 september 2023 om 12:06

Bounida zijn traject loopt wel iets anders, hij is een jaar jonger en hij moest zich het afgelopen jaar fysiek nog ontwikkelen voor hij kon worden doorgeschoven. Dit seizoen zal moeten blijken of Bounida kans maakt om door te breken, de voorbereiding was alleszins goed naar het schijnt.

Het is eerder die andere Belg, Muzambo, die nu al uit de boot lijkt te vallen aangezien hij zelfs bij Jong nog niet echt de kans krijgt nu.

Ik ken hem niet maar een verdediger voor jong ajax is hard nodig.

1 september 2023 om 10:37

Je kunt je alleen afvragen waarom hij naar Ajax gaat. Met Hato en Kaplan heeft ajax al 2 zeer jonge linker centrale verdedigers. Kiest hij voor het geld ?

1 september 2023 om 10:43

Hato kan zo maar verkocht worden volgende zomer voor 60 miljoen. En Kaplan is vaker geblesseerd dan fit het afgelopen jaar

1 september 2023 om 10:46

Kaplan afwachten wat hij gaat brengen
Hato kan zo over 2 seizoenen verkocht worden als hij zo doorgaat.

Dus kan deze jongen lekker seizoen KKD knallen en volgend seizoen of aansluiten of verhuurd worden.

1 september 2023 om 10:50

Nee hij kiest voor zijn ontwikkeling. Hato gaat ook niet 3 seizoenen in Ajax 1 spelen en Kaplan is ook nog afwachten of hij ooit weer fit wordt

1 september 2023 om 10:55

Rayane Bounida is een goede vriend van hem dus en met anderlecht gaat het ook niet zo goed als jaren geleden.

1 september 2023 om 10:56

Hij gaat naar jong Ajax om daar zijn opleidingstraject te vervolgen.

Denk dat hij in zijn jonge jaren graag naar Vermealen, Verthongen en Alderweirld keek. Allemaal Belgische verdedigers die bij Ajax hun eerste grote stappen naar succes hebben gezet.

1 september 2023 om 11:53

@speedy,

Vertonghen heeft natuurlijk wel zijn eerste grote stappen bij RKC gezet !!
Daarbij kun je je afvragen of Ajax qua opleiden nog steeds de club is die ze in de tijd van Vertonghen was.

1 september 2023 om 12:25

Dat is wel het makke van tegenwoordig. Als het goed gaat heb je maximaal 3 jaar plezier van een speler. Als ze niet snel genoeg mee mogen doen met 1 dan dreigen ze met vertrek of gaan ze muiten.

Beetje vermoeiend, telkens weer dat gezever over Ajax dat wel of niet de eigen jeugd kansen geeft en wel of niet ineens een koopclub is. Bij Ajax doen ze niets anders dan wat bij elke andere (grote) club in Europa. Ze gluren bij de concurrentie, halen hier en daar een jeugdspeler vandaan en zien met de zelfde gang andere jeugdspelers vertrekken. Soms naar andere ere divisieclubs, zoals Hansen en Unuvar, soms ook naar grote clubs in het buitenland. Van Ajaxwordt boven alles verwacht dat het Champions League gaat spelen, iets dat het afgelopen seizoen niet gehaald is. Daarom is er naast de verkoop van meerdere basisspelers ook ingekocht op spelers die er direct staan. Daar kan de zaakwaarnemer van Vos dan over gaan huilen maar ik zeg dan gewoon: als Vos zo goed is dan komt hij vanzelf boven drijven, zoals dat in de laatste jaren met bijvoorbeeld Rensch en Hato ook is gebeurd. Maar, en dat is de hoofdzaak, Ajax kan niet afwachten hoe talenten zich ontwikkelen. Ajax moet nu presteren.

1 september 2023 om 11:17

ojee, kijk uit. zodra je zinnige dingen zegt komen er rare/boze mensen in de reacties terecht.
van die mensen met een sentiment dat er bij ajax jaarlijks 11 jeugdspelers in moeten staan die allemaal verkocht gaan worden voor boven de 40mil...

maarja, alles wat je aankaart is terecht en juist. het gaat om presteren, als de jeugd het momenteel niet is, dan is het er niet. dan maar van buiten af halen

Best een groot talent, vorig seizoen was er zelfs even sprake dat hij zijn kansen zou krijgen bij het eerste van Anderlecht als 16-jarige. Alleen heeft hij sinds december een zware knieblessure en ik weet niet of hij daarvan al hersteld is.

Als hij goed kan herstellen van die blessure heeft Ajax hier potentieel wel een toekomstige basisspeler in handen.

Het is allemaal prima met dat 'talentvol' etcetera. Sven heeft tot zover gefaald om een sterke gearriveerde naam naar Amsterdam te halen. Een speler die er direct staat en het niveau omhoog brengt (op Sutalo na). Want op het moment is dat helemaal niet aanwezig, maar meer dan broodnodig.

geef onze belgische vrienden 2 jaar en ze spelen de sterren vannde hemel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren