Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax liep blauwtje bij Hendrix: 'Ik rook mijn kans bij PSV'

Laatste update:

Ajax nam een kleine twee jaar geleden Riechedly Bazoer over van PSV en maakte zich daarmee niet populair bij de Eindhovense club. De landskampioen blijkt te hebben geprobeerd om naast Bazoer nóg een toptalent uit de opleiding van PSV te strikken, maar Jorrit Hendrix voelde niets voor de overstap en bleef wel in Brabant. Inmiddels speelt hij in het eerste elftal.

/

In zijn tijd als A-junior wekte de nu negentienjarige Hendrix de interesse van Ajax. "Phillip Cocu was mijn trainer in de A1 en hij zou hoofdtrainer worden. Ik rook mijn kans bij PSV", zegt de verdediger annex controlerende middenvelder. Hij speelde tot dusver 24 competitiewedstrijden voor PSV in de basis en deed ook al mee in verschillende Europa League-duels.

Hendrix richt zich vooral op de positie van controlerende middenvelder. "Als centrale verdediger ben ik defensief en fysiek sterker geworden, maar ik vind het wel prettig om nu weer op het middenveld te spelen", zegt de PSV'er. "Op deze plek wil ik me verder ontwikkelen. Als ik voetbal op tv kijk, doe ik dat ook altijd positiegericht. Dan kijk ik hoe toppers als Xabi Alonso, Xavi of Pirlo deze positie invullen. Daar probeer ik van te leren."

Denk je dat Jorrit Hendrix zijn plek in het elftal kan behouden als Stijn Schaars straks weer fit is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hendrox moet die plek houden want hij is een groottalent en schaars is niet zo goed. Schaars kunnen ze nog beter verkopen zelfs...

27 september 2014 om 08:13

Dat klopt zeker maar schaars os totaal geen meerwaarde voor psv

27 september 2014 om 11:03

enige concurrent is toch guardado of logt dat aan mij?

27 september 2014 om 09:54

Klopt
Voor hiljemark geld hetzelfde

27 september 2014 om 11:28

tsja bazoer, spijt als haren op je hoofd zeker? Weggelokt door Ajax met allemaal mooie verhaaltjes van De Boer. Nu een paar seizoenen verder en blijken die verhaaltjes niks waard te zijn.terwijl je anders allang je kans bij PSV gehad zou hebben. Zij stellen tenminste nog echte NL jeugdspelers op en niet geimporteerde jeugdspelers uit het buitenland.

27 september 2014 om 13:26

De grootste onzin ooit haha.

Bazoer is nog altijd pas 18, basisplaats bij Jong Ajax en traint regelmatig met de selectie mee. Vorig jaar basisplaats bij Jong toen hij 17 was. Verder heeft PSV Hiljemark, Schaars, Guardado, Hendrix allemaal voor de CVM plaats.
Jaaaaaha Bazoer had allang zn kans gekregen, Not.
En "echte NL jeugdspelers" ja want Bruma Rekik Zoet De Jong Willems Narsingh Jozefzoon Maher Wijnaldum zijn eigen jeugd ... Of je nu Nederlanders of buitenlanders aankoopt, who cares.

27 september 2014 om 15:01

Grappig want onlangs gaf die jongen aan tevreden \te zijn met de overstap. Hij gaf aan dat hij met name qua positiespel veel meer leert bij Ajax. Hij voelt dat hij completer wordt als voetballer. Hij is gewoon nog niet goed genoeg voor Ajax 1. Frank beschermt die jongen juist en daarom lopen ze met hem weg.

Die gast mag pas stemmen en jij denkt dat hij bij PSV in de basis had gestaan?
JA want Hendrix speelt ook iedere wedstrijd 90 minuten lang? De enige jeugdspelers van PSV die wekelijks spelen spelen zijn Willems en Depay. De rest is ook gewoon gekocht. Bij Ajax spelen er sowieso meer jeugdspelers in de basis dan bij Psv.

27 september 2014 om 15:40

Want elke speler speelt elke wedstrijd en nog eens 90 min?
Zoet, Brenet, Hendrix, Locadia maken regelmatig minuten. En spelers als Rai Vloet, Boljevic, Leemans etc kloppen al aan de deur.

En ja ik weet wel haast zeker dat Bazoer in de basis zou staan.in ieder geval had hij veel minuten gemaakt. Zo'n type speler
zochten ze namelijk vorig jaar en afgelopen zomer.

27 september 2014 om 15:55

Hoezo is Bazoer weggelokt? Bazoer had zelf besloten PSV te gaan verlaten omdat PSV zijn afspraken niet nakwam. Daarna koos hij uit de legio aanbiedingen uit binnen en buitenland pas voor Ajax.

Frappant dat zoveel VZ-ers dit nog steeds niet weten.

27 september 2014 om 18:58

@leef: logisch dat hij dat zegt in een ajax programma.
als hij eerlijk zou antwoorden zouden de fans dat niet leuk vinden.

27 september 2014 om 22:32

@fransen, of hij zegt wat hij denkt en vinden de supporters van PSV dat niet leuk.

Wel frappant dat Ajax dus met een andere speler bezig is geweest. Bazoer wilde zelf weg. Maar hendrikx kennelijk niet. Dat is wat mij betreft het opvallendste in dit topic

28 september 2014 om 09:54

volgens ben je niet helemaal actueel bijgepraat. Waar PSV nog speelt met 11 NL basisspelers onlangs waarvan diverse uit de eigen jeugd daar speelt Ajax al jaren met een vreemdelingenlegioen. En waar Zimling gehaald wordt en spelers als Bazoer en ongetwijfeld andere NL talenten niet het vertrouwen krijgen.

Who cares? Ajax natuurlijk. Zij hebben altijd (cruijff en anderen) gepretendeerd juist opleiders te zijn en jonge spelers kansen te willen geven bla bla bla bla.
Dus wat ze zeggen en wat ze doen qua aankopen lijkt erg tegenstrijdig. Who cares? niemand dus, maar praat dan ook zulke onzin niet!

Jammer voor schaars hij heeft niet zo veel gespeeld mede door blessures maar als hij weer fit is kunnen we hem wel weer gebruiken als andere niet meer fit zijn. Ik vind hendrix echt een topper en nog maar 19 jaar oud

Hoe liep Ajax een blauwtje, ten eerste is deze interesse nooit bevestigd dus is het naar een gerucht wat jullie posten en ten tweede als je vraagt of iemand interesse heeft en diegene zegt nee bedankt is het niet echt een blauwtje lopen, als Ajax heel vaak in het nieuws had gezegd wij willen deze speler en hij zegt dan nee, dan loop je een blauwtje. Maar alles voor de clicks hea?

27 september 2014 om 08:09

Tsja en dan te bedenken dat Bazoer ook al in het eerste had kunnen staan. Bij Ajax hebben ze
onlangs nog ; v.d. Hoorn, Viergever en zimling aangetrokken. Plus dat Denswil naar mijn weten ook nog hoger in de hierarchie staat. Allen spelers die op zijn positie(s) kunnen spelen. Gezien het verleden snap ik best de overweging van Bazoer om naar Ajax over te stappen, maar het was duidelijk dat PSV een nieuwe weg in ging slaan, eentje die mij wel bevalt. Jorrit gelukkig ook

27 september 2014 om 09:11

Bazoer wordt opgeleid als CVM.

27 september 2014 om 08:02

Nou, als een vriend van mij een oneerbaar voorstel doet aan een meisje in de kroeg, en die zegt nee, dan komt hij bij zijn vrienden niet weg met 'ik heb de interesse toch niet bevestigd?!' Als er bij een jeugdspeler op deze manier wordt geïnformeerd is dat een directe benadering aangezien jeugdspelers zo maar kunnen overstappen. Bazoer zei wel ja en zit nu bij Ajax, zonder dat PSV daar iets aan kon doen. Behalve hem een half jaar niet laten voetballen wat ze geloof ik ook hebben gedaan toen.

27 september 2014 om 08:26

Is het dan niet mogelijk dat Ajax hem wou zonder jou te vertellen? Denk niet dat ze al hun target's in het media gooien..

27 september 2014 om 10:39

Als dit waar is, is het gewoon een blauwtje. Het enige wat je de media kan verwijten is dat het dergelijke verhalen breed uitmeet, terwijl over jongens die kiezen de andere kant op te gaan niet worden geschreven. Denk dan b.v. aan Steven Bergwijn, een van de uitblinkers op het EK onder 17 op Malta van afgelopen zomer. Ajax wordt door deze selectieve manier van schrijven de spreekwoordelijke Boeman gemaakt bij het onwetende publiek.

27 september 2014 om 11:32

Steven Bergwijn was te licht bevonden door Ajax....

27 september 2014 om 14:26

de media hoeft ze geen boeman te maken want dat doen ze zelf wel.
het is ajax zelf die de concurrentie probeert leeg te roven en niet de media.

27 september 2014 om 14:24

Het is geen gerucht wan hij bevestigt het zelf.
Echt diep triest dat die amsterdammers blijkbaar proberen de concurrentie leeg te roven.

27 september 2014 om 15:35

Ja want andersom wordt dat nooit gedaan toch? Doe niet zo sneu man

27 september 2014 om 18:59

andersom gebeurt dat veel minder en het is ajax dat sneu doet.

Voorbeeld voor de rest dat hij zich niet liet ompraten. Het is natuurlijk leuk om veel te verdienen, maar als je weet dat je bij je club je kans wel krijgt, kun je beter blijven.

Gelukkig maar. Hendrix is een groot talent die op het middenveld veel beter tot zijn recht komt dan in de defensie. Hij is nog maar negentien jaar en zal nog best wat foutjes maken of mindere wedstrijden spelen maar Hendrix gaat een mooie toekomst tegemoet. Denk dat Psv binnenkort zijn contract zal openbreken en verlengen. Deze jongen is samen met spelers als Depay, Locadia en recentelijk ook Vloet een voorbeeld voor de jeugdopleiding en een bewijs van de nieuw ingeslagen weg van Psv. Vijf jaar geleden had het gros niet eens een kans gekregen en nu het moet hebben ook wij ineens prima talenten uit de eigen jeugd.

27 september 2014 om 09:11

Vergeet Zoet niet

Oud nieuws, toch?

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=184146

Vind hendrix op het middenveld goed spelen. Sterker nog ik vind dat hij daar moet blijven staan, is verdedigend sterk en wil graag naar voren voetballen. Is in mijn ogen beter dan schaars en hiljemark. Guardado is ook goed maar is aanvallender en ik denk beter op de vleugel.

27 september 2014 om 10:54

Maar ze hebben Guardado toch op zijn positie? Volgens mij wil Cocu daarnaast met Maher en Wijnaldum spelen, dus heeft hij geen basisplaats, daar waar er bij Ajax kansen liggen op CVM.

27 september 2014 om 11:08

bij ajax liggen er altijd kansen voor jeugdspelers (jong ajax 72 spelers) maar die kansen zijn gewoon veel kleiner omdat jullie bij elkemtopcluh talenten proberen te lokken en je eiegen jeugdopleiding overvol zit. bij psv spelen elke speelronde hetzelfde eldtal 1e/jong/o19/o17 spelen en zo ontwikkelen spelers zich veel beter

27 september 2014 om 11:27

Ajax heeft voor deze positie ook Zimling en Viergever, en zelfs een Duarte zou daar kunnen spelen. Bij Ajax is net zo veel concurrentie. Sterker nog, ik denk dat als Bazoer bij PSV was gebleven dat hij meer minuten in het 1ste elftal gemaakt dan dat hij nu bij Ajax heeft gemaakt.

Ik vind Hendrix zeker als verdedigende middenvelder een groot talent. Je mag spelers niet vergelijken, maar hij is op zijn 19de verder dan bijvoorbeeld Anita en Blind. Het voordeel van Hendrix blijft zijn voetballende kwaliteiten.

27 september 2014 om 14:04

Hendrix is pas 19. Guardado is voor 1 jaar gehuurd. Van mij mag daarna Hendrix deze positie opvullen. Tevens zou ik zodra Guardado fit is op links zetten ipv josefzoon.

Als je niet naar de grotere namen kijkt kom je er gauw achter dat dit de speler is die het best bij PSV past. Met hem zijn ze in balans. Hij is samen met Schaars de enige cvm. Hij ondersteunt de verdediging goed, vult gaten op en onderschept goed terwijl hij aanvallend ook nog wat kan toevoegen. Is dit seizoen vaak een van de betere alleen is het moeilijk uitblinken op die positie. Wat mij betreft mag hij zijn basisplaats houden. PSV heeft ook nog geen wedstrijd verloren met hem in de basis. Hiljemark is meer box to box, Ritzmaier is meer voor op de plek van Maher en Guardado is ook meer een linksbuiten. Met Hendrix loop je minder snel de kans om weg gecounterd te worden.

Verder wel geinig wat er met Bazoer is gebeurd. Hij zou nu bij PSV ongetwijfeld zijn kansen hebben gehad want hij Perreira en Bakkali waren dé toptalenten van hun lichting. De spoeling op zijn positie was ook nog eens dun.

Ik vind dat Hendrix en Hiljemark vaste basisspelers moeten worden.
Hiljemark is echt een talent in het vullen van posities kan goed vrij lopen en vult altijd als enige Psver de gaten op. Hendrix is weer ongeloofelijk goed als hij aan de bal is. Rekik en Bruma zijn heel goed te vervangen en zijn niet zo heel bijzonder voor een verdediger. Het zijn geen verdedigers die een verschil maken. Willems mag ook vervangen worden, vind hem ook niet bijzonder voor een verdediger.
Ritzmaaier zou het zelfs beter doen in de back positie. PSV is in iedergeval breed genoeg op de bank om kampioen te worden.

Dit was toch al lang bekend?
Die jongen is best een talent hoor. Maar ik denk dat Ajax op die positie geen betere of mindere spelers heeft. Maar of hij het redt op de lange duur moet je ook maar afwachten. Het hangt vaak af van andere dingen dan talent.

27 september 2014 om 14:28

het gaat er ook niet om of hij beter of slechter is dan wat ajax al heeft lopen.
het punt is dat ajax probeert de concurrentie leeg te roven en dan loopt te pochen dat ze zo'n goede jeugdopleiding hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren