Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax Legends diep bezorgd: ‘Huidige Ajax zou het heel lastig hebben tegen ons’

Laatste update:

De Ajax Legends maken zich ernstige zorgen over de huidige toestand van Ajax, zo blijkt uit een publicatie van de NOS. De Amsterdammers kennen een van de slechtste jaargangen uit de clubhistorie en dat is voor de legends met een Ajax-hart moeilijk te verteren.

Na afloop van het duel tussen de Ajax- en de Liverpool Legends (4-2 verlies) wordt er veel gedold in de catacomben. Maar wanneer de huidige toestand van de Amsterdammers ter sprake komt, maakt de glimlach plaats voor een bezorgde blik.

"Ik denk dat de huidige selectie van Ajax het heel moeilijk zou hebben tegen deze legends", grapt gelegenheidscoach Sjaak Swart, met toch een bezorgde en serieuzere ondertoon. Mister Ajax heeft zich in het verleden al vaker vernietigend uitgesproken over de inmiddels ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat en de manier waarop hij de selectie inrichtte afgelopen zomer. Ook op deze feestelijke benefietwedstrijd, ter ere van de zieke Sven-Göran Eriksson, liet Swart dat niet na.

"We hebben moeite om vijfde te worden. Dat kan echt niet bij Ajax. We hebben twaalf spelers van die meneer uit Duitsland (Mislintat, red.) gehad, dat is echt schandalig." Ook Edgar Davids laat zich fel uit over de toestand in Amsterdam.

Het aantrekken van kwaliteitsspelers en het voeren van gedegen beleid is daarbij het belangrijkst, benadrukt de oud-middenvelder. "Het is beneden alle niveau. Je moet het zo zien: bij een topclub gaat het in fases. Volgend seizoen proberen we weer op een aanvaardbaar niveau te komen."

Met onder anderen Louis van Gaal en Danny Blind in de Raad van Commissarissen en Alex Kroes als kersvers algemeen directeur is de organisatie flink op de schop gegaan in Amsterdam. Voor Davids is het afwachten hoe dat uitpakt.

"Je hebt goede beleidsbepalers nodig en die schijnen er nu te zijn, maar je moet nog wel altijd op het veld presteren. Je kunt straks wel een toptrainer hebben, maar als je materiaal van een te laag niveau is, gaat het hem niet worden."

Jari Litmanen is ook bedroefd over de gang van zaken in Amsterdam. "We weten allemaal wat Ajax betekent en waar de successen in het verleden lagen. Na een heleboel mooie jaren is er een flinke terugslag en dat is schrikken voor alle Ajacieden."

Frank de Boer


De trainerspositie van volgend seizoen is nog altijd vacant bij Ajax. Onlangs beweerde Ruud Gullit dat de naam van Frank de Boer nadrukkelijk rondzingt in Amsterdam. Volgens tweelingbroer Ronald is daar weinig van waar. "Ik heb Frank gesproken en hij heeft daarover geen contact gehad met iemand van Ajax. Dus ik ga er niet vanuit."

Maar hij zou wel een uitermate geschikte kandidaat zijn, denkt hij. "Frank heeft altijd gezegd dat als hij nog een club in Nederland gaat trainen, dat Ajax is. Hij heeft daar eerder laten zien dat hij vier keer kampioen kan worden met een relatief matig elftal. Er staat ook nu niet zo'n geweldig team, dus ik denk dat hij er geschikt voor zou zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb de wedstrijd gemist maar las een paar namen en dacht ‘Legends’?

24 maart 2024 om 11:55

Je moet er toch zo'n 25 bij elkaar krijgen, die willen en kunnen. Dan kom je wel eens bij keuze 8 uit inderdaad.

24 maart 2024 om 12:19

Van de vaart kon slechts 27 minuten spelen op een niet te hoog tempo. Dus met echte legends heb je een mannetje of 45 nodig. Dus logisch dat deze selectie er uit rolt.

24 maart 2024 om 12:34

Mooi toch, Olaf Lindenbergh op zijn 50ste spelend op een uitverkocht Anfield omdat hij ooit twee seizoenen tussen de basis en bank schipperde bij Ajax. Ik vond het wel mooi er niet alleen spelers uit de 1995 en 2004 waren. Ricardo van Rhijn en Boerrigter zijn natuurlijk niet het niveau wat je bij Ajax hoopt geweest maar met wat nationale titels en winnende goals tegen Feyenoord en PSV misschien toch wel een klein beetje legend.

Ook was het op het veld niet te zien wie de legends waren en wie de opvulling. Iedereen had respect voor elkaar en had lol. Ze horen allemaal bij de geschiedenis van Ajax dus ik vond het prima zo.

24 maart 2024 om 12:36

Vind jij Derk Boerrigter geen legende van Ajax?

24 maart 2024 om 12:56

Boerrigter blijft een Ajax legende voor zijn winnende 2-3 in de uitwedstrijd met PSV. Dat bleek toen de beslissing in de titelstrijd.

24 maart 2024 om 13:12

Een klein beetje legend noem ik hem hierboven. Door de goal tegen PSV. Zelfde geldt voor Van Rhijn met zijn vrije trap tegen Feyenoord.

Ergens hoop je toch dat namen als Litmanen, Seedorf, Davids etc een rol van betekenis kunnen gaan spelen in de organisatie. Je moet je cultuur bewaken, als je je identiteit kwijt bent, ben je heel ver van huis

24 maart 2024 om 12:17

Geniale atleten. Maar een Davids is er toch vooral voor zichzelf. Ik zie die niet bij Ajax aan de slag gaan in een functie zonder prestige.

24 maart 2024 om 12:19

Davids hoop ik niet. Als je zo achterlijk bent om bij de staatspropaganda van Iran op te draven om de schone schijn op te houden, dan betrokken je alleen maar schade toe aan elke organisatie waar je werkzaam bent.

25 maart 2024 om 15:12

Ik heb echt geen flauw idee waar dit precies over gaat…?

24 maart 2024 om 12:20

Cultuur bewaken met coaches als Heitinga en Van 't schip. Dat is inderdaad het enige waar ajax beter van word. Als het niet goed gaat komt dit argument weer naar voren. Je moet gewoon bekwame mensen hebben op de juiste plek. Om oud voetballers gaan roepen onder het mom van cultuur en identiteit is zo'n sentimentele onzin.

25 maart 2024 om 15:13

Jij hebt het nu over mensen op de trainersstoel, dat is niet waar ik op doel. Een organisatie is veel breder dan dat. Denk alleen al aan de hele jeugdopleiding, de visie daarin. Juist cruciaal om cultuurbewakers daar te hebben. Sentimentele onzin? Alle buitenstaanders die zijn gekomen hebben het volledig afgebroken. Kijk alleen al naar het interview met Pasveer hierover.

24 maart 2024 om 12:42

Al jaren hoop ik dat Seedorf een functie kan gaan vervullen bij Ajax. Ik blijf oprecht een goede TD in hem zien en dan is natuurlijk voor velen vaak de vraag waar dat vandaan komt en dat Seedorf nooit iets heeft bewezen na zijn loopbaan (als trainer ook niet helemaal). Maar Seedorf is een hele grote naam en weet waar Ajax voor staat. Natuurlijk heeft hij waarschijnlijk een groot ego, maar zo negatief of wat dan ook laat Seedorf zich toch niet uit in de media? Overmars heeft zoals we hebben kunnen zien, blijkbaar ook een bepaald ego wat tot zijn vertrek bij Ajax nooit naar buiten is gekomen (foto's van zijn geslachtsdeel sturen en dan achteraf vinden dat hij niks verkeerd heeft gedaan). En begrijp mij niet verkeerd, Overmars heeft geweldig werk verricht bij Ajax en ik baal er tot op de dag van vandaag van dat hij zijn geslachtsdeel niet in zijn broek kon houden. Sinds hij vertrokken is, is het een grote puinhoop bij Ajax en ik heb absoluut niks tegen Overmars in de zin van dat hij buiten dat incident om geweldig werk heeft verricht.

Van Gaal heeft bijvoorbeeld ook een grote ego, Bergkamp had dat als assistent bij Ajax bijvoorbeeld ook zonder dat al teveel mensen dat blijkbaar hadden verwacht. Zou mooi zijn als Seedorf te nieuwe TD van Ajax wordt. Dat zal nu voorlopig nog niet zijn doordat Kroes heeft aangegeven het voorlopig zelf te willen doen. Kroes heeft ook best wel wat ervaring op dat vlak, en stel dat hij Seedorf aanstelt dan kan Kroes Seedorf waar nodig is ondersteunen. Seedorf zelf zal ook wel zijn netwerk hebben en kunnen elkaar dan mooi aanvullen.

Seedorf bij Ajax als TD is hetzelfde als Maldini een paar jaar terug bij AC Milan als TD. Maldini stapte ook in als TD bij Milan in een tijd dat Milan behoorlijk in het stront zat. Hij werd uiteindelijk ook wat ondersteunt door een aantal mensen binnen Milan en heeft prima werk geleverd en Milan weer mee laten spelen in de top 4 door middel van goed beleid, goede aankopen en zelfs kampioen geworden. Moet wel eerlijk toegeven dat het laatste seizoen van Maldini wat betreft aankopen wat moeilijker was en natuurlijk heeft hij over zijn gehele periode gezien wel wat miskopen hier en daar gehad, maar dat heeft iedere TD. Zijn laatste seizoen had dat ook te maken doordat Milan in de overgang zat van een nieuwe eigenaar (van Elliot naar Redbird) en daardoor kon Maldini weinig op de transfermarkt of duurde het lang.

Uiteindelijk vertrok hij omdat hij het over bepaalde zaken niet eens kon worden met de nieuwe eigenaren en een aantal mensen in het bestuur. En nou wil ik niet zeggen dat wat Maldini heeft gedaan, ook een garantie voor succes is voor Ajax. Maar zo iemand als Seedorf binnen je club met statuur, heb je nodig en met o.a. Kroes, Blind, van Gaal, Beuker, de Lange, etc. kan hij zeker ondersteunt worden.

24 maart 2024 om 13:05

Eens. Wat een uithangbord... En niet voor niets ontzettend geliefd bij fans, clubs en spelers van Milan, Madrid... Overal ter wereld.

24 maart 2024 om 13:07

Of Seedorf een goede TD kan worden is op dit moment een kwestie van gevoel. Feitelijk weten we het helemaal niet, omdat we die kant van hem helemaal niet goed kennen.

Ajax bevindt zich momenteel in 1 van de meest zware crisissen, dat ik het betwijfel of het verantwoord is om risico te nemen met een onervaren TD. Zelfs al verleent een Kroes ondersteuning, je krijgt zo'n ongelofelijke shitstorm om je heen. Ajax moet navigeren naar rustig vaarwater, zowel op sportief als bestuurlijk vlak. Dan kun je verder verantwoord bouwen.

24 maart 2024 om 13:28

Ajax zit ook zeker in een crisis waar ik ook liever een TD met ervaring heb, maar bij wie kom je dan uit? De keuze is momenteel niet reuze. Huiberts vind ik bijvoorbeeld een goede TD, maar die zie ik AZ niet verruilen voor Ajax. Arnesen zit sinds zijn vertrek bij Feyenoord zonder club en vind ik ook een prima TD, maar die zal het niet doen wegens gezondheidsklachten.

Bij wie kom je dan uit? Buitenlandse kandidaten zijn er niet of weinig. De enigste die ik kan bedenken, is Dimitri de Conde van RC Genk. Die is al sinds 2015 TD bij Genk (en van 2011 tot 2015 was hij verantwoordelijk voor de jeugdopleiding) en verricht al jarenlang heel goed werk. Mede door zijn beleid hebben ze een aantal prijzen gewonnen in de afgelopen jaren, staan ze er financieel en sportief goed voor en weet hij vaak ook gewoon goede spelers aan te trekken en door te laten stromen vanuit de jeugd.

Misschien dat hij nu na 9-jaar Genk toe is aan een nieuwe uitdaging? En anders kom je denk ik toch bij iemand als Seedorf uit.

Sjaak Swart meent dit gewoon hoor

"we hebben moeite om vijfde te worden. Dat kan echt niet bij Ajax."

Swart is even vergeten dat hij zelf als speler van Ajax vijfde (1963-1964), zesde (1958-1959) en dertiende (1964-1965) is geworden.

24 maart 2024 om 12:58

Dat hij dat zelf heeft meegemaakt hoeft toch niet te betekenen dat een 5e plaats bij Ajax acceptabel is?

24 maart 2024 om 13:11

Ajaxclub

Exact. Bovendien had Ajax destijds een andere status.

24 maart 2024 om 13:15

Uiteraard niet. Maar ik vond het wel een mooi feitje omdat Swart wel bij uitstek iemand is die vooraan staat met kritiek als het minder gaat bij Ajax en die dan net doet alsof het in zijn tijd altijd fantastisch was. Terwijl het nota bene zelf in het allerslechtste Ajax sinds de invoering van het betaalde voetbal heeft gespeeld.

24 maart 2024 om 13:43

En dat allerslechtste Ajax heeft hij mede omgeturnd tot het allerbeste elftal van de wereld. Dus als iemand het mag zeggen en menen is het Sjaak Swart.

24 maart 2024 om 14:27

"en dat allerslechtste Ajax heeft hij mede omgeturnd tot het allerbeste elftal van de wereld."

Hij had daar als veteraan nog wel een aandeel in, maar de successen van begin van zeventig waren natuurlijk vooral de verdienste van jongere spelers al Cruijff, Neeskens, Haan en Krol die toen in de kracht van hun leven kwamen.

24 maart 2024 om 13:16

En daarna is het nog 1 keer gebeurd dat Ajax bij de eerste 5 zat. In 69 jaar mag je dan best zeggen dat zo’n seizoen een beetje uit de toon valt.

24 maart 2024 om 13:54

Gast zoek even de prijzenkast van Swart op, dit soort comments..

24 maart 2024 om 16:12

@suurbier:

Geen zorgen, ik heb alle respect voor de voetballer die Sjaak Swart was. Zonder enige twijfel een levende legende en de enige echte Mister Ajax. Het enige wat ik wil zeggen is dat hij mensen vaak wil laten geloven dat in zijn tijd alles beter was, terwijl hij dus ook enome dalen mee heeft gemaakt met Ajax. Dat is alles. Dus zo in de verdediging schieten is nergens voor nodig.

Gisteren tijdens de livestream werd dat al meerdere malen gezegd. Die oude Tahamata ging in zijn geringe speeltijd meer spelers voorbij dan Forbs in zijn hele Ajax carrière. Zo'n Ryan Babel zit pas een half jaar zonder club en zou zonder problemen mee kunnen bij het huidige Ajax, eigenlijk geld dat net zo voor Van Rhijn die echt niet minder is dan Gooijer of Gaaei. Het deed mij ook wat denken aan die wedstrijd dat de oude Overmars aan alle kanten Ogararu voorbij liep en vier jaar na zijn carrière weer begon bij Go Ahead Eagles.

Jezus Frank de boer a.u.b. niet. Die kan er helemaal niks van.

Smaak Swart zou het bij Ajax waarschijnlijk beter doen dan Antony bij ManU.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren