Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax krijgt liefst 32 clubs op bezoek: ‘Er is interesse in de ontwikkeling'

Laatste update:

Ajax heeft afgelopen week bezoek gekregen van clubs uit heel Europa, zo vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar via de officiële kanalen. De Amsterdammers gaven een inkijkje in de jeugdopleiding aan 32 clubs die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen bij Ajax. “We hebben een mooi inkijkje gegeven, maar niet de Coca Cola-formule verklapt”, aldus Van der Sar.

Het was de tweede keer in vier jaar tijd dat Ajax de deuren opende voor clubs. In Amsterdam werd een conferentie opgezet voor clubs die ‘willen kijken hoe Ajax traint, coacht en talent tot wasdom laat komen’. Hoewel er aanvankelijk ‘maar’ twintig clubs op de gastenlijst stonden, zijn er uiteindelijk afgevaardigden van liefst 32 ploegen uit de European Club Association (ECA), waar Van der Sar vice-voorzitter van is, op komen dagen.

"De ontwikkeling van talent is niet alleen bij Ajax belangrijk, maar ook bij PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse of sc Heerenveen”, vertelt Van der Sar. “We willen de feedback meenemen naar de Nederlandse clubs waar we in Europa mee bezig zijn. De jeugdopleiding is wel onze parel. Die is verdeeld in onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Die drie sectoren komen aan bod. Ook leggen we de combinatie school, studie en trainen uit. Onze Ajax Coaching Academy kan ons daar in meehelpen. In anderhalve dag kunnen we een mooi inkijkje geven.”

"Er waren meer inschrijvingen dan verwacht. We hadden eigenlijk ruimte voor twintig clubs, uiteindelijk waren er 32. We geven niet alle oefeningen weg en verklappen niet de Coca Cola-formule. Maar het is wel fijn om kennis te kunnen delen”, besluit Van der Sar, die ook zelf af en toe op bezoek gaat bij andere clubs. “Als commercieel team gaan we ook nog naar Benfica en Engeland toe. Je leert van elkaar en het is mooi om dat terug te kunnen geven.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dit. Dat je als Europese clubs concurrenten van elkaar bent betekent niet dat je niet van elkaar mag kunnen leren. Hoe meer topvoetballers dit voortbrengt hoe mooier

Ironisch stukje. Even andere clubs tonen hoe goed je jeugdopleiding wel niet is om er zelf vervolgens geen gebruik van te maken. Misschien kan onze zachte heelmeester zelf bij Ajax op bezoek gaan samen met de hoofdtrainer, want die snappen er geen hout van, al jaren.

19 november 2022 om 00:27

Geen gebruik van te maken? Je hebt van de zomer gigantische parels in de vorm van Mazraoui en Gravenbergh zien vertrekken. Nu heb je met Timber, Rensch, Taylor, (in zekere zin) Brobbey gewoon 4 jeugdspelers in je basis staan. Tel daar Blind, Klaassen en misschien zelfs Bergwijn bij op en je komt op 7. Is dat niet genoeg voor jou?😅

19 november 2022 om 00:49

Laat Blind, Klaassen en Bergwijn er maar buiten ja, dat is gewoon 70 miljoen aan aankopen.
En ja, qua output is het netjes, maar dit zijn ook absolute toptalenten. En daarvan zijn Timber, Rensch en Taylor door toeval doorgebroken want er is echt geen rekening met ze gehouden. De tijdlijn wbt Brobbey is mij niet meer duidelijk dus die laat ik hier buiten.

De jeugd wordt puur uit nood gebruikt, als er geen andere optie meer is, blessures, schorsingen, noem maar op.
- Timber krijgt z'n debuut nadat Schuurs een half jaar heeft gefaald, Veltman afwezig is en Magallan veel te licht is bevonden.
- Rensch krijgt z'n kans nadat professor Zonnebloem per se Klaiber wilde halen, terwijl Rensch (centrale verdediger) in alles beter is, en als een komeet van start ging.
- Taylor mag ook pas na een paar blessuers een keertje meedoen, want hij was er al een jaar klaar voor. En zie hier, weer een lichtpuntje in een slecht seizoen.

Output, prima. Maar dat ligt niet aan het vertrouwen van de trainers, maar door hun eigen kwaliteiten.

19 november 2022 om 01:48

Dit is wel een slap stukje hoor. Wordt even haarfijn gewezen op het feit dat er genoeg jeugdspelers doorbreken en dan ga je allemaal excuses lopen zoeken waarom ze doorbreken. Zal je eens wat vertellen, bij elke club breken alleen maar de jeugdspelers door die de absolute toptalenten van de club zijn. Gelukkig is dat bij Ajax ook zo want anders dan zou het 1e met grote stappen achteruit gaan als dat niet het geval was. En je 2e nieuwtje, bij veel clubs moeten jeugdspelers hun kans pakken doordat een andere speler dit niet doet of door omstandigheden afwezig is, dat ze dan ook pakken bevestigt alleen maar dat ze goed opgeleid zijn

19 november 2022 om 02:01

Naar andere clubs kijken vind ik pas slap, Ajax speelt niet in een topcompetitie en de opleiding is de levensader van de club. Tv-gelden stellen weinig voor.

Ten tweede is dit niet iets toevalligs, maar gewoon een trend. Nu ook weer 0 bankzitters uit de jeugd laatst, terwijl Magallan, Sanchez, Ocampos en Lucca op de bank zitten. Allemaal overbodig en geen Ajax types. En voor Bassey geldt dat eigenlijk ook, en Kaplan is ook maar vreemd.

Dus nee, gewoon terechte kritiek vind ik, je verbrandt onnodig veel miljoenen met deze aanpak, en dat gaat voorlopig alleen maar erger worden.

19 november 2022 om 02:40

Snap de aankoop van Kaplan ook niet in jong Ajax heb je met Aertssen gewoon een talentvolle goede centrale verdediger lopen.

19 november 2022 om 02:57

En Hato komt er in heel rap tempo aan, remember the name. Als Kaplan hun in de weg staat mag Ajax de naam van het stadion veranderen, die desbetreffende meneer draait zich dan om in z'n graf.

19 november 2022 om 06:53

Hakim, is het niet altijd zo dat de jeugd de kans krijgt bij gebrek aan beter/blessures? Anders zou dit ook een raar beleid zijn als je verwacht dat een 19 jarige speler meteen goed genoeg is om iemand uit de basis te spelen. Niet iedereen is een Matthijs de Ligt. Uiteindelijk gaat het erom dat ze zodra ze de kans krijgen kunnen excelleren en zich in het team werken en vervolgens voor een goed bedrag de volgende stap maken. Ook Frenkie was pas 20+ toen hij doorbrak bij Ajax, sommigen moeten zelfs een stap terug doen (verhuur, Vertonghen) (verkoop, Boerrichter, Dijks) om uiteindelijk terug te komen en het gewoon heel goed te doen en voor een verkoopsom te vertrekken. Als je ook kijkt naar de statistieken heeft AJAX de meeste opgeleidde spelers die in de Europese competities spelen als ik het goed heb. Dat is geen toeval!

19 november 2022 om 09:01

Mazraoui een absoluut toptalent? Die heeft nog op amateurbasis in jong ajax gespeeld op een zeker moment..

19 november 2022 om 09:25

Hato word echt een topper! Speelde in jong Ajax ook easy mee op de lb positie wat extra knap is aangezien dat niet zijn eigen positie is.

19 november 2022 om 09:57

Omdat ze de gehele nederlandse jeugd leeg trekken ja.

19 november 2022 om 10:07

Zo gaat dat. MVV heeft de beste jeugd om dat ze heel regio Maastricht leeg trekken. Dan kan je als VV Maastricht over piepen, maar dat is hoe het werkt.

19 november 2022 om 00:35

Alles waar het bij Ajax over gaat , staat ong 90% van VZ niet aan… jammer genoeg is die 90% ook aan het juichen voor dezelfde gasten als deze vaak in het NL elftal spelen… rarara

19 november 2022 om 01:12

Volgens mij klaagt iedereen steen en been dat Blind, Taylor, Pasveer, en Klaassen überhaupt mee zijn. Misschien toon je nu net de Ajax waanzin waar veel mensen zich zo aan ergeren. "Iedereen gaat voor onze Ajax gasten juichen!" Wtf?

19 november 2022 om 07:25

Je bent een van de weinigen die ik ken die op VZ komt klagen over dat het anti-Ajax is. Tenminste als je die bedoelt met de 90 procent. Tot nu toe lees ik vaker dat het zo pro Ajax is hier. Ik weet niet precies hoeveel procent.

Haha, hoe ouder Edwin van de Sar wordt, hoe meer hij op een sympathieke oom uit Sesamstraat of een koddige leraar van Hielke en Sietse gaat lijken. Heerlijk ontwapenend zo'n gezicht in de voetballerij en volgens mij vond hij dit zelf ook een hele leuke workshop te geven, heerlijk puur.

"Het was een geweldig uitje", aldus Tom van DOS 19 uit Denekamp..

Toch mooi hoe van der Sar zich (zichtbaar!) druk maakt om allerlei andere voetbalonderwerpen, behalve de huidige stand van zaken bij Ajax. En juist daarover blijft het oorverdovend stil. Het naar buiten gesijpelde bericht dat hij voor het vertrek van de internationals naar Qatar een gesprek met de spelersraad heeft geweigerd, geeft wel aan in wat voor gemoedstoestand de beleidsmakers leven. Vooral geen kwaad woord over Schreuder, want wij hebben ons lot aan hem verbonden. En omdat we afgelopen zomer toch al idioot veel geld voor een tiental - bijna allemaal niet geschikt voor topvoetbal - gaan we, om de supporters te pleasen, gewoon in januari weer de hort op. En kopen weer een paar spelers. Iedereen tevreden. Nee, Sarretje, dat is juist een heel verkeerde inschatting. Er gebeurt tot januari dus niets bij Ajax. Dit terwijl er ontzettend veel had moeten gebeuren. Maar blijkbaar telt het eventuele mislopen van de CL minder zwaar dan de eigen positie op het pluche. Als je een uitblinkende AD zoekt in faalbeleid, staat van der Sar op eenzame hoogte op de nummer 1 positie. En ze zijn in Amsterdam nog niet af van de destructie trein, die zonder rem onder zijn leiding doordendert…..

Het zal meer een dagje uit in Amsterdam zijn geweest denk ik. Az doet het veel beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren