Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax komt met contractnieuws Dolberg: ‘Ik ben blij dat het rond is’

Laatste update:

Ajax en Kasper Dolberg hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, zo laten de Amsterdammers maandagmiddag weten via de officiële kanalen. Het contract van de Deense spits liep eerst nog tot medio 2021, maar Ajax meldt nu dat de verbintenis met een jaar is verlengd tot de zomer van 2022.

Dolberg kwam in 2015 op zeventienjarige leeftijd over van het Deense Silkeborg IF en in juli 2016 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tegen PAOK Saloniki (1-1). Tot op heden speelde de aanvaller 85 wedstrijden voor Ajax 1, met 36 goals als resultaat. "We spraken al een tijdje over een nieuw contract en ik ben blij dat het rond is", vertelt Dolberg op de site van Ajax.

Dolberg kampte het voorbije jaar met veel blessureleed, maar inmiddels is de spits weer fit. “Ik heb het idee dat ik op de weg terug ben”, laat de Deens international weten. “Wat ik de laatste weken weer heb laten zien, moet ik nu doorzetten. Ik ben heel erg gelukkig bij Ajax", aldus Dolberg, die dit seizoen op drie doelpunten staat.

De negenvoudig Deens international verlengde in mei 2016 voor het laatst zijn contract bij Ajax. De 21-jarige aanvaller werd de voorbije transferperiodes in verband gebracht met een transfer naar het buitenland, onder meer naar AS Monaco. Dolberg bereikte met Ajax in het seizoen 2016/17 de finale van de Europa League, die met 0-2 verloren ging tegen Manchester United.

Verwacht jij dat Kasper Dolberg komende winter of zomer vertrekt bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat hij niet nog 1 of 2 extra jaartjes heeft willen of kunnen tekenen, maakt de onderhandelingspositie bij een eventuele transfer toch weer wat makkelijker. Maar goed, altijd goed nieuws als talenten bijtekenen. Nog altijd veel vertrouwen dat het goed gaat komen met Dolberg en hij zijn vorm die hij eerder onder Bosz liet zien weer gaat herpakken. Sowieso lekker bezig nu met 3 goals in 3 wedstrijden, mooi om te zien!

22 oktober 2018 om 14:02

Ach, het is tot 2022, dus vier jaren. Dat is ook mooi.

22 oktober 2018 om 15:02

@balenciaga
Dat hoort bij onderhandelen uiteraard. Ik denk dat ze daar wellicht over onderhandeld hebben. Daarnaast is het gewoon nog 4 jaar (iets korter) voordat zijn contract afloopt. Dat is nog behoorlijk lang. Mocht er een club zich melden voor Dolberg, dan zullen ze hoe dan ook diep in de buidel moeten tasten. Of het nou 1 of 2 jaartjes meer is of niet, ik denk dat het überhaupt niet dusdanig veel uitgemaakt had. Ajax zal hoe dan ook wel veel voor hem vangen als hij zijn niveau weer haalt en wellicht zichzelf verbeterd. Voornamelijk omdat hij international is en CL minuten maakt (zal gaan maken).

22 oktober 2018 om 15:28

Het lijkt alleen zo kort, het voelt alsof we volgend jaar al bijna in 2022 zitten .
Uiteraard zal Ajax hoog in de boom gaan zitten en als hij ze in de CL ook weer tegen de touwen ramt is hij binnen no-time 50 miljoen waard. Vooral hopen dat hij fit blijft, genoeg talent heeft hij zeker.

Goedzo want ik denk dat dolberg zijn oude vorm terug krijgt van het seizoen 2016/2017

22 oktober 2018 om 14:24

Kijk hoeveel Huntelaar er heeft gemist... Dolberg mist zelden. En alweer een tijdje fit? Hij heeft er bijna een jaar uitgelegen en speelt nu pas weer een paar wedstrijden, waarvan sommigen als invaller

22 oktober 2018 om 14:48

Dolberg was vorig jaar rond februari voor zijn blessure erg matig. Dolberg is niet na zijn laatste wedstrijd in het seizoen 16/17 al geblesseerd geraakt. Dolberg mist heel veel en ook zijn superieure snelheid t.o.v. Huntelaar wordt erg overdreven, zo snel is hij niet.

22 oktober 2018 om 14:59

Voor zijn blessure begon hij met de week beter te voetballen, begon hij meer en meer te scoren en waren zelfs zijn aannames en kaatsen richting hun piek. En nee, het is geen Bergwijn qua snelheid, maar het contrast met Huntelaar is zo groot omdat hij gewoon zelf erg traag is

22 oktober 2018 om 15:00

Dolberg met huntelaar vergelijken kan ook gewoon niet 2 totaal andere spelers persoonlijk denk ik dat dolberg niet in het systeem past dat ajax speelt het is een speler die toch wat ruimte nodig heeft en als hij die heeft maakt hij ze zo makkelijk genot om naar te kijken dan

22 oktober 2018 om 15:10

Als je Ajax wedstrijden kijkt kun je zien dat hij met de week weer beter speelt. Ik vind hem fysiek erg sterk ogen en lijkt er weer plezier in te hebben. Na zijn blessure was hij een tijdje angstig om voor de zoveelste keer geblesseerd te raken en dat lijkt nu wel aardig weg. Nu een aantal op rij gescoord dus ja ik heb er ook wel vertrouwen in!

22 oktober 2018 om 15:13

Ik vind dat nogal onzin. Hij pasy prima bij Ajax. Hij is technisch en heeft een neusje voor de goal. Is snel. Hij kan eigenlijk best veel. Veel meer dan Huntelaar naar mijn mening. Naar mijn mening heeft hij ook helemaal geen ruimte nodig. Hij creëert voor zichzelf wel kansen

22 oktober 2018 om 15:16

@doejezo. Ik weet niet of je afgelopen weekend hebt gekeken, maar zag Dolberg toch echt wel een aantal zieke sprints trekken. Het is verder nog afwachten maar ik ben iig weer blij dat hij in de basis staat.

22 oktober 2018 om 16:51

Ik zag het al een klein beetje terug tegen Heerenveen. Zelfvertrouwen terug winnen is een kwestie van tijd.

Samen met De Ligt het grootste talent uit Nederland. Deze jongen gaat een toekomstige wereldspits worden. Heel goed gedaan van de Amsterdammers.

22 oktober 2018 om 14:33

Bergwijn, Frenkie, Lozano vind ik sowieso ook grotere talenten. Ben niet kapot van Dolberg, mist veel instinct en duelkracht t.o.v Huntelaar.

22 oktober 2018 om 15:35

Ajaxcunian,

Ben ik niet met je eens, voordat hij de lange blessure had, was hij juist zeer sterk in de duels en verloor ze amper.

Nu ook zie ik hem weer steeds sterker worden, hij is echt op de weg terug. natuurlijk is het slagen als topspits iets waar je ook geluk bij moet hebben.

Maar ik zie hem absoluut wel die kans maken. Dolberg wordt erg onderschat, is technisch erg sterk, en zeer balvast, en redelijk snel, met een hard schot.

22 oktober 2018 om 15:37

Moet je voor de grap eens een Dolberg video van 2 jaar geleden op YouTube kijken. Schrikbarend hoe goed hij was. En met het instinct zat het het ook goed.

22 oktober 2018 om 16:54

Onzin! Dolberg heeft een deel van zijn verdere ontwikkeling gemist vanwege zijn langdurige blessureleed. Je ziet aan alles dat hij een topvoetballer in spe aan het worden is.

22 oktober 2018 om 14:41

@birambi met de Ligt eens dat is echt een uitzonderlijk talent. En voor het gemak ook frenkie de jong vergeten? Zoals @ajaxcunian aangeeft schat ik een bergwijn en lozano ook hoger in. Misschien zelfs Malen, de minuten die hij maakt spat de potentie ervan af. Zegt verder niks over het handelen van Ajax, dit is gewoon goed nieuws voor alle Ajacieden gezien het zeker een goede (zeer complete) spits is met veel potentie.

Goede zaak

Die jongen begint weer op zijn niveau te komen, en wordt elke week beter

Hij heeft toch wel aanzienlijk meer voetbalkwaliteit dan Huntelaar

Misschien is hij over een jaar weer 20+ miljoen waard, een goede spits is duur

En door de verlenging kan Ajax weer meer vragen voor hem

Hopelijk blijft hij heel, dat is wel mijn grootste zorg bij hem

Over zijn kwaliteiten hoeven we niet te discussiëren

Heel goed dat Ajax zijn vertrouwen in hem behouden heeft en dat ook tot uitdrukking geeft. Bij Heerenveen zal ik al een klein vleugje van de oude Dolberg terug en hoop dat dit gaat doorzetten.

Het lijkt alsof deze jongen het helemaal kwijt is. Het ziet er totaal niet uit wat hij doet op het veld, het is moeilijk uit te leggen maar zijn spel lijkt zielloos ook is hij telkens 1 of 2 stappen te laat. Ik begin steeds meer te denken dat hij helemaal niet zo'n goede spits is. Huntelaar gewoon weer basis en volgend jaar een eerlijk gevecht tussen dolberg en casierra

22 oktober 2018 om 14:14

Kijk jij wel naar zijn wedstrijden? Je ziet steeds meer de oude Dolberg terug komen. Die goal tegen Heerenveen was zo'n voorbeeld. En hij past beter in het plaatje wat Ten Hag voor ogen heeft, vooral met de vrije rollen die Tadiç en Ziyech hebben past hij er beter in dan bijv Huntelaar.

22 oktober 2018 om 15:38

David1988,

Ik denk niet dat ze kijken, en gewoon elkaar napraten. Ik ben het ook eens dat Dolberg weer op de weg terug is. De laatste 3 wedstrijden ook telkens gescoord.

Ik denk dat ze hem teveel op zijn mimiek beoordelen en te weinig op wat hij doet. Omdat hij niet uitbundig juicht betekend niet dat zijn inzet maar ook 1% minder is.

Maar gelukkig zullen de meeste die hem volgen dat ook wel inzien.

22 oktober 2018 om 14:26

Een goede spits maakt doelpunten en scoort de kansen die hij krijgt. Oke, een spits moet ook in de positie daarvoor komen, maar ik weet iig dat Dolberg in 2 van de 3 genoemde punten het veel beter doet dan Hunt, die het afmaken juist helemaal kwijt lijkt.

22 oktober 2018 om 15:17

Een goede Ajaxspits zorgt er ook voor dat andere kunnen scoren. Bij Ajax hebben ze het niet zo op statische spitsen die alleen wachten op wat aanvoer maar moeten meevoetballen.

22 oktober 2018 om 15:17

Gisteren en de aafgelopen wedstrijden van dolberg zeker niet gezien? Zeker ook niet bekend met zijn blessures? Hij is niks kwijt, hij komt er juust weer aan

Mooi nieuws! Hij begint eindelijk weer een beetje in vorm te komen. Hopelijk blijft hij dit seizoen verder blessure vrij zodat hij weer naar zijn 'oude' niveau toe kan groeien. Ik heb namelijk nog altijd het gevoel dat Dolberg een topspits kan worden.

Dolberg gewoon laten staan en veel minuten laten maken. Huntelaar in de winterstop wegdoen.
Trainers zijn altijd geneigd om hem speelminuten te geven. Ten Hag had hem gewoon 90 minuten moeten laten staan. Elke keer maar weer die Huntelaar. Ga nou eens investeren in je spelers die wat kunnen toevoegen.

22 oktober 2018 om 14:24

Wellicht dat Dolberg werd gewisseld met het oog op komende week?

22 oktober 2018 om 14:42

@joentje
Je staat voor en je moet hem ritme op laten doen. Wat doet Ten Hag? Hem wisselen want Huntelaar zal en moet spelen.

22 oktober 2018 om 15:14

@bombanera

Beetje kortzichtig vind jezelf ook niet? Morgen wacht Benfica en zondag staat Feyenoord op het programma. Dan is het voor een trainer niet meer dan logisch dat hij een aantal basis spelers wat rust geeft. Huntelaar moet en zal spelen? Nee, spelers die goed trainen en niet zeuren, kunnen bij een stand van 0-4 met nog een half uur te spelen op speelminuten rekenen.

Vrij logisch lijkt me..

22 oktober 2018 om 15:18

Nee hij was een beetje ziekjes.

22 oktober 2018 om 14:26

Hoho, aub Huntelaar houden. Als Dolbert uit zou vallen moeten we met Sierhuis aantreden, dat gaat wel erg ver.

22 oktober 2018 om 15:21

Volgens mij hebben ze ook nog een Brazilaantje in de jeugd die het redelijk doet. Cassierra wordt hem niet meer ben ik bang.

22 oktober 2018 om 14:55

@bombanera99
Het spijt me zeer, maar jouw reactie is wel behoorlijk kortzichtig. Als je Huntelaar in de winter van de hand doet, wie heb je dan nog achter de hand als Dolberg weer geblesseerd raakt? Daarbij is concurrentie gewoon belangrijk om spelers scherp te houden. Die strijd is gewoon noodzakelijk. Niet alleen op de spits positie, maar op elke positie op het veld. Van concurrentie worden spelers beter. Daarnaast doet Huntelaar het gewoon zeer goed. Bekijk zijn statistieken er maar op na.

Het is overduidelijk dat Dolberg een groot talent is en hij laat zien dat hij op de weg terug is. Niet alleen scoort hij nu telkens, maar hij is ook belangrijk in het spel dat Ajax wilt spelen. Al neemt dat niet weg dat je hem nu al zodanig moet gaan belasten en hem nu al hele wedstrijden laat spelen. Dolberg staat bekend om zijn blessuregevoeligheid. Dat was in de jeugd al zo. Dus zo vreemd is het niet dat ze hem rustig willen brengen.

22 oktober 2018 om 15:19

Apyrog
Huntelaar moet je alleen inbrengen als je opportunistisch gaat spelen om wat te forceren in de lucht.
Doordat Huntelaar een 'Ajax icoon' is, voelt ten Hag de behoefte om hem steeds maar weer op te stellen. Dolberg moet je alle minuten geven ook al speelt hij minder. Hij is niet eens in vorm en zijn doelpuntengemiddelde ligt al hoger dan Huntelaar. Je moet investeren in kwaliteit en niet in vergane glorie en nostalgie. Als je Huntelaar op de bank zet dan gaat hij na elke trainingssessie zeuren wat hij nog meer moet doen om in de basis te starten. Buiten het feit dat supporters gelijk om Huntelaar roepen als het wat minder gaat met Dolberg waardoor een trainer sneller geneigd is om hem te brengen.
Huntelaar is zich heel bewust van dit mechanisme. Het is niet voor niets dat de regel van Cruijff is om eigen jeugd wisselspelers te gebruiken en geen oude rotten of aankopen ondat je sneller geneigd bent terug te vallen op een beeld van 8 jaar geleden.

22 oktober 2018 om 15:38

Als je dat zou doen, dan heb je totaal geen balans meer in je elftal, dat is in de recente historie al gebleken. Je hebt gewoon een balans nodig tussen jeugdige spelers en spelers die de klappen van de zweep kennen. Wat goed is komt snel, daar ben ik het absoluut mee eens. Dus mocht een speler jong zijn, maar wel goed genoeg, dan moet hij gewoon minuten maken. In het geval van Dolberg is het gewoon duidelijk dat hij nog op de weg terug is. Je kunt niet nu al verwachten dat hij volledige wedstrijden gaat spelen. Je hebt gewoon een spits nodig die de concurrentie aan kan gaan en je niet aan kwaliteit inboet als je hem inbrengt. Dat is gewoon met Huntelaar het geval (op dit moment). Huntelaar doet het overigens gewoon aardig. Al is het ook vrij duidelijk dat Dolberg en Huntelaar niet met elkaar te vergelijken zijn. Het zijn immers twee totaal verschillende type spitsen. Dolberg past wat dat betreft beter in het spel dat Ajax wilt spelen.

Met jouw logica zou Ajax gewoon flink in de problemen komen als Huntelaar zou vertrekken in de komende transfer window. Dan heb je alleen nog Sierhuis achter de hand, die op dit moment gewoon nog niet klaar is om op CL niveau te presteren. Cassiera is al verhuurt en kun je niet tijdens het seizoen al laten terugkeren (is contractueel vastgesteld). Ik noem nu alleen de spitspositie op. Moet je nagaan hoe het zou zijn, als dit op een andere positie het geval zou zijn.

Nog even kort een vraag. Met jouw uitleg en logica, zou je Schöne dan ook laten vertrekken en Tadic en Blind dan niet aangetrokken hebben in het begin van dit seizoen?

22 oktober 2018 om 14:58

Waarom zou je Huntelaar weg doen? Ook als Huntelaar op de bank terecht komt, is dit geen probleem, Huntelaar is in eerste instantie als back up gehaald en daar ging hij mee akkoord, hij speelt alleen zo veel omdat Dolberg al die tijd blessures gehad heeft.

22 oktober 2018 om 17:43

@jimmy
Nee Huntelaar speelde Dolberg uit de basis door de publieke opinie.
Dat is ten koste gegaan van de ontwikkeling van Dolberg.

Topnieuws voor ons! In potentie veruit de beste spits van de ED. Hoop dat hij dit jaar de 20+ grens kwa goals gaat overschrijden.

22 oktober 2018 om 14:46

Goed gehandeld van Ajax, goede spits met veel rek. Als je puur naar potentie kijkt schat ik toch Malen misschien wel hoger in. Hij komt pas net kijken maar de minuten die hij maakt laat hij wel echt klasse zien. En is daarbij twee jaar jonger. Misschien telt het niet helemaal omdat Malen zowel in de spits speelt als op de flanken...maargoed ik doel meer op zijn potentieel.

22 oktober 2018 om 15:18

@kevin1989
Natuurlijk is dit je persoonlijke mening, maar ik ben het er niet mee eens. Het jaar dat Dolberg zijn debuut maakte was hij 18. Daarbij had hij zich kort daarna al bewezen en was op die leeftijd al basisspeler. Op 19 jarige leeftijd speelde hij al een Europa league finale, werd eredivisie talent van het jaar, Deens talent van het jaar en werd hij al opgeroepen voor het Deens nationaal elttal. Dat zie ik Malen dit seizoen niet al doen. Dat is ook geen schande want hij is nog gewoon jong en heeft nog genoeg tijd om zich in de kijker te spelen. Dolberg was wat mij betreft gewoon al veel verder dan Malen op dezelfde leeftijd laat zien.

Dat Malen talent heeft is gewoon duidelijk. Dat vond ik al toen hij in de jeugd bij Ajax speelde. Daar liet hij al zien dat hij bijzonder getalenteerd was. Niet voor niets dat Arsenal er alles aan gedaan had om hem vast te leggen. Mooi dat die jongen het nu bij vlagen laat zien bij Psv, maar ik denk dat hij gewoon nog wat meer tijd nodig heeft. Daarbij staat Luuk de Jong gewoon terecht in de basis.

Ik neem aan ,dat het ook een contract verbetering is?

Ik zie in Dolberg een soort van Icardi (alleen dan natuurlijk vooralsnog veel slechter). Iemand die niet opvalt, altijd lijkt alsof ie slecht speelt, maar je kan hem niet uit het oog verliezen want hij is echt extreem dodelijk. Bij zijn doorbraak was dat ook het bijzondere aan hem, niet een pure afmaker zoals Makaay en Inzaghi, maar iemand die zelfs van buiten het strafschopgebied de bal in het net kan ploffen met een enorm hoog conversie percentage.

Dat maakt Icardi dan ook zo'n wereldspits, en als alles perfect gaat kan Dolberg dat niveau ook bereiken getuige zijn doorbraakseizoen. Lukt dit niet, heb je in ieder geval altijd een verdienstelijke spits waar verdedigers altijd op moeten letten omdat hij zo uit het niets dodelijk kan zijn.

Geweldig nieuws. Dolberg is weer op de weg terug en we hebben eerder gezien hoe goed hij kan zijn. Heerlijk schot, verfijnde techniek en een ijskoude killer. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij weer zijn oude niveau gaat aantikken en dan is hij voor Ajaxbegrippen een wereldspits.

Begrijp deze verlenging niet zo goed want ik vraag me af of hij ooit weer het niveau van voor zijn blessure zal halen. Ik heb mijn twijfels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren