Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax kijkt naar topscorer van Conference League voor spitspositie’

Laatste update:

Ajax heeft Zeki Amdouni in beeld als mogelijke versterking voor de spitspositie, zo meldt het Zwitserse medium Blick. De spits van FC Basel maakte het vorige seizoen grote indruk in de Conference League. Met twaalf treffers werd hij samen met Fiorentina-aanvaller Arthur Cabral de topscorer van het toernooi. Amdouni, die ook in de belangstelling staat van Benfica en Eintracht Frankfurt, heeft aangegeven graag een transfer te willen maken.

Amdouni is de komende tijd te bewonderen op het EK Onder 21 in Georgië en Roemenië. De 22-jarige Zwitser hoopt daar zijn vorm van het afgelopen seizoen door te trekken. Met 22 treffers en 5 assists in alle competities was hij een van de lichtpuntjes bij Basel, dat als vijfde eindigde in de Super League. De club huurde hem van Lausanne-Sport, maar in mei maakte Basel bekend dat het Amdouni tot medio 2027 heeft weten te strikken. Zelf aast hij echter op een transfer. Maandag was Amdouni nog goud waard voor de A-ploeg van Zwitserland door tweemaal te scoren tegen Roemenië (2-2). Na die wedstrijd voegde hij zich bij de Onder 21.

Amdouni vindt zelf dat het tijd is voor een avontuur buiten Zwitserland, zo laat hij weten aan Blick. "Ik ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière. Ik heb mijn best gedaan in de Super League, in de Conference League en met het nationale team." Basel reikte mede dankzij het indrukwekkende doelpuntentotaal van Amdouni tot de halve finales van de Conference League. Voor de nationale ploeg heeft de in Genève geboren Zwitser met Turkse roots inmiddels vijf duels gespeeld. Daarin was hij goed voor liefst vijf treffers.

Waar de toekomst van Amdouni ligt, wordt waarschijnlijk snel duidelijk. Hij wil uiterlijk aan het einde van volgende week duidelijkheid hebben. "Mijn adviseur reist mee naar Roemenië", vertelt Amdouni. "Samen gaan we dan alle opties bekijken." Volgens Blick is Ajax niet de enige ploeg met interesse. Ook Eintracht Frankfurt en Benfica tonen serieuze interesse. "Dat zijn beide geweldige voetballanden", stelt Amdouni.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Whow, wordt een vreemdeling legioen. Waar is onze jeugd van De Toekomst?

21 juni 2023 om 17:51

Om eerste spits van Ajax te zijn? Dat zijn er nog niet veel geweest in het verleden voor zo ver ik me niet vergis.

21 juni 2023 om 17:53

Je bent sarcastisch neem ik aan?

21 juni 2023 om 18:07

Ik denk aan Huntelaar maar daarvoor moet je toch al naar de jaren 90 terug voor een succesvolle Nederlandse spits bij Ajax 1 meen ik

21 juni 2023 om 18:23

En Huntelaar hebben ze gekocht van Heerenveen halverwege een seizoen 😁

21 juni 2023 om 18:35

Suarez, Pantelic, EL Hamdoui, Haller allemaal nog deze eeuw, maar je mag best naar de jaren 90 gaan.

21 juni 2023 om 18:50

Hij heeft het over spitsen uit de jeugd van Ajax, dus je mag best naar de jaren 90 gaan.

21 juni 2023 om 18:54

Die komen toch niet uit de jeugd zoals AFCA zich afvraagt dus ja je zal terug moeten naar 95 toen Kluivert door kwam. Daarna toch niet echt meer goeie spitsen uit de jeugd. Misschien dat Brobbey nog kan verbeteren maar verder niet echt.

21 juni 2023 om 19:42

Bij ajax vinden ze spelers die ze halen al snel eigen jeugd.

21 juni 2023 om 21:16

Dat jullie er niet moe van worden om telkens te vissen of er wel of geen spits is in de Ajax jeugd. Ga de top 3 langs en vind de spits uit de jeugd, kijken hoe ver je terug gaat.

Ik ben juist blij dat ze elders rond kijken...iets wat elke club doet, maar als het om Ajax gaat, moet er eerst een discussie worden gevoerd over de laatste spits vanuit de jeugd.

Het wordt echt steeds gekker hier.

Kunnen we het niet gewoon houden over de spits of mogelijke kandidaten.

21 juni 2023 om 21:17

Heb je voorbeelden?

21 juni 2023 om 17:56

Die eigen jeugd staat nu in de spits en bakt er geen reet van.

21 juni 2023 om 17:58

Die heeft wel 10 miljoen gekost!!

21 juni 2023 om 19:01

En dus? Daarom geen eigen jeugd meer?

21 juni 2023 om 19:06

Die gaat volgend jaar met gemak topscorer worden en 1e spits van oranje worden. Mark my words.

21 juni 2023 om 17:59

Wat een onzin zeg. Er moet wel jeugd klaar staan die klaar zijn voor het 1e. Je hebt natuurlijk, Vos, Hato en Godts uit eigen jeugd.

21 juni 2023 om 18:15

Godts is geen eigen jeugd

21 juni 2023 om 18:24

Tegen de tijd dat Godts 21 is en nog bij Ajax speelt wordt hij gezien als eigen jeugd, 3 jaar voor je 21e bij een club is volgens Fifa richtlijnen eigen jeugd

21 juni 2023 om 18:02

Als je een beetje Ajax volgt dan weet je wie er vorig jaar bij JA in de spits stond. Een gehuurde Italiaan van meer dan 2 meter.

En die Branco van den Boomen, ook zo lekker Fins. Tot dusver 1 Nederlandse en 1 Bosnische speler gehaald.

Denk ook dat Ajax wat meer fysiek en mentaliteit wil gaan halen. De oorlog win je niet met Rensch, Taylor en ook Timber valt erg tegen. Slapjanussen.

21 juni 2023 om 18:03

Milintat haalt twee spelers voor het eerste. Een Nederlander (die ook nog op de toekomst heeft gespeeld en een Bosniëer. AfCA LKHN, whow wat een vreemdelingen legioen.....

21 juni 2023 om 18:17

Ik denk dat hij geen buitenlands voetbal kijkt. Bij de meeste grote clubs weinig jeugd en spelers uit eigen land in de basis.

21 juni 2023 om 18:28

Je moet gewoon realistisch blijven. Als je goede jeugd hebt, moet je die een perspectief bieden, maar schijnbaar is erg op dit moment buiten hato niemand die ze goed genoeg vinden.
In dat geval moet je dus spelers halen.

Ik vind het wel interessant wat ze doen. Ajax wordt in verband gebracht met jonge talentvolle buitenlandse spelers. Natuurlijk blijft dat een gok, maar volgens mij werden zlatan, midden, maxwell en chivu ook in dezelfde zomer aangetrokken...dus wie weet

21 juni 2023 om 19:39

Ik denk dat het geen toeval is dat de hoofdjeugdopleiding bij Ajax vertrekt...toe aan een nieuwe uitdaging ...ja ja...

Basel 5e in Zwitserland, erg afgegleden zeg. Ik heb wel vertrouwen in Brobbey, en met Tadic heb je daar in principe ook nog een uitstekende 2e spits waardoor je ook nog eens anders kan gaan voetballen. Doe dan maar een type Lucca, een targetman. Zou liever zien dat we de verdediging wat gaan versterken.

21 juni 2023 om 17:55

Brobbey maakt nog geen onuitwisbare indruk. Lekker deze man pakken en laat ze het maar uitvechten. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit. Brobbey heeft nog tijd zat.

Tjonge jonge. Alweer een buitenlander.... Ajax had altijd veel frisse talentvolle Nederlandse jongens in het elftal, maar nu met die Duitse directeur zijn ze echt op de vreemdelingentour. Buitenlanders moeten zich aanpassen aan de Nederlandse cultuur, de taal leren en kosten ook meer. De supporters identificeren zich dan ook minder met de spelers. Ik geef Ajax een paar tips voor een echte Hollandse goalgetter. Weghorst, de zoon van van Hooijdonk en Vince Janssen. Niet duur en een garantie voor goals. En kijk anders eens in de jeugdopleiding. Daar is Ajax ook groot mee geworden, maar daar is ook niets meer van over.

21 juni 2023 om 17:58

Als de eigen jeugd niet goed genoeg is, doe je aankopen. Dat is hoe voetbal werkt.

21 juni 2023 om 18:03

Klaas, laat die fles doordeweeks eens staan.

21 juni 2023 om 18:19

Haha inderdaad, het is nota bene een doodnormale woensdag. 😅 Weghorst is absoluut geen versterking, te weinig scorende vermogen wel een top mentaliteit.

21 juni 2023 om 18:05

Klaas, je zit weer te zeuren zoals gebruikelijk. De laatste 5 jaar zijn er bij Ajax 2 keer zoveel spelers uit de opleiding doorgebroken als bij PSV , en zelfs 3 tot 4 keer zoveel als bij Feyenoord

Laat dat eens tot je doordringen ! en stop eens met die onzin altijd

21 juni 2023 om 18:06

Klaas, ik begrijp ergens je punt maar de echt goede jeugd, een goede generatie gaat in golfbewegingen. Nu is er even een niet heel overtuigende lichting en dan gaat Ajax kopen. Denk aan de periode Morten (Ollsen?) en de tijd met Arveladze en co. Is niet zo erg en boet zo zwart wit als u het nu schetst.
Ook een haalbare Nederlandse international kan ik nu even niet bedenken. Miss Lang?

21 juni 2023 om 18:11

Ben in ieder geval blij dat jij de td niet bent klaas

21 juni 2023 om 18:23

Weghorst, van Hooijdonk en Janssen , dan wordt Ajax 6e , kerel praat toch niet zo dom

21 juni 2023 om 18:25

Ze hebben in de jeugdopleiding gekeken en daar zit geen nummer 9 die Ajax 1 waardig is…

Van jouw tips zullen Weghorst en Van Hooijdonk (met Steijn als trainer sws geen optie lijkt me) waarschijnlijk te duur zijn en is Janssen een garantie voor goals?

21 juni 2023 om 18:51

@ Klaas Analiste,
En dan kom je met namen als weghorst van Hooijdonk, en Janssen aanzetten? Dan zie ik liever een buitenlandse spits

21 juni 2023 om 19:16

"Daar is ook niets meer van over"

Litmanen vergeten? Finidi? Kanu? Allemaal Nederlandse jongens (Holland is onderdeel van Nederland Klaas)

En met Jansen aankomen is 1 grote grap. Die zou bij Utrecht gewoon achter Douvikas staan. Ook geen Nederlander btw.

21 juni 2023 om 19:25

@klaas
Jij bent me er een hoor , hahah .
De Nederlandse taal leren en zich aanpassen aan de Nederlandse cultuur. Het lijkt er op dat je niet weet dat veel van dit soort spelers Ajax als een tussenstap zien en dat Ajax deze spelers koopt om er op te verdienen. Verder is Ajax een internationale club uit Amsterdam. Ik denk ook dat je al tijden niet in Amsterdam bent geweest misschien dat je daarom niet weet dat men u vaak al in het Engels aanspreekt als u een winkel of bar binnenloopt.
Verder die aanbevelingen van u die kunnen we toch niet serieus nemen ?
Ook wel leuk dat u zelf in het Engels typt , ik houd wel van die humor.

21 juni 2023 om 20:37

Ach ja, toen ik Weghorst zag wist ik al genoeg. Er is op dit moment niet genoeg Nederlands talent. Kijk naar Brobbey en Bergwijn dat zijn twee van de beste spelers die Nederland op dit moment op die posities heeft en die zijn alles behalve van wereldklasse en zijn maar net goed genoeg voor Ajax. Ajax heeft daarnaast niet genoeg in eigen jeugd rondlopen, dus zal in het buitenland moeten kijken.

21 juni 2023 om 21:30

Haha, van Hooijdonk naar Ajax. Pierre krijgt een hartaanval. En dan ook nog met Steijn als trainer.
Weghorst zou ik graag zien komen.

22 juni 2023 om 01:46

Weghorst een echte goalgetter die in 17 premier league wedstrijden welgeteld 0 goals heeft gescoord. Waarvan hij ook nog een groot deel basis stond. Bij Burnley 20 wedstrijden 2 doelpunten PL. Zou je analitische skills eens bij paddelen gaan testen misschien is dat wel wat voor je 😁

Heb hem in de Conference League afgelopen seizoen weleens zien spelen, en maakte daar een prima indruk. Scoort z'n goals en is voetballend best wel goed en het afgelopen seizoen heeft hij in 52 wedstrijden bij Basel 22 goals gemaakt (waarvan 7 in de Conference League tegen o.a. Fiorentina beide wedstrijden en Nice 2 goals eerste wedstrijd) en 5 assists en het seizoen daarvoor speelde hij bij FC Lausanne 15 goals in 38 wedstrijden.

En ik zie graag nog een extra spits bij Ajax komen, want met Brobbey loopt er voor aankomend seizoen eigenlijk maar 1 echte pure spits rond. Met Brobbey heb je dan een sterke spits voor als je iets moet forceren en met Amdouni zou je dan ook een spits hebben die fysiek goed is, maar voetballend ook. Dan heb je eventueel Tadic nog die als valse 9 kan spelen, maar heb je in ieder geval 3 verschillende types voor in de spits en kan je je daarop aanpassen afhankelijk van de tegenstander of de stand op het moment.

Dat Amdouni overigens 12 goals maakte in de Conference League klopt overigens niet, want hij maakte er dus 7.

21 juni 2023 om 19:59

Met voorronde erbij wellicht twaalf? En dan zeven stuks in het hoofdtoernooi.

21 juni 2023 om 22:10

Ook niet. Hij heeft 6 wedstrijden in de voorronde gespeeld en daarin 0 goals gemaakt. In totaal 22 goals gemaakt; 12 goals in de Zwitserse competitie, 7 in het hoofdtoernooi van de Conference League en 3 in de Zwitserse beker.

Ik weet niet hoeveel hij moet kosten maar na Brobbey is er alleen nog maar Tadic in de spits en we weten allemaal dat die om onverklaarbare redenen daar niet mag spelen van Ajax-coaches tegenwoordig, dus voor een bedrag onder de tien miljoen kan je het proberen. Je kan ook altijd nog experimenteren met de aanvallers, wie weet wat Steijn wil doen. Theoretisch gezien hebben we zat aanvallers.

Het is zorgwekkender achterin. Als Timber en Alvarez vertrekken moet je straks gedwongen met Bassey en Hato achterin en dat lijkt me toch niet de bedoeling. Bassey moet zo snel mogelijk weg, het liefst op huurbasis zodat ie een beetje in beeld kan komen als ie elders goed speelt, dan levert ie misschien nog 15 miljoen op.

21 juni 2023 om 21:37

Inderdaad, mocht Guler echt komen ben je nu op het middenveld wel klaar. Met vd Boomen, Tahirovic, Guler en Vos die op de deur klopt. Heb je op het middenveld wel wat opties erbij. Maar achterin in het pover. RCV alleen Timber als die weg gaat niemand en rechtsback twee niet functionerende (Rensch en Sanchez). Op links heb je Wijndal, Hato en Bassy waarmee je ook nog niet echt de juiste match hebt gevonden. Persoonlijk zou ik voor Hato centraal en Wijndal back gaan. Maar dat zijn beide nog geen zekerheidjes.

Een spits die uit kan zakken dus. Dat kan wel eens een mooie versterking zijn. De uiteindelijke opvolger van Tadic eigenlijk dus. Die mag op zich wel wat kosten, dat blijft onze belangrijke aanvaller.

Het valt mij op dat alle transfergeruchten/nieuws van buitenlandse bronnen komen en niet meer van de Telegraaf 😂😂 oeiiii, pijnlijk voor Mike en Valentijn😂

21 juni 2023 om 21:32

Ik ben daar dus echt heel blij mee. Geef die twee bloedzuigers geen poot meer tussen de deur. Enige wat ze doen ik zagen aan de poten van iedereen.

Welke speler wordt er niet aan Ajax gelinkt ? Wordt wel een vreemdelingen legioen , zie ook weinig spelers nog met het befaamde Ajax DNA wat ze zo bijzonder maakt ….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren