Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kent tegenstanders en wacht pittige groepsfase Europa League

Laatste update:

Ajax weet welke ploegen het treft in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers zitten in Groep B en gaan het opnemen tegen Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene. De groepsfase van de Europa League gaat op donderdag 21 september van start en is donderdag 14 december afgelopen. De finale wordt op 22 mei gespeeld in Dublin.

Ajax plaatste zich donderdag op een lelijke manier voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Maurice Steijn had de heenwedstrijd tegen Ludogorets al met 1-4 gewonnen, maar legden in de return in Nederland een wanvertoning op de mat. De Bulgaren kwamen duidelijk zonder geloof naar Amsterdam, toch wisten zij de return met 0-1 te winnen. Typerend voor de avond: Ajax schoot geen enkele keer op doel.

Ajax bouwde de afgelopen vijf seizoenen een hoge clubcoëfficiënt op en was daarmee verzekerd van een plek in Pot 1, waardoor titelfavorieten als Liverpool, AS Roma en Bayer Leverkusen ontlopen werden. Ook West Ham United, dat afgelopen seizoen beslag wist te leggen op de Conference League, behoorde tot Pot 1. Ajax is na Liverpool en Roma de club met de hoogste clubcoëfficiënt in de Europa League.

Met Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene gaat Ajax een loodzware groepsfase van de Europa League tegemoet. Marseille eindigde afgelopen seizoen als derde in de Ligue 1 en strandde in de voorronde van de Champions League. Brighton is de nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen. AEK Athene speelde net als Marseille in de voorronde van de Champions League, maar werd uitgeschakeld door Royal Antwerp.

Groep A
West Ham United
Olympiacos
SC Freiburg
Backa Topola

Groep B
Ajax
Olympique Marseille
Brighton & Hove Albion
AEK Athene

Groep C
Rangers FC
Real Betis
Sparta Praag
Aris Limassol

Groep D
Atalanta
Sporting Portugal
Sturm Graz
Raków

Groep E
Liverpool
LASK
Union Sint-Gillis
Toulouse

Groep F
Villarreal
Stade Rennais
Maccabi Haifa
Panathinaikos

Groep G
AS Roma
Slavia Praag
Sheriff Tiraspol
Servette FC

Groep H
Bayer Leverkusen
FK Qarabag
Molde FK
BK Häcken

Ben jij tevreden met de loting?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Typisch weer, gewoon uit elke pot zo'n beetje de sterkste tegenstander haha. Gaat de nummer 3 ook door naar de baby CL? Wellicht dat we daar wel iets kunnen betekenen voor de punten.

1 september 2023 om 13:36

Nou, zulke tegenstand is toch tenminste leuk?! Beetje soort CL zonder hymne 😉

1 september 2023 om 13:39

Is wel leuk, maar had graag dan een matige uit pot 4 zodat je iig na de winter ook nog europees speelt.

1 september 2023 om 13:44

Zo goed is AEK niet hoor. In vergelijking met de andere teams uit pot 4 wel sterk, maar daar zou Ajax normaal gesproken over 2 wedstrijden 6 punten moeten halen.

1 september 2023 om 13:46

Als AEK je al bang maakt. Dat stelt weinig voor

1 september 2023 om 13:50

Schaam me voor het gehuil van mede-Ajacieden zeg, kom op zeg waar is die ambitie en bravour gebleven? AEK moet je gewoon kunnen hebben. Toulouse is sterker. Ajax speelt sowieso sterker tegen goede ploegen, hebben we gisteren gezien tegen Ludogeretz als je 4-1 voor staat. Laat ze maar een beetje gezonde spanning krijgen, hiervoor zijn ze toch naar Amsterdam gekomen? Europees voetbal spelen? Gaan we ineens bang zijn voor Nordin Amrabat en Joel Veltman?

1 september 2023 om 13:54

Hoezo speelt Ajax sterker tegen goede ploegen? Ze hebben alleen nog maar tegen degradatieniveau gespeeld.

1 september 2023 om 14:00

Nee hoor, als je naar de coëfficiënten lijst kijkt heb je met OM de een na zwakste tegenstander van pot 2.

1 september 2023 om 14:01

Eens Formus, echt een fantastische poule!

1 september 2023 om 14:05

@Gaalmeister jij heb helemaal gelijk. Je heb de kans om 2 goede ploegen naar huis te sturen en als je geen nr 1 wordt zie je de ander pas weer later in het toernooi (als je zo ver komt). Gewoon lekkere potjes, heb je nog het gevoel dat je een beetje CL speelt. De poules van PSV en Feyenoord zijn niet ongunstig en hopen op een mooie loting voor AZ om die 4 tickets binnen te gaan slepen. Doordat Feyenoord en PSV beschikken over goed spelersmateriaal en goede trainers zullen ze het beter doen dan Ajax afgelopen seizoen. AZ zal het wel lastig gaan krijgen maar hoop doet leven.

1 september 2023 om 14:43

Ik voorzie veel rellen in de stad

1 september 2023 om 15:11

Heb gisteren ook zitten kijken naar AEK tegen Antwerp en dat moet Ajax echt wel winnen hoor. Je mag je enkel niet laten intimideren in Athene door de gekke supporters maar daar zorgt kapitein 'leidersfiguur' Bergwijn wel weer voor zeker?

1 september 2023 om 17:23

Is gewoon een prima loting, in de CL zou je sterkere ploegen treffen. De groep van Roma en Liverpool stellen niets voor, is meer voor de CL-

1 september 2023 om 13:36

Als we zo blijven spelen worden we ook kansloos laatste in deze groep.

1 september 2023 om 13:37

Nummer 2 speelt tussenronde tegen nummer 3 van de Cl
Nummer 3 speelt tussenronde tegen nummer 2 van de ECL

1 september 2023 om 13:37

Ja, nummer 3 gaat naar de conference league. Hoop oprecht dat zowel Ajax als PSV 2x winnen tegen de Franse teams. Zal zomaar is goed uit kunnen pakken voor de coefficientenlijst. Pittig is het zeker.

1 september 2023 om 13:38

Wat een negativiteit. In deze poule moet je gewoon als eerste doorkomen. Zelfs in deze staat.

1 september 2023 om 13:40

Onderschat Brighton niet hoor. Ook leuk voor Veltman trouwens!

1 september 2023 om 13:41

Heb je Brighton wel eens zien spelen? Ajax is tegen Brighton kansloos denk ik als ze zo spelen. Ze zullen met Marseille moeten strijden om de 2e plek. AEK moet wel te pakken zijn, maar dan moet Ajax wel veel beter spelen dan ze gisteren deden.

1 september 2023 om 13:41



WTF? Je hebt niet opgelet Rochus dan. Marseille is nog steeds een van de betere teams van Frankrijk.

BHA had een ongelooflijk goed seizoen vorig jaar in Engeland, en merendeel van dat team is nog intact uitgezonderd Caicedo, Macallister en Sanchez.

AEK is een outsider, en waarschijnlijk wel de meeste zwakke in deze groep.

1 september 2023 om 13:43



Ik denk dat je niet zo goed weet hoe goed Brighton is? En ook Olympique is een goede club. Nee, hoe het er nu naar uitziet is Ajax daar redelijk kansloos tegen hoor. Maar goed, Ajax zal nog wel een stuk beter worden dan nu dus tegen die tijd kan de wereld er geheel anders uitzien. Edit: je bent waarschijnlijk aan het trollen Dat kan eigenlijk niet anders.

1 september 2023 om 13:44

Marseille is niet zoveel dit seizoen. Maar voor de rest eens.

1 september 2023 om 13:48

@behanger - je verward Marseille en Lyon. Lyon is degene die er rampzalig voorstaat, Marseille staat gedeeld 1e met Monaco.

1 september 2023 om 13:51

Als ze spelen zoals gisteren dan moet ajax al blij zijn als ze dit seizoen boven de degradatie streep eindigen. Laten we hopen dat het de zwaarste uitschieter naar beneden was dit seizoen en ze nooit meer bij dat niveau in de buurt komen.

1 september 2023 om 13:53

Wat een negativiteit hier zeg.
Brighton is afgelopen weekend nog weggespeeld door West Ham, de ploeg die vorig seizoen heeel veel moeite had met AZ. Bovendien heeft Brighton geen enkele Europese ervaring met als sterspeler Veltman.
Marseille kwam niet eens voorbij ronde 3 van de vCL, die zijn nog slechter dan Rangers.
AEK Athene is echt geen goede ploeg.
Ajax is het aan zn stand verplicht om deze poule te winnen. Als het daar gaat lopen in Amsterdam, wat ik wel verwacht binnen nu en een maand, tikken ze gewoon hetzelfde niveau als Feyenoord en PSV aan.

1 september 2023 om 14:00

West Ham won ook met 3-1 van Chelsea, die zijn ijzersterk begonnen. De 2 wedstrijden daarvoor won Brighton 2x met 4-1. Is simpelweg een betere ploeg dan Ajax. Daarnaast gaat hetzelfde niveau als PSV en Feyenoord niet genoeg zijn om deze poule te winnen

1 september 2023 om 14:00

@035feyenoord: als je echt het idee hebt dat brighton is weggespeeld afgelopen weekend door West Ham dan verzoek ik je vriendelijk de wedstrijd te bekijken ipv af te gaan op het scoreverloop. En kom ajb niet aanzetten met: ik heb de wedstrijd gezien, want echt niemand die die wedstrijd heeft gezien riep dat Brighton is weggespeeld door West Ham

1 september 2023 om 14:01

035feyenoord, en Ajax weet niet eens een schot op doel te produceren tegen Ludogorets thuis. Je zit nu heel leuk net te doen alsof Brighton en Marseille er geen reet van kunnen, kijk eerst maar even naar Ajax zou ik zeggen...

1 september 2023 om 14:02

Want jij weet al met welke 11 Ajax vanaf nu gaat spelen en hoe ze het doen? Knap hoor!

1 september 2023 om 14:05

En als ze spelen zoals vorige week worden ze kampioen? Als psv speelt zoals eerste wedstrijd tegen Rangers, blijven ze dan boven de degradatie-streep? Als Feyenoord speelt als tegen Fortuna, worden ze dan kampioen? Wat een waan van de dag zeg 🥱

1 september 2023 om 14:09

Het zijn goede ploegen maar kansloos ben je als ajax toch totaal niet.. het is geen city waar ze tegen loten.

1 september 2023 om 14:10

Inderdaad Brighton de gedoodverfde winnaar van de BPL. Onzin! Als Steijn de potentie uit deze selectie gaat halen dan wordt Ajax gewoon eerste. Er wordt hier gepraat alsof Brighton beter is dan Mancity. Hetzelfde geldt voor OM, leuke ploeg en op een slechte dag kun je hiervan verliezen. Dan is het gewoon zaak dat je geen slechte dag hebt.

1 september 2023 om 14:18

Veldman de sterspeler van Brighton haha?

1 september 2023 om 14:22

Ik wil zeker niet de indruk wekken dat dit een makkelijke poule is alleen vind ik de negativiteit op dit forum ontzettend overdreven. Brighton en Marseille zijn geen slechte clubs, alleen iedereen hier doet alsof het City en PSG zijn waartegen Ajax heeft geloot. Ajax moet nog even op gang komen met al die nieuwe spelers, maar verwacht dat ze dan favoriet zijn om de poule te winnen

1 september 2023 om 15:11

@Rochus Ik wil niet veel zeggen, maar Brighton ging tegen Man City uit en thuis 2x gelijk op. Ik heb ze Liverpool zien wegvagen. Het was vorig jaar echt een goed team. Momenteel stelt Ajax nog helemaal niks voor dus je gaat niet op voorhand gewoon 1e worden.

1 september 2023 om 15:29

035feyenoord: mee eens! Het is de waan van de dag. Ajax speelde gister dramatisch en dan zijn ze zowat een degradatiekandidaat, maar als ze wel goed spelen is het weer de grote favoriet. Eerst maar afwachten hoe het team gaat draaien met de nieuwe spelers. Het wordt geen makkelijke poule waar je tegen 2 sterke tegenstanders speelt en een stug team waarbij het in Athene ook nog eens kan gaan spoken. Uitgesproken favoriet ben je niet en 3e worden is best reeel (1e of 2e natuurlijk ook reeel) maar kansloos ook niet. Als je de ambitie hebt om Champions League te spelen ben je wel aan je stand verplicht om bij de 1e 2 te zitten.

1 september 2023 om 17:26

Kansloos is natuurlijk complete onzin. Zijn op papier gelijkwaardige teams en dus kan er van alles gebeuren. De vorm en teambalans zal bepalend zijn.

1 september 2023 om 13:38

Jullie hebben echt geen geluk. Waarschijnlijk al het geluk voor de loting per ongeluk overgeboekt naar de rekeningen van Feyenoord en PSV, LOL

1 september 2023 om 13:38

Brighton, Marseille en Athene?? Ajax moet hier toch makkelijk eerste kunnen worden. Jullie gaan echt nog wel beter draaien dan gisteravond hoor

1 september 2023 om 13:39

Ja want dit is nog echt het Ajax van 2019 ofzo..

1 september 2023 om 13:42

Doe je Brighton wel tekort mee. Die spelen veel beter voetbal dan Ajax...

1 september 2023 om 13:44

Ajax hoeft dat niveau bij lange na niet aan te tikken om deze poule te winnen.
Marseille kwam niet eens voorbij ronde 3 uit de CL waar ze niet eens voorbij Panathinaikos kwamen. Die schat ik nog lager in dan Rangers.
Brighton is een middenmoter in Engeland zonder enige Europese ervaring. Schat ze een stuk lager in dan West Ham, die het vorig jaar heel moeilijk hadden tegen Az.
Athene is helemaal een eitje

1 september 2023 om 13:45

AEK heeft Dinamo Zagreb met Sutalo en Ivanusec uitgeschakeld, zeker geen ploeg waar je zomaar 2x van winst.

Marseille en Brighton zijn op dit moment een stuk verder dan Ajax

1 september 2023 om 13:46

Anders kijk je even wat potjes van Brighton en Marseille, en leg je die naast de laaste potjes van Ajax. Die spelen gewoon veel beter voetbal. Athene moeten ze pakken ja, Marseille en met name Brighton wordt echt nog wel een hele kluif.

1 september 2023 om 13:47

Je schat ze een stuk lager in dan West Ham terwijl Brighton 6e werd in de Premier League en West Ham 14e? Bijzonder.

1 september 2023 om 13:48

Ajax was de mindere tegen Ludogorets en ook Excelsior was een niet te nemen horde voor Ajax. Deze twee clubs zijn minder dan de drie waar Ajax nu tegen moet.

1 september 2023 om 13:52

Als je beide ploegen niet volgt mag je dat gewoon zeggen hoor. Brighton dat 6de werd sla je lager aan dan een ploeg dat 14de werd? Logisch idd

1 september 2023 om 13:54



Ik volg de PL zeker wel. Brighton is afgelopen weekend in eigen huis nog weggespeeld door West Ham.

1 september 2023 om 14:00

Duidelijk dat je alleen naar het scorebord hebt gekeken.

Ajax verloor van Ludogorets en speelde gelijk tegen Excelsior



1 september 2023 om 14:23

Ik schat Excelsior ook hoger in dan Brighton

1 september 2023 om 16:38

@Maestrop

Ik weet niet of je aan het trollen bent, maar het seizoen is nog maar net begonnen, dus ik vind een dergelijke momentopname gewoon een hele slechte graadmeter.

Hetzelfde geldt voor al die mensen die zeggen dat Brighton veel beter voetbalt dan Ajax. Ok leuk, zou best kunnen. Maar dat is op dit moment en in het voetbal kan er gelukkig van alles veranderen, zoals de historie wel heeft uitgewezen. Daarom snap ik al die paniek ook niet zo.

Ik voorspel dat Ajax minimaal 1 keer wint van Brighton en ze de groepsfase doorkomen.

1 september 2023 om 18:06

@Feyenoord Brighton deed vorig jaar voetballend niet onder aan Man City en United. Speelden Liverpool echt weg. Ze zijn spelers kwijtgeraakt, maar vorig jaar waren ze echt goed. Aanvallend van een veel hoger niveau dan West Ham. West Ham schakelde AZ overigens ook terecht uit, terwijl ze vorig jaar echt een slecht seizoen speelden. Hoe hoe ver Ajax nu is. Dat is zorgwekkend voor deze groep. Vorig jaar zou Ajax Napoli wel even pakken

1 september 2023 om 13:40

Jullie verslaan Marseille en wij lens 2x

1 september 2023 om 13:46

Precies, de nekslag aan Frankrijk!

1 september 2023 om 16:14

Haha zou top zijn @cuco10

1 september 2023 om 13:40

Het is even wennen, maar de EL is door intrede van de Conference League allang geen makkelijk saai toernooitje meer.

1 september 2023 om 13:51

Eens, alleen alsnog loten we dan wel heel moeilijk. Ajax - Slavia Praag - Sherrif Tiraspol - Aris Limassol was ook een optie.

1 september 2023 om 13:55

Dat was een stuk makkelijker geweest voor jullie, maar wel een risico qua onderschatting (slavia is geloof ik wel een van de zwakkere ploegen uit Pot 2, maar Sherriff en Aris kunnen stunten als je ze onderschat - hebben ze een paar keer bewezen elk in de afgelopen 5 seizoenen). En onderschatting is zeker vanuit Ajax (maar ook andere Nederlandse teams) altijd een risicofactor.

1 september 2023 om 13:46

Hele goede clubs geloot . Maar niet onmogelijk. Zou mooi zijn om de eerste ronde door te komen.

1 september 2023 om 13:47

Ajax is toch de beste, die winnen toch van iedereen. Het is toch niet voor niets wzawzdb?

1 september 2023 om 13:58

Je zou bijna zeggen dat ze dit zijn vergeten als ik de reacties lees.

1 september 2023 om 14:02

Hahaha Ik denk dat ik en mijn mede supporters die quote even met wat minder vertrouwen scanderen....

1 september 2023 om 14:30

Ik denk dat de andere ploegen in deze poule ook niet echt blij zijn dat Ajax erbij zit. Gewoon een prima poule met hopelijk mooie wedstrijden in het vooruitzicht

Ah gewoon de moeilijkste uit elke pot, nice. Wel echt mooie affiches, maar dat is ook het enige positieve met de huidige staat van Ajax. Man man man

1 september 2023 om 13:37

AEK is helemaal niet lastig. Je had daar ook Toulouse kunnen loten. Lijkt me prima haalbaar dit voor Ajax. Brighton verlies je 2x van en Marseille win je thuis wel van. Indien het toch mis gaat, conference league.

1 september 2023 om 13:38

Had niet gekunnen met OM al in de poule

1 september 2023 om 13:42

Toulouse is de nummer 13 (of 12) uit Frankrijk en die zijn heel wat basisspelers verloren.

1 september 2023 om 13:54

AEK helemaal niet lastig? AEK is een prima elftal hoor, heb ze tegen Dinamo en Antwerp gezien en dat is helemaal niet zo'n makkelijke ploeg om tegen te spelen en zeker een van de zwaardere zo niet de zwaarste die je had kunnen loten uit pot 4.

1 september 2023 om 13:37

Je wilt.toch ook goed spelende teams , daar is Ajax altijd beter tegen.

1 september 2023 om 13:39

Laten we de tegenstanders ook niet groter maken dan dat ze zijn. Marseille ook gewoon uitgeschakeld door Panathinaikos hè.

Had absoluut makkelijker gekund maar nu heb je tenminste mooie wedstrijden.

En ik snap dat het sentiment nu lekker negatief is, maar ik ga er voor het gemak even vanuit dat we met de aanwinsten een stuk beter voor de dag komen. En dan moeten we gewoon overwinteren in de EL natuurlijk

1 september 2023 om 13:54

Ja alleen bekijk ik het ook wat relatiever ten opzichte van Ajax dit seizoen. Tuurlijk is Marseille geen wonderploeg, maar ze hebben nog we steeds bakken met kwaliteit. Tegen Panathinaikos met pech na pingels uitgeschakeld. Normaal gesproken is dat dit seizoen gewoon de nummer 2 van Frankrijk (zo lijkt het nu). Brighton behoeft niet heel veel toelichting denk ik. AEK is de kampioen van Griekenland.

De affiches zijn inderdaad prachtig, maar ik schat de kansen in deze poule echt vrij gelijkwaardig aan elkaar met Brighton daar nog net boven. Ben heel benieuwd.

1 september 2023 om 13:45

Dat is dus niet zo. Als je kijkt naar de coefficienten is Marseille na Qarabag zelfs de zwakste uit pot 2, en zijn Molde en Toulouse de beste uit respectievelijk pot 3 en 4.

1 september 2023 om 13:49

Volgens de coefficienten is Arsenal ook minder dan clubs als Sevilla, Villareal, Ajax , Porto, Shakthar etc. We weten allemaal natuurlijk wel beter

1 september 2023 om 14:10

Overigens verbaasd het mij totaal niet dat je met dit soort halfbakken statistieken aan komt zetten om de boel weer omlaag te praten. Dat moet toch vermoeiend zijn? Van alles erbij halen maar dan heel subjectief interpreteren haha, wat sneu.

1 september 2023 om 14:15

Marseille Europees is echt niet denderend hoor JK-Ajax.

Dit seizoen uitgeschakeld door Panathinaikos in voorronde Cl
22-23: 4de in de CL in een toch relatief gunstige poule.
21-22: 3de EL, halve finale ECL (uitgeschakeld door Feyenoord)
20-21: 4de CL (met Olympiakos en Porto in een poule)
18-19: 4de EL (met Limassol, Lazio en Franfkurt in poule)

Marseille heeft vooral een naam, daar blijft het wel bij. Ajax gaat gewoon puntjes pakken voor NL tegen ze.

1 september 2023 om 14:16

@JK Behalve op dit forum omdat vele leden iedere keer de coëfficiënten erbij halen om te benadrukken dat de Eredivisie de 5e competitie is.

1 september 2023 om 14:20

Het is toch een feit dat Marseille de afgelopen 5 seizoenen Europees minder hebben gepresteerd dan de overige ploegen in Pot 2. Geen idee waarom heb voor jou dan blijkbaar weer noodzakelijk is om ze op te hemelen, want dat is toch in feite toch alleen maar positief voor je ploeg. En wie haal ik precies omlaag dan?

1 september 2023 om 13:48

Ik denk niet dat die andere clubs 7 kleuren hebben gescheten toen ze zagen dat ze in de poule van Ajax terecht kwamen.

1 september 2023 om 13:57

Denk het eigenlijk wel. Als het voor Ajax zogenaamd de poule des doods is, geldt dat natuurlijk voor iedereen

Groep des doods, moeilijker kon letterlijk niet. We zullen moeten zien hoe Ajax er dan voor staat met alle nieuwe aankopen maar schat op dit moment Marseille en zeker Brighton hoger in.

1 september 2023 om 14:20

AEK is nog nooit een CL poule doorgekomen, L' OM heeft voor het laatst een groepsfase overleefd in 2011 en Brighton speelt voor het eerst Europees. Lijkt me sterk.

1 september 2023 om 14:50

Groep des doods, wat een grap. Kom op zeg, AEK moet sowieso kunnen, Marseille hebben wij nog van gewonnen en Brighton is nog nieuw. Normaal gesproken moet je doorgaan.

1 september 2023 om 14:54

Als je CL bedoeld dat klopt, maar in 2018 nog finale EL voor OM. Matig gepresteerd de voorbije jaren door Marseille in Europa maar ze hebben de spelers, de naam, het stadion en de fans dus alle ingrediënten zijn wat mij betreft aanwezig om weer te gaan presteren

Sommige CL poules zijn minder. Ajax heeft bijna de beste uit elke pot getrokken

1 september 2023 om 13:38

Kan je eens zo'n poule noemen? Ik zie in de champions leagues geen mindere poules namelijk. Elke poule heeft wel een sterk team.

1 september 2023 om 13:57

Poule van Feyenoord is gewoon echt gelijkwaardig. Feyenoord zie ik als gelijkwaardig aan Ajax, Lazio is minder dan Brighton, Atletico is wat beter dan Marseille. AEK en Celtic gelijkwaardig.

1 september 2023 om 14:13

Hahahaha, ik had nooit verwacht dit te horen uit de mond van een Ajacied. Beetje Calimero gedrag en dat vergelijk slaat nergens op. Alle tegenstanders van Feyenoord zijn beter dan de beste tegenstander van Ajax.

1 september 2023 om 14:17

Feyenoord en Ajax gelijkwaardig oke
Atletico is beter dan brighton
Lazio is beter dan marseille
Celtic is beter dan AEK

1 september 2023 om 14:25



@ajax V10 Lazio minder dan Brighton??? Op basis waarvan?

1 september 2023 om 15:42

Op basis van het voetbal van beide ploegen dit seizoen (en vorig seizoen) @035feyenoord. Vanwege je Napoli foto ga ik er stiekem vanuit dat je ook wel eens Lazio kijkt, dus dan zou je toch moeten weten dat het daar dit seizoen nog niet loopt. Vorig jaar zie ik de 2e plek ook meer ten dank vallen aan falen vd concurrentie. Brighton speelt daarentegen fantastisch voetbal, en dus schat ik ze hoger in.

1 september 2023 om 16:41

Ha Ajax ik kijk zeker wel eens Lazio, ik gok dat jij nog nooit een wedstrijd van Lazio hebt gezien in je leven. Als je dat wel had gedaan zou je namelijk weten dat ze al jaren onder Sarri goed en aanvallend voetbal spelen. 1 van de redenen dat ze zo hoog zijn geeindigd. Lazio heeft het gewoon heel goed gedaan door boven Milan Inter en Juve te eindigen. Jij noemt het falen van de concurrentie maar kan je dat niet ook van de PL zeggen dat Brighton 6e wordt? Of denk jij dat die nu standaard boven clubs als Chelsea en de Spurs gaan eindigen? Lazio speelt al jaren Europees en presteert over het algemeen vrij goed ook. Brighton komt nu net voot het eerst kijken. Sorry maar ik vind je argumentatie echt onzin.

1 september 2023 om 13:39

Welke cl poule is minder dan?

1 september 2023 om 13:44

Die van City (zoals altijd).

1 september 2023 om 13:49

De aanwezigheid van City maakt die ploeg al sterker dan deze ploeg. Daarnaast is ook Leipzig sterker dan elk team uit deze poule.

1 september 2023 om 13:49

Oneens. City en leipzig zijn beter dan alle ploegen in de poule van Ajax. Rode ster en Young Boys schat ik van een vergelijkbaar niveau in als AEK. Voor City is het een makkelijke poule omdat ze zo goed zijn, maar over het algemeen zit in die poule toch veel meer kwaliteit

1 september 2023 om 14:04

Die van Feyenoord. Brighton en OM zijn vergelijkbaar met Atletico en Lazio. AEK en Celtic gelijkwaardig

1 september 2023 om 14:26

Brighton en OM zijn beide een stuk slechter dan Lazio en zeker dan Atletico. Hoe kom je hier in godsnaam bij dat die 2 poules even sterk zijn

1 september 2023 om 14:50

@035feyenoord

Calimero gedrag ze moeten zichzelf indekken 🤣 waarschijnlijk liggen ze in de poulefase al eruit.

1 september 2023 om 14:52

Daar snap ik ook helemaal niets van. Iemand met een beetje voetbalverstand gaat toch niet zeggen dat Atletico en Brighton gelijkwaardig zijn? En dan worden Feyenoorders vaak beticht van Calimero gedrag..

Hahah leterlijk een van de lastigste mogelijk uit elke pot!

Mooie Frans-Nederlandse strijd met Ajax tegen Marseille en Psv tegen Lens!

1 september 2023 om 14:28

PSV en Ajax zijn beide beter dan zowel Lens als Marseille. De Franse competitie stelt echt vrij weinig voor buiten PSG, dat laten ze al jaren in Europa zien. Lyon was een paar seizoenen geleden nog wel goed, maar die gaan nu echt door een diep dal. Ook Monaco is een stuk minder dan een tijd geleden

1 september 2023 om 13:52

Inderdaad, als we ze allebei kunnen uitschakelen zouden we mooie stappen kunnen zetten en kunnen we een minder seizoen hebben in de komende jaren..

Bizar lastige loting. Brighton pittig

Mooie wedstrijden 🤣 ongekend dit 😂

Goh. Zwaarder kon absoluut niet. Wordt spannend...

Wie weet raken ze nog in vorm
Maar in de huidige vorm heb ik er een hard hoofd in

Toch nog CL na de winter!

1 september 2023 om 13:38

Of alleen nog competitie en beker. Dit is niet echt een ideale loting

Met het voetbal wat Ajax nu speelt vrees ik voor een vroege exit ...

Potverdikkeme wat een poule nou succes Ajax. Deze poule zou niet misstaan in de Champions league

Speciaal voor JizZzy een poule met moeilijke en minder suffe tegenstanders

Lastigste loting die je kon hebben, maar heerlijke potjes om heen te gaan buiten marseille dan.

1 september 2023 om 13:38

Als je een North Face jas hebt en houdt van een bosgevecht op zn tijd is Marseille juist de wedstrijd om naar uit te kijken!

1 september 2023 om 13:46

AEK Athene is ook niet gezellig, vorige keer die Molotov Cocktail in het uitvak...

Steijn mag er wel rap een team van maken, anders word dit echt een dramatisch Europa League voor Ajax.

Sommige CL poules zijn makkelijker

Hele zware poule dit, wel leuk om tegenstanders met naam te hebben. Athene en Marseille uit gaan verhit worden, tijd om te laten zien dat Ajax gewoon nog steeds de baas is over dat soort tegenstanders. Moet er wel een speler of 11 gewisseld worden tov gister.

Brighton is veruit de moeilijkste uit pot 3, die spelen echt goed voetbal. Dit gaat heel lastig worden.

Dit is een zwaardere poule dan dat PSV gisteren geloot heeft

1 september 2023 om 13:38

Tuurlijk Sevilla de EL-winnaar en Arsenal zijn echt niet beter dan Marseille en Brendford...

1 september 2023 om 13:39

Brendford? Weet niet waar je dat vandaan tovert. Los van dat acht ik Marseille overigens wel net zo goed als Sevilla. Brighton is minder dan Arsenal natuurlijk wel, maar speelt ook fantastisch voetbal. Gewoon hele moeilijke poule dit.

1 september 2023 om 13:42

Brendford???? Vrijdagmiddagborrel is vroeg begonnen zie ik....

1 september 2023 om 14:09

Naah dat niet... wel iets te veel transfer nieuws gelezen... Brentford, Brighton, Nottingham... ze komen allemaal voorbij.

1 september 2023 om 14:26

@ Barry, Sevilla is de huidige nummer 20 van Spanje, Lens is de huidige nummer 15 van Frankrijk

1 september 2023 om 14:56

Dat zegt dus helemaal niets....

Sevilla won de Europa League als nummer 12 van La Liga.
Verder is het seizoen pas net begonnen...

1 september 2023 om 15:19

Haha die competities zijn net 3 weken onderweg man. Zullen we de #1's alvast kampioen kronen?

1 september 2023 om 13:40

Je kunt ook overdrijven!!

1 september 2023 om 13:44

Dat denk ik zeer zeker van niet.
Brighton is een goede voetballende ploeg, maar is ook nog wel eens wisselvallig.
Kon je vorige week wel zien....

Marseille is niet het Marseille van weleer. Leuke ploeg, maar niet meer dan dat.

AEK is een ploeg van niks. Alleen omdat het een verre uitwedstrijd is met goede fans, is het lastiger.

3e worden, Conference in en die maar winnen dan!

Plek 2 moet haalbaar zijn. Wel een pittige loting. Hopelijk speelt Ajax tegen die tijd een stukkie beter.

Prachtige poule, meermaals in Marseille geweest echt zo'n mooie voetbalstad als je niet het gevaar opzoekt

1 september 2023 om 13:38

Echt de slechtste stad om naartoe te gaan met die messentrekkers

1 september 2023 om 13:48

Dat is Oss al.

1 september 2023 om 13:40

Eens, echt een enorm leuke club om te bezoeken. Het gevaar niet opzoeken vind ik niet echt erbij horen. Als uitfan komt het gevaar naar je toe, dat zoeken de Marseille supporters zelf wel op.

1 september 2023 om 13:52

Ja ik ben daar alle keren als OMsupporter naar de wedstrijden gegaan en dat maakt natuurlijk een gigantisch verschil. Maar ik heb tijdens mijn tripjes nooit een dusdanig grimmigesfeer jegens de uitsupporters gemerkt. Of rellen iets in die trent. Moet ook wel zeggen dat niet PSG, Lyon, ASSE, Bordeaux op bezoek kwamen maar Auxerre en Dijon bijvoorbeeld

1 september 2023 om 13:54

"het gevaar niet opzoeken", dat werkt eigenlijk altijd, je kan ver van tevoren aan zien komen waar het mis zal gaan. Echter, Marseille was de enige uitwedstrijd waar ik ben geweest waar dat letterlijk niet kon. De politie had het totaal niet onder controle en was slecht georganiseerd.

1 september 2023 om 14:05

Sterker nog - de poilitie gooide vorige keer nog gewoon traangas onze fanzone in en na de wedstrijd waren ze nergens te bekennen. Mocht je zelf maar uitzoeken hoe je veilig wegkwam.

1 september 2023 om 13:43

Jammer dat het gevaar anders jou wel opzoekt. Zeker een prachtige stad, maar niet op voetbaldagen / avonden.

1 september 2023 om 13:49

Jullie hebben gelijk ik ben daar alle keren min of meer als OMfan naar de wedstrijden gegaan, te makkelijk gepraat namens mij waarschijnlijk. Al moet ik zeggen dat met de Auxerre fans de laatste keer totaal geen gedoe was, evenmin met Dijon fans de keer ervoor.

1 september 2023 om 14:07

Haha, het zal natuurlijk ook niet elke week raak zijn daar (zelfde geldt voor Feyenoord bijv.). Anders komt er nooit meer publiek in het stadion.

Maar zo bizar als bij Marseille heb ik het zelf nog niet meegemaakt.

Poeh wat een loting weer! Hopelijk kan Marseille door gaan! 💙💙

Flinke groep. Ben benieuwd hoe we dit jaar gaan presteren in Europa. Er moet echter wel nog een hoop gebeuren voor we überhaupt iets kunnen betekenen.

Mooi, hebben we ondanks EL toch mooie affiches staan!

Als je de EL wilt winnen zul je ook deze moeten verslaan.

Mooie loting en leuke affiches! Er zijn zeker kansen als Ajax in goede doen is, maar dan moet het wel flink beter!

Jemig, echt veel zwaarder kon je het niet treffen he? Alleen Sporting was misschien pittiger, verder loot je echt uit elke pot zo'n beetje de sterkste..

Enfin, mooie affiches, borst vooruit en vol gaan strijden. Dan zien we wel hoe het loopt

Compleet kansloze loting, die gaan stijf onderaan eindigen als je ze gisteren en tegen Excelsior ziet ploeteren.

1 september 2023 om 13:39

Als je zoals gisteren speelt maakt de hele loting niet uit, dan ga je van niemand winnen. Het is te hopen dat het tegen die tijd, met de nieuwe spelers, wat beter draait anders wordt het inderdaad een taai verhaal.

1 september 2023 om 13:40

Het scheelt dat alle overige 8 aankopen nu wel inzetbaar zijn. Laten we hopen dat zij beter zijn dat wat er gisteren op het veld stond

Na wat ik gisteren heb gezien, is dit een hele zware poule. Met de topclubs in de CL loting paar seizoenen geleden had ik meer vertrouwen.

Gisteren was de tendens nog: Wat een verschil, totaal geen zin om naar de Europa League te kijken, omdat het geen concurrentie zou zijn. Nu loot Ajax wat leuke clubs, is het ineens schandalig en 'de meest zware loting ooit'. Ik vind het fantastisch, sowieso zes leuke wedstrijden op de donderdagen komende periode. Nu waarmaken waarom ze eigenlijk in de CL thuishoren.

Athene en Marseille hoor je thuis gewoon op te rollen.

Gaat nog gezellig worden in Marseille voor Ajax buiten het veld. Benieuwd hoe het er daar aan toe gaat

Duistere loting voor Ajax

Als Ajax een beetje gaat lopen (wat ik wel verwacht binnen nu en een maand), gaan ze deze poule gewoon makkelijk winnen.
Heerlijk dat we zelf de nekslag aan Frankrijk kunnen uitdelen:
PSV-RC Lens
Ajax-Marseille

1 september 2023 om 13:40

Je verkijkt je flink op RC Lens, hoor. Daar win je niet zo maar van. Ajax is ten dode opgeschreven.

1 september 2023 om 13:47

RC Lens is deze transfer periode hoop spelers kwijt geraakt tegen over vorige seizoen.
Dus ik denk dat psv wel meer kans maakt nu om er van te winnen.

1 september 2023 om 13:59

@pinko Misschien dat je de eindstand in de poule net als je vlag ook wel omgedraaid hebt

1 september 2023 om 14:06

Gelukkig blijven er nog genoeg optimisten en fantasten over binnen Nederland;-)))

Hahahha damn… kunnen we als derde nog naar de Conference League? 😂

Mooie poule wel, alles relatief dichtbij en Athene en Marseille zijn leuke steden voor de uitduels. Ik ben benieuwd hoe Ajax er tegen die tijd voor staat.

1 september 2023 om 14:08

Misschien wel op de derde plaats in de Eredivisie! Dat zou ik bijzonder positief vinden;-)))



Brighton en Marseiile zijn hele sterke tegenstanders en Ajax heeft nog niet de vorm die ze moeten hebben. Vooralsnog denk ik dat alleen de 6 punten tegen AEK een zekerheid is.

Het wordt lastig om deze groep door te komen.

Als je trouwens toch tegen Brighton speelt maak van de gelegenheid gebruik en smeek op je blote knieã«n of Roberto de Zerbi alsjeblieft trainer van Ajax wil worden. Wat speelt hij goed voetbal met die ploeg

Mooie potjes hoor. Geen onzinpotjes in Kazachstan of Estland voor de Kerst.

Ajax en moeilijke Europese loting, noem een meer iconisch duo.

Lastige uit 2, beste uit 3 en wellicht 4. Ook Marseille, geen leuke stad als uitsupporter. Maar goed, als je speelt zoals gisteren dan wint mijn café-elftal er nog van.

In ieder geval geen onbekende clubs waar Ajax in het verleden zich nog wel eens op verkeek.

Jammer Brighton in de poule, die gaan ons echt compleet wegspelen.

1 september 2023 om 13:41

Hahaha Brighton? Je maakt een grapje toch. Mag toch hopen dat Ajax een middenmoter uit Engeland zonder enige Europese ervaring onder zich laat in de poule

1 september 2023 om 13:49

Jij leeft nog in 2019 merk ik wel.

1 september 2023 om 13:50

Heb je onder een steen geleefd ofzo?
Brighton speelt gewoon erg goed voetbal en speelde menig team aan gort in de PL.

1 september 2023 om 13:50

Wegspelen is inderdaad flink overdreven, maar Brighton heeft afgelopen seizoen erg goed voetbal laten zien en het zelfs de topclubs erg lastig gemaakt.

1 september 2023 om 13:50

Misschien moet je een keer wat buitenlands voetbal kijken voordat je zo uit onderbuikgevoel reageert, 035feyenoord.. Als je bovenstaande opschrijft over de huidige ploeg van BHA volg je klaarblijkelijk de Premier League niet.

1 september 2023 om 13:51

Ik denk dat jij je vies vergist in Brighton hoor.
Ze hebben een relatief ''smalle'' selectie. Vooral benieuwd hoe Brighton het gaat oppakken met Europees voetbal erbij i.c.m. Engels voetbal, maar verder: Brighton is voetballend echt vele malen beter dan het huidige Ajax en puur voetballend gezien sowieso de beste in deze poule.

Marseille is altijd vervelend en lastig. En zeker uit. AEK is denk ik de mindere vogel, maar vooral uit kan het daar nog wel eens vervelend zijn.

Ik zie Ajax niet zomaar door geraken in deze poule. Al kan het er met de aankopen binnenkort wel heel anders uit zien. Een Avila ipv Wijndal. Een Sutalo ipv Medic (al is hij niet zo slecht hoor) en voorin ook meer stootkracht.

1 september 2023 om 14:06

Beetje vroeg op de middag om nu al aan die flessen azijn te beginnen niet?
Man wat zijn Nederlanders toch weer goed in hun eigen clubs onderuit halen.
Hebben jullie onder een steen gelegen of ik? De eredivisie is inmiddels de 5e competitie van Europa, misschien dat we 5 jaar geleden dit soort poules niet doorkwamen maar de topclubs in NL zijn tegenwoordig echt van een hoger niveau.

1 september 2023 om 15:40

Het feit dat je collectief een hogere positie vergaard door de successen van individuele clubs kan je toch niet serieus gebruiken om een zeer degelijke ploeg in Engeland te onderschatten?

NL Topclubs zijn met vlagen van een hoger niveau, zie Ajax 2019 of Feyenoord 2021 (finale Ecl). Brighton voert goed beleid en is sportief erg sterk bezig de laatste jaren.

Het is niet zo zeer het onderuit halen van onze eigen clubs want er liggen echt wel kansen. Te hoog van de toren blazen dat het allemaal wel ff gaat lukken slaat alleen ook nergens op.

Dankzij Mislintat en deze loting wordt dit een kort Europees seizoen vrees ik.

1 september 2023 om 13:46

Eerder door Overmars, Schreuder en vd Sar.

1 september 2023 om 14:13

Van der Sar mag met recht de geestelijke vader van de huidige neergang van Ajax genoemd worden. Die heeft in dik een jaar bijna alles fout gedaan wat maar fout kon gaan. Op 1 ding na, dat hij is opgestapt. Toch nog een wijs besluit. Al blijft Ajax wel opgezadeld met grote problemen die hij grotendeels heeft veroorzaakt. En die zijn met de huidige leiding ook niet even zo maar opgelost. Want dan kom je bij een ander onderwerp dat zorgen baart.

Moeilijke loting. Naja eens zien wat het wordt. Lachen ook weer om OM op bezoek te hebben. Hopelijk ruimen de ondernemers in Amsterdam hun terras op zodat deze niet weer gesloopt worden zoals bij ons in Groningen. Met zo n ploeg en een Feyenoord dat Lazio loot gaan we geheid als land weer boetes krijgen...

Aansprekende namen ertussen prachtige loting lijkt mij!

Eitje. Moet lukken dit

Laten we het maar positief bekijken.. Ajax speelt vaak het beste spel tegen top teams. Want dan staan ze blijkbaar "aan". Nou daar zal het met deze loting iig niet aanliggen.

1 september 2023 om 13:46

Dat klopt idd! Verslappen is er niet bij, je zult 100% moeten zijn tegen iedereen en dan is Ajax vaak op z'n best, i.t.t. wedstrijden tegen 'onbekendere' namen

Ajax-Brighton wordt een leuke voetballende pot hoor haha! Marseille ook erg sterk zeg en dan Athene erbij pfoeh.

Dit wordt een zeer zware dobber. Eigenlijk precies wat wel niet wilde zien, gezien de fase waarin het team zich nu bevindt.
Hoop dat we in de competitie de routine er snel in kunnen slijpen, want Europees lijken het allemaal finales.

Kom op zeg met 11 nieuwe Goden zonen is het gewoon appeltje eitje...want....wij ZIJN AJAX

Buiten het feit dat je de moeilijkste ploegen uit iedere pot hebt gekregen, 4 prachtige affiches. Brighton - Ajax, als je een EU+ kaart hebt dan moet je daar gewoon naartoe. Niets boven een wedstrijd in Engeland tegen een Engelse ploeg met die fans. Valhalla voor voetbalfans.

Brighton schat ik het hoogst in. AEK het minst, Ajax zal met OM moeten strijden om plek 2, althans, dat is een voorspelling.

1 september 2023 om 13:47

AEK is een vervelende ploeg om tegen te spelen. Altijd zuigen, tijdrekken en rollebollen over het veld.

Denk dat de Hooligans van Ajax wel blij zijn met de poule. Jeetje als dit niet voor problemen zorgt dan ben ik verbaasd.. pff

Zware poule, maar het mooie is wel dat zowel PSV als Ajax tegen Fransen spelen. Dus in die zin in eigen hand of we 5e blijven staan op de coefficienten-lijst. Ik kijk er naar uit!

Eerst "ajax zit in een gunstige pot" uren later : " ajax wacht een pittige groepsfase" 😂

Puntje thuis tegen AEK is het hoogst haalbare…

Gewoon verreweg de beste poule van EL. Kon ook een CL poule zijn. Mooie affiches dat wel.

1 september 2023 om 13:52

Sterke poule inderdaad. Maar een CL poule kon dit nauwelijks zijn.

Brighton heeft nog nooit CL gespeeld. AEK soms, maar altijd vrij dramatisch.

Alleen Ajax en Marseille kan je als regelmatige CL deelnemers rekenen...

lekker molotov cocktails naar je hoofd krijgen in athene en als je dat overleefd lekker neergestoken worden in marseille. Vrij pessimistische gedachtes, maar na Lazio Roma toch echt de steden waar ik als supporter van Ajax niet heen ga voor een uitpot. Dan maar dagje naar Brighton

1 september 2023 om 13:59

Ben met Feyenoord naar Marseille geweest en zou die inderdaad lekker overslaan als ik jou was. Of, als je echt wilt gaan, een mooie Airbnb nemen buiten de stad en alleen op de wedstrijddag naar Marseille gaan.

De omgeving daar is prachtig, alleen de stad zelf heb je eigenlijk niet zoveel te zoeken.

Mooie sterke poule. Kan Ajax direct laten zien dat ze CL waardig zijn als ze deze poule weten te overleven. Heel benieuwd naar Brighton tegen Ajax. Marseille en AEK is om het even, alleen wel heksenketels uit. In ieder geval bekende namen voor Ajax

Beter man. Dit is goed voor Ajax. Ze leggen het namelijk vaak af tegen derde rangs Oostblok clubs. Die zitten er gelukkig niet tussen en dus dan kun je veel beter een poule zoals deze hebben. Ik ben wel tevreden gestemd voor de Amsterdammers.

Misschien ook wel goed, want ik verdenk verscheidene Ajax-spelers naast een gebrek aan kwaliteit ook een gebrek aan inzet, op basis van arrogantie en overschatting (zoals tegen Ludogorets gisteren) en daar kan bij deze loting geen sprake meer van zijn.

Indien je Sutalo en Avila toevoegt aan de defensie en ook Akpom en Mikautadze invoegt voorin, dan blijf je een relatief zwak middenveld hebben, dus ik zie het zwaar in voor dit Ajax. Maar meer dan een gebrek aan kwaliteit stoor ik me aan die gelatenheid die ik vaak merk als ik naar Ajax kijk - hoop dat Steijn op z'n minst dat eruit weet te krijgen.

Misschien pakt het wel goed uit. Tegen deze betere tegenstanders is het makkelijker je mentaal op te laden voor de wedstrijd. Hoop ik.

Oei, echt een hele zware loting met uit elke pot de zwaarst mogelijke tegenstander. Wat dat betreft hebben we het zeker niet getroffen! Ook erg leuke steden om naartoe te gaan voor de uitpotjes, daar heb ik dan wel weer zin in. Ook mooi dat we niet naar oostblok landen gaan en dat we elke wedstrijd gewoon optimaal moeten zijn om punten te pakken. Doorgaans gaan we daar als Ajax zijnde wel goed op.

Ook heel blij dat we een Franse tegenstander hebben en dat we daarmee onze coëfficiënten deels zelf in eigen hand hebben.

1 september 2023 om 13:56

Marseille is alles behalve een leuke stad om heen te gaan voor een Europese wedstrijd, en volgens mij zijn die van AEK ook geen lievertjes.

1 september 2023 om 14:11

Gewoon uit de problemen blijven op voetbaldagen. Normaal gedragen helpt daar vaak al bij. Is me tot nog toe altijd gelukt, op één keer in Milaan na.

Het is de hopen dat Steijn het met de nieuwe aankopen erbij snel op de rit krijgt, want dit is een serieus sterke poule. Zowel aan Marseille als Brighton gaat Ajax een zware kluif hebben, en zoals ze gisteren speelde ben je ook kansloos tegen AEK Athene.

In mijn ogen moet je of gewoon eerste worden of derde.

Je wilt namelijk niet als tweede eindigen en tegen een CL deelnemer moeten spelen.
Dan maar punten pakken, voor jezelf en coëfficiëntlijst, en halve finale Conference League.

Wat een poule, top wedstijden...dat dan weer wel!

Twee vervelende uitwedstrijden bij Marseille en Athene,. Brighton vind ik wel een leuke ploeg om te loten, symphatieke ploeg en weerzien met Veltman. Niveau van de ploegen is op dit moment denk ik wel redelijk gelijk.

Heel erg benieuwd naar Ajax.
Vooral met de nieuwe aankopen binnenkort met een Sutalo, Avila, Akpom, Mikautadze, Gaaei & die nieuwe middenvelder erbij.

Konden allemaal niet spele in de voorronde. Sutalo ipv Medic en Avila ipv Wijndal/ase is ook een vrij grote vooruitgang gok ik. En eignelijk hoop ik dat ook bij Gaaei ipv Rensch...

Voorin meer stootkracht met Akpom en Mikautadze bijvoorbeeld...

Brighton de beste voetballende ploeg. Heel sterk ploegje, maar wel wisselvallig. Vorige week bijv. nog verloren van een West Ham....

Marseille en AEK uit is altijd lastig. Vervelend publiek, vervelende tegenstanders, maar vooral AEK qua ploeg niet zo sterk als Ajax verwacht ik. Marseille is nog een lastige kluif. 2e of 3e verwacht ik Ajax, helaas.

Wat een heerlijke poule is dit om jezelf te laten zien. Toon maar het ongelijk aan van ons supporters die gisteren vol schaamte hebben gekeken. Liever deze clubs dan een stel nietszeggende Oostblok clubs. Met de winterstop kunnen we de balans opmaken

Had ook niet anders verwacht. Wij loten 9 van de 10 keer zwaar.

Volgens mij moet een topclub in Nederland van alle drie deze ploegen kunnen winnen. Laten we Marseille, Brighton en AEK Athene nu ook weer niet groter maken dan ze zijn..

Als alle aankopen speelgerechtigd zijn en wat weken de tijd krijgen dan komt ajax echt wel weer bovendrijven.

Maar de poule is niet heel makkelijk.
Marseille en brighton zijn pittig aek moet toch nog wel te doen zijn. Lijkt me niveau ludogorets en die hebben we over 2 wedstrijden uitgeschakeld

Grappig. Iemand hier gaf precies deze voorspelling aan, als de lastigste 😂 wat een geluk

Ik was er al bang voor maar uiteindelijk hebben de twee Scandinavische clubs elkaar toch weten te loten. Ongelukkig, maar daardoor is groep H wel mijn favoriet om te volgen. Leverkussen uiteraard ook een leuk team dit jaar en Qarabag hopelijk een gedoodverfde nummer vier.

Normaliter zou ik het een fantastische poule hebben gevonden. Echter met het Ajax in de huidige staat, heb ik er bar weinig vertrouwen in dat we deze poule gaan overleven. Of Maurice moet er op wonderbaarlijke wijze in slagen in no time de perfecte puzzel te leggen. Maar anders vrees ik dat het bijna een mission impossible wordt.

Spelen ze EL klagen ze nog dat de poule moeilijk is haha. Zo moeilijk is die niet, op brighton na.

Alles zal wijzen hoe Ajax de komende weken zal gaan voetballen met de nieuwe aanwinsten die nog niet meededen. Als het loopt zoals het zou moeten lopen en ze goed zijn ingespeeld dan moet ik het nog maar zien. Dan is het best mogelijk dat ze gewoon 1e worden of met ene beetje ongeluk 2e.

Veranderd er niets en blijven ze kwakkelen zoals gisteren dan voor zie ik een moeilijk poule voor ze, zelfs tegen Aek.

We gaan het zien.
Hopen dat alle 4 de Nl'se clubs doorgaan.

Zeker geen verkeerde loting, maar zoals het nu lijkt is iedere tegenstander een uitdaging!

Zoals zij gisteren speelde heb ik er een hard hoofd in

Pittig??? Allemachtig zeg… hier wordt je toch ff beroerd van

Dat worden dus sws 6 punten voor Brighton tegen Ajax.
Brighton kan zich uit de beste ploegen ter wereld uitvoetballen laat staan als Ajax druk gaat zetten met hun hele KFC voorhoede.
Kansloos verhaal, kunnen amper winnen van Ludogorets.

Brighton is niet makkelijk, voetbalt goed, maar niet onverslaanbaar... De rest is gewoon te doen. Anders heb je ook weinig te zoeken in Europa eerlijk gezegd. Paar jaar geleden schakel je Real Madrid uit in de CL en nu bang zijn voor Marseille, lol.

Ajax heeft nooit een gunstige loting, PSV en Feyenoord dit jaar zeker.

Toch wordt Ajax groepswinnaar. Met al die aankopen van in totaal meer dan 100 mio van Ome Sven moet dat toch mogelijk zijn.

Voetbal draait om resultaat. Mislintat heeft dat begrepen en de verdediging versterkt. Met de gehaalde spelers en Rensch, Wijndal, Taylor en hopelijk Bergwijn (hoe kan je iemand die geen knikker raakt in godesnaam aanvoerder maken) niet meer in het elftal maak je gewoon een goede kans.

Olympique de Marseilleee.
Mooiste team in Frankrijk
1 van de beste supporters in Europa met prachtige liederen en vooral Tifo's
Dat worden mooie wedstrijden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren