Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is ‘teleurgesteld’ en overweegt banden te breken na slepende kwestie

Laatste update:

Ajax denkt eraan om de banden met zusterclub Ajax Cape Town te verbreken. De Zuid-Afrikaanse club vocht eerder degradatie met succes aan bij de rechter, maar onlangs werd bekend dat het doek alsnog is gevallen voor ACT. Ajax is niet blij met de wijze waarop is gehandeld en gecommuniceerd, stelt de Griekse directeur Ari Efstathiou vast.

De Zuid-Afrikaanse tak van de Amsterdammers degradeerde afgelopen seizoen, mede door het feit dat eerder Tendai Ndoro werd opgesteld terwijl die niet in actie mocht komen. Deze speler stond in een jaar tijd namelijk al bij drie clubs onder contract, waardoor hij niet speelgerechtigd was. Mede door de daaruit voortvloeiende straf degradeerde ACT.

Wekenlang heerste er onduidelijkheid of de club daadwerkelijk zou degraderen, een gegeven dat niet lekker ligt in Amsterdam. "Ajax begrijpt niet waarom deze kwestie zo lang heeft moeten duren", zegt Efstathiou, geciteerd door IOL. "Ze snappen niet dat de definitieve beslissing zo lang is uitgesteld. Vanzelfsprekend zijn ze teleurgesteld over wat er allemaal is voorgevallen."

"Ik kan je wel vertellen dat ze ons nog steunen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ze inmiddels serieuze twijfels hebben en hun opties afwegen", aldus Efstathiou over de houding van de Amsterdammers. Ajax is voor 51 procent aandeelhouder van de club. Momenteel bereidt ACT zich voor op het nieuwe seizoen in de tweede divisie van Zuid-Afrika.

Verwacht jij dat Ajax in de nabije toekomst gaat breken met de Zuid-Afrikaanse satellietclub?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft Ajax wel echt baat bij zo'n sattelietclub? Weet dat Feyenoord op een gegeven moment het project in Ghana heeft afgebroken omdat er te weinig uitkwam. Enoh en Serero zijn natuurlijk producten van Cape Town, maar dat lijkt me toch wat mager (al weet ik niet precies hoeveel er nou is geinvesteerd)

31 juli 2018 om 15:10

Pienaar en Benni kwamen ook van Ajax Cape Town. Maar eens dat is mager. En dit seizoen zullen 2 zuid afrikanen bij jong Ajax hun opwachting maken, maar of dat wel toppers worden valt te bezien...

31 juli 2018 om 15:23

Benni kwam volgens mij van een andere club, Pirates? Verder nog Mokoena en een andere verdediger waarvan ik de naam vergeten ben in diezelfde periode. Maar dan nog is 5 a 6 spelers, los van jeugdspelers, erg mager.

31 juli 2018 om 17:36

Mccarthy kwam van Seven Stars, 2 jaar voordat die club opging in fusieclub Ajax CT.

31 juli 2018 om 15:10

Van het project in Ghana weet ik dat Feyenoord er uiteindelijk niets mee opgeschoten is. Mede door de regelgeving in Nederland dat spelers buiten de EU (talenten uit Ghana in dit geval) direct voor een paar ton op de loonlijst moe(s)ten. En door de financiële situatie waren de financiële banden ook al snel over. En daardoor leidden we ook weer spelers als Atsu en Asare op voor andere clubs. Overigens zijn ze wel zo'n nieuw project gestart in Egypte wat er wél veelbelovend uit ziet.

Maar kan me dus voorstellen dat het Ajax weinig heeft opgeleverd dan enkele spelers. Dit soort praktijken helpen ook al helemaal niet.

31 juli 2018 om 15:23

Ajax is voor 51% aandeelhouder van de club. Dan mag je je ook afvragen wat Ajax nou precies heeft gedaan om het beter te krijgen. Verder mag het natuurlijk nooit gebeuren dat een club op een dergelijke wijze degradeert. Zeer slordig van Ajax Cape Town.

1 augustus 2018 om 17:58

Ze zijn aandeelhouder, geen lid van de directie. Als aandeelhouder kun je je lastig in dit soort specifieke kwesties mengen, enkel druk erop uitoefenrn. En dat doen ze nu door duidelijk aan te geven dat dit écht niet kan en misschien zelfs rede is de stekker eruit te trekken.

Overschat de rol van een aandeelhouder niet.

1 augustus 2018 om 18:25

Als grootaandeelhouder heb je gewoon wat te vertellen binnen de club. Ik heb nou ook niet echt het idee dat Ajax Cape Town echt de aandacht heeft van z'n moederclub. Dat is natuurlijk niet erg, maar dan kun je die 51% beter verkopen aan een partij die de club weer sportief gezond krijgt.

Tsja, je kunt je ook afvragen wat het uiteindelijk op heeft geleverd. Sportief dan, financieel lijkt me niet eens de moeite waard. Verder dan Pienaar, Serero en Enoh kom ik zo even niet en volgens mij bestaat die club toch al 20 jaar.

31 juli 2018 om 15:10

Marciano Vink, Hans Vonk en zeker niet te vergeten Benni McCarthy. Komen allen van de club uit kaapstad!

31 juli 2018 om 15:15

vink en vonk waren al aan het afbouwen en waren daar meer om een goede sportcultuur neer te zetten. dat waren nou niet echt voorbeelden van spelers die als talenten konden doorstromen naar Amsterdam.

31 juli 2018 om 15:17

Vink en Vonk zijn van Ajax naar Ajax Cape Town gegaan. Komen daar niet vandaan.

31 juli 2018 om 16:07

Mncarthy noemde ik met opzet niet omdat hij voor de fusie al naar Ajax kwam. Was dus geen product van de samenwerking.

Ajax heeft geen enkele baat bij cape town. Laatste jaren leiden ze zelf genoeg spelers op en er komt niemand van Cape town. Dit kan alleen wat worden als cape town actief scout op het continent.

31 juli 2018 om 15:09

Er lopen nu wel twee talenten rond van Cape Town die misschien het eerste kunnen halen. Solomons en Thetani.

31 juli 2018 om 17:59

Van die twee wordt niet veel verwacht hoor. Solomons valt enorm tegen, en Thetani is tot nu toe de hele tijd geblesseerd geweest. De 16-jarige Traore schijnt overigens ook nog te komen, hij staat bekend als hun grootste talent sinds jaren. Nu maar zien wat dat nog waard is.

31 juli 2018 om 17:39

Ook dat actief scouten op het continent kan maar in beperkte mate. Ze mogen slechts 5 niet-Zuid-Afrikanen in de selectie hebben.

2 augustus 2018 om 14:58

Goeie idd Rickw, dat maakt het helemaal een waardeloze constructie

Je moet dit meer zien als goed doel. Een ontwikkelingsproject. Niet verwachten er iets uit te halen. Maar als je het doet, doe het dan goed. Niet zo half. Ik denk aan regelmatige traineruitwisseling, stages en donatie van materiaal. Nooit financieel steunen want dan weet je nooit wat er mee gebeurt.

31 juli 2018 om 15:09

Vlieg die selectie jaarlijks over voor een oefenpotje. En gooi eens wat op social. Ik zie er nooit wat van op YT voorbij komen. Meer liefde voor ACT, zeker nu ze gedegradeerd zijn.

Verbreek maar inderdaad en zet maar een nieuwe sattelietclub op in Zuid Amerika. Kan je veel meer resultaat uit halen.

31 juli 2018 om 15:26

Zuid-Afrika heeft nu eenmaal geen voetbalcultuur. Rugby en cricket zijn daar de populairste sporten. Kijk naar de selectie. Ze spelen bijna allemaal in de Zuid-Afrikaanse competitie. Dat zegt genoeg.

Qua spelers heeft Ajax Cape Town niet heel veel opgeleverd voor Ajax. De enigste spelers die ik kan bedenken die van Ajax Cape Town overkwamen en hun waarde voor Ajax hebben gehad, waren Pienaar, Enoh en Serero en ook Mccarthy komt daarvandaan, maar toen was het nog Cape Town Spurs en nog niet in het bezit van Ajax.

Ajax heeft dan weliswaar 2 spelers vorig jaar van Ajax Cape Town overgenomen en die zijn begonnen in de jeugd van Ajax. Dean Solomons en Leo Thethani zijn dan de 2 spelers in kwestie waar ik het over heb, maar ben benieuwd of deze 2 spelers door zullen breken in Ajax 1.

Zuid Afrika en Ghana (feyenoord) zijn ook helemaal niet van die voetbal-landen. Waarom zetten ze geen satellietclub op in Ivoorkust of Senegal?

31 juli 2018 om 16:12

Ghana geen voetballand? Ik denk dat ik het anders zie maar je mag me proberen te overtuigen.

31 juli 2018 om 16:44

mwaa OK Ghana misschien wel. Had altijd het idee dat dat meer "diaspora-Ghanezen" waren (net zoals Marokko, weinig spelers die echt in Marokko geboren zijn) maar misschien valt dat inderdaad wel mee... Maar Zuid-Afrika heeft dat toch minder, ondanks het WK van 2010 komen daar maar weinig goede spelers vandaan. Zelfs Enoh is geen Zuid-Afrikaan maar is min of meer toevallig in Zuid-Afrika terecht gekomen.

Naar aanleiding van het amateuristische beleid van Ajax Cape Town in samenhang met de geringe toegevoegde waarde van de club zou ik als Ajax zijnde inderdaad serieuze vraagtekens plaatsen bij de samenwerking. Lijkt me dat dit alles alleen maar geld kost en weinig oplevert.

Dit artikel is helaas niet correct, aangezien Ajax vanaf vorig seizoen net het "lambda project" heeft opgezet bij Ajax Cape Town. Dat wil zeggen dat ze grote afrikaanse talenten daarheen halen om op jonge leeftijd te ontwikkelen. En vervolgens mss doorstromen naar Amsterdam. Tuurlijk is het een kleine tegenslag dat ze nu op knullige wijze zijn gedegradeerd.. maar dit project blijft echt bestaan. Voorbeeld hiervan is Lassina Traore..op 16 jarige leeftijd uit Burkino Faso gehaald..in januari 2019 wordt hij 18 en komt hij naar Amsterdam toe. Schijnt echt een groot talent te zijn en geeft al stage gelopen in Amsterdam

31 juli 2018 om 16:10

Vergeet niet dat het cultuurverschil die gasten veelal opbreekt..

31 juli 2018 om 17:05

Tsja, maar geldt dat niet voor elke speler die van ver weg komt? Zuid-Amerika is ook niet naast de deur en Australië ook niet

31 juli 2018 om 19:44

Naast de deur is iets anders dan een volslagen andere cultuur. Extreme armoede is bv een enorm verschil

31 juli 2018 om 17:42

Dan moeten ze wel heel kritisch gaan zijn met die talenten, want er mogen maar 5 niet-Zuid-Afrikanen worden ingeschreven voor de selectie.

1 augustus 2018 om 18:02

Voor de selectie, ja. Neemt niet weg dat je gewoon door het hele continent kunt scouten voor jeugdexponenten om in de opleiding van Cape Town te plaatsen.

Ajax heeft bijna 20 geleden voor 7 mio gulden dat belang van 51% gekocht.
Dus op zich is alles wat er uit komt dus mooi meegenomen.

Maar tot heden zijn alleen Pienaar, Enoh en Serero (voor wie ook een transfer vergoeding werd betaald) plus een paar jeugdspelers die nooit het eerste gehaald hebben overgekomen.
Een speler elke 6 of 7 jaar is in ieder geval geen groot succes.

Het kan dan in ieder geval geen kwaad om te kijken hoe de samenwerking beter kan en of het zin heeft om met elkaar door te gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren