Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax incasseert veertig seconden na start tweede helft ook derde tegentreffer

Laatste update:

Er is flink wat werk aan de winkel voor Ajax. De Amsterdammers kijken tegen sc Heerenveen bij het rustsignaal tegen een 2-0 achterstand aan. Pelle van Amersfoort knikte de openingstreffer al vroeg tegen de touwen, waarna de uitblinkende Osame Sahraoui de marge vlak voor rust verdubbelde. Veertig seconden na de theepauze werd het nog erger voor de ploeg van John van 't Schip, toen Van Amersfoort ook de 3-0 binnenschoot. Een eigen doelpunt van Pawel Bochniewicz bracht de spanning plots terug in de wedstrijd: 3-1.

Van 't Schip koos in zijn basisopstelling voor Carlos Forbs als vervanger van de geblesseerde aanvoerder Steven Bergwijn. Devyne Rensch werd vervangen door Borna Sosa. Bij sc Heerenveen verdedigde Mickey van Hart weer het Heerenveense doel.

Na tien minuten kwam de thuisploeg op een niet onverdiende 1-0 voorsprong. Oliver Braude zette vanaf de rechterkant hard voor, waar Van Amersfoort Josip Sutalo was ontglipt. De dienstdoende spits kopte de bal in de rechteronderhoek raak: 1-0. Bij Ajax dacht men aan buitenspel, maar dat werd opgeheven door Jorrel Hato.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De felle Friezen verdubbelden de marge tien minuten later bijna. Danny Makkelie zag een overtreding in een schijnbaar correcte ingreep van Hato en kende een vrije trap op een fijne plek toe. Specialist Thom Haye ging achter de bal staan en krulde de bal fraai, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat.

Aan de andere kant trof Ajax dertig seconden later ook het aluminium. Brian Brobbey gebruikte zijn lichaam goed en legde terug op Kristian Hlynsson, maar zijn deels gekraakte schot dwarrelde op de lat. Een vrije trap van Sosa werd door Van der Hart fraai uit de kruising geplukt.

Even later werd Heerenveen weer gevaarlijk. Na een schitterende slalom van Sahraoui bood hij Patrik Wålemark de kans om uit te halen, maar zijn schot werd geblokt. Het bleek een waarschuwingsschot, want enkele momenten later ging de bal er alsnog in. Sahraoui was ditmaal de gevierde man. Na een lage voorzet was hij in twee instanties Diant Ramaj de baas: 2-0.

Het is de vijfde keer dit seizoen dat Ajax op een 2-0 achterstand komt. Dat is uniek: het gebeurde maar één keer eerder deze eeuw (in 2008/09) dat Ajax in een seizoen vijf keer op een 2-0 achterstand kwam.

In de rust bracht Chuba Akpom erin voor Forbs. Het sorteerde weinig effect. Veertig seconden was de tweede helft bezig, toen Heerenveen de voorsprong nog verder uitbreidde. Na een waardeloze bal van Sutalo stond Brouwers vrij voor Ramaj. De Duitser bracht redding, maar de rebound was voor Van Amersfoort: 3-0. De 3-1 viel kort daarna. Na een voorzet van Brobbey werkte Bochniewicz de bal in eigen doel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sutalo gratis af te halen bij ons!Het is een groot drama. Sosa vergeet weer wat verdedigen is, Hato maakt fout op fout. Taylor bij de 2-0 weer een man uit z'n rug. Aanval onzichtbaar. (Buitenspelers voornamelijk) Maar manmanman. Kan iemand me uitleggen wat Sutalo aan het doen is? Hij kan niet opbouwen, hij kan niet verdedigen. Stop met hem op te stellen. Dan maar Gooijer centraal en Gaaei erin. Ik mag hopen dat Schip wel ff een keer keihard optreedt. Want dit niveau kan gewoon niet.

11 februari 2024 om 15:23

Vind Sosa slechter. Buiten die vrije bal echt niks goed gedaan. Forbs ook veeeelte onrustig aan de bal. Drukzetten is waardeloos vandaag

11 februari 2024 om 15:28

Neee nee jongens, wat zeggen jullie nou! We moeten Sosa eerst eens een keer 10 wedstrijden de kans geven hoor, die jongen kan echt wat! 🥲

11 februari 2024 om 15:54

Na die wedstrijd tegen PSV zou je denken dat hij eindelijk het licht heeft gezien, maar blijkbaar is dat toch niet het geval. Helaas hebben we niks beters lopen op linksback

11 februari 2024 om 15:58

Missinglink. Ik begin te denken dat hij die wedstrijd vooral veel geluk heeft gehad dat Bakayoko die bal steeds tegen m aan speelde ofzo 😛 ook toen stond hij echt op achterlijke afstanden te verdedigen, maar had hij 1 wedstrijd een keer wel veel

11 februari 2024 om 16:32

Ik krijg structureel het gevoel dat mensen andere wedstrijden keken. Sosa kwam een aantal keer goed door op links en is bij elke aanval betrokken. Meer dan prima speler voor Ajax.

En het was gewoon een goal. De lat is breder dan de lijn.

En Luuk Brouwers is een hypocriet mannetje, feest in Heerenveen alsof ze de cl hebben gewonnen.

11 februari 2024 om 15:27

Je ziet dat zo’n aanvoerder toch belangrijk is.

11 februari 2024 om 15:45

Sutalo ziet er bij die goal niet best uit maar Ramaj moet niet zo’n slap balletje op het verkeerde been van sutalo gaan spelen. Je vraagt gewoon om problemen als je de bal zo inspeelt.

11 februari 2024 om 21:35

En bij die eerste goal ook al niet. Wat maakt hij veel fouten voor iemand die zoveel heeft gekost...

11 februari 2024 om 16:00

Henderson gratis af te halen kost te veel geld voor een speler die balletje breed speelt balletje terug voeg niks toe

11 februari 2024 om 16:28

Hou toch op man. De man is prima voor Ajax net als Brobby. Maar dan kom je 9 goede spelers te kort en ga je het niet redden. Typisch ajax supporters opmerking dit. De nieuwe afzeiken.

11 februari 2024 om 16:34

Hey Crooswyker, ben je er ook weer jongen. Vond je verder ook nog iets van de wedstrijd of alleen je stokpaardje?

Succes tegen Sparta vanavond.

11 februari 2024 om 16:44

Normaal zeg je zoiets andersom maar de blinden tegen de lamme is geen wedstrijd en wij hebben van Sparta ook nog niet gewonnen die geef tegen Feyenoord 200%

Taylor eraf en Forbs aub

11 februari 2024 om 15:24

Ik zou de hele linkerkant complementeren en dus ook Sosa er af halen en in de Fjes zetten. Daar leer je namelijk dat je de buitenspeler ook altijd aan de binnenkant moet verdedigen. Hele linkerkant is KKD niveau maar Sosa had op z'n hoogtepunt moeten stoppen en dat was dus na vorige pot tegen PSV.

Man man… is weer een ondergrensje hoor hee pfff

Het zit ons niet tegen, maar momenteel ben ik een tevreden wolvarken! Al reken ik me verre van rijk

11 februari 2024 om 15:26

Ik vrees dat ik je alvast mag feliciteren want Heerenveen speelt erg goed, de keeper is weergaloos en Ajax heeft de slechtste linkerkant van de Eredivisie.

11 februari 2024 om 15:27

Mangalitsa nou niet tegen? Gewoon een verdiende voorsprong op eigen kracht hoor, schandalig wat onze gehele linkerkant laat zien.

11 februari 2024 om 15:29

Njaa, Hveen moet wel heel erg instorten (dat gebeurd ze idd wel vaker natuurlijk) als Ajax hier nog kans wil maken. K zie het niet gebeuren, Ajax is vandaag veel maar dan ook veel te slecht, zelfs als Hveen wat minder gaat spelen de 2e helft moeten ze daarmee weg kunnen komen.

11 februari 2024 om 15:35

Mangalitsa jullie hebben 2 flitsende buitenspelers en dat maakt gewoon het verschil.

Berghuis hoort in zo'n pot op de 10 te spelen. Geen idee wie er op rechtsbuiten moet dan overigens.

Dramatisch kan je bij winst 4rde worden kom je zo voor de dag

2e goal slecht verdedigd maar zat ook alles tegen bij die klutsgoal

11 februari 2024 om 15:23

Hoewel waar, Ajax brengt veel te weinig. Statisch voetbal waardoor het tempo veel te laag is. Heerenveen straft dit terecht af.

Heerenveen speelt ook echt gewoon heel goed

11 februari 2024 om 16:30

Ja, natuurlijk maar Herenveen speelde ook wisselvallig, maar van Wonderen is ook heel slimme trainer die altijd goed blijft spelen tegen topclubs.

Tja, als je jouw duels niet wint, dan maak je nergens aanspraak op.

De achterhoede van Ajax is echt om janken. Geen duelkracht, geen snelheid, geen slimheid en positioneel erg zwak.

Niet echt nieuwswaardig want het is het hele seizoen al drama.
Dat er een vliegtuig veilig geland is komt okk niet in het journaal.

Verdediger eruit en een aanvaller erin.
Heb toch niets te verliezen nu.
Kun je aansluiten speel je zo klote

Maar ik dacht dat Ajax nog makkelijk tweede zou worden. Deze tussenstand kan niet kloppen.

11 februari 2024 om 15:51

Kan nog. Feyenoord gaat 14 punten laten liggen en Ajax wint vanaf nu alles. Moet kunnen nu ze Henderson erbij hebben.

Lekker door naar volgende week, dit lijkt helemaal nergens op. Besef even voor hoeveel Forbs is gekocht... Dat er dan 2 keer een schot van richting veranderd en perfect bij Heerenveen voor de voeten komt doe je niet heel veel tegen.

Forbs wat een drama is die man!!!

Maar ze hebben toch Henderson?

11 februari 2024 om 15:46

Ja klopt, maar tegen grove persoonlijke fouten valt niet te coachen

Bij die tweede goal kan die Heerenveen speler zo maar achter Sosa doo lopen en daarna doet Sosa niks om die voorzet te verhinderen. Coaching en het overpakken van spelers is nog steeds niet optimaal

er zijn bij ajax gewoon vaak te veel spelers die zwak spelen sosa Taylor, probleem is dat zij het hele team daarin meenemen waardoor het chaotisch blijft,een Sosa kan blijven staan omdat er voor de lb positie niks beter is

Het was natuurlijk wachten op een team die gewoon de kansen afmaakt tegen dit zwakke Ajax. Heracles had al moeten winnen, GAE had moeten winnen. Ajax is een beetje beter geworden maar in de uitwedstrijden gaan ze gewoon kopje onder. Keer op keer. Gewoon een subtop club dit jaar.

Sosa Hato en Taylor ff wisselen aub. Alle drie staan echt een partij klote te voetballen zeg

11 februari 2024 om 15:28

Vooral Taylor. Alleen maar risicoloze balletjes terug. Wat een slappeling is dat. Maar Van 't Schip ziet vast weer lichtpuntjes in plaats van dat hij een keer ingrijpt

11 februari 2024 om 15:31

Hansie dat is niks nieuws, het is echt een schande dat Taylor mag blijven staan.

11 februari 2024 om 15:32

Een nog grotere schande is dat Van 't Schip het niet ziet en niet ingrijpt

11 februari 2024 om 15:33

Het ziet er ook niet uit dat deze ploeg derde wil worden. Dat is heel erg kwalijk en dat mag je Schip gewoon aanrekenen

11 februari 2024 om 15:36

Kijk hoe ze de kleedkamer uitkomen. Van 't Schip moet opdonderen

11 februari 2024 om 15:46

Eén slecht resultaat in de competitie en Van 't Schip moet weg? Ben je vergeten dat we onder zijn leiding van 20 punten achter op AZ nu gewoon volle bak meedoen om de derde plek?

Sowieso bijzondere opmerking als je ziet onder welke omstandigheden hij binnenkwam en wat hij tot nu toe heeft bereikt.

11 februari 2024 om 15:56

Ik doel ook niet op nu, maar je gaat in de toekomst niet verder met deze trainer. Als je een ploeg al niet op scherp kunt zetten, voldoe je gewoon niet. Tactisch klopt er vandaag ook weer helemaal niks van

11 februari 2024 om 16:26

Taylor had al lang in KKD moeten spelen.

11 februari 2024 om 15:29

@JK-Ajax: Voor wie dan?

11 februari 2024 om 16:41

Taylor geeft alleen risicoloze tikjes terug. En dan die bal die hij kansloos over de zijlijn speelt. Dan wissel je die lamzak toch direct als trainer zijnde. Een slap schotje op doel. wat heeft Taylor verder nog gedaan wat zinnig was?

Het is niet te zien dat Van 't Schip eist dat hij derde wil worden. Jezus wat is het weer slap. En dan zeggen hier velen dat het beter gaat onder Van 't Schip. Er klopt tactisch helemaal niks van.
Zie ook een Taylor weer rond sjokken. Tijd voor een keiharde hand bij Ajax en geen slappe lummels als een Van 't Schip

11 februari 2024 om 15:34

Het gaat toch ook veel beter onder Schip? Schip is alleen geen wonderdokter; er zit gewoon te weinig voetbal in je selectie.

11 februari 2024 om 15:37

Kijk met wat voor instelling ze het veld op komen na rust. Dat mag je een trainer toch aanrekenen of niet?

11 februari 2024 om 15:39

Vandaag is niet best, nee, maar als je de reeks van Steijn naast die van Schip legt, zie ook jij toch wel een verschil?

11 februari 2024 om 15:54

Qua punten wel, maar kijk hoeveel wedstrijden Ajax met de hakken over de sloot heeft gewonnen onder Van 't Schip. En je mag toch minstens verwachten dat de ploeg 100% op scherp staat vind ik. Kijk hoe ze na de rust de kleedkamer uitkomen

De verdediging loopt wel mee terug, maar de ogen zijn alleen gericht op de bal en niet op de tegenstander.

11 februari 2024 om 15:31

Je ziet weer dat de helft druk zet en de helft niet mee doet, Heerenveen komt er zo onderuit en Ajax staat weer met te veel man voor de bal. Ongelofelijk, er klopt tactisch gewoon niks van. En dan zeggen (hopen) sommige hier dat het beter gaat onder Van 't Schip. Nou echt niet

11 februari 2024 om 15:47

Zelden zo'n onzin gezien hansje, klasse.

11 februari 2024 om 15:52

De feiten liegen niet, of kijk je deze wedstrijd niet?

11 februari 2024 om 16:17

De feiten zeggen dat we onder leiding van Van 't Schip bijna op gelijke hoogte met AZ zijn gekomen, na een ronduit uitzichtloze situatie. Hoe kan je dan zeggen dat het niet beter gaat onder hem?

11 februari 2024 om 17:02

Kees Kwakman legt precies hetzelfde nu op tafel als wat ik zeg. Met drie man druk zetten en de rest doet niet mee. Als ze daar onderuit voetballen, ligt alles open. Tactiek van Jan Lul

11 februari 2024 om 17:05

Hoeveel wedstrijden heeft Ajax met de hakken over de sloot gewonnen met heel matig voetbal?
Volendam thuis, RKC uit, Heerenveen thuis, NEC uit, GAE uit, dat was steeds weer billen knijpen. Vraag niet hoe Ajax onwaardig in die wedstrijden speelde.
Kwakman analyseert het nu prima bij Espn.

11 februari 2024 om 17:20

Ook bij de persconferentie is men zeer verbaasd hoe Ajax druk zet. Het lijkt me dus helemaal niet raar dat ik dit in de rust ook zei. Dus ja, heb jij deze wedstrijd wel gezien?

11 februari 2024 om 18:18

Nee , da's niet waar. De eerste goal was een lucky 1 en had weinig met verkeerd druk zetten te maken
De tweede liepen ze wel volop terug, maar letten en masse op de man met de bal. Daardoor kwam er in het midden een man vrij. Verkeerde focus dus. Dit had Mazraoui in het begin ook, kneep hij naar binnen omdat hij alleen naar de man met de bal keek in het linkerverdedigingsblok. Later werd het beter
De derde was zo slap van Gooier hij ging er gewoon als een mietje in. Ongelooflijk
Ook nu weer geen verkeerd druk zetten.
Forbs kon geen bal aannnemen, iedere bal sprong va zijn voet. Te weinig wedstrijd ritme
Berghuis niet gezien

Even alle 11 wisselen wat mij betreft. Kan nog beter dat G-team van de rust opstellen. (Heel mooi dat ze dat in de rust doen trouwens)

Je kon Forbs gewoon voor 15 miljoen verkopen ofzo en dan wijs je dat af??? Ze moeten zo snel mogelijk doorselecteren en verkopen wat je verkopen kan. Gaaie, Sutalo, Sosa, Taylor, Tahirovic, Forbs etc. mogen allemaal weg

Ajax speelt waardeloos, zielloos en heeft gewoon te weinig kwaliteit om op een mindere dag toch te winnen. Dit wordt een hele makkelijke middag voor Heerenveen, zeker als Ajax met deze lage intensiteit blijft spelen. Die Mislintat heeft erg veel kapot gemaakt, maar spelers als Taylor, Hato en Hlynson vallen ook behoorlijk door de mand, om over Berghuis maar te zwijgen.

Ben ik de enige die juist vind dat Henderson totaal niet zijn taken uitvoert? Dekt helemaal niet door op het middenveld, laat constant mensen lopen.

Daarnaast blijft hij opbouwend alleen maar in zijn eigen " zone " staan waardoor het opbouwen met Taylor echt veel te statisch verloopt.

Huh speelt henderson bij Ajax?

Hoe kut dit team ook is, petje af voor Heerenveen. Tactisch goed bezig. Ze gokken met energie en hebben een goede payoff gehad

Mocht Brobbey een stop hogerop willen maken, bij Twente zoeken we nog een spits.

Voor Heerenveen maakt t nog al uit of spel gemaakt moet worden of puur vanuit de reactie gespeeld kan worden. Zonder opjagen en vanuit counter is Heerenveen altijd wel lekker bezig. Maar ook regelmatig gatenkaas achterin al zie ik vandaag niet helemaal waar tegengoal vandaan moet komen. Maar dat wisselt ook enorm per helft dus er is nog helemaal niks gedaan

3-0 binnen 2 minuten in de tweede helft

Nou als ik de wedstrijd zo zie, blijft het niet bij 3 voor Heerenveen.
- nou de vierde hebben ze al gemaakt, alleen in het verkeerde doel.
Vijfde zal ook wel komen.

Brobbey vormdip te pakken?? Gaat nu ook voor de 2e wedstrijd op rij droog staan

11 februari 2024 om 15:59

Overdrijven is ook een vak je hebt een team nodig om de bal bij je te krijgen.

Misschien ook maar met een rechtsback (Gaaie) als rechtsbuiten gaan spelen🫣

Wat hebben die gasten toch een gebrekkige techniek zeg van Ajax

Onze aanvoerder van vandaag die normaal altijd veel kritiek geeft op het team, is ook weer in geen velden of wegen te bekennen vandaag

Als een ding duidelijk is geweest vandaag , dan is het wel een gebrek aan kwaliteit

100% zeker een goal heel vreemd

Ajax is genaait door de scheids. Was gewoon een goal.

Doek de var maar op, Schandalig bal voor 98% over de lijn en dan afkeuren. Wat een bezeikte boel.

Dat van het Schip hier niet wisselt is echt bizar. Je kan je vraagtekens zetten bij zijn trainerscapaciteiten, die zijn naar mijn mening beneden peil. Ten eerste omdat je tactisch overklast wordt door Kees van Wonderen, en je hier geen oplossing voor kan vinden.

Ten tweede omdat je (terwijl je echt een zaadpot op de mat legt) weigert te wisselen en het zo laat staan. Hij wisselt Akpom voor Forbs en verder vond hij dus dat het wel prima liep? Echt belachelijk. De wissels zijn geen topspeler, dat snap ik ook wel, maar alsnog moet je wisselen om het team van energie te voorzien, of probeer tactisch iets om te zetten. Doe iets. Dit was gewoon echt heel, heel slecht van van het Schip. (Waarom is er geen doellijntechnologie trouwens? Dat is er toch al jaren?)

Gaan wij dan echt 3de worden? wat zal dat een geweldig seizoen zijn..

Ajax heeft nu wel beetje pech ik zal het niet kunnen zeggen of die over lijn is of niet? maar hun hebben toch overal doellijn technologie?

Maar zelf een punt is natuurlijk onvoldoende

Forbs heeft het gedaan. De rest was in de ogen van Van 't Schip niet inwisselbaar. Ook de technische staf niet.....

Wat een schande.
Om te beginnen met de volgende spelers die moeten oprotten: Sutalo, Berghuis, Taylor en Forbs.
Trainer OUT aub!
4 minuten werkelijk waar een schande. Net zoals de bal die gewoon over de lijn is.
Heerenveen hahahaha hebben ze de CL gewonnen? Wat een kneus is die V Beek ey.

Wat is deze commentator anti Ajax zeg. Ik vind het een schande dat hij elke keer deze wedstrijd krijgt. Hij hoopte zo erg dat die bal niet over de lijn dat het gewoon kinderachtig was. Elke week hetzelfde.

Daarnaast moet je Sutalo tegen zichzelf beschermen. Deze jongen maakt elke wedstrijd een cruciale blunder en als je niet oppast 4. Enorm onzeker en dit kan je niet toelaten. Rensch en Hato liep goed maar hij moest kosten wat het kost erin. Lachwekkend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren