Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax in de achtervolging: 'Je wilt zo snel mogelijk in een flow komen'

Laatste update:

Ajax is op jacht naar het vijfde kampioenschap op rij en zet vanaf vrijdagavond opnieuw de achtervolging in. De Amsterdammers hebben op het moment vier punten minder dan koploper PSV, maar gingen in drie van de vier kampioensseizoenen niet als nummer één de winterstop in. Frank de Boer en co weten dan ook wat het is om in de tweede seizoenshelft een achterstand goed te maken.

/

Siem de Jong speelt inmiddels voor Newcastle United, maar maakte alle vier de landstitels van Ajax onder De Boer mee. Hij hoopt dat zijn oude ploeg vrijdagavond wint van FC Groningen. "Je wilt zo snel mogelijk in een flow komen", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Als je meteen gaat winnen, verhoog je de druk op de koploper. Het vertrouwen groeit."

"Na een zege wil iedereen de bal hebben", weet De Jong. "En tegenstanders komen minder graag naar de ArenA." Hij benadrukt dat iedereen zich moet wegcijferen voor 'dat ene grote doel', de landstitel dus, en stelt dat iedereen altijd hard moet blijven werken: ook als een speler niet in vorm is. "Dat werkt en slaat over op anderen. Je neemt elkaar mee", denkt De Jong.

Denk je dat Ajax ook dit seizoen weer kampioen zal worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou mij niet verbazen.. Verwacht het eigenlijk ook. Lijkt niets meer dan normaal.
Maarja verleden is natuurlijk geen garantie voor die toekomst. Ik

Het zal wel een spannende fase worden. Ik denk wel dat Ajax het zal halen. PSV heeft echt wel een goede selectie, Ajax trouwens ook, maar als ik zo de sfeer snuif in interviews van PSV mensen, dan geven ze de impressie dat de titel al binnen is, dat het nog maar een formaliteit is.

Ze zijn iets te zeker van hun zaak. Bij Club Brugge in België heb je dat gevoel ook.

Het is een tikkeltje arrogantie, en dat mag, maar mentaal gaan beide een klapje krijgen wanneer ze hun leiderspositie verliezen.

Bij Ajax zeggen ze ook wel dat ze voor de titel gaan, en dat moet ook wanneer je Ajax bent en maar 4 punten achterstaat, maar daar voel ik veel meer rust.

Ik denk dat ervaring in spelen voor de knikkers doorslaggevend gaat worden. Bij Ajax is quasi iedereen al eens kampioen geweest, bij PSV is dat niet het geval. Echt wel een belangrijk voordeel.

Komt ook nog eens bij dat in deze fase leider zijn - met zo'n krappe voorsprong - niet echt een geschenk is. Ze kunnen die positie over enkele wedstrijden verliezen en wees maar gerust dat dit mentaal een knakje geeft.

Toch hoop ik dat PSV het haalt. Niet omdat ik iets tegen Ajax heb, wel omdat anders het financieel evenwicht straks helemaal zoek is. Ajax dat zich weer eens aan de CL vetpotten mag laven en PSV met een dure selectie niet, het gaat Ajax te veel voorsprong geven waarna het steeds moeilijker zal worden voor de rest om ooit nog kampioen te spelen.

Toestanden zoals in Schotland waar altijd dezelfde kampioen speelt, dat wil je niet.

16 januari 2015 om 09:46

Lijkt mij dat 'leider' zijn toch best een geschenk is. Je staat 4 punten voor en je mag een keertje verliezen. Voor Ajax is de druk nog hoger lijkt me aangezien elk punt wat zij verliezen ze nog verder zakken. Ben het wel met je eens dat ze bij psv geen ervaring hebben met kampioen hebben (deze selectie dan). Ohja, ben benieuwd in welke interviews je hebt gezien dat het kampioenschap slechts een formaliteit is. Bron please

16 januari 2015 om 09:53

Dat laatste zeggen ze niet zo nadrukkelijk uiteraard, maar ze geven wel die impressie mee. Toch bij mij.

16 januari 2015 om 11:48

nou ik weet het zo nog niet.. Uit tegen PSV en vitesse worden zeer lastig en zie ik ons geen 6 punten halen

Idd Siem. Vitesse gaat gewoon winnen van Psv, dat hadden ze al in Eindhoven moeten doen. En Ajax zal gewoon winnend afsluiten. Druk op Psv gaat ze te veel worden

hopen op een inhaalrace zoals in het verleden, al denk ik dat PSV dit seizoen er wel beter voor staat dan in ander jaren. Ze hebben ook een goed trainingskamp gehad met toch best wel indrukwekkende overwinningen. Het vertrouwen zal er dus zeker zijn bij Psv.

Ach de kansen van Ajax en Psv zijn 50/50, het is hopen dat het balletje onze kant oproep. Kampioenschappen vervelen nooit, ik gun Frank die primeur en we zijn dan dichterbij dan ooi om de Arena te over te kopen.. Grachten dicht en alle stoeltjes rood en wit, dan hebben we in mijn ogen een prachtig stadion..

Wie het ook zal worden. Ik verwacht dat het in ieder geval nogal spannend gaat worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren