Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax houdt sterkhouder binnenboord: ‘Dat mag je zwart op wit zetten’

Laatste update:

Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer lieten Ajax deze winter achter zich, maar voor collega-middenvelder Davy Klaassen is een vertrek onbespreekbaar. De aanvoerder van de Amsterdammers belooft vrijdag voor de camera van AT5 dat hij deze transferperiode nergens heengaat. Hij hoopt dat zijn ploeggenoten er net zo over denken.

/

"Ja, ik blijf. Dat mag je zwart op wit zetten", beaamt Klaassen, dit seizoen goed voor zestien competitieduels en negen doelpunten. "Ik denk dat het duidelijk is dat iedereen de groep bijeen wil houden. Maar sommige jongens willen ook spelen. Dat begrijp ik ook van hun kant. Natuurlijk houd je ze het liefst erbij, maar uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuze."

Volgens Klaassen hebben wisselspelers van Ajax vorig seizoen aangetoond dat ze toch belangrijk konden zijn, nadat basisklanten werden getroffen door blessures. Hij doet daarom een beroep op zijn ploeggenoten om bij Ajax te blijven, want de club kan volgens Klaassen veel bereiken als de kern bij elkaar blijft. "Als wij spelen zoals we kunnen, dan worden we kampioen. Daar ben ik van overtuigd."

Verwacht je nog uitgaande transfers bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, dat hebben ze daar al zovaak gezegd hoewel ik er in het specifieke geval van Klaassen ook wel vanuit ga.

13 januari 2017 om 20:29

Day Klaassen bdenkt dat jij wil blijven bij de mooiste club van Holland ons Ajax hoop dat wij over 17 wedstrijden de beste zijn van Nederland. Ik wens jou en je collega spelers trainer en staf en natuurlijk alle Ajax supporters veel succes toe. Ajax supporters hou je club hoog in nationaal als internationaal hoog. Wees jezelf als goeen fan en supporter. Dank jullie wel.

13 januari 2017 om 20:30

goede fan bedoel ik.

13 januari 2017 om 21:23

Maar wat bedoel je met de rest van je stuk? On: klaassen blijft gewoon, snap niet dat het sowieso gevraagd wordt, media kan soms enorm irritant zijn

Klasse Davy! Juiste instelling en een echte ajacied! Zijn kwaliteiten worden zwaar onderschat, maar zijn stats zeggen genoeg, 13 doelpunten en 5 assists alweer als AM dit seizoen, met gemiddeld 2 schoten op goal. Ziyech die door iedereen weer wat overschat wordt heeft met gemiddeld 4 schoten maar 3 doelpunten, een van de problemen op dit moment bij Ajax. Klaassen is veruit het meest efficient bij Ajax.

13 januari 2017 om 19:42

Mocht een Barcelona of Man utd. Langskomen met een goed bod waarbij ze hem verzekeren dat hij vaak zal spelen dan is hij weg en daar zit je dan met je "echte Ajacied". Denk dat als Bazoer aanvoerder was gemaakt en hij ook alle wedstrijden zou spelen ongeacht hij goed of slecht speelt dan had hij ook dit geroepen. Moreel van het verhaal? Klaassen is een goed spelertje voor Ajax maar je gaat met de waan van de dag mee. Ik kan me nog steeds vorige seizoen herinneren dat hij een hoop slechte wedstrijden achter elkaar had gespeeld maar gewoon mocht blijven staan. Nogmaals een goed en efficient speler voor Ajax maar ben bang dat hij op basis van pure kwaliteit te kort zal komen voor een goede subtop club in europa.

13 januari 2017 om 20:32

Ben ik niet met je eens Day had in de zomer al weg gekund maar hij was nog niet klaar met Ajax. Ik gun hem het beste toe. Nu en in de toekomst.

14 januari 2017 om 12:12

Klaassen is een hele goede speler voor Ajax, met zijn sterke punten valt hij niet extreem op, maar hij is er wel heel belangrijk mee. Zonder bal met stipt misschien wel de sterkste van de hele ED, zijn loopacties, druk zetten en positie kiezen dat is echt uitstekend. Zijn techniek is vooral functioneel, maar hij speelt bijna alles een keer raken en neemt alles goed aan.

Als Klaassen slecht speelt kan hij altijd terug vallen op zijn werklust en kwaliteiten zonder bal, hij zakt nooit door de ondergrens en daarom blijft hij staan. Want zelfs uit vorm kan hij hem zo maar binnenschieten.

13 januari 2017 om 20:00

Laat Ziyech achter de spits spelen inplaats van 8 in het middenveld en zul je de goals zien.

14 januari 2017 om 12:15

@ouadie

Ziyech krijgt genoeg kansen maar verprutst veel te veel, ik zou nu eerder Klaassen daar neer zetten dan Ziyech. Wat Ziyech altijd wel brengt is een risicovolle maar oppertunitische pass, dus hij brengt leven in de brouwerij dat kan hij op AM ook, want hij speelt samen met Klaassen op AM, Ajax speelt niet met een 8 maar met een linker en rechter aanvallende middenvelder.

13 januari 2017 om 20:27

Met al die penalties mag je ook wel zo'n hoog gemiddelde hebben.

13 januari 2017 om 21:10

Geef ze eens aan dan? Meeste doelpunten van dit seizoen zijn gewoon uitgespeelde kansen.

14 januari 2017 om 12:18

Totaal 0,6 goals per wedstrijd (ed) en 0,5 goal uit uitgespeelde kansen en 0,1 goal uit penalties.

https://www.whoscored.com/players/108860

Ik houd van Klaassen. Echte ajacied.

als je toch naar statistieken kijkt .. pak dan ook even de aankomende passes en assisten van Ziyech erbij

14 januari 2017 om 12:45

Klaassen, Succesfull passing: Assists 4, 16 wedstrijden. Alle 4: overig (iig geen vrije trap of corners, wat de kans flink vergroot).

Total passes: 40,1 accurate long bal: 1,3, inaccurate long bal: 0, (100 % accuraat) accurate short passes: 30,8 , inaccurate short passes: 7,4, (81 % accuraat). Key passes; 0,1 throughball, 1,7 other.

Ziyech, Succesfull passing: Assists 5, 13 wedstrijden. Uit: 2 corners, 1 vrije trap, 1 steekbal, 1 voorzet.

Total passes: 49,9 accurate long bal: 2,9 inaccurate long bal: 3,2 accurate short passes (52 % accuraat): 35,5 , inaccurate short passes: 8,3 (81 % accuraat). key passes; cross, 1,3, corner 0,9, throughball 0,2, freekick 0,2.

Conclusie, Klaassen heeft enkel en meer assists uit veldspel (4 tegen 2) en heeft daarvoor minder passes nodig in meer wedstrijden. Klaassen geeft weinig lange ballen, maar als die dat doet, komt alles aan, bij Ziyech is bijna de helft niet accuraat. Qua korte passes zijn ze even accuraat. Ziyech heeft meer passes, maar ook meer key passes waarvan wel 1,1 uit vrije trappen en corners in minder wedstrijden. Trek je die er vanaf dan heeft Ziyech er 1,5 en Klaassen 1,8, dus zonder corners en vrije trappen doet Klaassen het beter, maar per wedstrijd zijn ze daar ongeveer gelijk.

Klaassen scoort op passing beter qua accuraatheid, neem je de corners en vrije trappen niet mee dan heeft Klaassen evenveel key passes en uit het veldspel heeft Klaassen twee keer meer assists. Met 3 wedstrijden meer.

Ik ging er al vanuit dat Davy Klaassen deze transferperiode sowieso bij Ajax zou blijven. Persoonlijk ben ik nooit echt een voorstander geweest van transfers middenin het seizoen. Alleen bij blessures en dergelijke is het wel handig.

In de zomer sluit ik niet uit dat Klaassen wel zal vertrekken bij Ajax, net als Veltman overigens. Het lijkt mij op de een of andere manier ook lastiger om middenin het seizoen een transfer te maken, want je team is dan al 'n halve seizoen onderweg en je moet je in de basis en in de groep spelen en dat is in mijn ogen toch makkelijker in het begin van het seizoen.

Ik weet dat het een illusie is, en dat het tegenwoordig nog amper gebeurt, maar hoe mooi zou het zijn als Klaassen gewoon lekker z'n hele leven bij Ajax blijft ballen? Zit lekker op z'n plek, is het boegbeeld van de club op dit moment en kan bij Ajax uitgroeien tot levende legende. Ik weet het, het zal echt niet gebeuren, maar dromen mag, toch?

Ik vraag me af hoe de directie staat tov een vertrek van Klaassen, of beter gezegd, wanneer ze een vertrek "gepland" hebben. Gezien zijn contract zou het logisch zijn om komende zomer te vertrekken (anders kom je in een slechte onderhandelingspositie), maar het zou natuurlijk fantastisch zijn als hij er nog 2 jaar aan vast plakt. Hij is langzamerhand tot boegbeeld van de club uitgegroeid gezien hij hard werkt en een groot hart voor de club heeft. Als hij zijn contract verlengt zit je echter wel met het probleem dat hij de nieuwe lichting in de weg kan lopen. Vd Beek, Nouri, etc. kunnen waarschijnlijk best wel nog een seizoen wachten met in de basis komen, maar het seizoen erop gaan die keihard aan de deur kloppen en ik weet niet hoe het elftal dan eruit komt te zien. Misschien als vd Beek Schone eruit speelt en Ziyech zomer 2018 vertrekt met Nouri die klaar staat als opvolger zou het kunnen.

Davy is een trouwe hond, maar geen superspeler. Verwacht meer van Nouri, Donny van de Beek is meer van hetzelfde. Met appie heb je meer diepgang en wordt het spelletje verrassender, maar wel ook kwetsbaarder. Tot nu toe wel leuker spel gezien dan vorig seizoen.

13 januari 2017 om 21:49

Klaassen is verreweg 1 van de beste middenvelders van de eredivisie. Dat moet nouri nog maar gaan bewijzen. En qua diepgang ben ik het niet eens want dat heeft hij wel. Verschil met nouri is dat Klaassen 30 seconden later weer een bal uitverdedigd uit z'n eigen 16. Dat soort power zie ik bij nouri nog niet gauw komen. Technisch is nouri natuurlijk wel een pareltje

13 januari 2017 om 22:49

Klaassen is zo belangrijk binnen dit team. Is echt de aanvoerder van de ploeg, kan een klootzak zijn die een jonge ploeg moet hebben en gaat voorop in de strijd. Technisch gezien zijn er betere voetballers, maar Davy is van onschatbare waarde voor dit team.

14 januari 2017 om 12:50

@kowalski

Technisch is hij ook een van de betere. Bij techniek denkt men enkel aan scharen of traptechniek in de meeste gevallen. Daar blinkt Klaassen niet in uit. Maar een zuivere pas, goede volley en uistekende aanname, daarin blinkt hij wel uit, zijn techniek is veel functioneler dan wie dan ook in de selectie.

De mensen die zeggen dat Klaassen weg moet zijn onnozel. Het is voor eredivisiebegrippen een pareltje en samen met ziyech, Ahmadi, elia, Luuk, guardado en van ginkel toch een speler die het niveau van de eredivisie sterk omhoog trekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren