Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft er weer optie bij op de vleugels: blessuregeval keert terug

Laatste update:

Mika Godts keert vrijdag terug in de wedstrijdselectie voor het duel met ADO Den Haag, zo weet Ajax Showtime. De linksbuiten van Jong Ajax – en soms ook Ajax 1 – is voldoende hersteld van een hamstringblessure, die hem sinds eind 2023 aan de kant hield. Goed nieuws dus voor John van 't Schip, die bij het eerste niet zo ruim zit in zijn opties op de vleugels. Alleen Steven Berghuis en Carlos Forbs waren nog over als 'pure' buitenspelers.

Het is al het hele seizoen een zorgenkindje bij Ajax: wie moeten er op de vleugels staan? Na het geblesseerd wegvallen van Steven Bergwijn begin februari ging die vraag alleen maar luider weerklinken.

Godts was toen al even uit de roulatie, na zijn uitvallen tegen FC Den Bosch in december vorig jaar. Toen verstapte de Belg zich vlak nadat hij de eindstand in Noord-Brabant op 3-3 had bepaald.

Een domper voor zowel Van 't Schip, als Jong Ajax-trainer Dave Vos en de jonge buitenspeler zelf. Godts was zich juist aan het ontpoppen als bepalende speler binnen het beloftenteam.

In twaalf wedstrijden vervaardigde hij zes goals en drie assists voor Jong Ajax. Dat maakt hem nog altijd de op een na productiefste speler namens de huidige nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen.

Waarschijnlijk is dat Godts vrijdagavond begint op de bank bij Jong Ajax. Daar bekleedt de laatste tijd vooral Jayden Banel de linkervleugel.

Dat komt alleen ook omdat Amourricho van Axel Dongen, een van Ajax' grootste aanvallende talenten, óók al in de ziekenboeg zat. Van Axel Dongen maakte echter onlangs zijn rentree in het verloren duel met Telstar (0-3).

Net als Godts en Banel mag Van Axel Dongen al regelmatig invallen bij Ajax 1. Godts lijkt echter de voorkeursoptie te zijn. De Leuvenaar werd dit seizoen acht keer gebruikt, waarvan drie keer onder Van 't Schip, sinds diens aanstelling in november. Van Axel Dongen en Banel staan op respectievelijk vijf en zes invalbeurten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan zijn alle problemen meteen opgelost met deze jongen in de basis nietwaar? Heeft het in de voorbereiding soms leuk gedaan, maar natuurlijk ook nog geen seizoen gespeeld. Denk niet dat de basis wijzigt

1 maart 2024 om 08:18

1 zwaluw maak nog geen zomer. Maar goed weer een speler terug voor van het schip.

1 maart 2024 om 08:56

Het is een jeugdspeler, dus die zou eigenlijk sowieso niet het verschil moeten maken. Leuk talent hoor, zowel Godts als Van Axel Dongen, maar die moet je rustig brengen.

1 maart 2024 om 08:26

Als Ajacied haal je momenteel houvast uit de meest kleine dingen. Het feit dat je hierdoor niet meer terug hoeft te vallen op Banel of Martha op de flanken is natuurlijk al positief

1 maart 2024 om 08:42

Als de rest van de ploeg lekker zou draaien dan zou een Banel of Martha gewoon een frisse optie voor erbij kunnen zijn, beetje snelheid en branie

1 maart 2024 om 09:02

Ik mag hopen voor die jongen dat hij rustig wordt gebracht als het allemaal een beetje loopt (dus als de automatismen erin zitten). Breng je hem nu als 'verlosser' verzuipt hij in de verwachtingen. Net als al die andere jongens die nu worden afgeschreven terwijl ze niet eens een goeie start hebben kunnen maken. Hato, Sutalo, Martha, Gaaei. Die hebben een handje nodig die ze vast kunnen houden om te groeien. Net zoals Beelen bij Feyenoord. Dan kan je als jonge speler pas opgroeien

1 maart 2024 om 09:44

Joh, je noemt vier spelers die een totaal andere status hebben. Sutalo, de totaal geflopte mega-aankoop. Speelt al sinds zijn komst eind Augustus basisvoetbal en het lijkt nergens op. Hato, een jongen van 17 die duidelijk talent heeft maar niemand om zich aan op te trekken als het minder gaat. Speelde wel elke minuut en deelt in de malaise. Martha, de jongen die fris debuteerde op een voor hem onbekende positie uit pure armoede. En dan Gaaei, die eigenlijk geen moment heeft laten zien het benodigde niveau te hebben.

Deze jongens vertegenwoordigen heel andere verhalen en hebben soms individueel zo slecht gepresteerd dat ze het wel degelijk aangerekend mag worden.

Een optie erbij, maar dit lost weinig op. Ajax moet gewoon behoudend gaan spelen en de gatenkaas achterin oplossen.

1 maart 2024 om 09:43

Onzin, we moeten gewoon 433 spelen. De intentie moet altijd aanvallen zijn.

1 maart 2024 om 14:43

Het is ook het enige wat we kunnen.

Het terugkeren van Godts bij de wedstrijdselectie is mijns inziens geen artikel waard, maar goed. Het maakt niet zoveel uit wie je op de vleugels zet, de verdediging functioneert niet en de kans is groot dat van 't Schip met het schaamrood op de kaken aan 5-3-2 gaat vasthouden. Een permanente aanstelling wordt het toch niet meer en een ontslag levert waarschijnlijk niets op.

1 maart 2024 om 09:07

ik snap niet waarom hij naar 5 verdedigers is gestapt. Blijf gewoon met 4 man achterin spelen en zorg voor een blok van minimaal 2 ervoor ter ondersteuning.
Ik zou kiezen voor 4-4-2, 4-2-3-1 of 4-3-1-2

1 maart 2024 om 09:14

Lijkt mij ook de beste oplossing. En dan is er eigenlijk maar 1 optie in mijn ogen; blok van Henderson en vd Boomen. Want dan weet je dat die verdedigend in ieder geval wel hun meters maken. Met Taylor en ook Tahirovic kom je in dat opzicht gewoon tekort.

1 maart 2024 om 09:46

Het komt doordat de vleugels te zwak zijn. Op de fullback posities heb je jongens als Rensch, Gaaei, Sosa, en af en toe Hato. Die kunnen dat niet belopen. Middenvelders of centrale verdedigers moeten dan uitwijken naar de vleugels en dan ontstaat er een zee van ruimte door de as. Henderson gaat dat niet even oplossen hoor.

1 maart 2024 om 09:31

Hij heeft het 1 wedstrijd geprobeerd, hoezo is de verwachting dat 532 nu de standaard wordt?

1 maart 2024 om 11:14

Omdat van 't Schip aangaf dat ie, op de één of andere manier, zeer tevreden was over hoe de wedstrijd tegen AZ verliep binnen dit systeem.

Al sla je me dood hoe hij erbij komt.

1 maart 2024 om 14:59

Als hij 541 blijft spelen is hij echt niet goed snik. 433 met dubbele controleur of hooguit een 442 variant, maar zelfs dat vind ik lui en afbraak doen aan wat we zouden moeten doen: ontwikkelen waar we naartoe willen. Naar volgend seizoen toe zou nu 541 spelen echt drama zijn, plus dat we er niet eens echt de spelers voor hebben.

Heeft volgens mij na zijn blessure nog geen minuut gemaakt in jong Ajax het lijkt mij dan ook onverstandig hem al veel minuten te laten maken.

1 maart 2024 om 08:55

Het artikel gaat ook over zijn terugkeer in de wedstrijdselectie van Jong Ajax (voor het duel met ADO Den Haag). John van 't Schip zal dit weekend nog niets aan Godts hebben, misschien over een weekje of twee ofzo als hij weer wat wedstrijdritme heeft.

1 maart 2024 om 09:15

Het was volgens het artikel (met een enorme foto van John) wel “goed nieuws voor van t schip die al niet ruim zit in de vleugelspelers”.

1 maart 2024 om 09:41

Dan komt het puntje even zelf nadenken om de hoek kijken. Als een 18-jarig talentje -met pas 140 minuten verdeeld over 12 invalbeurten in Ajax 1 in de benen- net terugkeert van een blessure van drie maanden en aansluit bij Jong Ajax (wat ook gewoon zijn gebruikelijke team is overigens) dan lijkt het me vrij logisch dat die voorlopig nog geen meerwaarde voor John van t Schip zal zijn. Zou best kunnen dat hij over een paar weken zo nu en dan wat minuten gaat maken in het eerste als de personele problemen op de vleugels blijven aanhouden, maar dat is nu (tegen Utrecht en ook tegen Aston Villa) zeker nog niet aan de orde.

Nou, die topper hebben we gemist

In ieder geval een talent terug waarvan ik wel de potentie heb gezien om hopelijk te slagen in Ajax 1. Nu vooral heel lang blessurevrij blijven!

Er komt een bericht over een jongensboeken die terug komt van een blessure en moet de de reacties eens lezen. Alsof er gesteld wordt dat een missing link eraan komt. Wat een kleuter reacties zeg.

Voor Ajax absoluut een goed ding.

Godts is iemand die snelheid heeft en een actie durft te maken. Geen wereldklasse of iets dergelijks, maar het zit wel iets meer in dan bij Forbs, die alleen maar kan rennen.

Zodra Henderson weer meedoet, lekker spelen met het blok Henderson, v/d Boomen, dan Hlynsson op CAM en Godts, Brobbey en Berghuis die de voorhoede vormen.

Ramaj
Rensch
Sutalo
Kaplan
Hato
v/d Boomen
Henderson
Berghuis
Hlynsson
Godts
Brobbey
1 maart 2024 om 11:06

Graag gedaan Eriktrollvos.

Een account aanmaken puur en alleen om op Ajax topics te bashen, dan moet je wel heel verliefd zijn op Ajax

1 maart 2024 om 12:13

Hlynsson boven Taylor ja? Ik snapte een paar maanden geleden heel goed dat je met Hlynsson speelde in plaats van Taylor (of allebei, maar Hlynsson op 10 dan), maar die is de laatste wedstrijden toch echt heel beroerd? Bij Taylor heb ik daarentegen het gevoel dat hij zich heel langzaam aan de malaise aan het onttrekken is en iets beter wordt.

Zeker nu Hlynsson het voetballend allemaal even niet meer lukt komt éã©n van zijn grootste manco's wel heel erg naar boven; hij heeft echt een kinderlichaam. Spiermassa aankomen is éã©n van de makkelijkst te verhelpen dingen in de topsport natuurlijk, maar voor nu schiet hij echt wel fysiek stevig tekort hoor, ook als het beter zou lopen bij Ajax.

1 maart 2024 om 12:21

Eens. Taylor boven Hlynsson. Hlynsson kan in moeilijke wedstrijden weinig doordat hij zijn slechte fysiek niet compenseert met andere kwaliteiten.

1 maart 2024 om 12:31

@psvmanunited,

Taylor laat al anderhalf jaar niets zien, zou ook nooit meer dan een prima Eredivisie voetballer worden.

Laat Hlynsson maar even doorgaan met v/d Boomen en Henderson achter zich, waardoor hij meer risico in zijn spel kan leggen en meer drang naar voren kan hebben.

Hlynsson heeft laten zien het in zich te hebben, een stukje vertrouwen en wat betere spelers om zich heen laten hem ook beter worden natuurlijk.

1 maart 2024 om 15:35

Altijd dat zinnetje van “laat al anderhalf jaar niets zien”. Vorig jaar eerste half jaar was hij gewoon goed. Daarna werd het wisselvallig, maar heeft zeker momenteel nog wel een hogere top dan Hlynsson. Hlynsson neemt nauwelijks risico in zijn spel, dat zagen we ook in Jong Ajax. Die laatste alinea geldt natuurlijk ook voor Taylor.

Erg fijne en veelbelovende speler. Hopelijk grijpt hij zijn kans.

Gewoon de rest van het seizoen de kans geven om aan het niveau te wennen, dan heb je er volgens seizoen een geweldige rechtsbuiten aan. Bergwijn voor een miljoentje of 25 verkopen, is er ook weer wat meer geld in kas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren