Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax heeft de beste papieren, maar dat is geen garantie dat het ze lukt'

Laatste update:

PSV heeft een klein wonder nodig om alsnog kampioen van Nederland te worden. De ploeg van Phillip Cocu staat voor de laatste speeldag op de tweede plaats, met evenveel punten als koploper Ajax, maar een minder doelsaldo (-6). PSV kan alleen nog de landstitel pakken als het met heel ruime cijfers wint van PEC Zwolle, of als Ajax punten laat liggen bij laagvlieger De Graafschap.

/

Phillip Cocu weet natuurlijk dat het moeilijk zal gaan worden, maar houdt hoop: “Natuurlijk heeft Ajax de beste papieren, maar dat geeft geen garantie dat het ze lukt”, zegt de coach op de website van zijn club. “Er staat natuurlijk meer spanning op deze wedstrijd dan op andere wedstrijden dit seizoen, maar de groep maakte ook vandaag weer een goede indruk. We zijn er klaar voor.”

Voor Cocu is het vooral belangrijk dat zijn team zich na afloop geen verwijten kan maken. “We willen in de spiegel kunnen kijken met het gevoel dat er niet meer in zat”, benadrukte de coach, die alleen Jorrit Hendrix moet missen in Overijssel.

Denk je dat PSV alsnog kampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben bang dat Ajax dit niet meer gaat verspelen. Jammer als de koppies erbij waren gehouden tegen de mindere clubs was het kampioenschap een feit geweest. De betere mentaliteit leek op dat vlak toch bij Ajax te zijn. Desondanks toch trots op mij club voor wat ze in Europa gepresteerd hebben. Al heb ik nog steeds nachtmerries aan de penal van Narsingh haha.

6 mei 2016 om 14:43

In Europa heeft PSV laten zien hoever je met mentaliteit kunt komen. In de Eredivisie hoeveel je er mee kan verspelen. Bij Ajax visa versa. Toch een ongekend punten aantal voor beide.

6 mei 2016 om 14:48

Volledig met je eens. PSV mist de mentaliteit tegen de kleintjes. Al moet ik wel zeggen dat de prestatie van Ajax dit jaar in Europa gewoon verschrikkelijk was. Weet niet of dit met mentaliteit of kwaliteit te maken had.. maar in de Eredivisie toch goed gepresteerd. Imo niet beter dan PSV maar dat zal wel aan mijn voorkeur liggen. PSV heeft het laten liggen, terwijl Ajax in de Eredivisie gewoon gedaan heeft wat het moest doen. (Al is het natuurlijk nog niet helemaal over)

6 mei 2016 om 14:55

Dus volgens jullie heeft psv slecht gepresteerd in de eredivisie, althans zo verwoord je het, met vice versa. Het kampioenschap wordt beslist op doelsaldo, dus het is onmogelijk dat ajax goed gepresteerd heeft, en psv slecht

6 mei 2016 om 15:07

Als ADO 3e wordt heeft het uitstekend gepresteerd, als dat PSV overkomt is het een rampseizoen. PSV heeft niet goed (genoeg) gepresteerd, want het kampioenschap lijkt verspeeld, dat had met deze selectie niet mogen gebeuren.

6 mei 2016 om 15:11

PSV heeft onder zijn kunnen gepresteerd. Ja het puntenaantal is hoog maar had hoger moeten zijn. Dus dat is ondermaats voor de selectie die er is. Ajax daarentegen heeft met het spel wat ze spelen imo het maximaal haalbare gepresteerd, met het materiaal wat ze hebben. En daardoor worden ze waarschijnlijk kampioen. Dit heeft naar mijn mening te maken met de mentaliteit. Dus Ajax heeft beter gepresteerd in de Eredivisie.

6 mei 2016 om 15:11

Hoezo is het voor PSV een rampseizoen? Als Ajax nou 2e word, dan is het voor Ajax ook een rampseizoen.... dat vol lof schrijven over PSV dat ze een ronde verder zijn gekomen in de CL betekent nog niet dat het mee telt in Europa of te sterk is voor de Nederlandse competitie.
Ajax heeft het vaakst de 0 gehouden in de competitie en heeft op het beslissende moment van PSV gewonnen.

6 mei 2016 om 15:22

Valt toch wel mee met dat puntenaantal. In de afgelopen 10 jaar is er maar twee een ploeg geweest die meer dan 84 punten haalde. Ajax en psv liggen dit seizoen gewoon dicht tegen elkaar aan. Hoor nu wel veel mensen zeggen dat het komt door de zwarw cl wedstrijden van psv. Vind dat wel een beetje zwak excuus. Natuurlijk hebben ze het fantastisch gedaan, maar je kan kan toch miet zeggen dat door die twee extra wedstrijden het kampioenschap verspeeld is. Die andere wedstrijden wisten ze van te voren.

6 mei 2016 om 15:23

Als je als Topclub geen kampioen wordt en al helemaal geen belangrijke prijs pakt, dan heb je het niet goed gedaan. Dan mag je wel 2x gelijk spelen tegen Atletico, voor je prestaties is dat prima, want het is een finale kandidaat.

Uiteindelijk is het dus niet goed en zeker als men ook zegt dat je voor Nederlandse begrippen de beste selectie hebt. Nu staan ze misschien wel met lege handen...alles is nog mogelijk natuurlijk!

Maar dit: "natuurlijk heeft Ajax de beste papieren, maar dat geeft geen garantie dat het ze lukt”,
Goh en dat geldt, dus niet voor Psv. Jammer dat hij er vanuit gaat dat zijn ploeg gaat winnen en het niet zeker voor hem is of Ajax wint.
Ik ga er juist vanuit dat beide gewoon winnen. De Graafschap speelt voor spek en bonen en PEC speelt nog om de 6e plek volgens mij.

We zullen zien en dat zeg ik cynisch

6 mei 2016 om 17:40

@A-Fan,

Ik denk inderdaad dat je dan toch niet helemaal objectief bent. Iedereen heeft het er nu over dat PSV "het heeft laten liggen", maar dat kun je hetzelfde zeggen over Ajax. Ook Ajax heeft toch een hoop wedstrijden gespeeld waarin het soms zelfs niet om aan te zien was en zelfs slaapverwekkend.

We kunnen eeuwig een discussie voeren over hoe en wat. Het ironische is dat bijna heel Nederland zal roepen dat PSV het heeft laten liggen, maar buitengewoon goed heeft gepresteerd in Europa. Laat ik voorop stellen dat PSV het goed (niet buitengewoon, maar "gewoon goed" heeft gedaan in de twee wedstrijden tegen Atletico Madrid, maar laten we a.u.b. niet vergeten dat PSV in beiden wedstrijden niet heeft gescoord, waarin dat toch zeker had gekund. Afgezien van mijn club-voorkeur, vind ik het overleven van de groepsfase van PSV niet buitengewoon knap, alleen worden de eisen heel snel bijgesteld. En dat gebeurd niet alleen bij Psv, maar ook bij Ajax en elke andere club.

Als Ajax in een poule des doods beland met Barcelona/real Madrid, Dortmund/man City en dat soort teams, dan wordt een resultaat als toen tegen Barcelona uitgelicht. Dat wordt dan bestempeld als een prima resultaat, maar je haalt er de volgende ronde ook niet mee.

PSV heeft gedaan wat het moest doen in de groepsfase, heeft goed tegenstand geboden tegen Atletico, en Ajax wordt naar alle waarschijnlijkheid kampioen op basis van doelsaldo. Je kan altijd discussieren of de één het heeft laten liggen of de ander gewoonweg beter was.

“We willen in de spiegel kunnen kijken met het gevoel dat er niet meer in zat”.
Dat kun je niet als ajax zondag kampioen wordt. PSV heeft een betere selectie en heeft in de eerste seizoenshelft te veel punten laten liggen. Ook de wedstrijd tegen ajax hebben ze een slechte prestatie neergezet. Bovendien hebben ze het laten liggen op doelsaldo, iets wat dit jaar vermoedelijk een rol zal spelen.

6 mei 2016 om 14:45

Heb me geergerd aan het feit dat PSV tot voor kort niets leek te geven om het doelsaldo. Ajax is veel beter geweest in het uitspelen van wedstrijden.

6 mei 2016 om 14:50

PSV heeft een betere selectie? Op basis van wat dan? Jij geeft er zelf al antwoord op dat in de eerste seizoenshelft teveel punten hebben laten liggen, tegen Ajax hebben ze een slechte prestatie neergezet en ze hebben het laten liggen op doelsaldo... Hieruit blijkt wel dat PSV dit jaar geen betere selectie heeft

6 mei 2016 om 14:55

Vind ook zeker dat PSV geen betere selectie heeft. Vorig jaar was het verschil goed duidelijk dit jaar vind ik Ajax toch een beter balans in het elftal hebben.

6 mei 2016 om 14:57

Op basis van kwaliteit. Als je een elftal met 8 (dat is volgens mij gebruikelijk?) man bank van de beste spelers van beide teams zou maken zou PSV daar de meerderheid van vormen.
1. Cillesen
2. Tete
3. Bruma
4. Moreno
5. Willems
6. Guardado
7. Pereiro
8. Bazoer
9. De Jong
10. Klaassen
11. Younes
12. Zoet
13. Veltman
14. Riedewald
15. Propper
16. Hendrix
17. Van Ginkel
18. Locadia
19. El Ghazi

Bovendien kun je kwalitatief nog wel een betere selectie hebben, maar een minder resultaat behalen? Barcelona heeft kwalitatief een betere selectie dan Atletico, maar Atletico bekerde door in de CL. Net als dat Manchester City kwalitatief een betere selectie heeft dan Leicester, maar Leicester kampioen is geworden.

6 mei 2016 om 15:05

In de Champions League is er sprake van een knockout fase en daar is ieder wedstrijd een wedstrijd op zich, dus daar kan van alles gebeuren. Maar een betere selectie is niet per definitie een beter team, uiteindelijk maakt het team het verschil.

6 mei 2016 om 15:30

Willems en de jong erin die al maanden er helemaal geen zak van bakken?

6 mei 2016 om 15:39

Ja dat klopt, maar dat zei je hiervoor niet. Ik zei dat PSV een betere selectie heeft en nu heb je het over een beter team. Dat is nogal een verschil, zoals je nu terecht schetst.

6 mei 2016 om 15:46

Betere selectie hoor ik al 7 seizoenen achtereenvolgens. Slechts 1 keer had het ook resultaat.

6 mei 2016 om 15:49

Kun je je keuze voor Bruma en Moreno toelichten? De defensie van PSV heeft veel meer tegentreffers geïncasseerd dan die van Ajax, dus ik zou altijd voor die van Ajax gaan (Zelfs Viergever en vdHoorn die de 0 hielden in Eindhoven..). Dijks heeft een veel beter seizoen gespeeld dan Willems. Ik zou verder voor Propper of Gudelj gaan ipv Bazoer en vind Pereiro een gekke keus in de basis. Geen plekkie op de bank voor Milik strookt ook niet met zijn prestaties. Wel leuk selecties vergelijken. Wie denk je dat volgend seizoen de betere selectie heeft? Riedewald, Tete en Bazoer hebben denk ik potentie vanaf volgend jaar vaste Oranjeklanten te worden. Op de flanken kan het niveau van Fischer en El Ghazi denk ik hoger dan dit jaar en komen Cerny en Muric eraan. PSV zou goede zaken doen als ze Guardado, Van Ginkel en De Jong weten te behouden.

6 mei 2016 om 16:09

Bruma en Moreno hebben het laten zien in de CL, tegen bijvoorbeeld Atletico Madrid. Bruma heeft gedureden de hele CL-periode topwedstrijden gespeeld. Ik vind niet meteen een defensie beter of minder goed als je dat afzet tegen het aan tegendoelpunten. Het gaat puur om kwaliteiten en dan acht ik Bruma en Moreno een stuk beter dan Van der Hoorn en Viergever. Wat betreft Milik heb je gelijk, die ben ik vergeten en moet er zeker bij (voor bijvoorbeeld Locadia). Pereiro heb ik er ingezet, omdat ik koos voor een 4-3-3 en ik hem kwalitatief beter vind dan Narsingh, El Ghazi of Schone.
Ik verwacht dat ajax volgend jaar een betere selectie heeft, aangezien volgens mij vrijwel alle spelers blijven (wellicht gaat alleen Milik weg), terwijl bij PSV er een aantal graag een stap willen zetten (willems, De Jong, Bruma).

6 mei 2016 om 15:39

Afgelopen 6 seizoen wordt gezegd dat psv de betere selectie heeft. Wanneer van die 6 seizoenen Ajax dan 4 en waarschijnlijk 5 keer kampioem wordt moet je je afvragen of Psv daadwerklijk wel de betere selectie heeft gehad.

"voor Cocu is het vooral belangrijk dat zijn team zich na afloop geen verwijten kan maken. “We willen in de spiegel kunnen kijken met het gevoel dat er niet meer in zat".

Wat een rare opmerking van Cocu.. Natuurlijk zat er wel meer in dit seizoen en moet je jezelf verwijten maken. Punten verspeeld tegen o.a. met alle respect Excelsior, Heracles, Roda, Willem 2 en Ado... En te gemakkelijk over het doelsaldo gedacht!!

6 mei 2016 om 16:04

Vind ik te makkelijk. Ja natuurlijk zitten er in een seizoen altijd momenten dat je het als team hebt laten liggen. Maar laten we toch niet doen alsof PSV het slecht heeft gedaan dit seizoen. Als ze tweede worden op doelsaldo met een hoog aantal punten en daarnaast ver komen in de CL (ok, de loting was makkelijker dan Ajax doorgaans had, maar dit seizoen hebben ze Europees wel stukken beter gepresteerd dan Ajax en gewoon een goede campagne gedraaid), verdienen ze gewoon de credits voor een prima seizoen. Dat Ajax het in de competitie nóg iets beter heeft gedaan, doet niet zo heel veel af aan de prestatie van PSV wat mij betreft. Neemt niet weg dat als Ajax nu kampioen wordt, dat ook gewoon verdiend is geweest en dat ook zij een hele goede prestatie hebben geleverd.

Wel vind ik het apart dat Cocu nu ook weer verwijst naar de mogelijkheid dat Ajax nog punten verspeelt, terwijl ze zelf eerst maar eens moeten zien te winnen van PEC dat kwalitatief een stuk beter is dan De Graafschap en bovendien nog echt ergens om speelt. Altijd maar hopen dat Ajax het verspeelt en uit gaan dat je zelf de drie punten pakt, dat komt me wat arrogant over en dat siert PSV niet.

6 mei 2016 om 17:57

Ach nu gaan zeuren over het doelsaldo is ook zo'n onzin, PSV heeft er belachelijk veel gemaakt, maar dat heeft Ajax toevallig ook gedaan. Tel daarbij het lage aantal tegentreffers bij Ajax op en dan krijg je dit.

Te makkelijk denken over het doelsaldo is onzin. PSV verspeelt de titel niet op doelpunten maar op resultaten. Net als Ajax heeft PSV ook onnodig punten laten liggen.

6 mei 2016 om 18:57

Als je alle wedstrijden van PSV hebt gevolgd zal je zien dat er wel degelijk te makkelijk werd gedacht over het doelsaldo. Pak bijvoorbeeld maar de wedstrijd tegen de Graafschap, kom je op 0-3, denken dat je er bent en niet meer scherp genoeg zijn, laat je ze terugkomen tot 3-3, dan moet je weer aanzetten en win je 3-6.

En mochten Ajax en PSV zondags beide winnen wordt de titel wel degelijk verspeeld op doelpunten.. Letterlijk zelfs. Doet overigens niet af aan het feit dat Ajax dan terecht kampioen is geworden.

Ajax maakt er 1 groot feestje van en gaat De Graafschap als kannonenvoer gebruiken. Wordt een hele grote uitslag verwacht ik.

Zoals ik al vaker riep. Terechte kampioen. Hoewel in punten gelijk vind ik dat ze constanter zijn geweest.
Wedstrijd tegen Excelsior thuis heeft voor mijn gevoel het kampioenschap gekost.

Ajax wint niet van de graafschap,thuis wonnen ze met heel veel mazzel maar met 2-1 nu word het maximaal een gelijk spel.psv wint makkelijk in zwolle

6 mei 2016 om 21:56

Oke, thanks, hoef ik niet meer te kijken.

PSV won namelijk met gemak van Zwolle thuis.

Ajax tegen de nr 18 die nergens meer voor speelt (sterker nog, zitten al met het hoofd bij nacompetitie) PSV tegen de nr 7 die nog 1 punt nodig heeft.

PSV tegen Zwolle, laatste 5 wedstrijden 4 verliespunten.

Ajax tegen De Graafschap, laatste 5 wedstrijden 0 verliespunten.

Zwolle 55x gescoord, Graafschap 38x
Zwolle 51x tegen, Graafschap 65x

Zwolle-Graafschap 2015-2016 totaal 5-1.

Als ik bovenstaande stats bekijk, acht ik de kans groot dat je helemaal gelijk hebt.

Ik acht de kans dat PSV punten laat liggen bij Zwoller groter dan dat Ajax het laat liggen bij de Graafschap . De Graafschap speelt volgende week al degradatie playoffs , die gaan echt geen 100% geven tegen Ajax .

En toch maar weer naar school ajax kijken. Ga gewoon de wedstrijd spelen tegen Zwolle en wacht af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren