Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax heeft behoefte aan een type Sánchez, een sloper die je niet voorbij komt’

Laatste update:

Sjaak Swart vindt dat Ajax de transfermarkt op moet gaan en een sterke centrumverdediger in huis moet halen, zo laat hij weten in onderstaande video van DAZN. De oud-voetballer hoopt op de komst van een 'type-Davinson Sánchez'. Swart laat verder weten ervan te balen dat spelers als Steven Bergwijn en Donyell Malen, die in de jeugd van Ajax speelden, nu bij PSV rondlopen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

De concurrentie leeg kopen en dan klagen dat er weinig weerstand is in de eredivisie. Ajax moet goed scouten en goed opleiden, daar hebben ze uiteindelijk meer aan. Natuurlijk kan je een goede speler weg halen bij een andere club in de eredivisie, maar veel al is gebleken dat transfer in de eredivisie ook niet altijd succesvol zijn.

24 december 2019 om 10:06

Als Stengs niet meer bij AZ voetbalt wordt Ajax kampioen. Dus ja, kopen

24 december 2019 om 11:42

De Stengs hype word nu wel enorm opgeblazen zeg. Er lopen bij AZ nog een heleboel andere goede voetballers rond die je hiermee erg tekort doet. Bovendien hebben ze een duidelijke speelstijl en spat het plezier er vanaf. Wanneer je Stengs koopt voor vele miljoenen kan AZ zich natuurlijk ook gewoon weer versterken. AZ doet het momenteel fantastisch en Stengs is daar slechts één van de redenen van.

24 december 2019 om 14:44

Vind Boadu meer talent hebben om eerlijk te zijn. Maar het zou alleen maar goed zijn als Ajax het geld binnenshuis laat rollen, ipv overzeese dure aankopen. Dat sijpelt dan mooi overal naar beneden, en jeugdspelers huur je weer uit. In Engeland hebben ze voor (jeugd)spelers ook afspraken mbt binnenlandse verkopen. Bovendien geloof ik nooit dat 1 club eindeloos aan de top blijft staan, nu is dat Ajax, maar een DeLigt/DeJong heb je niet elk jaar in je selectie lopen. Over een paar jaar waarschijnlijk weer psv (of een andere verassing).

24 december 2019 om 20:54

Stengs en Boadu zijn beslist talentvol maar ik betwijfel of ze in dit Ajax een versterking zouden zijn. Ook de eigen talenten van Ajax krijgen er nog een zware klus aan om een vaste plaats te veroveren. Het aanvalsspel van Ajax in 2019 was van een niveau dat nog steeds door veel mensen onderschat wordt.

25 december 2019 om 13:32

Stengs en Boadu zijn wel een stuk verder dan Ekkelenkamp, Gravenberch en noem ze allemaal maar op. Verder is het geen schande om nog niet mee te kunnen met de aanval van Ajax. Tadic, Ziyech en Promes zitten allemaal al op de top van hun kunnen, terwijl Stengs en Boadu pas net beginnen.

26 december 2019 om 10:13

Stengs is niet verder dan Ekkelenkamp. Ekkelenkamp heeft de betere conditie en mentaliteit. De vraag is wel of Stengs ook goed presteert wanneer hij NIET in vorm is? Verder heb ik kunnen zien dat hij weinig conditie heeft en positioneel niet sterk is, zeker bij een balbezit van de tegenstander. Als ik Stengs zie voetballen denk ik: leuke voetballertjes zoals Kluivert. Dat moet hij zelf zien te veranderen naar goede voetballer.

26 december 2019 om 11:03

Stengs en Boadu hebben nog nix bewezen en zullen ook niet erg goedkoop zijn,.

24 december 2019 om 10:42

Tja, dat is iets wat PSV enige jaren geleden ook deed. Men was financieel sterker dan Ajax en hebben toentertijd veel goede spelers van Ajax overgenomen. Logisch, want hoe zwakker de concurrent, hoe groter de kans op eigen succes - lees CL voetbal. Alhoewel Nederland toen meer plaatsen afdwong naar de groepsfase CL dan tegenwoordig. Dus zou ik het ook logisch vinden dat Ajax meer kijkt naar de talenten in de Eredivisie dan alleen maar naar het buitenland. Want er zijn vanuit vooral Zuid-Amerika al veel spelers gehaald zonder toegevoegde waarde. Dan denk ik dat je je vingers minder snel brandt door nu b.v. te proberen een Stengs te halen. Die zou een Ziyech kunnen vervangen. Zo’n soort speler zie ik niet direct in het buitenland lopen. En de aanpassingsproblemen zijn waarschijnlijk een heel stuk minder. Je kunt voor de vleugel ook denken aan een Bergwijn - waar al een gerucht over de ronde deed. Maar natuurlijk ook niet de eigen jeugdader vergeten. Want volgens mij stonden er in het sterke Oranje -17 een behoorlijk aantal Ajacieden. Maar die kunnen niet zonder ervaring. Dus blijft het altijd maar weer een kwestie van wikken en wegen. Al moet je natuurlijk geen miljoenen uitgeven voor een jonge juffer als Pierie. Iedere voetbalkenner ziet direct dat deze jongen nooit de Europese top, laat staan de Nederlandse, gaat halen. Voortaan beter scouten!

24 december 2019 om 20:57

Enige jaren geleden? Welke spelers hebben we het dan precies over als ik vragen mag?

24 december 2019 om 23:52

We? Ben je John de Jong? Zou maar even natrekken wie er met een Ajax verleden bij PSV hebben gespeeld. Direct of indirect. Logisch, want de jeugdopleiding van Ajax heeft altijd talenten geleverd; voor Ajax zelf en andere clubs. PSV heeft die ader nu ook ontdekt - naast het halen van oud Ajax jeugdspelers. Ittaharen en Gakpo zijn de zelf opgeleide jeugdspelers. Ga zo door!

25 december 2019 om 12:58

Jij zat toen nog met een emmertje en schepje in de zandbak toen dat plaatsvondt, maar je zou het kunnen weten als je naar de verhalen van Hans Kraaij Jr. hebt geluisterd. Vanaf zeg eind jaren 70 is Philips met geld gaan smijten en met de Philipsmiljoenen werden de beste spelers uit de Eredivisie weggekocht. De bekendste periode is begin jaren 80, toen Kraaij Sr. een zak geld meekreeg en bij Ronald Koeman, Gerald Vanenburg, Ruud Gullit en Ivar Nielsen op de thee ging.eigenlijk pas na de Fluwelen Revolutie is Ajax pas echt professioneel geworden en is PSV qua financiele middelen voorbij gestreefd. Hier komt ook het spottende koopclub vandaan. De 40 jaar daarvoor hadden Ajax en PSV min of meer dezelfde begroting en vaak had PSV meer te besteden omdat Philips de helpende hand toereikte; toen kon dat nog.

25 december 2019 om 19:59

Amen. Overigens, dat emmertje had ik tijdens de jaren zeventig al in de zandbak achter me gelaten;-). Voortaan begrijpend lezen....

24 december 2019 om 10:43

Spelers uit het buitenland halen en dan klagen dat Ajax zijn geld niet in de Eredivisie investeert. Er blijft altijd wat te klagen.

24 december 2019 om 14:33

Ja inderdaad je concurrentie flink wat geld geven zodat die voetballers van 15 miljoen kunnen halen en er dan weer flink op kunnen verdienen

Lijkt me goed dat Ajax al haar verdiende miljoenen overmaakt naar PSV en Feijenoord. Dat helpt Ajax 1 seizoen en het seizoen er na zullen Feijenoord en PSV het geld wat ze hebben verdient spenderen aan de verbreding van de kwaliteit in het team.stel dat Ajax Malen zou kopen voor 50 miljoen. Dan kan PSV daar haar middenveld en verdediging dusdanig mee versterken dat ze waarschijnlijk een stuk sterker worden. En natuurlijk zal hij Ajax ook versterken maar denk dat dit niet opweegt tegen de verbetering die PSV zou doormaken.

24 december 2019 om 09:54

50 miljoen voor Malen moet Ajax niet doen. En hij is ook nog blessuregevoelig. Stengs of Boadu voor rond de 20 lijkt mij eerder haalbaar en je moet je afvragen of een Sontje Hansen en/of Brobbey nou echt minder is als je even vooruit denkt. Dilrosun van Hertha vind ik ook een goede optie overigens.

24 december 2019 om 11:32

Stengs of Boadu rond de 20? Vincent Janssen ging voor meer, waarom denk je dat ongeveer 20 miljoen genoeg is voor grotere talenten + de inflatie?

24 december 2019 om 11:59

Boadu en Stengs hebben allebei Raiola als zaakwaarnemer. En laat Raiola er nu bekend om staan dat hij zijn Nederlandse talenten keer op keer erg goedkoop weet weg te sluizen op uitzondering Mathijs na dan. Maar die had dan ook de Golden Boy award gewonnen, de halve finale CL bereikt, de finale nations league met Oranje, de dubbel gewonnen met Ajax.Boadu en Stengs hun CV stelt daar tegenover eigenlijk nog niks voor.En dan moet je bij Stengs ook nog rekening ermee houden dat hij een zware knieblessure verleden heeft gehad wat hem een enorm financieel risico maakt om hem te kopen. Alleen daarom al zal zijn waarde flink doen laten zakken.

24 december 2019 om 12:09

@lawpi, die Nederlanders waar jij op doelt, Tete/Kishna/bouy enzo, hadden slechts nog 1 jaar contract. Een daarvan zat op de bank, de ander had 2 kapotte knieen, bouy had zelfs nog een jeugdcontract en nooit in ajax 1 gespeeld. Kluivert ging voor 17 miljoen met 1 jaar contract nog over. Stengs en Boadu hebben vorig jaar contracten getekend van 5 jaar dus nog 4 jaar over.

24 december 2019 om 15:12

Dat maakt voor Raiola niks uit hoe lang hun contracten nog duren als hij ze maar kan wegsluizen en zijn commissie kan ontvangen.

24 december 2019 om 23:53

Natuurlijk maakt dat wel wat uit. Met meerdere jaren op een contract staat de verkopende club veel sterker. Bij Kluivert was het 17 miljoen of jaar erop niks. De enige Nederlandse Raiola speler bij Ajax die meer dan 1 jaar contract had was de Ligt. De rest vertrok transfervrij of met slechts 1 jaar contract

24 december 2019 om 11:03

Als Ajax 50 miljoen kan uitgeven aan een speler van psv dan is dat eerder slecht dan goed nieuws voor psv. Ja psv kan zich dan op meerdere posities verbeteren, maar als Ajax 50 miljoen kan uitgeven aan 1 speler dan zal Ajax waarschijnlijk een ongenaakbare selectie kunnen samen stellen terwijl psv dan weer baumgartls en guti's van 10-15 miljoen moet halen waarvan het nog moet blijken of ze wat toevoegen.

24 december 2019 om 18:34

@zyotto mocht Ajax zo gek zijn om 50 miljoen uit te geven aan een speler van PSV, dna hoop ik dat ze Ihattaran kopen. Die is m.i. enige die echt door kan groeien naar Europese top en waar Ajax minimaal aankoopbedrag terug kan verdienen. Mocht PSV echt 50 mil nodig hebben, dan packagedeal Bergwijn en Malen samen als Ihattaran niet kan. Maar genoeg gedroomd, Ihattaran zal helaas niet voor Ajax uitkomen

24 december 2019 om 12:23

Wij gaan die ploegen niet sterker maken. En Malen is geen 50M waard, jij gelooft in sprookjes. Je moet je eerst laten zien in de CL zoals die jongens van Ajax hebben gedaan.

24 december 2019 om 14:45

Ja precies. Als Ajax een goede spits nodig heeft dan maakt het in principe weinig uit of Dortmund 50 miljoen voor malen betaald of Ajax. Dat geld krijgt psv toch wel. Maar goed een malen is maximaal 25 miljoen waard, dus als Ajax het dubbele betaald, dan is het wel goed voor psv, maar dat zie ik Ajax niet doen.

25 december 2019 om 09:27

Jij weet dus precies hoeveel spelers waard zijn? Moet je wat mee gaan doen dan.....

25 december 2019 om 10:42

Dat niet, maar het is wel duidelijk dat 50 miljoen te veel is voor een spits die eigenlijk alleen 5 goals tegen vitesse heeft gemaakt dit seizoen. Prima spits, maar voor de rest weinig laten zien en nu een half seizoen uitgeschakeld met een blessure. Daar zou ik momenteel niet meer dan 25 miljoen voor betalen. Ja als Ajax dan 50 miljoen betaald dan is het goed voor psv, maar als er meerdere (buitenlandse) clubs hetzelfde bedrag willen betalen dan maakt het niet uit.

25 december 2019 om 08:32

Zodat de concurentie een paar spelers van pak hem beet 15 miljoen kunnen kopen , die ze dan weer naar een paar jaar met flinke winst kunnen door verkopen. Dan wordt de concurentie financieel ook sterker

25 december 2019 om 10:43

Moet ook nog blijken. Of ze geven het uit aan Marin, bruma en baumgartl en je ziet geen cent meer terug.

25 december 2019 om 13:04

@zytto, ik denk oprecht dat Marin tegen de prijs waar Ajax hem heeft gekocht weer verkocht kan worden onder het mom: hij past niet in het Ajax spelletje

25 december 2019 om 13:27

Kijk als je een goede speler kan weg halen bij de concurent en voor de juiste prijs , ok. Maar als je bv 50 miljoen moet betalen en als die zelfde speler als hij naar het buitenland gaat voor 30 miljoen mag vertrekken dan trek ik toch mijn wenkbrauwen op.

25 december 2019 om 17:06

Bossie Klopt, maar jij denkt toch niet dat Ajax het dubbele voor malen gaat betalen als psv zegt 25 voor Dortmund, 50 voor Ajax. Ajax is ook niet achterlijk hoor.

25 december 2019 om 17:54

Nee dat denk ik zeker niet , maar ze vragen het wel als Ajax komt en laten een speler voor een lager bedrag naar het buitenland vertrekken . Ik neem aan dat bijvoorbeeld PSV ook niet achtelijk is ,-)

25 december 2019 om 18:04

Zeker waar.

Wat ik al jaren zeg (ook vorig seizoen) is dat we een verdediger met snelheid en kracht nodig hebben. Je verdedigd met veel ruimte in je rug dan heb je een speler nodig die een sprintduel kan winnen, Ajax krijgt nu ook veel goals tegen door het gebrek aan snelheid. Al is dat met Martinez al weer een stuk beter. Type Sanchez is natuurlijk perfect, die zag je destijds ook vaak op snelheid corrigeren. Ik zou het nu oplossen door Blind op het middenveld te zetten (mits fit) en Martinez op Lcv, Blind vind ik aan de bal ook nog beter. Van de beek - Ziyech - Blind lijkt mij een geweldig compleet middenveld en Eiting en/of Gravenberch zou ik ook graag weer vaker zien, Eiting heeft de handelingsnelheid en het inzicht die nodig is. Je zou dan kunnen gaan kijken naar een extra Lcv, misschien is van Drongelen wel iets, die heeft ook snelheid. Verder zou ik de jeugd ten eerste kansen geven, maar misschien nog zoeken naar een buitenspeler en/of spits voor komend seizoen, Stengs/boadu ligt voor de hand maar een Dilrosun vind ik ook goed. Verder lijkt mij Fosu-Mensah komende zomer een welkome versterking, eventueel als balveroverende middenvelder, dan wel RCV of RB.

Tjeu Sjaak.. Als je nog over het Ajax verleden van Bergwijn gaat vallen, die jongen speelt al 8 (!) jaar voor PSV. Je hoort ons toch ook niet janken over Huntelaar?

En wat hij zegt is natuurlijk uitlokken he. Kijk ons eens groot en geweldig zijn. En het maar raar vinden dat mensen Ajax op dat vlak vaak walgelijk vinden!

24 december 2019 om 21:00

Volkomen waar

25 december 2019 om 00:38

Nee en onze brabantse broertjes doen dat niet als alles op rolletjes loopt? Nirt zo serieus nemen man, Sjaak kijkt altijd door een Ajax-bril, als je dat nu nog niet doorhebt ligt dat toch echt aan jou.

25 december 2019 om 13:27

Trek het je niet zo aan. Sjaak Swart zegt zelden iets zinnigs en kan alleen maar negatief zijn jegens andere clubs. De man kan niet verder kijken dan z'n eigen club.

Als je de beste wil zijn moet je dat zeker doen
En ben blij dat wij dat kunnen . Fijne kerst xxx

Persoonlijk vind ik die Swart een beetje een zeurzak aan het worden en zoekt structureel de aandacht

Ajax moet alleen spelers kopen waar ze zelf sterker van worden. Zo heel goed zijn Bergwijn en Malen nou ook niet. Alleen Ihattaren zou wel leuk zijn, maar ik denk dat hij uiteindelijk naar het buitenland zal gaan.

In een wedstrijd tegen ado durven ze de jeugd wa kans te geven maar als het er om gaat niet. Gewoon een koopclub al geven ze dat nie toe

Bayern scenario is inderdaad niet zo fijn. Dan weet je al dat er maar 1 kampioen is. Gezien de situatie van Nederland in de ranglijst is het ook niet mogelijk voor Psv, Feyenoord of AZ om in de CL te spelen. De kwalificatie in de play offs vallen toch tegen de laatste 10 jaar. Nee in dit geval krijg je een Griekenland scenario. Er is maar 1 club dat een ruime voorsprong heeft en de rest hebben de financiële vermogen niet om te concurreren. Of je wordt door Red Bull gekocht... Red Bull Feyenoord... klinkt apart

Swart zegt helemaal niet dat Ajax de concurrentie (had Moeten) leeg (moet) kopen. Hij zegt alleen wel dat als ze dat hadden willen doen ze dat voor de competitie hadden moeten doen. En dat is toch wel een knap verschil in wat je zegt. En natuurlijk is het jammer voor de competitie dat PSV en Feyenoord ondertussen voor de winterstop al geen concurrent voor de titel meer zijn. In die zin lijkt onze competitie dit jaar nogal op die van Duitsland in de laatste 8 jaren, en ook op die van Frankrijk en Italie.en dat is op zich niets om blij mee te zijn.

Die is er, maar je moet hem wel ontwikkelen... Laat Schuurs minuten maken, laat hem net als De Ligt op zijn bek gaan... Zelfde als met Donny... daar heb je straks Ekkelenkamp voor...Ik zou alleen als de sodemtieter een spits halen!Huntelaar is voor de slotfase en Traore mag je nog niet alles van verlangen ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren