Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat poging ondernemen sensationeel record uit 1993 te breken

Laatste update:

Ajax wil vrijdagavond de positieve reeks in de Eredivisie voortzetten als Willem II op bezoek komt. De Amsterdammers gaan fier aan kop in de Eredivisie en kunnen tegen de Tilburgers een nieuwe stap richting titelprolongatie zetten, terwijl de ploeg van Adrie Koster hoopt te stunten in Amsterdam. Opta blikt vooruit op het duel in de Johan Cruijff ArenA, vrijdagavond vanaf 20.15 uur.

O Ajax won zeventien van de laatste negentien ontmoetingen met Willem II in alle competities (één remise, één nederlaag) en noteerde in die duels in totaal 65 treffers (gemiddeld 3,4 goals per duel), terwijl de Tilburgers in die wedstrijden slechts tien keer tot scoren kwamen.

O Het winstpercentage van Ajax tegen Willem II is het hoogste winstpercentage voor de Amsterdammers tegen een huidige Eredivisie-ploeg waartegen Ajax minimaal vijf keer in actie kwam (83,7 procent - 72 zeges, 6 remises, 8 nederlagen).

O Ajax was in 2019 al 153 keer trefzeker in alle competities, één doelpunt minder dan het record voor een Eredivisie-ploeg sinds de invoering van het betaalde voetbal (154 in 1993, ook door Ajax).

Dit bericht bekijken op Instagram

Klaas-Jan Huntelaar is de tweede Ajax-speler ooit met 7? goals als invaller in een Eredivisie-seizoen, na Nikos Machlas (7, 2001/02) ? ? De statistieken van Huntelaar als invaller ??? ? ?? tegen FC Emmen (5-0, 18 minuten speeltijd)? ? tegen VVV-Venlo (1-4, 31 minuten speeltijd)? ? tegen Sparta (1-4, 36 minuten speeltijd)? ? tegen Fortuna Sittard (5-0, 45 minuten speeltijd)? ? tegen FC Groningen (2-0, 32 minuten speeltijd)? ? tegen FC Utrecht (4-0, 21 minuten speeltijd)? ? tegen Heracles Almelo (4-1, 17 minuten speeltijd)? ?? tegen FC Twente (2-5, 64 minuten speeltijd)? ? ? Het Eredivisie-record is 8? en staat op naam van Erik Meijer (PSV, 1994/95) en Georgios Samaras (SC Heerenveen, 2004/05)? ? De statistieken van Huntelaar in 2019/20 ?? (alle competities meegerekend)? ? ?? 18 wedstrijden? ? 724 speelminuten? ? 9 doelpunten? ?? 3 assists? ? #ajax #huntelaar #eredivisie #ajaxamsterdam

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

O Ajax was dit Eredivisie-seizoen van alle clubs het vaakst trefzeker in het eerste kwartier (zeven goals) terwijl Willem II als enige Eredivisie-club nog geen enkel tegendoelpunt kreeg in deze minuten; de Tricolores waren na Ajax het vaakst trefzeker in de eerste vijftien minuten (zes goals).

O Dusan Tadic, die zijn vijftigste Eredivisie-duel namens Ajax kan spelen, gaf in de Eredivisie alleen meer assists tegen Feyenoord (zeven) dan tegen Willem II (zes); Tadic is de eerste speler deze eeuw met minstens twaalf Eredivisie-assists voor de winterstop in één seizoen.

O Alleen Ajax (achttien) en AZ (vijftien) pakten in speelronde tien tot en met vijftien meer Eredivisie-punten dan Willem II (dertien - vier zeges, één remise, één nederlaag).

O Willem II maakte dit kalenderjaar 27 doelpunten in Eredivisie-uitduels, het hoogste aantal voor de club sinds 1999 (29).

O Alleen door Ajax (67,5 procent) werd dit Eredivisie-seizoen een groter percentage van de schoten gelost binnen het strafschopgebied van de tegenstander dan door Willem II (66,2 procent - 127 van de 192 schoten).

O Ché Nunnely, die goed was voor drie goals en twee assists in zijn laatste drie Eredivisie-duels, maakte elf van zijn dertien competitiegoals in thuisduels: al zijn drie treffers voor Willem II en acht voor Jong Ajax in Amsterdam.

Ajax - Willem II eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat record gaat denk ik gebroken worden. Spelen nog 5 wedstrijden in 2019 als ik het goed heb.

5 december 2019 om 12:03

Waaronder tegen Telstar

5 december 2019 om 12:09

Dat is dan ook wel de lastigste wedstrijd, die zullen alles geven om resultaat te halen. Waarbij de overige teams waarschijnlijk spelen om de schade beperkt te houden.

5 december 2019 om 12:14

Dit is wel een beetje vreemde reactie, vindt je niet? Ik kan me niet voorstellen dat AZ het wel gelooft tegen Ajax. Ook AZ zal gewoon vol gas geven om de 3 punten binnen te halen, zij hebben immers ook nog prima uitzicht op een eventuele titel...

5 december 2019 om 12:41

De lastigste? Telstar is, ook al doen ze nog zo hun best omdat het een knock-out duel is, veruit de zwakste tegenstander. Jong Ajax won een weekje geleden nog van Telstar uit en die scoren de afgelopen 2 seizoenen vrijwel altijd minimaal 2 keer tegen de ploeg uit Ijmuiden, dat gaat in de beker echt niet anders zijn. Ookal gaat Ajax hoogstwaarschijnlijk met veel reserves aantreden, scoren gaan ze zeker en dat record gaat logischerwijs ook 100 procent zeker verbroken worden. Op nationaal niveau scoorde Ajax voor het laatst niet in maart 2019 (1-0 verlies in Alkmaar), sinds toen scoorden ze elke wedstrijd. Dat zal tegen Willem II, Telstar en ADO zeer hoogstwaarschijnlijk niet anders zijn, AZ en Valencia zijn van hoger niveau maar ook daar is de kans groot dat Ajax minimaal 1 goal maakt, tegen die andere 3 is het vrijwel zeker.

5 december 2019 om 17:06

Gerard maakt er de laatste tijd een sport van om - op z'n zachtst gezegd - ietwat vreemde reacties te plaatsen. Waarschijnlijk wil hij zich onderscheiden met een unieke mening, maar hij slaat er een beetje in door.

5 december 2019 om 12:04

Ik zie Ajax geen enkel duel verliezen deze competitie of er moeten echt spelers verkocht worden in de winterstop. PSV in beste doen (niet zoals in de laatste weken) zou wellicht een gelijkspel kunnen opleveren. Alle andere teams hebben simpelweg niet de klasse om het Ajax moeilijk te maken. Neem AZ als voorbeeld. Stengs komt tegenover Nico te staan, Stengs komt daar niet aan te pas. Boadu heeft al zijn doelpunten gemaakt uit een Assist van Idrissi (komt er ook niet aan te pas bij Dest, die is veel te wendbaar) Stengs of Wijndal, tja denk dat Wijndal alleen maar achter zijn tegenstander aan hoeft te lopen als hij gaat aanvallen is Ajax dodelijk. Koopmeijners die kan de hele tijd achter Donny aan en dan blijft er bij AZ weinig extra klasse over.....

5 december 2019 om 12:34

Ik denk dat je het nu echt te makkelijk laat overkomen, AZ is gewoon een sterk team. En je ziet tegen Twente dat als Ajax even niet scherp is het ook gewoon moeilijk kan worden. Ja Ajax in normale doen moet gewoon winnen van AZ, maar de grootste tegenstander van Ajax is Ajax. Laksheid is gewoon iets wat er in kan sluipen. We gaan het zien.

5 december 2019 om 12:46

Nou nou zeg, jij maakt het wel heel bont. Als er een team is wat Ajax kan verslaan dit jaar in Nederland is het AZ wel, die spelen gewoon goed voetbal. Jij schildert de halve AZ-basis af als een stel koekenbakkers maar zij kunnen de Ajax defensie wel degelijk pijn doen op een goede dag hoor. Ik denk dat Ajax de wedstrijd in Alkmaar wel gaat winnen overigens, maar zo'n 'walk in the park' als jij het wil doen lijken wordt het zeker niet.

5 december 2019 om 13:28

Dit vind ik echt een heel absurde reactie. Van alle wedstrijden die Ajax moet spelen maak ik me de meeste zorgen over AZ uit. Ik denk wel dat Ajax gaat winnen, maar makkelijk zal het zeker niet gaan. En een gelijkspel uit zou me ook niet verbazen. AZ heeft een heel leuk team dat prima voetbal op de mat legt en jij doet nu net alsof het een KKD-ploegje is.

5 december 2019 om 13:29

Ja dat zagen we eerste helft tegen Twente,als die het wat beter uitspelen staan ze 3-0 voor

5 december 2019 om 18:34

@Ajax33* Az is een aardige team en voor Ajax geluk dat ze hen nu treffen met vooral hun blessures in de defensie. Benieuwd of Slot tegen Ajax ook durft on Claisi achter op te stellen. Dat gaat dan zo afgestraft worden.

5 december 2019 om 21:09

Wat een onnodige grootspraak, AZ is geweldig team die ons het zeker moeilijk gaat maken en kan ons ook nog verslaan.

7 december 2019 om 03:45

@xajacfa: Juist ja, Willem ll thuis; altijd lastig

"ajax was in 2019 al 153 keer trefzeker in alle competities, één doelpunt minder dan het record voor een Eredivisieploeg sinds de invoering van het betaalde voetbal (154 in 1993, ook door Ajax)." En toch zullen sommige op TV blijven beweren dat een trainer niets toe tevoegen heeft. Zet oma bij Ajax en die wordt ook kampioen aldus Derksen en zal Driessen bij puntverlies van Ajax gelijk weer zagen aan de stoelpoten van Eth.

5 december 2019 om 12:02

Nou je moet wel toegeven dat bij de verdwijning van het salarisplafond de Eredivisie een speeltuin is geworden voor Ajax. Dat Ten Hag een goede trainer is geloof ik direct. Maar dat kan je in de Eredivisie moeilijk testen. Wanneer ik een willekeurig team mocht uitzoeken met spelers die 3 miljoen verdienen en 20 miljoen kosten, tegen spelers die 1-2 ton verdienen en transfervrij zijn. Dan won ik ook mijn wedstrijden met twee vingers in de neus. Overigens in de CL doet Ajax het natuurlijk fantastisch en dat komt mede door Ten Hag. Daar kan je niet omheen, ook niet als Derksen of Driessen zijnde.

5 december 2019 om 12:07

@fcutrecht tuurlijk maakt het werken makkelijker maar geld zegt niet alles. Een AZ kan alleen maar dromen van begroting van Psv, de salarissen en aantal spelers. Toch draait AZ goed en PSV met al dat geld niet. PSV betaalt ook salarissen waar andere clubs nachtmerries van krijgen. Hier wordt juist bewezen dat een niet-bekwame trainer niet geschikt is voor leiden. Dus als je willekeurige persoon bij Ajax neerzet, betekent niet dat je makkelijk kampioen wordt in NL. EtH bewijst juist dat zijn tactische inbreng van groot belang is.

5 december 2019 om 12:08

Dan zou dat voor PSV ook zo moeten zijn, Bergwijn verdiend bruto 7 miljoen per jaar. Het is veel belangrijker dat je je geld goed investeert.

5 december 2019 om 12:16

Bergwijn verdient bruto 7 miljoen per jaar, weet je dat zeker?

5 december 2019 om 12:16

Als Bergwijn 7 miljoen bruto per jaar verdiend dan zou ik daar wel heel graag een bron van willen weten. Want volgens mij betaalde Ajax de hoogste salarissen van de Eredivisie, en tot niet zo lang geleden was dat beperkt tot 1,5 tot 2 miljoen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat PSV dan doodleuk meer dan 3 keer het dubbele daarvan op tafel legt...

5 december 2019 om 12:22

AZ heeft ook gewoon 4 goede talenten die toevallig tegelijk doorbreken. Zonder deze uitzonderlijke talenten stond AZ nu gewoon vijfde. Of ze nou Ten Hag, Van Bommel of oma hadden. Probleem voor ploegen als AZ en Psv is dat ze afhankelijk zijn van bepaalde spelers. Door het godsvermogen dat Ajax kan investeren en aan salarissen besteedt, zijn ze niet te afhankelijk van bepaalde spelers (al zal het zonder Zyech wat stroever gaan) en kunnen ze dit in tegenstelling tot Psv en AZ over een lange periode vasthouden. De trainer is hierbij van ondergeschikt belang idd.

5 december 2019 om 12:47

Bergwijn verdient never 7 miljoen bruto per jaar, hoe kom je daar in hemelsnaam bij? Het zou me niet verbazen als hij nog flink onder de helft daarvan verdient.

5 december 2019 om 12:59

Ten Hag heeft ook bij andere clubs toch bewezen dat hij meer dan een gemiddelde trainer is. Begrijp niet waarom er steeds toch getwijfeld moet worden aan de competenties van ten Hag. Wat moet hij aan de buitenwacht dan nog meer laten zien om de erkenning te krijgen die hij verdiend?

5 december 2019 om 17:20

@mrkrillin het probleem is alleen dat PSV niet echt beter materiaal heeft als AZ. dat Van Bommel er echter ook weinig van bakt ben ik wel met je eens want dan nog mag je geen 7 punten achter staan op AZ

5 december 2019 om 18:09

@japie_krekel dat meen je toch niet? PSV heeft echt op bijna alle posities een betere speler. Bij dit PSV zouden mogelijk alleen Wijndal en Koopmeiners spelen. Stengs twijfel.

5 december 2019 om 19:19

@MrKrillin Nou dat vind ik niet hoor. Die spelers voorin (Malen, Bergwijn, Ihatarren) zijn fantastisch en Dumfries ben ik ook wel van gecharmeerd af en toe, maar verder houdt het niet over wat PSV op het veld heeft staan. Sadilek, Viergever, Hendrix, Baumgartl, Rosario, Zoet, Doan etc. is echt niets speciaals hoor, pure middelmaat. Die zijn echt niet veel beter dan die spelers van AZ, sterker nog, in veel gevallen zelfs minder.

5 december 2019 om 21:11

Hele sterke reactie, klasse Erik ten Hag maakt echt het verschil.

5 december 2019 om 21:11

Gerard wat een onzin, hij zal tussen de 1 en 2 miljoen max bruto verdienen.

5 december 2019 om 21:12

Funky laat ze maar roepen, de meeste weten wel beter Ten Hag is een zegen vind ik.

6 december 2019 om 09:48

Gerard13 ik begin zo langzamerhand het gevoel te krijgen dat je bij praktisch ieder onderwerp reacties post die zo vol met onzin zitten om maar reacties uit te lokken. Het begint een beetje treurig te worden. Of heb je een bron voor de 7 miljoen van Bergwijn?

5 december 2019 om 12:25

Ach de lui van VI neem ik sowieso niet serieus met hun reacties op Ajax, want de zogenaamde toptrainer zoals Guardiola staat ook gewoon 11 punten achter op Liverpool en heeft geloof in de tijd dat hij er zit al 500 miljoen uitgegeven . Dus als Derksen zegt dat Oma met Ajax ook kampioen wordt dan neem ik dat niet echt serieus met anders woorden ten Hag voegt wel degelijk iets toe aan het huidige Ajax want niets komt zomaar vanzelf hoor .

5 december 2019 om 13:06

Sloep01 Pep heeft al bijna 780 miljoen uitgegeven en te bedenken dat spelers als Ferdaninho, Sterling, Aguero en de Bruyne er al zaten voor zijn komst!!

5 december 2019 om 19:25

Ben ik met je eens, Ten Hag heeft wel degelijk een positieve invloed op het spel en de resultaten van Ajax. Overigens wat betreft Man. City moet ik wel de kanttekening maken dat zij voornamelijk tegen clubs spelen die qua niveau een stuk hoger zitten dan de gemiddelde eredivisie-club (wat ook niet vreemd is gezien verdeling televisie-gelden).

5 december 2019 om 12:46

Mrkrillin,ten Hag is ook een topcoach. Onhandig verbaal, maar hij weet wel met Ajax te spelen waar je vaak je vingers bij aflikt. Mensen die Derksen serieus nemen zijn al helemaal niet geloofwaardig...het is gewoon een zure oude rancuneuze man...meer niet. Zelf was hij een zeer beperkte speler, en wil graag zichzelf als intellectueel profileren...maar is gewoon een onzin prater bij uitstek...en tja soms heb je dan ook wel eens gelijk. Net zo met Driessen...een wat narcistisch mannetje wat als een kind staat te huilen als Ajax hem negeert en dan vervolgens met allerlei onwaarheden bij een grote krant mensen probeert kapot te maken.een krant moet objectief zijn, maar hij als hoofdredacteur is dat alles behalve. Daarom is het ook lekker dat Erik zulke dingen laat zien, en records verbreekt.zoals al eerder opgemerkt hieronder, een goed team zorgt niet automatisch voor dito resultaat. Kijk naar PSV of Man city.het helpt zeker dat je veel geld ter beschikking hebt, maar geld alleen is niet voldoende.ik heb ook veel kritiek geuit op hem in het begin en dacht dat hij het niet zo redden, maar inmiddels is wel overduidelijk dat hij een groot aandeel heeft.zijn voornaamste kwaliteit is dat hij iedereen altijd scherp krijgt, en ook veel vechtlust meegeeft. De combinatie met technische spelers die veel werklust geven is dan dodelijk...ajax was vaak een mooi weer voetbalclub door veel spelers. Er is niets mis met je mouwen opstropen en mee verdedigen zoals ze doen, want dan ben je erg sterk zoals gebleken is!daar heeft hij veel krediet voor opgebouwd bij mij. Als hij weg is hoop ik een zelfde soort trainer weer te zien...

6 december 2019 om 09:11

Je weet dat er in 1993 minder wedstrijden gespeeld werden?

Technisch gezien is dit het beste Ajax ooit, tuurlijk kan je nu niet met vroeger vergelijken. Maar het is heel indrukwekkend wat Ajax neerzet.

Ik heb liever dat ze proberen ongeslagen kampioen te worden , dat lijkt me een grotere uitdaging

5 december 2019 om 12:49

Zijn ze al in 95 geweest...is leuk, ik heb liever dat ze kampioen worden, ver in de CL komen en de beker winnen. ALs daar dan 1 verlies potje bij zit is dat geen ramp voor mij

5 december 2019 om 13:26

Dit zeg ik ook , omdat die gasten zich moeilijker kunnen motiveren voor een eredivisie wedstrijd dan een CL . Wat natuurlijk logisch is , maar zo'n uitdaging als ongeslagen kampioen worden kan dan weer motiverend werken ....en voor de rest hoop ik ook dat ze ver komen in de CL , met dat aantrekkelijke voetbal waar veel voetballiefhebbers over praten , in binnen- en buitenland

Jagen op records daar is dit huidige Ajax dol op maar moeten zich vrijdagavond zichzelf niet voorbij gaan lopen. De grootste tegenstander van Ajax is momenteel Ajax zelf.

Waarbij het nog leuk is om te vermelden, dat record houder Samaras, destijds invaller was achter vaste spits Huntelaar!

5 december 2019 om 17:17

Bij Heerenveen ja, de doorbraak van de Hunter! Volgens mij ging Samaras later naar Celtic.

5 december 2019 om 17:37

Die door Arnese werd weggestuurd bij PSV. 😊

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren