Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat dolende tegenstander vanavond pijn doen via standaardsituaties

Laatste update:

Ajax hervat zaterdagavond de jacht op koploper PSV met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Waar de Amsterdammers moeten winnen om in het spoor te blijven van de ploeg van Mark van Bommel, wacht Heracles na drie nederlagen op een rij weer op één of meerdere punten. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het Polman Stadion, zaterdagavond vanaf 18.30 uur.

O Heracles Almelo won slechts één van de laatste vijftien thuisduels met Ajax in de Eredivisie (drie gelijk, elf verloren): de ontmoeting van vorig seizoen (2-1 in augustus 2017).

O Heracles hield Ajax eerder dit seizoen op 1-1; de club wist één keer eerder ongeslagen te blijven tegen de Amsterdammers in een Eredivisieseizoen (1-4 en 1-0 in 1964/65).

O Heracles Almelo pakte in de laatste tien speelronden minder punten dan elk ander team (6), terwijl alleen PSV (30) en Ajax (25) meer punten pakten dan de Almeloërs in de eerste tien duels (20, met Feyenoord).

O Alleen Ajax (12 keer) scoorde dit Eredivisieseizoen vaker van buiten het strafschopgebied dan Heracles (11 keer); de enige goal van de Almeloërs eerder dit seizoen tegen Ajax was ook van buiten de zestien.

O Geen team voerde dit seizoen meer wijzigingen door in de basisopstelling dan Heracles (38, met PEC Zwolle), dat in de laatste tien speelronden geen opeenvolgende competitieduels met dezelfde elf startte.

O Ajax scoorde alleen in 1966/67 (77) en 1985/86 (80) vaker in de eerste twintig Eredivisie-speelronden dan dit seizoen (72 keer).

O Geen ploeg scoorde dit Eredivisieseizoen vaker uit standaardsituaties dan Ajax (17 keer, net als PSV), terwijl er geen ploeg meer goals incasseerde uit dode spelmomenten dan Heracles (18).

O Van alle spelers die dit seizoen tot minimaal 25 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied kwamen, noteerde niemand zo'n hoog percentage van al zijn balcontacten in de zestien van de tegenstander als Kasper Dolberg (19 procent - 61 van de 313) en Klaas-Jan Huntelaar (19 procent - 60 van de 308).

O Hakim Ziyech, die zijn 100e Eredivisiezege kan boeken in zijn 184e wedstrijd, was in zijn laatste zes competitieduels direct betrokken bij elf doelpunten (6 goals, 5 assists).

Heracles Almelo - Ajax eindigt in een...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig is het geen quote van Lasse..

Moet het allemaal nog maar zien, de vorm van voor de winterstop is nog niet helemaal terug en momenteel moeten we zeker in de uitwedstrijden geen ploegen onderschatten.

7 februari 2019 om 18:53

"de vorm van voor de winterstop is nog niet helemaal terug "

Om heel eerlijk te zijn is de vorm van Heracles nou ook niet echt heel best de laatste tijd.

7 februari 2019 om 20:55

Dat is inderdaad wel duidelijk uit dit artikel. Toch denk ik dat Ajax de grootste tegenstander van Ajax kan zijn op dit moment, ongeacht de tegenstander.

8 februari 2019 om 09:31

Ik had Real Madrid ook liever voor de winterstop gehad. Door de huidige vorm zijn de kansen geslonken.

9 februari 2019 om 17:29

Real Madrid doet het nu ook weer goed, staan op dit moment voor in een uitwedstrijd tegen Atletico. Heracles gaat een makkelijke wedstrijd worden gezien de vorm waarin zij verkeren. Hopelijk raakt er niemand geblesseerd op dat kunstgras zodat we woensdag een mooie pot kunnen zien.

Ik verwacht een simpele zege voor Ajax dit jaar

Heracles is totaal de weg kwijt.
Op strijd zullen ze er wel 1 scoren, maar de klasse van Ajax is veruit te goed.
Ik zeg 1-4

8 februari 2019 om 12:25

Pfff, normaal heb ik wel zin in dit soort potjes waarbij je alleen maar punten kan winnen. Menig team heeft het gewoon lastig bij ons. Maar het vertrouwen is wel geslonken tot het nulpunt, deze droogte doet een beetje denken aan die dramatische seizoensstart onder Jan de Jong...

8 februari 2019 om 23:21

Ik zeg jullie heel eerlijk, ik weet niet of we gaan winnen, Heracles uit spreekt voor zich. Een hele lastige pot, als jullie dezelfde wil hebben als de 1ste wedstrijd van het seizoen toen tegen Ajax gaat het heel lastig worden. Ajax is zeker favoriet maar jullie moeten wel wat hoop houden jongens. Het is helaas nog geen gespeelde wedstrijd.

Wat hebben we thuis ook alweer tegen ze gedaan? En nu op kunstgras? Ben benieuwd.......

7 februari 2019 om 21:58

Kunstgras is voor Ajax geen probleem. En die wedstrijd kun je met deze totaal niet vergelijken.

Oh oh, hoop oprecht dat we heel vroeg een voorsprong kunnen pakken. Als we ons optimaal moeten inspannen op kunstgras, zullen de spelers dat zeker voelen als Real op bezoek komt.

Reken me lang niet rijk hoor. Heracles kan je je altijd in verslikken. Al zijn ze ook niet in grootse vorm, die kunnen uit gerekend tegen Ajax ineens boven hunzelf uitstijgen.

Voor Heracles telt maar 1 wedstrijd. En dat is tegen Ajax, dus zal lastig kunnen worden voor Ajax. Vorige week tegen den haag leverden ze echt een wanprestatie, ze deden er echt geen reet aan

8 februari 2019 om 01:47

Dat valt ook nog wel mee. Tuurlijk wil elke ploeg graag stunten tegen Ajax, maar zo extreem heeft Heracles dat niet (vergeleken met andere clubs). Normaal gesproken telt voor hun maar 1 wedstrijd en dat is die tegen Twente.

8 februari 2019 om 12:00

Haha wat een onzin zeg. Ik leef redelijk dichtbij Almelo en Ajax leeft daar helemaal niet zo hoor. De meeste supporters die ik ken van heracles vinden Ajax zelfs gewoon een mooie club zelfs. Al zou dat natuurlijk ook kunnen dat ze dat tegen mij zeggen omdat ik voor Ajax ben

8 februari 2019 om 14:07

@mpmfc: dat ben ik het niet met je eens. Heracles heeft goede, warme banden met Ajax. Wat dacht je van de salonremise in 2014 (ajax kampioen; Heracles handhaaft zich in de Eredivisie)? Of het plaatsen van Heracles-supporters in twee skyboxen in 2016 (daarbij kregen Heracles-supporters gratis eten en drinken)?

"geen ploeg scoorde dit Eredivisieseizoen vaker uit standaardsituaties dan Ajax (17 keer, net als Psv), terwijl er geen ploeg meer goals incasseerde uit dode spelmomenten dan Heracles (18)."
Dat zal dan met name uit vrije trappen zijn, want de Ajax-corners zijn bizar slecht qua rendement. Het vreemde vind ik dat ze consequent blijven vasthouden aan uitdraaiende corners, ook al levert het 14 keer in één wedstrijd geen gevaar op. Nooit eens switchen naar indraaiend, zodat je voorspelbaar bent.
Sowieso is bovenstaand feitje scorebordjournalistiek, want er staat niet bij uit hoeveel pogingen. Het is logisch dat Ajax en PSV de meeste vrije trappen en corners op de helft van de tegenstander krijgen. Een nietszeggende stat dus.

8 februari 2019 om 12:25

Bizar slecht is nogal overdreven. 5 procent conversie, daarmee een 7e plek (eerste helft van het seizoen). Ter vergelijk Heerenveen staat daar op 1 met 9 procent conversie en PSV op 2 met 8 procent.
Ajax had wel het meeste schoten op doel vanuit corners, 46 vs 41 van Feyenoord (2e plek).

Wel eens dat de conversie te laag is met 149 corners en 7 goals, maar Feyenoord bijvoorbeeld 133 corners en 8 goals en PSV 96 corners en ook 8 goals. Zo vaak word er dus sowieso niet gescoord vanuit een corner, door welk team dan ook.

8 februari 2019 om 12:29

Daarbij vind ik wel dat je mee zou mogen nemen dat wij Schöne en Ziyech als nemers van de corners hebben. Wellicht qua traptechniek de nummer 1 en 2 van de Eredivisie.

Ik zeg 4-3 voor Heracles. En ajax scoort 3 keer uit een dood spelmoment. Want voetballend komen ze te kort tegen heracles op kunstgras

9 februari 2019 om 17:45

Het zou zomaar eens 5-3 kunnen worden want Onana heeft last van zn pink

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren