Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en PSV volgen Klich: 'Als hij zo doorgaat, is hij onhoudbaar voor ons'

Laatste update:

PEC Zwolle won afgelopen zondag met 6-1 van ADO Den Haag en boekte zo de ruimste overwinning ooit in de Eredivisie. Die prestatie was voor een groot deel te danken aan Mateusz Klich, die liefst vier assists voor zijn rekening nam. De middenvelder van PEC is al langer goed bezig en in Zwolle weet men dat diverse clubs de Pools international goed in de gaten houden.

/

De 23-jarige Klich is bezig aan zijn tweede seizoen bij PEC en is al in verband gebracht met Ajax en PSV. "Hij behoort tot onze sleutelspelers en we willen hem dolgraag behouden, maar de interesse voor hem neemt met de week toe", weet technisch directeur Gerard Nijkamp. "Als hij zo doorgaat, is hij onhoudbaar voor ons." Het contract van Klich bij PEC loopt tot medio 2015.

Vooralsnog zijn er geen clubs die contact hebben opgenomen met Nijkamp. "Er zijn nog geen concrete aanbiedingen, maar het lijstje met clubs die hier op de tribune zitten, neemt met de week toe. In aantal en in status", benadrukt de sportbestuurder tegenover Voetbal International. Klich speelde tot dusver 23 competitiewedstrijden in de Eredivisie.

Mateusz Klich is goed genoeg voor een topclub in de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Overdrijven is ook een vak. Dit is een goede speler, maar laat hem eerst eens presteren bij Vitesse, AZ, Heerenveen of iets dergelijks. Een stapje hoger en bij een club waar meer gevraagd wordt van spelers en niet alles wat goed gaat direct met gejuich ontvangen word..

23 oktober 2013 om 21:30

Inmiddels is de situatie wel zo dat als hij zou presteren bij bovengenoemde clubs, dat hij onhaalbaar is voor Ajax of Psv. Ik denk dat hij bij beide clubs zou passen en misschien zou hij moeten wennen aan het niveau, maar eventueel niet zou misstaan bij Ajax. Hij heeft wel de steekpass die ze nu missen.

23 oktober 2013 om 21:36

Onhaalbaar? Zowel PSV als Ajax hebben deze zomer winst gemaakt. Verder lijkt me het wel een goede speler, maar ik wil niet te snel van stapel gaan met dit soort spelers. Ik denk dat deze speler niet veel moet kosten, en dus lijkt het me wel een interessante optie voor zowel PSV als Ajax

23 oktober 2013 om 22:31

Asjeblieft niet klich zeg, hij kan nu die steekpasses geven in de omschakeling omdat er veel ruimte is. Bij ajax speel je echter 80%vd wedstrijd op de helft vd tegenstander en ook nog eens in de kleine ruimte. Hoop niet sat we gezakt zijn naar het niveau klich

23 oktober 2013 om 22:32

Je kunt hem beter nu kopen en verhuren dan hem uit de kluiten te laten groeien en hem dan willen. Bovendien heeft PSV winst gemaakt maar in een perspectief waarbinnen niet heel veel uitgaven passen.

23 oktober 2013 om 23:13

Dat is raar, als de verkopen van o.a. Strootman en Mertens niet eens meegerekend zijn. Daarbij is Marcelo verkocht voor om en nabij de drie miljoen. Lens voor negen miljoen. Maar gelukkig weet jij het beter!

Deze jongen kopen en gelijk verhuren aan Zwolle. Dan kan je altijd zien hoe hij zich ontwikkelt.

23 oktober 2013 om 23:33

Ho is, PSV en Ajax zijn geen Chelsea die dat doen. Een investering behouden ze altijd.

24 oktober 2013 om 07:49

Gezakt naar het niveau Klich haha. Hij voorziet Lewandowski van de mooiste pasjes deze jongen kan moeiteloos het niveau van Ajax aan jammer dat je reageert zonder dat je een speler echt hebt zien spelen.

23 oktober 2013 om 21:32

Op internationaal niveau doet hij het toch ook al een jaar prima? En we missen iemand die de Traptechniek heeft mensen vrij voor de keeper te zetten. Na Duarte en de jong is spoeling dun

23 oktober 2013 om 21:52

@ Josephius,

Na Lerin Duarte en Siem De Jong is de spoeling dun bij Ajax? Het kan aan mij liggen, maar zo dun, vind ik, de spoeling niet.

Thulani Serero is technisch en dribbelend erg goed en ondanks dat hij gisteren wat kansen mistte, heeft hij redelijk scorend vermogen.

Verder heeft Ajax Lasse Schöne ook nog. Hij kwakkelt op dit moment met zijn vorm, maar in vorm is hij ook een goede speler voor Ajax.

Dus zo dun, vind ik, de spoeling bij Ajax niet en deze Klich zou wel een redelijke versterking zijn voor zowel Ajax als Psv. Hij speelt immers prima bij PEC Zwolle.

23 oktober 2013 om 22:15

Ajax heeft inderdaad genoeg goede spelers. Siem de Jong zal de kar gaan trekken en daarbij hebben wij nog twee fantastische talenten in de vorm van Fischer (uit vorm) en Andersen. Misschien nog een aanvallende versterking en Ajax kan gewoon kampioen worden. Ook de 3e plaats in de poule in de cl hebben ze nog steeds in eigen hand.

Het komt goed met Ajax!

23 oktober 2013 om 22:35

Die Fischer van jullie was 5 wedstrijden in vorm in totaal geloof ik toch?

23 oktober 2013 om 22:43

Toch knap dan als ie in 5 wedstrijden 10 doelpunten maakte.

24 oktober 2013 om 07:48

Prima bij Zwolle is leuk, maar hij speelt geweldig bij Polen, tegen Engeland op wembley was hij ook geweldig.

23 oktober 2013 om 21:35

Jij denkt dat wij hem dan nog kunnen betalen?

23 oktober 2013 om 22:24

Narsingh en Maher zijn bijvoorbeeld ook naar PSV gegaan. Waarom niet?

24 oktober 2013 om 01:39

Wij hebben hem niet eens nodig, wat een onzin verhaal dit.

23 oktober 2013 om 21:35

Momenteel staat PEC anders een stapje hoger op de ranglijst dan Vitesse, AZ, Heerenveen en dergelijke. Het zegt wat dat hij PEC aan de hand neemt.

23 oktober 2013 om 22:26

Presteren bij een elftal in flow is altijd makkelijker dan bij een club waar het niveau dat hij nu ongeveer haalt standaard is. Zie er eerst op een hoger niveau bovenuit te komen. De enige speler die ik ooit echt een aanwinst vond voor Ajax en bij een Nederlandse (op papier) kleine club speelde was Honda. Deze speler is niet zo goed en hoef ik dus niet bij Ajax te zien.

23 oktober 2013 om 23:47

Hij presteert niet alleen in een team met flow.
Hij staat ook zijn mannetje bij Polen waar toch niet alles flekkeloos verloopt.
En vorige jaar was hij ook al sterkhouder bij Pec in de tweede seizoenshelft waar ze toch voor degraditie voetbal spelen.

24 oktober 2013 om 01:45

Hoewel je zeker gelijk hebt dat het makkelijk spelen is in een team dat goed loopt, wil ik er wel graag bij vermelden dat het vorig seizoen pas goed ging lopen nadat Klich werd aangetrokken. Toen heeft hij de kwaliteit van het elftal eigenhandig zeer verhoogd

23 oktober 2013 om 21:42

Je vergeet een ding: als ie bij Az, Vitesse of Heerenveen goed speelt is ie al niet meer betaalbaar. Je ziet het aan Van Ginkel, Bony, Finnbogason, Altidore. Voor Maher is veel betaald maar ik zie PSV dat niet elk seizoen doen voor een speler van die drie clubs. Misschien moet je af en toe wat samenvattingen van Polen bekijken, misschien dat jouw beeld over hem verandert

23 oktober 2013 om 22:35

Maher? Narsingh? Ook Assaidi, Dost en Altidore waren betaalbaar voor Ajax. Van Vitesse klopt het, maar niet omdat ze onbetaalbaar zijn, maar omdat Vitesse niet aan ''concurrenten'' wil verkopen.

24 oktober 2013 om 15:27

Jeetje.. dat je dit durft te zeggen Rodybboss
Ik had vrijwel hetzelfde gezegd, maar Ajaxzone gooit het er zonder pardon af.

23 oktober 2013 om 21:44

Overdrijven, 4 assists in een wedstrijd doe je niet zomaar. Deze man is de ''xavi'' van Pec, en met die 6-1 overwinning staan ze wel boven jullie met doelsaldo. Of is dat de reden waarom hij overgewaardeerd wordt?

23 oktober 2013 om 22:33

4 assists in een wedstrijd? Ja, met mazzelgoals wat mij betreft. De Xavi van Pec? Wat zegt dat? Of vindt jij de Messi van FC Broodje Bal ook een goede speler? Dat ze boven Ajax staan klopt, maar ik zie niet in waarom dat relevant is. We praten hier over een speler, niet over clubs. En ik zeg niet dat hij overgewaardeerd wordt, maar dat hij nog geen aanwinst is voor Ajax (in mijn ogen).

24 oktober 2013 om 00:11

De Toekomst wat loop je enorm te zwetsen zeg. Nu doet het er ineens niet toe waar Klich speelt terwijl je hierboven doodleuk zegt dat hij zichzelf nog niet heeft laten zien omdat hij maar bij een clubje als PEC voetbalt. Dus ja het maakt wel uit bij welke club hij speelt dus zijn de clubs relevant. Je moet niet je eigen standpunt gaan verdraaien bij elke discussie.

En mazzelgoals? Welke wedstrijd...uhh samenvatting heb jij gekeken?
En PEC in een flow? We hadden juist een dip en als we nog in een flow zitten dan moet dat vanaf vorige winterstop zijn, dat noem ik geen flow meer.

Of Klich een aanwinst is voor Ajax, denk nu nog niet. En dat heeft vooral met zijn snelheid te maken maar als ik dan de wedstrijd Ajax-PEC erbij pak waar het verschil tussen beide teams niet duidelijk merkbaar was dan denk ik waarom ook niet?

Probleem nu met de Eredivisie is dat clubs moeilijk in te schatten zijn en ik kan niet eens zelf zeggen waar PEC staat maar ik denk dat ik mag zeggen dat we niet onverdienstelijk voetballen en de manier waarop we proberen te voetballen vergelijk is met de topclubs.

24 oktober 2013 om 07:51

Dat kan jij vinden maar jij volgt hem dan ook niet. Dit is een speler die zich moeiteloos aanpast aan een hoger niveau.

23 oktober 2013 om 21:45

Oa clubs uit de premier league en de serie a volgen hem az lijkt mij bijv geen optie voor hem

23 oktober 2013 om 21:47

Ja man inderdaad laten we ff wachten tot hij een stuk duurder is 😣

Desnoods verhuur je hem aan een club, maar wacht niet altijd tot je de hoofdprijs betaald

23 oktober 2013 om 22:28

Zo goed is hij nog niet.. We kunnen hem halen, maar dan staat hij jeugd met meer talent in de weg. We moeten pas kopen als iemand daadwerkelijk iets toe gaat voegen en met deze speler betwijfel ik dat nog.

24 oktober 2013 om 09:07

Dat komt omdat je deze speler niet kent dan is het logisch dat je twijfelt.

Klich voegt 100% iets toe ik volg deze jongen met alle wedstrijden van Polen en de wedstrijdjes van PEC pak ik ook mee.

24 oktober 2013 om 00:08

ja dat is al een hele stap. daarna misschien de echte top in nederland

24 oktober 2013 om 09:45

Inmiddels vind ik dat PEC ook wel tot die clubs mag worden gerekend. Klucht is een erg goede speler. Weet iemand zijn statistieken van vorig jaar en ook van dit jaar misschien?

Met zijn overzicht en pass prima speler voor ajax.

Oud nieuws dit. Er zitten ook meer vermogende clubs achter hem aan dus die vertrekt gewoon uit de Eredivisie.

Ook een goede speler inderdaad, maar is toch al 23 en begint nu pas leuke wedstrijdjes voor Zwolle te spelen. Benieuwd of hij dat niveau constant kan doortrekken. Laatbloeiers, voor zover dat in deze geldt, horen er natuurlijk ook bij.
Op termijn kan hij natuurlijk best wel weer een stapje hogerop.

Goede speler maar toch een typisch voorbeeld van het optimisme van de Nederlandse competite. Je speelt 2 wedstrijden goed en meteen word je gelinkt aan verscheidene transfers. Toch merkwaardig.

23 oktober 2013 om 21:42

Klich speelt al sinds winterstop goed. Daarnaast heeft ie ook paar goede interlands voor Polen gespeeld.

Ik begin me te irriteren aan Nijkamp. Met dit soort uitspraken lijkt het wel alsof hij Klich wil verkopen. Er is nog geen concrete belangstelling, dus hij hoeft dit niet te zeggen.

23 oktober 2013 om 21:49

Mazu ik snap je punt echter is pec met oa klich en lachman alweer in gesprek om het contract te opwaarderen en te verlengen ze maken nu al winst op die uitbreiding en hadden nog een potje over

23 oktober 2013 om 22:27

Nijkamp beseft dat Klich in deze vorm never te behouden is voor Pec.
De uitspraken die hij doet, over het aantal clubs die op de tribune zitten en de alsmaar hoger wordende status van die clubs werkt natuurlijk prijsopdrijvend. Misschien is hij wel geniaal bezig al zie ik het liefst dat zijn contract wordt verlengd.

Hoop zooo graag dat hij naar Ajax gaat. Zei al lange tijd dat hij iets was voor Ajax. Je ziet soms in een actie bij hem dat hij zoveel techniek heeft.

Die jongen heeft bij Wolfsburg geen kans gehad omdat ze een mega grote selectie hadden. Nu al een jaar bij PEC grote uitblinker en ook bij Pools nationaal elftal last hij zien dat hij makkelijk mee kan in de top. En waar vind je bij de Nederlandse topploegen nog een middenvelder die met een trap iemand vrij speelt voor de keeper. Ook heeft hij een goede trap rond de zestien, die kan met enige ondersteuning echt wel belangrijk zijn voor PSV of Ajax. Of hij verdedigend ook zijn mannetje staat weet ik niet, maar aanvallend is het wel een genot om naar te kijken.

23 oktober 2013 om 22:22

Verdedigend is hij misschien nog wel beter.
Hij weet , door zich positioneel goed op te stellen, enorm veel ballen te veroveren. Bovendien is het misschien wel de meest balvaste speler uit de eredivisie op dit moment. Hij heeft zelden balverlies.

nou vorig seizoen was klich ook al utiblinker bij pec zwolle,toen viel het nog niet zo op maar pec heeft het uitstekend gedaan door hem voor 2 jaar vast te leggen,maarja iedere club wil hem misschien wel kopen maar wolfsburg heeft de beste papieren natuurlijk,maar zal wel lullig zijn natuurlijk want wolfsburg heeft klich 2 jaar geleden gekocht van een poolse club voor 1,5 miljoen,het zal wat zijn als ze nu klich terug willen halen voor 2a3 miljoen .

23 oktober 2013 om 22:23

Ik neem aan dat over een eventuele terugkoop wel,afspraken zijn gemaakt tussen PEC en Wolfsburg.

23 oktober 2013 om 23:07

Klopt vast gesteld bedrag onder de miljoen, pec maakt dat wel 6 maanden gebruik van een speler en maakt daar dan 6 ton winst op als de andere clubs vd premier, serie a of bundes hem kopen maakt pec nog veel meer winst denk aan 2,5 a 3miljoen

Ajacieden en Psv'ers zijn nog werkelijk waar dommer dan dat ze eruit zien!
Klich heeft een clausule in zn contract waarin staat dat Wolfsburg als eerste recht heeft tot kopen!
Pas wanneer Wolfsburg hem definitief niet nodig heeft komen Ajax en PSV pas aan de beurt om Klich te kopen
Heel slim gedaan van Wolfsburg

23 oktober 2013 om 22:37

Eerste optie zegt toch helemaal niks? Ja.. Als Zwolle een bod binnen krijgt bellen zij even naar Duitsland of zij dat bod willen evenaren. Zo ja, dan kan Klich met Wolfsburg onderhandelen, maar ook dat kan afketsen.. Klich is geen eigenom meer van Wolfsburg en kan dus naar welke club hij zelf wil.

23 oktober 2013 om 23:07

Klopt als Klich niet wil houdt het op ja

Ik zou Klich graag verwelkomen. Is denk ik wel een aanwinst voor elke club in de eredivisie!

Aanvallend is het een erg sterke speler. Verdedigend laat hij wel wat steekjes vallen waardoor een stap naar de top van Nederland mij nog wat te vroeg lijkt.

Vreemd dat een basisspeler van Polen 'maar' bij PEC Zwolle voetbalt. PEC moet het hard spelen en de clubs tegen elkaar laten opbieden.

Allemaal leuk een aardig dit allemaal en men is kritisch maar ja, ik zien hem wel ballen geven die ik de middenvelders van Ajax nog niet heb zien geven dit seizoen...
Dus tja, waarom zou hij perse te kort komen? Zeker in de gate houden deze speler!

Als ik de woorden van Frank de Boer nog geen 24 uur geleden heb gelezen zit Ajax volgens mij niet eens achter hem aan. Hij zal misschien wel op een lijstje staan, maar als de Boer in januari geen speler er bij wil hebben waarom zou Klich dan een kandidaat voor Ajax zijn? Als deze jongen alleen maar beter wordt zou ik al in januari toeslaan, niet?

Klich kan best een leuke speler zijn, maar op dit moment heeft Ajax genoeg middenvelders die eventueel de kar moeten gaan trekken.

ik hoop alleen niet dat pec zwolle hem in de winterstop gaat verkopen,ben wel benieuwd waar dit zwolle toe in staat is dit seizoen.

Ajax moet deze jongen gewoon halen, de selectie is zo droevig dun. Een echt krachtmens met drive naar voren kunnen ze goed gebruiken, die scharminkels die ze nu hebben is gewoon treurig om te zien

Fulham in pole for Klich
Last updated: Thu, 24 Oct 2013 13:21

Fulham are in pole position to beat Stoke City to a deal for PEC Zwolle's Poland international midfielder Mateusz Klich.
The race to sign the 23-year-old is hotting up after he grabbed the headlines in Holland this weekend by setting up the first four goals in Pec's 6-1 demolition of ADO den Haag, to maintain their unlikely title challenge.

Klich, who was signed for £175,000 from Wolfsburg in the summer, was named the Eredivisie player of the week earlier this season and at over 6ft tall is regarded as tailor-made for the Premier League one day.

He also impressed after coming on as a half-time substitute at Wembley when Poland gave England a real scare in their World Cup qualifier last week.

Fulham, who have a close relationship with Zwolle officials through the Jol family, are leading the chase but face competition from Stoke City who have sent scouts to Klich's matches this season.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren