Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en miskoop wellicht uit elkaar: ‘Daarvoor heeft hij niet getekend’

Laatste update:

Ajax nam Mike van der Hoorn ruim twee jaar geleden over van FC Utrecht en had destijds liefst 3,8 miljoen euro voor de verdediger over. De voormalig jeugdinternational is er echter nooit in geslaagd om een vaste waarde te worden in Amsterdam en wellicht gaan Ajax en de miskoop uit elkaar.

/

Zaakwaarnemer Patrick van Diemen laat doorschemeren dat Van der Hoorn overweegt om in de winterstop op zoek te gaan naar een andere club. De centrale verdediger moet Joël Veltman voor zich dulden, terwijl afgelopen zomer ook routinier John Heitinga nog eens aan de selectie van trainer Frank de Boer werd toegevoegd. De kansen op speeltijd lijken voor Van der Hoorn dan ook bijzonder klein.

De stopper maakt zijn minuten vooral bij het beloftenteam en wordt niet zelden veroordeeld tot een plaats op de tribune als de hoofdmacht in actie komt. “En daarvoor heeft hij natuurlijk niet een contract tot 2017 getekend”, vertelt Van Diemen aan het Algemeen Dagblad. “Mike moet perspectief hebben. Als dat in januari niet is veranderd, moeten we tijdens de transferperiode verder kijken. Maar daar zijn uiteraard twee partijen voor nodig.”

Denk je dat Mike van der Hoorn in januari bij Ajax vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie weet doet hij wel een 'vermeetje', hij zou best in Rotterdam passen!

23 september 2015 om 10:26

Denk het niet. Hebben met Van Beek, Kongolo, Botteghin en Van der Heijden al voldoende centrale verdedigers. Denk dat een middenmoter in de Eredivisie een goede stap zou zijn. Wellicht terug naar Utrecht?

23 september 2015 om 16:06

Twente kan volgens mij ook wel een verdediger gebruiken.

23 september 2015 om 10:27

Bij feyenoord hebben we genoeg centrale verdedigers, kongolo van der heijden van beek en botteghin. Dus hij zou hier ook overbodig zijn

23 september 2015 om 10:27

Club met (discutabel) in mijn ogen betere Cv's dan Ajax, gaat hij al helemaal niet in de basis staan. Raad hem aan eens in de (2e) Buli te kijken, type verdediger dat men daar graag ziet.

23 september 2015 om 10:41

Dat is zeker een goede optie, wie weet heeft Verbeek nog een plekje voor hem bij Bochum

23 september 2015 om 12:50

Hij is welkom bij groningen

Verhuur hem gewoon aan een slechte club in de eredivisie of ndesliga een jaar, heitinga stopt er toch binnenkort mee, en dan kan je hem terughalen.

Mike heeft groot gelijk als hij gaat. Heeft het (vooralsnog) niet gered bij Ajax. Je kan je afvragen of hij wel genoeg kansen heeft gekregen, maarja. Hoop voor hem dat hij bij een andere club z'n potentie (die hij bij Utrecht liet zien) kan waarmaken.

23 september 2015 om 12:03

Niet aankomen met de veel gebruikte slappe uitspraak van het niet genoeg kansen hebben gekregen. Elke speler krijgt kansen en het is aan de speler zelf om daar wat mee te doen.

Als v/d Hoorn op de training liet zien dat hij stappen gemaakt had en dat ook vertaalde in een wedstrijd had Frank niet om hem heen gekund. klaar.

Persoonlijk vind ik dit een falen van Ajax, als je ziet wat v/d Hoorn hiervoor bij Utrecht presteerde nam je als Ajax zijnde een behoorlijk groot risico met 3.8 miljoen.

Mike heeft het niet gered, kan gebeuren maar laat hem lekker vertrekken.

23 september 2015 om 19:12

Maar dat zelfs Veltman, na anderhalf jaar blunderen, nog steeds basis staat, is toch onbegrijpelijk?

Dan kun je zeggen ''ja, had vd Hoorn maar meer tijdens de trainingen moeten laten zien''. Je kunt ook wel stellen dat de Boer gewoon (te) veel vertrouwen in Veltman heeft.

Vd Hoorn heeft gewoon géén eerlijke kans gekregen, buiten zijn begin periode om. Heeft af en toe een balle wedstrijd gespeeld, maar ook zeker goede wedstrijden. Zeker nu met Riedewald links centraal achterin, had ik al lang voor vd Hoorn gekozen. 2 voetballende centrale verdedigers, die allebei ook nog best klein zijn voor centraal achterin, is totaal overbodig. En ook vd Hoorn heeft gewoon wedstrijden op het hoogste niveau nodig, om progressie te boeken. Veltman zie ik al anderhalf jaar stilstaan.

24 september 2015 om 04:49

Jordy, helemaal mee eens! Wilde dat neer Ajacieden dat inzagen.

Kom maar naar Groningen mike, hiet zou je zeker niet misstaan centraal achterin.

23 september 2015 om 10:30

Had hem graag gelijk al zien komen ipv Reijnen

23 september 2015 om 11:00

Larsen en Reijnen nu al te kort bevonden? Dacht dat ze alleen in Amsterdam mensen na 2 weken al afschreven....

23 september 2015 om 12:33

De meeste supporters, waaronder ik zelf, zaten niet te wachten op Reijnen. Een leuke verdediger bij Cambuur, maar niet van het niveau dat onze defensie nodig heeft. Larsen valt nog weinig over te zeggen en heeft wat tijd nodig, hopelijk kan hij snel Kappelhof vervangen want die jongen komt echt tekort.

Ik snap niet waarom vd Hoorn zo weinig vertrouwen krijgt waar in mijn ogen Veltman het vertrouwen van de Boer niet geheel waar maakt. Nou moet ik wel zeggen dat ik niet weet hoe hij bij Jong Ajax speelt op het moment. Heb wel gelezen dat hij een hele sterke voorbereiding heeft gehad.

23 september 2015 om 12:28

Als ik de Boer was dan had ik Veltman er al lang naast gezet. Iedere week dezelfde stomme fouten. En vd Hoorn krijgt maar geen kans, snap er niks van.

23 september 2015 om 12:53

Nou heb Mike in Jong Ajax gezien en daar word je echt niet vrolijk van. Ik snap Frank wel. Hadden hem nooit moeten halen.

23 september 2015 om 13:11

Ok, ik kijk zelden een samenvatting van Jong Ajax. Maar waarom roept Frank dan dat Mike er zo dicht tegenaan zit? Raar beleid.

23 september 2015 om 14:36

Welke fouten dan Vosje, benoem ze eens? Elke week? Dan moet je minimaal 6 fouten van dit lopende seizoen kunnen normeren anders lul jij net zo hard met de meute mee als iedereen hier. I dare u om maar zelfs 4 fouten te noemen en ik wed dat je niet verder komt dan Rapid..

23 september 2015 om 14:36

* noemen

23 september 2015 om 15:02

trodat, ik zie iedere week fouten van Veltman. Ze worden misschien niet zo breed uitgemeten omdat ze in de Eredivisie (tot nu toe) niet afgestraft worden. Maar iedere wedstrijd zie ik passjes waarmee hij de bal laconiek inlevert of situaties waar hij verkeerd staat of een duel verkeerd aan gaat. Het dieptepunt vond ik nog de uitwedstrijd tegen Jablonec, toen hij als een dwaas aan de verkeerde kant stond te dekken waardoor er een penalty kwam.
Ik ben niet bepaald een fan van Veltman, maar dat merk je waarschijnlijk wel.
https://www.youtube.com/watch?v=uby8l8sw8ok
Bekijk dit filmpje maar eens vanaf 2min 40sec
Overigens wil ik mijn argument hiermee enkel wat verduidelijken, ik voel me door jou niet geroepen mezelf te verantwoorden. Maar dat begrijp je hopelijk wel.

23 september 2015 om 18:09

Dit gaat niet over Veltman, als Vd Hoorn goed zou presteren zou hij kansen krijgen, met of zonder Veltman.

Vd Hoorn heeft in het eerste van Ajax elke keer voor onrust gezorgd. Op de verkeerde momenten instappen, slecht dekken, etc. Het ligt dus gewoon aan hemzelf.

Veltman is ook niet goed, maar dat staat hier dus los van.

Op dit moment niet goed genoeg voor Ajax. Hopelijk kunnen ze hem verhuren, je weet nooit wat voor ontwikkeling een speler meemaakt tijdens een verhuur. Kijk maar naar Blind&dijks.

Van harte welkom terug bij Utrecht Mike, lekker 5-3-2 spelen met Leeuwin en Letschert naast je, zijn we vd Maarel ook gelijk definitief kwijt wat mij betreft

Had Ajax maar Virgil van Dijk gehaald in plaats van Mike van der Hoorn, was Ajax beter mee afgeweest achteraf. Maar achteraf is het natuurlijk altijd makkelijk praten. Helaas weggegooid geld gebleken, evenals Lerin Duarte. Ajax kan er beter zo snel mogelijk afscheid van nemen, deze jongens worden toch niet gebruikt in het eerste elftal en kosten zo alleen nog maar meer geld daar zij beide maandelijks natuurlijk gewoon recht hebben op salaris. Uit elkaar gaan is lijkt mij het beste voor beide partijen.

Ik hoop dat FdB vanavond met dit team aantreedt, ik zou deze jongens graag aan het werk zien.

Zo zonde dat Schone zo vaak op de bank zit, ik vind hem de beste Ajacied!

Over Sanogo en Milik twijfel ik toch, ik heb niet zo een goed beeld bij Sanogo.

Boer
vRhijn
vdHoorn
Heitinga
Viergever
Sinkgraven
Serero
Gudelj
Schone
Sanogo
Younes

Ik had hem dit seizoen in plaats van Veltman in de basis gezet. Maarja, ik train natuurlijk niet elke dag met die jongens, en vooralsnog haalt Frank zijn gelijk wel met de huidige statistieken van Ajax. Maar het is wel een verdediger net een beetje body in plaats van de jochies die nu achterin staan (op Dijks na).

Mooi voor een club als Groningen, Heerenveen, Zwolle, etc. maar niet goed genoeg voor Ajax helaas.

Ajax zou er goed aan doen hem aan Cambuur te verhuren. Die kunnen nog wel een centrale verdediger gebruiken!

Daarnaast kunnen Twente en Utrecht hem zeker gebruiken en misschien AZ ook nog wel... Dan kan Gouweleeuw als extra blok voor de verdediging spelen...

23 september 2015 om 11:58

hoezo kan utrecht hem zeker gebruiken bij utrecht staan letschert en leeuwin centraal achterin dan lijkt het mij niet nodig om vd hoorn te halen al zou ik hem er graag bij zien maar dat zou overbodige luxe zijn kunnen we beter een lb of een rb kopen

Mike heeft helemaal gelijk. Het is geen gelukkig huwelijk gebleken. Hij heeft zich altijd professioneel opgesteld. Dat zal best moeilijk geweest zijn. Zeker op momenten dat Veldman stond te schutteren. Nu met Heitinga erbij zal hij nog minder kansen krijgen om te spelen. Je zal zien dat we volgend jaar Veldman verkopen en Heitinga de basis niet heeft gehaald. Moeten we weer kopen. Ik geloof niet dat we al een ander talent achter de hand hebben.

Hopelijk terug naar Utrecht.

Als ze Virgil van Dijk gekocht hadden konden ze deze zomer slechts15 miljoen gevangen. Gelukkig hebben ze dat niet gedaan, want van der Hoorn is natuurlijk een slag beter.

23 september 2015 om 11:24

als van dijk net zo veel kans bij ajax had gehad als vd Hoorn, dan had hier nu hetzelfde verhaaltje gestaan, alleen dan over meneer van Dijk

23 september 2015 om 11:24

Inderdaad, onbegrijpelijk dat ze destijds voor deze jongen zijn gegaan, terwijl iedereen kon zien dat Van Dijk stukken beter en talentvoller was. Van der Hoorn had ook nog eens een dramatisch jeugd-EK achter de rug, kan ik me herinneren. Het aankoopbeleid bij Ajax is de laatste jaren treurig.

Mike, je bent altijd weer welkom in Utrecht hoor, veel te vroeg weggegaan. (maar goed als ajax voor je komt is dat moeilijk te weerstaan)
Gewoon bij Utrecht de draad weer oppakken, ideaal systeem voor hem

Kom maar naar FC Groningen, wij kunnen wel een alternatief extra voor Lindgren en Kappelhof gebruiken.

Totaal niet goed genoeg. Jammer maar helaas. Verhuren heb jr ook niks aan, aangezien hij waarschijnlijl niet goed genoeg gaat worden ook. Lekker verkopen aan edn Utrecht, Ado, etc of zoals eerder genoemd aan een club in de 2e bundesliga

Het feit dat deze jongen zo lang positief is gebleven betekend dat hij mentaal sterk genoeg is om ergens anders weer fris opnieuw te beginnen.

Het moet toch om te verbijten zijn als je die defensie onder leiding van Veltman ziet schutteren waar jij als speler in het begin gelijk met de grond gelijk werd gemaakt om een aantal fouten. Nooit echt de kans gehad, zonde, want Mike is niet minder dan Veltman, Viergever, van Rhijn etc.

Nogmaals Mike, ik hoop dat we je bij Utrecht mogen verwelkomen op huurbasis. Naast Letschert ben je de pure verdediger en Leeuwin het spel laten verdelen van achteruit. 2 aanvallende backs erbij, ik kan niet wachten!

23 september 2015 om 12:18

Elke keer als hij de so called 'kans' kreeg kostte dat Ajax punten. We kunnen niet aan de gang blijven. Ik heb hem nooit een goede speler gevonden, ook niet bij Utrecht.

Ik zal die hem eigen goal niet direct kwalijk nemen, maar verder is het ook niks geweest bij het EK en bij Ajax bracht hij niks waardoor hij als mislukt bestempeld kan worden.

Hij heeft wel degelijk kansen gehad, alleen mensen zoals jij begrijpen niet dat je hem niet eeuwig kan blijven opstellen.. zeker niet bij een club als Ajax dat elke week punten moet halen.

23 september 2015 om 12:55

Wat een berg onzin schrijf jij nu zeg. Dat hij fouten heeft gemaakt zal ik niet ontkennen maar vergelijk het eens met de rest van de verdediging? Veltman zie ik wekelijks in de fout gaan en nee, ik overdrijf niet!

Zoek eens een serie van 10 wedstrijden op achtereen dat Mike heeft gespeeld want dat bestempel ik als echte kans in de basis. Een kans is niet 2 of 3 wedstrijden spelen vanwege afwezigheid van een andere speler om vervolgens weer op de bank te belanden.

Ik zie graag de serie wedstrijden hier terug van je.

23 september 2015 om 13:58

Onzin? Ben jij de fouten vergeten die v/d Hoorn heeft gemaakt tov Veltman?
Frank de Boer had vroeger ook z'n foutjes, was dat ook gelijk een slechte verdediger dan?

Tuurlijk speelt Veltman alles behalve van foutloos, maar bekijk wat voor fouten ze beiden gemaakt hebben en tel vooral daarbij op wat voor dingen ze wel goed doen... daar heb je namelijk het verschil, Veltman doet daarbij ook nog veel dingen goed, waarbij v/d Hoorn verder als een neutraal 'baldoorschuifluik' fungeert. Geen eigen initiatief, geen voetballend vermogen richting middenveld, geen killer en in de zone een werkelijk drama vanwege zijn positionering.

Helemaal logisch dat Frank dit bemerkt en hem niet opstelt, jij spreekt van iemand 10 wedstrijden in de basis laten beginnen??? Hoeveel kansen moet hij krijgen om een toegevoegde waarde te zijn? Dat moet je afdwingen op trainingen en het dan ook werkelijk laten zien in wedstrijden.
Een trainer die iemand opstelt die tegenvalt zal diegene nooit maar dan ook nooit er nog 9 achter elkaar laten spelen, want dan verbind je je lot aan het falen van die speler en sta je op straat.

Lekker aan de slag bij een middenmoter Mike , Ajax is te hoog gegrepen voor jou .
Dit bewijst alweer dat Ajax blundert met aankopen en scouting .
Mike weg en Poen weg , goed gedaan Ajax blijf lekker doorgaan op deze wijze , lekker blijven dromen dat je thuis hoort in de CL .
Verhaal van Basten klopt als een bus , deze grootheid werd jaren geleden voor Pannenkoek uitgemaakt door de supporters , maar de grootste Pannenkoek die Ajax ooit heeft binnengehaald is nu trainer van dit Ajax .

23 september 2015 om 12:23

Lekker makkelijk bashen, maar jouw verhaal slaat kant noch wal....

Als je vergeten bent wat Frank heeft bereikt, daar waar elke andere trainer faalde behoor je eigenlijk je mondje te houden.

En was v. Basten toentertijd niet de trainer van Ajax die het sublieme idee had om Sno in de spits neer te zetten?? Over pannenkoeken gesproken.

Prima dat je het wilt opnemen voor v. Basten hoor, maar hij was in die tijd een middelmatige coach die vooral teerde op z'n naam als wereldspits.

Veel reageerders hierboven die roepen dat v/d Hoorn zou moeten spelen ipv Veltman..... Ik vraag me dan werkelijk af waarom. Ajax heeft op dit moment de minst gepasseerde defensie van de ED! Dus waarom Veltman wisselen voor v/d Hoorn? Ik begrijp wel dat dit niet zomaar even zal gebeuren.

Begrijp me niet verkeerd, ik denk nog steeds dat v/d Hoorn een toegevoegde waarde zou kunnen zijn voor Ajax, mits hij een keer het vertrouwen krijgt en minimaal 5-8 wedstrijden achter elkaar kan spelen. Bij Utrecht was hij een prima verdediger, dat is hij vast niet verleerd. Ook heeft hij veel meer het postuur voor een verdediger, iets wat die kleine jochies achterin nu missen (en dan bedoel ik voornamelijk Veltman).
Probleem is echter dat Veltman beter kan "voetballen" en beter het balletje breed, tikkie terug voetbal van Frank de Boer beheerst.
Op het moment dat v/d Hoorn gewoon zou mogen verdedigen, zoals bijvoorbeeld een Jaap Stam dat ook deed, denk ik echt dat Veltman uit de basis gespeeld wordt.

Beste optie imo is verhuur naar een club waar hij wel wekelijks aan spelen toekomt. Wellicht eenzelfde scenario als Dijks en Blind.

23 september 2015 om 12:20

@ Peter 112

Hij heeft het lichaam van een moderne verdediger, alleen zijn grootste probleem vind ik:; is dat wanneer het tempo omhoog gaat hij het niet meer kan bijbenen en het overzicht volledig kwijt raakt. Goed, nu speelt Ajax meestal in een nietszeggend tempo, maar de keren dat hij speelde en het tempo werd opgevoerd (door Ajax of de tegenstander) kon hij het niet meer volgen. Bovendien vind ik ook dat hij ook zichzelf in en rondom de zestien niet goed positioneert.

Het is een sympathieke gozer en hopelijk weet zijn zaakwaarnemer een goede club te vinden, al denk ik dat veel zal afhangen van zijn financiële eisen. Qua salaris zijn alleen PSV en Feyenoord (wellicht Vitesse of Den-Haag als die Chinese eigenaar de buidel trekt) in Nederland in staat om dat te betalen. Al ga ik er vanuit dat hij het net zoals zoveel spelers in het buitenland gaat proberen, aangezien ik hem niet veel aan spelen zie toekomen (vind hem ook niet goed genoeg) wens ik hem alvast veel succes in zijn zoektocht en hopelijk vind hij snel dan weer een nieuwe club.

Hij moet gewoon zo doorgaan, hij doet het erg goed en ik vind hem flink verbeterd nog een steekje van Veltman en hij staat erin. Mag van mij ook wel wat meer invallen. Als hij meer minuten krijgt, graag zsm verlengen want ik zie in hem een topverdediger.

23 september 2015 om 13:27

Ik snap inderdaad ook niet waarom Mike geen speeltijd krijgt. Al was het alleen maar om Veldman op scherp te zetten. Mike zit er volgens de Boer tegenaan. En er zijn voldoende momenten geweest om Veldman zonder enig risico te wisselen.

Half jaartje verhuren!
Mooiste zou zijn een half jaartje onderste regionen eredivisie waarin hij veel moet verdedigen..

Denk naar het buitenland

Zal me niet verbazen dat hij bij een Twente, Pec, Utrecht of Groningen een hele goede verdediger gaat worden... jongen heeft gewoon vertrouwen en speeltijd nodig, die gaat hij bij Ajax niet meer krijgen.

Met vd hoorn hadden we eindelijk een echte grote sterke verdediger, jammer dat het (tot nu toe) is mislukt

Kom maar terug jochie, krijg je tenminste wel waardering.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren