Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax dreigt basiskracht te moeten missen: ‘De eer van mijn land verdedigen’

Laatste update:

Het was aan het begin van dit seizoen even puzzelen voor Frank de Boer, maar inmiddels lijkt de trainer van Ajax zijn ideale middenveld weer gevonden te hebben; Thulani Serero speelt als controleur, met Lucas Andersen en Davy Klaassen naast hem op de vleugels. Ajax dreigt Serero na de jaarwisseling echter enige tijd te moeten missen vanwege het toernooi om de Afrika Cup.

/

De strijd om de Afrikaanse titel vindt tussen 17 januari en 8 februari plaats en de kans is groot dat Serero uitgenodigd zal worden door de bondscoach van Zuid-Afrika. De 24-jarige middenvelder houdt zelf overigens nog een slag om de arm. “De selectie is nog niet bekendgemaakt en in Zuid-Afrika weet je het nooit”, vertelt Serero aan De Telegraaf.

“De eerste twee interlands onder deze bondscoach werd ik niet opgeroepen. Ja, daarna wel. Als hij me nodig heeft, zal ik de eer van mijn land verdedigen. Dat is normaal.” In de periode dat er om de Afrika Cup wordt gespeeld, neemt Ajax het in Nederland op tegen FC Groningen, Feyenoord en AZ (thuis) en uit bij Vitesse en Go Ahead Eagles.

Denk je dat Thulani Serero naar de Afrika Cup gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Ajax hem een maand moet missen, want hij speelt de laatste weken erg sterk.
Van de andere kant is het een mooie kans voor Riedewald om het een maand te laten zien.

15 december 2014 om 08:30

Klopt, vond hem de wedstrijd tegen Apoel ook al lekker invallen.
Zou mooi zijn als Frank straks een "probleem" heeft als Sereno weer terug is.

15 december 2014 om 11:12

Nou, een maand zal het niet duren. Over het algemeen ligt Bafana Bafana er snel uit op deze toernooien. Ik zie ze dit jaar ook niet ver komen met hun huidige selectie.

Pure competitie vervalsing. Maar met Riedewald daar win je ook van deze tegenstanders. En bovendien wordt Sinkgraven gehaald. En die wordt wel eerst uitgeleend en wellicht in deze situatie blijft ie dan.

15 december 2014 om 08:33

Hoezo is dit competitievervalsing?
Je weet toch van te voren als je spelers uit Afrika haalt dat je het risico loopt dat ze dan mee doen met de Afrika cup.....

15 december 2014 om 08:39

Het woord competitievervalsing wordt zo vaak tegen (Jong) ajax gebruikt dat mensen er gewoon mee gaan strooien om te compenseren. Dit heeft namelijk niks met competitievervalsing te maken inderdaad.

15 december 2014 om 09:57

Dit is toch competitievervalsing man. Serero doet nu mooie ervaring op en wordt ddaar een betere speler van. Spelers van PSV krijgen die ervaring niet. Dat is niet eerlijk.

15 december 2014 om 11:06

Dan moet PSV en Zuid-Afrikaan kopen. Het is en keuze, geen competitievervalsing

15 december 2014 om 08:37

Laten wij niet de calimero uithangen. Als je dit echt een probleem vindt moet je maar geen Afrikaanse spelers kopen/opleiden.

15 december 2014 om 08:41

De kans zit er dan ook nog in dat ze hem helemaal doormidden schoppen, de meeste Afrikanen zijn beren van kerels.

15 december 2014 om 08:59

Ten eerste is het helemaal niet zeker dat Sinkgraven word gehaald. En als hij al gehaald word is het niet voor de basis. Daarnaast speelt Serero op 6, en Sinkgraven aanvallend. En dat van competitievervalsing slaat natuurlijk nergens op

15 december 2014 om 09:09

Ik hoorde je dat ook niet roepen toen wij Bony moesten afstaan.

Je weet het als je spelers uit Afrika heb dat ze opgeroepen kunnen worden. Dat is al jaren en dus weet je dat als je een jongen vandaar aantrekt

15 december 2014 om 09:15

Pure competitievervalsing? Die moet je ff uitleggen, aangezien clubs met Afrikanen weten dat ze spelers moeten afstaan. De clubs met Marokkanen hebben dit jaar 'mazzel' dat zij uitgesloten zijn en dus niemand hoeven af te staan. Het is balen, maar niet tegrn de regels en al gelemaal geen vervalsing.

Overigens, hoe zeker is t dat Sinkgraven komt? Ik zie in hem (nog) geen toegevoegde waarde. Het middenveld staat goed en Sinkgraven zal nu niemand uit de basis spelen.

15 december 2014 om 19:52

Nee hoor geen competitievervalsing. Ajax kan namelijk ook gewoon zeggen dat ze hem geen toestemming geven om te gaan. Dan kan hij geen kant op.

ai... dat zou een zware dobber zijn. Serero is al weken 1 van de beste spelers aan Ajax kant. Eindelijk een goede verbindingsspeler tussen aanval en verdediging met de nodige felheid om het vuile werk op te knappen.

15 december 2014 om 08:34

Zeker essentieel. Hoopte dan ook dat hij nog ruzie had met de bondscoach... Zit er een ander? Was serero niet zuid-Afrikaans voetballer van het jaar? Dan lijkt me duidelijk dat hij wordt opgeroepen. Dan maar hopen, sorry Zuid-Afrika, dat ze snel worden uitgeschakeld.

15 december 2014 om 08:38

Selectie van Ajax is in principe breed genoeg toch? Riedewald, Klaassen, Viergever, Zimling, Duarte en Bazoer zouden allemaal opties kunnen zijn denk ik (de een beter dan de ander)

15 december 2014 om 08:46

Allerlei opties die allemaal minder zijn. Klaasen mag je in deze vorm sowieso geen linie terughalen dan benut je zijn kwaliteiten niet. Viergever heb je achterin hard nodig als boilesen geblesseerd is en moisander vertrekt. Zimling Duarte...

Wat ze bij studio voetbal gister bespraken was dat de Boer altijd lang puzzelt om de juiste 6 te vinden en vanaf dan gaat het lopen. Wat ze niet wisten te melden was dat dat voorheen geen zoektocht was maar werd ingegeven door blessures van de linksback(s), tot dit seizoen, nu was het echt puzzelen. Snel genoeg zal blijken hoe belangrijk hij is, als we daar een aantal wedstrijden Riedewald zien spelen, die me dan nog de beste optie lijkt als serero weg is.

15 december 2014 om 09:00

Riedewald is de meest logische kandidaat. Ik vind de optie om Klaassen naar achteren te halen ook wel interessant. Samen met Andersen en Fischer op het middenveld. Waarom zou Klaassen, juist in deze vorm, niet minstens net zo veel kunnen betekenen op 6 als op zn huidige positie?

15 december 2014 om 09:37

Omdat zijn kracht ligt in zijn diepgang, inzicht, assists en scorend vermogen. Hij is een juweel op die positie en zou zijn tijd en kwaliteit op 6 deels verdoen met stofzuigen. Alsof je een fotomodel foto's laat maken in plaats van haar voor de camera te zetten. Ook belangrijk en misschien niet onverdienstelijk, maar je benut de kwaliteiten niet optimaal. Hij verovert in zijn huidige rol al genoeg ballen maar moet zich verder vooral concentreren op het versnellen van de aanval en op scoringskansen.

15 december 2014 om 11:58

Ja er zit nu een ander. Hij werd in 1e instantie nog niet opgeroepen omdat hij net terug was van blessure en hij stond nog een beetje onder druk vanwege dat ene incident toen hij wel tegen Barca speelde, maar niet voor Bafana.

Serero was heel belangrijk in hun laatste 2 kwalificatieduels waar hij ook zijn 1e goal heeft gemaakt voor Zuid Afrika en waardoor ze hun groep wonnen voor Congo en daarmee dus Nigeria hebben uitgeschakeld.

Ondanks dat hij erg goed speelt de laatste tijd zal ik het niet erg vinden als we hem missen voor een maand. Vind het een erg beperkte speler die te kort komt voor de positie van aanvallende middenvelder. En als defensieve middenvelder heb ik toch liever een fysiek sterkere speler staan waar je op kunt vertrouwen.

15 december 2014 om 08:38

Dat vertrouwen op spelers daar heeft dit Ajax niet de kwaliteiten voor.
Het is meer gebouwd op team prestatie dan op verdedigende kwaliteiten.
Voor hebben ze jonge spelers lopen met enig talent, maar dat moet nog blijken verder in de competitie.
Ze hebben wel een grote kans om een kampioenschap binnen te halen dit seizoen.
Dat zou dan meer zeggen over de concurrentie, maar dat is al jaren zo.

15 december 2014 om 08:39

Ajax draait pas sinds hij op 6 staat. Let jij maar eens op hoe Ajax hem gaat missen. Viel gister weer op hoe deze jongen zijn gebrek aan fysiek compenseert door o.a. zijn lichaam a la VDV handig tussen bal en tegenstander te draaien. Hij is zo flexibel en snel dat hij niks onder doet voor een ploert van 2m lang. Lijkt mij als tegenstander de pest om tegen te spelen, dat mannetje moet je twee keer voorbij.

Denk even aan Anita op die positie, die vulde dat fantastisch in maar was ook geen drie turven hoog. Fysiek wordt overschat sinds vd gijp roept dat elke voetballer onder de 2 meter geen toekomst heeft.

15 december 2014 om 10:41

Nu je het zegt, zou Ajax Anita kunnen huren ipv van zimling of staat Anita basis bij Newcastle?

Terecht deze gedachten van Serero.
Ajax zal internationaal geen potten gaan breken en als ik het goed heb, hoeven ze ook niet internationaal te spelen die tijd.
Er zal een overbelasting komen op Serero gedurende het seizoen, maar dat hebben andere internationals ook met een eind toernooi.
In de competitie kunnen ze dit wel opvangen, meer dan andere teams in de NL competitie.
Dat is al vaker bewezen met andere spelers.

Hier die je niets aan, het is ook goed op te vangen voor Ajax met Riedewald en Viergever. Wel is het irritant dat dit toernooi zo vaak wordt gespeeld, waarom niet eens per vier jaar zoals ieder ander groot toernooi? Nadelig voor de spelers ook, dit vermindert zeker hun markt waarde.

Hier moet je niet over zeuren. Serero is een Afrikaan en die spelen in januari hun continentale toernooi. Dat weet je op het moment dat je hem haalt. Gewoon een andere speler erin zetten, dat komt wel goed.

Met Riedewald staat er een goede vervanger klaar en ok Viergever vond ik op die positie niet eens zo slecht in het begin. Wel jammer dat zo'n jongen, na alles wat Ajax de afgelopen jaren voor hem gedaan heeft, kiest voor zijn land nu het juist steeds beter met hem gaat bij de club..

15 december 2014 om 10:57

Dat is wel heel erg vanuit ajax perspectief geredeneerd.

15 december 2014 om 13:11

@ De Toekomst

Neem jij het hem nu echt kwalijk dat hij de eer van zijn land wilt verdedigen voor het continentale kampioenschap van het continent waar hij vandaan komt? Hij zal Ajax heus wel dankbaar zijn voor hetgeen wat hij nu heeft, sorry maar ik vind dit maar een rare manier van denken die ik eigenlijk niet van jou verwacht had. Alle continentale kampioenschappen op dezelfde data afwerken is gewoon onmogelijk, het voetbal bestaat uit meer dan alleen de Europese competities/landen.

Blijft belachelijk dat de Afrika Cup om de 2 jaar gehouden moet worden, terwijl we in Europa en Zuid-Amerika om de 4 jaar een soortgelijk toernooi organiseren. Stop met die flauwekul, dat om de twee jaar de beste spelers uit Afrika worden weggehaald bij hun club midden in een cruciale fase van de competitie.

Uiteraard was al bekend dat wanneer Zuid-Afrika zich zou plaatsen we Serero zouden missen, dit is allang ingecalculeerd. Het is Serero ook gegund om de eer van zijn land op zo'n toernooi te verdedigen. Pech voor ons, want hij is een cruciale schakel die we in een cruciale periode zullen missen. Met Riedewald hebben we echter wel een vervanger waarmee we, ondanks een kwaliteitsverlies, de komende periode tegemoet kunnen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren