Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax doet wederom zaken ver van huis: ‘In alle opzichten booming’

Laatste update:

Ajax heeft vrijdag een kantoor geopend in het Chinese Guangzhou, zo meldt de koploper in de Eredivisie maandagmiddag via de officiële kanalen. Vanuit dit gloednieuwe kantoor op het terrein van partnerclub Guangzhou R&F FC gaat Ajax de activiteiten in Azië-Pacific coördineren. Ajax heeft sinds de herfst van 2017 een samenwerkingsverband met Guangzhou, een samenwerking die vorige week werd geïntensiveerd.

"Dit gebied is al een decennium heel belangrijk voor ons", verklaart algemeen directeur Edwin van der Sar. "Het is belangrijk om een lokaal punt in de regio te hebben. Op die manier komen we dichter bij onze partners en doen we meer kennis op, om beter werk te kunnen leveren. Bovendien is de markt in alle opzichten booming en vol met potentieel. Met een nadrukkelijkere aanwezigheid geloven wij in de toekomst van Ajax’ ontwikkeling in deze regio."

Ajax sloot tevens een overeenkomst met Bloomberg Businessweek China, dat voortaan de Official Business Media Partner van de Amsterdamse club is in China. "Bloomberg Businessweek is het meest invloedrijke zakenmagazine van China. Wij hopen via deze overeenkomst het merk Ajax en onze filosofie onder de aandacht te brengen van de zakelijke markt van China", aldus Van der Sar.

Guangzhou is na Amsterdam en New York de derde stad waar Ajax een eigen kantoor heeft. Daarnaast zijn er naast de Chinese club samenwerkingsverbanden met Sagan Tosu uit Japan en het Australische Sydney FC. Van der Sar opende vorige week een stadion dat zijn naam draagt op het jeugdcomplex van Guangzhou.

Goede zet van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Goed dat Ajax bezig is om in verschillende concurrenten aan samenwerkingen, naamsbekendheid en good will te werken. Waar het uiteindelijk in resulteert is nog niet te zeggen, maar er wordt in ieder geval gekeken naar manieren om door te groeien.

Voor wie er nog niet geloofd in v d sar of denkt dat oud voetballers niks kunnen hier is het bewijs. Vd sar veroverd de hele wereld met Ajax. Als Marc nog net iets meer spelers aantrekt voor de lange termijn ipv spelers die er direct staan voorspel ik een langdurige wereld dominatie van Ajax.

21 oktober 2019 om 15:45

Combinatie nog wel....
Let maar op, als Manchester United met een zak geld komt is die gewoon weg hoor.

21 oktober 2019 om 15:51

Volgens mij heeft Arsenal afgelopen zomer al geïnformeerd of Overmars interesse had om over te stappen. Hij wilde niet. Daarmee wil ik zeggen dat niet iedereen zwicht voor een zak met geld.

21 oktober 2019 om 16:25

Iedereen is te koop, alleen de prijs verschilt, helemaal als de betreffende persoon óók nog eens een zwak voor de betreffende club heeft, dus ik ga er in dit geval vanuit dat Arsenal niet genoeg geboden heeft

Influencen als een malle wat Edwin met Ajax aan het doen is. Ik kan er alleen maar van genieten. Mooi om de club Ajax steeds verder naar een hoger plan wat marketing betreft te zien groeien. Lekker bezig!

21 oktober 2019 om 15:53

Ook sportief gezien kan Ajax ook volgend seizoen weer verder doorgroeien. Want er zijn veel interessante buitenkansjes beschikbaar voor Ajax in de zomer.O.a. Spelers als Fosu Mensah, Alderweireld, Vertonghen, Eriksen, Mertens zijn de volgende zomer transfervrij.Spelers als Luis Suarez en Depay hebben nog maar 1 jaar contract wat Ajax zou kunnen afkopen. En Davinson Sanchez zit nu op de bank weg te rotten bij Tottenham. Is misschien wel terug te halen voor 25-30 miljoen. En verder zijn de AZ boys Wijndal, Koopmeijners, Stengs, Boadu en Heerenveen middenvelder Veerman ook interessante spelers voor Ajax om zich mogelijk mee te versterken voor volgend jaar. En daarnaast staan ook weer nieuwe toptalenten te trappelen om bij het eerste te gaan spelen zoals Gravenbergh, Taylor, Unuvar, Hansen, Lassina Traore, Brobbey, enzovoorts. Dus zowel op financieel gebied als op sportief gebied kan Ajax zich nog verder doorontwikkelen. Stel Ajax kan dit basiselftal voor elkaar krijgen: Onana, Dest, Alderweireld, Vertonghen, Tagliafico, Vd.Beek, Martinez, Eriksen, Ziyech, Suarez, Tadic. En dit reserve-elftal: Varela, Mazraoui, Veltman, Botman, Blind, Marin, Alvarez, Promes, Stengs, Boadu, Neres dan heeft Ajax weer stappen voorwaarts gemaakt in hun ontwikkeling. En wordt het winnen van de CL misschien wel weer echt mogelijk!

21 oktober 2019 om 16:02

Haha kopen kopen kopen..

En Suárez en depay? Die willen nog geen eens op vakantie naar Amsterdam.

21 oktober 2019 om 16:11

De Europese topclubs lijken het niet te zien zitten in spelers als Eriksen en Depay. Nou dan is Ajax een mooi alternatief op dit moment voor zulke spelers. Ook Ajax is nu in staat om ze een mooi salaris voorstel te doen. En Suarez heeft aangegeven dat hij wat terug wilt doen voor Ajax in ruil voor wat Ajax allemaal voor hem betekent heeft.

21 oktober 2019 om 16:16

@co.co...... Suarez heeft al aangegeven terug te willen keren naar Ajax. Daar is de deur niet dicht hoor. Depay gaat never nooit terug.

21 oktober 2019 om 16:23

Wel jammer als Depay niet terug zou willen keren naar de eredivisie. Europese topclubs zien het (vooralsnog) niet zitten in Depay. Als geen Europese topclub hem wilt overnemen dan is Ajax gewoon een goede optie voor hem omdat de speelstijl van Ajax perfect past bij dat van Depay. En bij Ajax kan hij ook op hoog niveau spelen in Europa en toch ook een redelijk groot salaris opstrijken.

21 oktober 2019 om 16:33

Het gaat je verbazen, maar er zijn genoeg voetballers die voor een vakantie naar Amsterdam gaan. Ik kan me nog herinneren dat Aguero vorig jaar in de buurt van Amsterdam een ongeluk had met zijn auto, en dat was terwijl City absoluut niet in de buurt van Nederland speelde.

21 oktober 2019 om 19:21

Dezelfde Fosu Mensah die het by crystal palace niet liet zien en vervolgens niet goed genoeg was voor het kansloos gedegradeerde Fulham waar hij een groot deel op het seizoen op de bank werd gehouden door een speler die niet goed genoeg was voor Anderlecht

22 oktober 2019 om 08:25

@lawpi Zematt is that you? Een reserve elftal van meer dan 80 miljoen>????!!!!!! Maar serieus, waarom zo veel kopen? Ik zei je vorige keer al Alderwereld, Eriksen en Sanchez zijn gewoon totaal omogelijk op dit moment. Zet maar uit je hoofd. Daarnaast voor RCV heeft Ajax Alveraz en Schuurs voor volgend seizoen. Veltman zie ik nog weggaan. Mertens zie ik eerder nog een financiele klapper ergens maken. Depay wie weet, maar verwacht het niet. Die wil nog een stap maken. Waarom Wijndal kopen? te duur en onnodig. Ajax heeft Martinez, Pierre, Castillo en Salah-Dien als Nico weggaat. Stengs is een hype die vorig seizoen bakken kritiek kreeg en nu opeens volgens de media de nieuwe Messi is. Totaal geen speler die het team bij de hand zal nemen en te duur. Voor dat bedrag koop je 2 nieuwe Neressen. Boadu is een talent maar oook onhaalbaar. Daarnaasr Mensah kan leuk zijn als back-up. Suarez kan en Vertongen vooral als Blind weggaat. Of hij wil LB spelen.

Geloof hier nooit zo in.
Ik bedoel wat hebben nou die samenwerkingen in Afrika opgeleverd?
Ajax cape town en hadden ze geen school in Ghana ofzo?
Een fanbase maken in Japan of China ? Ja misschien als je tien jaar lang een paar keer de cl wint en finales haalt maar zit dat erin?
Die lui kopen een nepshirt voor een tientje en stappen net zo makkelijk weer over op een andere club.
Maar goed voor vdSar is het leuk - beetje de ceo spelen en dure woorden gebruiken enzo haha.

21 oktober 2019 om 15:56

Dit zijn veel meer commercieel samenwerkingen ipv voetbal. vanuit China kan je natuurlijk veel beter de Chinese markt bespelen en dat is vooral heel interessant net als dat je vanuit New York beter de Amerikaanse markt kan bespelen.

21 oktober 2019 om 19:48

Waar denk je dat andere Europese clubs op dit moment hun inkomstengroei vandaan halen? Dat zijn lang niet alleen de top clubs die in die landen extra inkomsten genereren.aan de ene kant is het goed dat ze dit nu doen, maar eigenlijk had de hele eredivisie daar 15 jaar geleden al moeten zitten voor het marketen van de clubs en de hele competitie. Misschien zit er in het "ik geloof er niet" in bij nederlandse clubs wel het problem, ze gaan het pas doen nu iedereen het doet en het blijkt te werken.het gaat ook niet om het creëren van die hard fans, mochten er een paar tussen komen te zitten leuk. Maar het gaat om bekendheid te creëren bij voetbal liefhebbers in het algemeen die jouw willen zien en het zoeken naar lokale partners zoals TV zenders, sponsors, distributeurs e.d.daar zijn we in Nederland echt heel slecht in geweest.en natuurlijk zijn de inkomsten die ze daar uithalen afhankelijk van de resultaten, en zullen ze echt niet ineens het gat naar de financiële grootmachten dichten, maar het helpt wel. Kijk bijvoorbeeld eens naar Juventus over de afgelopen jaren, die hebben hun inkomsten uit sponsoring en merchandising in 5 jaar opgekrikt van 50 naar 150 miljoen (voordat ronaldo kwam) alleen al door zich meer op die internationale markt te gaan richten en meer internationale sponsors er bij te zoeken. Ajax is geen Juventus natuurlijk, maar in dezelfde verhouding zouden ze zo 40 miljoen extra omzet kunnen genereren binnen een paar jaar.

22 oktober 2019 om 08:28

@yello en jij denkt dat groei alleen zit in shirt verkoop? Wil je misschien eens 1990 verlaten en stappen in 2019.......het gaat ze om fans, de volgers. Hun data. Hoe meer fans/volgers hoe interessanter Ajax is voor internationale bedrijven.

Groot gelijk! Nu alles zo lekker loopt en de vraag vanuit de markt daar is proberen deze maximaal uit te buiten. Ambities kracht bij zetten, trots op het huidige Ajax.

21 oktober 2019 om 19:07

Ik zou het geen uitbuiten willen noemen, eerder benutten van kansen en/of mogelijkheden. Verder volledig eens.

"dit gebied is al een decennium heel belangrijk voor ons"heb ik iets gemist de afgelopen 10 jaar in China? Je opent er net een kantoor, dat doe je niet als je daar al 10 jaar belangrijke zaken doet. Jammer dat hier geen meer uitleg over is in dit artikel. Hetzelfde als het vorige interview dat er zaken werden gedaan op "hoog niveau." Verzint vd Sar dit zelf, of is het ergens op gebaseerd?

Ajax is in potentie een reus, maar met kledingmaat NL. Als het lukt om het merk internationaal neer te zetten, dan is Ajax gewoon een top 20 club

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren