Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-debutant moet zich aanpassen: ‘Tempo ligt hier een stuk hoger’

Laatste update:

David Neres werd op de slotdag van de winterse transfermarkt voor een bedrag dat op kan lopen tot vijftien miljoen euro overgenomen van São Paulo, maar vanwege zijn deelname aan een jeugdtoernooi met de Braziliaanse selectie duurde het even voordat de buitenspeler zijn debuut kon maken voor Ajax.

Zondagmiddag tegen Heracles Almelo was het dan eindelijk zo ver en Neres was blij dat hij zijn eerste minuten achter de rug had. Zijn doelen in Amsterdam zijn duidelijk: “Titels pakken en de Champions League halen”, reageerde hij na de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegenover de NOS.

Voor Neres was het nog wel even wennen op het veld van de Amsterdam ArenA: “Het tempo ligt hier een stuk hoger dan in Brazilië. Ik wil me snel aanpassen, zodat ik kan meekomen met de rest van de ploeg. Dit is nog maar het begin.”

Denk jij dat David Neres gaat slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet gek dat hij dat zegt, hij heeft dan ook de meeste wedstrijden tot nu toe op jeugdniveau gespeeld. Ik zou hem graag minimaal 60 minuten zien maken bij Jong Ajax en invalbeurtje hier en daar bij Ajax 1. Rustig de tijd, heeft voor dit seizoen nog geen haast ookal denken andere daar misschien anders over. Vandaag niet veel aan de bal geweest maar was zuiver in de passing, stopte zijn dribbels tijdig om de bal af te geven en toonde goede off the ball movement. Geen hoogstaand debuut maar is ook niet erg, als Traore volgend seizoen terug in naar Chelsea moet Neres er staan. Alles eerder is leuk meegenomen.

27 februari 2017 om 00:10

Zal hem toch wat vaker in laten vallen of van het begin opstellen. De aanvallers van Ajax zijn niet in vorm op dit moment en je zal toch doelpunten moeten maken. Neres kan verrassende dingen doen omdat hij onbekend is voor tegenstanders wat voor verrassing kan zorgen.

27 februari 2017 om 00:11

Die man is voor 12 miljoen gekocht hij moet Ajax het kampioenschap bezorgen. Ik snap niets van dat 'rustig brengen' net of het een vakantiepark is ofzo

27 februari 2017 om 00:19

"Hij moet Ajax het kampioenschap bezorgen." Sorry hoor, maar een jochie van 19 die duidelijk is gehaald voor de komende jaren hoeft Ajax nu nog niet persoonlijk de titel te bezorgen. Ze zijn vrij duidelijk. De laatste 3 maanden van dit seizoen zijn voor hem om zich aan te passen om er over 5 maanden te staan. En ja schrijf jij hem maar lekker af omdat hij Ajax hem rustig brengt. Soms is het ook beter. Zie een Kishna of El Ghazi.

27 februari 2017 om 01:44

@ peter hoeksra
Er bestaat ook nog zoiets als psychologie. De ene speler is dan ander niet.

27 februari 2017 om 09:59

Hij moet Traore volgend jaar vervangen, dat is duidelijk gecommuniceerd vanuit Ajax. Alles wat hij er eerder staat is meegenomen.

27 februari 2017 om 11:55

Dit is typisch zo'n geval van enkel naar het prijskaartje kijken en niet naar de speler zelf. Hij zegt zelf al beetje heimwee te hebben en dat het allemaal nog wennen is, dan ga je zo'n speler toch niet in het diepe gooien? Hou hem rustig uit de wind, laat hem zijn zaakjes op orde krijgen en hier en daar wat minuten maken. Hij is 19 jaar oud en net naar de andere kant van de wereld verhuisd en jij wilt dat hij een gat van 5 punten op Feyenoord doet dichten in zijn eerste 4 maanden? Ridicuul noem je dat. Hou hem maar rustig als wisselspeler tot je weet wat je precies aan hem hebt en hij dus niet direct verzuipt en half Nederland weer een mening over hem heeft. Dit is gewoon erop vooruit lopen dat Traore volgend seizoen weg is en dat je er zeker van bent dat je vleugels dubbel bezet zijn als er niemand vertrekt.

27 februari 2017 om 02:33

Vond hem n beetje tegen vallen.
Maar misschien is het verwachtingspatroon ook vrij hoog # 15milj euro.
Ronaldo en Romario kwamen voor minder ...maar daaraan neres is spiegelen is ook zoals vloeken in de kerk.

27 februari 2017 om 06:25

Dat kan je natuurlijk nooit op die manier vergelijken, 10 jaar geleden ging CR7 voor een paar miljoen naar United, nu is Pogba!! de duurste voetballer aller tijden.. Romario of Ronaldo zouden in deze tijd onbetaalbaar zijn geweest voor Psv en hadden dan net als Gabriel Jesus bij een City gespeeld

27 februari 2017 om 06:56

Heeft niks fouts gedaan in de minuten die hij kreeg toen de wedstrijd al op slot was. Hield het spel goed breed, ging de diepte in en had geen balverlies. Waarschijnlijk wil jij samba voetbal of wat zien, maar daar was het totaal niet de wedstrijd voor. Komt vast wel.

27 februari 2017 om 07:45

Het was ook 12 miljoen. Knap van jou hoor in een kwartiertje kunnen zien dat gij tegen viel.

27 februari 2017 om 08:41

Romario en Tonaldo kwamen voor minder. Ga je nu serieus dat vergelijken?? Romario?? Man .. de meeste hier op de site hebben m nooit live zien spelen. Al helemaal niet in z'n psv tijd. Praten over 25 jaar geleden. Gulden tijd.
Tegenvallen ook. Die jongen is er net! Iedereen weet dat je juist niet teveel moet verwachten. Jij dacht hij deelt panna's uit en schiet er meteen twee de kruising in.. als hij dat al zo meteen kon doen.. waren de Barca's Reals en de Chelsea's er allang bij..

Wacht nou maar af ipv met moetwil dit even te melden hier..

27 februari 2017 om 08:48

Hij had echt impact doordat hij snel kaatste en doorrende hierdoor ontstaat er ruimte en onrust geen samba maar wel effectief!

27 februari 2017 om 09:54

Hahaha ik wil je bijna naar je leeftijd vragen gozertje. Hoe kom je op zo'n reactie jonge??? En hoe haal je het in je hoofd om die 2 R's erbij te halen. Heb je dan zelf niet uit zijn mond gehoord dat wij hem totaal niet moeten vergelijken met hen??????? Dus dr vraag is nu waarom haal je die 2 namen erbij. Probeer je wat iets te forceren hier.

27 februari 2017 om 02:53

Bullshit man. Tete, Riedewald, Nouri, Van de Beek en Cerny kosten minder maar worden harder aangepakt. Neres kost misschien net zoveel als alle eerdergenoemde spelers bijelkaar en mag lekker rustig gebracht worden. Met zo een prijs moet die gast meteen belangrijk zijn. Anders had je net zo goed 10 Braziliaanse jeugdtalent kunnen kopen en die dan paar jaar opleiden. Hoger prijs betekent ook dat er meer druk bij komt. Ja anders leg je niet zoveel neer toch. Kijk als hij 2 miljoen was, dan had ik er zelfs vrede mee. Maar het is gewoon belachelijk duur om hem in Jong Ajax te laten spelen. Dan krijg je helemaal scheve gezichten. Gasten zijn soms net zo oud als hem, maar dan heb je gewoon een speler gekocht voor 12 miljoen en laat je die even rijpen in de jeugd. Hallo dit is geen Real Madrid. Kijk wat Barca al neerlegt voor een Cillessen. Denk dat jij de waarde van geld zwaar als bijzaak ziet.

27 februari 2017 om 03:05

Die spelers die jij opnoemt, spelen al iets langer bij Ajax he. Veelal sinds hun jeugd. En tevens wonen ze ook al allemaal wat langer in NL. Of snap je dat allemaal niet? Neres is 19jr, komt uit Brazilie, ander klimaat, andere taal, andere instelling, andere manier van leven en voetballen, kortom heeft tijd nodig om zich aan te passen. Wat heel normaal is voor een jongen van 19. Die prijs die betaald is boeit momenteel niks, gaat erom wat je er straks voor terug krijgt.

27 februari 2017 om 04:04

Als hij de tijd moet krijgen om lekker te wennen dan gaat hij niet zoveel opleveren. Kijk een Sanchez komt ook maar net om de hoe kijken, en zie wat hij presteert. Niks rustig, meteen knallen. Deze wereld gaat om wie nu het snelst weet te ontwikkelen. Denk dat jij weinig van de voetbalwereld snapt. Als hij straks na een maand nog niks laat zien dan gaat de media hem kapot maken. Ja dan legt men nog meer druk op hem. Helemaal als het een flutaankoop is. Ja jij denk dat hij straks meer oplevert? Dan moet hij nu die stijgende lijn pakken. Anders ga je hem met verlies moeten verkopen. Kijk wat Milik liet zien. Kijk wat El Ghazi liet zien. Twee verschillende spelers. Milik deed het goed bij Ajax en nationale elftal. Maar die werd voor een prikkie opgehaald. Dus er was geen verwachtingspatroon. Nu heeft Neres gewoon die 12 miljoen om zijn nek hangen. Straks gaat Johan Derksen hem zwart maken en dan kotst Ajax hem uit omdat hij niks laat zien. Ja ik zou nooit zoveel betalen voor een aanvaller van Ajax. Je creëert ontzettend veel druk voor hem.

27 februari 2017 om 07:00

Ben je nou echt zo onwetend of speel je het? Zie Sinkgraven of Sulejmani. Een duur prijskaartje om je nek doet toch wat met een onervaren jongen. Snap je dat nou serieus niet? Daarom brengt Ajax hem rustig, zodat men wat druk van hem wegneemt. En je voorbeelden zijn echt lachwekkend. Dat zijn Ajax jeugdspelers. Kennen de club en het land. Daarnaast worden ze juist rustig gebracht. Dus je kraamt onzin uit.

27 februari 2017 om 08:15

Erodinho,

Ik dank god op mijn blote knieën dat jij niet op het pluche bij Ajax zit. Dat jij je laat opjutten door jongens als Derksen zegt meer over de manier waarop jij je laat beïnvloeden door de media dan dat je zelf daadwerkelijk een speler bekijkt en zelf oordeelt. Natuurlijk zijn programma's als Vi makkelijk wanneer je zelf geen mening hebt. Dan kun je die gewoon napraten en lijkt het alsof je er zelf over hebt nagedacht. Gelukkig werkt dat niet zo. Trouwens, Leuk dat je Milik als voorbeeld neemt want die werd in het begin ook door VI in de maling genomen ondanks zijn huurperiode maar aan het einde van de rit voor veel geld verkocht. Je spreekt jezelf dan ook flink tegen in je reactie.

Ik ben blij dat Ajax neres langzaam brengt. Natuurljk moet het moet te lang duren voordat hij gaat spelen maar wanneer zich eerst even kan richten op het aanpassen zal hij dit terugbetalen als hij gaat spelen. Ik weet uit ervaring dat je pas goed presteerde als je het naast het veld ook op een rijtje hebt. Een verstandige keuze van Ajax om het zo te spelen.

27 februari 2017 om 08:48

Serieus.. echt t denkend vermogen af en toe hier. De boy komt vers uit Brazilië.. een weeeerwld van verschil. En omdat Sanchez minder aanpassing nodig heeft moet dat garant staan voor de andere?
En dan creeert z'n prijs de druk? Ja Ok.. deels.

Milik in vergelijking slaat ook nergens op. Die speelde al in t westen. Had al verschillende clubs gehad in Europa. En kan wel tegen een koutje. Neres is een totaal ander karakter. Uit een totaaaaaaal andere wereld als deze. Een verwachtings patroon is er altijd. Maar je moet ook realistisch zijn en m de tijd gunnen.
'Wie t snelst ontwikkeld ' zeg je. Nou ik denk niet dat die jongen in twee weken al helemaal op z'n plaats is. Laten we even afwachten ipv na z'n eerste paar minuten al te oordelen over wat hij 'moet' doen.

27 februari 2017 om 12:02

Ik denk dat het aankoopbedrag bijzaak is als de speler niet klaar is ja, is dat raar? Ik begrijp heel goed wat 12 miljoen is maar ik begrijp ook dat voor een 19-jarige Braziliaan het leven aan de andere kant van de wereld niet zo makkelijk is. Hadden ze jou met 19 jaar in Brazilië neergezet waar je niemand kent, heel de cultuur is anders en iedereen heeft een mening over je klaarstaan, had jij dan vanaf dag 1 het beste van jezelf kunnen laten zien? Die jongen spreekt van heimwee en dat het wennen is hier, topsport moet je zowel mentaal als fysiek rustig en pijnvrij zijn, dit is niet de plaatselijke FC Bal op het Dak. Als je sport met naar de speler te kijken en enkel ziet wat hij heeft gekost dan maak je zoiemand kapot. Ook snap ik niet hoe het relevant is om spelers die al 4-5 jaar minimaal bij Ajax rondlopente vergelijken met een speler die nog geen 2 weken in Nederland zijn puur omdat ze rond dezelfde leeftijd zitten. En ik besef dat dit geen Real Madrid is maar die jongen is geen robot, je onderschat deze overstap enorm.

1 ding viel me gelijk al op toen Neres in het veld kwam, hij vertraagde het spel een stuk minder als Younes en vooral ten opzichte van Traore. Bovendien was hij veelvuldig in beweging en zocht hij de diepte op. Gaf de ballen op fatsoenlijk strak in de voeten bij ploeggenoten en wilde vooral vooruit voetballen.

Ik ben heel erg benieuwd hoe hij het zal doen als hij meer minuten krijgt. Met het drukke programma en de afwisselende vorm voorin verwacht ik toch binnenkort hem vaker te zien spelen. Hopelijk kan hij dan echt indruk maken.

27 februari 2017 om 00:12

Als PSV supporter moet ik zeggen dat in die 20minuten veel fenijnigheid in dit ventje te zien was! Techniek en vooral aanvallend vooruit voetballen... goed voor ajax en goed voor de eredivisie. Denk ook dat als hij zeer veel goaltjes maken zal.

27 februari 2017 om 00:16

Ik zou Kluivert als eerste optie zien om in te vallen op de vleugels. Laat Neres eerst maar eens volle bak meetrainen en gun hem daarna een minuutje of 10. Zijn tijd komt wel of hij moet het op de trainingen gelijk al laten zien, dan moet ie meteen voor de leeuwen !

27 februari 2017 om 12:09

Kluivert Jr kan komende periode veel leren van 90 minuten YL en JL, toppers in de u19 ook lekker meedoen. Laat hem daar zijn verandwoordelijkheid nemen ondanks dat hij een van de jongste is. Wil Kluivert graag zien tegen Real Madrid in de YL en natuurlijk tegen PSV in de u19, dat zijn wedstrijden waar hij iets van leert ondanks dat het niveau lager ligt. In de JL is elke wedstrijd mooi meegenomen en voor een jongen van 17 minstens net zo belangrijk als 20 minuten Ajax 1. Neres inderdaad rustig laten aanhaken en hier en daar minuten gunnen, zijn tijd komt nogwel.

27 februari 2017 om 02:38

Vooral het diepgaan zonder bal geeft me hoop. Traore en Younes willen altijd de bal in de voet en dan 3 man gaan passeren. Diepgaan zonder bal en hem vervolgens krijgen is veel gevaarlijker en veel moeilijker te verdedigen. Met Ziyech en Schone hebben we de spelers in huis die hem kunnen bedienen.

27 februari 2017 om 03:10

Dat is precies wat er mis is met de buitenspelers van Ajax. Zowel Younes als Traoré willen de bal in de voeten hebben, waardoor je het veld enorm verkleint. Een Cerny of een Kluivert hebben vanaf de jeugd meegekregen om zonder bal diep te kunnen gaan en op basis daarvan hun momenten te kiezen. In Younes zie ik nog wel potentie en hoewel Traoré bij vlagen laat zien dat ie kan voetballen past hij niet in het spel wat Bosz wil spelen.

27 februari 2017 om 08:24

Toen Traore zijn eerste wedstrijd speelde bij Ajax in de spits (tegen paok of Rostov meen ik) dacht ik: "zoooo, die kan wel iets, die is beter dan wat wij hebben lopen". Hij was bezig met trekken en sleuren, probeerden een omhaal en omspeelden spelers alsof ze er niet stonden. Hij toonde een soort van bravoure die ik bij Ajax al een poos niet had gezien. Nu hij hier iets langer speelt speelt hij als een 12 in een dozijn-aanvaller die vrij weinig toevoegt aan Ajax. Ik vraag me af waar dat eerste gebleven is want dat vertrouwen lijkt hij helemaal kwijt te zijn. Tijdens de Afrikacup zag je dat overigens wel weer terug.

Verstandig, hard werken aan die traagheid!

Maarre, een mediatraining is ook nooit weg! Man man man, dat zag er niet echt relaxed uit....

27 februari 2017 om 00:34

Ach je hebt genoeg spelers die niet graag voor de camera staan. Niet iedereen lult zo makkelijk als een Nouri, Cruijff of Sneijder. Zit in je genen of niet. Een Dolberg of Messi zijn ook geen types die de oren van je hoofd af lullen.

27 februari 2017 om 02:56

Bergkamp wilde ook nooit echt voor een camera verschijnen. Jaap stam ook niet. Uiteindelijk beoordeel je die dude op zijn kwaliteiten en dat is assisten geven en goals maken. Daarna pas op zijn gedrag en houding.

27 februari 2017 om 04:11

hij is er net debuut gemaakt zal vast nog vol met zenuwen hebben gezeten voor de camera toen hij werd geintrevieuwd na ze eerste wedstrijd, die relax komt van zelf wel als hij vaker voor de camera komt te staan

Het lijkt mij geen slechte optie om de komende 3 weken met Traore-Neres te spelen. Dolberg raakt een beetje op vind ik. Scoorde wel zijn laatste 3 thuiswedstrijden en staat ook maar 4 goaltjes achter op de topscorer, maar toch zie je dat hij niet helemaal fris oogt. Toen Traore in de spits speelde deed hij het toch leuk en is ook als spits gehaald. Neres ging gelijk 10x de diepte in en dat was een verademing tov Bertrand "balletje in de voet rond de middelijn" Traore. Ook speelde Traore zeker niet slecht in de spits tegen rostov thuis bijvoorbeeld, maar scoorde vgm 5x niet en had daardoor geen redement die Dolberg wel had in zijn minuten waardoor hij naar de flank ging. Overigens maakt Dolberg een uitstekend debuut jaar door, maar het is niet gek dat hij vermoeid gaat raken nu. Kan in ieder geval niet wachten waar Ajax over 5 jaar staat. Ze hebben met jongens als Onana, Sanchez, De Ligt, De Jong, Nouri, Riedewald, Van de Beek, Kluivert, Dolberg en Neres een hele boel jongens van 20 of jonger die heel ver kunnen komen. Er ontstaat echt iets moois in Amsterdam.

27 februari 2017 om 00:38

Geloof mij, dolberg brengt zoveel meer dan alleen doelpunten. Kijk naar hoe hij ballen controleert met een hijgende man in zijn rug. Hij is een aanspeelpunt voor de ploeg.

27 februari 2017 om 00:55

Klopt ben zelf een Dolberg fan, maar de laatste 3/4 weken oogt hij toch wat slapjes. Vorig jaar in de o19 last gehad van veel blessures. Zou me geen gek idee lijken om hem 2 weken rust te geven zodat hij kan bijtanken om er dan de laatste 8 (+X aantal EL) wedstrijden er weer helemaal te staan.

27 februari 2017 om 03:13

Dolberg is in het spel van Ajax de spits die Bosz wil zien, moet alleen nog meer 'torinstinct' krijgen.

27 februari 2017 om 12:15

Tuurlijk brengt Dolberg meer dan doelpunten alleen, heb je helemaal gelijk in. Toch zou het geen kwaad kunnen als je hem even tegen zichzelf doet beschermen. Hij krijgt veel tikken mee in een wedstrijd, is zijn eerste echte profseizoen en speelt eigenlijk altijd minimaal 70 minuten terwijl men weet dat hij door de week al een lichter trainingsschema heeft omdat hij het anders fysiek niet kan bolwerken. Als dit zodoorgaat is hij binnenkort geblesseerd vrees ik. Geef hem gewoon even weekje rust dat hij rustig bij kan komen en zich kan voorbereiden op het slot.

27 februari 2017 om 01:48

Tegenwoordig hebben spelers maar een week of zelfs slechts een paar dagen krediet. Laat bepaalde jongens staan en ze zullen je terugbetalen.

27 februari 2017 om 12:07

Wie heeft er geen krediet dan? Ik zeg alleen daf het mij geen slecht idee lijkt om een jongen van 19 in zijn debuutseizoen is 2 wedstrijden rust te geven, omdat hij aardig opraakt. Het is geen machine he.

27 februari 2017 om 12:17

Okã© als dat je insteek is ben ik het er mee eens.

27 februari 2017 om 03:02

Dolberg krijg amper ballen vanaf de zijkant. Penalties mag hij ook nooit nemen. Ja dat zijn precies de pijnpunten. Een spits groeit als hij scoort. En als de ballen niet lekker aankomen en hij scoort lang niet. Dan ga je forceren en teveel nadenken. Gun hem die penalties en wissel aub Younes is voor een linkspoot. Nu heb je twee dudes aan de zijkant die wekelijks trechtje uittekenen. Cruijf zei je kan iemand helpen door van hem vandaan weg te lopen. Younes niet hoor samen met Traore. Die lopen graag de drukte in. Younes die zorgt dat het alleen maar drukker wordt. Gast snapt er weinig van en iedereen vindt die Younes dreigend. Ik vind hem vreselijk irritant. Kijk een kaliber robben creëert nog een penalty, corners, assisten of scoort. Younes schiet gewoon vaak over, naast of in de handen van de keeper. Ja daar heb je echt geen drol aan. Rendement is vergelijkbaar met die van Viergever. Een doelpunt.

Neres en Kluivert worden de buitenspelers van Ajax in het nieuwe seizoen. Tenminste laten we dat hopen. Dus Neres nu al inbrengen terwijl hij vers uit dat Braziliaanse eitje komt heeft totaal geen zin. Hij zal wel zijn speelminuten maken wat ik verwacht om na de competitie zich voledig te storten op het nieuwe seizoen. Komt wel goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren