Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax blijkt opnieuw dankbaar opleidingsinstituut: FC Utrecht slaat toe

Laatste update:

FC Utrecht heeft de komst van Calvin Raatsie aangekondigd op de officiële kanalen. De Domstedelingen nemen de twintigjarige doelman transfervrij over van Ajax, waar hij zijn debuut in de hoofdmacht nooit maakte. Raatsie tekent in Utrecht een contract tot medio 2025. De Nederlands jeugdinternational is alweer de vijfde aanwinst voor FC Utrecht, dat zondag werd uitgeschakeld in de play-offs om Europees voetbal door Vitesse.

“Calvin heeft zich dit seizoen in de basis geknokt bij Jong Ajax en zodoende ook al de nodige minuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. We zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze A-selectiekeepers”, laat technisch directeur Jordy Zuidam weten. Raatsie moet bij Utrecht concurreren met Fabian de Keijzer, die dit seizoen de promotie maakte naar het eerste elftal van Utrecht nadat hij eerder voor Jong FC Utrecht keepte.

Naast De Keijzer staan Thijmen Nijhuis en Maarten Paes nog onder contract bij Utrecht. Laatstgenoemde is verhuurd met optie tot koop aan het Amerikaanse FC Dallas. Het contract van Eric Oelschlägel loopt af en lijkt niet verlengd te gaan worden door de club. Raatsie is voor Utrecht al de vijfde aankoop voor het nieuwe seizoen, nadat eerder Luuk Brouwers, Nick Viergever, Joshua Rawlins en Taylor Booth werden vastgelegd. Tevens blijven huurlingen Mike van der Hoorn en Rocco Robert Shein definitief langer aan de club verbonden.

Raatsie kwam in 2013 terecht in de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij eerder uitkwam voor EVC Edam en RKAV Volendam. Na de jeugdelftallen bij de Amsterdammers te hebben doorlopen maakte de doelwachter zijn debuut in het professionele voetbal voor Jong Ajax op 15 februari van het vorige jaar tegen FC Dordrecht (1-2 verlies). Dit seizoen kwam Raatsie tot twaalf optredens voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij 24 tegendoelpunten kreeg. Hij maakte het seizoen af als eerste doelman in het elftal van John Heitinga, dat op de zevende plaats eindigde. FC Utrecht heeft recent goede ervaring opgedaan met jeugdproducten van Ajax, daar Quinten Timber een zeer succesvol eerste seizoen doormaakte.

Is Calvin Raatsie een goede aanwinst voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou dat is 1 keeper minder! denk niet dat hij ooit in de basis zal staan bij Utrecht, maar je weet het nooit. Ik vind hem in ieder geval niet goed genoeg. Wel een jongen van de opleiding dus dat is wel mooi. Hoop alleen dat Ajax dit jaar een goede keeper gaat halen, welke weet ik niet. Livakovic misschien?

27 mei 2022 om 16:01

Die keeper van Benfica lijkt me wel wat. Denk alleen dat hij dat zal zien als een stap op zij. En de nieuwe trainer zal Ajax ook niet te veel gunnen.. 😜

27 mei 2022 om 16:05

@Messi, Vlachodimos bedoel je. Ik vind dat een erg goede keeper. Bij een eerder artikel kwam deze suggestie ook al eens naar voren, maar eerlijk is eerlijk zoals je zelf ook al aangeeft: waarom zou hij de overstap van Benfica naar Ajax willen maken? Het is een stap opzij inderdaad.

27 mei 2022 om 16:06

Het is wel een geboren Duitser, misschien heeft ie familie daar. Zeer ambitieus maar het valt te proberen

27 mei 2022 om 16:07

Ah die griek bedoel je? Ja dan gaat Roger weer beginnen: GIVE THE CUP TO AJAX Today!

27 mei 2022 om 16:09

Of krul terughalen? of is dat iets te blij

27 mei 2022 om 16:12

@Quillinho, die Griek inderdaad. Dan zegt Tadic natuurlijk "wij pak schaal". En die Griek er overheen met "ik pak schaal en gooi kapot op grond of tegen muur". Lekker joh, kapotte cup.

27 mei 2022 om 16:13

Als ze toch aan het rondkijken waren bij Benfica dan hadden ze beter voor Mile Svillar kunnen gaan. Groot talent uit de jeugdopleiding van Anderlecht die daar niet aan de bak kwam. Hij verkast naar Roma volgend seizoen. Alleen denk ik dat hij daar ook gaat banken. Rui Patricio is een goede keeper, dat zagen we onlangs in de finale weer.

27 mei 2022 om 16:28

Livakovic roep ik al jaren. Ze slapen bij ajax😅

27 mei 2022 om 16:50

Bayandir van fenerbahce en livakovic van zagreb zijn 2 keepers die als eerste bij mij binnenschieten als mogelijk haalbaar van een goed niveau. Maar als het iets hogerop wil proberen kan je idd gaan voor vlachodimos van benfica. Ook vind ik zelf unai simon van bilbao een erg sterke keeper, heeft nog maar een contracr tot medio 2023. Alleen weet ik niet hoe haalbaar hij is. Qua club is ajax misschien een stap vooruit maar het zal mij ook niet verbazen als grote PL/Liga clubs op hem aan het azen zijn.

Verwacht niet dat hij echt (nu al) niveau heeft voor subtop Nederland. Vond persoonlijk nog niet boven KKD niveau. Als 3e keeper mogelijk prima, als hij daarnaast kan blijven keepen in de KKD voor zijn ontwikkeling.

Wel mooie stap voor hem.

27 mei 2022 om 16:03

Hij gaat meetrainen met de a selectie en zijn wedstrijden spelen in de kkd hopen dat hij zich goed ontwikkeld en net als Paes en de Keijzer door kan stromen naar het eerste elftal. Ik ben wel blij met het aankoop beleid tot nu toe veel jonge spelers die nog alles te bewijzen hebben ipv de bekende namen die het niet echt hebben laten zien bij ons.

27 mei 2022 om 16:14

fcu

Ben zelf vooral benieuwd naar Viergever. Hoe hij het gaat doen.

Begin ieder seizoen maken we lijsttje van stand. Ik heb Utrecht iedere keer best hoog. Verwacht steeds best of rest op plek 3 of 4. Maar stellen steeds teleur.

Dus kijken nu met ervaring van Viergever en wat jonge talenten.

27 mei 2022 om 17:30

Als ik sommige keepers in de eredivisie bezig zie dan is Raatsie helemaal zo gek nog niet maar heb er nooit een enorm keeperstalent ingezien

Utrecht is wel echt flink actief op de spelersmarkt, al een speler of 6 aangetrokken nu? Ben benieuwd of ze die stap nu eens kunnen maken.

27 mei 2022 om 16:25

Ja Utrecht is er maar druk mee, veel jonge jongens tot nu toe aangetrokken. Ik ben benieuwd naar komend seizoen daar. Snap allen niet zo goed waarom ze die Booth hebben aangetrokken. Die zit nog in de herstelfase van een zware blessure en dat is niet z'n eerste.

Dit was toch één van de jongens waar veel Ajax-supporters lange tijd lyrisch over waren? Toch niet goed genoeg voor Ajax 1, is zijn ontwikkeling gestokt of spelen er andere zaken?

27 mei 2022 om 16:16

Enige lyrische moment wat ik me kan herinneren is zijn heldenrol in een youth league wedstrijd waar hij penalties stopte om vervolgens zelf de winnende binnen te knallen.

Volgens mij staan de broertjes Setford een stuk hoger aangeschreven binnen Ajax.

27 mei 2022 om 16:19

Correctie, dat was Daan Reiziger die er vlak voor tijd voor Raatsie in kwam.

27 mei 2022 om 16:20

Diegelberda

Kan mij niet herinneren dat fans lyrisch over waren. Was al lange tijd bekend, dat hij niet zou redden. Denk dat je spelers door de war haalt.

27 mei 2022 om 20:26

Rond het EK onder 17 waar hij aan meedeed, kan ik me inderdaad wel ajaxsupporters herinneren die in hem een toptalent zagen. Ik vond hem toen al best matig en vreemd dat hij de voorkeur kreeg boven Verbruggen en Troost.

28 mei 2022 om 02:04

Is ook gewoon een prima talent, zie hem wel 1e keeper worden van Utrecht op termijn, maar is hij Ajax voorbijgestreefd door de jongere Setford. Hij mocht volgens mij ook blijven, maar zal dan blijven hangen bij jong Ajax. Ik snap dat hij ook eens wil doorbreken.

Best een ambitieuze stap, ik had een kleinere club verwacht. Volendam of GAE ofzo. Hij moet echt gaan spelen want het is geen slechte keeper. Heeft een paar keer echt punten gepakt voor Jong. Maar is niet heel constant vind ik. Had beter ietsje lager kunnen mikken.

27 mei 2022 om 16:50

@hakimziyach22 denk dat hij zijn minuten kan gaan maken bij jong Utrecht, dus dat is nog wel weer een (flinke) stap lager dan Volendam en GAE.

foto past helemaal bij het artikel!

utrecht is wel lekker bezig op de transfermarkt.

Dat zal betekenen dat ze definitief afscheid gaan nemen van Paes die al heeft door laten schemeren dat hij graag in Dallas wil blijven. Jammer, toch een keeper waarvan het lange tijd leek dat hij een goede carierre ging hebben. Amerika is toch niet echt een land waar je heen gaat uit weelde maar wie weet?

In de categorie contractspelers die transfervrij Ajax verlaten, dit zie je al weken aankomen. Het is altijd de vraag wie dit soort spelers uit de selectie van Jong Ajax oppikken. Musampa gaat naar Groningen, Van der Sloot naar Schalke 04 en nu gaat Raatsie dus naar FC Utrecht.

Ik ben benieuwd waar Yah, Hillen en Roggeveen naar toegaan. Die zullen ongetwijfeld een club in de KKD vinden waar ze aan de slag kunnen. En verder is ook nog Labyad die een nieuwe club kan uitzoeken.

28 mei 2022 om 12:07

Gibson Yah gaat dus ook naar Utrecht!

28 mei 2022 om 14:16

Ik las het ja, alsof het zo moest zijn nadat ik het schreef Waarschijnlijk zullen die andere spelers ook snel een club vinden. Alleen Labyad zou vanwege zijn blessure misschien wat meer moeite mee kunnen krijgen, maar gezien zijn naam en kwaliteit zou hij ook zeker wel een nieuwe club gaan vinden.

Vind het allemaal behoorlijk overdreven. Als je naar de kop kijkt lijkt het wel of Utrecht een gouden slag heeft geslagen. Zou de eerste keer zijn dat er een doelman op eredivisie niveau uit de eigen opleiding komt dus ff rustig an.

En wéér een jeugdspeler.. Dit is toch niet bepaald een vorm van ambitie uitspreken als Utreg zijnde? Haal eens wat meer spelers die al wat bewezen hebben! Een Viergever en een Brouwer zijn prima, maar waarom al die jeugdspelers van niet ouder dan 20? Kom op!!

Veel succes bij FC Utrecht Raatsie! Hopelijk dwing je genoeg speeltijd af en ontwikkel je je verder.

Er zijn tenslotte meer wegen die naar Rome leiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren