Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax bereikt persoonlijk akkoord met linksbenige centrumverdediger

Laatste update:

Ajax heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Hiroki Ito, zo meldt transfermarktexpert Florian Plettenberg maandagavond. De linksbenige centrumverdediger wil zelf graag de overstap maken van VfB Stuttgart en kan in de Johan Cruijff ArenA een contract tekenen dat hem tot medio 2028 aan de club bindt.

Of de deal er spoedig gaat komen, is overigens nog maar de vraag. Voorlopig zijn de clubs namelijk nog niet dicht bij een akkoord, want Stuttgart heeft een tweede bod van Ajax ter hoogte vijftien miljoen euro afgewezen. Het was een verbeterd bod dat technisch directeur Sven Mislintat had neergelegd bij VfB Stuttgart, nadat het eerste bod van twaalf miljoen werd afgewezen. Duidelijk is dat die Schwaben zich hard opstellen in de onderhandelingen, daar Ito als een belangrijke kracht in de selectie gezien wordt.

Stuttgart sloot afgelopen week een lucratieve sponsordeal met onder meer een online casino, waardoor de noodzaak om geld binnen te halen via de verkoop van spelers is weggevallen. Daarom bestaat de kans dat de club helemaal niet met Ajax wil onderhandelen, ondanks het persoonlijke akkoord van Ito zelf. Stuttgart werkt ook samen met de grote automerken Porsche en Mercedes, een alliantie die de club in totaal bijna 100 miljoen euro opbrengt.

Ito is geen onbekende van Mislintat. De tienvoudig Japans international werd zelf door de directeur voetbalzaken op huurbasis naar Stuttgart gehaald in de zomer van 2021. Een jaar later namen de Zuid-Duitsers hem voor 400.000 euro definitief over van Jubilo Iwata. Afgelopen seizoen was Ito een onbetwiste basisspeler bij Stuttgart en kwam hij tot 37 officiële wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat maar komme! Als hij goed bevalt kan hato naar LB

7 augustus 2023 om 21:12

Hato vond ik op LB nou niet bepaald heel sterk. Haal liever voor 10/15 miljoen een top linksback!

7 augustus 2023 om 21:18

Ik zie in Hato ook geen back.

7 augustus 2023 om 21:21

Centraal achterin ook niet echt. Tegen zo'n fysieke spits als Haller verliest hij alle duels, wat vrij logisch is op die leeftijd. Tegen betere tegenstanders niet ideaal

7 augustus 2023 om 21:26

Het is toch ook allemaal niet gek dat zo'n jonge speler er nog niet klaar voor is? Hij heeft overduidelijk veel talent. Hij doet mij qua rust aan de bal veel aan Timber denken, maar moet nog stappen zetten. Ik denk dat hij dat prima kan doen als back en geregeld als centrum verdediger, maar dat we het hem ook niet aan moeten willen doen om nu al basisspeler te zijn in het centrum. Daar is hij nog niet klaar voor.

7 augustus 2023 om 21:37

Het is beter om LCV aankoop te hebben en Hato op LB dan Hato op LCV en Wijndal/ase op LB. Het jammere is dat het nog te vroeg is om een heel seizoen op Hato te leunen achterin. Hij is geen nieuwe De Ligt en dat is ook niet erg, want zo'n talent als De Ligt zie je zelden.
Ajax heeft op een enkele wedstrijd na in de voorbereiding altijd 3 tegendoelpunten gekregen. Als je Sutalo kan krijgen scheelt dat al enorm, al moeten we de impact van Alvarez ook niet onderschatten. Je ziet in de voorbereiding dat vaak in de 2e helft het middenveld wordt overlopen, en het liefst zet je een kuitenbijter op 6 die die gaten kan dichtlopen.
Ben eigenlijk benieuwd of er nog een vervanger gaat komen voor Kudus mocht hij vertrekken, of dat ze Forbs willen omturnen tot RV.

7 augustus 2023 om 21:54

Niet gek dat het middenveld overlopen werd als je bedenkt dat in de voorbereiding klaassen en taylor vaak invielen voor branco en tahirovic

7 augustus 2023 om 21:13

Of wellicht kan hij ook als linksback spelen, Hato voelt zich niet lekker op de linksback positie.

7 augustus 2023 om 21:35

Hato moet in ieder geval elke week spelen. Het liefste centraal want dat is zijn beste positie.
Laat Ajax zuinig zijn op Hato en hem niet ten koste van nieuwe aankopen op de bank zetten, want hij is een heel groot talent die moet spelen.

7 augustus 2023 om 21:47

Precies Chesky, eigen jeugd blijft de levensader van Ajax. Daarom moet Hato niet als linksback misbruikt worden, laat een van de twee aankopen maar daar spelen. Wat betreft is de carrière en het geluk van Hato het belangrijkst voor mij.

7 augustus 2023 om 21:56

Je kunt het ook zo zien. Voor zijn ontwikkeling is het wellicht goed om op de back te spelen zodat hij beter leert meevoetballen en tegen snelle buitenspelers te spelen zodat hij die kwaliteiten straks kan gebruiken wanneer hij centraal komt te spelen

8 augustus 2023 om 02:07

Ik ben groot fan van eigen jeugd inzetten. Hato ook groot talent en ik zie hem graag minuten maken.
Al hoeft hij niet iedere week basis. Er moet sowieso nog iemand bij want je kunt niet een heel seizoen alleen op Hato bouwen. Daarnaast mag het je ook het kampioenschap niet kosten.

Iemand die hem daadwerkelijk heeft zien voetballen en kan inschatten hoe goed hij is..? Op YT video's te zien is zijn sliding/positionering goed en daarnaast ook zeer comfortabel aan de bal. Volgens mij ook geregeld als linksback gespeeld?

Met al het geld dat er binnen stroomt zou het mij niet verbazen als Ito en Sutalo nog komen...

Zou dit echt toejuichen. Hato is een erg groot talent en ben echt wel onder de indruk, maar laat hem eerst maar minuten maken als back en reserve zijn centraal. In het centrum (in elke linie) zou ik zekerheidjes willen. Daar moeten toppers staan.

Hopen dat hij komt samen met Sutalo, dat zou een geweldig centraal duo zijn. Hato kan dan naar linksback, die is daar beter dan ASE en Wijndal.

Ik vind 15 miljoen al een hoog bedrag. Maar het is een feit dat je niet met enkel een 17 jarig talent en een ander geblesseerd Turks talent het seizoen in kan op die positie.
Maar net als bij Sutalo vraag ik me af of je nou echt bedragen van rond de 20 miljoen of meer uit moet gaan geven voor verdedigers. Het kan natuurlijk wel, want Ajax heeft met de verkopen aan centrumverdedigers de afgelopen jaren goud geld opgehaald.

Toch voelt het onnatuurlijk. Er moet toch een goede verdediger te vinden zijn voor onder de tien miljoen.
Zie Hancko, Martinez etc.

7 augustus 2023 om 21:29

Zie ook Sanchez en Nico. Kan me ook niet voorstellen dat dit niet meer mogelijk is, maar dan moet je wel wereldwijd het goede netwerk hebben en ook voor talent/de markt kennen. Dat is zo ontzettend moeilijk denk, maar zeker niet onmogelijk.

7 augustus 2023 om 21:47

@detoekomst, ik wilde al bijna zeggen hoe kom je nu bij Sanchez. Maar je hebt het natuurlijk over Davinson, en niet over onze huidige rechtsback :D

7 augustus 2023 om 21:50

Haha dat je daaraan dacht is niet onbegrijpelijk. Had het er beter bij kunnen zetten 😉

7 augustus 2023 om 21:38

Jazeker, maar dat moeten dan ook maar net de types zijn die je wil halen. En Ajax heeft veel geld. Dat weten andere clubs ook, dan betaal je meer

7 augustus 2023 om 22:40

Natan net voor 10 miljoen naar Napoli, 22 jarige linksbenige verdediger. Waarvan ik persoonlijk denk dath ij beter is dan Ito, maargoed dat weet je natuurlijk nooit zeker. Vitao van Inter is echt een speler die klaar is voor de stap naar Europa ook. Adryelson, is in mijn ogen een beetje een laatbloeier maar speelt echt een topseizoen, mede dankzij hem staat Botafogo bovenaan in de competitie.

8 augustus 2023 om 08:08

@ Eenopinie

Ik ben het hier mee eens hoor, maar kan de nood van Mislintat wel snappen.
Beter nu de diep in de buidel tasten en het seizoen ingaan met ervaring en kwaliteit, dan terughoudend zijn en met niets komen.

Het is nu wat lastiger voor Ajax om de Zuid-Amerikaanse markt weer op te pakken gezien Henk Veldmate is vertrokken. De beste man heeft alle connecties binnen Zuid-Amerika en er gaan veel deuren voor de beste man open.

Ajax dient hier weer opnieuw voet aan de grond te zetten om inderdaad pareltjes te scouten voor de toekomst die voor minder gekocht kunnen worden.

Dat gezegd hebbende denk ik dat je met Ito en Sutalo wel goede aanwinsten hebt voor het team. Ook hoop ik stiekem toch nog op Spertsyan. Dan nog een goede rechtsback erbij, eventueel die Gaaie en een extra spits voor het geval Brobbey niet presteert of geblesseerd raakt.
Ook zou ik graag een één op één vervanger zien voor Alvarez in de nu nog transfervrije Tiemouiye Bakayoko.

Duitse enclave in Amsterdam

7 augustus 2023 om 21:26

Met een Japanner ?

7 augustus 2023 om 21:29

Kunnen wel goed samenwerken😉

7 augustus 2023 om 21:31

Haha welke Duitser op Mislintat dan? Die half Duitse keeper alleen? Nou, poehoe... Qua half Duitse spelers in de selectie lopen we gewoon gelijk met vorig jaar

Krijg zo'n Martin Jol tijdperk gevoel met die Mislintat. Allemaal voetballers halen die niet het niveau hebben om kampioen te worden in de eredivisie.

7 augustus 2023 om 22:08

Ik heb nog niet een Kennedy-gevoel bij de aankopen tot nu toe maar ook geen De Ligt-illusies

7 augustus 2023 om 22:35

Bijna elke voetballer in het buitenland is goed genoeg om kampioen te worden in Nederland.

8 augustus 2023 om 07:54

Lodeiro, Cvitanich, Atouba, Oleguer, Gabri, Mido, Pantelic?

Het zijn typetjes, maar dat eerste seizoen onder Jol werd er heerlijk gevoetbald en werden de goals aaneengerijgd- terwijl onder de Boer daarna er gezapig werd gespeeld maar Ajax toch kampioen werd keer op keer.

Ik had eerlijk gezegd verwacht dat Ajax al aan het doorschakelen was. De nummers twee op de lijst kunnen toch niet zoveel minder zijn dat je het risico neemt om uiteindelijk met niks te belanden.

Sutalo en Ito lijken mij heel goed gescout en sterke opties maar soms is het moment daar niet. Ik vind dat je dan niet te lang moet wachten met de alternatieven zeker als de tijd begint te dringen en het zijn cruciale posities die versterkt moeten worden. Dit is geen buitenkansje waar je heel lang op kan wachten maar een noodzakelijke versterking.

Als het lukt dan ziet de wereld er een stuk rooskleuriger uit voor ons fans maar als het niet lukt en we moeten het doen met de spelers die er nu staan dan heb je als staf gefaald om je trainer een selectie te bezorgen die aan de verwachtingen kan voldoen

Helemaal prima maar hoop wel dat we zowel Sutalo als Ito binnenhalen. De rechtsback positie maar laten voor wat het is en het resterende geld gebruiken voor een 10/2e spits en rechtsbuiten.

7 augustus 2023 om 21:36

Rechtsback positie kunnen we echt niet laten voor wat het is. Zowel Rensch als Sanchez komt teveel tekort. Nummer 10 is, zolang Berghuis er is, niet perse onze minste positie. Daar zit dan in ieder geval 1 iemand die zich al ruimschoots heeft bewezen.

7 augustus 2023 om 22:09

Met Berghuis, Taylor, Klaassen en eventueel Bergwijn is de 10-positie wel voorzien. Daar zie ik Ajax geen speler meer voor halen.

8 augustus 2023 om 07:52

Als er daadwerkelijk zoveel betaald moet worden voor Sutalo dan hoeft ie niet gehaald te worden mijns inziens

8 augustus 2023 om 08:27

Aangezien ik het niet zelf hoef te betalen, kan het mij bar weinig schelen hoeveel hij moet kosten. Ik wil gewoon de best mogelijke spelers in de ploeg zien, en aangezien we jaar op jaar enorm veel meer binnenharken dan uitgeven maak ik me over de financiën niet zo’n zorgen.

Ik snap de gedachte, maar ik ben het er niet mee eens. Ik had liever een topper op linksback gehaald, dat is ook geen goed bezette positie bij Jong Ajax, dus de volgende doorbraak zal nog even uitblijven.

In Ito heb ik me de laatste dagen verdiept en ik vind het een goede speler, die zeker bij Ajax past. Veel en veel beter dan Bassey en zal ook goedkoper zijn. Hopelijk gaan we de komende tijd meer op de Japanse tour, en niet meer op de Mexicaanse.

7 augustus 2023 om 21:45

#hakimziyach
Wat heb je van hem gezien? Ben oprecht heel benieuwd? Ik ken hem helemaal niet namelijk... niet dat dat een probleem hoeft te zijn

7 augustus 2023 om 21:58

Ik heb zelf een aantal wedstrijden teruggekeken en voor de rest nog wat scoutingsrapporten gelezen, van de speler ben ik zeker overtuigd. Straalt veel rust uit, is goed aan de bal en heeft heeft ook best veel snelheid.

Kan ook als back en als controleur spelen als het moet. Hij is niet heel meedogenloos zoals Martinez, maar kan wel secuur verdedigen op de bal (zoals Alderweireld). Voor een verdediger heeft ie best een mooie stijl, als ze toch voor dit scenario gaan dan is dit in ieder geval wel een speler van het juiste niveau.

7 augustus 2023 om 22:07

Thanks!

De meeste mensen hier hebben het artikel niet gelezen. Er staat juist dat er geen akkoord is met de club en dat er misschien ook wel niet gaat komen.

20 miljoen + is ook veel geld voor een CV, maar goed, als je het breed hebt...

7 augustus 2023 om 21:36

Als je denkt dat je er niet uit gaat komen dan ga je ook niet met de spelers zelf onderhandelen. Blijkbaar hebben ze daar toestemming voor.

Nou die gaat dan ook komen als Ajax blijft onderhandelen. Alleen deze jongen kan geen backup zijn van Hato. Die moet spelen. Gaat Hato dan linksback?

7 augustus 2023 om 23:22

Nou Hato is ook nog niet klaar om een heel seizoen centraal te staan denk en is ook niet erg. Misschien wat wedstrijden op de back misschien beker centraal en verder back up van Ito lijkt me.

8 augustus 2023 om 06:19

Laat Hato voorlopig maar mooi als back-up spelen en zijn minuten maken als invaller en in de basis tegen de mindere goden. Het is een leuk talent, maar heel ver verwijderd van het niveau wat De Ligt liet zien op die leeftijd en dus nog lang niet klaar om een seizoen lang basisspeler te zijn.
Als Ito over 2 jaar weer een vervolgstap zet(mocht hij daadwerkelijk komen) dan heb je met Hato gelijk zijn opvolger klaarstaan die dan ook pas net een paar maand 19 is en dus nog steeds piepjong.
En mocht Ito het niet goed doen bij Ajax, dan kan Hato zichzelf natuurlijk altijd weer terug vechten in de basis.
Het kost natuurlijk wel wat, maar op deze manier kan je de komende 6 jaar wel voorzien zijn van een goede speler links centraal en ben je dus ook op de lange termijn weer aan het bouwen voor een stabiel elftal.

Lijkt er op dat het grote geld vooralsnog naar verdedigers gaat .... niet omdat het moet, maar omdat het kan. Kan zo maar zijn dat ze een topcentrum neerzetten. Zijn geen clowns ....ito .... Satulo ....45 miljoen samen. Is het wellicht even op .... 40 miljoen bruto voor kudus zal dan genoeg moeten zijn voor de andere posities. Denk dat er nog meer in de pijplijn zit qua verkopen .... ruli ? klaassen ? bergwijn naar de woestijn ?

7 augustus 2023 om 22:05

Blijkbaar is er geen goedkope verdediger te vinden voor ajax medic was wel maar 2 mil maar ook gokje

Mag dat wel ? Eerst de speler strikken en dan pas met de club om tafel ?

7 augustus 2023 om 21:37

Als je toestemming van de club hebt wel. Maar iedereen weet dat dit overal gebeurt. Niks aparts aan

7 augustus 2023 om 21:50

Ajax had zich als eerst gemeld bij Stuttgart, vorige week al. En nu pas rond met de speler, dus ja dat mag gewoon. Twente was laatst om de tafel gegaan met Eiting terwijl Volendam niet op de hoogte was van deze interesse, dan 'mag' het dus niet.

8 augustus 2023 om 12:39

Duidelijk antwoord. Zatik er dus naast.

Dit lost meteen je LB probleem op door hato daar te laten spelen. Wijndal en Salah edine zijn te licht.

8 augustus 2023 om 09:26

Maar vind jij Hato een LB ? Ik vind dat Hato vorig seizoen meer indruk maken op de centrale positie ipv de back positie.

Misschien dat je Ito dan kan halen in plaats van Sutalo. Gaan geruchten dat naast Ajax inmiddels ook Aston Villa, West Ham United, Arsenal en Bayer Leverkusen in Sutalo interesse hebben en dat Dinamo Zagreb 25 miljoen vraagt. Ajax heeft dus al een paar biedingen op hem afgewezen zien worden en Aston Villa en West Ham zijn blijkbaar ook bezig om hun eerste bod uit te brengen, dat zal vast wel afgewezen worden en denk dat de prijs daardoor uiteindelijk omhoog zal gaan naar 30 miljoen of meer. Dat is ook gewoon teveel geld en moet Ajax niet gaan betalen ondanks dat Sutalo een goede verdediger is.

Je kan dit dan eigenlijk oplossen met Ito. Sutalo is rechtsbenig en Ito linksbenig, maar dan kan je met Medic rechts centraal spelen en Ito links centraal. Ik was eigenlijk erop tegen dat of Ito, of Hato op linksback zou spelen. Maar Hato is momenteel denk ik nog te licht om een heel seizoen centraal te spelen en dan kan je dit seizoen in ieder geval met Hato op linksback spelen en Ito en Medic centraal. Ik heb dan liever dat Ajax het geld investeert in een rechtsback, want Sánchez zal misschien vertrekken en Rensch vind ik op zijn beginfase bij Ajax 1 na (zo'n 5 tot 10 wedstrijden) helemaal niks.

Rensch kan je dan nog wel als stand-in gebruiken, maar dan moet er dus sowieso een rechtsback bij.

Ramaj
Gaeei
Medic
Ito
Hato
vd.Boomen
Tahirovic
Forbs
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
7 augustus 2023 om 21:47

Die verhalen over Arsenal zijn alweer ontkracht geloof ik. Uit Engeland zou het gaan om Newcastle en Nottingham. Maar voor zo ver bekend lijken daar ook nog geen biedingen vandaan te komen. Die Kroatische journalist die vorige week met foto's e.d aan kwam zetten is een soort spreekbuis van Zagreb. Tot nu lijkt alleen Ajax echt nog heel concreet te zijn. Daarvoor ook Fiorentina en Napoli maar die zijn doorgeschakeld zo lijkt met de presentatie van andere verdedigers.
En Zagreb probeert het ook gewoon te rekken natuurlijk, logisch ook. Wachten tot clubs echt concreet worden.

7 augustus 2023 om 21:54

Leuk en aardig, maar dan nog hebben we eigenlijk maar 2 centrumverdedigers want de rest kan je niet op rekenen. Dat is gewoon te weinig.

7 augustus 2023 om 22:05

Sutalo heeft aangegeven naar Ajax te willen.

8 augustus 2023 om 09:29

Wat denk dat er gebeurd als er een grotere club komt die ook een goed verhaal heeft. Denk je dat hij dan nog steeds naar Ajax wil ? Elke (buitenlandse) speler ziet Ajax als een tussenstap. Als je deze stap over kunt slaan en je zowel sportief als financieel een grotere stap kunt maken, zou jij dan een tussenstap doen ? We hebben het hier niet over een jeugdspeler die pas net komt kijken.

Zou Tadic ook niet altijd bij Ajax blijven. Daar zijn loopbaan afsluiten en daar trainer worden ? Niets is zeker in het voetbal.

8 augustus 2023 om 09:46

Zoals ook Tadic zou blijven..zo kennen we er nog wel ........

7 augustus 2023 om 22:59

Rechtsback moet je gewoon Jermoumi door laten stromen, dat is misschien een wel net zo groot talent als Hato.

Als je Rensch, Sanchez en Jermoumi hebt die de concurrentie aan gaan zou ik daar niks aan doen. Sanchez dus gewoon behouden en niet nog meer wisselingen. Ik zou toch voor rechts centraal gaan met Medic en Aertssen is die plek dan ook driedubbel bezet. Sutalo kan zeker maar er zijn misschien ook wel andere opties, ergens zou ik een Zuid-Amerikaan met een beetje grinta wel graag zien komen.

8 augustus 2023 om 15:15

Arsenal gaat geen RCV meer halen...

Als er al iets bijkomt, is het een aanvallende RB ala Cancelo (type, niet perse Cancelo zelf) of een LB indien Tierney gaat...

Sutalo zou niet spelen bij Arsenal. White, Saliba, Timber en bij nood ook Kiwior die er kunnen spelen.

Het lijkt er op dat veel van Mislintats aankopen tot dusver uit zijn Stuttgart boekje komen. Als ik naar hun prestaties de laatste jaren kijk hoop ik toch wel dat hij binnenkort een Ajax boekje aan gaat leggen, want ook al kijk ik geen Bundesliga voetbal, ik kan wel een ranglijst aflezen. En Stuttgart scoort niet daar waar ik Ajax verwacht.

7 augustus 2023 om 22:36

Maar dat die jongen (Ito) in een team speelt dat qua prestaties niet denderend is wil natuurlijk niet bij voorbaat zeggen dat het geen goede speler/toevoeging is voor Ajax. Je bent als speler ook gewoon afhankelijk van je medespelers en dus het team waarin je speelt.

Ik denk persoonlijk dat we heel blij mogen zijn als Sutalo en Ito komen. Er moet alleen ook nog wel een 10 (Ziyech/Spertsyan) en extra spits bij.

7 augustus 2023 om 22:51

Dat is natuurlijk een dooddoener die over elke speler gebruikt kan worden die mogelijk getransfereerd wordt.

Ik ken Sutalo, Ito, Spertsyan en de meeste van Mislintats aankopen niet. Maar hij heeft al een paar keer gezegd spelers te hebben aangetrokken die hij al langer volgt en/of eerder naar zijn club heeft willen halen. En die vorige club was een club die al met z'n handen mocht knijpen als het boven de degradatiestreep in Duitsland eindigde.
Daar kunnen prima wat parels tussen zitten, maar je mag van Ajax toch verwachten dat ze in een andere vijver zoeken, laat staan vissen, dan de nummer 16 van de Bundesliga van het afgelopen seizoen.

8 augustus 2023 om 00:42

En daarom moeten we eerst maar gewoon afwachten of het wat gaat worden voordat iedereen alles nog voor het seizoen is begonnen al afschiet. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat hij die spelers volgde/wilde aantrekken, maar het financieel/organisatorisch niet haalbaar was en nu wel en dat het uitstekende spelers blijken te zijn. Ik heb nog geen reden gehad te twijfelen aan het aankoopbeleid (behalve dat het allemaal wel wat sneller had gemogen) en laat me graag verassen.

Prima versterking, ik denk dat het een voordeel is dan Mislintat hem al kent.

Zou een prima aankoop zijn.

Ajax-spelers moeten ten dele worden beoordeeld of ze nog groei en ontwikkeling in zich hebben, zodat ze op termijn voor meer de deur weer uitkunnen. Uiteindelijk is Ajax ook een beurgenoteerd bedrijf dat het niet alleen moet hebben van prestaties: het creeert ook allure en status door zich voor te doen (terecht of niet) als een van 's werelds beste opleidingclubs - dus voor weinig halen, ontwikkelen, voor meer verkopen. Ik snap dat vele fans alleen geinteresseerd zijn in prestaties, nationale prijzen en ver komen in Europa, maar het is naief om te denken dat Ajax als bedrijf het exclusief daar om draait.

Ramaj, Medic en Ito zijn allemaal spelers die op de weg omhoog in het Duitse voetbal zaten. Dan zit je bij Ajax ook goed en de Amsterdamse club is ook voor hen een stap omhoog in hun aanzien. Ontwikkeld of gegroeid bij Ajax - goed voor de cv van die speler, goed voor de uitstraling van de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren