Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax beloont De Ligt met nieuwe aanbieding: ‘We zijn op de goede weg’

Laatste update:

Ajax gaat aanvoerder Matthijs de Ligt financieel belonen voor zijn stormachtige ontwikkeling. Volgens De Telegraaf kan de centrumverdediger een salarisverhoging tegemoet zien, waardoor het financiële gat tussen hem en de grootverdieners Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Daley Blind verkleind wordt.

“Ik heb heel goede gesprekken met Ajax gevoerd en we zijn op de goede weg om mijn contract op te waarderen”, bevestigt De Ligt desgevraagd tegenover het dagblad. Barry Hulshoff, belangenbehartiger van de Oranje-international, gaf in een eerder stadium al aan in gesprek te willen met Ajax om het salaris van zijn cliënt op te krikken. “Een opwaardering houdt in dat je er geld bij krijgt. Het is een signaal van Ajax naar mij toe. De relatie is goed”, aldus De Ligt.

In de zomer van vorig jaar zette De Ligt voor het laatst zijn handtekening onder een nieuw contract bij Ajax. Hij verlengde destijds zijn in medio 2019 aflopende contract tot de zomer van 2021. De contractduur van zijn nieuwe overeenkomst blijft naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde. “De intentie is om alleen op te waarderen. Maar dat is nog niet helemaal zeker”, aldus De Ligt, die in totaal elf keer uitkwam voor het Nederlands elftal.

Goede zet van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2021 is nog niet eens zo lang. Komende zomer is eigenlijk de enige kans om een recordtransfer voor hem te ontvangen. In de zomer van 2020 zal hij een stuk goedkoper de deur uitlopen vanwege zijn nog maar 1-jaar lopende contract.
Dus het is of deze zomer verkopen voor 60 miljoen+ of een jaar later voor pakweg de helft.

5 november 2018 om 08:35

Voor Kluivert werd al 17,5 miljoen afgetikt. Had ook nog maar een jaar contract en heeft nog niet eens de helft van de kwaliteiten van De Ligt. De Ligt is ook nog eens aanvoerder en vaste waarde bij Oranje inmiddels. Tevens schijnen de topclubs achter hem aan te zitten. Gaat meer dan 30 miljoen opleveren met een 1-jarig contract eventueel.

5 november 2018 om 10:03

Kluivert kan ook niet de helft van de kwaliteiten van de Ligt hebben. Kluivert is een linksbuiten en de Ligt een centrale verdediger

5 november 2018 om 08:42

Ik vind het maar vreemd om contracten op te waarderen zonder te verlengen. De Ligt verdient absoluut een beter contract, maar het lijkt mij heel redelijk als daar een jaar verlenging tegenover staat.

5 november 2018 om 08:49

Maakt m weer iets duurder en zorgt ook voor extra tevredenheid bij de speler, niet onderschatten. Ook worden er vaak clausules verwijderd of juist toegevoegd.

5 november 2018 om 08:52

Waarschijnlijk spreken ze dan een soort van afkoopsom af. Jij krijgt meer salaris, maar als je eerder weg wil dan moet er minimaal een club komen die 60 miljoen (voorbeeld) betaald. Stel dat Barcelona dan komt en maar 40 wil betalen dan kan De Ligt niet gaan zeuren dat ze hem moeten laten gaan. De speler meer salaris dus blij, en Ajax heeft een tevreden speler waarvan ze weten dat die geld gaat opleveren dus ook blij.

5 november 2018 om 12:30

Het eigenlijk heel vreemd dat de vraagprijs van een speler 1 op 1 afhankelijk wordt gemaakt van de nog resterende contractduur

Eigenlijk moet het voor de kopende partij niets uitmaken hoe lang het contract van de speler nog loopt

Natuurlijk, je koopt een contract af, hoe langer dat contract is hoe duurder

Aan de andere kant: een speler moet ook gewoon zijn waarde hebben op de markt, als er veel concurrerende kopers zijn, en dat is in het geval de Ligt zeker het geval, dan bepaalt de hoogst biedende de prijs, en dat is niet afhankelijk van de contractduur

Als een speler 30 miljoen waard is, is hij dat waard

5 november 2018 om 12:48

Je hebt gelijk Davy, maar dit geeft gewoon aan hoezeer de macht inmiddels bij de spelers ligt, zeker als het goed gaat. Door de Ligt meer geld te geven verhogen ze zijn tevredenheid waardoor hij minder snel nadenkt over weggaan middenin het seizoen en kun je vaak ook ietsje meer transfersom vragen.
Daar kon je vroeger dan 2 jaar extra duur voor terug vragen maar dat is er niet meer bij, ook niet bij een 'nette' jongen als Matthijs de Ligt....kunnen we ook gelijk stoppen met jongens als Justin K afmaken omdat ' ze alles voor het geld doen' want dit is gewoon de way to go binnen het hedendaagse voetbal.

en weer een tevreden werknemer. goed bezig Ajax!!

Netjes van Ajax. Ze gaan hem hierdoor natuurlijk niet behouden, maar het geeft wel een signaal af naar (jeugd)spelers dat er mogelijkheden zijn bij de club. Vaak worden eigen opgeleide spelers toch een beetje achtergesteld en de nieuwe aankopen gepemperd, als het gaat om geld.

Hij verdiend het, alleen plak er dan ook een jaar extra bij. Dit maakt hem uiteraard duurder om af te kopen maar misschien is dit helemaal niet nodig en zijn zijn diensten al verkocht aan Barça 🤔

Goede zet van Ajax waardoor het gat kleiner gaat worden tussen groot en kleinverdieners, Ajax kan nu een transfersom vragen die zij bepalen en niet zijn zaakwaarnemer die er alleen maar geld wil afpraten .
Li jkt mij dan ook dat Ajax het gat met de andere clubs aan het inhalen is zodat men niet zo snel meer weg wil !


Een heel mooi gebaar van Ajax richting De Ligt. Deze ontzettende klasbak verdient het eigenlijk om met Ziyech de topverdiener van Ajax te zijn. Ondanks dat, zal hij aankomende zomer toch die toptransfer naar Barca, Juve of City krijgen.. En dat maakt ons trots !!!

Wie 'nee' op de poll heeft gezegd,heeft geen benul van voetbal en wat Matthijs de Ligt betekend voor ons. Meer dan terecht,deze opwaardering.

5 november 2018 om 07:19

Of diegenen zouden het een betere zet vinden als hij de absolute topverdiener zou worden en/of het nieuwe contract langer door zou lopen dan 2020. De poll houdt wat dat betreft redelijk veel ruimte voor eigen interpretatie.

Afcawesome, ik ben een van de mensen die daar “nee” invult. En precies wat maakt mij dan een onbenul op voetbalgebied.

Ik vraag mij namelijk af wat de bedoeling van Ajax hiermee is. Als er tevens een contractduur verlenging in wordt opgenomen heeft het nut. Ziyech werd er ineens een “vrolijke” speler van. Dat heeft de Ligt niet nodig. Het gaat hier ook om een speler die in de media regelmatig filosofeert over aanbiedingen van andere clubs.

Wie is de volgende vraag je je dan af, en je kweekt scheve gezichten in je selectie. Wanneer je aan dit beleid begint kan je niet meer terug. Daarnaast is het nou niet zo dat een Ajax-speler op een houtje hoeft te bijten.

5 november 2018 om 07:39

Wie is de volgende? Wijs nog 1 speler aan van het kaliber De Ligt die dezelfde status heeft binnen het team, en je hebt antwoord op je gestelde vraag. De Jong is bijvoorbeeld niet zo belangrijk als De Ligt. De enige speler waarvan ik denk dat in aanmerking komt voor zo'n salarisverhoging is Onana. Die vind ik ook echt een steunpilaar van dit Ajax.

5 november 2018 om 07:54

Ik denk dat alle contracten onder de loep worden gehouden en opgewaardeerd worden waar nodig. Op den duur werkt het alleen maar in je voordeel. Wanneer je een talent uit noem maar wat Brazilië haalt en die wil een des betreffend loon, is dat makkelijker te doen. Daarnaast is het sowieso nodig de salarissen te verhogen om een signaal te geven aan het buitenland, dat Nederland ook goed kan betalen. Talenten blijven juist langer, omdat ze ook zien, dat wanneer ze goed werk verrichten wel degelijk goed kunnen verdienen bij Ajax en speeltijd.

5 november 2018 om 08:07

De uitleg is toch gewoon heel simpel; De Ligt is gewoon een betere en belangrijkere speler op dit moment. Hij is notabene aanvoerder. Tuurlijk willen zij loonsverhoging, maar wie wil dat niet? Het gaat erom dat je het verdient en in mijn ogen heeft De Ligt dat, in tegenstelling tot de spelers die jij noemt, verdiend. En willen de spelers nu vertrekken omdat zij vinden dat de er ook recht op hebben, dan missen ze een stuk zelfreflectie en wens ik ze veel plezier bij een andere club.

5 november 2018 om 12:32

Je weet geen eens welke spelers hoeveel verdient op het moment.
Misschien verdient de Ligt al meer dan Frenkie. Die krijgt nu een verhoging en dat is terecht maar Frenkie niet?

Als je de huidige situaties niet kent is het nogal dom om aan te geven of je het wel of niet terecht geeft dat enkele spelers wel of geen verhoging krijgen.

5 november 2018 om 07:45

Volgens mij is niet alleen het contractduur belangrijk voor een transfersom maar ook de hoogte van het salaris. Uiteindelijk betalen ze niet alleen voor de speler maar koopt een andere club ook z’n contract af.

5 november 2018 om 07:56

Ajax geeft hiermee juist een signaal af naar de jeugd, dat bij Ajax ook gewoon goed word verdiend wanneer je belangrijker word. De jeugd zal beter nadenken om weg te gaan.

5 november 2018 om 08:58

Niet helemaal waar. Natuurlijk is het in voetbal meestal ‘wat de gek er voor geeft’. Maar als je een berekening wil maken van de afkoopsom dan begin je met resterende contractduur x salaris. Factoren als commerciële waarde, leeftijd, nationaliteit etc komen daarna pas. Zal je ook zien bij een arbitragezaak

Goed bezig Ajax, alleen jammer dat er geen jaar bij aan kan geplakt worden.

5 november 2018 om 08:13

Maar dat is het precies, waarom geen jaar er bij. Volgens de hele wereld gaat De Ligt over een half jaartje toch weg, waarom dan nog verhogen en een signaal afgeven? Het zou ook helpen om te weten hoeveel hij er bij krijgt om deze poll te beantwoorden trouwens. 10-20% erbij prima maar gaat hij 3 a 4 x zoveel verdienen nou nee. Vooral niet voor iemand die Raiola aan zijn agenten heeft toegevoegd...

5 november 2018 om 08:20

Je verhoogd voor een signaal ook naar de Ligt, zoals, waarom zou ik naar AS Roma gaan? Verdien genoeg bij Ajax, ben aanvoerder, speel Europees, ben belangrijk. Op die manier word het alleen maar lastiger om Ajax te verlaten om geld. Zijn keuze om te wachten op een grotere mooiere club, die meer betaald aan Ajax is daarin hun voordeel.

5 november 2018 om 08:56

"de contractduur van zijn nieuwe overeenkomst blijft naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde. “De intentie is om alleen op te waarderen. Maar dat is nog niet helemaal zeker”, aldus De Ligt, die in totaal elf keer uitkwam voor het Nederlands elftal."
Waar staat dat er geen jaar verlengd wordt? Help mij eens?

5 november 2018 om 09:17

De contractduur van zijn nieuwe overeenkomst blijft naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde.

Mag je toch ervan uitgaan dat het alleen verhoging word.

5 november 2018 om 09:22

Er staat toch echt dat nog niets zeker is v.w.b. de contractduur. "naar alle waarschijnlijkheid " en "is nog niet helemaal zeker" zegt toch voldoende?
Ik zeg hiermee overigens niet dat zijn contract wel verlengd zal worden. Alleen dat het onzeker is.

Natuurlijk hebben we financieel een rooskleurige toekomst met transferbedragen die genoemd worden. Maar hoop wel dat we een beetje bij een begroting blijven welke zonder Europees voetbal ook dragelijk is. In het geval vanDe Ligt zal dit om een paar maanden gaan, dus kan ik deze zet nog wel begrijpen.

Waarom niet aan het begin van het seizoen al opgewaardeerd?

Stel dat Ziyech en de Ligt onhoudbaar zijn komende zomer, kun je Onana en Neres ook nog een verbeterd contract aanbieden die dan misschien nog wel een jaar blijven. Of Frenkie op deze manier nog een jaar houden. Ze gaan echt niet 5 sterkhouders in 1 zomer laten vertrekken.

Zou er sowieso een jaar achter plakken vanwege het nog een jaar hebben. Ajax staat sterker in de onderhandelingen als er langer op het contract staat. Een clausule toevoegen dat als de juiste club (top 5-8) zich meld in de ogen van de ligt dat er tegen een gereduceerde transfersom over gestapt kan worden ipv 80 miljoen maar 50 miljoen bv.

Verleng zijn contract tot medio 2022 en laat hem dit seizoen en volgend seizoen zich nog verder ontwikkelen bij Ajax. Daarna is hij helemaal klaar gestoomd voor de Europese top.

Jammer dat er niet nog een jaartje bij kon. Blijkt wel aan alles dat hij in de zomer gewoon weg gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren