Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax, AZ, Feyenoord en Vitesse kennen (mogelijke) EL-opponenten

Laatste update:

De loting voor de derde voorronde van de Europa League heeft maandagmiddag plaatsgevonden in Lyon. Ajax, AZ, Feyenoord en Vitesse kennen hun (mogelijke) tegenstanders in de ronde; Ajax neemt alleen deel als de ploeg verliest van Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. De duels in de Europa League-voorronde vinden plaats op 9 en 16 augustus.

Als Ajax wordt uitgeschakeld door Sturm Graz, neemt de ploeg van Erik ten Hag het op tegen de winnaar van Dundalk - AEK Larnaca. Feyenoord treft het Poolse Górnik Zabrze of het Slowaakse AS Trencín. AZ en Vitesse moeten eerst nog de tweede voorronde van de Europa League zien te overleven. Als AZ afrekent met Kairat Almaty uit Kazachstan, wacht een tweeluik met Sigma Olomouc uit Tsjechië. Vitesse treft eerst Viitorul en ontmoet daarna, mocht de club doorstoten, de verliezer van een Champions League-tweeluik tussen FC Basel en PAOK Saloniki.

Als de Nederlandse clubs de derde voorronde overleven, zijn ze er nog niet. Op 23 en 30 augustus staan de play-offs op het programma, waarin een ticket voor de groepsfase op het spel staat. Overigens zou ook PSV nog kunnen doorstromen naar de groepsfase, als de regerend kampioen van de Eredivisie verliest in de play-offronde van de Champions League. Vorig seizoen was Vitesse de enige Nederlandse deelnemer aan de Europa League en die ploeg eindigde destijds als laatste in de poule.

De loting van de Nederlandse clubs:
Ajax/Sturm Graz (Oos) - Dundalk (Ier)/AEK Larnaca (Cyp)
Kairat Almaty (Kaz)/AZ - Sigma Olomouc (Tsj)
Górnik Zabrze (Pol)/AS Trencín (Slw) - Feyenoord
Vitesse/Viitorul(Roe) - FC Basel (Zwi)/PAOK Saloniki (Gri)

Hoeveel Nederlandse clubs spelen uiteindelijk in de groepsfase van de Europa League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk als het Trencin wordt voor Feyenoord, veel Nederlandse spelers waaronder Joey Sleegers. Was ooit een veelbelovend talent bij ons

23 juli 2018 om 14:17

Redelijk makkelijke tegenstanders op Vitesse na. Lekker veel punten sprokkelen!

23 juli 2018 om 14:19

Trencin en Olomouc zijn ook zeker geen makkie voor Feyenoord en AZ. Trencin doet het erg goed de laatste jaren en Tjechische tegenstanders zijn vaak lastig te kloppen voor Nederlandse clubs.

23 juli 2018 om 14:49

Trencin kan echt wel een lastige tegenstander zijn, evenals Gornik Zabre. Vitesse gaat het ook moeilijk krijgen als ze de 1e ronde doorkomen.
Ajax prima loting!

23 juli 2018 om 14:18

Is Tscheu La Ling nog de baas bij Trencin?

23 juli 2018 om 14:22

Ja, Trencin is nog wel een leuke tegenstander. Ricardo Moniz is er ook trainer en oud-jeugdspeler Milton Klooster speelt er volgens mij ook nog, al was hij vorig seizoen verhuurd. Maar afijn; verder echt onbekende ploegen voor me, dus fijn dat we eerst uit spelen om het thuis (hopelijk) af te kunnen maken.

23 juli 2018 om 14:27

De beste speler van Trencin is reeds verkocht, vgm vertrokken naar Vitesse? Daar is nog geen vervanging voor, waardoor Trencin nog écht niet bij machte zal zijn om Feyenoord het lastig te maken!

23 juli 2018 om 16:45

Het zou niet de eerste keer zijn dat een Nederlandse club hun tegenstander onderschat

23 juli 2018 om 17:32

Denk dat alle clubs vooral na vorige zomer wel extra waakzaam zijn voor al die onbekende tegenstanders. Laten we hopen op veel Nederlands succes in elk geval.

Op papier best simpel, maar Nederlandse clubs kennende

23 juli 2018 om 16:33

Bedankt voor je inzichtvolle en uitgebreide analyse. Duimpje omhoog voor jou!

23 juli 2018 om 18:02

Haha, Was niet uitgebreid bedoeld, meer simpel en krachtig xd

23 juli 2018 om 18:26

Als je dit “op papier simpel” noemt, ken je de Nederlandse clubs dus blijkbaar toch niet zo goed.

23 juli 2018 om 18:50

Elke Nederlandse ploeg daar heeft op bijna elke positie een betere speler dan de tegenpartij.

24 juli 2018 om 06:48

Dan kun je zeggen dat het te doen is, en dat is het ook, maar “best simpel” is een beetje overdreven, vind je ook niet? Het woord “simpel” kun je gebruiken wanneer je tegen een semi-prof club speelt, de landskampioen van Liechtenstein of San Marino of iets dergelijks maar dat soort clubs kom je in de derde voorronde van de Europa League niet meer tegen. Dan is geen enkele tegenstander meer simpel, en al helemaal niet voor de af en toe nog best overschatte Nederlandse clubs.

Voor Vitesse Wordt het een moeilijke klus maar ik zie ze dit seizoen wel presteren met Slutsky

23 juli 2018 om 14:31

Ze zijn zeker niet kansloos, Utrecht heeft het Zenit vorig seizoen ook gewoon heel lastig gemaakt.

In principe moeten deze tegenstanders te doen zijn voor de Nederlandse clubs. Ik ben vooral bang dat Vitesse het met name zwaar zal krijgen. Als ze de tweede ronde overleven, dan lijkt het wel einde verhaal als ze Basel of PAOK treffen.

Dus als ajax wint van sturm graz, is het 100% zeker van minstens EL?

23 juli 2018 om 14:20

Nee, pas als ze van Sturm Graz gewonnen hebben en verliezen van Standard Luik. Dit staat volgens mij verkeerd in de inleiding, want ze hebben het over de tweede voorronde en daarna ook dat stuk over dat ze daarna voorronde EL moeten spelen als ze van Sturm verliezen

23 juli 2018 om 14:26

@bellapartita; Dat is precies wat hij zegt. Als Ajax wint van Sturm Graz zijn ze dus in dat geval zeker van minstens de Europa League.

23 juli 2018 om 14:26

Ja, dat kom in andere woorden op hetzelfde neer als wat ik zei.

23 juli 2018 om 14:39

Excuus, te snel overheen gelezen.

23 juli 2018 om 14:23

@bellapartita onzin, Sturm Graz overleven = groepsfase EL, hoe dan ook.

23 juli 2018 om 14:27

Nee! Dan moeten ze nog 2 voorrondes EL.

23 juli 2018 om 14:29

Weet je dat zwkee jerooney? Volgens mij is het wanneer je play offs verliest (dus 4e ronde) ben je zeker van El groepsfase?

23 juli 2018 om 14:30

Nee, dan zijn ze zeker van groepsfase EL

23 juli 2018 om 15:07

Tweede voorronde CL verliezen = exit. Derde voorronde CL verliezen = doorstromen play-off EL. Play-offs CL verliezen = groepsfase EL. Play-offs EL verliezen = exit. Zo zit het geloof im

23 juli 2018 om 15:31

Nee frietmet, zo zit het dus niet...
2e voorronde verliezen = doorstromen in EL kwalificatie en spelen tegen Dundalk of AEK Larnaca.
3e of 4e voorronde CL verliezen = groepsfase EL

23 juli 2018 om 15:34

3e voorronde verliezen is EL playoffs lijkt me

23 juli 2018 om 15:36

Oh wacht het is veranderd natuurlijk...

23 juli 2018 om 14:34

Klopt als een bus. Alleen als Ajax verliest van Sturm Graz dan moet Ajax voorronde EL spelen

Allemaal niet kansloos zal je zeggen, al krijgt Vitesse het sowieso moeilijk tegen verliezer Paok - FC Basel. AZ hoeft zo waar een keer niet ver te reizen. Nu maar hopen dat Vitesse en AZ ook daadwerkelijk de wedstrijden hoeven te spelen en dat Ajax in de CL blijft.

Jammer voor Vitesse zie ze tegen basel niet zo snel winnen jammer dat er zo snel in het toernooi zulke grote tegenstanders komen wij vorig jaar ook met zenit. De andere clubs moet het te doen voor zijn al zeggen we dat elk begin het van het seizoen

23 juli 2018 om 14:33

Vitesse treft waarschijnlijk PAOK. Ze treffen de verliezen van PAOK-Basel, de winnaar gaat door in de CL.

23 juli 2018 om 16:38

Paok won maar nipt van de Graafschap in hun voorbereiding dus Vitesse kan zeker resultaat pakken.

23 juli 2018 om 16:49

Ik hoop het van harte. Al zijn resultaten in de voorbereiding vaak slechts resultaten van de voorbereiding en gaat het beter als het om het echie gaat...

Wat kan je hier nou van zeggen. Voor wat betreft Feyenoord: Górnik Zabrze is de competitie al begonnen...zijn dus verder in de voorbereiding. Selectie volledig onbekend voor mij. Bij Trenčín spelen 3 Nederlanders: 1 uit de ajax jeugd, 1 uit de feyenoord jeugd....en Nederlandse trainer: Moniz.

23 juli 2018 om 16:30

Welke positie speelt die trainer? Spits?

Dit lijkt allemaal te doen, behalve voor Vitesse. Komt alleen nog een ronde daarna, en verwacht dat er dan wel veel Nederlandse clubs gaan sneuvelen...

Zware loting voor ons.. PAOK en Basel zijn erg sterk...

23 juli 2018 om 14:32

Viitorul hebben jullie ook nog niet gewonnen hoor... Dat zal al lastig genoeg worden ben ik bang.

23 juli 2018 om 14:35

Als je hen tegen die Luxemburgers zag moet je het gewoon winnen. Al zit het qua loting niet mee. Vitorul was de sterkst mogelijk optie en nu weer de sterkst mogelijk optie met de CL-afvaller...

23 juli 2018 om 14:46

Heb ik niet gezien, dus kan ik niet over oordelen. Verder ben ik ook niet zo onder de indruk van de Europese prestaties van Vitesse de laatste jaren. Denk dat vitorul echt lastig genoeg gaat worden, al hoop ik dat ze het redden.

23 juli 2018 om 15:10

Vitesse heeft eigenlijk altijd zwaar geloot. Southampton, Anzhi, Lazio etc etc. Dan is het niet gek dat je niet ver komt. Vitesse heeft eigenlijk nooit kansloos verloren van dat soort ploegen. Snap dat je niet onder de indruk bent maar wel vaak gewoon pech met de loting. Desondanks is het niet zo dat Vitesse bij voorbaat kansloos is.

23 juli 2018 om 16:07

Zeg ook zeker niet dat ze bij voorbaat kansloos zijn. Maar tegen clubs als Zulte was het ook allemaal niet om over naar huis te schrijven.

23 juli 2018 om 16:14

Joh, gek he dat ze Europees niet fantastisch presteren als je ziet tegen wie Vitesse lootte de afgelopen jaren. Ja, Petrolul hadden ze kunnen hebben (al werden die dat jaar gewoon 2e in Roemenië) maar het is niet heel gel om te verliezen van clubs als Anzhi en Southampton lijkt me. Sterker nog, ik denk dat zelfs onze topclubs moeite tegen die clubs zouden hebben...
En ja, ook vorig jaar hadden ze geen makkelijke loting. Die Belgen had Vitesse 2x van moeten winnen, maar dat werd door de scheidsrechter de grond in geboord. Hopelijk gebeurd dat dit jaar niet weer...

23 juli 2018 om 17:06

Het grote verschil dit jaar is dat het team al voor het trainingskamp (zo goed als) rond was. Ze hebben 4 wedstrijden tegen goede clubs gespeeld tijdens het 2 weken durende trainingskamp en waren duidelijk elke wedstrijd weer een beetje beter op elkaar ingespeeld, om af te sluiten met een overwinning op de nummer 1 van Rusland.
Ik heb veel vertrouwen in de nieuwe trainer, dus denk niet dat je de vorige jaren kan vergelijken met dit jaar.

Vitesse dus tegen de verliezer Poak - Basel.

Geen idee wie ik sterker is Poak of Basel?
Als het Basel wordt wel weer leuk om Ricky terug te zien.

(oeps we moeten natuurlijk eerst die Roemenen zien te verslaan)

23 juli 2018 om 14:28

Het team dat de dubbele ontmoeting wint, zal sterker zijn.

23 juli 2018 om 14:30

Of meer geluk hebben gehad

23 juli 2018 om 14:39

Dan krijg je dus sowieso de zwakste tegen

23 juli 2018 om 14:33

Basel natuurlijk

Vitesse is uitgeschakelt, een ook Feyenoord zie ik een kleine kans maken. De punten gaan dit jaar voornamelijk van Ajax komen.

23 juli 2018 om 14:38

Gelukkig dat Ajax geplaats iniedergeval geplaatst is

23 juli 2018 om 14:45

laten we maar gewoon hopen dat iedereen zoveel mogelijk punten sprokkelt. alhoewel men heel erg doet alsof ajax het eventjes allemaal doet. zie psv eerder punten pakken.

23 juli 2018 om 14:54

Heb eigenlijk nog maar weinig Ajacieden (of anderen) gezien die zeggen dat Ajax dit seizoen wel even alle punten pakt. Sterker nog: met de voorbereiding en het feit dat o.a. Tadic nog niet meedoen wordt Sturm Graz gewoon nog een lastige horde.

Maar inderdaad: hopen dat iedereen dit seizoen een sterke Europese reeks kan neerzetten.

23 juli 2018 om 17:12

Mag ik je glazen bol ook een keer lenen? Handig met de toto en dergelijke
Ik denk eigenlijk dat ondanks de loting Vitesse nog wel eens kan gaan verrassen,
maar zit ook een stukje hoop in,
maar ze hebben een redelijk goede voorbereiding gehad en het team zeer op tijd al (zo goed als) klaar.

Te nederig en te pessimistisch moeten we ook niet worden. Sturm Graz, Almaty, Olomouc en Trencin zijn geen probleem voor de Nederlandse clubs. Basel is de moeilijkste opponent, maar ach, vorige week rolde Feyenoord ze nog met 0-5 op.

Wat een tegenstand, die ploegen zullen het wel in hun broek doen voor hun nederlandse tegenstanders. Moeten de ed clubs toch allemaal oprollen deze clubs?

Echt pfffff.... altijd moeilijke loting met Vitesse... eerst anzhi met Eto'o en Hiddink.. toen Southampton zwaar in vorm.. en nu waarschijnlijk Basel... zit ook echt tegen in de loting

23 juli 2018 om 14:55

We moeten tegen de verliezer hè, dus waarschijnlijk PAOK

23 juli 2018 om 15:16

Paok is ook te sterk voor Vitesse.

Dus als ik het goed begrijp is er ook een kans dat we geen één NL deelnemer in Europa gaan hebben..

23 juli 2018 om 15:23

Klopt niet. PSV hoeft maar 1 voorronde te spelen. Overleven ze die, dan gaan ze naar de poulefase van de CL. Overleven ze die niet, dan gaan ze sowieso naar de poulefase van de EL.

23 juli 2018 om 15:32

Psv neemt de EL nooit serieus. Dus of we daar nou blij van moeten worden...

23 juli 2018 om 15:45

"psv neemt de EL nooit serieus."

In de laatste 10 seizoenen waarin PSV speelde in de Europa League of Uefa Cup overwinterde de club 7 keer en haalde het 4 keer de kwartfinale.

Dus "nooit" is een beetje overdreven.

23 juli 2018 om 16:55

@cabinessence - het is maar hoe je statistieken wil maken (aangezien de 10e keer dat PSV aan EL meedeed wel heel lang geleden is en dat bijzonder weinig zegt over de huidige staat van dienst van PSV of Nl.

In datzelfde rijtje statistieken van je:
- Van de laatste 10 EL-potten werden er slechts 2 gewonnen...
- In de laatste 4 seizoenen van EL deelnames werd slechts 1 keer de groepsfase overleefd
- PSV heeft de laatste 5 wedstrijden in de EL niet gescoord

Wat dat betreft kunnen ze dus gewoon maar beter die laatste kwalificatiepot voor de CL winnen

23 juli 2018 om 17:11

Was ik even vergeten dank voor de uitleg!

23 juli 2018 om 15:26

Psv is sowieso verzekerd van EL

Gaat een erg lastige klus worden voor alle ploegen. Hopen dat er in ieder geval eentje doorgaat.

Vitesse heeft een lastige opgave in een eventuele volgende ronde. Dat gaat een heel moeilijk voor hun worden.

Feyenoord heeft met, waarschijnlijk, Trencin ook geen makkelijke tegenstander.

AZ heb ik wel vertrouwen in. Die weten altijd wel leuk mee te doen in de EL.

En Ajax. Kijkend naar de selectie zou de EL groepsfase haalbaar moeten zijn als ze de CL mislopen. Dat zijn ze aan hun stand verplicht. Maar vorig seizoen hebben we kunnen zien dat dit niet zo vanzelfsprekend is voor Ajax.

PSV zie ik wel de CL bereiken. AZ de EL en Ajax CL of EL.
3 uit 5 mijn voorspelling wat betreft de Nederlandse clubs die Europees actief zullen zijn.
Hopen op meer uiteraard.

23 juli 2018 om 16:17

Ik zou graag met Vitesse tegen Trencin spelen. Wij hebben net hun beste speler gekocht dus die zouden we moeten kunnen hebben. Helaas hebben we wederom pech met Basel/PAOK. De zwaarst mogelijke optie wederom, net als voorgaande jaren...

23 juli 2018 om 17:17

In Vitesse heb ik verrassend genoeg meer vertrouwen dan in Feyenoord.
Vitesse heeft leuk ingekocht/gehuurd deze zomer en met Slutsky staat er goede trainer voor de ploeg die er leuk team van kan maken.

Feyenoord heeft op van Persie en Berghuis na (en Tapia, maar die speelt nooit) een heel middelmatig team. En van Bronckhorst heb ik al totaal geen vertrouwen in, vast een prima assistent maar als hoofdtrainer is het niets.

In de competitie zie ik Vitesse hoger eindigen dan Feyenoord

25 juli 2018 om 05:31

wauw, ik denk dat niemand deze reactie serieus kan nemen. Puur het feit dat je tapia een van de betere spelers noemt zegt natuurlijk genoeg. Tapia is een van de middelmatige spelers in de selectie van Feyenoord. Jij bent zeker een gappie die een paar wedstrijden WK heeft gezien, en zich meteen voetbalkenner noemt. Vitesse heeft jaren lang een redelijke selectie maar weet nooit boven Feyenoord te eindigen, dit zal dit seizoen zeker ook niet gebeuren.

Zie AZ en Feyenoord wel doorgaan naar de EL. Ajax zal minimaal play offs halen. Daarna hangt het ervan af aan de loting. Voor Vitesse wordt het nog knap lastig.

Op Vitesse na is het toch een redelijk goede loting? En ja, je kunt niemand meer onderschatten als NL club zijnde, maar dit is gewoon een loting met perspectief.

23 juli 2018 om 17:16

Als er maar zo veel als mogelijk punten worden binnen gehaald voor het Nederlands voetbal.
Dat is zowel op financieel dan wel op het gebied van de sport zelf het beste.

Moet te doen zijn voor alle clubs , Vitesse wel op
Papier de zwaarste loting .
Hoop echt dat we het Europees dit jaar beter gaan doen , dus hoop op goede resultaten .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren