Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacieden balen van Eredivisie-bal: ‘We hebben het daar vaak over’

Laatste update:

Sommige spelers van Ajax zijn niet blij met de bal van Derbystar in de Eredivisie. Dusan Tadic vindt dat de bal veel te licht is en ook Lasse Schöne speelt liever met een andere bal. Tadic uitte zijn ongenoegen zaterdagavond na de 0-4 overwinning tegen sc Heerenveen. De Servische aanvaller scoorde in Friesland vanaf de strafschopstip.

Tadic zegt in gesprek met De Telegraaf vrijwel altijd na iedere training te oefenen op strafschoppen. “Dat helpt, maar elke bal is anders”, aldus de Ajacied, die in Amsterdam traint met ballen van Adidas. “Deze bal was heel licht en dan moet je hem zachtjes raken. Bij zwaardere ballen kun je meer power geven.”

Tadic en zijn ploeggenoten spelen liever met zwaardere ballen. “Als een bal zo licht is, kun je hem veel moeilijker controleren. Zelfs Lasse Schöne vindt deze bal niks”, aldus Tadic. “We hebben het daar vaak over. De Champions League-bal (Adidas, red.) is de beste en Nike is ook heel goed. Daarmee kun je precies doen wat je wilt. Met de bal tegen Heerenveen kun je alleen van heel ver schieten. Sta je dichtbij dan gaat hij over. Honderd procent.”

Tijdens de afgelopen interlandperiode miste Tadic een strafschop tegen Roemenië. Die misser weerhield de international er afgelopen zaterdag niet van om de penalty te nemen. “Juist na een gemiste strafschop wil ik zo snel mogelijk het goede gevoel hebben. Ik heb veel vertrouwen in mezelf, maar als je een paar penalty’s hebt gemist, denk je: Come on, score a goal. En ik houd ervan om mijn verantwoordelijkheid te pakken”, aldus Tadic. “Ik was niet extra zenuwachtig, wilde de bal alleen in het net schieten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja dan moet je misschien vaker trainen met de Derbystar bal. Dat is de bal van de Eredivisie, dus dan zou je toch verwachten dat je daar als team ook veelal mee traint. Kan Adidas de kledingsponsor en leverancier wel zijn, denk dat het zeker mee helpt als je gewend met met de bal.

22 oktober 2018 om 10:11

Tja misschien kan de Eredivisie niet voor een dubbeltje op de eerste rij gaan zitten en fatsoenlijke ballen gebruiken. Er is vast wel een deal te sluiten met Nike of Adidas

22 oktober 2018 om 10:31

Waarom zou het direct een financiële kwestie moeten zijn? Waarop baseer je dat?

Daarnaast is het de mening van Tadic en zijn medespelers van Ajax, die trainen met andere ballen. Wie weet zijn er veel andere spelers die de Derbystars juist prettiger vinden. Als alle spelers deze mening delen dan moet er natuurlijk wat gebeuren.

Ik heb persoonlijk juist vaak gehad dat ik de ballen van Adidas en Nike minder prettig vond omdat ze vaak meer zwabberen en onnatuurlijker aanvoelen.

22 oktober 2018 om 10:39

Dan weet ik niet hoe jij een bal raakt, maar zwaardere ballen zwabberen gewoonlijk veel minder dan lichtere ballen. Adidas en nike zijn stukken zwaarder en dat zou niet mogen.. of jullie pompen die bal veel te licht op.

22 oktober 2018 om 11:08

Ik vind dit typisch zo'n geval waarin iemand wat roept en omdat het een bekend iemand is neemt men het maar klakkeloos over.

Vertel eens, wat zijn de verschillen in gewicht tussen de Derbystar Brillant, Nike Merlin en de Adidas Finale 18. Weet je dat überhaupt? Spoiler: Nike Merlin is 2,3% zwaarder dan de Derbystar Brillant. Dat is absoluut niet stukken zwaarder.

Er waren diverse keepers die klaagden over de Telstar 18 omdat het een bal was die enorm zwabberde. Als ik de tendens van dit topic moet volgen moeten we Adidas dan dus dumpen, want die maken waardeloze ballen.

Buiten dat heeft een zwabber in een bal met veel meer te maken dan louter het gewicht van de bal. Dat een zwaardere bal per definitie minder zal zwabberen is simpelweg onjuist.

22 oktober 2018 om 11:29

Oh nee hoor, Tadic heeft zijn mening en zo heb ik die ook. Ik heb zelf bij een BVO gespeeld met verschillende soorten ballen tegen andere clubs, ik merkte dat op het moment de bal lichter was het iets anders was dan op het moment dat we onze eigen ballen gebruikten. Hoeveel procent die zwaarder is dat maakt mij niet uit, ik zeg gewoon wat ik zelf heb ondervonden. Niet gelijk doen alsof mijn mening niet telt en die van jou zo belangrijk is. De controle over een bal is makkelijker bij een zwaardere bal en dat is gewoon zo.. dat voel je aan alles. Elke profvoetballer beaamt dit ook, klachten niet gehoord van het Wk en Ek? Een lichte bal zwabbert meer dan een zware bal. Dat het volgens jou niet juist is betekent niet dat de rest van de wereld hetzelfde voelt.

22 oktober 2018 om 12:05

Waar doe ik alsof jouw mening er niet toedoet?

Ik reageer op iemand anders waarbij ik aangeef dat ik juist ervaren heb dat ballen van Adidas en Nike vaker zwakkeren, waarna jij er ineens in komt met 'ik weet niet hoe jij een bal raakt'. Daarmee insinueer je dat ik dan iets fout zou doen. Geval van pot verwijt de ketel hier. Het is eerder dat jij mijn mening niet respecteert en jouw mening als waarheid doordrukt dan andersom.

Feit is dat jij beweert dat de ballen van Adidas en Nika veel zwaarder zijn. Ik vraag jou om dat aan te tonen en daar slaag je niet in. Ik heb wel de moeite gedaan om het op te zoeken en dan blijft dat er slechts een minimaal verschil in gewicht is. Dat maakt jouw bewering over het veel hogere gewicht dus feitelijk onjuist.

'elke profvoetballer beaamt dit ook, klachten niet gehoord van het Wk en Ek?'

Rare vraag, aangezien ik in mijn vorige reactie juist refereer naar de WK bal. En ja, daar was voor het toernooi al veel over te doen. De klachten waren dat de bal zeer onvoorspelbaar was en raar bewoog en zwabberde. En dat is dus een bal van Adidas die volgens jou dus veel zwaarder is dan de Derbystar. Dat strookt dan dus niet met de stelling dat zwaardere ballen minder zwabberen. Ook over de Jabulani van Adidas was jaren geleden ook veel te doen wegens het zwabberen. Ook dat was een zwaardere bal.

Daarnaast zijn er ook nog eens meerdere ballen geploft tijdens het WK. In hoeverre kunnen we dan gaan roepen dat de Derbystars zo veel slechter zijn?

Hoeveel klachten zijn er tot nu geweest over de Derbystar ballen? En omdat Tadic klaagt zijn het ineens bagger ballen die ingeruild moeten worden voor een merk waarvan de nodige klachten over hun ballen te vinden zijn.

22 oktober 2018 om 12:24

Je begint door te zeggen dat mijn mening puur gebaseerd is op een bekend iemand en ik die klakkeloos overneem, oftewel ik heb volgens jou geen eigen mening.

We gingen verder over de kwestie 'zware of lichte ballen' en nu gaan we weer verder over Adidas of Nike?

Mij maakt de producent van die bal helemaal niks uit, het gaat mij er meer om dat de bal in mijn optiek vele malen meer zwabbert als die lichter is. De klachten op het Wk en Ek waren dan ook dat de bal te licht was en niet zoals de gewone "CL-ballen". Ik zeg niet dat Adidas of nike of derbystar de bal moet leveren want dat maakt mij echt niet uit.

Voor mijzelf merk ik gewoon op dat de derbystar lichter is dan de Adidas ballen die wij gebruikten. Zoals ik net zei waren de adidas ballen op het Wk niet goed, nou prima toch.

Het maakt mij echt niet uit welke ballen er worden gebruikt, daarom ging ik verder met de kwestie 'lichte of zware' ballen. Ik vind dat een lichtere bal meer een zwabber heeft dan een zwaardere bal, en hoe of wie die bal dan maakt zal mij een zorg wezen.

Ik wens U een prettige dag verder!

22 oktober 2018 om 13:27

Nee hoor. Ik reageerde op BvdP die eerst roept dat het een financiële kwestie is en dat we naar Adidas of Nike zouden moeten kijken.

Daar kwam jij tussen, maar de opmerking waar jij op doelt was in zijn algemeenheid bedoelt en niet direct specifiek op jou.

Kijk eens door het topic en zie hoeveel mensen roepen dat Derbystar bagger en goedkoop is. Wie kan staven dat het goedkoper is en dat de Eredivisie daarom met Derbystar speelt?

Wanneer is er eerder een klacht geweest over deze ballen? Ik kan het me niet heugen, maar nu Tadic dit roept dat is het ineens toch een probleem. Dat geeft mij de indruk dat menigeen nu maar mee roept zonder zelf onderzoek te doen.

En uiteindelijk riep jij dat de ballen van Adidas en Nike veel zwaarder zouden zijn, wat feitelijk weerlegd is. Het verschil is minimaal en de merken liggen alleen nabij het midden van de range van geaccepteerde gewichten. Nu zeg je dat het merk niet uitmaakt, maar daar begonnen we niet mee.

Punt is dus dat er tot op heden zelden wat te horen was over de kwaliteit van de ballen, terwijl een alternatief als Adidas zat kritiek krijgt voor hun ballen.

Dan is het in mijn ogen totaal voorbarig om maar direct om een wisseling te roepen omdat Ajax speler (s) hun eigen Trainingsballen prettiger vinden.

22 oktober 2018 om 16:14

Oke dus alle andere clubs moeten zich maar aanpassen omdat spelers van Ajax een andere bal willen.
Volgens mij is het gewoon weer een smoesje waarom ze niet op nr 1 staan.

22 oktober 2018 om 11:02

Je hebt helemaal gelijk, hoor, alleen is het wel de vraag of Adidas het goed vindt dat Ajax met ballen van andere merken gaat trainen. Ik vermoed van niet, want Adidas verlengde onlangs haar contract met Ajax voor een slordige 50 miljoen voor 6 seizoenen.

Je kan je overigens afvragen waarom profvoetbal op het hoogste niveau in Nederland met speelgoedballen gespeeld wordt.

22 oktober 2018 om 11:57

zou ik toch dat contract anders uitonderhandelen en willen trainen met de bal waarmee gespeeld wordt..lijkt me professioneler.
Nou zal het niet super veel uitmaken, maar als je toch alles in eigen hand wil hebben.

En volgens mij trainen ze ook in voorbereiding op CL wedstrijden met de CL bal, toch?

22 oktober 2018 om 13:06

De Derbystar zou ik geen speelgoed bal willen noemen. Ajax moet dit dan gewoon contractueel vast leggen. We spelen de competitiewedstrijden met Derbystar ballen, dus we trainen er ook mee. Voor de wedstrijden van de Champions League trainen we wel met de adidas champions league bal. De officiële selectie foto is voorzien van Adidas ballen. etc. Het lijkt me handig dat je traint met het materiaal waar je ook de wedstrijden mee speelt. En mocht dit dus qua sponsor een probleem zijn, dan moet je daar een mouw aan zien te passen.

22 oktober 2018 om 11:52

Gewoon elk seizoen zelfde ballen pakken als bij Europees of landen voetbal pakken lijkt mij het beste. Daar moet iedereen zich maar aan aan passen.

22 oktober 2018 om 12:14

Vind het sowieso raar dat alle eredivisieclubs niet met dezelfde bal spelen. Als Derbystar de bal is van de eredivisie, lijkt me het aannemelijk dat zowel een Ajax als Feyenoord ook met deze ballen spelen. Ik zie zelf ook liever Adidas of Nike, maar ik denk dat dat te maken heeft met geld. Derbystar is namelijk goedkoper dan een Nike of Adidas.

Tadic moet niet zoveel zeuren maar gewoon voetballen.
Dat gezeur over een bal gaat nergens over.

22 oktober 2018 om 10:21

De bal is een vrij belangrijk onderdeel van de sport. Die moet gewoon goed zijn. Laat de knvb maar een rondvraag doen bij de clubs en dan na de winterstop evt met nieuwe ballen komen

22 oktober 2018 om 10:29

De KNVB hoeft helemaal geen rondvraag te doen omdat Tadic zeurt.
Straks gaat iedereen op het werk zeuren om een nieuwe computer omdat een ander fijner is.
Ik vind dit verwendheid. Als hij er niet aan kan wennen dan moet hij maar met die ballen gaan trainen.

22 oktober 2018 om 11:08

Derbystar biedt de Knvb gewoon een hoog bedrag,dus daarom spelen ze met die bal. Typische zuinigheid van de Knvb weer,anders hadden ze wel een normale Adidasbal gekozen. maar ja,die is weer te duur voor ze. moeten ze in Zeist weer bezuinigen op hun dure uitstapjes en 5 sterrenhotels.

22 oktober 2018 om 11:46

Hoezo zuinig? Ik snap niet wat je vergelijking met Derbystar biedt de knvb een hoog bedrag, en daarna het vergelijk met zuinigheid?
Als Derbystar het meeste bied om hun ballen in de ED te krijgen (er van uitgaande dat het zo gaat, ik bedoel gratis reclame anders) dan heeft de Knvb toch groot gelijk deze te kiezen? Zou iedereen doen, ook al zijn het dan kwalitatief minder goede ballen..

Verder met die ballen trainen? Tsja.. en dan zegt Adidas dat mag zo maar niet contractueel is dit vastgelegd.

22 oktober 2018 om 12:46

Wat een boel onzin lees ik hier zeg. Als meerdere spelers klagen over het feit dat de ballen veel lichter zijn dan de ballen in Europese wedstrijden dan moet je als Knvb toch op zijn minst overwegen om hier eens naar te gaan kijken? Ik neem aan dat zij ook graag willen dat Nederlandse clubs europees goed presteren en dan is trainen met de juiste ballen gewoon vrij belangrijk.
''straks gaat iedereen op het werk zeuren om een nieuwe computer omdat een ander fijner is. Ik vind dit verwendheid'', wat een debiele uitspraak zeg.

22 oktober 2018 om 10:27

Waarom wordt dit direct weer afgedaan als gezeur, hij haalt een punt aan en onderbouwt deze.

22 oktober 2018 om 10:37

@aadmaat
Hij zeurt om een bal. Hij moet blij zijn dat er een bal op de wedstrijddag beschikbaar wordt gesteld. Als de bal te licht is dan moet hij er maar vaker mee trainen
Hij heeft afgelopen interland met een adidas bal een penalty gemist en met een derby star bal een penalty erin geschoten tegen Heerenveen.
Het zit tussen zijn oren.

22 oktober 2018 om 11:07

Wat een onzin man, net wakker zeker?
Als jouw werkgever je een computer geeft om mee te werken met Windows 95 die zo traag als stront is, moet je dan ook maar god op je knietjes danken dat er überhaupt een computer beschikbaar gesteld wordt, of mag je ook opkomen voor jezelf en collega's en aangeven dat er betere alternatieven zijn? Zou wel treurig zijn als je alles maar moet slikken en er nooit wat veranderd of verbeterd wordt in je werkomgeving.

22 oktober 2018 om 10:41

Bombanera99......als je geen verstand van voetbal hebt en dus niet weet hoe belangrijk zo’n bal is en wat voor verschil het is als ie wat zwaarder of lichter is.....zeg dan gewoon niks! Want je zet jezelf voor schut. Dit is geen gezeur. Als je continu met andere ballen moet werken is dat bloedirritant

22 oktober 2018 om 10:54

@soccerfan
Jij hebt geen verstand van voetbal. Wie niet flexibel is met type ballen heeft een mentaal probleem tussen de oren. Een goede voetballer heeft zijn zenuwstelsel getraind om zowel met lichtere als zwaardere ballen te trainen. Dat hoort een automatisme te zijn om te weten hoe je een lichtere en zwaardere bal moet aannemen en trappen. Als je daar geirriteerd van raakt dan ben je niet in staat om je aan te passen naar veranderde omstandigheden.

22 oktober 2018 om 11:32

@bombanera99, maar dat zegt Tadic toch ook? Hij zegt letterlijk wat je met verschillende ballen moet doen. Hij spreekt alleen z'n voor- en afkeur uit. En ja, dan leidt een kwalitatief minder bal tot irritaties.

Je hebt in feite maar drie dingen nodig, een eveld, je voetbalschoenen en de bal. Elke topsporter let op de kleinste details die het verschil kunnen maken. Welkom in de topsport wereld.

22 oktober 2018 om 10:59

Gezeur totdat een Nederlands team een grote kans in een Europese wedstrijd mist omdat de speler ander materiaal gewend is...

22 oktober 2018 om 11:08

@dvs
Als die kans wordt gemist dan is dat gezeur en erg triest als je dat als excuus opvoert. Er is geen enkele voetballer die maar met 1 type bal voetbalt. Clubs en competities zijn gebonden aan sponsers.

Zou het niet logisch zijn om met dezelfde bal te trainen als waarmee in de competitie gespeeld wordt. Ik neem aan dat ook de Derby Star bal binnen de afgesproken Fifa richtlijnen voor een wedstrijdbal valt wat omvang gewicht en materiaal betreft.

Gewoon blijven oefenen.

Tja, iedereen hoort maar met dezelfde bal te spelen. Daar dien je als voetballer maar mee om te gaan. Dat voorheen Feyenoord en Ajax (misschien nog andere clubs?) met hun eigen bal speelde was mijn inziens oneerlijk.

22 oktober 2018 om 10:23

Dan mag er nog wel geklaagd worden? Als je dit meermalen aangeeft, zelfs na een ruime overwinning, dan moet de knvb hier serieus naar kijken. Wel opperen dat er natuurgras moet komen (wat terecht is), maar geen fatsoenlijke bal kunnen faciliteren.

22 oktober 2018 om 10:37

Dus omdat Tadic er moeite mee heeft is de kwaliteit van de bal direct niet fatsoenlijk?

Het zijn gewoon prima ballen. Ook in de Bundesliga spelen ze met Derbystar ballen.

22 oktober 2018 om 10:45

Waarom moet de knvb er naar kijken? Omdat de verwende jongetjes van Ajax erover klagen? Er wordt al een jaar of 10 met dit ballenmerk gespeeld en dit is naar mijn weten de eerste keer dat er kritiek op die bal komt. Daarnaast voldoet die bal gewoon aan de eisen van de Fifa en gebruiken ze dat merk ook gewoon in de bundesliga. Het lijkt mij dus onzin dat dit geen fatsoenlijke bal is. Ook betaalt Derbystar waarschijnlijk meer dan Nike en Adidas, nou dan lijkt het mij een simpele zaak.

22 oktober 2018 om 10:53

Ieder ze voorkeur toch? Wat maakt het uit zeg!

22 oktober 2018 om 12:22

Ik neem aan dat deze ballen gewoon volgens de regels zijn. Dat hij een Adidas bal fijner vindt is geen reden om allemaal Adidas ballen te nemen. Sterker nog, er zijn genoeg mensen die het competitie vervalsing vinden dat er teams op kunstgras spelen, ik vind dit ook inzake de ballen. Iedereen (op volgens mij 2 clubs na) spelen met dezelfde bal.

22 oktober 2018 om 13:12

@kleinegeneraa7

Je kan klagen wat je wilt, maar de tegenstander speelt met dezelfde bal. Overigens hoor ik zleden geklaag, behalve die van Ajacieden. Dat hoeft Knvb daar dus niet serieus naar te kijken, want er zijn nog 17 andere teams.

Het is ook gewoon een matige bal, snap niet dat er een vaste bal wordt gehanteerd in iedere Europese competitie of de eisen voor de ballen moeten strenger worden. In Nederland willen we alles lekker goedkoop maar de bal is het belangrijkste onderdeel van het spel dus ik vind best wel dat de Knvb mag investeren in een bal die gewoon internationaal wordt aangeraden.

22 oktober 2018 om 10:41

Derbystar levert de ballen voor diverse Europese competities, waaronder de Bundesligas. Zo matig zullen die ballen dan niet zijn toch?

Is het vaker voorgekomen dat spelers klaagden over de Derbystar ballen? Ik kan het me namelijk niet heugen, dus ik vind het een beetje vreemd dat mensen ineens roepen dat het maar matige ballen zijn en dat we die louter om financiële redenen gebruiken.

22 oktober 2018 om 10:37

Juist wel 😉

Ik voetbal zelf ook en vind de (dure) edities van Derbystar juist fijner dan die van Adidas/Nike. Het is maar wat je gewend bent, ik denk dat heel Nederland is opgegroeid met Derbystar ballen en in de voorgaande jaren heb ik er nooit iets over gehoord (maar juist wel over adidas-zwabberballen op het EK/WK). Iedereen heeft zijn voorkeur, ongeacht het niveau wat hij speelt, maar in Nederland spelen we met Derbystar.

22 oktober 2018 om 11:01

De druk in de bal is standaard maar het gewicht niet. Zal dan aan het soort leer liggen neem ik aan.

22 oktober 2018 om 11:17

Het gewicht moet volgens mij tussen de 420 en 445 gram zijn. De voornaamste ballen wegen tussen de 425 en 440 gram. Daar zit dus relatief gezien nauwelijks verschil tussen.

De Derbystar Brillant weegt zo'n 430 gram. De Nike Merlin weegt 440 gram. Dat is een verschil van 2,3% en dat is in mijn ogen verwaarloosbaar.

Het exacte gewicht van de Telstar of Finale 18 kan ik niet vinden. Zal waarschijnlijk ook wel rond de 440 zijn. De Jabulani woog ook 440 gram.

Het grappige is dat menigeen hier nu roept dat we over moeten stappen naar 'echte' ballen omdat Tadic nu kritiek heeft, terwijl de ballen van Adidas keer op keer kritiek krijgen vanwege onnatuurlijke bewegingen. Ook op het WK lieten diverse keepers weten dat de bal onnatuurlijk zwabberde, wat vaak op beelden ook duidelijk te zien was.

Er is gewoon ooit al een bal geweest die perfect was en waar iedereen tevreden over was. Probleem is alleen dat commercie verlangt dat er elk jaar weer een nieuwe bal komt, met nieuwe onzin. Voorheen kon ik me altijd herinneren dat Derbystar juist bekend stond om solide ballen.

Jongens jongens,

Wat een geklaag en gezeur om een bal.
Deze spelers met zoveel talent zou het niet mogen deren met welke bal of op welk veld ze spelen. Ze zouden het vermogen moeten hebben om zich te kunnen aanpassen aan de situatie die daar om vraagt.

Bij elke club is het veld ook weer anders en dan niet eens gesproken over kunstgras. Want zelfs de LxBxH (hoogte gras) is overal anders.
In bepaalde continenten zijn ze überhaupt blij als ze één bal en wat gras hebben of zelfs voetbalschoenen. En die hoor je niet klagen! Ook niet als ze hogerop komen te voetballen.

Als een speler excuses gaat zoeken in materiaal etc. Dan durft hij geen zelfreflectie uit te voeren. Een goede voetballer past zich aan de situatie. Dat lukt mij zelfs op amateur niveau.

Spelers van tegenwoordig zijn veelste veel bezig met randzaken dan zich te focussen op voetbal en alleen voetbal.

Laat staan als Schone dus een poeier mag geven aan een wel gewenste bal, mijn hemel wat een heerlijk doelpunt was dat.

Het verbaast mij dat ze bij Ajax niet met Eredivisie ballen trainen. Dat lijkt me niet meer dan normaal toch ? Zeker als je ook nog vindt dat het vervelende ballen zijn. Nu trainen ze blijkbaar de hele week met zwaardere ballen en worden ze in de wedstrijd met lichtere ballen geconfronteerd. Heel raar dit.

Tjonge , dus tadic wekt nu suggestie dat er competitie vervalsing in het spel? Omdat Ajax 5 punten achter staat op PSV ?door dat eredivisie met derbystar aan komt? En in CL Adidas bal en Ajax resultaten heeft behaald? Moet in eredivisie ook met Adidas bal gespeeld worden??? Dat Ajax contract heeft met Adidas en moet met adidasbal trainen en niet kunnen wennen aan derbystarbal is de fout van KNVB?!?

Weet je wat? Als de andere niet kan aanpassen moet je soms anders aanpakken? Vraag je aan Adidas om een lichtere bal om te trainingen of is dat voor Adidas onmogelijk om een lichtere bal te maken?

Lijkt me wel goed als de Knvb hier naar kijkt. Niet omdat er één persoon zeurt over de bal of omdat de ballen van Derbystar niet goed zijn, maar omdat je als Knvb er vooral heel veel baat bij hebt dat je ploegen optimaal presteren in Europa. Als er in de Cl/el met een andere bal wordt gespeeld en de spelers dat verschil merken, dan is het toch logisch dat je in de eigen competitie probeert met dezelfde bal te spelen om een voordeeltje te halen waar dat eenvoudig kan.

Nu kan Ajax natuurlijk trainen met ballen van Derbystar of als dat vanuit het contract met Adidas niet mag, met ballen die daar op lijken om beter ingespeeld te zijn op de situatie in de eredivisie, maar het is juist belangrijk dat Ajax presteert in Europa, daar heeft heel het Nederlandse voetbal baat bij.

Het is ook geen excuus van Tadic, juist door erover te beginnen na een dik gewonnen wedstrijd, neemt hij dat argument al weg.

Als profvoetballer moet je met elke bal om kunnen gaan. Daarnaast geloof ik ook niet dat de derbystar veel te licht is. Dat er verschillen zijn tussen de ballen van verschillende competities geloof ik wel, maar als het echt een bal van de Wibra was zouden er wel meer klachten zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren