Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied verbaast analisten: 'Hij heeft zo'n ongelooflijk goede techniek'

Laatste update:

Kasper Dolberg begint dinsdagavond in de basis bij Ajax tegen PAOK Saloniki, ondanks dat de Deense spits afgelopen weekeinde tegen Vitesse (2-2) zeer zwak speelde. Analisten Youri Mulder en Jan van Halst zijn vlak voor de wedstrijd in Griekenland verbaasd over de basisplaats van Dolberg.

"Het is best wel verrassend. Dolberg speelde afgelopen zaterdag echt een hele zwakke wedstrijd. Dit is wel een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar", merkt Mulder op bij Ziggo. "Natuurlijk moet je vertrouwen geven en niet te snel wisselen, want dat haalt je kleedkamer door elkaar en kan onrust geven. Maar ik vond wel dat hij zó zwak speelde, dat ik dacht: dan moet je wel flink boos geweest zijn, dat je hem nu laat staan. Afgelopen zaterdag kon echt niet."

Van Halst merkt op dat Dolberg op het veld amper emotie toont. Zo juicht de spits zelden uitbundig na een doelpunt. "Heeft hij dat op de trainingen ook dan?", vraagt de voormalig bestuurder van FC Twente aan presentator Jack van Gelder. Laatstgenoemde antwoordt bevestigend. "Het vreemde is: ook al scoort hij in een belangrijke wedstrijd, hij loopt gewoon weer normaal weg. Hij toont geen emotie. Je wil toch iets meer felheid zien."

Van Gelder merkt op dat Dolberg af en toe ruzie heeft met de bal. "Terwijl hij een ongelooflijk goede techniek heeft", reageert Mulder verbaasd. "We hebben dat eerste seizoen van hem gezien. Toen dacht je: het is een waanzinnige speler. Het zit in zijn hoofd, denk ik. Het heeft wellicht te maken met vertrouwen, of misschien is hij het kwijtgeraakt door die langdurige blessure (van twee seizoenen terug, red.)."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dolberg is een eendagsvlieg, vergelijkbaar met Jorgensen.

Één goed seizoen, waarin alles op z'n plek valt maar verder is het een hele matige en beperkte speler.

6 augustus 2019 om 19:21

Echt gelul over Jorgensen als ik eerlijk ben. Die jongen is constant geblesseerd en als hij er weer inkomt is Feyenoord altijd stukken beter. Bij Dolberg is het qua blessures hetzelfde alleen is zijn niveau schrijnend

6 augustus 2019 om 19:33

Geweldig die jorgensen met 4 goals in een seizoen ja.

6 augustus 2019 om 19:48

Jorgensen is natuurlijk geen slechte speler, maar wel vergelijkbaar qua situatie. Die is ook lang niet meer zo goed als in z'n eerste seizoen al denk ik wel dat de omstandigheden totaal anders zijn.

Jorgensen past zich aan aan de vorm van Feyenoord, terwijl Dolberg juist afhaakt vanwege z'n eigen niveau ten opzichte van de ploeg. Dat is wel wezenlijk een groot verschil om spelers te categoriseren.

6 augustus 2019 om 21:06

Jorgensen is 28 of 29?. Ik ken 1 goed seizoen van m

Laatst zei iemand het al op VZ. 2 seiz geleden was zijn koude kikker gedrag helemaal fantastisch. Nu is het een minpunt? Deze jongen komt er wel, wellicht een club wissel? Even aan de slag bij een andere club met iets minder druk? Weet zeker dat hij er wel komt. Heeft gewoon fantastische dingen laten zien.

Dolberg is dolber, middelmatig in alles en als het mee zit dan ziet het er al snel werelds uit maar meestal is het gewoon middelmatig (nog steeds goed genoeg als spits in de top van eredivisie maar veel verder zie ik hem niet komen)

Je kunt wel een fluwelen techniek hebben in schot en aannames, maar als je mentaal niet sterk genoeg bent en verder niets speciaals hebt waardoor er sprake is van explosiviteit, kun je het schudden. Daar lijkt het grootste probleem van Dolberg te liggen, want ondanks zijn koele voorkomen oogt hij totaal niet zelfverzekerd en forceert hij zo'n beetje elke actie.

Een sidenote:

Toch lachwekkend dat Van Halst omschreven word als voormalig bestuurder van FC Twente. Hij heeft werkelijk niets goed gedaan en zat er enkel om z'n portemonnee te spekken met centen waar hij op elk front voor mag falen.

6 augustus 2019 om 22:02

Reactie op sidenote: Dat maakt hem toch niet "minder" een voormalig bestuurder van FC Twente. Wat ie daar deed is een ander verhaal.

7 augustus 2019 om 13:57

Ik zou 'm momenteel omschrijven als analist. Op dat gebied heeft hij toch wat meer krediet. Het was vanuit mijn kant dan ook meer een sneer naar zijn enorme falen dan een feitelijke constatering.

Ik vind dat geklaag over zijn mimiek wel een beetje irritant worden. 2 jaar geleden had Dolberg precies dezelfde houding, maar toen had niemand er problemen mee. En prima dat je je stoort aan zijn houding, maar om het van letterlijk elke analist te horen wordt wel een beetje vermoeiend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren