Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied neemt voorschot op komst Tadic: ‘Hij brengt zeker kwaliteit mee’

Laatste update:

Bij Ajax kijkt men reikhalzend uit naar de aanstaande komst van Dusan Tadic. De creatieveling van Southampton zal zich na het WK bij de Amsterdamse club voegen, verzekerde De Telegraaf deze week. Carel Eiting denkt dat de 29-jarige Tadic het nodige kan toevoegen aan de jonge selectie van trainer Erik ten Hag.

"Ik denk dat ervaring altijd goed is, maar uiteindelijk gaat het om kwaliteit", vertelt de controlerende middenvelder van Ajax in gesprek met Voetbal Inside. Tadic gaf vrijdagavond met een fraaie assist voor Servië nog zijn visitekaartje af in het WK-duel met Zwitserland. "Volgens mij brengt hij zeker kwaliteit mee. Maar als een jongen van zestien heel veel kwaliteiten heeft, mag hij van mij ook starten."

Tegenover de vermoedelijke komst van Tadic staat het vertrek van Justin Kluivert. De negentienjarige buitenspeler tekende deze week een vijfjarig contract met AS Roma, dat minimaal 17,25 miljoen betaalt aan Ajax. "Als persoon vind ik het jammer, want ik vind het een goede gast", zegt Eiting over het vertrek van Kluivert. "Verder is het zijn keus. Ik weet natuurlijk wel het één en ander, maar ook weer niet alles. Ik wens hem gewoon heel veel succes."

Eiting hoopt zelf aankomend seizoen definitief door te breken in het eerste van Ajax. De twintigjarige middenvelder kwam de afgelopen voetbaljaargang niet verder dan één basisplaats en drie korte invalbeurten in de Eredivisie. Eiting is naar eigen zeggen op meerdere posities inzetbaar, bijvoorbeeld centraal achterin. "Ik heb vroeger veel als verdediger gespeeld", licht hij toe tegenover Ajax Life. "Er zijn diverse opties voor mij. Het gaat er uiteindelijk om dat het elftal goed staat, daar sleutelen we nu aan. Ik heb meer kansen dan een pure linksbuiten omdat ik op twee posities kan spelen: middenvelder en verdediger."

Verwacht jij dat Carel Eiting aankomend seizoen definitief doorbreekt in Ajax 1?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Eiting gaat niet doorbreken maar senegal verdiende de zege ook niet... wat moet ik nou stemmen?

Senegal verdiende 100% de zege

Zolang er geen handtekeningen zijn gezet en zolang er geen officiële bevestiging is van Ajax, reken ik mij nog niet rijk met de komst van Tadic.

Voor de rest hoop ik dat Ajax nog een centrale verdediger binnenhaalt (misschien Magallán eindelijk?) en een extra verdedigende middenvelder (misschien Nigel de Jong?) zie ik ook graag komen, terwijl ik ook een rechtsback zie komen, omdat Veltman vrijwel het gehele eerste seizoenshelft niet in actie kan komen door een blessure, Mazraoui van oorsprong een middenvelder is, Orejuala niet goed genoeg is en Kristensen overtuigd tot nu toe ook nog niet, maar hem wil ik wel het voordeel van de twijfel geven.

En ik verwacht eigenlijk ook niet dat Ajax deze transferperiode weer een rechtsback zal aantrekken, ook al hoop ik van wel. Aan Orejuala en Kristensen hebben ze het afgelopen seizoen al ruim 8 miljoen bij elkaar uitgeven aan 2 rechtsbacks en zoals ik al zei: Kristensen krijgt, omdat ik verwacht dat Ajax geen rechtsback zal halen, het voordeel van de twijfel.

24 juni 2018 om 19:50

Orejuela heeft nog geen enkele kans gehad, waarom nu al afschrijven? Ik neem aan dat de scouting zijn werk heeft gedaan, ze halen hem niet voor niets voor een enkele miljoenen vanuit Colombia hierheen. Hij moet toch wel wat kunnen, geef die jongen de gehele voorbereiding een kans

24 juni 2018 om 20:04

@ Raubaht,

In principe was ik ook wel een voorstander van Orejuala en schreef ik hem ook nog niet af, maar ik heb hem het afgelopen seizoen meerdere malen zien spelen bij Jong Ajax en daar maakte hij (in ieder geval op mij) geen goede en een matige indruk en in Ajax 1 speelde hij afgelopen seizoen 4 wedstrijden (1 in de Eredivisie, 3 in de beker) en daar vond ik hem wederom geen sterke indruk maken en matig spelen.

Dat Ajax in januari besloot om Kristensen (die overigens ook nog niet overtuigd) voor ruim 5 miljoen binnen te halen en het feit dat Mazraoui (van oorsprong een middenvelder) in de laatste fase van het seizoen de voorkeur kreeg als rechtsback boven Orejuala, toont volgens mij ook wel aan dat hij (helaas) niet zal uitgroeien tot basisspeler.

24 juni 2018 om 21:15

Orejuela heeft zat minuten gespeeld in Jong Ajax om een beeld te kunnen vormen en dat beeld is verre van goed te noemen. Nu wil ik niet zeggen dat hij niet alsnog kan opbloeien maar ze hebben Kristensen niet voor niets gekocht. Niet iedere transfer kan een voltreffer zijn.

24 juni 2018 om 21:41

Zei iedereen dat ook niet van Onana?

24 juni 2018 om 21:42

Lol nigel de jong? Kon het niveau bij mainz niet eens aan. Dat zou pas een miskoop zijn

24 juni 2018 om 22:20

Mainz is op dit moment hoger niveau dan Ajax ....

24 juni 2018 om 22:57

Miskoop? Hoezo die jongen kost alleen maar salaris, dus dat risico is te verwaarlozen.

24 juni 2018 om 23:16

the saints: Weer zo een met een idyllisch beeld van buitenlandse competities.. Waarom zou de nummer 14 van de BL beter zijn dan Ajax? Ajax is in alles groter, stadion, fans, faciliteiten, gewonnen prijzen, noem maar op. Bovendien denk ik dat Ajax ook gewoon wint van FC Mainz hoor, zo bijzonder is het nou ook weer allemaal niet. Echt een trend in Nederland om elke random buitenlandse middenmoter maar boven onze eigen topclubs te lullen.. PSV of Ajax winnen gewoon 8/10 potten van een ploeg als Mainz waarschijnlijk hoor..

Zie 100 keer liever een tadic als Eiting natuurlijk. Met Tadic krijgen we meteen wat winnaarsmentaliteit erbij. Juffertje Eiting moeten we verkopen, er zijn altijd wel wat eredivisieclubs die erin trappen en onze jeugdspelers veel te hoog inschatten.

24 juni 2018 om 19:55

Is die Eiting niet veel dan ? Hij stond toch bekend als een onwijs groot talent ?

24 juni 2018 om 20:31

Eiting is zeker wel een talent. Wordt op den duur gewoon de vaste controlerende middenvelder van Ajax. Ook zou die centraal achterin kunnen spelen.

24 juni 2018 om 20:39

Nog nooit gehoord dat hij een onwijs groot talent is. Wel is dit een van de jeugdspelers waarvan verwacht werd dat hij de mogelijk de stap naar het 1e zou gaan halen. Maar ik ben nooit op de toekomst aanwezig dus kan zijn dat ik ernaast zit.

24 juni 2018 om 20:57

Eiting is een jongen die op den duur Ajax 1 zou kunnen halen maar hij is nooit een 'onwijs groot talent' genoemd hoor.

24 juni 2018 om 21:37

Ok, dat dacht ik dat hij zo te boek stond, misschien ben ik in de war met een ander. Maar met het talent valt dus wel mee en het ziet er dus voorlopig niet uit dat hij het 1e haalt ?

24 juni 2018 om 22:31

Hij zit al bij het eerste maar ik zie hem voorlopig niet in de basis nee. Leuke backup als controlerende middenvelder, voornamelijk in de eredivisie.

24 juni 2018 om 20:31


Tibbe

Jij bent blijkbaar zo goed op de hoogte dat je niet eens weet dat Eiting op een andere positie dan Tadic speelt.

Dusan Tadic speelt een goed WK tot nu toe en kan zeker iets toevoegen aan Ajax. Ik verwacht ook gezien de nadruk die er vanuit Ajax op komt dat er interesse is, dat het ook wel rond is alleen dat men wacht tot na het weekend in verband met de aandelenbeurs, of dat Tadic zich volledig wil richten op het vervolg van het WK en het pas later bekend is.

Maar met alleen Hakim vervangen door Tadic komen we nog niet zo heel veel verder. Zaak om De Ligt en Onana in Amsterdam te houden en een gezonde concurrent in de centrale verdediging te halen.

24 juni 2018 om 21:23

Hmm geef van Leer maar een kans wanneer Onana weggaat. De Ligt is ook op te vangen. (mocht Magallan komen) Je hebt dan nog Frenkie, Eiting, Labyad, Huntelaar, Bande, Schuurs als goede invallers.

van Leer
Mazraoui
Magallan ?
Wober
Tagliaficio
Van de Beek
Schone
ZIyech
Neres
Dolberg
Tadic

Is Ajax trouwens van plan om Tadic te halen voor het middenveld? Hij blinkt juist uit als hangende buitenspeler. Iets wat toch echt anders ingevuld wordt bij Ajax.

Ajax kennende gaat het zich niet aanpassen omdat aanpassen in het Nederlandse voetbal om 1 of andere reden een grove zonde is.

Ik zie Tadic nog wel een gevalletje Janssen worden. Tadic heeft natuurlijk vele malen meer kwaliteit, maar Ajax heeft al vaak genoeg spelers gehaald om ze vervolgens ergens anders op te stellen. Ajax en Nederland kennende zal het ongeveer zo gaan:

Tadic komt op een plek terecht waar hij liever niet staat of minder uit de voeten komt. Na een tijd van gehype en misschien wat goede wedstrijden zal de publieke opinie omslaan aangevuld met alle "wijze" analisten op tv.

Wat is er toch met Dusan aan de hand? Ligt die 17 miljoen te zwaar op z'n schouders? Man man man, zoveel balverlies kan toch niet van iemand van 17 miljoen? Tadic zakkenvuller! Waarom loopt hij niet met z'n man mee?! Hij lijkt wel een veteraan zo traag loopt hij met z'n man mee!

Als je hem haalt dan moet je hem op precies dezelfde positie opstellen waar hij ook uitblinkt bij zijn voorgaande ploeg en je moet in een systeem spelen dat hem ondersteunt bij balverlies. Anders zie ik de bui al hangen. En laten we nou niet doen alsof hij Ronaldo is. Hij is top voor Eredivisie niveau, natuurlijk. Maar sommige mensen gaan wel heel veel meer van hem verwachten, wat onterecht is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren