Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afscheidsrede Van Gaal vol emotie: ‘Hij was heel erg open naar ons toe’

Laatste update:

Louis van Gaal veroverde als manager van Manchester United de FA Cup in 2016, wat ook gelijk zijn laatste wapenfeit was bij the Red Devils. Van Gaal werd namelijk twee dagen later ontslagen. Juan Mata, die trefzeker was in de finale tegen Crystal Palace (2-1), blikt in zijn autobiografie terug op de emotionele afscheidsboodschap die de spelers ontvingen na afloop in de kleedkamer.

“Zijn emotionele kant kwam duidelijk naar voren en hij was heel erg open naar ons toe”, citeert de Daily Mail uit het nog te verschijnen boek van Mata. “Zijn boodschap was heel erg eerlijk en duidelijk. ‘Ik weet niet of ik hier volgend seizoen nog werkzaam ben, maar ik wil desondanks laten weten dat ik enorm trots ben op ieder van jullie. We hebben samen tegenslagen overwonnen en staan hier nu met deze beker. Dankzij jullie kan niemand dat ooit nog veranderen’.”

Ole Gunnar Solskjaer blijft pal achter de spelers van Manchester United staan

“We hadden zojuist de FA Cup gewonnen en Van Gaal zei min of meer ‘tot ziens en veel succes’ tegen ons”, vervolgt Mata zijn terugblik. “Hij deelde daarna papieren aan ons uit met daarop vermeld wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen zou beginnen. Dat had hij dus allemaal al geregeld. We namen het voor kennisgeving aan, want de geruchten over zijn ontslag werden steeds heviger. Dat bleken dus geen leugens te zijn.”

Van Gaal was uiteindelijk twee seizoenen de eindverantwoordelijke op Old Trafford en werd in de zomer van 2016 vervangen door José Mourinho. De Portugees hield het iets langer dan van Gaal vol bij Manchester United, want Mourinho werd in december van vorig jaar de laan uitgestuurd. Korte tijd later werd Ole Gunnar Solskjaer aangesteld als manager van the Mancunians.

Had Louis van Gaal meer tijd moeten krijgen bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hij heeft er alleen helaas niet veel van gebakken bij United ondanks toch grote investeringen. dat lag niet alleen aan LvG want ook Mourinho en momenteel Solskjaer hadden/hebben grote moeite om wat van dit United te maken. ik weet niet wie daar verantwoordelijk zijn allemaal voor het aankoopbeleid maar het is over het algemeen niet best

24 september 2019 om 14:15

Het probleem ligt bij het bestuur van Manchester United Japie

24 september 2019 om 14:17

OF hij heeft gewoon naar behoren gepresteerd bij Man U gezien het spelersmateriaal. Mourinho bouwde toch min of meer verder op het fundament wat v Gaal had gecreerd alleen mocht hij nog even Lukaku en Pogba halen...desalniettemin presteerde hij niet veel beter dan van Gaal in de PL.

24 september 2019 om 14:19

@richardpraha toch heeft hij spelers als Depay en Blind bv wel zelf naar United gehaald. ik ben wel met je eens dat hij het niet perse slechter heeft gedaan als Mourinho

24 september 2019 om 16:10

wat wou je zeggen dan? dat blind niet goed presteerde? meer dan de helft van United supporters balen nog steeds van het vertek van blind, vooral nu hij het bij ajax zo goed centraal in de verdediging doet, want dit is tenslotte de positie waar van Gaal hem als eerste neerzette.

24 september 2019 om 16:14

@karstm88 begrijp me niet verkeerd. voor Ajax is Blind zeker een topspeler en een absolute versterking maar het is natuurlijk geen speler van het niveau dat United hoort na te streven. hij hield zich staande bij United maar hij was zeker niet onmisbaar of een speler die het elftal naar een hoger niveau tilde. het is ook niet voor niks dat hij op een gegeven moment alleen nog maar op de tribune zat onder Mourinho. hij kwam ook lengte en fysieke kracht tekort voor de Engelse divisie en dat zag je vaak vooral terug in de luchtduels

24 september 2019 om 17:25

@japie_krekelwe begrijpen je prima. Daley Blind speelde 141 wedstrijden voor Man United waarvan 72 als centrale verdediger. Ook onder Mourhino speelde hij gewoon. En afgelopen jaar in de CL kon je zien waarom. Uiteindelijk verkocht Man United hem voor 16 miljoen euro terug aan Ajax. Door clausules kan Man United uiteindelijk zelfs winst maken op Daley.

24 september 2019 om 18:53

Veel aankopen waren allang in kannen en kruiken voordat van Gaal überhaupt begon. Hij heeft misschien z'n fiat gegeven maar wat moet je anders. Wan beleid en slechte investeringen in overbodige spelers waren vooral Woodwards verantwoordelijkheid. Als je je een beetje had verdiept in zijn periode zou je misschien een iets genuanceerdere mening geven. De selectie was absolute middelmaat, totaal uit balans. Van Gaal had op geen enkel moment geschikte spelers tot zijn beschikking. Dat is vooral te danken aan Fergusson maar dat is vloeken in de kerk daar.

Fijn dat nu ook de grootste anti-Mourinho denkers toch wel inzien dat de selectie van United totaal ongeschikt is om wat mee te presteren.. Het zit bovenin mis, maar men was verblind door de sukkelige haat die ze voelen voor Mourinho. Erg triest, misschien dat deze figuren wat meer naar hun geweten luisteren en 2x nadenken voor ze hun grote mond opentrekken!

24 september 2019 om 14:53

@yoericfc het voetbal onder Mourinho was wel echt schandalig tot in het extreme. onder Solskjaer is het ook niet best maar probeert United iig nog een beetje te voetballen. op een gegeven moment werd zelfs Pogba, de beste speler van United op de bank neergezet. wat dan ook niet in zijn voordeel sprak is zijn achterlijke gedrag langs de zijlijn. "jullie hoerenmoeders" in de camera roepen als uithangbord van historisch gezien een van de grootste clubs van de wereld. dat kan natuurlijk niet en ik denk dat dat uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen was voor United

24 september 2019 om 15:58

Natuurlijk zit de fout ook boven aan de top als het gaat om we gaan proberen een nieuwe gouden generatie op te bouwen en stellen V Gaal aan en 2 jaar later, fuck this we gaan resultaten behalen met een trainer die de selectie uit put en niets op bouwt. Mourinho is een coach die niet meer opbouwt, maar kan presteren met een functionerend elftal. Slecht is het niet natuurlijk, maar ik zie zijn stijl van spelen en effect op de selectie liever niet bij mijn club. Dat en Mourinho is niet meer de persoon van 10 jaar geleden, hij is te narcistisch geworden. Kantlijn notitie; zijn manier van omgang met de spelersgroep was ook niet al te snugger. Met gestrekt been iedereen aanpakken en totaal geen fun in de groep brengen. Ik vind jou reactie ook een groot oogklep gehalte hebben, weinig ruimte voor tegenargumenten merk ik al

24 september 2019 om 21:20

Louis wilde Rooney al direct slijten, maar mocht dit niet van het bestuur. Rooney en Giggs hebben samen aan de poten van v Gaal lopen zagen. Net zoals Pogba bij Mourinho.

Ik ben van mening dat Van Gaal het in Manchester goed heeft gedaan. Hij moest het vertrek van 4 spelers opvangen die het afgelopen decenia dragende krachten waren van het grote United. De verwachtingen waren onrealistisch. Men verwachte van hem dat hij zomaar even mee zou strijden om de titel, terwijl het eigenlijk al een uitdaging op zich was om de top 4 te bereiken met een volledig nieuwe selectie.ondanks dat de resultaten niet geweldig waren en het spel regelmatig saai was, kon je toch zien dat er potentie in zat. In de topwedstrijden speelden ze vaak erg goed en pakten ze veel punten. En dat terwijl hij gedurende twee jaar structureel met een halve selectie moest werken vanwege de hoeveelheid blessures.kanttekening is dat hij niet gelukkig was in het aankoopbeleid. Al was hij daar niet alleen verantwoordelijk voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren